6647
  • Italo Balbo
    Hát sztem AI intelligenciájához nincs köze a nehézségi szintnek. A nehézségi szint összesen annyit jelent, hogy a játékos büntetéseket kap ic-re, nyersanyagra meg harcra, az AI meg bónuszokat. Esetleg vmivel agresszívabban tud támadni az AI, főleg ha több egységet tud gyártani. De pl annak, hogy eldöntse, hol szálljon partra semmi köze a nehézséghez.
  • juhaszvik
    lenne egy kérdésem: a nehézségi szint csak az AI intelligenciáját befolyásolja, vagy egyéb előnyöket is élvez? (jó azt értem, hogy az okosabb AI többet termel, többet fejleszt, de ezen túl is...)
  • sakkay
    Szerintem az easy fokozat nem úgy reális ahogy te gondolod. Hanem irreálisan buta az AI. Én vh fokon játszok (persze sok a hiba de az minden beállításnál), van egy két hülyeség , de... legalább nem hülye a gép. Még a hardhoz képest is okosodott sokat,igaz a very easyt nem próbáltam. Persze nem akartam senkit megbántani, de easyn ne mondj tanácsokat. Mert más a játék.
  • Adamfark
    + egy adalék sebesség ügyben:
    Nekem Win 7-en kb. 20-30%-kal gyorsabbnak tűnt a játék, ugyanazon a vason. (Athlon64 X2 4200+, 3GB RAM, 8600GT video)
    Hangsúlyozom, hogy ez csak érzet!
    Szerintem szerepe lehet annak, hogy a Win7 jobban kezeli a többmagos procikat.
    Nekem akkor voltak lassulások, ha túl sok elem volt a gyártandók ill. a fejlesztés listájában.
    Ahogy észrevettem azzal szüttyögött sokat, hogy kiszámolja a várható befejezési időket.
    Egyéb ablakokban kimondottan kellemes sebességgel ment.
  • Adamfark
    Majd talán az 1.2 után...
    Esetleg egy komolyabb modpack után, mint pl. a mod34 a HOI2-ben.
    Különben nem tudom, hogy a lentebb leírt módszert hogyan befolyásolja a normal fokozat, mert nem kell hozzá sem IC, sem komoly háború, sőt a leadership pontok esetében is csak az változik, hogy pár ponttal kevesebb jutna a kutatásra...
    Talán az Axis tábora nem olyan nagy, de itt a lényeg a világháború nélküli területnövekedésen van...
  • Rundstedt17
    normálon azért lehetne nyomnod(elvégre ott egyenlőek az esélyek),very easyn nagyon unreális a játék
  • Adamfark
    Hja és még valami:
    Tisztázás képpen, very easy fokozaton játszom. Mentségemre legyen mondva: egy erősen béta állapotban levő játék esetén nem akarom még magamat azzal szivatni, hogy az AI esetleges csalásai ellen harcoljak...
  • Adamfark
    Néhány tapasztalat:
    A nyilvánvaló, és a fejlesztők által is ismert hibákkal együtt is egy kiemelkedően jó játék ez.
    A strategy guidok elég hasznosak, de folyamatos tanulást igényel a játék.
    Személy szerint én úgy játszom a németekkel, hogy tudtam-e volna jobban csinálni, mint Ők.
    Az általam járt út:
    Leadership pontok elosztása:
    kezdetben 4+ pont a kémkedésnek majd ha már kialakult a kémhálózat (USA, UK, France, USSR, Austria, Poland, CZ stb) már lehet 3-ra levenni. Lejjebb nem éri meg, mert beindul az ellenfeleknél is a kémelhárítás, és semmi perc alatt lecsökkentik az aktív kémek számát. Ha megvan 1 országban a 10 kém, akkor visszaveszem a 1-2 (mekkora az ország) fokkal a kém küldés gyakoriságát, mert ekkor már a kémek csak csepptöltésen vannak.
    Alap vetően threat növelésen dolgoznak a kémeim, de ha 3-nál saját kéme van az országnak, akkor ezt csökkentendő kémvadászatra teszem a saját kémeimet.

A diplomacy-ra viszonylag sokat fordítottam, mert a terveim csak így kivitelezhetők.
    "Influance"-olni kell az USA-t, Poland-ot, és CZ-t, hogy ne kerüljenek az Allies táborába. Ebben segítenek a kémeim is, hogy növelik a threat szintjüket. Ezen felül egyesével bevihetők a következő országok: olasz, magyar, National Spain, Yugo, török, argentin, brazil, stb...
    Szóval kell ide a pont: 8+

Az Officer képzést-t nem szoktam teljesen levenni, mert kellemetlen helyzet is elő tud állni, ha idővel kemény haderőbővítésbe kezdek, és elfogynak a tisztek. (100% alá megy a szintjük)
    3-4 leadership pontot szoktak kapni.

Az összes többi meg megy a fejlesztésre.
    Fontos az Education korai fejlesztése, mert ez az egyetlen fejlesztés, ami emeli a leadership pontokat.

Amit én találtam:
    Meg lehet úszni Csehország és Lengyelország megszerzését egy kirobbanó háború nélkül is.
    Amint lehet Rajna vidéket meg kell szállni. Anschluss megoldható 1937 eleje közepére, ha az elejétől kezdve Support our party-t nyomunk az osztrákoknál. Ezután a Muncheni egyezményt csak 38szeptembere környékén szabad csak aktiválni. Eddigre egy csomó Axis tagot tudtam szerezni.
    Mivel CZ vége okt-nov környékén lehetséges, nem érdemes korábban a Muncheni egyezményt eröltetni, mert mind PL, mind CZ semmi perc alatt Allies tag lesz, és akkor lőttek az egésznek.
    Közvetlenül a Muncheni egyezmény után meg kell idítani a támadást a lengyelek ellen. Ennek hatására az End of CZ event inaktívvá válik, de amint megvan az annektálás, újra aktív lesz. Utánna meg szépen be lehet seperni CZ-t, mint jutalmat, mindenféle szövetséges hadüzenet nélkül.
    Eredmény: 1938 végére a világháború kitörése nélkül is meg lehet szerezni Lengyelországot, és nem kell 2 fronton harcolni. Azért választottam ezt a módszert, mert az elfoglalt területek leadershipje, és IC-je is a segítségemre van a háborúra való felkészüléskor.

Kérdés:
    Más is találkozott azzal a problémával, hogyha 1x needre rakjuk a termelést, vagy a leadership valamelyik csúszkáját, akkor inaktívvá válnak a csúszkák?
    Sőt, nekem az is előfordult, hogy a mentés visszatöltése után olyan csúszka is inaktív volt, amit korábban direkt nem bántottam....
    Tudom, hogy vannak gondok az "autoslide"-dal, de konkrétan ez, vagy ez nálam egyedi?

• Jannis
    Azt esetleg tudja valaki, hogy hol lehet megnézni, hogy mely egységek vannak fejlesztés alatt? Azon kívül, hogy egyenként megnézegetem. A HoI 2-ben a statisztikáknál lehetett rákeresni erre.
  • juhaszvik
    már egy pillanatra azt hittem, hogy a játékhoz egy kis leírás, hogy mit-hogyan a nagyobb sikerek reményében.
    egyébként lassan hétvége, és lehet reménykedni... :)
  • Renegade
    a diplomáciához:

Lengyel o. lerohanása

bámulatosan hosszú, viszont rengeteg diplomáciai játszódást vonultat fel a cikk.
  • fityusz
    Köszönöm az infót! Akit szintén érdekelne katt ide: http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=302
  • Muki100
    van neki topikja, a hivatalos fórumán meg mindent megtalálsz róla
  • ptamas88
    sőt még egyetmi évnyitó is volt
  • fityusz
    Bocsi az off-ért, de a Vicky 2-ről tudna valaki dobni valami infót mert sehol nem találok semmit, valaki meg lejjebb írtha, hogy lassan 2 hete bejelentették? Előre is kösz!
  • Thanatos
    kinek mi...
  • Muki100
    Ennél is szomorúbb a tanév kezdete
  • Dns5000
    Ma van a II. világháború kezdetének 70. évfordulója.
  • Pares
    Csak nálam van úgy, vagy az időjárás térkép mód tényleg nem működik? Mármint mindig ugya ott van eső, mindig ugyan ott vannak felhők, a hőmérséklet is elég érdekes, mert olyat még nem láttam, hogy nyáron akár a mediterrán térségben felment volna 15 fok fölé...
  • juhaszvik
    ja hogy severe..., servert olvastam. egyébként én is egyértelműen ezt a szót használnám.
  • Pluskast
    Talán a severe performance improvement...
  • juhaszvik
    és ezek közül a változtatások közül melyik fog hozzájárulni a gyorsabb működéshez?
  • Paladin
    Jogos, csak Európában gondolkodtam.
  • Jannis
    Háááát, nem fogod elhinni, de az órából csak azt lehet megtudni, hogy..........hány óra van.
    Japánnal tolom, és ott 23 órától tart 12-ig a nappal (nyáron). Amióta mélyen behatoltam a SZU-ba és Mongoliába, elég nehéz követni a napszakokat. Tokyoban még verővényes napsütés, Ulanbatorban meg már -50% Night penalty. :-(

• Paladin
    Mondjuk az órából? :)
    De ahogy alant láthatod, a patchben lesz valami szembeszökőbb jelzés is.
  • mezesmacko22
    Egesz pontosan:
    Hi guys.

We're working on a 1.2 patch including fixing reported bugfixes and improving gameplay.

The goal is to have it released in late august, but may be first week of september.

Our goals includes.

- New autocontrols for sliders and trade agreements.
    - Severe performance improvement.
    - New mapmode for simplified terrain. (hoi2 style)
    - Day&Night indications
    - Cancellation of orders
    - Revised Technology Setup for all scenarios.
    - Improved Invasion & Theatre AI.

& of course, fixing reported bugs.

Johan Andersson
  • Jannis
    Sziasztok!

A HoI 2-ben a kis térképen lehetett követni a napszakok változását. A 3-ból ez kimaradt. Tudja valaki, hogy hol lehet látni, hogy éjszaka van-e vagy nappal?
  • juhaszvik
    ez nagyon jól hangzik. lehet tudni, hogy mit javít a patch?
  • torcyemperor
    szerencsere sok hozzaszolas van itt, es nem akarom fajditani a szivemet a sok "elmenybeszamoloval", ezert kerdezek, de remelem nem idegesit sok embert.
    ha meg hetvegen tenyleg lesz patch akkor az jooo, vegre elkezdhetek enis jatszani.
    kosz az infot tiger.
    beke.
  • sakkay
    Köszi.
  • Tiger20
    Ma írt Johan updatet, hogy ha minden jól megy akkor hétvége körül jön az 1.2 patch, de ez nem 100%...
  • Italo Balbo
    látom másfél hete bejelentették a vicky 2-őt, remélem ez azért nem megy majd a hoi3 foltozgatásának rovására, elvégre az sincs még kész...
  • Rolika16
    Sokan olvassák itt paradox fórumot szerintem...hidd el, ha Johan ír valami fontos infot ott, az előbb-utóbb itt is megfog jelenni...Szóval kár kérdezősködni.
  • torcyemperor
    uj het, uj arcok

mikor lesz patch? :) tud vki vmi friiisssseeet?
  • Kampfaxt
    70 oldalas stratégiai kalauz, amely tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan lehet jól kihasználni a játék adta lehetőségeket.
  • Dns5000
    es valaki nem rakná fel rapidsharere vagy megauploadra a "Supplementet" ? :D
  • sakkay
    Nem akarok nagyon hülyének tűnni,(de fogok) de Strategy Guide na az mi? Erről lemaradtam .
  • Kampfaxt
    Fontos kiegészítő a Strategy Guide-hoz.
  • sakkay
    Ja, mi az a Supplementet??
  • sakkay
    Nem , félreértettél. Nem a partraszállás tényével van a bajom,(bár nem volt okos ötlet az AI. -től) és teljesen jó ha a gép reagál... A partraszállás tart három hónapja. Ilyen egyszerűen nincs, nem volt, és nem is lehet. Tehát nem foglaltak el területet,ülnek a hajón és támadnak. Érted?