6647
-
#2166 A finnek eredetileg is egész jóban voltak a szövetségesekkel, Nagy-Britannia és Franciaország komolyan gondolkozott azon, hogy katonai segítséget nyújtson a finneknek a téli háború idején, mert a molotov-ribbentrop paktum miatt a szovjeteket is a tengelyhez látták közeledni.
Még mielőtt ezt megtehették volna a finnek békét kértek a szovjetektől, ha ez nem történt volna meg, talán fenekestül változik meg a történelem.
Finnország csak 1941-től válik Németország szövetségesévé. -
Pares #2165 Na igen, ez volt a baj, a rare materialsom fogyott el, mert a rohadt jugó lázadók elfoglalták az egyik rare materials lelő helyet. Nem sokáig fenyegettek... -
lackoka25 #2164 a többi országgal nem lesz gond gondolok itt a magyarok románok stb,de ezek a finnek nehéz falat
-
lackoka25 #2163 használom de mégis a brittekhez tartanak a finnek ötlet? -
Pares #2162 Lehet. Rare Materialsból írtó kevés van.
De most nézem, hogy már a Leadership-em is 9.88-ról 8.88-ra csökkent... -
hana1 #2161 Nem lehet, hogy elfogyott a nyersanyagod, azért nem termelnek a gyárak? -
Rundstedt17 #2160 Használni a diplomáciát:D -
Rundstedt17 #2159 1948 -
lackoka25 #2158 Na akkor valaki tudja mit kell csinálni ahhoz hogy a németekkel magamhoz tudjam csalogatni az országokat???????? -
Pares #2157 Végülis szerintem nagyon jól sikerült, mert a történelmi hűséget is megtarthatod, ha akarod. Mindazonáltal én jobb szeretem a "mi lett volna, ha" féle történelmet, hiszen az eredeti történelmet már annyiszor kijátszhattuk. -
Pares #2156 Jah, és vki megtudja mondani, hogy mikor van vége a játéknak? Mármint évszám? Köszi! -
Pares #2155 Sziasztok! Magyarországgal játszok, elfoglaltam az egész Balkánt (jugók, románok) meg a csehszlovákokat, bulgáriát és görögországot meg bábállammá tettem. Az lenne a gond, hogy eddig kb. 192 volt az IC, ám most, hogy átléptem 1941-be azt vettem észre, hogy az IC lecsökkent, és 139-141 között ingadozik naponta. Előtte nem volt vagy legalábbis nem vettem észre ilyesmit. Semmit se változtattam, mindent ugyan úgy csináltam mint eddig. Lehetséges, hogy a külföldi kémek csinálják? Counterespionage-ra tettem a hazai kémek dolgát, havonta akár 5 kémet is találtak, de az IC-m azóta egyszer ment csak föl 160 körülire. Tippek? Csak én nem látok valamit? -
Rundstedt17 #2154 Érdekes régebben a Hoi 2 topicban az volt a panaszáradat oka hogy sehogy sem lehet egyes országokat bevinni egy adott szövetségbe mert úgy volt kódolva.Most meg az a probléma hogy szabad a rendszer:DDD...döntsétek el már mi kell?Mondjuk én a hoi2-st jobban kedveltem elvégre 2.világháborús játék elvárom hogy legyen hű a történelemhez. -
tttttom #2153 Ja akkor bocs. :S :D
Este volt nekem már akkor. :D -
lackoka25 #2152 akár mit csinálok ezek a k urva finnek minég a brittekhez b uzulnak valaki irja már le mi a f aszt kel csinálni mert mindjárt k iba szom innen ezt az egész sz art már bocs de ideges vagyok. -
hana1 #2151 nem neked írtam!
az időkorlát felőlem lehet 2099is akár -
tttttom #2150 Most nemtom mi a problémád azon, hogy az idő intervallumot szeretném átírni hosszabbra...Mert nekem legalább is ez a 12 év játék idő nekem lófasszal egyenértékű...
"HoI3 maradjon csak meg 2.vh-s játéknak!! Aki ennyire ki akarja siklatni a történelmet, az játsszon más játékkal! pl EU3"
Ha neked nem tetszik, hogy én modolnám is valamennyire a játékot akkor én modolni is fogom.Az eu3 megvan, de meguntam vagy két hete. ;)
+Én a saját játékomat úgy csinálom meg ahogy akarom ennyi... -
kiboko #2149 ha diplomáca+kémkedésre adod ki azt a kevés ic t akkor viszont nem tudsz fejleszteni -ez igy is ugy is bukásra van itélve a németekkel -
mezesmacko22 #2148 Szerintem nem csak az a baj hogy most mar a diplomaciara is oda kell figyelni,de aki tenyleg tortenelmhuen akarja jatszani a jatekot annak eleg nehez dolga van,hiszen ha a termelesben is nem csinalunk valami abszurditast,s a harcokat is figyelemmel akarjuk kovetni akkor legalabb 4 kezre s 2 fejre van szukseg.A masik pedig az AI nem hiszek a gepi iranyitasban,egyreszt nem azert jatszom hogy a gep iranyitson helyettem,masik pedig nem biztos hogy azt az utat valasztja amit en szeretnek -
Snipa #2147 de pont errol van szo, ha nem nemetekkel jatszol hogy edesgeted a finneket az axisba?
kiboko: figy meg mindig nem erted mire celzok, hiaba volt jo a gepiparunk, a mernoki tudas a technologia semmit sem er ha nem tudunk sajat nyersanyagot felhasznalni, mert nem termel eleget az orszag...
ergo kulfoldrol kell mindent behozni! ez pedig finoman szolva is sz@r ugy! -
juhaszvik #2146 hát igen, elég sok helyen vérzik a játék. nagyon remélem, hogy a várva várt folt majd élvezetesebbé teszi a játékot.
már beletörődtem, hogy Spanyolország nem lesz 36-ban az enyém. elkezdtem kémekkel megdolgozni őket, erre már 36 februárban kitört a forradalom, az eredeti július helyett. :( -
hana1 #2145 ...vagy várja meg, amíg kijön a Doomsday! -
hana1 #2144 Ez akkor is szar...és mi van, ha nem a németekkel játszol??
HoI3 maradjon csak meg 2.vh-s játéknak!! Aki ennyire ki akarja siklatni a történelmet, az játsszon más játékkal! pl EU3 -
Paladin #2143 Én is sokat mondogattam az elején, hogy meg kell dolgozni a diplomáciai fronton is, de a dolog ezen túl is el van kefélve. -
#2142 Pontosan errol van szo.
A jatek sokkal szabadabb lett ,es sokkal tbb mulik a jatekoson. Ha baszik a diplomaciara a jatekos, akkor ne csodalkozzon, hogy a szovetsegesek siman maguk kore gyujtik az orszagoakt. -
tttttom #2141 valaki tudna nekem segíteni? :D
Hogy hol lehet átírni az idő intervallumot? :)Olyan 1936-egészen 2100-ig nyomnám fel az időt. :) -
juhaszvik #2140 többször is elhangzott, hogy olyan országok lépnek be mondjuk az alliesbe, akik ezt a valóságban nem tették meg.
van egy tippem, hogy mi lehet az oka: feltehetőleg a németek a törénelem során (is) folytattak politikai befolyásoló tevékenységeket, aminek hatására alakultak úgy a dolgok, ahogy. Ezeket az ügyködéseket két dologgal szimulálják a játékban: a diplomácia és a kémek. namármost, pl. ha nem dörgölőzöl a finnekhez (influence), de a brittek, franciák megteszik, akkor úgy játszol, ahogy az valójában nem történt meg, és te tehetsz róla, hogy a finnek nem kerültek be a tengelybe. vagyis nem feltétlenül a programban van a hiba.
de ez csak tipp. -
kiboko #2139 ha a finnek belépnek az alliesbe akkor a szu nem tudja végrehajtani finnland megtámadását vagy ha igen ugy kikezd az alliessel s mint axis én lehetnék a nevető harmadik- én egy védelmi jellegü szövetséget próbálok létrehozni a lengyelek és a balti államok segitségével a németek vezetésével -de ez még nem sikerült.
snipa-mo 1938 ra a középhatalmak után közvetlenül következett figyelemreméltó fejlett gépiparral-az egy más kérdés hogy nem állitották át az országot hadigazdaságra -nem tehetünk róla hogy a svédek ezt nem tudják és az ic t alacsonyan tartják -
fityusz #2138 Valaki leírná bővebben, hogy Nagy Mot hogy lehet létrehozni, mert látom képeken, hogy többeknek összejött, de nekem meg nem akar sikerálni. :) Előre is köszönet! -
EMO Heccsat #2137 De ha csökkenti a saját országa neutralityjét, akkor nem inkább ellenszenvesebb leszek a többi ország vezetői? -
Snipa #2136 a hataron belul dolgozo kemeid allitsd arra hogy csokkentsek a neutralityt!
-
Snipa #2135 kiboko: Figy, a porfészek magyarokat értsd úgy, hogy MO gyakorlatilag nem tudja ellátni önmagát! Vásárolnod kell azért, hogy a gazdaságod pörögjön. Max a mezőgazdasággal lehetne hatékonnyá válni, de a játék nincs kihegyezve mezőgazdaságra (en peldaul sokkal tobb supply termelest adnek MO nak alapbol, mert kajabol nalunk nem azert volt hiany mert nem termeltunk eleget, hanem azert mert odaadtuk a nemeteknek). A történelmi MO már más, azzal legalább túltermelést tudsz elérni.
Egyébként nem is értem mivel kapcsolatban írod, hogy fejlettebbek voltunk mint norvégok meg finnek (mondott valaki olyat, hogy fejlettebbek voltak ezek nalunk?), én azt írtam, hogy kicsit lehetne élethűbb a játék, mert nem birom elkepzelni, hogy finnek meg norvegok belepnek alliesbe 37 ben v. 38ban, es ez mar tobbszor elofordult nalam normal es hard fokozaton is.
Nyugodt lehetsz, a történelem tudásom nem ragadt a 60as éveknél! ;) -
EMO Heccsat #2134 1 kis szövetséges, és kommunista országnak növelnie kell a treathjét. (kémkedés) Nagyobb országnál ez nehezebb, és influence gombot kell megnyomni a diplomáciánál. -
lackoka25 #2133 Hogy lehet a finneket az axis felé csalogatni valaki leirná! -
sakkay #2132 Most ne mennyünk bele , hogy nem reális az eje. bevetés (rem. javítják) de a lényeg , hogy a gép használja. -
sakkay #2131 Na , srácok azért ez nem rossz az AI-től. 39 szept. vége és a porosz központomat, a francia! ejtőernyős elfoglalja (VH fokozat). Amúgy a lengyeleknek vége ,de ez nagyon megnehezítette a dolgom. -
#2130 ŐŐő... valakinek esetleg valami 5lete hogyan tudom megtámadni a yugókat magyarral? :D ezt a 50%-os neutrality izét hogy lehet lejjebb vinni? Régebbi játékban tudtam az irányzattal változtatni itt hogy a szöszbe kell? -
EMO Heccsat #2129 Van a játékhoz vmi game edito, mint a Doomsdayhez, vagy az Armageddonhoz? -
Paladin #2128 Ezen kívül pedig ez ugyanúgy területenként jön, mint pl. a manpower. Szóval ha terjeszkedsz, akkor is nő (feltéve, ha olyan megszállási formát választasz). -
#2127 Ha növelni szeretnéd a leadership-et, akkor az industry-ban kell fejleszteni az education-t, és akkor minden fejlesztés után kapsz 0,04 vagy 0,4 leadership-et ha jól emlékszem.