6647
  • hup
    Hello!
    USA-val vagyok és szeretném Totalitarian system-re rakni az ország politikáját. Ezt hogy tudnám elérni?
  • LESCO
    A LIMITED WAR ara jó, hogy csak te támadsz, a szövetségeseid nem.
    Tehát ha magadnak akarod mondjuk egész Fro-t, akkor az olaszok nem fognak megindulni ellenük, hiába állnak velük hadban.
  • LESCO
    Intelligence-internal-support ruling party
    Vagy olyan minisztereket választasz, ahol a ruling party support +...% -ban van jelen. Persze ennek lehetnek hátrányai is
  • LESCO
    Pares!
    Szerintem a német NSDAP népszerűsége kell, hogy 40 felett legyen.

Én nem nagyon figyeltem Ausztriára 36- tól 39 elejéig, mert a fontosabb államokkal ápoltam a kapcsolatokat. Gondoltam, Ausztria, úgyis alappból axis-hoz húz. Hát nagy fenét! 39 elején még nem tudtam berántani az axisba, mert olyan messze volt tőlem. Persze bombázott az üzleti ajánlataival, de mivel kis tételek votak, nem törődtem vele.
    Itt jegyzem meg, hogy érdemes megfigyelni, hogy egy kereskedelmi egyezmény elfogadása mennyit javít a kapcsolatokon. Meglátásom szerint 0.2-0.3 egységet!!! Jó taktika lehet, hogy ha valaki kér mondjuk 20 egység ellátmányt, akkor elutasítom, és utánna felajánlok neki 2-3 egységet. Ha elfogadja, akkor is ugyanannyival változik a drift!!!
    Az anschluss-t szerintem alapból feldobja, csak nem mindig tudod teljesíteni a követelményeket. Én például be akartam húzni a Lengyel támadás slőtt, de nem hagyta, mert nem volt faction member, és felajánlani sem tudtam neki a tagságot. Aztán a lengyel támadás után már hagyta magát, és szépen bekebeleztem...
    A political crisis szerintem a national unity függvénye, ami kb mindig ugyanannyi, hacsak nagyon nem befolyásolod mondjuk a inteligence-nél...
  • Armisael
    Sziasztok.

Hogyan lehet növelni egy párt popularity-ét? NSDP 44%-en kezd majd lecsökkent majd 10%-t és egyszerűen nem akar 40%-ra felmenni (Anschluss miatt volna rá szükségem).
  • fflx
    Ja es mellekesen a gep kozben a nemetekkel osszehozott mostanra 220 egyseget. Lehet, hogy valamit nagyon nem jol csinalsz?
  • fflx
    Ez erdekes, nekem a magyarokkal van '38-ra (januarra) 50 gyalogos, 15 helyorseg, 14 tuzer, 6 lovassag, 4 hegyi es 2 AT. (es meg egy picit manpower is van, nem sok de van)

36-ban megettem jugoszlaviat. 37-ben meg romaniat. bulgarok kozben besunnyogtak szovetsegesnek, ugyhogy ok majd csak kicsit kesobb jonnek :)
  • fflx
    Meg 1.1-ben elfoglaltam Jugoszlaviat es Romaniat. Megvolt az annektalas is. Kb 85 IC volt, meg 7 nel tobb leadership.
    1.2 felrakasaval a mentett allas betoltesekor maradt 57 IC (pedig ha a statisztikanal osszeszamolom akkor tovabbra is 85 van) es a leadership is lecsokkent. Valakinek valami tipp? vagy hasonlo tapasztalat?

Plusz a gyalogosoknak 42-es volt az org. most mintha elveszett volna a +15-os fejlesztes es ismet 27-en allnak.

Varom az 1.3-at :) Vagy valami hotfixet.
  • Sturmabteilung
    Rendben, ezzel tisztában vagyok, de '39 nyarára sincs több, mint 80 hadosztályom, a manpower meg nullán van. A szovjeteknek 900 a kezdő manpowerje, ami havonta 10-zel nő, de így is csak töredéke a potenciálisan behívható 20-30 milliós hadseregnek.
  • Dns5000
    nebazz a gyarmatok miatt nem adják meg magukat?
    Hogy lehet ilyen hülyeséget kitaláni kb mint az 1hét pihenes csata után.
  • tamas7878
    Az elfoglalt területeknél választhatsz, hogy a manpower-t vagy az IC-t akarod tőlük (Politics fül).
  • tamas7878
    Ne feledd el, hogy mindkét országnak vannak gyarmatai is. A megoldás a nemzeti egység csökkentése. Egyébként addig amíg nem adják meg magukat, addig az ellenállás is alacsonyabb vagy nulla. Haladj tovább...
  • Sturmabteilung
    Nem lehet, hogy a gyarmatok is beleszámítanak? Mint a 2-ben, hogy a Fidzsi-szigetekig kellett üldözni Churchillt?
  • Sturmabteilung
    Alakul a játék, de nekem a legnagyobb bajom az, hogy a 36-os kampányban mindenkivel nagyon alacsony a manpower (törvényeket, techeket, minisztert tudom). Akármit csinálok, 39-re max. 80-90 hadosztályt tudok összehozni a németekkel, ami azért elég kevés. Évente kb. 140 manpower termelődik, ami kb. 140 ezer újoncnak felel meg a valóságos egy millióval szemben. Ez igaz még a "kimeríthetetlen" szovjet emberi tartalékokra is. A későbbi scenariok viszont rendben vannak ezen a téren.
    Mit lehet ezzel csinálni? Hol lehet átírni? Vagy valami cheattel?
  • Dns5000
    De nem változik bazze hiába vagyok ott vagy ha nem vagyok ott sem
    faszom bug.
    Hollandiában meg csak 25% van elfoglava szerintuk hiába állok tobb mint a fele területén. 25%ra sosem fogom csökkenteni a unityt
  • tamas7878
    A 'National unity'-nél kell nagyobbnak lennie a 'Surrender progress'-nek. Kémekkel csökkentsd a national unity-t és meg is adják magukat.
  • Dns5000
    marhajo elmentem onnan igy is 65% van elfoglalva :S
  • Dns5000
    na bazz belgium minden területére raktam egységet és még mindig csak 65% a nagyobb varosoknak van elfoglalva :S
  • kiboko
    rundstedtnek ez közel sem ilyen biztos a szut 1944 közepére már csak a szövetségesek hatalmas támogatása tartotta életben -komoly offenzivára saját erőből nem lett volna képes-a háboru kitolódott volna vagy 3-4 évvel
  • tamas7878
    A nyersanyagokról nem találtam semmit. Szerintem azt egyazegyben megkapod.
  • Dns5000
    hmm hát pedig teljesen elfoglatam, azt hiszem meg is adták magukat de csak occupiedok
    manpower
    ic
    leadership
    partizan
    módosítók vannak occupied területeknél
    nyersanyagoról nincs szó
  • tamas7878
    A politika fülön tudod beállítani, hogy a megszállt területeket mennyire zsákmányolják ki. Annektálni illetve bábállamot csinálni csak akkor tudsz, ha az ország megadja magát (vagy a kormánya száműzetésbe vonul). A "megadás mértékét" a diplomáciánál látod egy zöld/vörös (+ százalék is van) csík formájában.
  • Dns5000
    Hogy lehet egy megszált területet annektálni vagy pupetelni?
    Csak akkor amikor feljön az ablak?
    Úgy néz ki hogy valamiért nem történt meg.
    Hogy lehet az elfoglalt terület nyersanyagait kiaknázni a legjobban?
  • Rundstedt17
    Akkor valójában szinte egész Europa a szovjeteké lett volna.
  • Pares
    Mi lett volna, ha kudarcba fullad a normandiai partraszállás? WWII - An Alternate History
  • Rolika16
    Csak annak üzensz hadat akit kinéztél. Ha van szövetségese az nem fog belépni. Legalábbis szerintem...még nem próbáltam.
  • Dns5000
    mire jó a limited war?
  • tamas7878
    Könnyedén megoldható, de az csalás lenne!
  • Pares
    Persze hozzá kell tennem, hogy az USA Axis felé való csúsztatását hatalmas mértékben megnövelte a velük kötött kereskedéseim (több mint 10 kereskedelmi útvonal van nyitva köztünk)...
  • Jannis
    Kellene egy olyan script is, hogy a 2. bécsi döntés után a Románok csak Észak-Erdély helyett, jófejségből odaadnák egész Romániát. :-)
  • Pares
    Én a Németekkel játszok most (1.2 patchal természetesen), és elejétől kezdve a Szövetségesekre Increase Threath-et tettem, USA-t meg Influence-ölöm. 1937 Júliusa van, és az USA félúton van az Axis és Allies közt. Több mint valószínű, hogy 1937 végére vagy 1938 elejére sikerül felvennem őket az Axisba... Na akkor lesz csak érdekes a dolog. Mellesleg a Szövetségeseknél nálam is csak Fr., GBR. és Dél-Afrika van, és hála Istennek nincs már olyan, hogy mindenki hozzájuk akar csatlakozni, olyan normálisnak néz ki az egész (kivéve persze az én mesterkedésem ).

Ezen kívül lenne egy kérdésem: Az Anschlussra pontosan milyenek a feltételek? Mert nem nagyon értettem, amit kiírt:
    Az osztrák NSDAP-nek kell a popularitásnak vagy az organizációnak 40+-nak lennie? Vagy a németnek?
    Az az Political Crisis-t vagy mit hogyan tudom előhívni náluk? Vagy az random?
  • tamas7878
    Arra most is van. Legalább is a szkriptek szerint van olyan opciója a cseheknek, hogy hadat üzennek inkább.
  • Italo Balbo
    A pillangó hatásnál programozástechnikailag egyszerűbb a megoldás :-) Véletlen számok. Pl 36 márciusától minden nap van 30% esély arra, hogy kitör a polgárháború (ez csak példa)

Igazából azért nem értem a panaszokat, mert ilyen megoldások már a hoi2-ben is voltak. Abban sem mindig uakkor volt a polgárháború, és nem is mindig a nationalisták nyertek. Sőt, arra is volt vmekkora esély, hogy a csehek hadat üzennek a Szudéta vidék átadása helyett
  • sakkay
    Köszi.1400*900 75Hz.19 ez van .. az ék pedig gyorsabb... szerintem.. Még nem néztem meg teljesen a dolgot , de ha sokáig tart a támadás, mire beérek a területre, néha mehetek is tovább. visszaigazolást kérek
  • juhaszvik
    hogy viszonyultál hozzájuk (diplomácia, kémek), hogy ilyen sokáig elhúzodott?
  • LESCO
    Igen!
    És ez a jó benne.
    Én pl el tudtam lavírozni 39 szeptemberig jó fejlesztésekkel és hadsereggel úgy, hogy az allies-ban csak anglia fr és délafrika volt, mikor megtámadtam Lo-t. USA félúton az axis és allies közt, európa nagy része pedig semleges maradt.
    Ez a jó benne, hogy újra lehet írni a történelmet. Nem sok értelme lenne egy lineáris játékmenettel megírt stratégiának. Vagyis az nem is lenne stratégia. Nem tudom, ki mit csinál, de nekem az AI-k még nagy összevisszaságot nem kavartak... (öszegabajodott szövetségel és hjadbanállások, stb...)
  • juhaszvik
    ez így van jól, de ha nem vagyok befolyással az országra, akkor miért nem mennek a dolgok a történelem szerint (lásd spanyol polgárháború kezdési időpontja)? sejtem, a válasz: pillangó effektus :)
    egyébként örülök, hogy ennyire szabadon alakítható a játék, maga a diplomácia pedig elképesztő dolgokat is megenged (kb 18 hónap influence után az USA közelebb van az axishoz, mint az allieshoz), kiváncsi lennék, hogy mi lenne kihozható abból a játékstílusból, ha mindent a diplomáciába fektetnénk, és akit csak lehet átcsábítanánk...
  • tttttom
    Na most akkor ugy kell ezt értelmeznünk, hogy a játék teljesen korlátlan szabadságot enged a számunkra a diplomáciában és a kémkedésben meg a hadsereg irányitásban is?
  • Italo Balbo
    Miért olyan nehéz megérteni, hogy most már semminek sincs fix időpontja?
  • lackoka25
    vagyis 1936 augusztusa