6647
  • Paladin
    Pl. ezért se szálltak partra irl 41-ben a szövetségesek :)
  • juhaszvik
    már megint a klasszikus probléma: miért nem történelemhű a játék. lehet hogy azért nem, mert a játékos sem az. nem ismerem a játék programozását, de felteszem az ai irányította ellenfél a játékos minden rezdülésére reagál valahogy, még valószínűleg arra is, hogy éppen light tankot kutat, vagy CAS-t. gondolom senki nem várja az ai-tól, hogy mindenképpen ragaszkodjon a történelemhez, ha a logika mást követel.
    persze ha az ai butaságára célzol (felállt parti védelmet ostromolni, a légtér uralma nélkül pláne), akkor igazad van, azzal nem lehet mit kezdeni...
  • Kampfaxt
    Aki regisztrálta a játékát, McCartman linkjén letöltheti a Supplementet.
  • sakkay
    Eddig két nagy problémám van a játékkal. Az egyik a diplomácia. Fő hiánya , hogy nincsen optimalizálva. A másik: 41 elején járok ,elfoglaltam nyárra a franciákat, erre decemberben angol amerikai partraszállás. ez még nem baj """ de 3-rom hónapja tart! És nem sikerül nekik. Ja az amcsikat 1 évik toltam diplomáciában,de ez sem gátolta őket. A partraszállás úgy néz ki, hogy egyszerre csak egy egység áll harcban , és ha elfáradt visszavonultatom, a másik aki addig ott állt , átveszi. Szépen bombázom a flottáját elvagyok, csak hihetetlenül nem reális.
  • Paladin
    Bocs, felületesen olvastam
  • McCartman
    link:)
  • Kampfaxt
    A Supplementet később adták ki, és sajnos még nem tette fel senki.
  • McCartman
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?s=a309ee6071b6505d6ce625b6eff31886&t=424980
  • Kampfaxt
    A kérésem a Supplementre vonatkozott, ami St.G. kiegészítése.
  • Paladin
    A hq dolgot leírtam/írtuk korábban, és a strategy guide-ra is volt link.
  • Cefre
    Van értemne használni a HQ t?
    Mivel tudnak töbet a csapatok ha van HQ?
  • Kampfaxt
    Akinek van regisztrált játéka, lenne olyan szíves feltenni elérhető helyre a Strategy Guide Supplementet?
  • Paladin
    A hq-knál van egy zászlócska, azzal lehet célokat kijelölni.
    A pontos működését meg nem mondom, sose bíztam ai-re.
  • Paladin
    Pontosítanék (csak hogy másnak is egyértelmű legyen):
    Az első két lépés azért kell, hogy ne fogyj ki az officerekből, de a hq létrehozása enélkül is megy.
    Természetesen nem csak frissen legyártott hadosztályhoz lehet hq-t készíteni, hanem bármihez, ami fölé éppen nincs semmi rendelve. (Ilyenek az új egységek, vagy amiket leválasztottál).
    Mindig eggyel magasabb szintű hq-t hoz létre (tehát division-nél corps hq-t, corps hq-nál army hq-t stb.).
  • fityusz
    Hogy lehet rábízni az ai-ra a csapataim irányítását, meg a légierő irányítását is?
  • trallala0123
    tttttom:
    -A kutatásokban a csúszkáknál adj némi adagot az HQ-nak is.
    -Majd várj egy kicsit.
    -Ha már megvan a hadosztály vedd ki a rendszerből/Ha most gyártottad csak rakd le valahova.
    -Kattints az egységre
    -Menj arra a jelreami megjelenik a leválasztás után ilyen kis barnajelhoszzú, tégla alakú (eegen, próbálok magyarázni mert nem emlékszem a nevére).
    -Kattints rá.
    -És hopp, a közelben megjelenik egy HQ
  • tttttom
    valaki nem tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet létrehozni ilyen külön hadseregcsoportos HQ-kat?
  • Mikike94
    Letöltőtem a hoi3-matt csak egy kicsit akaduzik és plusz kicsit lassú.
  • kiboko
    renegade-egyetértek a győztesé a hazugság joga- de azért nem kell mindent megenni
    jsz-az ÉS nekem már 1 mérce
    laden-az általad emlitett 2 könyvet én is alapmunkának tartom
    nagyon izgalmas számvéber páncélosok a tiszántulon cimü munkája
    ha olvassátok megdöbbentek hogy mennyit hazudnak a mai napig erről az időszakról
  • SZEG007
    Várd meg a következö patch-et:P
  • sakkay
    Teljesen egyetértek. Bár egyéni perverzióból elolvastam pár könyvét, hát nagy élmény volt
  • breckinridge
    OFF
    Földinek egyetlen szavára sem lehet adni. Az én szakterületemről (nem 2. vh.) is írt "könyvet", ami egyszerűen iszonyatosan rossz, tele butaságokkal, pontatlanságokkal, blődlikkel. Értékelhetetlen, borzasztó. Még ponyvának is rémes. Aki történelmet akar olvasni az messzire kerülje el. Ez egy jótanács.
  • sakkay
    Ha érdekel valakit a töri, nem a discoveryt kell nézni,(mármint sokat ne várj) és nem Földit kell olvasni. Javaslom történész urak munkáit. offffff
  • Rundstedt17
    Jah elnéztem(nem axis xövit akarx hanem xövi békét),béke ki van zárva.
  • Rundstedt17
    Nem tehetsz semmit,esetleg ha egy szövetséges országnak nagy lenne a threatje akkor a szövetségtől is eltávolodnál,ez a új rendszer...
  • trallala0123
    Pares:
    Szerintem nem lehet békét kötni,csak ha elfoglalod az Összes szövetséges ország területeinek 95%-át. Különben nem adják fel. Úgyhogy készülj a hosszú háborúra, mert az erő veled van
  • EMO Heccsat
    Olvastam scak nem tok segíteni. Nálam még nem volt ilyen.
  • Laden
    Csak hogy fokozzam a hozzáértők szimpátiáját a 38 as kampány felé:
    Rajk a köztársasági elnök :D:D
  • Laden
    Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1941-43
    Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1943-45
    Ungváry Krisztián: Budapest ostroma
  • Pares
    hadjuk abba az OFF-ot! Inkább azt mondjátok meg, hogy hogyan tudnák békét kötni a szövetségesekkel (vagy más néven a fél világgal...)? Mert ha rámegyek, hogy Peace, akkor azt írja hogy Impossible, és valóban, nem fogadják el a békeajnálatomat. Viszont ha rámegyek, hogy Join Faction (Mivel akkora Németország Threatje(223 körüli), hogy teljesen föltolódtam a háromszög tetejébe, bármit is csináltam...), arra meg azt írja ki, hogy Very Likely, és fölvesznek a szövetségesek közé! De nem szűnik meg a harc! A Szövetségesek tagja vagyok, látom az egységeiket, de háborúban állok velük! Légyszives segítsetek, mert már 3-szor beírtam, és nem is reagáltatok. Valami tipp kéne, hogy a nagy threat ellenére hogyan tudnék a németek felé csúszni...
  • trallala0123
    Hamár a történelmi személyeknél tartunk, térjünk ki a játék ehhez kapcsolódó eventjeihez. Érdekes módon 38 közepétől kezdve elkezdett adagolni egy rakás "váltsd le ezt a vezetőt vagy nagyon megnő az elégedetlenség" eventet. Na igen. Én hülye módon le is váltattam a vezetőket és hopp, mit vettem észre? A vezetők egyik fele azckép nélküli random lett a másik fele pedig kommunista. Pedig a KDNP a legnépszerübb.
  • Kisendre
    Na ehhez is lenne mit hozzáfűznöm, de nem teszem, mert nekem köszönhetően teljesen szétoffoltuk a topikot.
    Itt a vége, fuss el véle. :)
  • Pares
    Köztudottan a győztesek írják a történelmet. Nem csak a hadvezérekkel kapcsolatban, de mint pl.: az Operation Paperclip értelmében azt az amcsik megtették. Ugyebár ők voltak az egyik győztes, így fogták a náci rakétatudósokat, új személyazonosságot adtak nekik, és amerikába menekítették őket, hogy segítsenek az amcsiknak az új sugárhajtású hajtóművek és rakéták kifejlesztésében. Jobbára egytől-egyig mind nácik voltak.
  • Renegade
    elírtam: Földi
  • Renegade
    OFF:

hát szerintem a töri az egy izgalmas mese, és az írhatja aki legutóbbi valami nagyobb háborúban győzött. Én Reidert is Földesit is szeretem, pedig biztosan ők is ferdítenek. De ez pont azóta nem érdekel, amióta a discoveryn nagyjából hasonló mondatok voltak: "és bár Rommel jó stratéga volt, de mivel náci is, ezért nem volt nagy hadvezér"

ON:

várjátok meg a patcheket, meg a modokat
  • SZEG007
    A.J.P. Taylor
  • EMO Heccsat
    Szerintetek Horthy is fasiszta volt, vagy csak a vezérkara. Csaknem volt olyan mint Hitler?
  • trallala0123
    De azért megkérdezném, hogy ma már mit nem lopnak? Szinte minden új dolog lopott.

Egyépként érdekes módon még sosem olvastam igazán objektív műveket. Nem ismer valaki egy ilyen írót?
  • trallala0123
    Igaz. Elolvastam. Akkor inkább maradok Kurt Riedernél.
  • Kisendre
    Aha, egy laikus számra valószínűleg (így nekem is), de a szakmai véleményeket tudomásul véve én már jó ideje hanyagolom a "munkásságát".
    Ajánlom figyelmedbe ezt a kritikát.
    Szerintem a szaknyelv lassan bevezethetné a szánalmas helyett a földipálos szót.