Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BariHUN
Elnézést mindenkitõl, akinek az én módosításom miatt lett szar a kereskedelem....

A mod fórumot/topicot valaki be tudná linkelni? Danke...

hát sajna nincs semmi :|

kösz, tényleg

hoi3 wiki, link a banner alatt. szerintem ott keresgélj.
Eventet hol lehet írni? esetleg ID-ket tudtok adni egységekhez/területekhez/országokhoz/miniszterekhez/pártokhoz?

Warez totyikba raktam Sprite Packot

Esetleg valakit érdekel a Sprite Pack? 😊

irtak hogy nem rejtett mégse latom ....
már nem rejtett 😊
Rolika16
Na újratettem egészet. Így már jó. Tudok nagyobb tételben is venni dolgokat.

Rolika16
Nem értem. Visszaraktam a biztonsági fájlokat, amit BariHUN mellékelt a modhoz. De így is csak egy egységet tudok vásárolni...

Na az nálam is fenn van, akkor inkább leveszem , mivel így képtelenség ellátni nyersanyaggal Németországot mivel 10 hajó hoz 1 olajt... (vagy nekem lesz a legnagyobb kereskedelmi flottám ) Köszi a segítséget 😊
Rolika16
Nálam is csak egy egységet lehet vásárolni...

Én az USA-tól vettem.Nagy tételben.Simán eladják.
Az egy egységes kereskedelem probléma nálam is fellépett, de csak miután felraktam ezt a MO javító patchet.
Én Irántól vettem nagyobb mennyiséget...csak nagyon drága.
És ha elfogy, akkor mivan? Benzin van bõven.
ezek szerint te hozzáférsz a rejtett mod topikhoz a hivatalos forumon?
Rolika16
nyersolajt sikerült már valakinek vásárolnia ? 36 Júniusában tartok Németekkel. Megtörtént már Rajna-vidék "elfoglalása" is. De a nyersolaj lassan 3000 alá csökken, és nem bírok senkitõl se vásárolni.

Vagy valakinek ötlete lenne rá, hogy kéne ? napi -60-70 körül megy le...

sziasztok !

Tud nekem esetleg valaki abban segíteni, hogy mit rontok el a kereskedelemnél, mivel amikor vásárolni vagy eladni akarok valamit akkor csak egy nyersanyagot vehetek, pl: egy egység olajat. Még ha a gépnek átadom a diplomáciát õ 15-20 egységet is tud egy nyersanyagból venni és eladni. Ha vissza veszem a kereskedelmet akkor megint a csúszkán csak max egy egységnyi akármi állítható be.
jó kis térkép, ezen már Mo hasonlit is 😊
mondjuk ez tiszta jó, fõleg annak, aki leszarja a modolást és épp most vett csúcsgépet és mégse fut élvezhetõen 😄
Igazatok van felcseréltem! kösz!

Nameg az is közrejátszik, hogy -már amennyire tudom- amit csak lehet modolható fileokba pakoltak az exe helyett, és ez remek ötlet volt, mert igaz, hogy most brutál gép kell hozzá, hogy jó sebességgel menjen, de a könnyû modolás miatt az engine még akkor is használatban lesz és megújul (remélhetõleg) mindenféle modokkal, amikor a mai erõmûvek már csak középkategóriás gépeknek számítanak.
Nem a megjelenítés eszi az erõforrást, hanem az, hogy minden provincia (15000), minden órában, vmilyen algoritmus alapján hõmérséklet-értéket számol. Bár a paradox fórumon egyesek szerint ez se lenne baj. Sztem bõven elég lenne régiónként hõmérsékletet számolni, minden 3. órában és 5 fokos pontossággal (mert ki a jó égnek számít, hogy 21.3°C van-e épp vagy 23) És hát az ai-t is olyan durvára akarták csinálni, amilyen durvára csak lehet, meg is látszik a sebességen
Csak akkor változnak a színek ha weather módban nézed a térképet, egyébként egyáltalán nem látszik milyen idõ van.

Amúgy néhány komoly javítás kell a játékba (a térképpel a legkissebb baj, hogy Nagy-Magyarország hogy nézne ki rajta, annyi hülyeség van benne hogy akár Középfölde térképét is használhatták volna, passzív Axis diplomácia stb), de azért az félelmetes hogy az engine-be mennyi mindent belepakoltak, és még mennyi minden lehetõség van benne.
értem,de akkor a térképen ne változzon a színek,(hó miatt esetleg),tehát a játékosok ne lássák hogy ott esik a hó,vagy fagy van,hanem ha rámegyek a prov.-ra,akkor ott írja ki csak...tudtommal a 2.-ben se változott oyan drasztkusan a domborzatin

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

Najó, még egy próba, ha nem menne, itt a link:
http://i583.photobucket.com/albums/ss275/ClioHoI3/CzechSlovakHungary.jpg

A hivatalos fórum rózsaszín szövegû moderátora OHGamer és még vki dolgozik egy map modon, itt van a tervük Magyarországgal, hát tetszetõs:

Uhm, ami azt illeti elég fontos. Nagyon nem mindegy (vagy legalább is nagyon nem kéne hogy mindegy legyen) milyen idõjárás közepette zajlik egy offenzíva ('41 õsze aztán tele, '43 január, Csendes-Óceán térsége stb)
mondd már meg a jó égnek kell,egy térképnézetes,stratégiai játékba idõjárás elemzés,meg hóesés stb...beszarok kajak

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

BariHUN
Igazad van. Cserélem.

Ahogy olvasom a hozzászólásokat jól le van fikázva a paradox.De úgyis az lesz hogy nemsokára bejelentik:kiadnak egy nagy terjedelmû patchet
megnéztem a térképed sztem szombathely és zalaegerszeg feliratokat cseréld meg, igaz a valosagban szhely északabbra van de sokkal közelebb a határhoz mint zeg
igen,d e az hogy valami moddolható nem kell hogy törvényszerûen összefüggjön azzal hogy elvan kurva a fél game de nagyon...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

BariHUN
Nem. Én csak úgy magamnak 😄

Na belekezdtem ebbe a rajzolgatósba, és hát durva, na.

Elsõként a Dunakanyar valahol Nagyszombatnál volt 😄

A Balatont is átrajzoltam, de azt maradt ugyanolyan...

te csinalod a pogessor modot?
Pluskast
Aki szeretné, hogy a játék ne csiga lassúsággal vánszorogjon az módosítsa a script mappában az ai_foregin_minister.lua és az ai_inteligence_minister.lua fáljokat az alábbiak szerint:

Az ai_foregin_minister.lua fáljban a következõ részt módosítsátok:

function ForeignMinister_Tick(minister)
--local t = os.clock()
local score = math.mod( CCurrentGameState.GetAIRand(), 5)

--Utils.LUA_DEBUGOUT("ForeignMinister_Score - " .. score)

-- run any decisions available
minister:ExecuteDiploDecisions()
--Utils.LUA_DEBUGOUT("ForeignMinister_Tick - " .. os.clock() - t)

if score > 0 then
return 0
end

Az ai_inteligence_minister.lua fáljban pedig erre módosítsátok:

unction IntelligenceMinister_Tick(minister)
local ministerTag = minister:GetCountryTag()
local ministerCountry = minister:GetCountry()
local ai = minister:GetOwnerAI()
local score = math.mod( CCurrentGameState.GetAIRand(), 5)

--Utils.LUA_DEBUGOUT( tostring(ministerTag) .. " - Tick")

if score > 0 then
return 0
end

Ezek után a játék sebessége drasztikusan és fõképp élvezhetõen megugrik!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Helyes! Én nem tudom magamat beleélni, ha Gödöllõt a Duna jobb oldalán van.
BariHUN
Majd holnap még próbálgatom kicsit átrajzolgatni a folyókat. Próbáltam már a demóban is, de nem nagyon akart összejönni. Egyszer eltûnt a Duna, máskor pedig kiírt valami hibát, és újra kellett indítani a gépet 😄

BariHUN
Területi követelés az van, csak nem tudom hogy lehet követelni. Ki van írva hogy has claims from CZ,RO,YUg, de hiába megyek rá, nem találom a követelést.

Georgie: Igazad van, én b...tam el, csakkésõn van már, sry.

Mindenkinek aki leszedni: A Hungary.txt-t a HISTORY/COUNTRYS mappába kell másolni!

Georgie1224
A HUN - Hungary.txt-t én a history/countries-ben találtam meg, nem ott, ahol te írtad.

"Ha valami elromolhat,akkor az el is romlik" Gigabyte X58A-UD5 ,i7 950, Radeon 6970 ,3x4GB DDR3 2000mhz ami sajna már nincs: A1200 030/50 1,2GB winyó 14"Multisync

felvidék déli részén amit 1. bécsi döntésnél kaptunk miért nincs magyar területi követelés?
ez is egy nagyon fontos tényezõ, a programkód nagy része szövegfájlokba van kiírva + rájön még minden ország ai-ja minden órában, idõjárásmodell + vmit elcsesztek a programozásban
BariHUN
Belenézek. Annyit tudok biztosan, hogy Homonna (játékban Humenné) nem hozzánk fog kerülni, mert az már kelet-Szlovákia, és nem Kárpátaljához tartozik.

azért ez erõs sarkítás...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Igen, a Hadtest a XXX, és a Hadsereg a XXXX, ezt (gondolom véletlen) felcserélte a leírásban.

olyat tudsz belerakni hogy usa 41ig ne csinaljon semmit meg becsi döntesek megtörtenjenek?
Pont ezért ilyen lassú, mert minden moddolható
Átmegy a Paradox Web2-be...
Rolika16
Nagyon szépen köszönöm/köszönjük! Ki is próbáltam, - valóban szemmel láthatóan gyorsabb lett.

Magyaros cuccokat is meglestem. Nagyon faszák azok is. Ezért jó ez a hoi3...Könnyen moddolható...<#eljen>

Jó kis játék lesz ez higgyétek el. Modderektõl lesz ez igazán jó játék.<#kacsint>