Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, akkor kipróbálom.😊

Nekem ami nagyon tetszik szinte minden Paradox játékban, hogy nagyon jól moddolható. Szinte bármi.
Nyugodtan lehet belõle 1.vh-s, hidegháborús vagy modern kori modot csinálni, mint ahogy 2-höz is készültek ilyenek.
Szóval nagyon rugalmas, tuti hogy a 3-hoz is készül majd egy rakás mod.
Jaja, ezen én is meglepõdtem. Counter mód lassabb mint Sprite? Wtf??

A gond csak az hogy sprite mód csak közeli zoomnál mûködik, távolabb automatikusan átvált counterre, szóval sokat nem lehet nyerni vele...
engem nem tudott lekötni soha, nagyon felszínes volt, zéró realizmussal. de persze ez csak egyéni szocprobléma😊
Pluskast
Nekem is de hidd el ez tényleg jó és élvezetes game!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

õsrégi, de én még ma is elõveszem néha: Gary Grigsby: War in Russia

fapados, de a hoi-t kivéve verhetetlen..
"Amúgy meg próbáljátok meg, hogy az egységek ne ilyen csilli-villi 3d-ben pompázzanak hanem használjátok a hagyományos NATO szímbólumos változatot"

Johan az egész HOI fönöke válaszolt már erre a hivatalos forumban és meglepõ modon a nato szimbolumok terhelik jobban, vmi olyasmi hogy ott grafika+szöveg van együtt mig a sprite csak 3d amit siman megjelenit vagy vmi ilyesmi lényeg hogy a nato szimbolumok terhelik jobban.
Ja, de én 2. vh-sra gondoltam😊
Valahogy ez a kor jön be a legjobban.
Pluskast
Nekem is kb 20 mp a betöltési idõ.

Pluskast
"HOI egy grand strategy game, és én régóta keresgélek hasonlókat, de ilyen átfogó gamet nem nagyon találtam még.
Ha valaki tud, légyszi írja meg a nevét.😊"

Supreme Ruler 2010 vagy a második része Supreme Ruler 2020 néven. Nagyon összetett játék. Az alap koncepció ugyan az mint a HOI esetében csak éppen modern környezetben. Rengeteg technológiával komoly gazadasági és politikai rendzserrel megfûszerezve és kb 500 (szó szerint) fajta katonai egységgel amiket ki tudsz fejleszteni.

Hát azért PG és HOI között van jópár különbség, stílusban stb.
Ott szinte csak harc van, itt meg kutatás, gyártás, kémkedés, diplomácia, kereskedelem stb.

HOI egy grand strategy game, és én régóta keresgélek hasonlókat, de ilyen átfogó gamet nem nagyon találtam még.
Ha valaki tud, légyszi írja meg a nevét.😊

Amit én láttam, azok elég bénák voltak, 1 kör 2 hét, meg egész Franciaország állt 8-10 provinciából (itt meg van töb mint 10000 provincia!), csak a 6-7 major volt játszható, HOI-ban meg még a legkisebb Luxemburggal is lehet tolni, ha valaki nagyon elvetemült...

Nem beszélve a multiról, na itt az igazán élvezetes a játék.
Amúgy simán mregy HOI2 is multiban 15 emberrel is, csak
1. jó gép kell hozzá
2. jó net
És simán szinkronban lehet maradni, 1-2 óra eltérés van max az idõben.

A lényeg hogy normalon kell pörgetni, nem very faston.
Mi 3 éve multizunk, mindig min 6-7 emberrel és semmi gond nincs, lényeg hogy a hostnak legyen kb 1MB uploadja.
Ja és elõre szervezett gamét kell csinálni, megvan hogy a héten melyik nap hány órától hány óráig van a játék. Ez csak így megy, ez nem olyan mint a Counter Strike, hogy felmegyek 1 kicsit lõni, amikor kedvem van 😄D

HOI3 engine állítlag 32 embert is elbír, persze gondolom ehhez már 4 magos bivaly proci kell, meg vagy 10 MB-es net 😊)

De mindent összevetve kicsit én is csalódtam a 3-ban, fõleg a teljesítmény miatt. Nem azért mert nálam (is) akad, hanem mert Paradoxon elég sokan panaszkodtak emiatt, és ilyen quad cores, 4 GB RAM-os, GF 9000 512 MB-os konfigokkal???
Hát azért az már durva...
Szerintem abszolút nem optimalizáltak semmit.
Nálam 5-6 perc mire betölt, de Paradoxon írt egy csávó, hogy neki 15-20 mp alatt bejön. Fura, ez elég nagy különbség.
Nem tudom mitõl lehet ez.
Remélem kitalálnak valamit...
Pluskast
Azért az elég jó játék volt a maga idejében....

kipróbáltam.
nekem simán fut. (E8500, 4GB RAM, 3870, xp32 sp3 angol)

szerintem jó kis játék lesz ez, bár egy patch lehet jót tenne😊

a Panzer General-hoz hasonlítgatni eléggé lol. az már a maga idejében is egy lebutított primkó kis "stratégia" volt. max egy hétvégére tudott lekötni. szerintem.
jah az jó volt, de aztán hoztunk is ellene szabályt 😊 Mondjuk a másik szivatási lehetõség is elvész: összes lengyelt behúzni Varsóba (60-70 egység), elõtte teletömni õket csomó supply-al (pár 5000-es adag open negotiations-ön keresztül), aztán nézni, ahogy a német játékos szenved, amíg elfogy a supply :-)
Gonosz egy dolog...
Pluskast
Gondolom ez gépfüggõ és remélem majd állítanak a dolgon is, hogy gyorsabban menjen. Nekem rendesen fut bár én nem számítok mert nekem atomerõmûvem van 😄

ja, úgy már nekem is elfogadhatóbb lett a sebesség... de még mindig marha lassan telt az idõ még a leggyorsabbra állítva is... kb. mintha normálon lenne hoi2-ben...
Igaz, a Panzer General ténlyeg szebb volt mint ez 😛

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Pluskast
Na azért a Panzer General és eközött hatalmas az eltérés. Amúgy meg próbáljátok meg, hogy az egységek ne ilyen csilli-villi 3d-ben pompázzanak hanem használjátok a hagyományos NATO szímbólumos változatot lehet úgy nem fog szaggatni.

Ha van még hely jelentkeznék egy hoi3-as multiba 😊

Megvan persze minden iras, ott a link alul. Nem egõ hogy én takaritottalak le a térképrõl <#banplz>
Neked szoltam volna elöször de eltünt az msn cimed. Mint elsõ számú szövetségesemnek szorítunk helyet, csak birjon el jo sok embert a hoi3 <#vigyor3>
Viszont sajnos nem lehet benne atvenni a katonai iranyitast a szövetségesek fölött, szoval a szigetes kitelepítõs trükk nem fog már menni <#vigyor>
ÁÁ, vaz, azt ne is említsd többet, azóta is ég a pofám miatta 😄
Lol, errõl még meg van? Jó lesz visszanézni a bénáskodásomat XD

Maux: MSN-en gyakran fent vagyok, csak rejtve. HA majd látlak rádírok.

Ha még lesz hely nekem is szólj lécci (Pharnaces vagyok a tw fórumról)
Jó kérdés, hoi2-ben sztem sehogy se ment volna mert ugye szétcsúszik, de 4 emberrel ment. Malarki meg Gestapo volt Japán+Német , Pharnaces+én UK és USA. Miután Malarkit kinyirtam Gestapo letette a fegyvert <#mf1> Ha érdekel itt elolvashatod részletesen http://fbl.jatekok.hu/hoi/index.php?mod=esemenyek&jatek=1

6 emberes terv hoi3ra vonatkozik, ahogy kiadják nekikezdünk a multinak, nagyon remélem hogy javitottak rajta annyit hogy elbirjon 6-7 embert mert 4 se rossz de 6 fölött az igazi <#ravasz1>
Freeman! 6 személyes multi? Meséld már el nekem légyszi, hogy az hogy mûködik. De most komolyan. Nekünk azzal is gond volt, hogy 3 an egyidõben multizzunk, mert mindíg távol maradt valaki. Hogy hozzátok össze, hogy 6 an, 7 en játszhassatok? Van egy nap a héten amikor mindenki fentvan, vagy hogy?
tényleg Malarki, visszavághatsz a japános kudarcért ha akarsz 😊 6 személyes multiba jöhetnel 7-nek a magyarokhoz ha elbirja a jatek <#idiota>

http://fbl.jatekok.hu/hoi
Malarki! Mostanában nem látlak messengeren. Gestapóval fel tudtad venni a kapcsolatot?
Az a dühítõ, hogy igazából a Panzer General kb pont ilyen volt. Kevesebb taktikai lehetõséggel, és körökre volt osztva, nem real time stratégia volt, de ugyanígy nézett ki. !!! Ez volt 15 éve. !!! Erre elõrukkolnak egy ilyen félkész játékkal, aztán megint jönnek a patchek, meg minden szar, próbálják tákolni, összeszögelni, hogy valami legyen belõle, és legyen ember aki játszik is vele. Ez, a 3. rész orbitálisan sok szívást ígérõ darabja lesz az amúgy hibáiról méltán elhíresült HOI sorozatnak, amikkel mindnyájan oly sokat gameltünk, hiszen volt egy egyedi hangulata. Tudnám értékelni, ha valahogyan játszhatóvá varázsolnák. Lehet maradok addig a második résznél. Pedig, ha megnézitek, kifinomultabb lett, összetettebb, csak mégse jó.
Muki100
Kicsit nézegettem a diplomácia és politika részt, a magyarokat elég könnyen be lehetett húzni a tengelybe, és a spanyolokhoz se kellett volna sok.
A dánokat instant lerohantam, tényleg nem lehet annektálni, van helyette 4 választási lehetõség, hogy hogyan kezelje az elfoglalt részeket.
Ami viszont érdekes volt, hogy tegnap amikor a lengyeleket daráltam, az angolok partraszálltak Kielnél, most, hogy a lengyeleket nem bántottam de megvolt Dánia nem jöttek az angolok, a franciák viszont nem tudják mi az a furcsa háború és csak úgy jöttek át a Rajnán.
Ami viszont a legnagyobb meglepetés volt a végén, amikor kizoomoltam a mapot, hogy az olaszok közben már elfoglalták Bordeauxt (!), és a Maginot vonal hátától Párizstól délre egy kicsivel jártak már, vagyis jócskán túlmentek a Vichy francia területeken is.
Remélem a '36-os scenario rendes lesz, de azért el lehet intézni, hogy az olaszok csatlakozzanak '39-re, akkor '40-ben már lazán el lehetne foglalni Angliát <#smile>

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

A nálatok volt az hogy kidobót játék közben.
Már legyartottak a jatekot és tegnapi határidövel kihajozták a boltokhoz, ilyenkor már nem tudják tolni a határidõt. Ma már vszinü lesz olyan hely ahol boltban meg is lehet venni.
Hát baz, lefejelem a monitort. Tegnap letöltöttem, de olyan lassan töltött be, hogy inkább hagytam mára. Reggel elindítom, ugyan úgy tölt vagy 15 percig, aztán mikor végre elindul szaggat, akadozik, ugrál össze-vissza. Az egy dolog, ha egy játékot rosszul optimalizálnak, de azért az, hogy szinte 0 grafikával szaggat akármilyen gépe, az azért már tényleg tré. És ez alapján a demo alapján én 1 hét alatt min. 5 patchet várok. Jobban tennék, ha eltolnák 1 héttel a kiadást, és kijavítanának jópár hibát.

2 nap múúúúlvaaa jön a teljes game???? bocsi,hogy le vagyok maradva,most találtam rá a totyikra,de nagyon felpörögtem 😮O a 2-vel nagyon sokat játszottam,imádtam,csak sajna nem is sejtettem,hogy lesz 3. rész is 😮 lekapom a demot,meglesem mi változott

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

Muki100
Ez a teljes játék :\
De nem kell aggódni majd megoldják, úgy fél éven belül -.-

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Hát srácok nemtudom ki hogy van vele, de én nagyot csalódtam. Szerintem elég nagy nulla így ránézésre, 30 perc játék után. Ha csak annyit csináltak volna, hogy a hoi2 szintet eléri bugmentesen, TÖKÉLETESEN elégedett lettem volna. Ehhez képest szaggat a játék, pedig nem történik semmi, kifagy amikor ki akarok lépni. Sok jó dolgot megtartottak a második részbõl, kicsit kiegészítették, átdolgozták, de nem arra utaztak hogy játszhatóbb legyen. Ez : KEVÉS.
Már csak abban bízok, hogy a demó nagyon különbözik a teljes játéktól.
BariHUN
Nekem tetszik a technológia, sõt úgy az egész játék bejönne, ha... és akkor jön a ha... lagzik, bugzik, tudom h demo, de azért egy ilyen játéktól nem ezt várná el az ember

Muki100
Nézegetem a játék fájljait, úgy tûnik van benne magyar nyelv, valószínû akkor a bolti változatnál már telepítésnél fel fogja ajánlani, ha ez érdekel valakit.

miért csak kb. 5 szín van az egész térképen?
Szerintem is a technológia jól sikerült.
Muki100
A technológia rész elsõre nem olyan átlátható mint a HoI2-ben, de most sokkal rugalmasabb lett mint a régi techteames rendszerben volt. Így tényleg rá lehet majd készíteni pl. a németeket a tengeri összecsapásra a britekkel, lehet blitzkrieges Szovjetuniót gyártani stb.

Magyar térképrõl vélemény? Szerintem a provinciák neveit sürgõsen módosítani kell.

Rolika16
Hát szerintem technológia fa valami kibaszott jól sikerült. Igaz aki nem játszott HoI1-el annak lehet nem tetszik...

Érdekes kis game, bár elõször nagyon megriadtam amikor mindig megakadt az országválasztásnál az óceán felett.

Nagyon tetszik az hogy ennyi régió van, és hogy ilyen részletesen ki van dolgozva a hadsereg, de a technológia szerintem siralmas...

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

hát lehet én vok faszláma, de nálam a francik elkezdtek betámadni. :S

Auric
igaz is... a paradox nagyon nagy szerencséje az, hogy hatalmas nagy és ritka hûséges játékosközösséggel bírnak, a fórumok élettel teliek és amit csak lehet, azt akár az ottani tagok képesek és el is vállalnak, csak hogy javítsanak a 'fogyaszthatóságon' (pl.: communitypatch)... azért mondom, mert én is kalóz verzióval kezdtem, aztán megvettem az egész boxsettet... szóval hálás lehet a paradox, hogy még mindig képes fentmaradni...

GRUNGE IS DEAD

Auric
annyira.. annyira kár, hogy már megint nem hallgattak a közösségre... pedig olyan szépen meg lettek kérve, hogy XY dolgot legalább EGYSZER NE F@SZKODJÁK EL!!!... mindegy, nálam a teljesítménnyel amúgy nincs semmi gond, de egyelõre maradok a 2-nél...

GRUNGE IS DEAD

Muki100
Ja csak a stúdió kb. 8 emberbõl áll, ideszámolva a grafikusokat is, gondolom éhenhalnának mire az összes hibát kijavítják anélkül hogy meglenne a játékokból a bevétel...és ez megy amióta csak kijött az eu2.

Pluskast
Ja sajna az elözõ 2-nél is ez volt csakhát azt hittem, hogy vannak annyira okosak, hogy tanúlnak a hibájukból....

Muki100
Az egész játék is ilyen fos lesz, paradox játékoknál 1.2-tõl kezdõdik a játszhatóság.
1.1 a megjelenést követõ hotfix, következõ patch pedig egy 3 oldal hosszú lista a javításokról.
Igazából az az erõssége ennek a játéknak, hogy könnyen nekiesnek a modderek és jó játékot csinálnak belõle...csak így nehéz új követõket szereznie a cégnek...ugyanez volt az East India Companyvel is, pont most.

Pluskast
2 nap alatt? Kötve hiszem....

bizony, lesz mit javítani...
hát ez a demo egy fos...Remélem az egész játék normális lesz. 😊