6647
  • Sippie
    gondoltam azért hoi2 után nem lesz annyira ismeretlen a játék. Hát hát... A leadershipet amúgy hogy lehet növelni? (a politikai cucctól függetlenül) ezt a tutorialban sem találtam meg.
  • geo91
    hát igen, a tutorial nem viccből lett kitalálva...
  • Sippie
    jézusom, kipróbáltam a játékot... hát jó sokat bonyolítottak rajta. Ezt a HQ működést nem is igazán értem, asszem kénytelen leszek tutorialozni.
  • sakkay
    Igen vannak gondok, nem mondtam ,hogy nincsenek. Csak nem minden gond ,és hiba, amit itt olvasgatok sokszor. Ennyi...
  • Paladin
    A diplomáciával vannak akkor is gondok bőven.
    Németekkel tolom, és bár USA-t befolyásoltam kezdetektől, és jó a kapcsolatunk (150+), 41 januárjára belépett az Alliedba. Ami a vicc - ennek ellenére nincs hadiállapotban velem...
    Viszont Japánnal igen (aki nem axis tag, mert semmi szükségem nem volt rá). Japán ezen kívül a kisebb allied országok közül féltucattal hadban áll.
    Ezért kicsit meglepőnek találtam, amikor 41 nyár elején ő is allied tag lett... miközben továbbra is hadban áll USA-val és a többivel...

No comment
  • I.C.ram
    mar irtam egyszer, hogy leghamarabb szept elso heteiben.
  • Rolika16
    Egészen megszoktam ezt a diplomácia rendszert...valóban bevallom így sokkal izgalmasabb, reálisabb. Tényleg nem kellett volna rinyálnom ezért...
  • Muki100
    ezen a héten biztos nem
  • torcyemperor
    mikor lesz mar patch? :(
  • GK65
    itt link:
    http://www.gametrailers.com/video/exclusive-first-making-history/54784
  • GK65
    Jön a Making History II Exclusive First Look!
    Talán nem lesz annyi hiba bent mind a HoI3 jonaktünik!

• sakkay
    Teljesen egyetértek. /Ezt már nem neked írom./ De az élethűség nem abból áll , hogy ha mást csinálsz ,akkor is az történik amit tanultál. Diplomáciát használni kell...ha nem teszed rá....
  • McCartman
    hm.. ezalapjan nalam egyelőre még nincs probela , de azert erezhetoen lassul a jatek egy idő mulva. (1 nap ~ 15 sec)
  • foxesh
    Nekem a játék egy pár perc után lefagy, kép elsötétül és csak az újraindítás segít. Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
  • BF109
    "influence nation" kapcsoló+kereskedni velük ezerrel. meg növelni a "thread"-jét a kémekkel annak az országnak aki szintén befolyásolja őket. nekem ugyan a finneket még nem sikerült elcsábítanom, de jó hosszú időre megakadályoztam hogy az angolokhoz csapódjanak. pl. magyarok, spanyolok jöttek az axisba szintén az influence+kereskedés kombóval. románia megint kétesélyes mert őket meg a szovjetek is próbálják befolyásolni...
    nagy szopás ezzel a befolyásolással hogy két "leadership" pontot vesz el ami meg jól jönne máshoz.
  • Cefre
    Az jó lenne nekem is :D
  • BF109
    az idő belassul néha, meg az egér mozgatására és a zoom-olásra a kép "késik" a klikkelést nem mindig érzi... stb. idegesítő kis szarságok. ja és még alig van hadseregem, szinte üres a térkép.
  • lackoka25
    meg ugy nagyvonalakban leirhatná valaki hogy kell a diplomáciát és a hirszerzést kémkedést használni.
  • lackoka25
    és hogy lehet befolyásolni a nemzeteket pl.a németekkel hogy az axis felé orientálodjanak finnek magyarok stb.
  • kiboko
    snipának
    azok a porfészek magyarok a 30-as évek végén sokkal fejlettebbek és meghatározóbbak voltak mint az elmaradottabb finn norvég állam
    jó lenne frissiteni a történelemtudásodat mert még mindig a 60-as éveknél jársz!
  • hana1
    Prioritást kell az intelligence-nél megadni külön minden országra..
    Ott állítsd be a prioritást zöldre, akkor küld sokat. (A többi országnál pedig vedd le 0-ra.)
  • hup
    Hali!
    Hogy lehet egy országba kémeket küldeni?
  • Kapslee
    Néhány gondolat:

A diplomácia (az eddigi részekhez képest) sokkal nagyobb szerepet kap. (Milyen érdekes nem egy hardcore stratégiai játékban??) Hoi2-ben gyakorlatilag úgy toltam végig a németekkel a 36-os kampányt hogy a diplomáciában egyet sem kattintottam!

Nekem is nehezemre esett ráállni, hogy most már erre is !nagyon! oda kell figyelni. Egy példa: nekem a németekkel 37-re az összes! európai országot sikerült a szöviktől oly messze driftelni, hogy nulla esélye annak hogy bárki is belépne hozzájuk.

Nagyon örülök hogy a fejlesztők végre ennek a játékrésznek is súlyt adtak úgy mint a való életben (történelmi példa: 35-39-ig hitler a diplomáciával érte el legnagyobb sikereit, hódításait).

Tehát igenis küzdjetek a diplomáciával! Sokkal érdekesebb változatosabb lett tőle a játék.

És még egy utolsó: mire ha nem arra való ez játék hogy NE történelem hű legyen!

Köszöntem
  • koj
    Őő az a kérdésem nem ehhez a játékhoz kapcsolódik de nem játszott vki a Cossacks 2 napoleonic warssal? na nekem az a baj hogy minden játék 60 fps en élvezhető nem a gép miatt hanem annó gagyi LCD monitort vettél és nagy felbontásban a képen vannak kis rezgések, meg kis hangyafoci szerűség. de nem minden játéknál. na és írtam a Cossacks 2 fórumra de 5 hónapja ha írtak és hát valaki itt hátha tudja hogyan lehet 60 fps re átállítani mert beállításokban nincs. A telepítés végén kell kiválasztani hogy max graf, vagy normal, nekem simán megy maxon mert 2 magos proci, 4 gb ram, és 512 vram. vagy ilyen program esetleg ami álltja ezt?
  • EMO Heccsat
    Hello,
    hogy lehet 1 országnak hadat üzenni? Az előző részekben ment, itt vmi nemtom mijen pontnak kell, h hadat tudj üzenni. A jugoszlávokat embargóztam, mobilizáltam a hadseregem, ráállítottam a kémeket is.(remélem h van ilyen) de nemtok sehogy.
    Magyarországgal megyek, de a patrnal autocraták vannak hatalmon, és nem tudom h juttassam hatalomra a nyilaskeresztes pártot. Segítség. thx
  • sakkay
    Beállítod a vadászokat elfogásra ,állandóra és ha a beállított területen repül az ellen , elkapják. Jól műkszik....
  • Snipa
    Egyebkent egy ket fura dolog mar bejott nalam is, pl
    Finnek eddig mindig a szovetsegesekhez alltak, sot mar arra is volt pelda hogy finnek partraszaltak velenceben...
    Svedek, es norvegok is allandoan allies hez allnak. Egy kicsit lehetne tortenelemhubb a jatek, most inkabb ugy tunik, hogy akkor tortenelemhu ha Te probalod ugy iranyitani a jatekot. De, ha a porfeszek magyarokkal tolod akkor max a szomszedokkal lehet az evszazados vitakat lezarni, es semmit nem tudsz tenni annak erdekeben hogy tortenelemhu legyen a jatek.

Nekem jobban tetszene ha a jatek jobban kovetne a tortenelmi esemenyeket... Szal ilyen finnek a szovetsegesekhez allnak huzasok kicsit kiabranditoak.
  • Snipa
    Az akadozassal kapcsolatban nekem feltunt, hogy x ido jatek utan kezd el akadozni a gyorsitas.
    Ilyenkor siman mentek ujrainditom jatekot ezutan x ideig megint normalisan muxik!
  • McCartman
    milyen szinten akadozik? akinel nagyon szarul megy , leggyorsabb fokozaton , hány sec egy játékbeli nap? egyaltalan mi szamit normalis sebességnek?:D
    @hana1: a történelmet Te alakitod:) , ha jol csinalod törtnénelemhű játék lesz belőle.
  • hana1
    Egyenlőre sokkal kellemetlenebb hiányosságai vannak a játéknak (sebesség, AI, történelemhűség), mint néhány vacak kép.
    Ki lesz javítva, de egyenlőre szerintem nem ez a legfontosabb...talán Karácsonyra már élvezhető játék lesz belőle.
  • vfrtom
    Az nem zavar senkit hog egy csomó kép a németeknél pl. szar meg hiányzik. Hogy lehetne ezt javítani?
  • BF109
    tegnap elkezdtem újra a németekkel de olyan szinten akadozik a játék hogy elment tőle a kedvem. pedig a gépem elég kéne legyen hozzá. főleg hogy az egyébként is fing grafikát még csak tovább butítottam. remélem a várva várt tapasz tényleg megoldja már ezt, :-S
  • Cefre
    Köszi
  • SZEG007
    Hogy lehet a bombázo rajokat lekapni?Mert hiába küldök ki folyamatosan vadászokat rájuk egyszerüen semmit nem érnek, pedig kiséret nélül küli ki az ai a bombázoit...
  • trallala0123
    Cefre a térképen kattints rá.
  • Cefre
    De nincs ott a magyar
  • vfrtom
    Rákatt a játék scenario képernyőn az országra
  • Cefre
    Hogy tudom kivállasztani hogy a magyarokkal legyek?
  • trallala0123
    Bocs hogy olyan homályos a kép, de azért van, mert JPG-be át lett konvertálva.
  • trallala0123
    Siker!