6647
-
LESCO #2606 Igen sajnos nekem is ezt csinálja... építi a TP-t, mintha muszály lenne... Ezt állítólag javították a pecsben, de ezek szerint nem sikerült. Most is gyártásban van neki 20 db. Amit viszont végképp nem értek, hogy olyan áron gyártja őket, hogy csak lesek.
TP flotilla 0,25 IC
DD flotilla 2,42 IC
Infantry brigade 0,72 IC
Fighter group 2,47 IC
TAC bomber 2,02IC
Így nehéz lesz lépést tartani velük... :( -
kopaszeger #2605 Köszi a gyors választ.Ha még eszedbe jut vmi okosság örömmel olvasom. -
#2604 Én kíváncsiságból megnéztem 39 Szeptemberében a briteket...(Német kampányomba)
356 TPjük volt a statisztika szerint... -
juhaszvik #2603 diplomácia: figyelj oda, hogy nem követi a történelmet automatikusan, azaz neked kell elintézned, hogy aki a németekhez jobban kötődött, az ne sodródjon az allieshez. de persze meg van a lehetőség a történelem egész pofás átalakítására is, mert mindenki befolyásolható. illetve érdemes például Lengyelországot távol tartani az alliestől, és úgy megtámadni (gondolom nem kell ecseteni, hogy miért). fontos tudni, hogy a megkötött kereskedelmi szerződések is növelik a jó kapcsolatot két ország között (apropó kereskedelem: amcsik jó nyersanyagforások). valamint kémekkel is lehet növelni a jó viszonyt. diplomácia fülnél találod továbbá a "küldetéseket" is.
háború kirobbantása: lényege az alacsony neutrality és a magas threat szint, kémek, eventek és bizonyos viselkedés befolyásolja őket.
kémek: már beszéltem róluk
Leadership pontrendszer: egy adott ország felhasználható agyainak mérőszáma (legalább is én így gondolom). a kémkedés, fejlesztés, diplomácia és a tisztikar "nyersanyaga". mennyisége országonként változik, továbbá tech-kel, politikai beállításokkal, valamint területek megfelelő elfoglalásával az érték módosítható.
politika: itt vannak (balra lent) beállítások és "ügyvivők", értelemszerűen, hogy mit hogyan (szerintem ezt nem kell részletezni).
fejlesztések: ennél inkább kérdezz te, de persze annyira nem bonyolult.
hadsereg felépítése: erről majd valaki más biztos tart beszámolót, ha van rá igény... -
kopaszeger #2602 Köszönöm a válaszod, friccekkel indulok de csak most tanulmányozom az újításokat még nem kezdtem el vele játszani mert sok mindent nem értek, mert a HOI 2-ben teljesen másképp voltak a dolgok. Mi az ami nagyon fontos lehet? újításokra gondolok. -
juhaszvik #2601 rövid kérdésre általában visszakérdezni lehet csak, mint ebben az esetben is. attól függ.
milyen nemzettel vagy, mik a céljaid, stb.
az otthoni kémeket vagy hagyod kémelhárításon, vagy talán érdemes a neutralityt csökkenteni, esetleg (mik vannak még ott??) rule party-t erősíteni(?), de azt mindenképp vedd figyelembe, hogy ha nem kémelhárítást választod, akkor megnő a valószínűsége, hogy a gonosz ellen valami elitélendő dolgot művel az országodban (fejlesztést, gyártást szabotál, lázídgat stb., olyanokat amiket te is megtehetsz vele).
a kiköltöztetett kémek feladata nagyban függ az adott ország felé irányuló szándékoktól. ha területi igényeid vannak az adott országgal szemben véleményem szerint érdemes csökkenteni a national unity-t (hogy a kialakult háborús helyzeten minél hamarabb megadják magukat), illetve befolyásolni threatot a háborús helyzet kialakulása végett. megmondom őszintén a különböző technikai, katonai egyéb kémkedéseket nem szoktam erőltetni. ellenben ha egy baráti országról van szó (vagy szeretnénk, hogy az legyen, vagy csak hogy ne legyen ellenség, legalább egy ideig), akkor érdemes az our(???) partyt erősíteni. (ha valamit nem megfelelően neveztem meg, valaki javítson ki) -
Dns5000 #2600 elméletileg van egy bug amivel szinte csak transport hajót épít az AI néha. -
Tiger20 #2599 Thx, akkor kipróbálom 1.2-vel. :) -
kopaszeger #2598 Sziasztok.
Érdeklődnék a kémeket hogy jó használni? -
Babylon56 #2597 Hali!
Azt lehet tudni hoi3-ban hol találom a nyelvi fájlokat, ha esetleg fordításra adnám a fejem? Vagy is konkrétan az a rész érdekelne, ahol a diplomácia menüt lehetne le fordítani a játékban. Már ha van ilyen és lehetséges egyáltalán! -
#2596 Nálam angolok elég jól reagáltak. Dél-Anglia szinte gyerekjáték volt, de ott már Skócia környékén volt vagy 40 hadosztályuk. Ja, és még Skócia terepe se éppen ideális...pár hegyivadász hadosztályt ezért kénytelen voltam átvonni Norvégiából. -
Paladin #2595 A történelemhűséget illetően igazat adok :)
Németekkel vagy az, vagy győzelem :)
Angolok kiebrudalása elengedhetetlen. Mégpedig hamar, mielőtt USA belépne, és telepakolná a csapataival a szigetet. -
Paladin #2594 Épp ez volt az 1.1 baja, hogy nagyon lassan reagált inváziókra az AI. Állítólag javították.
De csatlakozva a korábbiakhoz: én sem fejlesztem a tengerészetet egyáltalán a németekkel. Angolokat ejtőernyősökkel ki lehet szorítani Földközi-tengerről (igen, Gibraltár kivételével, ahhoz kell vagy portugália (ők úgy rémlik axistól nincsenek távol az elején), vagy spanyolo.)
Ráadásul otthon is kevés csapatuk van - ejtőernyősökkel simán el lehetett foglalni a déli kikötők egyikét. Attól kezdve van supply, és kikötőből kikötőbe pillanatok alatt átmegy a transport. Főleg a közben folyamatosan naval bomberek pásztázzák a csatornát, akkor vagy tudod, van-e ellenséges flotta, vagy el is zavarják őket.
USA ellen majd jól jönne persze, de annyira nem akarom őket elfoglalni egyelőre. Ha meg ők jönnek, akkor úgyis megszívják :)
Az eddigiekhez (britek annektálását is beleértve, vagyis indiai kalandot) nem volt elengedhetetlen a flotta. Csak transportshipek kellettek.
Ha pedig az oroszok nekem jönnek, vagy én megyek nekik mégis, akkor se fog kelleni. -
juhaszvik #2593 amikor partra szállok angliában, akkor jellemzően arra a pontra koncentrálom az egész hajóflottámat, valamint, ha lehet, akkor bombázókat és vadászokat is küldök. a brit hajóállomány jellemzően sokkal nagyobb, mint a német, de szét van szórva a világ tengerein. persze hagy sokat az angol partoknál is, de 36 óta nem csak szárazföldi és légi egységeket gyártottál, akkor akkora baj nem lehet.
egyébként a fő fegyverem az angol flotta ellen gibraltár elfoglalása, de ugye az nem történelemhű... :)
viszont nem értelek: történelemhűen játszol, de meg akarod nyerni a háborút? akkor valamikor meg kell hoznod a döntést, hogy na most változtatunk. és miért ne lehetne az angliai partraszállás? -
#2592 Igen csak ekkor fen áll az esélye annak, hogy meglepi a TP-ket egy angol hajó flotta. -
tamas7878 #2591 Ha nincs ejtőernyősöd, akkor meg közvetlenül a kikötő mellé nyomsz egy Hadtestet, és elfoglalod a kikötőt (mellette szinte sose védi). 15 Hadosztállyal sétagalopp az angol sziget. -
#2590 Borzasztó egyszerű amúgy...Ejtőernyősökkel elfoglalsz 1 kikötős területet. Tpkel meg átszállítasz minél több hadosztályt, és minél gyorsabban.
És volt Anglia nincs Anglia. -
vfrtom #2589 Talán azt lehetne megpróbálni,hogy a hq-t is felszerelni tüzér-, tankelhárító-, stb ezredekkel és úgy bevetni őket az alájuk beosztott egységekkel együtt. Mivel ezek nem vesznek el a hadászati szélességből és egy hq v. gyalog sebességét sem befolyásolják szerintem működhet a dolog jól is. A valóságban is voltak csapat-, meg hadosztályközvetlen tüzérségek, stbk. A németeknél is azt a nagyon kevés Tiger II.-őt is például ott vetették be ahol a legnagyobb szükség volt rájuk és annak a "hq"-nak rendelték alá amelyik épp ott volt.Meg ilyenek voltak a különböző kampfgruppek is . Összeállítottak egy páncélos századott ,1-2 rohamlöveg századot meg néhány - jó esetben páncélgránátos- gyalogszázadot v. ezredet, raktak egy tapasztalt vezetőt és kész. Áttörések ,bekerítések ,ellenlökések így voltak. -
Adamfark #2588 Akkor Ezred/Dandár vitában egy autentikusabb forrás:
link
Ebben fel van sorolva pár hagyományostól való elrugaszkodás. Pl.: angoloknál
Az, hogy az adott 3-5000 főt számláló egységet minek nevezik, az csak attól függ, hogy mik a hagyományok, hány zászlóaljból áll, és hogy milyen szintű támogató egységekkel van felvértezve. Magyarországon jelenleg nincsen hadosztály, mert összesen jó, ha 1 kijönne a jelenlegi állományból. Van 2 gépesített lövész dandár, 1 könnyű vegyes zászlóalj, meg a Bercsényi zászlóalj. És gyakorlatilag slussz. A többi gyakorlatilag támogató egység, alegység.
A HOI3 zsenialitása még, hogy teljesen egyedivé tehető az új rendszerrel a haderő felépítés. Meg lehet oldani a mostani magyar mintára is (közvetlen hadtest által vezérelt dandárokkal), meg többek között a nagy országok által követett hadtest-hadosztály-dandár/ezred(kinek mi szinpatikus)mintára is.
Én szeméyl szerint nem szoktam közvetlenül HQ alá rendelni "alegységet, mert ez egyrészt a magasabb egység elöl veszi el a lehetőséget. Másrészt meg minnl több Leader van a parancsláncban, annál több feature befolyásolja a harc kimenetelét.
-
sakkay #2587 Szeretem az Angolokat. Ennyi, ja és bár örülök ha nem minden úgy megy ahogy volt, de próbálom azt csinálni ami eredetileg tört.,időrendbe, viszont nem veszteni el a háborút. Ez így elég jó kihívás. pl:max 1 hóval előbb kezdem a Barbarossát. Az Angliai invázió nem egyszerű eset amúgy, és késne az orosz hadjárat. Ha valaki mégis megcsinálná(komoly fokozaton)leírhatná a tapasztalatokat. -
#2586 Mért nem szállsz partra Angliában elsőnek ? :O Sima ügy az egész... -
sakkay #2585 Melyik a legjobb kémbeállítás(titszolg) ahhoz hogy valakit axisba csalogassak szerintetek? Érdekes , hogy van angliai légi csata, de nem én támadtam. Aztán azért (kénytelen kelletlen) szétbombáztam a reptereket ,és a portokat dél Angliában, és megint beálltam védekezni. Nagyon nagy veszteségei voltak az Angoloknak.Jön a Barbarossa. -
juhaszvik #2584 a supply-s problémákra pont mondani akartam, hogy ha nincs, akkor el kell intézni, hogy legyen. ehhez pedig biztosítani kell az infrastruktúrát, valamint ha szükséges, akkor a hajóútvonalak és a kikötők biztonságát is. -
LESCO #2583 A külföldi fórumok szerint sajnos a supply elég bugos, ami miatt a távoli területeken egyszerűen megrekednek a csapatok. Olyan lehet, hogy egy két napra kimarad a supply, de azzal nem kell törődni, mert 1 hónapra van elegendő a csapatoknál. Ha napokig vagy hetekig kint van a low supply ikon a bal felső sarokban, és mindig ugyanarra az egységre mutat, na akkor van a baj. Valaki azt írta, hogy épített egy infrastruktúra "csíkot" valami szibériai területre, és az megoldotta a problémáját. De hogy ezt minden csapatnak megcsinálni... -
Beyond silence #2582 Köszi! Francio. egyébként. Más: az miért lehet hogy a front egy részére nem megy a supply?
Tiger20: 1.2-ben szerintem is gyorsabb. -
LESCO #2581 Az benzinre viszzatérve:
Nem látom a zöld sort, hogy bármit is finomítanék, de növekszik a szám. Bár még mindig piros... A fene sem érti. Újraindítottam a játékot, és most is rosszalkodik. -
#2580 Nálam érezhetően gyorsabb, főleg békeidőben. -
Tiger20 #2579 Akiknél a HOI3 lassú volt, azok éreznek bármiféle gyorsulást az 1.2-ben?
Ja és nem akarja valaki belinkelni a Strategy Guide Supplementet? -
ÜbErBaKkEr #2578 Egyébként az 1.2-ben végre Sztálingrád a helyére került, kicsit néztem az előző verzióban, mikor nagy nehezen megtaláltam :)
Amúgy ez a military espionage így nem sok mindent ér (vagy nem tudom használni). Pl. tök jő lenne, ha megjelennének a térképen is azok a divíziók amiket felderítettünk a kémekkel, akár akkor is, ha "sötét" területen vannak. Továbbá a szomszédos tartományokról is lehetne több infó; hiába kutatom a megfelelő kutatást még mindig csak kérdőjelek vannak az egységszámok helyén. Ha tudni akarok valamit, akkor felé kell repülnöm, ami a valóságban is így működött, csak nem feltétlen bombázókkal, és jó lenne ha ez valamilyen szinten autómatikus lenne. Kéne írni ez ügyben a fejlesztőknek. Tud valaki angolul? :D -
ÜbErBaKkEr #2577 Akit érdekel az alap delay módosítás:
játékmappájavagymi\common\defines.lua
Valahányadik sora ennek :)
UNIT_ATTACK_DELAY = 168,
Ezt aztán állíthatjátok ízlés szerint. -
LESCO #2576 Azt nem tapasztaltátok, hogy leáll az olajfinomítás?
Nekem azt írja ki, hogy csak felhasznált meg kiszállított van, konvertált meg semmi. Nem hogy 0, de még ki sem írja a zöld sort. Fogy a benzinem napi 60-al, a nyersolajam meg halmozódik felfelé.
Nembombázot még senki, nincs rombolás vagy egyébb kár. A lengyel hadjáratot épp most fejeztem be. Nem állok hadban senkivel, nincs háború sem sehol európában. -
sakkay #2575 Igen valóban így van. Érdekes nézni a gyártás előtt a mutatókat is. -
sakkay #2574 Majdnem korrekt! A dandár legtöbbször igenis ezredekből áll, és azok zászlóaljakból. A mai magyar gyakorlat most valóban inkább az általad leírtak alapján működik. De ez nem tükrözi az általános keretet. S a régi 1-2 vh. Harcoló alakulatoknál is dandár -ezred-zlalj. az alap. Az iraki N.G(1990).pl.6! ezredből állt. Jó ez tényleg kivétel. -
Adamfark #2573 A várakozással kapcsolatban:
Azt próbáltátok már, hogy nem területről területre adtok újabb parancsot az egységeknek, hanem a frontvonal mögötti 2.-3. területegységet adjátok meg végcélul, mint támadási irányt. Ilyen esetben szerintem nincsen minden egyes új területegységen várakozási idő...
Mellesleg kipróbáltam Normal nehézségen is. Megoldható, a korábban felvázolt taktika, hogy világháború kitörése nélkül elfoglalható Lengyelország, annektálható Ausztria és Csehország.
Ilyen estben nem mindegy, hogy mennyi IC-vel megyek neki a SZU-nak. Ráadásul büntetlenül sorakoztathatom fel a teljes keleti hadseregcsoportot Lengyelország eredeti határain, mert ugye ha még 38-ban elfoglalom a lengyeleket, a Molotov-Ribentrop paktum még nem létezik, ergo nincs kivel osztozni Lengyelországon. Ha meg az elején elkezd az ember Garrison+Mp egységeket telepíteni Lengyelországba, idővel olyan szintre csökkenthető a partizán aktivity, hogy csak a legritkább esetben van felkelés.
Mondanom sem kell, hogy mindezt a németekkel.....
Mindebből leszűrhető, hogy a játék elején nagyon komolyan kell tolni a kémkedésre (4-5 pont), és a diplomáciára (10-12 pont) a leadership pontokat. Az 1.2-től a officerek elég könnyen korrigálhatóak 2-3 ponttal, még ha 100% alá is esik a szintje. Lengyelország, Csehország, és Ausztria birtokában meg már 32-33+ leadership ponttal gazdálkodhat az ember, ami azt jelenti, hogy semmi perc alatt be lehet hozni a kezdeti lemaradást.
Fontos még szerintem, hogy a fontosabb kutatásokba (Education, Industry, stb.) érdemes már az ajánlott évszám előtt belekezdeni, mert ha a kijelölt évszám előtt kb.: 60-70%-ra sikerül felfejleszteni 1 tech-et, akkor az az évszám változásával megkapja a bónuszt, ami azt is jelenti, hogy felugrik 100%-ra. Így az ajánlott évszám jan. 1.-től érvényes lehet mondjuk egy magasabb szintű Education.... -
Adamfark #2572 Sőt, abból a szempontból is nagyon élethű lett a játék, ahogy a Division-öket össze tudod rakni, mert gyakorlatilag a támogató alakulatok a való életben is hasonlóan épülnek fel. Az kimondottan kellemes, hogy a valóságnak megfelelően a páncélos hadosztály alap esetben csak 1 v. 2 páncélos egységet tartalmaz, nem színtiszta acélmonstrum az egész. A háború alatt is már max. csak a zászlóalj szintig volt tisztán páncélos egység.
Meglepő, de Rommel Afrika Korps-a gyakorlatilag csak egy bő hadosztály volt, és több volt benne a gyalogos egység, mint a páncélos, ráadásul a teljes afrikai kaland alatt az volt a jellemző, hogy több olasz katonát irányított, mint németet.
-
Pares #2571 Mindkettőt én írtam, és igen, A VÁRAKOZÁS EGY NAGY PROBLÉMA. Franciaországot (beleértve a Benelux államokat is...) úgy sikerült 1 hónap és 1 hét alatt elfoglalnom, hogy egy teljes hadseregcsoportot a Maginot-vonal elé állítottam, majd egy másik hadseregcsoportal északról törtem be. Az olaszok délről támadtak, aztán északnak fordultak, én meg egyenesen Párizs felé meneteltem, a legrövidebb úton (kb. 5-6 provincia...). Nos a franciák valymi kevés ellenállást tanúsítottak (kb. mint valójában), a Maginot-vonal mögött pedig még az olaszokkal is sikerült találkoznom...
Plussz eközben a National unity-jüket is romboltam ezerrel (Párizs bevételekor már csak 45-50%-on volt...), ráadásul a legtöbbet érő VP provinciájuk a keleti határ mentén volt, így Párizson túl már nem is mentem, jött a Vichy-event, és kész. A hollandokat tovább tartott legyőzni...
Aztán azért mondtam azt, hogy Moszkvát még 43-ra se érem el, mert Moszkva legalább 4x messzebb van a határtól, mint Párizs, nagyon gyenge az infrastruktúra, hihetetlen szar a környezet (mocsarak...), aztán ott a minden jelentéktelen harc utánni röhejesen sok várakozás (5 nap...).
Nos az oroszokat merőben nehezebb elfoglalni. Nem azért, mert erősebbek (egy 9000 embert számláló alakulatom 2 nap alatt elintézett egy 27 ezer embert számláló egész divíziót...), hanem mert rohadt nagy és rohadt elmaradt az országuk meg a területeik... -
vfrtom #2570 Szerintem nem éri meg hajót csinálni, sem itt, sem a kettőben nem igazán érte meg. Belefutsz egy nagy flottába és oda a két-három év alatt épített hajóid. Naval bomberrel meg lehet szopatni őket. -
#2569 Persze kell csinálni hajót...De elején, főleg németeknél szerintem jobban megéri Naval Bombert csinálni.
-
LESCO #2568 Adamfark!
Ez így korrekt! -
juhaszvik #2567 én meg úgy értettem, hogy a naval bomberek (sem más) nem váltja ki a megfelelően nagy állományú hajóhadat, ha valahol messze egy nagyobb csapatot partra akarsz tenni. pl. USA (gondolom nem ejtőernyősökkel akarod elfoglalni), Dél-Afrika (itt is érdemes, nagyban gyorsíthatja az afrikai hadszintér végkimenetelét).