17438
  • Ry0K3N
    Portal készítői is egy ilyen kis független csapat volt ha jól tudom.
    És 90% alatti értékelést nem sok helyen kapott.
  • dronkZero
    Hjah, ez meg kb azért van, mert a nagyhal megette a kishalat... A nagy kiadók megvették azt a sok kis céget, amik 15 éve mertek újítani. Aztán miután jól belepofázott és elbaszta az innovációt és bekorlátozta a tehetséget, nem fogyott a játék, és feloszlatta a fejlesztőbandát. Hány ilyenről hallani?

Szal ez meg a másik (elvi) oldala a dolognak, hogy olyan kiadókat támogassak a pénzemmel, akik aztán felvásárolják és megszüntetik a pénzemből azokat a fejlesztőcsapatokat, akiknek a játékait szerettem?

Többek közt ezért is szimpatikus még a Steam, mert ott nem látok ilyet, Valve nem tűnik ilyen felvásárlós-belepofázósnak sőt, teret ad a kis, független bandáknak. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez csak a látszat...
  • vasziszdasz
    Minden a pénzről szól, de nem mindegy hogy azt hogy akarják kihúzni a zsebedből. Régen olyan játékot csináltak, amiért önként nyúltál a pénztárcád mélyére, ma meg csak vállat vonnak hogy eszed, nem eszed, nem kapsz mást, örülj hogy van mire kidobni a pénzed.
  • dronkZero
    Hát, ez akkoriban is csak a Build engine sajátossága volt, ez az idétlenFPS stílus, Duke, Blood, Shadow Warrior, meg a Redneck Rampage. Aztán jóval később a Serious Sam... De igazából nem jellemző ez.

Mondjuk ezt nehéz is eltalálni, a humor az egy kényes dolog. Ami egy embernek vicces, az másnak tűnhet erőltetettnek vagy gyengének...

Erről jut eszembe, a Bard's Tale New Adventures mekkora királyság volt!
  • hiper KOCKA
    Abban lehetett focizni a zonbik fejével? Mert úgy emlékszek az volt az a játék. Tele van morbid humorral... Mikor villával mellbeba*od őket hogy felbődültek. Ez nincs meg a mai játékokban már. Mindegyik csak a grafikával akar villantani.
  • Totti5
    Blood 1 sőt a Blood 2 is nagy kedvenc igaz azt inkább csak végignéztem ahogy haver letolta, mert megvette akkoriban és nagyon rá volt kattanva, aztán folyamatosan az ment nála:)
  • Chocho
    Megint egy tévhit.

A játékbiznisz már a '90-es évek eleje óta a pénzről szól, és arról is fog, míg világ a világ. Nincs semmilyen elüzletiesedés, csupán változó igények, amiknek a cégek meg akarnak felelni, s melyek eltérnek a Te / én régimódi felfogásunktól.
  • [HUN]FaTaL
    Jazz Jackrabbit 2 a legjobb :))

A NOLF tényleg egy nagyon fasza FPS. Bár én csak az első részével játszottam, de nagyon bejött.
  • Chocho
    Húúú, a Claw de fel tudott húzni néha... A Jazz 2 azért veri rendesen. :)

Ami a NOLF-ot illeti, engem sose kötött le, míg a FEAR 1-2-t együltő helyemben játszottam végig. :)
  • Dante73
    Elértetted.
    Vannak jó játékok mindkét platformon. De tartok tőle, hogy a sok igénytelen porttal már nagyon sok PC-játékost elijesztettek. És így csak az ingyenélők maradtak meg valamennyire, mert a pénzéért mindenki olyat vár, amit szeretne. (Nekem hiányoznak azok a csapatok, akik JÁTÉKOT csináltak, nem pénzt... És ez az elüzletiesedés nem feltétlen tesz jót az iparnak.)
    Magyarán annyit szeretnék mondani az egésszel, hogy a wareznél az igénytelen port jobban árt a PC-s játékiparnak, mert azzal potenciális vásárlókat veszít az ipar, míg a warezosnak mindegy, hisz ingyé van.
  • Encore
    A NOLF2 szerintem is jobb volt mint az egy, de nem tudnám megmondani hogy miért. A kiegészítőjének meg semmi értelme, semmi nem volt benne, ami a nOLF-ban megvolt. Jó lenne egy harmadik rész.
  • Totti5
    Ha választani lehet akkor NOLF 2, talán mert először azzal játszottam majd utána az egyel, így az nagyobb nyomokat hagyott bennem. A kiegészítője viszont már rókabőr volt azt nem is bírtam sokáig.
  • Zóanagyvarázsló
    Hogy ebben mennyire egyetértünk! Bár a NOLF 2 egyelőre nekem kimaradt, szóval én csak az első részt tartom az egyik legjobb FPS-nek - a bosszantó hibái ellenére.

A Monolithtől nekem még a Blood nagy kedvenc, illetve az első játékuk, a Claw, mely egy nagyon jópofa kis platformer, és szerintem még ma is szép. A többi ki is maradt, de a FEAR számomra mérföldekkel unalmasabb a többi próbált játékukkal, örülnék, ha elfelejtenék ezt a frencsájzt...
  • Totti5
    NOLF 1-2 zseniális, a Fear 1-2őt nem bírtam tovább fél óránál.
  • Encore
    jaja, ízlések és pofonok, ha jól emlékszem egyébként a FEAr készítői csinálták régen a No one lives forever 1-2 c. játékokat és azok is nagyon igényesek voltak, meg is van eredetiben mindkettő.
  • Bokafix2
    Nekem eddig a két legjobb atmoszférájú vagy hangulatú játék a Fear széria (Monolith-os) és a Mirrors Edge. Egyik a sztorijával fogott meg, másik meg az újszerű játékstílus és a képi világa miatt.
  • Bandee
    :)
  • Encore
    Sajnos az orosz játékokra jellemző a sok bug, viszont az utóbbi időben a legjobb hangulatot (atmoszférát) is ők tudják hozni(meg a németek), ami kárpótol a bugok miatt. Pl: Boiling Point, White Gold, Stalker, Gothic széria (németek).
  • Zóanagyvarázsló
    Miért, talán mondania kell bárkinek is ahhoz, hogy megjegyezhessem?

Egyébként arra kívántam vele célozni, hogy aki a - fogjuk rá - sandbox miatt ledveli a STAKER-t, az majd jó eséllyel "konzolosnak" fogja minősíteni a Metro 2033-at, ha bele akar kötni.
  • Chocho
    Mondta valaki, hogy kiváltja? Mindkettő várós, mert van esélyük, hogy jók legyenek. S ami a legjobb, mindjárt itt is vannak.
  • Bucser
    A story módban akárcsak a GTA-kban folyamatosan nyitották meg a városrészeket. Nem volt behatárolás.
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont a Metro 2033 jóval lineárisabb, hagyományosabb FPS lesz, szóval aligha váltja ki a STALKER-t, ha jobb lesz, ha nem.
  • Chocho
    A Stalkernél most kiküszöbölték ezt. XD A Metro 2033-ról nem tudok nyilatkozni. Egy kolléga próbálta, ő azt írta, nem rossz és nem is olyan bugos, szóval hátha reménykedhetünk.
  • Totti5
    Meg lesz az a Metro játék is, csak kár hogy oroszok mert optimalizálatlan, semmin sem fog jól futni és bughalmaz lesz. 1, másfél évvel a megjelenés utén majd lehet vlele játszani normális kereket közt.
  • Chocho
    PC-n sincs semmi ilyesmi, csak Dante szeret túlozni, mint már észrevehettük. Sőt, a világ leghatásosabb atmoszférájával megáldott játéksorozat, a Stalker kizárólag PC-re van, és pár héten belül ki is jön az új rész.
  • Chocho
    "Márpedig az első lépés a warez ellen az, hogy olyan játékot adok olyan áron, amit érdemes megvásárolni, pláne, ha megtámogatom egy kemény online védelemmel, amivel +tartalmat kínálok a játékhoz."

Ezt ugye Te seb hiszed el? Nagyon sok fantasztikus játék jelent meg PC-re, melyek bőven beleestek ebbe a kategóriába, és ugyanúgy töltötték őket, sőt, még jobban. Az oké, hogy talán sikeresebbek maradtak, de a warezpistikéknek ez mit sem számít. Ez alatt pedig nem azokat a játékosokat értem, akik azért vesznek eredeti játékot, csak keveset, hanem a "sose veszek eredetit, me' a neten ingyé' van" 15 éves kis pöcsöket.
  • Totti5

Brütal Legend, AC 1-2, The Darkness, Halo 3, ODST, Halo Wars, Midnight Club: LA, Shadow Complex, Overlord 1-2, PGR 4, Fight Night Round 3-4, Star Ocean 4: TLH, Fable II, The Force Unleashed, Prince of Persia, Resident Evil 5, Lost Odyssey, Mirror's Edge, Tomb Raider Underworld, Gears of War 2, Dead Space, Too Human, Alone In The Dark 5, Condemned 2: Bloodshot, Mass Effect, Dead Rising, Fifa 08-10, Top Spin 3, Dirt 2 ( Forza 3 )

PS3 és Wii exekről nem is beszélve meg ugye a Pécésekről.

Valahogy nem tudom átérezni ezt a minden rossz és semmi sincs hangulatot, persze pécén lehet hogy ez van, ezért sem játszok azon.

Mellesleg itt van a Darksiders ami remek ötleteket és játékelemeket ötvöz. Van benne akció, kaland, platform, puzzle.
  • Dante73
    No, erről van véleményem, gondolom, itt sokan tudják már, lehet Te is. Pár érv az MW2 warez-(mindent visz)-kártya ellen.

1; PC-s tudja, hogy maximum 1-2 hét, és jön a törés. (GTA4 "feltörhetetlen" védelme miatti rohamra sem igazán emlékszem... Mindenki várt pár napot szépen, legalábbis eladási adatok alapján, pedig nem kis név...)
    2; MW2-höz, single törés azonnal volt.
    3; Olyan multis védelmet még nem láttam, mint az MW2-é. Ugyanis LAN opció hiányzik, de a szerverekre 2 hét után kalóz verzióval is fel lehet jutni, van hozzá crack... (nem próbáltam, de minden oldalon kint van a crack, gondolom nem véletlen) Így a kérdés felmerül bennem, vajon lustaság, szerverrel való takarékoskodás miatt hiányzik a LAN, vagy tényleg a warez miatt. Ugyanis eredeti szerveren játszható warezzal (nagyjából) most találkozok első alkalommal....
    4; A PC-s tud várni. Ha nem tudna, a timed-exkluzívok már áttérítették volna konzolra. Ugyanis, ha van 100+ ezer forintja PC-re, akkor akad 50 konzolra+flashelésre...
    5; .....

A warez jó ütőkártya, és igen, számít. Megértem, hogy senki sem szeret ingyen dolgozni, én sem. Megértem, hogy emiatt morcosak.
    De úgy érzem, széllel szemben vizelnek. Ugyanis, a játékok minősége hanyatlóban van. Márpedig az első lépés a warez ellen az, hogy olyan játékot adok olyan áron, amit érdemes megvásárolni, pláne, ha megtámogatom egy kemény online védelemmel, amivel +tartalmat kínálok a játékhoz.
    Mert most csak a rinya megy, és a kummantás. A megoldás felé meg egy lépés sem. Max annyi, hogy a PC-s lassan tényleg leszokik a játékról, (Mert ha 4 nagy várt címből 3 csalódás, akkor x. alkalommal már elgondolkodik az ember a létöltésen, aztán a gépfejlesztés elmarad, mert a sávszélt nem érik meg lassan a játékok, tisztelet az egyre kevesebb kivételnek) és akkor a proci, videokártya gyártók álla felkopik, és az egyedül viselt fejlesztési terhek miatt a konzolok ára az égbe szökik 1-2 generáción belül, valamint a játékok ára is, hiszen a játékot el is kell készíteni valamin, ami elég erős... és ha nincs PC-s játékipar, nem lesz min megírni a játékot, csak nagyon drágán.

Szóval, összetettebb kérdés ez annál, mint hogy azt lehessen mondani; A WAREZ! Mert a pakliban benne van vastagon, de ezeket az eladási adatokat MESSZE NEM magyarázza.
  • Micsu
    Free Ridera nem emlékszek, de story módban tuti hogy küldetés függő volt hogy a város melyik részére volt megengedett a behajtás, ergo nem volt akkora szabadságérzeted mint a gta3ban, mondjuk nekem bőven elég volt
  • Chocho
    Az nem a Free Ride Extreme volt? Free ride-ban mentem ahova akartam, de story módban is lehetett kocsikázni.
  • Chocho
    Nagyon sok értelme volt, például új kocsik.
  • Micsu
    Jaja, ha visszagondolok az dereng hogy a városnak mindig csak egy adott része volt "használható" egy-egy küldetés alatt de te mint szaktekintély majd megcáfolod
  • Chocho
    A Mafiaban és a Szabotőrben is sok dolgot lehet a városban, de ne zavarjon...
  • Chocho
    Full sandbox volt... Free ride, dereng?
  • CS@
    Oksa ez rendben én is játszottam mind2vel. Arra lennék kíváncsi mitől lesz ég és föld az összetettség?
    Mik ezek a lehetőségek? Az hogy lehet vízijárművekkel menni, berúgni, nightclubba menni vagy hol kéne keresnem azt az ég és föld beli különbséget?
    Azt egy percig se vitatom, hogy a GTA4 nagyobb várossal rendelkezik mint ez, nekem személy szerint még jobban is tetszik az, mert ez egy kimondottan nyomasztó környezet(na persze ilyennek kell lennie a 2dikVHban).
    Na a mentési rendszer itt se a legjobb :)
  • Totti5
    A story ami mindig!! A => B /= azzal amit a városban tenni lehet és ahogy a város életre lett keltve és kidolgozva
  • Totti5
    Igen, imádtam. Majd meglátjuk ha itt lesz, egyenlőre még nincs! és én csak remélni tudom hogy ötletes story és játékmenet lesz benne és nem vesznek el a sanbox marhaságokban aminek semmi értelme pár óra után.
  • Dante73
    Az az igazság, hogy azok a negatívumok, amik a Saboteur-ról beugranak, a GTA4-ben is többnyire ugyan úgy vannak. Pl a fedezékrendszer. Ugyanúgy vacak mind a 2-é. Akkor tapadsz falhoz, mikor nem kellene, mikor meg kellene, akkor az istennek se.
    Térkép Saboteurban konzolosabb, de a GTA4-ben sem állt a helyzet magaslatán.
    A hangulatban nálam a Saboteur a nyerő, egyszerűen a megszállt Párizsnak olyan a hangulata, ami veri a GTA4-et magasan. Csak egy példa. 2. mentési ház, GTA4. Áll vele szemben az az igehírdető fazon. Na azt mindig lelőttem, annyira idegelt. Ellenben itt, eszemben sincs a gyalogosokat bántani. Ugyan úgy elnyomás alatt vannak, mint én, így ha elütöttem valakit, "sajnáltam"... GTA4-ben nem.
    2 fegyvered lehet, nem cipelhetsz magaddal egy komplett fegyverszaküzletet.... stb.

Szerintem, ha GTA WWII néven jön ki a játék, nem 1144hsz van a topikjában, hanem annyi, mint a GTA4-ében. Szóval látszik rajta a belefektetett munka, még ha érezhető is, hogy a végén kapkodtak. GTA4 pedig egy újabb rókabőr csupán, igazi iparos munka, a jó iparos ismertetőjegyei nélkül...
  • Micsu
    Az 1 kurva jól kidolgozott volt max az róható fel ellene hogy nem full sandbox volt, de nekem nem is hiányzott, hangulatban alázott mindent, kedvenc játékom volt!

a 2ről amiket olvastam elég meggyőzőek voltak, origi épületek mint pl az empire state building, lehet lakásod, öltözködhetsz, tömegközlekedés, minijátékok, kocsituningolás, fedezékrendszer (uc szerű), és még sorolhatnám egy darabig
    totti szerint ez marad el kidolgozottságban a gta4től :tapsvihar:
  • Chocho
    Ezt én sem értem, lévén a két játék kb. ugyanazt tudja: menj A-ból B-be, csináld X-et vagy Y-t, és mission complete.

Ki kell, hogy ábrándítsalak, császár: a GTA 4 kurvára nem összetett. Épp attól jó, hogy semmit sem bonyolít túl, és mindent a szádba rág (bár ez utóbbi engem irritált).