17438
  • Totti5
    Ezt akkor lehetne kijelenteni ha PS3/360/WII és kézi konzolokkal is játszanál, mert ötlet van és ötletes játék is bőven, de pécéből kiindulni etéren nem a legjobb.
  • Totti5
    Te állítasz fel összeférhetetlen dolgokat. Mindent űberelő mindenhol kristály tiszta textúrákat, objektumokat felvonultató, fizikával, játékokat akarsz "sok" játékidővel, ami nem tudom mit jelent egy fps esetében. Legyen 20 órás rétestészta? legyen, viszont ez nem fér össze a fejlesztési költségekkel és a fenálló bukással. Amit te szeretnél az akkor valósulna meg ha a grafika másodlagos lenne, vagy leglábbis nem számítana ennyire, akkor lehetne, viszont te is folyamatosan azon lovagolsz hogy a graf így meg úgy amikor tökéletesen elegendő jelen formájában, akár pécé akár konzol. A fejlesztési költségek nagyon magasak így is emiatt, szóval valahol határt kell húzni, mert ez nem tartható tovább. EA is rengeteg embertm fejlesztőt épített le és ha jól emlékszem 12 játékot állított le, mert ott is robbant a válság és kipukkadt a lufi.

A konzolok terén az MS és a Sony is arra fog törekedni a köv genbe, hogy nem lép akkorát mint mostaniban, hanem kisebbet, persze ez lehet a graf rovására megy, viszont az emberek érzékenyek az árakra, mint látható volt a PS3 brutális árával nem ment, kellett hozzá a Slim és az árcsökkentés, nomeg ott vannak a nagy Sony húzónevek amik isten tudja mióta készülnek horribilis költségekkel és talán idén szivárogni fognak. Ezek sem a játékosnak sem a fejlesztőnek nem jó. Ha a Sony újra kezdhetné biztosan nem csinálna ilyen drága gépet, mert felesleges volt. Itt a válság, ami kirobbant és ami létező probléma, oriási probléma amit látni kell és nem lehet eszeveszetten csinálni a dolgokat.

A következő konzolok valszeg nem lesznek embertelenül drágák, még talán az is lehet hogy az majdani pécék már megjelenésükkor erősebbek lesznek. Különösebben nem kell nagy ugrás mert felesleges, csak egy kis plusz powa ide oda és a pécé hiába fejlődik szélsebesen, sok értelme nincs... már ha a Sony és az MS is így gondolkozik, de miért ne tenné, mégeygszer nem fogja elkövetni azt hogy 600 euróval dobja piacra a konzolt, mert ott fog maradni a polcon.

pl az MGS brutális előállítási költségét éphogy visszahozták az eladások egálba, nem hiába lesz a következő rész multiplatform, hisz nem igazán éri meg az exluzivitás, az hogy egy platformra fejlesszenek egy ekkora költségvetésű játékot.

Mellesleg a Shift egy jó iparos munka, még a fizika is korrekt, csak a kanyarokban a tapadás érdekes, de ettől függetlenól egy jó játék minden téren. A belső nézet meg olyan mit még sosem volt autós játékba, nagyon jók az effektek, hanghatások amik visszaadják azt amikor 300al száguld a versenyző, ilyen még sosem volt, ilyen intenzítással.
  • [HUN]FaTaL
    Azért 1-2 jó ötlet született, bár inkább a Casual vonalon. Ilyen az AudioSurf vagy a Portal, mindkettő egyedi.
  • Rundstedt17
    Igen persze azoknak jó ez a fajta fejlődés akiknek a játék akkor jó ha szép,minél nagyobb a csili villi...Az elmúlt években semmi új ötlet nulla kreativitás...
    Vagy fel kellene tételeznünk hogy mostanra a műfajok kiforottak és nem lehet többet kihozni belőlük?
  • Dante73
    Te is írod, hogy a tendencia csökkenő, ergo, amit írsz szőrszálhasogatás. Hiszen a játékidő csökkenő tendenciát mutat....
    MW2 azoknak feledhető, akik játszottak vele. Multiról annyit, hogy nevetséges, amit a warez elleni harc nevében műveltek vele, ráadásul legalább 3 olyan crack-ot láttam, (nem próbáltam) amivel eredeti szerverekre lehet feljutni....
    Itt csatlakoznék Encore-hoz, és említeném meg a Mass Effectet, példának; Acsi... Gondolom láttad a mellékküldiket... régen egy A+os címtől ez elfogadhatatlan lett volna. Ma egy "kiemelkedő" darab.

Porsche fizikáját ne bántsd. Shift-énél jobb volt, sokkal, és ráadásul volt benne belsőnézet, ami a Shift nagy újdonsága, vagy inkább ficsőrje....

Aki számára a minőségbeli folyamatos visszafejlődés nem nyilvánvaló, az szemellenzőt hord. Grafika fejlődik, a többi része meg, amitől egy játék JÁTÉK, maximum visszafelé. PONT.
  • Encore
    Pedig még az AI-ra se kell gyúrniuk, mert a scriptelt játékmenet a menő FPS játékokban.

Meg az sem mindegy, hogy egy "hosszabb" játék milyen minőséget kínál. Pl a Mass Effect főszála jó volt, de csak a főszál nem olyan hosszú olyan 8-10 óra lehet, ellenben van benne egy halom mellékküldetés de elég 3-4et megcsinálni a többi ugyanaz, ha megcsinálsz minden mellékküldetést, akkor el lehet játszogatni vele 20-30 órákat is, csak nincs sok értelme mert monoton. Az Assassin Creed volt még ilyen, létrehoztak egy szép világot csak a tartalomra nem maradt idő, monoton lett.
    Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy mi miatt játszok egy játékkal 20+ órákat, ha csak akkor ilyen hosszú ha a dögunalmas mellékküldetéseket is megcsinálom akkor az már régen rossz. Az Achivement rendszert is ezért tartom hülyeségnek, mert egy játékra rámondják, hogy 20 óra, ja, de csak ha meg csinálod az acsikat is.
  • Totti5
    Porsche jó volt nagyon régen, ma már megnevettető az a "fizika" ami nincs benne:)
  • Totti5
    Manapság a filmszerű interaktivitásra, látványra, játékmenetre mennek rá főleg egy fpsnél, amibe sok munkát fektetnek hogy azt adja amit, ami olykor a játékidő rovására mehet, de erős túlzás hogy állandóan az MW2őt hozzátok fel, mert ezzel az egyedül van.

"MW2 4-5 óra alatt végigtolható, feledhető multival, de fél év múlva nem igazán fogunk rá emlékezni"

mármint kinek feledhető? fél év múlva is milliók fogják játszani, multiban is, mert egy jó játék

"Anno nem volt egyik játék sem kiugró játékidő tekintetében. Ma egy 12-15 órás játék már annak számít"

Anno is voltak rövidebb hosszabb játékok, persze valamilyen szinten csökkenő a tendencia, de ennek több oka is van. Azt nem tudom hogy ti mivel játszotok napról napra, hétről hétre, de az elmúlt pár hónapban amikkel játszottam azok mind megadták a 15-20 óra játékidőt pl AC2, Overlord 2, Brütal Legend és a héten szerzem be a Darksiderst ami szintén 15+ óra feletti játékidőt kínál. És akkor olyan játékokról nem is beszéltem mint a Forza3 amibe 30 órám van, vagy a Fifa 10 amibe már nagyon sok 50+. Ott volt még a Shadow Complex ami letölthető játék és 7 órát adott egy végigjátszásra, vagy a Halo ODST, ami szintén 7 óra + multiztam vele pár órát, de ez csak egy kiegészítő.

Tényleg nemtudom mi a helyzet pécén és mivel játszol, és főleg hogy hogyan játszol, játszotok hogy folyamaotsan ez a bajotok, amikor gond nélkül lehet tartalmas hosszú időre lekötő játékokkal is játszani, ami meg nem az azokat kerülni kell!, nem kell letölteni!
  • Dante73
    Őöööö...

Nézd, amit írsz, így, ebben a formában nem igaz.
    1; Van egy játék, ami jó volt, különben nem játszanád újra. És mivel jó volt, valamilyen szinten emlékszel rá, ha nem is teljesen tudatosan. Ez az apróság jelentősen képes a játékidőt redukálni.
    2; Magad is írtad, rövidültek a játékok, hiszen a példáidból ez derül ki....

Bali!

Még csak az sem volna gond, hogy rövidülnek a játékok.
    Csak, hiába ér kevesebbet ma 10-12 ropi, mint anno 8, az ár valamilyen szinten ugyan annyi maradt. Egy könnyebben felejthető, rövidebb játékért, amiben igaz, szebb a grafika. Viszont egyetlen más tekintetben nincs előrelépés, sőt, sokszor inkább visszalépés van.
    Hogy érthető is legyen, amit mondok;

MoH első, és utolsó része; Grafikailag a fejlődés óriási. Ellenben a történet, történet vezetés, pályatervezés, nehézség, AI, fizika, stb jobb nem lett, sőt sok ezek közül romlott.
    vagy
    Need for Speed sorozat. Porsche a kedvencem. Fizika, pályatervezés, átgondoltság, koncepció, összetettség mind mind mérföldekkel jobb volt mint a Shift-ben, pedig a shift az előzőkhöz képest már javuló tendenciát mutat...
    Akárhonnan nézem, ez ma nem ugyan az a minőség, az ára mégis ugyan annyi.... És ez az, amivel a casual réteg igenis árt a játékoknak.
    Nekem ez a véleményem.
  • Rundstedt17
    Sajna úgy van ahogy írod egy kaptafára készülnek,teljesen elvesztettem az érdeklődésem majdnem mindenféle játék iránt.Egyedül még a körökre osztott stratégia tud érdekelni.
  • BaLeeX
    Többször láttunk már híreket arról, hogy mostanában a "casual gaming" népszerűbb, mert a többségnek ez az igénye. Odaül elé, játszik fél-egy órát majd folytatja máskor.
    A fejlesztőknek is egyszerűbb kiadni egy max 5-6 órás játékot, egy 10-12 (ami még mindig nem sok) órás helyett, nem kell annyit agyalni új pályákon stb.
    Emiatt szívnak azok akik a hosszabb lélegzetvételű játékokat szeretik.

De elég józan ésszel belegondolni, ki a célközönség játékoknál? Meggyőződésem, hogy legtöbbnél az olyan 20-30-as korosztály akik már dolgoznak ezért meg is veszik a játékot viszont nekik nincs is annyi idejük, hogy leüljenek aztán 5 óra alatt végigrohanjanak valamin. Ha épp kedvük tartja nekiülnek aztán játszanak egy kicsit.
    Hány ember van olyan (elég csak az SG-t nézni) hogy kijön egy játék, boltban még meg sem jelent, sok vérpistike meg már 5 óra után fossa a hozzászólásokat, hogy "kitoltam, szar volt". Ki akar ilyeneknek játékot fejleszteni?

Az is nagy igazság, ha megveszel egy játékot akkor sokkal jobban becsülöd és észreveszel olyan dolgokat is amit akkor nem, ha végigrohansz rajt 5 óra alatt, mert a torrentről már lejött a következő...

Pl. én a Ghostbusters játékkal majd egy hónapig szórakoztam amikor a vége előtt elakadtam és félretettem. Napi fél, max 1 óra de van amikor 5 perc alatt felbasztam magam rajt és hagytam a francba. :)

Emellett én is inkább a hosszabb, nagyobb lélegzetvételű játékokat szeretem. X3 Teran Conflict, GTA4 akkor idén az AC2, meg a Dragon Age.
  • Encore
    Több oka is lehet, egyrészt egyszer már végignyomtad, aztán akkor még megvolt az újdonság ereje. Ennek egyébként most is meg kéne lennie, hogy ha elkezdek egy játékot ne az legyen, hogy rögtön hentelek, hanem előbb ismerjem ki a "határokat", de ehhez az is kéne, hogy ne egy kaptafára készüljenek a játékok. Ja és persze van, hogy a nosztalgia megszépíti az emlékeket. Ugyanez van a régi filmeknél, némelyiket ha újranézed már gagyi és nem hiszed el, hogy anno tetszett, de van bőven olyan film is, amit még ma is végig tudsz nézni, mert egyszerűen jó.
  • Rundstedt17
    mondjuk én egyetértek általában az általad leírtakkal.csak próbáltam saját magamnak megmagyarázni hogy miért érzem a régi játékokat oly különlegesnek :D...
  • Encore
    "medal of honor 1-3 hét helyett 1 nap,a hidden and dangerous 2 hónap helyett 1 hét.."

Ez még mindig jobb mint a mostani átlag 6 óra.
  • Rundstedt17
    Kár hogy nem igaz amit írsz.Mondjuk én is azt a korszakot kedvelem hiszen akkor kezdtem pcs pályafutásomat:rtcw,medal of honor,hidden and dangerous....Nosztalgiával gondolok vissza az akkori játékokra,főként a nehézségük és hosszoságuk okán.Kár hogy amikor újra játszottam később őket,már közel sem volt olyan nehéz és hosszú sem.a wolfi 5 nap helyett 5 óra volt,a medal of honor 1-3 hét helyett 1 nap,a hidden and dangerous 2 hónap helyett 1 hét....felmerül a kérdés hogy a mostaniak is olyan nehezek lennének ha kezdők lennénk?
  • Encore
    "Az Electronic Arts Canada szenior producere, Jason DeLong úgy véli a közeljövőben olcsóbbak lesznek a játékok, kevesebb játékidővel fognak szolgálni, cserébe a későbbiekben különböző kiegészítők formájában pótolják a tartalmat."

"A demo változatokról teljesen leszoktak a kiadók, mivel, ha idő előtt kiborul a bili senki nem fogja megvenni a szép csomagolású fércmunkát. Tehát minőség nincs, mégis megnyirbált játékidőről és letölthető tartalmakról beszélnek, amikor még arra is képtelenek a legnagyobb kiadók stúdiói, hogy 2-3 órába világrengető játékélményt sűrítsenek. S amíg ez nem megy, addig garantáltan nem fognak alternatívát nyújtani egy jó 6-10 óra játékélménnyel szolgáló játéknak,"

Ez egy friss cikk a hardwireden épp témába vág.

http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=26742
  • Encore
    mondtam nem ismerek minden játékot, de a Zeno Clash-el az a baj, hogy indie, akkor a másikkal meg lesz a baj, hogy nem AAA cím?

A lényeg egyébként, hogy a játékok bizony rövidültek és egyszerűsödtek, igaz régen is voltak rövid és egysíkú játékok, de azért volt bőven hosszú és összetett game is. Ma már az a kiugró ha valami eléri a 15 órányi játékidőt és ha néha kijön egy-egy összetettebb játék pl Dragon Age vagy Witcher. Az arányok megváltoztak és ennek ahhoz van köze, hogy ma már egy nagyon széles réteg játszik, és ők hozzák a sok lét, nekik kell megfelelni.

Egyébként emlékszem 2004 vagy 2005 volt, amikor igazán éreztem, hogy valami megváltozik (90es évek eleje óta játszom). Akkor volt, hogy a Quake 3 kikerült a WCG-ről és betették a Fifát. Nem az volt a baj, hogy egy másik játék is bekerült, hanem, hogy egy időre száműzték a Q3at egy Fifa miatt... Akkor éreztük a haverokkal, hogy valami változás van folyamatban és már semmi sem lesz régi, pedig szinte minden évben szoktak változások lenni, de ott akkor az más volt.

Nincs bajom a Casual réteggel amúgy, játszanak csak CoD-dal, meg a sok agyonscriptelt (bocsánat filmszerű) játékkal, csak ne tűnjenek el a "komolyabb" játékok.
  • Dante73
    Én még emlékszem mondjuk egy Half-Life-ra, vagy egy Medal Of Honor-ra. Mindkettő sok-sok éve jött ki, mai tekintetben "agyatlan FPS-ek", mégsem 1-2 délutános szórakozást nyújtottak, mint a mai átlagos FPS-ek. Mert most, akárhogy nézzük, megjegyezzük, hogy az MW2 4-5 óra alatt végigtolható, feledhető multival, de fél év múlva nem igazán fogunk rá emlékezni egyrészt, másrészt ma a "jó játék" kategóriába sorolandó.
    Remélem, azért érezzük a különbséget.
    Anno nem volt egyik játék sem kiugró játékidő tekintetében. Ma egy 12-15 órás játék már annak számít. És ez a nem mindegy. Akkor sem, ha ennek gazdasági-technikai okai vannak. Ugyanis ez engem, mint játékost hidegen hagy. És nem tudom igazán élvezni azt a játékot, amit épphogy elkezdek, máris vége. Nem tudok róla két év távlatából szuperlatívuszokban beszélni, nem tudom az álejtős grafikájára verni a ... (amim van). Ezekért aki pénzt ad, meg is érdemli.
  • Zóanagyvarázsló
    Zeno Clash? Az indie, eleve budget árú, egy darabig csak letölthető formában megvásárolható, jelenleg 990 Ft-os játékra célzol? Mi lesz a következő példa? A Machinarium? A Samorost? Vagy a kongregate.com fél felhozatala?
  • Chocho
    Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért ír valaki ilyen ostoba kommentet.

Kegyetlen az élet. ;)
  • Encore
    Fogalmam sincs milyen az az ODST. De azt azért érzitek, hogy még ha nem is 4-5 órás a legtöbb játék, hanem 6-7, akkor se jobb a helyzet.
  • Totti5
    ÉS ennek miköze az ODSThez, vagy te tudsz valamit amit én nem?:)

most látom a 3 órás végigjátszást a videón:) talán meglehet csinálni valami very easyn ha tudod hova kell pontosan és mit kell keresni és csinálni pontosan és nem halsz meg egyszer sem, de amúgy képtelenség, főleg hogy a játék a taktikára épít és fedezékekből kell lőni, kommandózni, vadászni különben instant halál... nekem olyan 6-7 óra volt normalon
  • Encore
    :D Ez majdnem olyan mint mikor a Bethseda az Oblivionhoz árulta az első DLc-ket, amik nemhogy nem adtak új küldetést hanem egy-két új páncélt tett a játékba mindössze és ezért pénzt kértek. Sok játékban van, hogy ilyen apró marhaságokért pénzt kérnek, aki pl külön fizet azért, hogy egy mmorpg-ben kapjon egy új kardot, az nem fut százzal.
  • Encore
    Achivment, meg zászlógyűjtögetés, ilyesmikkel tényleg el lehet tökölni sok sok órát, de a többség szerintem nem foglalkozik ilyesmivel.
  • Ry0K3N
    http://www.youtube.com/watch?v=-aUyF_2SZtM
  • Micsu
    Nekem 6 volt mindegyik, kivéve az Odst mert azzal nem játszottam

Batmant azzal lehet elhúzni ha gyűjtögeted a riddleket, vagy utána van egy challenge mód ami dob a játékidőn de az már nem storymód, ilyen alapon bármely játék multiját ide lehet sorolni pl multival a kz lehet 200 óra játékidő is

Wolfban is lehet gyűjtögetni tárgyakat van egy kis szabadság a játékban de ha csinálod a küldiket folyamatosan akkor 6 körül megáll
  • Totti5
    Halo ODST egy kieg ahhoz mérten korrekt tartalommal és singlivel, ami nem is teljes áron került forgalomba.

Batmanről sok mindent olvastam de hogy rövid lenne azt nem, persze neked lehet hogy az volt, én nem tudhatom hogy miként játszol, milyen tempóban, milyen huzamban.

Wolfinál pedig minden!! tesztben, leírásban azt említik meg hogy a single tartalmas 8++ óra, de lehet neked nem volt annyi.
  • Encore
    Azzal megfogtál, hogy az idei felhozatalból kértél példákat mert egyszerűen nem emlékszem mi volt idén, ha lenne sok sok felesleges időm utána olvasnék melyik játékot mennyi idő végignyomni. De ha hirtelen kéne mondanom még párat és nem feltétlen 2009est, akkor Zeno Clash, Crysis, Crysis Warhead, az összes CoD, de ha jártas lennék a konzol játékokban akkor tuti lenne egy halom, mert rendszeresen olvasom a leáldozott topikot (reggeli kávé mellett jó olvasni, mert megnevetett) és sokszor látom, hogy valaki közli hogy épp mit nyomott végig, és hogy nem volt ugyan hosszú, de neki épp elég volt ennyi, mert intenzív ésatöbbi ésatöbbi. Egy olyan kolléga kéne, aki szinte minden játékkal nyomult.
  • grebber
    Resi 5 6. végigjátszásra már nem is olyan hosszú 2,5 óra
  • Micsu
    nah akkor 5-10 cím tavalyról

Halo 3 odst
    Kz2
    Batman (nem 10 óra játékidő megsúgom, mondjuk annak lehet aki ki akarja maxolni az összes acsit)
    Cod MW2
    Mirrors Edge
    Wolf
    Fear2

ennyi csak így gyorsba

• Ry0K3N
    ??? most mégis mi az isten tököljön az ember egy játékkal? főleg egy fpsszarral ami eddig mindig ugyanarra a koncepcióra épült és az ember jószerivel az unreal óta olyanokkal játszik, ember a MW2-t haverom gépén játszottam végig egy rohadt könyvtárban a nyitvatartás alatt, szóval ennyit ér az egész és nem is siettem hanem szépen mentem a magam tempójában, coopmulti meg szart nem ér mert van jobb, rendes multi meg... látogass el a MW2 topicba sok szépet és jót írnak róla, szóval ennyit a játszható időtartamról
  • FlyHigh
    Most nem azért mondom, de már két éves gépem van és egy 94cm-es fullhd tvre küldöm natívan és minden megy rajta akadás nélkül, maximum grafikával, crysis és gta még nem tökéletes, de ez van. Én már a PC-re is úgy tekintek mint egy konzolra, megvettem és játszom, meg persze még csomó szarságot babrálok rajta. Ahogy kinéz lesz ebből a két évből, három akadás mentes év is. Aztán max összedobok majd egy újat, bár most hogy már átálltam tv-re, csak fél métert kell hátrébb menni és a nem natív is gyönyörű, szóval lehet kivárom az 1280X720-as akadást.
  • Totti5
    Te írtál konkrét számot és azt írtad hogy a legtöbb. Én kértem címeket és te felsoroltál párat, olyanokat mint a Resident Evil 5, Batman AA, Red Faction amik 10 óra felett vannak. Szerinted szörszálhasogattam?:)

Én annyit vártam hogy MW2 és Mirrors Edge mert abban igazad lett volna teljes mértékben, de belekevertél hosszú játékokat is mivel mást nem tudtál írni. Szerinted miért kértem 5-10 címet? tudtam hogy ez lesz:)
  • Totti5
    Akkor csak gratulálni tudok nekik. Végülis rohanni muszáj, mert sok még az iso a HDDn ezért minden délután 1 játékot le kell darálni, utána lehet menni a fórumrokra elégedetlenkedni -.-
  • Encore
    Most nem azért, de amit most csinálsz az szőrszálhasogatás (másnéven szarrágás).

"Mirrors Edge - valóban, viszont ennyi bőven elég belőle, és azt sem lehet rámondani hogy nem ötletes, nem egyedi... aztán lehet benne faragni az időket a time trialba, hisz egy ügyességi játékról van szó, vagy acsikat vadászni, amire tökéletes"

"Damnation - budget fosokat ne említsünk már..."

"MW2 - tényleg nem egy hosszú játék, de ott van a co op, és a spec ops illetve a multi a legnagyobb erőssége, szóval aki 4-5 óra után eldobja az nem tudom mit várt egy codtól..."

""aztán a film alapján készült játékok" - te ilyenekkel játszol még?:)"

Nem erről volt szó, hanem a végigjátszásról. És persze a 4-5 órát, amit írtam te szó szerint vetted és ha már valami nem 5 óra hanem 6 akkor már én vagyok a hülye.

Most őszintén, tök mindegy mit írtam volna neked, mert úgyis megmagyarázod.
  • Ry0K3N
    Hidd el le lehet azokat tolni egy délután alatt.
  • Totti5
    Most jön az hogy hülyeséget írtál:)

Resident 5 - első végigjátszásra jócskán 10 óra fölött van, nekem 12 volt úgy hogy nagyon nem gyüjtögettem semmit sem...

Batman - ezt nem játszottam végig de szinte mindenhol azt olvastam hogy hosszú szóval ez is 10 óra felett van, 4-5 óra alatt szvsz nem is lehet letolni, fizika képtelenség kb...

Mirrors Edge - valóban, viszont ennyi bőven elég belőle, és azt sem lehet rámondani hogy nem ötletes, nem egyedi... aztán lehet benne faragni az időket a time trialba, hisz egy ügyességi játékról van szó, vagy acsikat vadászni, amire tökéletes

Ghostbusters - ezzel még nem játszottam, de megvan egy 6-7 óra rohanós tempóban, az olvasottak alapján

Damnation - budget fosokat ne említsünk már... te ezzel jászottál? részvétem...

Red Faction - egy sanbox féle játékról van szó ahol a 4-5 óra viccesen nézne ki. Fogalmam sincs hogy ezt honnan vetted, mert elég hosszú játék.

Wolfenstein - fejemet teszem rá hogy nem 4-5 óra mert érdekel és sokat olvastam róla, ahol említik hogy a single hosszú, hosszabb mint egy átlagos fps hosszúsága

MW2 - tényleg nem egy hosszú játék, de ott van a co op, és a spec ops illetve a multi a legnagyobb erőssége, szóval aki 4-5 óra után eldobja az nem tudom mit várt egy codtól...

"aztán a film alapján készült játékok" - te ilyenekkel játszol még?:)

Mirrorst és a CODot elfogadom, ami ha jól számolok 2 db játék. A többit nem tudom honnan szedted elő, vagy ha te 4-5 óra alatt letoltad azokat akkor értetlenül állok előtted...
  • Encore
    Akkor nagyját eltaláltam, ezekkel nem játszottam, illetve egyik másikkal egy kicsit, mert valahogy egyik sem jött be, a fórumozók véleménye alapján próbáltam összeszedni párat.
  • Micsu
    resident az hosszabb az megvan 10 is, meg a red faction is, mivel sandbox

a mirrorst, wolfot, codot végignyomtam, 5-6 óra játékidő volt mind
  • Encore
    Hát most nem fogom megnézni mi jelent meg nyáron és ősszel, de ami most hirtelen eszembe jut: CoDMW 2, Resident 5, Batman, Mirrors Edge, Ghostbusters, Damnation, Red Faction, Wolfenstein, aztán a film alapján készült játékok.

De nyilván most jön az, hogy te ezekkel is elvoltál 15 órát.