17438
  • Totti5
    Egy játék már csak ilyen... fura lehet.
  • Encore
    Jó, hogy téged lekötött és elvoltál vele. Megnéztem pár gameplay videót és anélkül, hogy megsértenélek: ez tipikus konzol cucc. Ez Pc-n nem lenne siker. Tipikus látvány game nagy szörnyekkel, három méteres karddal, mindenféle ugra bugra kombóval, stb.

Szerintem a Pc és a konzol játékosok nem egyformák.

• Totti5
    Vagy ilyen játékokkal mint pl a

/paste

Pörög a Darksiders sátblista.

+ Nagyon jó a story és a benne levő karakterek!
    + WAR akivel vagyunk egy vérbeli kik szám essz, még a GeoW izompacsirtákat is kis ujjal kettétöri:) ő maga az ERŐ!
    + Végig hangulatos játékmenet, változatos helyszínekkel. Van hogy csatornába és szük helyeken kell masírozni a föld alatt, van hogy hatalmas nyílt területeken.
    + Nagyon jól ötvözi a játék az akciót és a kaland elemeket. Egy kis harc majd egy kis tili toli, kapcsolgatás, kulcs keresés, ugrálgatás, falmászás különböző szerkezet beindítása stb... tehát puzzle elemek amik mindig megtörik a darát így az nem unalmas sosem.
    + Maga az akció része egy gombos is lehet, nem kötelező tulzásba vinni a kombókat, amiből van szép számmal és amik fejleszthetőek és vásárolhatóak a megszerzett lelkekből. A fegyver arzenálunk a játék folyamán bővül, van miből választani és lehet azokat tápolni a megszerzett skillekkel.
    + Kiemelkedő a zene, a szinkron és a cutscane átvezetők, amik olykor epikus magaslatokba emelkednek és mindegyikben van valami olyan plusz részlet amitől elismerően csettint az ember, ez egy egy látványos kis jelenet, vagy kamerállás stb...
    + Tartalmas. Van mit gyüjtögetni és felfedezni, ámbár ha minden ládikát az ember megtalál akkor könnyűvé is válhat Normalon mert olyan erőre tesz szert ami szinte halhatatlanná teszi az embert, szóval érdemes Hardon nekiállni, persze a játék eleje kellően nehéz és kihívásokkal teli, viszont én mindent gyüjtögettem és annyi élete volt a végére WARnak hogy simán legyőztem a főbossokat.
    + Egy nyitott világa játszunk ahol vissza lehet menni bárhova és egyes titkos helyek csak a később megszerzett képességekkel nyithatóak, érhetőek el, de ezek tápos ládikák meg kincsek amikről fentebb írtam.

+ frémmel nincs különsebben gond ahogy a képminsőséggel sem, kellemes a látvány, és sokszor szemettgyönyörködtetőek a helyszínek, mert hatalmasak és kidolgozottak "művésziek", illetve nem sporoltak az ilyen olyan effektekkel ( nem mósön blúr, mert az nincs )
    + buggal nem találkoztam
    + a játék befejezett, DLC sem lesz, mert minden benne van cakk pakk elejétől a végéig
    + hosszú, nekem 20óra 51perc 22másodperc volt
    +++ nem nyomták tele QTEvel, pedig megtehették volna mert adja magát, de nem tették, hála az égnek!!

- képtörés zavaró lehet az elején
    - sajnos vége lett:(

Várom a 2. részt nagy erőkkel.

9/10
  • Chocho
    Akkor játssz JRPG-kkel! A Lost Odyssey-t pl. imádni fogod.

Zó: "KotOR-hoz képest talán, de szerintem hardon sem túl nehéz. Nem is értem, hogy honnan jött ez a felvetés."

Hááát... azért mikor megérkezett a sajtópéldány, és nagy vagányan nekiestem a normál fokozatnak, igencsak elcsodálkoztam rajta, hogy mennyire összetett és nehéz a harc. Nagy veteránoknak nem okoz súlyos fejfájást a nehéz beállítás sem, de egy átlagosan edzett gamer bizony szívhatja a fogát, pláne ha opcionális tartalomról van szó.

Encore: "Nem fogok letörni, ha nem lesz. Van helyette más."

Nem is kell letörni. Szvsz nem egy olyan nagy dolog.
  • Ry0K3N
    Hát kotort szarrájátszottam mindkét részt de a DA azokhoz képest jóval nehezebbnek éreztem, NWN-nál is. De lehet csak azért mert megköveteli nagyon a crowd controlt játék közbe meg mása fejlődési rendszer, nem tudom.
  • Encore
    "Hát arra várhatsz..."
    Nem fogok letörni, ha nem lesz. Van helyette más.
  • Ry0K3N
    Én pont ezt szerettem a Tomb Raider Annyversarybe, ha kell 2 órát agyaltam rajta hogy kell továbbmenni de bele nem néztem volna a guideba. Prince of Persiával dettó. Jobb érzés mikor magad jössz rá, de ha valaki végigrohan egy gammán az az ő szíve joga.
  • Zóanagyvarázsló
    KotOR-hoz képest talán, de szerintem hardon sem túl nehéz. Nem is értem, hogy honnan jött ez a felvetés.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez alapján csak ezt nem értem, hogy ehhez miért kellene annyira walkthrough vagy guide? Fel lehet fedezni mindent szépen magunktól is.
  • Ry0K3N
    Játszok is Dragon Age-el, és igen tetszik pont emiatt, normálon is tudja szivatni az embert rendesen és van benne kihívás.
  • Rundstedt17
    Persze Gothicnál pl nem az elakadásra gondoltam hanem xp maximalizálásra minden egyes apróság tudására ami segít a játékban.Az Rpgk könnyűsége meg köztudott,gothic meg különösen grindelsz amit csak tudsz és félisten karid gond nélkül lesz később...és az összes rpgre igaz,:
    1,vagy grind alapú:minden eltakarítasz akkor reggeli fogmosás nehézség,ellenben nem tisztitod ki a térképet később szivás
    2,felszerelés alapú:tudod hol vannak a jó cuccok megszerzed null probléma
    3,skill pont alapú:tudod mire kell pontjaidat nyomni,tudod mire nem...gyerekjáték...
  • Zóanagyvarázsló
    Sőt, egész konkrétan elakadni sem lehet bennük, ha az ember egy kicsit is odafigyel. Bár én nem is csőFPS-eken szocializálódtam.
  • Chocho
    "Kár hogy nincs (még) Pc-re."

Hát arra várhatsz...

"Nem nekem szólt a kérdés, de én nem használtam egy Gothichoz sem"

Mert nem is voltak olyan nehezek.
  • Rundstedt17
    Nekem sincs bajom a régi játékokkal különösen a 2001-2004 közöttieket szeretem.De hogy a mapot meg kelljen rajzolni újat utoljára 90-es évek elején láthattunk példát és az bizony kellemetlen...
  • Zóanagyvarázsló
    Nem nekem szólt a kérdés, de én nem használtam egy Gothichoz sem.
  • Encore
    Mivel sok küldetés van néha megesik, hogy az ember segítséghez nyúl, ha valami nagyon nem megy, de ez szerintem nem gond, mivel egy halom másik missiont segítség nélkül oldottál meg.

Egyébként semmi gondom a régi játékokkal (hála az égnek). Mint mindenkinek, nekem is sok sok játék kimaradt régebbről, ezeket összeszedtem és tároltam és most is játszom velük. Például anno a morrowind kimaradt. Épp most telepítettem fel két napja. És sorban állnak a régebbi játékok, amikre anno nem volt időm. Mivel válogatós vagyok, így ma már ritkán jelenik meg az ízlésemnek való játék, jó ha évente 2-3 akad.
  • Rundstedt17
    Gothichoz nem használtál Walkthroughot vagy FAQ-t?

Azok a régi rpg-k borzalmasan elavultak,szerintem részedről is anyázás lenne ha mai játék egy ilyen map nélküli rendszert használna,vagy mosolyogva örömködve rajzolnád a térképet?:)
  • Encore
    Most viszont felértékelődött a szememben a Fable 2. Kár hogy nincs (még) Pc-re. A gothic-okban is ezt szerettem, hogy nekem kellett megtalálnom valamit nem egy nyíl mutatta, hogy merre menjek. Idegen vagyok egy idegen világban, ne legyen olyan térképem, ami mindent megmutat nekem.
  • Encore
    Nem értek egyet, még inkább részese volt az ember a kalandnak azáltal hogy nem volt minden kéznél és néha keresni kellett dolgokat. Vagy a régi RPg-k mikor az ember tollal és papírral az asztalon játszott, hogy valamire tudjon jegyzetelni. Ezek igenis növelték a sikerélményt, mikor egy ilyet az ember megoldott büszke volt magára, ma meg minden az instant sikerélményt szolgálja.
  • Totti5
    Modnjuk a Fable 2be ki lehet kapcsolni minden nyilat meg nyomvonalat, próbáltam is, de olyan szinten eltévedtem a hatalmas területeken hogy inkább vissza a szamárvezetőt... az semmit nem ad hozzá a játékélményhezz hogy szopatom magamat, de ettől függetlenül ugyan úgy feldedeztem minden kincset magamtól és minden extra cuccot, ha akartam.
  • Rundstedt17
    "minden szart az ember képébe vágnak, itt nyomd meg ezt a kapcsolót itt használd azt itt használd ezt és mindezt szép nagy rikító nyilakkal és jelzésekkel mintha ovodásoknak készült volna a játék "

Jah és nagyon felemelő érzés volt a régiekbe órákon keresztül körbe-körbe járkálni egy rohadt kapcsolót keresve,vagy vmi homályos utalás alapján rájönni hogy mégis hogy mit...tökéletes munkanélkülieknek vagy unatkozó milliomosoknak...
    Szóval a bonyolításnak annyi értelme volt hogy mindenki FAQ-val játszotta végig a játékokat.....
  • Chocho
    Azt javaslom, hogy játssz egy kis ARMA II-t vagy Dragon Age-t nehéz fokozaton, de a Ninja Gaiden 2 se lenne rossz lecke. ;)
  • Ry0K3N
    a régi játékok nehézségi szintjével összehasonlítva a maiak a vicc kategóriába tartoznak, minden szart az ember képébe vágnak, itt nyomd meg ezt a kapcsolót itt használd azt itt használd ezt és mindezt szép nagy rikító nyilakkal és jelzésekkel mintha ovodásoknak készült volna a játék (habár manapság meg sem lepődnék már ha akövetkező CoD 6+ lenne)
  • Chocho
    Nézd... Voltak elégedetlenkedők, de a játék fogyott, sokaknak bejött, és ez se véletlen. Nem volt annyira jó, mint a régi részek, de csak azért, mert nem jött be, nem kell lehúzni. Nekem sem tetszett például a Resistance, mégsem mondtam, hogy egy hugyfos szar, ami senkinek se kell.

Encore: Már megbocsáss, de ez hülyeség. De a Doom 3-on nem haltam meg a nehézségtől, sem a Half-Life 2-n, sőt, utóbbi hardon játszva elsőre is kifejezetten könnyű játék volt (hogy a gagyi AI-ról már ne is beszéljünk).
  • Encore
    Azok abban az időben nem voltak könnyen végigjátszhatóak (mai fejjel persze igen). Különbség van a régi játékok könnyű szintje és a mai játékok könnyű (casual) szintje között. A mostaniakban alacsony szinten egyáltalán nincs nehézség.
  • Totti5
    Mert mondjuk a Half Life, Doom nem ilyen volt?
  • Ry0K3N
    Nehéz elfogadni hogy ezel e véleménnyel abszolút nem egyedül vagyok? :) nézz körül csak a topicjába megjelenése idején ;)
  • Ry0K3N
    Hát nem agyhalott i win button nehézségű tömegprogikon
  • Zóanagyvarázsló
    Mindig ez van. Ettől még - kényelmesen? - elmehet belőle 15-20 ezer itthon, ami már egyáltalán nem olyan rossz. A szintén single-only Dragon Age pedig azóta is előkelő helyet foglal el a különböző PC-s toplistákon. Viszont a ME esetében már az első rész is erősen USA-központú volt, mármint igazán jól, milliós nagyságrendben, csak ott fogyott Boxra is, angoloknál - ha jól rémlik - csak a 13. helyen nyitott...

Részemről türelmesen kivárom a 10k-s CE-met, aztán az sem biztos, hogy lesz rá egyből időm.
  • wedge31
    A CDG-nál feb 1 irnak...
    Ugyan ez volt Dragon Age-nél is jólesz nekem a normál igy is idegesit hogy a warezosok már végigtolták nekem meg csak a nyálam csorog.
  • wedge31
    A szokásos tökölés...
    Ugyan ez volt Dragon Age-nél is jólesz nekem a normál igy is idegesit hogy a warezosok már végigtolták nekem meg csak a nyálam csorog.
  • Totti5
    De hogy rohadjanak meg.
  • BaLeeX
    Nem tolták el a CE változatot fabruár 5ig?
  • wedge31
    Már alig várom a ME2-öt holnap már én is tolom és mivel Bioware min három végigjátszás nálam benne van.
    Az nagyon igaz hogy egész másképp áll hozzá az ember egy olyan játékhoz amire pénzt adott mint amire nem.
  • Rundstedt17
    Ebben a világban?:D...abból a 10%-éból nem fognak megélni...
  • BaLeeX
    Jah érdemes volt benézni a Mass Effect 2 topicba pár napja.
    Az egy dolog, hogy az SG toplista első lett a topic annyian dumáltak éppen róla milyen király a játék, sőt, legtöbben már hétvégén "kitolták" mire megjelenik a boltokban már el is felejtik.
    Ugye máshogy áll hozzá az ember egy játékhoz, ha megveszi pénzért és nem az a célja, hogy "kipörgesse" minél előbb, mert ott vár a többi a vinyón...
  • BaLeeX
    Pár embernél lehet, csak amíg olyan az általános hozzáállás, hogy miért vegyek meg ennyiért játékszoftvert, máshol 5x ennyit keresnek (ami igaz is), meg elég ha hardverre költök, játékra én nem fogok pénzt adni, addig nem sok minden fog változni.
    Sőt...
    Én meg vagyok döbbenve hogy mennyien állnak így a kérdéshez, hogy hülyének nézik az embert, mert pénzt adott játékért.

Persze nyugaton ez máshogy megy (részben azért, mert ott tényleg olyan tétel egy ilyen új játék, mintha te ennél egy pizzát), magyarországi eladási adatokkal meg úgysem találkozunk majd.
  • wedge31
    " Nincsen ami rákényszerítse őket, hogy ne warezolják le." -esetleg a gerinceség ?
  • BaLeeX
    Kívánom, hogy ne így legyen (mert az ME2 is egy remek játék, ahogy az elődje is az volt) de egy ilyen single player játékot elenyészően kevesen fognak megvenni. Nincsen ami rákényszerítse őket, hogy ne warezolják le.
    Egy multi játék esetén ez kicsit máshogy működik.

Ja és abban is van valami, hogy a PC-n a wareznek van valamilyen szinten vásárlóerő teremtő hatása is. Én ugyanis az MW2-t nem akartam látatlanba megvenni, demó nem volt belőle, egészen januárig vártam amikor egyik haverom szólt, hogy ki lehet próbálni egy trükkel.
    Ki is próbáltam, hamar meggyőződtem róla, hogy ez nekem tetszik és nem akarok állandóan friss crackeket keresgélni így megvettem.
    Végülis azóta sem bántam meg, mert a játék tetszik, igaz van jó pár idióta meg az IWnet rendszer is egy rakás szar de ettől eltekintve el lehet vele szórakozni.

Szerintem ezzel mások is voltak így.
  • hiper KOCKA
    Igen, szerinte a kereskedők teszik tönkre a pc-s játékokat, mert nem biztosítanak elég promóciót a termékeiknek, szinte eldugják a vásárlók elől, és ez főleg külföldre értendő. Én ezt nem tudom megítélni mennyiben van igaza, mert nem nagyon mozgok külföldön, de azért ennyire tényleg nem kéne digitalizálódni.
    Nekem mindig is a kézzel fogható formában levő játékok tetszettek. Most meg lehet töltögetni... Lassan a pizzát is a netről fogjuk letölteni.