A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Szerintem a blúréjé a jövõ. Az a gond az SD kártyákkal hogy arra mire mindenap használjuk azon kívül nem látom hogy valakik próbálgatnák a film vagy játékiparban, pedig ez lenne a döntõ tényezõ.

Nekem nincs semmi gondom a CD/DVD lemezeimmel. Legelesõ CDm egy DOOMról szóló kiadvány, ami ma is tökéletes megy, pedig van már 11 éves.

50giga bõõõõven elegendõ. Játék nincs ami kihasználja, de még csak a 25 gigát sem, mert sok el sem éri a 6-7 gigát. Most hogy 360 már tudja okosan hogy a szemetet, a másolásvédelmeket meg egyéb érdektelen dolgokat ne kapolja fel, van ahol fél-1 gigákat eltünnek a játék méretébõl, egy 5 gigás játékom most 4 gigát tesz már csak fel, ennyi maga a szín játék, de egy Final Fantsy 13 azért elfog terjeszkedni akár 20 gigán is, fõleg hogy a PS3 verzióban az cutscaneket elõre lerendelték és rápakolták videó formában a blúréjre. 25 vagy 50 giga tárhelynek bõven elégnek kell lennie a köv genre, van mit pakolni a lemezekre! és ezzel a fejleszteési költségek is baromi magasak lesznek persze, na de ez már nem az én gondom😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

1. A dual-layer BD 50 GB.
2. Nem terjedt a kezdetekben annyira gyorsan a DVD sem, sõt egyes adatok szerint a BD terjed gyorsabban, könnyebben. Pl.

És nem mellékesen, az adataim is nagyobb biztonságban tudom egy SD kártyán, mint egy cd, dvd vagy blu lemezen.

Valószínûleg nem is egyszeri adattárolóként fog befutni. Mondjuk én jó ideje floppyn, CD-n és DVD-n sem tárolok adatokat, de ettõl még használom õket.
Dante73
Hogy a filmipar mit akar, nem számít sokat, az ilyen dolgok a felhasználókon múlnak. Bár nem értek hozzá, de úgy tudom, nincs 50Gb a blu mérete. Mire elterjedhetne, addigra bõven lesznek ekkora kapacitású sd kártyák. És az áruk is hasonló lesz. HA így lesz, nem fogom 20-30-50-e forintért megvenni a szükséges hardvert, elég lesz a 2E Ft-os kártyaolvasó. És nem mellékesen, az adataim is nagyobb biztonságban tudom egy SD kártyán, mint egy cd, dvd vagy blu lemezen.
És ezt a film, és egyéb iparnak is be kell látnia majd, mert ha a netrõl letöltött dologhoz elég lesz egy hardverrel kevesebb... Akkor esélyük sem lesz a warezzel szemben.
Ez persze csak egy kis okoskodás a részemrõl, mert én sem látok a jövõbe, de logikusnak tûnik a dolog, legalábbis annak a fényében, hogy eddig nem egy átütõ siker a dolog, (CD, DVD ennyivel a bevezetése után sokkal elõrébb járt, bár a hardver még nem volt olcsóbb, csak a lemez maga, az viszont nagyságrenddel, és a tárolható adatmennyiség sem annyival nagyobb, mint anno volt.) mert ha az lenne, PS3 jóval elõrébb lenne. (Játékok sem használják ki a méreteit a blu lehetõségeinek)

Szerintem a SONY következõ nagy bukása lesz a bluray, és a PS3 sikertelenségéhez is sokat hozzá tett. Egyszerûen az ára, és a különbség, amit nyújt, köszönõ viszonyban sincs egymással. (Mintha a családi pizza csak 2x lenne akkora, mint a 2 személyes, viszont 10x annyiba kerülne. Értelmetlen dolog, és van alternatíva)

http://www.freetvmaci.info/

Totti5
A filmipar a Blúréj mellett van, le fogja váltani a DVDt, csak lassan megy ez a folyamat. Még annyira nem elterjedt, de lassacskán lezajlik a folyamat aztán olcsóbb lesz. Most tényleg drága, annyit nem ér, bár a hang és képminõség odabaszós!😊

Játékipar is e mellett van. PS3 azt használja, a következõ Xbox és PS3 is azt fogja ez szinte biztos, így a pécé is.

SD kártyák elterjedése ebben a szegmensben nem tünik túl valósnak, leglábbis az elkövetkezendõ években biztosan nem, azoknak megvan a sajtát helyük a hordozható kütyükben, egyenlõre.

Talán az NDSre jönnek a játékok SD kártyán, de ebbe nem vagyok biztos hogy nem e valami nincsendó szabvány.

Dante73
MIvel közel sem terjed a bluray olyan ütemben mint anno a CD, vagy a DVD, így sokan azt mondják, sosem lesz olyan elterjedt, mint a elõdei. Ráadásul a flash alapú tárolóeszközök egyre megbízhatóbbak, egyre olcsóbbak, és az adatvesztési ütemük sem tér el annyira, mint a blu, a DVD, vagy a CD esetében, a "hivatalos" és otthon égetett fájloknál... Ugyanis a felviteli technológia nem tér el egymástól...
Én, a blú-t a magam részérõl halva született ötletnek tartom. Már csak az ára miatt is, ami nagyon nem akar csökkenni.
Ugyanakkor, mondjuk egy SD kártya ára, ma már elfogadható, és folyamatosan csökken. (Pár éve vettem egy 1Gigásat, valami 5 ezres környékén, ma ezért már 16G-t kapok, és az egy gigás pár száz forint, ha ilyen ütemben csökken az ára, simán konkurenciája lehet a "hagyományos" tároló eszközöknek, és nagyon sok hibájukat nem hordozza. Pl, 2-4x es ebességgel kell kiírnom egy DVD-t, hogy sokáig megtartsa a rávitt adatot, (ami aztán 1-2-5 év alatt eltünik) egy SD kártyánál ez mellékes szempont, igaz a megbízhatóságával még vannak gondok, bár én eddig még nem vesztettem így adatot.

Totti5
Nem is konzolkora van az kitalálva és felesleges is arra pazarolni. A technológia lehet megvan, de hova ez a rohanás? még csak most fut ki a DVD is, de még pár év elfog telni amíg a Blúréj is teljesen átveszi a helyét.

1080p + 2-4*AA + 30 vagy 60 fps = tökéletesség a következõ genbe, már ha így lesz, de erre kell majd törekedni, lesznek akik képesek rá, lesznek akik nem.

Chocho
Azért ezt elérni még kell hardver. Mindenesetre a mostani generáció gagyi felbontásai nagyon nem vetítik elõre az UHD konzolok hajnalát, pláne, hogy ez a technológia már a küszöbön kopogtat.

Gaming is believing.

Sir Quno Jedi
write only user! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tatyla
a HD ready az nem tud 1080p-t csak 720-at...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Daell Drow
Totti5
EXTRÉMHD😊))))))))))

"HD Ready 1080p vagy ‘Teljes HD’ felbontásé a jövõ"

Mármint a jelen. A jövõ valahol az Ultra HD, vagy a Quad HD környékén lesz, vagy ki tudja mi lesz a neve, és hogy mikor lesz váltás.

Én is inkább a hivatalos HD Ready 1080p kifejezést szoktam használni, nem szeretem ezt a köznyelvbe kopott full HD-ézást... Mitöl full? Van még feljebb, és lesz is.

Totti5
Úgy hívom ahogy kell😊 nincs más neve neki. Most hogy 3 féle gyártó 3 féle módon keveri a logót szvsz lényegtelen, ugyis az számít hogy mi van a specifikációkban, ha ott felvan tüntetve az 1080p akkor full, ha nincs akkor csak ready, ha meg ready 1080 akkor az annyi.

Ismerem ezeket, éppen ezért reagáltam. Nekem mindegy, hogy te hogyan hívod, errõl nincs értelme vitát nyitni, csak nem akartam, hogy ha magyarázatról van szó, akkor az pongyola legyen.

A lényeg viszont úgysem ez.
Totti5
A HD Ready felbontása a minimum 720 sort tartalmazza a High Definition (Nagy felbontású) tartalom megjelenítéséhez.

A HD Ready 1080p vagy ‘Teljes HD’ felbontásé a jövõ. Képfelbontása megfelel a HD Ready minimális elvárásainak, további 1920 x 1080 képponttal.

A Sony Gold Full HD készülék segítségével otthonába visszük a nagy felbontású világot. Mindegyik termék 1080 soros képernyõfelbontással rendelkezik.

A HDTV 1080p megegyezik a HDTV-készülékkel, de képes a teljes HD felbontás és a 24p tartalom megjelenítésére 1920 x 1080 felbontásban (pl: Blu-ray Disc™ filmek esetében).

szerintem egyértelmû, aki odaírja hogy HD Ready 1080p akkor látja hogy tudja a full HDt is, ha nem akkor az csak 720p, de inkább a Sony arany FULL HD logója szokott kitünni, megmondom õszintén ezt a HDR 1080pt nemigen szoktam látni, sõt nem nagyon emlékeszem ilyenre

inkább az arany FULL HD logó pl egy Samsung esetén is

Én szerencsére kevesektõl hallom, és szerencsére szükség sincs rá. A 720p a kisebbik HD szebvány. Ennyi. Kár a logókról lelopott feliratot belekeverni, hogy egy amúgy kristálytisztán egyértelmû dolog pontatlan legyen.
Totti5
A HD Ready címkét azok a megjelenítõk kaphatják meg, amelyek:
• fizikailag legalább 720 sor megjelenítésére képesek, és képarányuk 16:9-es
• komponens (YPbPr) és HDMI vagy DVI csatlakozón tudnak HD jelet fogadni
• a HD jel fogadására alkalmas bemeneteken fogadni tudják a 720p és 1080i formátumú (1280×720@50/60Hz progresszív és 1920×1080@50/60Hz váltottsoros) jelet
• a DVI vagy HDMI csatlakozón támogatják a HDCP másolásvédelmi eljárást

A HD Ready 1080p tanúsítvány azok a készülékek kaphatják meg, amelyek a HD Ready elõírásain túl megfelelnek a következõknek:
• minimum 1920×1080 pixeles fizikai felbontás
• HDCP képes digitális bemeneten 1080p jel fogadása 24, 50 és 60 Hz-es képfrissítés mellett is
• 1920×1080 pixeles kép megjelenítése overscan nélkül (natív, 1:1-es, megjelenítés)

Nem kell hogy pontos legyen. Köznapi nyelven HD Readynak a 720pt hívjuk vagyis azokat a tévékek amik nem tudják az 1080p.

HD Ready = 720p

A készülékekere kitett hangzatoas logókat nem keverném ide. Egyébként van HD Ready 1080p is, szóval eleve nem pontos így.
Totti5
720pn mit trükköznek?

[Jakuza]
Eleg vicces ez, ugyanis a konzolos jatekok legtobbjenek kb 0 koze van a HD-hez.
Legtobbjuk fake, trukkozes eredmenye "up-scale".

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Totti5
HD kijelzõkre alkalmatos gép, de annak hívod aminek akarod.

Bence94
nem akarok vitát de egyértelmûen ezek a konzolok nem "HD"-k! lásd amiket leírtál.pc mellé én most lehet ps3-at vennék.lehet csak parasztvakítás de egyre jobb lesz a ps3:vékonyított,ingyen multi,újabb dolgok...

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Totti5
"Igazság szerint, bár ma is ki tudnak hozni szép grafikát a konzolból"

az igazság az hogy ma jönnek ki a legszebb játékok konzolra és ezzel párhuzamosan pécére is, az exek pedig csodálatosan néznek ki konzolon, elég csak a Forza3, GT5 duóra gondolni, de lesz itt még más is ami állejtõs, mondjuk egy Uncharted 2, GoW3, Heavy Rain, Splinter Cell, Alan Wake stb..

Totti5
SO4 csak csata közben subHD, világértképen, átvezetõkben 720.

Totti5
Remélhetõleg a fejlesztõk tartani fogják, csak akarni kell. 360on 720p+2*AA a standart, viszont PS3on nem, de ott más gondok is vannak. Mondjuk én a CODnál észre sem vettem hogy nem 720p, mert nem volt semmi baj a képminõséggel és recék sem voltak. Halonál igen, az recés. CODnál a fõ szempont hogy maximum grafika mellett minden helyzetben is tartsa a 60fpst, fõleg a multiplayer miatt, Halonál is ez volt. Fps probléma egyikkkel sincs, gyönyörûen suhannak.

PS3nál viszont nem standart a 720p, mondjuk a GTA4, ráadásul szarabbul is fut ennek ellenére is mint a 360as és lehetne sorolni a rakat játékot ide ami 360on 720, PS3on nem. A PS3 exek 720p.

HD = High Definition vagyis nagy felbontás, ez egy szabvány. HD Ready = 720p, Full HD = 1080p. Jelen konzolok 720pre vannak belõve, 1080p a következõ generációban lesz, persze most is akad, de elvétve, ehhez ezek a gépek kevesek ilyen grafikai összetettség mellett, és itt a GPU és a ram a gyenge pont.

Dante73
Nagyon 1xû. Az élsimítás "felesleges"...
Ha a monitor natív felbontáson van hajtva, akkor, (pláne mozgás közben) nem feltûnõ a recésség. Viszont, ha eltérõ felbontáson kell valamiért használni, akkor simíthatod az élt, amíg akarod...

Konzoloknál amúgy nekem ez az egyik nagy bajom. Így next-gen, úgy HD... és bár sok játék esetében a látvány valóban szép, de a HD-hez sok köze nincsen... (nem értek hozzá igazán, úgy írom) Textúra-negyedelés, elmosás effektek, barnító-sárgító szûrök a valódi grafika leplezésére....
Igazság szerint, bár ma is ki tudnak hozni szép grafikát a konzolból, mára már, (Sõt, évek óta) elavult technika.
A monitorom jelenleg egy 1280x1024-es, 19'-es LG. Amit a videokártyám kiküld rá, (9800Gt/512) attól bármelyik jelenlegi konzol(ból 2-3-4) összefosná magát. Gyakorlatilag mindegy, melyik játék alatt, a pasziánsz kivételével...

greyfox
"Úgy tûnik, a Microsoft többé nem kötelezi arra a fejlesztõket, hogy (a Halo- és Call of Duty-sorozatot leszámítva) 720p-s felbontást használjanak Xbox 360-on minden játékukhoz."

Eddig sem volt 720p mind, maximum felskálázva..
a halo 3 például 1152x640, a star ocean 900x510, call of duty 4 1024x600, stb, hagy ne soroljam!

Steam: greyfox

Bence94
Úgy tûnik, a Microsoft többé nem kötelezi arra a fejlesztõket, hogy (a Halo- és Call of Duty-sorozatot leszámítva) 720p-s felbontást használjanak Xbox 360-on minden játékukhoz.
A Microsoft döntésrõl David Jefferies, a Black Rock Studios fõnöke írt a Develop címû magazinban. Jefferies a cikkében a felbontás és az élsimítás (anti-aliasing) fontossága közötti különbséget taglalta. Ha mindkét technikai tulajdonságot túlzottan magas szintre emelik, akkor a grafikus processzor nem bírja a gyûrõdést.

Éppen ezért a Black Rock kénytelen volt azt a döntést meghozni, hogy a lehetséges négyszeres élsimítás, illetve kétszeres élsimítás közül az utóbbit választja. Egészen az utóbbi idõszakig kellett ezt a döntést meghozniuk, ugyanis egy mondatában Jefferies arra utal, hogy nemrég hozta azt a döntést a Microsoft, hogy többé nem kényszeríti arra a fejlesztõket, hogy 720p-s felbontást használjanak.

Nektek egyébként a magas felbontás és az élsimítás közül melyik a fontosabb? Tehát ha az egyiktõl meg kellene (vagy meg is kell) válni, akkor melyiket tudnátok jobban hanyagolni -- akár konzolon, akár PC-n?
pc guru
"hd" konzol nem bírja már a 720p-t sem...1080p volt egyáltalán ?

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Chocho
Valamin kell, nemde? 😄 Amúgy Dante mást mond, de mindegy... én nem veszekszem. 😊

Gaming is believing.

Én nem értem, hogy mit lovagoltok ezen, Totti annak idején többyzör leírta, hogy neki éppen azért jön be a Mass Effect, mert könnyedebb akció-RPG, és õ nem is szeretne hardcore-kodni. Szóval nem világos, hogy min megy a vita? Ja, de mégis: a semmin.
Elhiheted, én sem ezt szeretném, de õszintén szólva egyébként sem egy "noname" japán cégtõl várnék PC-re HC cRPG-t. Viszont a japán fejlesztésû Tale of the Forsaken Landet (2001) mindenképp megnézném PS2-n, hogy van-e annyira korrekt, mint mondják.
Totti5
Ez már kezd Jakuza szintû szánalommá válik, ne csináld krélek, ne az õ szintjén kapálózzál. Te is azt írod hogy számodra, én sem írtam mást. ME akció RPG ERRPÉGÉ, nem pedig akció játék és nem FPS... hanem TPS.

Dante73
Ezért nem is válaszoltam rá; Nem érdemes.
Azt állítottam, hogy azt mondta RPG. Mondta? Mondta. Azt állítottam, áradozott. Áradozott? Igen.
A többi belemagyarázás, hogy nem is kisbicska, hanem talicska... Na ez az a szint, ahová már nem megyek le...
Hozzáteszem, az angol nyelv kimerítõ ismeretének hiányában nem vagyok egy hatalmas RPG fan, nem is igazán vagyok képben emiatt. ME tetszett, Witcher NAGYON tetszett, és eszemben sincs a kettõt összehasonlítani. Ha valami elém kerül, kipróbálom, ha nem kerül elém, értelemszerûen nem próbálom ki... Hozzáteszem, annak 90% -a amirõl Totti áradozik, számomra játszhatatlan. (Nem azért mert jobb ízlésem van, hanem azért mert válogatósabb vagyok, és más az ízlésünk)

Chocho
Nem tudom, a GSO mit szokott és mit nem, de azt igen, hogy ha igazad van, akkor szívás a fanoknak. Mindazonáltal egy mangát remélhetõleg anime követ, amit TUTI nézek majd. 😉

Gaming is believing.

Te is...

These console titles are only part of the so-called "Wizardry Renaissance," though. Gamepot itself is working on Wizardry Online, a PC title that may or may not be an MMO, and Wizardry Zeo, an original manga based on the series, is set to debut September 9 in Japan.

VS.

A nagy reneszánsz hullám elsõ képviselõje a Wizardry Zeo lesz, ami szeptemberben meg is jelenik PC-re, és egy manga cuccos lesz.

Pff... Maradjunk annyiban, hogy GSO-t nem ér linkelni...

Érdekes módon az összes angol nyelvû hír mangáról számol be, s nem játékról. A magyarok pedig mind játékról, hogy egymásról másolják, vagy angolul nem tudnak, az jó kérdés. (A GSO amúgy szokott lopni másoktól, címeket gyakran egy az egyben is.)
Totti5
nem értelek, nem álltottam olyat sosem hogy a ME hc rpg lenne, sõt... azt hogy számomra egy RPGnél ez is bõven elég és nem vágyok nagyobb mélységekre az az én értékrendem saját magamnak

wedge31
<#fejvakaras>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Chocho
Ezt láttam, de tipikus kerülés volt... 😉

Gaming is believing.

Chocho

Gaming is believing.

Totti5
Rendben, de azért nézz utána a dolgoknak, mielõtt a konzolt ledegradálod egy szintre. Az End Warnal nem lett túl jó, viszont voltak obb rtsek a közelmúltban.

Hello! Hát igen nem 2 gombos játékokat szeretem ,hanem a kaland,szerepjátékokat! Amik nem 5 óra alatt játszhatóak végig! Ne meg a jó kis multik! A konzolok nem tudják visszaadni a bill+egér kombinációt! Ezt senki sem tudja megmagyarázni nekem! Akármilyen szuper is a kontroller!Igaz sajna mostanában egyre szarabbak az rts-ek is pl End War,stb! De Pc-n mindig lesznek húzó nevek!
De ha már RPG-k, akkor érdemes lehet pár pillantást vetni a Drakensang prequelre.
,, ha nem MMO és Csé, Witcher és Crysis akkor biztos vagyok benne hogy te is zabálod a "konzolos 2 gombos játékokat", mert nincs más és sose volt máskép."

Bocs, hogy bele szólok, de pl: nálam egy rakás olyan játék van fenn, ami nem MMO,. nem CSé, nem Witcher, nem Crysis...nem valami konzolos 2 gombos gagyiság...és csak PC-re jelentek meg...

Na mindegy, de a felsoroltakon kívül, úgy még kurva van sok minden van ám PC-re....

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

hát ha jól tudom konzolos mass effectben nem lehet sakkozni a csapattársakkal , legalábbis nem lehet ide oda küldözgetni õket ? hehh... <#nevetes2>

Senkit nem érdekel rajtatok kivül hogy milyen RPG a Mass Effect , végre jó helyre rakja a pénzét az EA ez a lényeg.

MInt írtam, néha ezt lehagyják. Ahogy a StarCraftnál s eteszik ki mindig, hogy real-time. Mindenesetre a Jade Empire után a "szaksajtó" azt várta, ami végül lett a Mass Effect, Baldur's Gate-i magasságokról pedig sosem volt szó. Az epic RPG, space epic címkék ugye nema játékmenetre vonatkoztak (úgy nem is lenne értelem), hanem a sztorira, és a trilógián kersztül felépítendõ világra. A lényeg: a Dragon Age kapcsán viszont valóban lépten-nyomon elhangzik a Baldur's Gate neve, és szemmel láthatóan nem akció-RPG. Persze annyira hardcore már nyilván nem lesz.

Azért a Wizardry 9 kijön még idén. 😉

Tipikus magyar félrefordítás sajnos. A Wizardry Zeo ugyanis tudtommal nem játék lesz, hanem manga (képregény). Ez jelenik meg szeptember 9-én Japánban. Emellett DS-re és PS3-ra jön single Wizardry, PC-re pedig a Wizardry Online. Nincs megerõsítve, hogy ez utóbbi MMO lesz, de ilyen névvel nem egy régi hardcore Wizardryt képzelek el.

Mellesleg a japán Wizardryk eddig is eltértek a Sir-Tech-féléktõl, szóval Wizardry 9-nek semmiképp nem nevezném.
Chocho
Azért a Wizardry 9 kijön még idén. 😉

Gaming is believing.

Chocho
Ki aggódik érte, de tényleg? 😊 A PC-s játékipar meglesz tíz év múlva is, sõt, a személyi számítógépeken még akkor is lesznek játékok, amikor már teljesen más architektúrára fognak épülni.

Gaming is believing.

Chocho
PWND 😄 Bírom, hogy erre már nem reagál. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Én ostoba marha is voltam olyan megátalkodott, hogy a magyar sajtóból tájékozódtam. Ám ha külföldit olvastam sem nagyon tûnt fel, hogy lépten-nyomon a pofámba passzírozták volna az "eskön" szót. Persze én is tévedhetek, 2005 nem tegnap volt.

Gaming is believing.