17438
  • Chocho
    Kár aggódnod, ezt jól példázza a Dragon Age: Vérvonalak PC-s változata is, ahol a harc rendszer összetettebb és jobb, mint konzolon (a nézet is lehet más). Pedig az EA, egy olyan cég terméke, ami pár éve két lábbal taposta a PC-s portokat.
  • Chocho
    Sok ilyen faszságot írnak a 12 évesek. Nem kell meglepődni rajta. Amúgy a Crysis 2 konzolon is jól fest majd, ami tekintetbe véve, hogy négy évvel ezelőtti hardverekről van szó, nagyon komoly munkáról árulkodik.

Érdekesség egyébként, hogy a CryTek azt állítja, hogy a CryEngine 3.0 már next-gen ready, azaz a megfelelő kezekben a PS4 / Xbox 720 is baba grafikát mutathat vele.
  • Totti5
    EA honosít pár játékot minden plarformra pl FIFA, NFS, Dead Space. Microsoft rákkattant és az összes exét magyarul dobja ki, a Sony semmit sem.
  • grebber
    Crysis 2 képek + megjelenési dátum

2010 December!
  • Zóanagyvarázsló
    Elég sok multiplatform játék PC-s verziója kap honosítást, miközben a konzolos nem. A szinkron egyértelműen attól függ, hogy mennyire fogyott itthon az első rész, illetve mennyire erős nálunk a CD Projekt. (Persze az általános financiális helyzetük mellett. Ugye takarékossági okai is voltak a Rise of the Wolf lefújásának.) Az előd szinkronja aligha hozta vissza közvetlen módon a befektetett pénzt.

A harcrendszer mindig is marginális kérdés egy RPG-nél, elég sokszor sikerült már elrontani. Az eddig látottak alapján az eddigi irányvoanalt követik, ennek pedig csak örülni tudok. De ez tényleg egy olyan pont, ami miatt mindig lehet aggódni. Az a baj, hogy az első rész harcrendszere megosztotta a népet, de legalább a rajongók többsége kiáll mellette. (Legalábbis régen a pozitív visszajelzések voltak túlnyomó többségben a hivatalos fórumon.)
  • grebber
    Gamestaron a Crysis 2-es hírnél megy a konzol vs pc vita és ott írta a tisztelt úriember/úrihülgy.
  • Dante73
    Ki volt ez a barom?
    Jó duma 1ébként...
  • [HUN]FaTaL

epic fail
  • bertino
    epic.
  • grebber
    Mondom én hogy a pc-nek leáldozott.Most már végre megnyugodtam hogy mi is az igazság felnyitották a szemem:

"csak ugy elmondom h az összehasonlitások csalások... leveszik a pc-set minimumra, azt rakják be a konzolosokéhoz... és a konzolosat a pc helyére... bizonyitsd be h nem igy van mert ha megnézed a kis monitorodon és a konzolon egy 102es fullHD-s tévén akkor kifog ugrani a szemed... aj és a konzol sokkal erősebb és sokkal szebben tudja adni a játékokat"

• Totti5
    Ez elég meggyőzőnek tünik. Witcher 2 bemutató
  • Dante73
    Az én véleményem annyi, a The Witcher2-t illetően, hogy tartok tőle, 1-2 konzolos dolog átszivárog a PC-s verzióba, mondjuk egy másik típusú harcrendszer, esetleg nem kap szinkront, mert a konzolos játékokat magyarítani sem (mindig) szokás, így a szinkron már elég merész húzás lehet, és hasonló dolgok, elsősorban. A grafika miatt itt még nem is aggódom annyira, mint mondjuk a Crysis2-nél.
  • Zóanagyvarázsló
    A Witcher 2 nem konzolport lesz.

Az első részt pedig nem kívánom teoretikusan sem összevetni az Uncharted 2-vel, szóval a kérdéseidet ezekben az átgondolatlan formájukban elutasítom. Különben is olyasvalamit akarsz belőlem kihúzni, amit már leírtam, és közel áll a te véleményedhez.
  • Dante73
    Tartom.
    De fordítsuk meg. Láttál Te a Witcherhez hasonló grafikával rendelkező konzolportot? Vagy akár játékot konzolon?
    És Witchernél nem is maga a graf fogta a gépet, hanem a sok megjelenítendő objektum, mert azt nem bírta már a gép, nem magát a grafikát...
  • Totti5
    Crysis nincs agyon effektezve? élethűségtől az is messze van, persze a patak melletti követ nagyon szépek és hatásosak. Az hogy kinek mi a szép tényleg szubjektív. Én mondjuk nem várok el egy Gears of Waertól élethű grafikát, meg úgy semmitől sem, mert nem lehet kivitelezni olyan szinten hogy annak hasson. Próbálkozások vannak a fényekkel, kidolgozással pl GT5, vagy az aprólékos izomodellezéssel az FN4ben, de szó nincs arról hogy fotóreal lenne, persze a játékok közt ezek hajlanak a legjobb az élethűség felé, de ez nem mindig grafikában jelenik meg és álltlában 1-1 jól elkapott momentum az ami tényleg annak hathat első ránézésre, hogy ha mást nem látunk belőle.
  • Zóanagyvarázsló
    Az alábbi logikailag értelmetlen mondaitaddal van a bajom.

És akkor a másik kérdésedre a válasz; igen, tudom, hogy az auróra motort használta. Ennek ellenére, (Vagy épp ezért?) a portolás elbukott. Ez tény. Emiatt is kellett új motor után nézni.

A Rise of the Wolf nem az Aurora engine-t használta volna. Új engine pedig egyébként is kellett volna a Witcher 2-höz az egymillió éves régi helyett, de ha szerinted ma már egy engine-váltás is visszalépést sugall, akkor fogalmam sincs, hogy mi lehetne előrelépés.

Nem arról van szó, egyetértek, hogy grafikai csoda nem lesz belőle (bár szerintem a Witcher is részben az art designnak köszönhette ak iemelkedő látványt, a máig első helyre tenném a műfajban), de azt tényként lobogtatni, hogy a második rész csúnyább lesz PC-n, mint a 2007-es első, kissé merész. Vegyem úgy, hogy ezt vállalod a továbbiakban is, és - jó esetben - 2011-ben vissza térhetünk rá? Esetleg már előbb, az első normális minőségű videók alapján, ha már azokat nem tudtad kivárni a tényközlésig? (Az eddigi kamerás felvételek alapján nem tűnik úgy, mintha agyon lenne butítva.)
  • TDantes
    Nem értem, te bújsz be a fedezék mögé, te nyomod meg a gombot!
  • Encore
    Az, hogy mi szép az erősen szubjektív. Nekem nem tetszik a felsorolt játékok grafikája, mert nagyon műanyagszagúak. A crysis szép, élethűbb mint a többi (most az hogy milyen a játék maga hagyjuk, a grafikáról beszélek éppen). jobb lenne ha a sok agyon effektezés helyett az élethűbb graf felé mennének el a fejlesztők.
  • Encore
    Szerintem nem is kell fedezékrendszer hisz ezt régen is megoldottuk más játékokban, beguggolsz egy láda mögé, kihajolsz és lősz, így legalább én csinálom, én játszom, nem a gép. De ez persze szubjektív én szeretem ha mindent, vagy a lehető legtöbb mindent én csinálok egy játékban.
  • Totti5
    Csak felsoroltam pár U3as játékot ami szép, de akad még pl Lost Odyssey jrpg, csak hát azt nem ismeritek.

Batman: Arkham Asylum - 1-2 órági vittem, gyönyörű, de nem fogott meg a hangulata

BioShock - átütő az atmoszféra, nagyon szép és igényesen felépített világ és pályák, de több horror elemet, kevesebb akciót vártam, így nem sokáig jutottam benne

Gears of War - kapott ő mindent, 2006ban a legszebb játék, az első nextgen cím volt ami hűha... tökélyre csiszolt TPS, aminél csak egy jobb van a piacon az Uncharted.

Mass Effect - hát én ámultam a graftól, mert sosem láttunk ilyet még egy RPGben, bocsánat akció RPGben, de akkor is egyedülálló megvalósításban és egy rettentő jó scfifi játék.

Mirror's Edge - ötvözi az fpst a platform elemekkel, egy játék amit végig lehet vinni lövés nélkül, elég merész színvilággal és desingel és játékélménnyel

Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas - csak a demot próbáltam, de sosem voltam RW játékos
  • TDantes
    ,,GoW: fedezék mögé be (persze egygombos), majd kihajol és lő, következő fedezékig fut, kihajol és lő és így tovább. Monoton."

Miért hány gombos legyen a fedezék mögé bújás? Hat?
  • Totti5
    Batmannak elég tág és tartalmas kombórendszere van, persze lehet hülyén is játszani, meg lehet skillednek is lenni és egy kicsit beletanulni és komolyabb dolgokat végrehajtani.

Mass Effect sosem volt csak RPG, de azt te is belátod hogy messze több mint egy akciójáték, szóval sem nem akció, se nem RPG, hanem akció RPG.
  • Dante73
    Rátapintottál a lényegre; "manapság mennyire változott meg ez a helyzet, hisz a fejlesztési költségek, bonyolultság, kapacitás nagyon megnőtt, és akiknek nincs valami értelmes koncepciója az jobb ha bele sem kezd"

Én pont a JÓ KONCEPCIÓKAT hiányolom, ami, ha mégis akad 1-1, akkor siralmasan van megoldva.
    Szemét pedig mindig is volt, mindig is lesz. Az a gond, hogy a technika fejlődik, a kidolgozás, kidolgozottság meg alig, mert "az sokba kerül"

Ez van, ezt kell szeretni...
  • Encore
    Elhiszem, hogy megvannak, de nem szépek. Műanyag kinézetük van a sok effekttől, kivéve az arcokat, azok jók.

A felsoroltakból szinte mind gyenge játékmechanikában:

Batman: nyomok egy gombot mint állat, és batman mindenkit agyonver a szobában. Pedig szeretem a denevérembert....

GoW: fedezék mögé be (persze egygombos), majd kihajol és lő, következő fedezékig fut, kihajol és lő és így tovább. Monoton.

rainbow six vegas: butított a régi rainbow sorozathoz képest, ez egy scriptelt lövölde csak néha nem árt fedezék mögé bújni, hogy feltöltődj (ez a másik hülyeség, az újratöltödő életerő ennél még a healthpack is jobb megoldás, bár lehet hogy a vegasban nem volt ilyen, most hirtelen nem melékszem). Régen taktikai játék volt most már csak taktikainak mondott lövölde.

ME: RPG-nek titulált, holott annak siralmas, viszont nagyon jó mint akciójáték. Akcióként tekintve tetszett is.

• Dante73
    Az ÉN ÍZLÉSEM szerint;
    BAA; tré. (demó alapján)
    Bió; Nem a grafika, hanem a LÁTVÁNYVILÁG van eltalálva. A kettő nem ua!
    GoW; Le fogjátok a fejem harapni; nem ptóbáltam.
    ME; A világ van jól kitalálva viszomylag, grafikailag viszont nem maradandó alkotás.
    Mirror; Ismét a világ az, ami érdekes.
    R6 Vegas; Na az már műanyagos, akár az 1. akár a 2.-ról beszélünk.

Egyikre sem mondanám, hogy csúnya, de ami maradandót alkot ezek közül, az a látványvilágban teszi, nem a grafikában. SZERINTEM. És ez egyéni vélemény.
  • Totti5
    "A kiadok a gyors pénzre mennek. Konzolra összeütnek valamit, nagy reklámot csapnak mellé, és elmegy X példányban. A Profit gyakorlatilag garantált."

Remélem tudod érzékelni hogy a PS2 érában mennyi szemét jött ki, ami előtte volt arról nem is beszélve, a 2ds korszakban*****, ami tényleg ezen alapult és manapság mennyire változott meg ez a helyzet, hisz a fejlesztési költségek, bonyolultság, kapacitás nagyon megnőtt, és akiknek nincs valami értelmes koncepciója az jobb ha bele sem kezd, mert meg fog bukni és bezárhat, ha a végeredmény olyan lesz ami nem üti meg a mércét.

*****ami vicces hogy egy akkori 20adrangó 2ds ugrabugrát ma felemlegetünk akkor mindenki sikítozik tőle hogy mekkora királyság volt:), akkoriban még nem voltunk ennyire finnyásak...

Összedobott játékokat nem szoktam figyelni, mert azok olyanok is, de ebből szerencsére egyre kevesebb van, legalábbis 360on.
  • Totti5
    "ez a műanyag (unreal engine 3) grafika minden csak nem szép"

Batman: Arkham Asylum
    BioShock
    Gears of War
    Mass Effect
    Mirror's Edge
    Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas

köszönik SZÉPen, megvannak:)

"Viszont játékmechanikailag nem nagyon volt fejlődés az utóbbi 7-8 évben, max fizikában."

Mit szeretnél?
  • Encore
    " Nincs ok a panaszra, mert a játékok szépen fejlődnek..."

A Pc vs Konzol azon része, amin most vitáztok nem nagyon érdekel (grafika, meg leheletnyivel szebb kép, stb.) viszont a fenti mondatoddal nem értek egyet. Illetve csak félig, grafikailag fejlődnek a játékok, bár az sem biztos, hogy jó irányba. Régebben már felvetettem, hogy ez a műanyag (unreal engine 3) grafika minden csak nem szép. Viszont játékmechanikailag nem nagyon volt fejlődés az utóbbi 7-8 évben, max fizikában.
  • Dante73
    Azt kérdezted, honnan tudom, hogy csúnyább lesz. Leírtam, nem? És akkor a másik kérdésedre a válasz; igen, tudom, hogy az auróra motort használta. Ennek ellenére, (Vagy épp ezért?) a portolás elbukott. Ez tény. Emiatt is kellett új motor után nézni.
    De ha felvetsz még néhány tényt, arra is szívesen válaszolok.
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval kitértél a válasz és a felvetett tények elől. Értem.
  • Dante73
    Most olvasom végig, amit írtál, Te komolyan az eladási statisztikából próbálod a warez mértékét megállapítani?
    És köze nincs a PC-s és konzolos igények eltérésének a dologhoz?
    Apám, ha kérhetlek, nekem inkább ne válaszolj... Köszi.
  • Dante73
    Zó!

"a csúcsgépeket is komoly kihívások elé állította?"
    "de te azt honnan tudod konkrétan, hogy direkt csúnyább lesz?"
    Azt hiszem, több kommentár ehhez nem kell. Lehet persze optimalizációról beszélni, de az többnyire a felesleges kódrészletek kiirtásából, és a grafika csúnyításáról, részletek butításából áll.

Bali!

Bocs, annyira nem vagy képben, hogy kár is válaszolnom. Csak annyit talán, hogy azt mondod, nem vagyunk piac. Oké, aláírom, nem vagyunk. de miért nem vagyunk az vajon? Mert a szar konzolportokból elegünk van? Mert rengeteg játékost konzolra tereltek exkluzívokkal, timed exkluzívokkal? Vagy csak a warez miatt? wareznél pedig ARÁNYRÓL beszélek nem darabról. Mert lehet, hogy 40'000'000 töltötték le az MW2-t, de ebből hány vette volna meg, ha normális játék? Ha a multija normális, és a singli részt nem 4 óra lenne végigjátszani, esetleg nem lenne a fedezékrendszer kivéve belőle?

Totti!

Fallout3-at most viszem végig 3. alkalommal. Jó játék, nem mondom. De sokan, sok mindent hiányolnak belőle.

Olyat nem mondtam, hogy a boxos warez miatt lenne bármi is.
    CryEngin3 tekintetében 1; megnéztem pár előzetes videót, 2; visszautalnék a Zó-nak adott válaszomra.

Ami engem illet, én így látom;
    A kiadok a gyors pénzre mennek. Konzolra összeütnek valamit, nagy reklámot csapnak mellé, és elmegy X példányban. A Profit gyakorlatilag garantált.
    Ugyanennyi pénzből, munkával, PC-n az anyagi siker nem garantált, azt is mondhatnám az utóbbi idők multiplatform címeinek eladásai alapján; a bukás az, ami garantált. És sok pénz sok munka sem annyira biztos nyereség, mint konzolon.
    Sajnos, mi PC-sek el vagyunk rontva; Megszoktuk a sok gafyi portot, így az sem csoda, hogyha kivételesen csinálnak nekünk egy jó játékot, az sem azonnali hatalmas siker. Már nem hiszünk a lelkendező cikkeknek, ígéreteknek, nagyon sokan. Ezeket kellene megpróbálni visszacsábítani a PC elé, és akkor szó sem esne a warezról, illetve helyiértéken lenne kezelve.
  • gazgoblin
    ennyi.
  • Totti5
    Mi az hogy nem jönnek? mond azt hogy nincsenek, vagy az igényedi olyanok melyek jelenleg nem léteznek, de ne keverd már bele a konzolt ebbe is. Pécé játékokról kérdeztem, vannak azért ott nagy nevek, de ahogy látod azok sem olyanok amiket te felvázolsz és amiért a konzolokat hibáztatod. Nincs ok a panaszra, mert a játékok szépen fejlődnek, annak meg semmi értelme nem lenne hogy a fejlesztők túlválalják magukat beáldozva a játékokat a technika oltárán, mert hidd el az sem tetszene neked. Valahol határt kell húzni, ez mindig is így volt.

Még nem láttad a Cry3at, szóval nem kellene egyből temetni, és abban biztos lehetsz hogy a Crytek nem fogja a pécés DX11et figyelmen kívül hagyni, megkaptok minden olyat amit az tud, vagy leglábbis annyit mindenkép mint anno a Crysis esetében. Crytek óriási munkákat fektet ebbe bele, aminek valahol vissza kell jönnie ezért lett multi. Mondhatni ez a világ rendje manapság, hogy nem éri meg egy platformra fejleszteni, főleg nem only pécére egy ilyen nagy költségvetésű nevet, persze lehet hogy konzolon bukás lesz, szar port lesz, de ez majd elválik ha lesz belőle valami kézzelfogható.

Fallout 3al mi a gondod? játszottál vele, vagy annyiban hagytad mint a Dragon Agét?

A végén még oda jutunk hogy a boxos warez miatt hanyatlik a pécé és amiatt nincs az amit te akarsz:) ne csináld már, a warez számok egyértelműek, ezen nincs mit vitázni.
  • BaLeeX
    "Warezzal pedig ne gyere, hogy azért van, mert az úgy ökörség ahogy áll, hiszen az általad linkelt ábrán is látszik, hogy arányaiban boxon nagyobb a warez, mint PC-n... "

Ne legyél már gyp-s. Ha a PC-s játékok eladási adatai legalább közelében lennének a konzolos eladásoknak akkor hidd el hogy jobban odafigyelnének a fejlesztésekre. Így meg lehet örülni ha valamiből elgalább "gyagyi konzolport" készül.

És már megint milyen arányokról beszélsz??
    Olvasgassad már át ezt a hírt mondjuk.
    Ebben egy olyan FPS-ről van szó ami ugye "only PC" műfaj, mert egér+billentyűzet kombóval játszható csak (érdekes én kontrollerrel végignyomtam úgy, hogy ez volt a 2. fps-em konzolon és nem könnyű fokozaton). Ráadásul bármint mondasz az MW2 nagyon is népszerű a PCsek között is.

Na akkor kiemelem neked mennyi volt a PC-s eladás százalékban:
    3%

Érted? Fel bírod fogni? Igaz az az UK piac, de USAban hasonló a helyzet, az, hogy itt nálunk mi az arány meg senkit nem érdekel, mert nyugathoz képest nem vagyunk piac.
    Ezek után nevetségesek a kirohanásaitok amikor a konzolosokat fikázzátok azért mert nem fejlődik a PC. Nem. Ennek egyetlen oka van. PC-n nem lehet eladásokat produkálni és gondolom te is pénzért dolgozol ahogy a fejlesztők.

Persze tudom, hogy te még a statisztikáknál is jobban tudod, hogy arányaiban boxon nagyobb a warez sajnos az eladási statisztikák alapján nem úgy tűnik.

És bármennyire fáj ez nem fog változni. Mert mit csinál a PC-s? Áhh szar konzolport biztos nem veszem meg. Inkább letölti. Mit lát a kiadó? A PC-sek nem veszik a játékot kár rá bármit is fejleszteni. Persze évenként mindig lesz 1-2 fecske aki azért megpróbál fejleszteni PC-re is ami becsülendő, de a konzolos játékáradatokkal nem nagyon lehet felvenni a versenyt. Így aki tényleg játszani szeret és nem szívni az előbb utóbb konzolt vesz. Én is így voltam ezzel.

PC-ben sokkal nagyobb lehetőségek rejtőznek hardverileg, grafikailag de meg lehet baszni az egészet ha a fejlesztők ezt nem fogják kihasználni, hanem beleraknak pár parasztvakító effektet és a PC-seknek az már elég, hogy lehet mutogatni, hogy hogyan hullámzik a tócsa DX11-ben. Lol.
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk legutóübb már internal miultiplatform game engine-ről beszéltek, szóval az is jó kérdés, hogy mi lett a Rise of the Wolfhoz licenszelt DaVinci sorsa.
  • Zóanagyvarázsló
    vagy a Witcher motorja

Azt ugye tudod, hogy az egymillió éves, toldozgatott-foltozgatott Aurora engine-t használta az első rész, és néhány helyen a csúcsgépeket is komoly kihívások elé állította? Várható volt, hogy új engine-t vesznek, de ez nem az első rész engine-jének a lebutítása. Szóval nem értem, hogy miről beszélsz.

Tény, hogy a mai grafikai trend miatt túl nagy előrelépést nem kell produkálniuk, de te azt honnan tudod konkrétan, hogy direkt csúnyább lesz?
  • Dante73
    Lehet, le kellene rajzolnom? mert írni hiába írom le ezredszer...

Nem jönnek PC játékok, mert a konzolt részesítik előnyben a kiadók, (nagy többségben) annyira, hogy a PC játékokban is bennhagyják azt, ami a konzolos játékok hátrányai. Motorokat butítanak vissza, fejlődés címszóval, (ala CryEngine3, vagy a Witcher motorja) sikeres játékokat igazítanak a konzolos igényekhez, (Tomb raider, FEAR, Fallout3) stb. Pedig, ha figyelnének a játék készítésekor, kiadásakor, és utána is a játékosra, a PC egyáltalán nem törvényszerű, hogy másodhegedűs lenne a játékiparban, mint most.
    Warezzal pedig ne gyere, hogy azért van, mert az úgy ökörség ahogy áll, hiszen az általad linkelt ábrán is látszik, hogy arányaiban boxon nagyobb a warez, mint PC-n...
  • Cat 02 #13423
    Az a gáz így, hogy nehéz pályát tervezni. De pl Bad Company 2 ilyesmi lesz, csak gondolom nem lesz sok zárt hely.
  • grebber
    De pl a Red Factionban túlzottam is demonstálják a fizikát amikor kis baltával szétlehet verni még a jövő hetet is

De ha már vannak 4magos procik meg jönnek a 6-8-10 és a több magos procik nem hiszem hogy nem lehetne normális fizikát létrehozni akár havokkal akár phyx-el (bár ez nvidia végett halott ügy)

Hát igen ez van mutogatják csak hogy ilyen robbanások olyan folyadék effekt így mozog a ruha tánc közben stb ja de minek ha game-ben nincs ilyen :(