17438
-
#13581 GTA4 szemét tech szemmel? nagyon nincs más ami űberelné, vagy tudsz valamit, ami ilyen aprólékosan lemodellezett, megdizájnolt várossal, és benne élő tömeggel, lehetőségekkel, fizikával bír és mellett (nagyon) jól is néz ki? még ha az fps rovására is ment olykor, persze a R* sosem az optimalizálásairól volt híres. -
#13580 Gondoltam, hogy "hú, majd jól belekötök", és tudnék is, de nincs kedvem. Nagyrészt ugyanis egyet kell értsek. Mindazonáltal hozzá kell tenni, hogy ez csak PC-n érezhető, konzolos szemmel mindez "rendben van".
Ja és a checkpointokat bírom, legalább marad kihívás. -
#13579 Hát nekem egy mai konzolon ne a 30 fps legyen a korrekt. A GTA 4 technológiai szemmel egy rakás szar, nem is értem, miért kellett ez a hibrid motortrágya alá. Na mindegy, konzolon elment, PC-n meg elég volt addig, míg megírtam a cikket róla. -
#13578 Épp ezt mondom. Az igények mások. Na meg CS-zni kontrollerrel nagy szopás lehet... -
#13577 Gondoltam összeszedem, illetve összeírom, hogy mi nem tetszik nekem a mai modern játékokban. Legtöbbről már volt szó, de eléggé szétszórtan.
Konzolos irányítás:
Ezt nehéz leírni, de már sokszor hallotta mindenki. A konzol portoknál érzékelhető, hogy egérrel nem olyan az irányítás, mint egy alapból PC-re fejlesztett játéknál. Nem tudom mi a konkrét oka, de "érezni", hogy valami nem az igazi.
Váll fölötti kameranézet:
Nem tudom, mi volt ezzel a koncepció, a régi TPS és az FPS nézet közötti aranyközépút? Vagy azt akarták, hogy aki az FPS nézetet szereti azt is megfogják ezzel, hisz ez már majdnem FPS?
De a bajom ezzel a nézettel az, hogy a karakter kitakarja a képernyőt. Nem látok rendesen az egyik irányba (rendszerint balra, mert ott helyezkedik el a karakter). Egy akciójátékban szeretem ha nem korlátozza semmi a látásomat. Nem hinném hogy olyan nagy dolog lenne, ha lehetne pozicionálni a kamerát.
Health regeneration:
Erről tuti volt már szó. Egyszerűen nem élethű (jó persze a játékok sem azok és az sem lenne élethű, ha lennének health packok), ennél még az "elsősegély csomag a sarokban" módszer is ehetőbb.
Auto aim:
A portokból általában kihagyják, vagy választhatóvá teszik, azonban nem mindig. a Jerichoból kivették, legalábbis azt mondták, pedig benne maradt. Hiába kapcsoltam ki az optionsban csak kisebb lett az érzékenysége, de ott maradt (nem tudom patchel javították-e). Ha lelőttél valakit és a mellette lévő elég közel volt a célkereszthez, akkor az ráugrott, ezzel elvéve tőlem a célzás örömét. Mindenesetre remélem a legtöbb Pc portból ezt tényleg kihagyják, vagy választhatóvá teszik.
Fedezékrendszer:
Nemrég beszéltünk róla. De persze kinek tetszik, kinek nem, nekem nem, mert én magam akarom végrehajtani a fedezékből kihajolást. Ennek megoldása pofonegyszerű lenne, minden portba tegyenek kihajlást és akkor nem bindelem be a fedezékrendszer gombot és meg van oldva, közel megyek a falhoz leguggolok, kihajlok, lövök. A gond, hogy vannak olyan portok (nem tudom hirtelen melyek), ahol ha közel értem egy pályaelemhez magától aktiválódott a fedezékrendszer és a karakterem nekitapadt a falhoz és mire ki tudtam volna evickélni már meghaltam.
Grafika:
Ez majdnem minden játékra igaz és persze ez is erősen szubjektív. Túl műanyagszerű, talán túl sok rajtuk az oda nemillő effekt. Olyasmire gondolok, hogy csillog a fűszál, meg mintha takonnyal kenték volna be a karaktereket. a Crysis is használ effekteket, de ott nem érezni a műanyagot.
Kombó rendszer oda, ahová az nem való:
Verekedős játékokba jó, de mikor egy lineáris akciójátékban kombókat kell előhoznom az idegesít. Persze akkor nem kombózok, csak épp ez az egyetlen változatosság, amit nyújtani tud.
Nyomd meg a felvillanó gombokat:
Ennek nem tudom, mi a neve és nem is érdekel. Emberem mondjuk zuhanna le, erre esés közben felvillan pár gomb gyors egymásutánban, hogy ha megnyomom azokat, akkor emberem majd megkapaszkodik a szakadék szélén, ha nem nyomom meg akkor leesik. Ezzel gondolom az interaktív filmszerűséget akarják éreztetni, szerintem viszont megtöri a játékmenetet.
Chekpoint rendszer:
Nem jó, mert ha nincs kedvem játszani, akkor kezdhetem az előző checkpointtól. A régi konzoloknál még érthető volt, hogy technikai okok miatt ez volt a jó megoldás, de ma már nem. Persze van előnye, mert nehezebb, hisz az állandó quicksave megöli az izgalmakat. Nekem a hitman rendszere tetszett, hogy minden pályán X alkalommal menthettél nehézségi szinttől függően. Jó mert én döntöm el mikor használok el egy mentési lehetőséget és mivel kevés van, nem öli meg az izgalmakat.
Kihalt játékelemek, stílusok:
Ez egyértelmű, nincsenek igazi kaland RPG-k, mint pl Deus ex, vagy System Shock, legalábbis nincs annyi. Illetve az RPG-k egyszerűsödnek pl morrowind vs oblivion.
Igénytelen kiírások:
Ez pl a Dirt szériában, hogy a táblázatok meg a végeredmények ilyen idétlen csilicsálé betűkkel robbannak az arcomba. többre értékelném a letisztult dolgokat, de gondolom ez azért kellett, hogy a játékosok addig se unatkozzanak, hanem desing-os kiírásokat lássanak.
Ezután gondoltam összeszedek pár dolgot, ami viszont tetszik a modern játékokban.
Karaktermodellek (leszámítva a csillogást):
Különösen az arc és a szájmozgás, ezek nagyon szépek.
Fizika:
Új szint visz a játékokba, illetve ha még jobb lesz akkor ki tudja.. pl a Battlefield BC 2 rombolható pályákkal jön, ami lehet hogy jó lesz. Csak mert az eddigi játékok, amik rombolható környezettel jöttek elég gyenguszok lettek.
Filmszerűség (scriptelés):
Ezt nem tudtam hova tegyem, inkább pro vagy kontra. Végül ide tettem, hisz néha jó érzés egy egy ilyen csőjátékkal játszani, az már más kérdés, hogy a játékok java része már csak ilyen.
Nagyjából ennyi, sajnos több a negatívum, mint a pozitívum. Nem a konzolok ellen beszélek, csak a mai modern, szabvány játékok ellen. Mielőtt elküldenétek, hogy játszak akkor régi játékokkal, hát azt teszem. :D De szerencsére azért vannak még jó játékok is Pc-re, csak nem AAA címek és nincsenek hypolva. Szóval nincs minden veszve.
-
#13576 Halo mellett minek csé xboxra?:) amúgy akkoriban még elég gyerekcipőben volt a konzolos online géming is szóval ezen nem kell csodálkozni, meg hát minek konzolra ha ott van pécén, totál felesleges és értelmetlen dolog átvinni egy Csét. -
#13575 Xboxon többször volt 25-30 vagy kicsivel afelett mint az alatt. Korrektül fut, még ha itt ott van belassulás is. -
#13574 A PC-s változat egy kalap szar volt, de a konzolos sem vezetett sokkal. Xbox 360-on örültem, ha érezhetően megvolt a 25 fps... -
#13573 Hülyeség, mert úgy valós adatot kapunk? Konzolra is VOLT CS, csak senkinek se kellett. Ez azért mutat valamit a két tábor igényeinek különbözőségeiről. -
#13572 Jóvan nem az volt a kérdés. -
Ry0K3N #13571 Mintha bárki is játszott volna vele :D -
#13570 Tényleg nincs. -
#13569 Szerintem minden GTA fasza volt, de talán a legjobb a VC. 4. is tetszik, megjelenés napján hozta is a gls, de annyira rakás szarul futott, hogy még mindig nem vettem elő azóta. Le kellett volna inkább csak tölteni, szakadt volna a rockstarosok feje az anyjukba. -
#13568 Persze, mert konzolra nincs CS. :D Hülyeség összplatformot nézni. -
Micsu #13567 jó csak ez pc topic :P -
#13566 Sajna igen, de még így is élvezetesebb a dolog, mintha nem lenne semmi.
Ami engem illet, Lineage 2-ztem egy pár évet, de nem merültem el benne annyira. Amit még toltam, mint MMOG-t, a Test Drive: Unlimited volt, de ma már azzal se játszom, mert nincs rá időm. -
#13565 Összplatformokat tekintve vezet a COD sorozat, kár vitázni róla. -
#13564 Source nekem nem jött be 1.6 rulz :)
PC Only valóban és szerintem az is marad. -
#13563 Abban is csak waroztam csapattal, nagyon nagyon nagyon nagyon sokat, és profin:) lényegében megmutatták a COD1et és azzal a lendülettel a Cs 1.6 vagy 1.5 ment a lomtárba:D:D -
#13562 Csé is, de az meg csak pécén van:) 1.6 beszt, de a Source is tetszik. -
Rundstedt17 #13561 Azoknál általában az a trükk hogy lehet kis biz bazokat venni hogy szebb legyen a karaktered vagy különböző előnyöket :D -
#13560 "A legnépszerűbb multi fps"
A counter-strike. Nem a COD :) Ha már az összes verziót számolod CS1.6-ot és Sourcet többen játsszák. -
Rundstedt17 #13559 én is ezt mondtam az 1 verhetetlen. -
#13558 Na és a Silkroad? Az ingyen van. -
#13557 "COD 1 volt a legjobb multi terén."
Végre valaki!!! :D:D:D -
#13556 COD 1 volt a legjobb multi terén. COD 2 óta már váltottak a nagy tömegeket vonzó publik felé. Aztán bedobták az xp rendszert, a fejlődést amely sok új lehetősget és ötletet hozott magával, persze megvolt a hátránya is, pl a kezdőkkel szemben, de működik és ad valami elérni valót a hentelés mellett, meg ha jól láttam vannak benne "acsik" is amiért pont jár, de annyira nem tudom hogy működik, mert csak a WaWal multiztam picit még anno. A lényeg a minél dinamikusabb és pörgősebb hangulat, ezt adja a COD akár az MW1 akár az MW2, de ide lehet venni a WaWot is, ami egy kicsit visszafogottabb. Óriási tömegeket vonz, a legnépszerűbb multis fps mind pécén mind konzolon, ezek tények, így nincs miről beszélni, és a kiadónak, fejlesztőnek sincs oka váltani változtatni ezen a recepten amíg egyre több embert tud vele megmozgatni, mert szó nincs hanyatlásról, akkor meg pláne nem lenne ha a pécés warez egy része az eladásokban nyilvánulna meg... és nem azért warezolja le mert szar, ha így lenne akkor nem töltenék le 6 millióan, és csak egy számot mondtam, ami lehet hogy több, ami már önmagában is elképesztő.
-
Rundstedt17 #13555 Sajnálatos módon a WoW példájával nem tudok egyetérteni mert MMORPG azaz ilyen játékokért fizetni kell havonta,igaz hogy meg lehet kerülni tört szerverrel de úgy közel sem az igazi.Be kell látni hogy a mai világban fölösleges singlére koncentrálni mert a többség letölti és szarba sem nézi a fejlesztők munkáját.A multira meg jól látszik hogy van igény ha pl az MW2 eleve kalózbarátan jelent volna meg akkor az eladások még kisebbek lettek volna.Most hogy egy ideje a warezosok is játszhatnak a szerverek is megteltek cheaterekkel... -
Rundstedt17 #13554 Hát igen én csak a Pc-s részét ismerem a dolognak. -
Rundstedt17 #13553 Hm attól függ ha simán arcade lövöldét akarok akkor a MW2-ö mindent visz a szérián belül.
Viszont ha komolyabbat Cod 2 ide vagy oda az 1-et nem übereli....
-
#13552 Elértetted.
GTA4 a többi GTA-hoz képest szar. SA csak példa volt.
AC-ről eltér a véleményünk. Látvány ütős, a többi feledhető.
ME ről nem is állítottam azt. AZT mondtam, hogy pár éve ilyen mellékküldikkel messze nem lett volna ekkora siker. Futottak még kategória lett volna.
MW2 multija rosszabb, mint a CoD2-é, mindenki szerint, és a CoD4-et is sokan jobban szeretik. szinglije meg hiába jó, NAGYON RÖVID. És EZÉRT NEM FOGY.
Witcher pedig a maga kb 1,5M eladott példányával nagyon is jól teljesített, lévén RPG, ráadásul a PC-s már el lett szoktatva a játékoktól... vagy konzolos lett...
#13548 meg úgy ökörség, ahogy áll.
Mónika Show egy színvonalas és igényes műsor, hisz a többség azt nézi. Hát ehhez hozzászólni nem, csak gratulálni tudok...
MW2-ről még annyit. CoD 2 multija JOBB minden tekintetben, szinglije meg nem ennyire rövid. Sajnos másra nem igazán emlékszem már belőle. De azért hatalmas előrelépés az MW2, és baró, meg álejtős, meg egyebek. -
#13551 Az AC1-en elaludtam, a GTA VC durvajó volt, míg a GTA IV szintén csicsikáltatott az ezredik ugyanolyan misszió után. Ízlések és pofonok. :)
"Kár erőltetni ezt a megmondom mi a jó, mert csak a saját izlésünket akarjuk ráerőltetni a másikra..."
Hah, ez a "másik topic" után elég hülyén néz ki, nem gondolod? -
#13550 Elértetted.
GTA4 a többi GTA-hoz képest szar. SA csak példa volt.
AC-ről eltér a véleményünk. Látvány ütős, a többi feledhető.
ME ről nem is állítottam azt. AZT mondtam, hogy pár éve ilyen mellékküldikkel messze nem lett volna ekkora siker. Futottak még kategória lett volna.
MW2 multija rosszabb, mint a CoD2-é, mindenki szerint, és a CoD4-et is sokan jobban szeretik. szinglije meg hiába jó, NAGYON RÖVID. És EZÉRT NEM FOGY.
Witcher pedig a maga kb 1,5M eladott példányával nagyon is jól teljesített, lévén RPG, ráadásul a PC-s már el lett szoktatva a játékoktól... vagy konzolos lett... -
Zóanagyvarázsló #13549 Nem, az a baj, hogy tájékozatlan vagy, és vaktában lövöldözöl. Ha pedig ennyiből nem értetted emg, hogy miért ássa alá a mondanivalódat, ha szükségesnek érzed a Zeno Clash bevetését, akkor végképp nincs miről beszélni.
Az emelkedett a témához csak annyit, hogy én is a hosszú játékokért szoktam a zsebembe nyúlni, de tény, hogy C64-en is találkoztam egydélutános klasszikussal. (De még mennyivel!) Talán az én memóriaegységem épebb, mint a véleményüket és berögződéseiket vallási fundamentalizmus jegyében képviselőké. Ezzel ki is szálltam, mert ebben a vitában értelmes eszmecsere esélytelen. -
#13548 A többség él hal az NFSekért, nem én mondom hanem látom... amúgy az hogy MW2őt lefikkantja Dante, ugyan úgy szubjektív mint hogy nekem a HL2 vontatott volt. Kár erőltetni ezt a megmondom mi a jó, mert csak a saját izlésünket akarjuk ráerőltetni a másikra, ami főleg akkor vicces amikor a többség pont az ellenkezőjét mondja és teszi. -
#13547 Nem a VC a legjobb GTA a többi pedig egy kalap szar?:) bár nekem mondhatsz bármit a GTAról, nagyon nem tudok hozzászólni, max annyit hogy GTA4 is egy rétestészta ugyan úgy mint az SA vagy VC ( számomra ), számodra lehet hogy az elejétől a végig izgalmas játékok.
AC1 nagyon jó volt még ha sok is volt benne a kihagyott ziccer is, de mindent póroltak az AC2ben, bár neked szerintem az sem fog annyira tetszeni.
ME nem klasszikus RPG még most sem:), hanem egy nagyon jól kidolgozott, lendületes ackó RPG, így nem az a feladata hogy 100 órát adjon, hanem ad 20+ órát egy nekifutásra, aki alaposabb annak többet és második végigjátsásra sem unalmas, mert vannak választási lehetőségek benne.
MW2 pedig még mindig nem szar, hiába mondogatod és jelented ki, a multija pedig nagyon népszerű, de ha nem tetszik akkor ott lesz a Battlefield, szóval nem kötelező az MW2vel játszani.
Pécén ezek is fogynának csak hát a warezon fogynak nem pedig a boltokból.
WOWot kát felhozni mint ultimate érvet, nagyon sikeres MMO. Witcher pedig nem csinál nyarat, de jól fogyott és mondhatni kiemelkedő a pécés berekeben, bár ha azt nézzük annyira nem kiemelkedő, de rpghez képest és a többi pécés eladáshoz képest igen csak jó. -
Ry0K3N #13546 Ezt a többségnek mond. -
#13545 HL2 pont az volt, legalábbis számomra. Gird pedig GTR koppintás ennyi erővel. -
Ry0K3N #13544 A HL2 mióta volt rétestészta? Vagy a FarCry? Ha régen tudtak csinálni hosszú játékokat akkor manapság is lehet. Nem tudom mi a jó a 4 órás I Win buttonos lövöldékben manapság.
Mellesleg a Shift egy jó iparos Grid koppintás de a neve ugyanúgy eladja még akkor is ha 0 újdonság van benne. -
#13543 1; Grafikáról csak mint összehasonlítás beszéltem.
2; Az engem hol érdekel? Én játékos vagyok, nem fejlesztő. Oldják meg, ne pedig sírjanak, hogy jajj, az sok munka, meg sok pénz. Pont leszarom. Minőségi játékokat akarok a pénzemért, nem ezerszer lerágott csontokat, amikről messziről lerí a költségtakarékosság.
Most írásba adom neked; FullHD-s lesz a kövi generáció, dx11-el, még csillogóbb grafikával, BR-en, hogy elférjenek a texturák. A többi nem változik. -
#13542 Nem, messze nem. Pénz, és ezzel mindent elmondtam.
Konzolon, gyakorlatilag a szart is el lehet adni. Elég csak olyanokat megemlítenem mint mondjuk GTA4, (konzolos verzió! SA-összetettségéhez, játékmenetéhez képest egy szar, igaz a grafikája csili-vili. De említhetném a forradalmi "fizikáját" is...) Assasin Creed (gyönyörű. és ezzel minden pozitívumot elmondtam) Mass Effect (jó sztori, kidolgozatlan mellékküldik, rövid) MW2 (Ez most mi is? Mert a multija szar, a szinglije rövid) és sorolhatnám estig.
Viszont megveszik és örülnek is neki. Akkor minek gyötörjék magzkat ötletekkel, meg munkával? Pénz így is megvan... (Pc-n meg lehet szidni a warezt, mint okot, hogy miért nem arra dolgoznak elsősorban, pedig az igazság az, hogy oda ez kevés. Ezt az eladási adatok is igazolják. Azaz, ami ki van dolgozva, meg van csinálva, évek óta működtetve van, az fogy. [WoW példának okáért, vagy a The Witcher] A többi meg alig.)
Ennyi az ok. Szerintem.