17438
  • Dante73
    Nem a nyomatásról beszélek!

Azt mondom, hogy azt nem értem, hogy a francban van az, hogy a Mass Effect2-ből 10-20x annyi példány fog elkelni 360-ra, mint PC-re, (Idáig OKÉ, ezt még érteni vélem) viszont az már magas, hogy ENNEK ELLENÉRE év végén hogy a sunyiba lesznek egymáshoz közeliek az összbevételt mutató számok. Ugyanis gyakorlatilag minden játéknál hallani, hogy x-szer annyi ment el konzolon, és csodák csodája, év végén az összbevétel alig tér el platformonként. Ráadásul, sokkal több konzolos exkluzív van, mint PC-s, tehát ez is a bevételek közti különbséget kell, hogy növelje. A WoW hiába népszerű, ennyire azért nem az...

Tehát nálam matematikailag nem áll össze a kép. Erről van szó, eszemben sincs szidni bárkit vagy bármit is.
  • Totti5
    Akkor most vagy a konzolos szervek nyomatják az eladási számokat, vagy a tartják vissza a pécés számokat? :)

Egyértelműen látszik egy CODnál az arány PC, PS3 és 360 viszonylatban, PC 360 és 360 PS3 viszonylatban is.

Mass Effect 2 csak 360ra és Pécére lesz 1:1ben ugyan az egyidőben. Szerinted az arány mi lesz? hisz nincs szó a konzolos verzió nyomatásáról.
  • Dante73
    Mint írod, a számok 2007-esek, viszont valósak. A helyzet akkor is ugyan az volt, mint most. (Mass Effect, TDU, stb...) Nem értem, ez alapján minek is kellene utánanéznem...
    Ugyanis, még abban az esetben is, ha a számok nem aktuálisak, egy trend feltérképezésére alkalmasak. kicsit úgy érzem magam, mint az Öszödi-beszédes vitánkkal. Igaz, hogy valóban kimondta azt, amit kimondott, de a LÉNYEG felett siklottunk át mindannyian.
    Itt pont ugyan az a helyzet.
    Ha az összeladásokat, bevételeket nézem kijön egy arányszám, ami nem egyezik meg egyetlen népszerű játék arányszámával sem. Ugyanis az összbevétel platformonként vizsgálva nagyjából hasonló, +/- 10-20%, míg az egyes játékok eladási számai 10-15x-ös eltérést mutatnak.
    Hogy ezek mögé melyik évek, milyen adatait teszem, mellékes, és lényegtelen. A trend számít, azaz a mondanivaló, nem a szavak.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem kell komolyan venni minden fórumra linkelt jpg-t. Ha valami nem tiszta, elméletek gyártása helyett utána is lehet nézni. Díjaznám, ha egyszer, csak egyetlenegyszer így tennél végre...

Az alább linkelt kép már ott hiteltelen, hogy egyik forrásának a VG Chartzot jelöli meg, aki rájuk (is) hivatkozik, az alighanem nem rendelkezik mindenre megdönthetelten számokkal, inkább szórakozásból rakta össze.

Az pedig külön érdekes, hogy a 154:36.4-es szoftvereladási arány mit keres rajta, mert az nem a tavalyi, hanem a 2007-es NPD-adat.
  • Dante73
    Azt nem értem, hogy egy kis osztással ez az eredmény nem egyértelmű.
    Az alábbi kép alapján, 154 KONZOLOS eladásra, (Amiben PS3, X360, és ugyan annyi WII van benne, mint a másik két konzol) 36,4 eladás jut PC-n.
    Darabra számolva, vagy összegre az mind1 is. Ugyanis, ha osztod 3-al a konzolos eladást, (Mert ha a PC külön platform, akkor a konzolok is) akkor kijön az 51,3-as konzolonként eladás. 51,3:36,4. Azaz durván 2 PC-s dollárra, vagy eladásra jut 3 Konzolos. Ennek ellenére, ha megnézed bármelyik játék platformonkénti eladását, akkor a 10:1 arányt fogod látni, nagyjából. Na most nálam a 3:2, és a 10:1 közötti szakadék nem áthidalható. Sehonnan sem. Ezt a WoW nem magyarázza. És ha hozzáveszem, hogy 1 PC exkluzív játékra, jut 3-5-10 konzolos, akkor a dolog csak még érthetetlenebbé válik.
    Én, ezekre alapozom azt a feltevésem, hogy
    1; A warez téma NAGYON erősen túl van lihegve,
    2; Kozmetikázottak az adatok, hogy túl lehessen lihegni a warez témát.
    Hogy tévedek az benne van a pakliban. Ez természetes. De hogy a bennünk, játékosokban kialakított kép nem tükrözi a valóságot, abban biztos vagyok.
  • Chocho
    Mit nem értesz, Dante? A PC nem olyan jól jövedelmező platform, mint a konzolok.

Amúgy a minap eladtam a lelkem egy Gran Turismo 5 videónak, szóval a cél most egy PS3 megvásárlása. :D
  • Totti5
    "Na, én ezért nem igazán értem a milliós PS3/x360 eladásokat, míg ugyanabból a játékból PC-n pár ezer van"

Pedig mindenki érti.
  • METESTO
    MI-HA?
  • Dante73
    Azért érdekes kép ez.
    Sales; 154 konzolon, azaz konzolonként 51,3, míg a PC 36,4. Ugyanakkor majdnem annyi WII van, mint PS3 és x360 együtt.
    Na, én ezért nem igazán értem a milliós PS3/x360 eladásokat, míg ugyanabból a játékból PC-n pár ezer van. És ráadásul több a konzol-ex, mint a PC...
  • METESTO
    Nemidetartozik de azért hátha tudja valaki:D,,,szóval VTYfile-ban jött le egy játék és winrar nemtud vele mit kezdeni,,,valami ötlet?elöre is köszi
  • Chocho
    Nem rossz. A Nintendo büntet eléggé.
  • Cat 02 #13690

• Totti5
    Mostanában kellett volna megjelennie ha az első részt nézzük, de nem történt meg és bejelentés sem. Idén sem valószínű hisz a Fable 3at hegesztik már két éve ami idén év végén fog megjelenni + még egy projecten is dolgozik a Loinhead.
  • drop
    most mit tudnia fable 2 pc re megjelenik vagy nincs esély rá most nemrég vetem elő az első részt
  • grebber
    Igen de ugyanúgy csak áll mint a Drankensang mert se angolul se németül nem tudok magyarításra várnak!
  • wedge31
    Gondolom németül...
  • grebber
    Veneticát nem írtam fel mert az már megvan :D
  • wedge31
    Ezekböl a Lost Planet 2 ,R.U.S.E ,Singularity ,Supreme Commander 2
    ami még érdekel.

Nem A kategoriás de még idén várható a Mars ,Inqvizitor ,Venetica ,Numen ,ezek mind rpg-ék.

• grebber
    Kiegészítem.(IGN-ről néztem) ott még irnak párat de azok lehet nem jönnek 2010-ben mert csak találgató dátum van ezért nem irtam fel őket.

Dark Void
    Assassin's Creed II
    Battlefield: Bad Company 2
    Supreme Commander 2
    Lost Planet 2
    Tom Clancy's Ghost Recon 4
    Battlefield 1943
    Dark Void
    Brink
    Prince of Persia: The Forgotten Sands
    Dead Rising 2 (egyszer csak jön végre pc-re)
    Rage (kétes 2010-ben)
    Call Of Duty (7) Vietnam
    Spec Ops: The Line
    Interstellar Marines (ha megjelenik végre)
    Split/Second
    Singularity
    Spearfishing
    Prison Break: The Conspiracy
    Captain Blood
    Postal III
    Heist
    Arcania (Megszégyenitett Gothic 4)
    Kingdom Under Fire II
    Ride to Hell
    R.U.S.E.
    Blur
    Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned
  • Encore
    Egyetértek a Borderlands kapcsán, nem is értem, mit esznek rajta Hack & Slash FPS nézetben.
  • Encore
    Nem is rossz felhozatal, ezek szerint mégsem áldozott le. :D
  • wedge31
    Igen ,mindkettö érdekel.
  • Zóanagyvarázsló
    The Dark Eye: Demonicon

Nem a Drakensang: The River of Time-ra gondolsz? Ez lesz a Drakensang: The Dark Eye PC-exkluzív prequelje, míg a Demonicon egy akcióorientáltabb RPG PC-re és Box-ra, relatíve távoli, 2011-es megjelenéssel. Szerintem mindkettőből kisülhet valami jó, de a River of Time jobban érdekel.
  • bertino
    AVP
    Mafia 2
    Metro
  • wedge31
    Mafia 2
    Command & Conquer 4: Tiberium Twilight
    Mass Effect 2
    Napoleon: Total War
    AvP 3
    Disciples III
    Bioshock 2
    Rage
    StarCraft II: Wings of Liberty
    Fallout: New Vegas
    Star Wars: The Old Republic
    Splinter Cell: Conviction
    Just Cause 2
    Crysis 2
    Medal of Honor
    Two Worlds II
    Alpha Protocol
    The Dark Eye: Demonicon
    STALKER: Call of Pripyat
    Metro 2033
    Max Payne 3 - csak a múlt miatt

Egy jópárat biztos kihagytam ,meg ami nem biztos hogy kijön pl: / Deus Ex 2 / de engem ezek érdekelnek a legjobban és ez mind A kategoriás játék.

Nagyon kiéghetél ha ebböl a választékból neked csak egy kell...

Ja és ez csak az egyesek által temetett pc-és felhozatal.
  • Totti5
    Nem értelek, de mindegy is.
  • Totti5
    Tudom.
  • Totti5
    Ok, akkor önoszlatás kellett volna már rég, már ha ment ott valami érdemi munka a hitegetésen és a f@szverésen kívül.
  • Totti5
    Oké, akkor önoszlatás kellett volna már rég. Ilyen munkahely a világon nincs ami ott ment, már ha volt munka...
  • bgabor
    Ugye tudod hogy a DNF-et tavaly végleg lefújták? Na nem mintha kár lett volna érte.
  • dronkZero
    Hát valóban nem. Sztem ezt a Borderlands-et még sokáig emlegetni fogom, mint negatív példát. Tökéletes példája sztem a fantáziátlan gagyi iparosmunkának. Az egész játék úgy van összefércelve mindenhonnan. Az összes elemét már láttuk valahol.

"na meg többször is végigjátszható mert random fegyvereket szerezhetsz"

Ez szerintem a legidiótább fogás, amivel valaha is próbálkoztak. Diablót többek közt ezért rühellem, mint a fost.
    Legyártanak 5 puskamodellt, meg mögéraknak effektíve végtelen tulajdonságot, "oszt nesze paraszt, gyűjtögessé'"...
    Hát, ha téged leköt egy véletlenszám-generátort buzerálni, hát tessék csak, nekem túl rövid ehhez az életem...

De a játékmenet is... Mint valami szar koreai MMO-ban... Röpködnek kifelé a számok az ellenségekből, na meg a szintrendszer... Ha a kisbuzipöcs lvl20, én lvl23 vagyok, akkor kiállok elé és röhögve kinyírom. De ha a kinézetre ugyanaz a kisbuzipöcs feje fölött lvl26 van, akkor meg futhatok az életemért. Csodás, emiatt a faszság miatt nem MMOzok, köszi.

Na és a sztori? A Vault, akit senki nem tudja, hogy hol van? Legalábbis mi ketten, haverral nem tudjuk, meg az a tucatnyi NPC, közben meg a bolygó többi része, mutánsok százai és katonák ezrei (tehát a bolygó nagy része) tökéletesen tisztában van vele, hogy hol van. Ez az a hatalmas titok?

Ehh, komolyan, utóbbi idők leggagyibb szemete, amit láttam...
  • BaLeeX
    Hát nagyon nem vagyunk egyformák. A Borderlands pl. egy remek kis játék szerintem, ötletes grafikával, küldetésekkel, egy kis rpg-fps keverék. Ami ráadásul nem is túl rövid, na meg többször is végigjátszható mert random fegyvereket szerezhetsz meg különböző főhősök más más képességekkel rendelkeznek.

Szerintem ez a játék üdítő színfolt volt tavaly.

MW2 ben is remek volt a sinlge küldetés csak rohadt rövid. De a multi azért kárpótolja azokat akik megvették...
  • Zóanagyvarázsló
    Már rég ki kellett volna rúgni a fejlesztőket és újakat a helyükre tenni, de ez a kiadó hibája is hogy tűrte eddig a nagy semmit.

Azt ugye tudod, hogy a 3D Realms független, így senki nem tudott kívülről kirúgni senkit?
  • dronkZero
    Már a Defense of the Ancients-re gondolsz? Mert kb ennyi közöm van hozzájuk, a játékról hallottam már... Fogalmam sincs, mi van velük?
  • Ry0K3N
    és a Dota készítők?
  • dronkZero
    Nincs rá szükség, egyrészt ebben az évi egy-két játékban bőven van heti 20-40 óra játékidő, ha meg épp nincs hozzájuk kedvem, akkor előszedek valami régi klasszikust. PoP1-2-t toltam végig nemrég, előtte

Na meg időnként letöltök és megnézek egy-egy mostani fost, amit elegen reklámoznak a haverok közül, de általában nem jutok tovább az ismerkedésen. Egész egyszerűen a single-only játékok elérték azt a szintet, hogy már _letölteni_ sem érdemes őket. Na jó, a MW2 egy letöltést megért, de pl a Borderlands-t már megbántam.
  • Totti5
    keress más hobbit
  • dronkZero
    Eléggé alacsony ingerküszöbbel rendelkezel, ha szerinted akár havonta is jönnek ki igényes és jó játékok. Szerintem meg évente egy, kb. Bár a tavalyi az jó év volt, két jó játékot is termelt.
    Idén lesz egy kieg meg egy full játék, ami megvásárlósnak tűnik, a többi tucatfos ipari hulladék, ami még a sávszélt sem éri meg...
  • dronkZero
    A felvásárolt modderek más kategória, egy-egy mod kb 10% eséllyel rendelkezik, hogy valaha el fog készülni... De pl a CS-t...khm..."fejlesztő" Gooseman gyereket sem árt, hogy megvette kilóra a Valve, valami botrányos, amit önállóan művelt. Kevés bugosabb...bármit...láttam a CSénél, ami megkapta az 1.0 verziószámot.

De ezzel nagyon be lehet ám fürödni, ott van pl a Trauma Studios, a világ legkiegyensúlyozatlanabb modjának a készítői, őket is megvette az EA, kaptak kesst, aztán kiderült, hogy nem alkalmasak önállóan játékok készítésére... Rengeteg olyan alapvető hibát követtek el, amit modderként el lehet nekik nézni, hivatásos fejlesztőként viszont nem.

Szvsz a modder csapatok nem a szó szoros értelmében fejlesztők, a modokat általában nonprofit gyártják, szabadidőben. Vannak szerencsések, akik szereznek így munkát, de általában egy ilyen "felvásárlás" nem érint túl érzékenyen, elég kevés dolgot tesznek le az asztalra ahhoz, hogy sajnáljam, hogy a kiadó esetleges belepofázik. Nincs kialakult stílusuk, és így a kiadói producerkedés inkább csak használ nekik, nem belepofázás jellegű...
  • Totti5
    A Portal nem egy grandiózus fejlesztés. Egy jó ötlet, egy már meglévő bejáratott motorra, kis hátszéllel.

Sok lehetőség nincs manapság. Vagy fejleszt egy csapat függetlenül keres egy kiadót és kiadja, vagy beolvad valahova, valamelyik nagy cég alá ami biztos hátteret, pénzmagot, támogatást és reklámot biztosít és a fejlesztők is nagyobb projectekbe tudnak belevágni. Persze nem mindig a drágább a jobb, de álltalában igen. Szóval egy kis csapat könnyedén belebukhat, amire az elmúlt években sok példa volt, de mostanában kevesebb ilyenhírt olvas az ember, nem véletlen.

Ha egy fejlesztőcsapat nem működik gazdaságosan és nyereségesen akkor sajnos a jövője meg van epcsételve és átszervezik, ez sajnálatos... de az sem jó hogy ha egy csapat éveket ül a játékon és nincs eredménye. DNF egy katasztrófa, egy vicc. Már rég ki kellett volna rúgni a fejlesztőket és újakat a helyükre tenni, de ez a kiadó hibája is hogy tűrte eddig a nagy semmit.

Alan Wake nem hiába került az MS kezébe hisz az is a végtelenség óta fejlesztik, de így talán meg is fog jelenni...

Olyan nincs*** hogy a játékos havi szinten legalább egy játékért ne fizetne azonnal, mert sok minőségi és jó játék jöan ki, akár pc/360/ps3/wii/ds/psp-re is lebontva, több platformot egybe véve meg pláne.

*** vagyis van, ha kiégett és már nem élvezi, mert a hiba benne van