17438
-
Zóanagyvarázsló #13741 Tehát, ha jön a kérdés, miért nem 8-10 óra az MW2 játékideje, miért nem normális a multi, kész a válasz; Warez.
Mikor mondták ezt bármely játék hosszát védendő?
Az MW2 esetében egyszerűen nem szánnak 3-4 évet arra, hogy érdemben hosszabb legyena single, ha a többségnek sajnos elég a kevés, és úgyis a multi miatt veszik. Tizenmillióan - sajnos. (Persze elnyújthatnák a kampányt, ha vissza kellene mindig futkosni a megszerzett piros vagy kék vagy sárga kulccsal a 15 perce elhagyott szakaszhoz.)
Mert ha 10:1 a PC:Konzol warezarány, az ÖNMAGÁBAN semmit nem jelent, mert ha a PC:Konzol arány 20:1, akkor konzolon nagyobb a warez, nem?
És ha ugyanekkor hétszerannyi példányt adnak el konzolra, hiába a több a PC és rá a warez? Csakhogy ne szerepeltesd ÖNMAGUKBAN szegény számokat, elvégre úgy nem csoda, ha nem áll össze a kép. -
#13740 -Mennyi?
-20!
-Mi 20?
-Miért, mi mennyi?
Önmagában egy adat semmit nem ér. Ha a háttérrel nem vagyunk tisztában. Márpedig nem vagyunk tisztában velük, és így önmagában az az állítás, hogy PC-n nagyobb a warez... Merész.
Mert ha 10:1 a PC:Konzol warezarány, az ÖNMAGÁBAN semmit nem jelent, mert ha a PC:Konzol arány 20:1, akkor konzolon nagyobb a warez, nem?
Kinek az érdeke? Nagyon egyszerű; A kiadóké. (Has számok jönnek, ne akadj fenn rajta) Konzolon, gyakorlatilag bármi eladható, mert a grafika álejtős, az Assassin Creed jó játék, a CoD-ok naggyonn jók, és úgy tűnik, PC-n ez kevés. Tehát, ha jön a kérdés, miért nem 8-10 óra az MW2 játékideje, miért nem normális a multi, kész a válasz; Warez. Törekvés se nagyon van rá a nagy kiadók részéről, hogy normális méretű, fantáziadús, kidolgozott játékokat adjanak ki.
Ugyanakkor, némileg ellentmondva a korábban általad írt "élesen szét vált" játékostársadalomnak, sorra jönnek ki a konzolportok... Pedig a játékostársadalom kettévált.
Mért gázabb ma a PC, mint régebben? Mondjuk; CoD2, vs CoDMW2. Vagy Tomb Raider3, vs Tomb raider bármelyik része, a 6. után. Vagy NFS 5, vs NFS Undorcover. Hogy MA PC-re ez kell? A példa nem ezt mutatja.
És ez csak 3 NAGY cím. Millió másik van, akár Resident Evil széria, Colin McRae, és sorolhatnám.
Persze, lehet, csak arról van szó, hogy (többek közt a warez miatt) nem merik a kockázatot bevállalni a kiadók, amit egy esetleges bukás jelentene, nem tudom.
Annyiban vagyok biztos, hogy 1; a warez belejátszik a dologba, 2; messze nem ez az egyetlen ok, és a PC-s warez messze nem akkora probléma, messze nem annyi mindenre ok mint amennyi mindenre rá van fogva, húzva.
TDU; Itt, az SG-n gyakorlatilag mindenki megvette, másrészt, átkonvertálni konzolról gyakorlatilag 0 munka. Arról volt szó, hogy M$ megvette a box exkluzivitást, X összegért. (Ez anno egyértelműen kiderült, olyanokkal védekeztek a lázongás ellen, hogy nem lehet beletenni, mindezt azután, hogy a patch tartalmazott 2 kárpótlás autót... szánalmas volt) Ez azért érdekes, mert pl a Lexus márkajelzés rajta van a dobozon, de 1,5 évet kellett rá várni. -
#13739 Dante, az a baj, hogy bármit is írjunk, az a válaszod, hogy "Na és? Ez önmagában semmi!". Aha. Akkor áruld már el nekem, hogy miért van mégis úgy "túllihegve" a warez? Kiknek az érdeke ez? A konzolgyártóké? Nem valószínű, mert már száz éve letojják a pécés ipart, annyira nem konkurencia. S ha nem akkora gáz, akkor mégis miért rosszabb manapság a PC, mint régebben? Csak úgy? Ugyan.
A bannhullám azért van, mert riasztó, és ezzel hathatnak a gép garanciáját épp elcseszni kívánó, törés előtt álló tulajdonosokra.
Fatal: Ami a csomagokat illeti, nem tudom, az utolsó miért nem jött ki PC-re, de annyi lehet a dologban, hogy a DLC-biznisz a PC-n még csak most kezd erőre kapni, míg a TDU idejében konzolon már nagyon elöl járt. Ergo nem érte meg kibocsátani a fájlokat, úgyse töltötte volna le senki legálisan (azaz nagyon kevesen).
-
#13738 OKé, próbáljunk tisztán látni...
1; A mondatszerkezetet vizsgálva nem ez jön le...
2; Az arány 4:1. Oké, több a PC-s warez. És? Ez így mindössze egy szám, ami önmagában nem jelent semmit. Ugyanis mennyi a konzol:PC arány? Anélkül ez az adat konkrétan SEMMIT sem ér...
3; Banhullám. Valóban nem vagyok tisztában a működésével. DE. Ha mindig gyűjtik az adatot, akkor nem értem, hogy minek a banhullám, ha amúgy bármikor bannolhatnak. Szóval, vagy akkor gyűjtik az adatokat, vagy akkor bannolnak a korábbi adatok alapján. Ergo aki olyankor megy fel, csak az lesz bannolva, tehát, ha tud róla, és felmegy, hülye.
4; Kavarodás van, vagy nem olvastad el a dolgot. Én a 24M-es adatról mondtam, hogy FAKE.
5; ... -
#13737 Tegyünk tisztába pár dolgot. :)
1. Rosszabbnak nem rosszabb a PC-s warez csak nagyobb tömegeket érint.
2. Nem tudom milyen oldalakon fordulsz meg, én most megnéztem két népszerű torrentoldalt a nemrég kikerült Mass Effect 2 letöltési arányairól. Egyiken 431:110 az arány, másikon 1386:280. Szóval 4x annyit töltöttek le PC-re mint Xboxra, nem elhallgatva azt a tényt, hogy itthon még mindig elég elterjedt warez konzolon.
Meglátjuk majd a megjelenés után az eladási adatokat. Amit nem érdeke kozmetikázni a kiadónak, akármennyire is próbálod ezt így beállítani.
3. Ebből látszik nem tudod hogy működik a ban konzolon. Köze nincs ahhoz, hogy te a banhullám alatt játszottál-e. Ha rajt vagy a listájukon bármikor felmész live-ra és már le is vagy tiltva. Több hónapon keresztül csak adatgyűjtés folyik, a banhullám már ennek a következménye. Ha ezt egyre gyakrabban fogják csinálni (már pedig egyre gyakrabban fogják) akkor nem fogja megérni senkinek warezzel liveon játszani, mert ha évente 2-3 gépet cserélni ban miatt, már ott van pénzben mintha megvette volna a játékokat.
Az offline warezolókkal meg amúgy sem tud mit tenni az MS de ők nem is piac. Belőlük egyszer volt haszna, mikor megvették a konzolját, esetleg amikor valami kiegészítőt vesznek hozzá.
4. Szerinted lehet, attól még nem az. :)
5. Ebben mondjuk igazad van. -
#13736 " Pécén majdnem annyit warezoltak le mint amennyit megvettek 360ra. 360ra annyit ( se ) warezoltak le mint amennyi pécére ment el."
Mondatszerkesztés.
Majdnem annyit <-> annyit (se). Ugyan azt jelenti a kettő, de az előjelük eltérő. Ezt a hozzáállást nem csípem, mert ez feltételezi, hogy a PC-s warez rosszabb, mint a konzolos.
2; Azok az oldalak, ahol én fordulok meg, nem ezekkel az arányokkal dicsekednek.
3; Én spec tudtam a közelgő banhullámról, pedig magasról teszek a konzolokra. Így gyanítom, a konzolosok jó része szintén tudta, ergo, aki ez idő alatt használta a flashelt készülékét idióta. És tuti, hogy a többség nem használta.
4; Írtam, hogy ez szerintem is FAKE adat.
5; A PC-s warez tud eladást generálni, míg a konzolos aligha. Ez a védelmi rendszer eltéréséből adódik.
Ennek ellenére én is problémásnak tartom a warezt, hiszen amit el lehet lopni, el is lopják. De továbbra is úgy érzem, hogy a probléma-hegynek ez csak a csúcsa, és a probléma gyökere nem itt van. Ezért zavarnak azok a megnyilvánulások, amiket említettem. Mert így önmagukban csak a belénk sulykolt idiotizmus bizonyítékát látom bennük; Annyiszor mondták el, hogy kritika nélkül kezdjük elhinni...
-
#13735 Mondjuk..szerintem igaza van. -
Rundstedt17 #13734 Igaz az Rts-ek.Fps-ben amiben nincs multi abban nem lennék biztos,lévén csak lewarezolják. -
#13733 És a szimulátorokat. :) Meg az FPSeket, RTSeket. Jut eszembe, más nem is kell :) -
Rundstedt17 #13732 A Pc-s játékipanak leáldozott.
Kivéve persze a MMORPG-eket,illetve a jövőben Modern Warfare 2-rendszerrel megjelenőket. -
#13731 " Nem kell itt semmit sem magyarázni " - de azért ezt te redszeresen megteszed... -
#13730 "Vicc, valahol 24M bannolt konzolt olvastam"
PS3on nincs warez ergó bann sincs. Wiin van warez, de bannról nem nagyon hallani. 360on van warez, és van kb 2 milla bannolt konzol vagy valamivel több, ha abból indulunk ki hogy a tavaly év végi bann hullámban az MS szerint kb 600 ezer, de mindenki más szerint közel 1 millió júzert vágtak ki a lájvról és bannolták a gépét, pár hónap alatt, vagyis lényegében majdnem mindenkit aki warezolt és bepróbálkozott lájvon ( + legyen 1 millió az előz évek bannhullámaiból, de azok messze nem voltak ekkora mértéküek és nem volt ekkora terjedelmű, az MS erre készült hogy na most egy húzással akit tud azt eltávolít, ami sikeres is volt ), itt SGn is lehetett olvasni a 360 topikban hogy a warezosok nagyrésze ki lett szórva, mert ment a sírás.
Votl egy Bittorrent összesítés az arányokról. Pécén majdnem annyit warezoltak le mint amennyit megvettek 360ra. 360ra annyit ( se ) warezoltak le mint amennyi pécére ment el. PS3ra is többszöröse ment el mint pécére.
Nem kell itt semmit sem magyarázni. -
#13729 Nono!
Én nem mondtam, hogy a warez nem létezik, még csak azt sem, hogy nem probléma. Csak azt, hogy 1; Nagyon túl van lihegve, illetve az emberek fejébe nagyon bele van sulykolva, (Pl idegbajt kapok, valahányszor jön valaki és elmagyarázza, hogy 5M MW2 konzolon, 500000Pc-n, és ez azért, mert warez. Bezzeg, ha nem lenne akkor... Nos ez úgy ökörség, ahogy áll. Ha nem lenne warez, akkor konzolon 7M, PC-n 600000, de a következő rész már csak 4M, és 400000 lenne, mert sokaknak ez az ár - érték arány nem megfelelő, aminek a következő rész látja majd kárát. Viszont így "ingyen", lehet tetszik annyira, hogy a következő, és az azt követő rész is el fog fogyni...)
2; Nem csodálkoznék, ha ehhez a "kampányhoz" hozzáigazítanának bizonyos eladási mutatókat... Csak, hogy legyen mivel megtámogatni.
Vicc, valahol 24M bannolt konzolt olvastam. Nos ezzel az adattal nem jövök, mert nem tudom, hol lehetne ellenőrizni, másrészt azért ez meredek számnak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. de ha így lenne, azért érdekes lenne...
TDU-ról pedig annyit;
Egy remek játék. Ellenben a támogatása az szégyenletes volt, PC-n. Első patchra fél évet kellett várni, első és egyetlen autópackra pedig másfelet. Szerver támogatás borzalmas volt. Így hirtelen más gond nem nagyon jut eszembe. De ezek, egy multi-játéknál sarkalatosak... Normál támogatással 2x-3x ennyi fogyott volna PC-n, minimum. (Én magam 4-5 embert beszéltem le a megvásárlásáról) -
#13728 A packok jöttek pcre persze, 1,5 évvel később egyben és az utolsó a mai napig nem elérhető. -
#13727 A packok PC-re is jöttek, és azért jelent meg konzolra először, mert bíztak benne, hogy ez egy felfedezetlen terep, amit időben meg tudnak hódítani. Nem bukott meg ott sem, csak az Atari várt többet a kelleténél. -
#13726 Akkor meg miért a konzolt nyomták annyira? Oda jött ki először, oda jöttek a packok, a PC-s port teljesen elvolt hanyagolva. Remélem a második résznél változik a helyzet és legalább egyszerre jönnek a dolgok. -
#13725 Annyira igény sincs rá konzolokon. Az MMOG tipikusan a PC-k privilégiuma.
Dante:
Oké, így már értem. De ahogy Zó mondta, ez nem rendes forrás, csak személyes megfigyelés, az is csupán mikroszinten. Az, hogy a warez megöli a PC-t, nem igaz, de hogy árt neki, biztos. Persze a gyenge eladások mögött ez főleg csak Európában áll, az USA-ban vagy Japánban a játékostársadalom kulturális fejlődése csapott olyan irányt, hogy a konzolok váltak a fő platformokká. Ennek oka pedig már 20-30 évvel ezelőtt keresendő. -
#13724 Én konzolon sem tudok olyan alternatíváról, amiben ilyen szintű multi van, ekkora bejárható, szabadán mászkálható területtel. -
#13723 Olyan remek címekkel jössz néha:) The Club bukás volt mindenen, kár volt megcsinálni, és azért volt bukás mert egy nem túl jó játék, ami ráadásul online lett volna, de pár hétnél/hónapnál tovább nagyon nem élt... Amúgy te próbáltad hogy így eszedbe jutott? nekem a PS3 demo elég megrázkódtatás volt:) -
#13722 Népszerűbb mert nagyon nincs más normális ótós ebben a szegmensben. Konzolon van pár, így a TDUnak nincs túl nagy létjogosultsága, bár a konzolos verzió sem valami fényes, lehetett volna jobb is egy kis odafigyeléssel. -
Zóanagyvarázsló #13721 Na most akkor mindig jön 1-2 "szakértő" és elmagyarázza, hogy 5-10-20x annyi kelt el PS3-ra, meg x360-ra, így a warez megöli a PC-s játékot,
Akár igazuk van, akár sem, nem kell őket önmagukban forrásnak tekinteni.
de "fél füllel" 3-5M-es adatokat hallottam.
Ez mit jelent? Mert hivatalos Atari anyagban 3 millió letöltésről volt a Marketplace-en. Ebben nagyon sok minden szerepel (kocsik, képek, akár demó...), nem csupán a játék maga. Gyakran az ilyen félreértésekből indulnak ki a dezinformáló pletykák. Személy szerint kétlem, hogy 3-5 millió fogyott volna belőle, ahhoz nem volt elég nagy név. -
#13720 Csak hogy kissé "megtámogassam" az elméletem...
Valamelyik este néztem a híradót. Warez-téma. A Nagy nemzetközi kiadó feje sírt, hogy 3-5%-al csökkentek az eladások, mert a warez egyre terjed... Érted, a gazdasági válság elmehet a pitlibe, a szórakozásra, nyaralásra fordított összegek drámaian visszaestek, de a NAGY kiadó feje a warezre fogta ezt is.
Komolyan azt sem tudtam, sírjak, vagy nevessek.
Én azt látom, hogy van pár nagyfejű kadással foglalkozó alak, akik gyakorlatilag mindent a warezre kennek, és ez ZAVAR. Gazdasági válság, elavult értékesítési technikák, magas, az értékkel köszönő-viszonyban nem álló árak mind mind elmehetnek a sunyiba, WAREZ... -
#13719 Pedig párszor leírtam...
Mondjuk The Club, ~10 eladott konzolos példányra jut 1 eladott PC-s. Van olyan játék, aminél durvább az arány, van aminél "szebb" ha konzolon SEM kelendő a játék.
Ezt (általában) onnan veszem, hogy minden topikban felmerül ugye a warez-téma. Na most akkor mindig jön 1-2 "szakértő" és elmagyarázza, hogy 5-10-20x annyi kelt el PS3-ra, meg x360-ra, így a warez megöli a PC-s játékot, 2. (3., 4.,) rész nem lesz PC-n. Gyakorlatilag minden konzolportnál ezt eljátsszuk.
Nos nekem ez ütött szöget a fejembe. Ugyanis év végi összesítéseknél meg mást látok.
Zó;
Másfél évig voltam aktívan a TDU közösség tagja. Igaz, pontos konzolos adatokkal nem szolgálhatok, de "fél füllel" 3-5M-es adatokat hallottam.
Másrészt, TDUCentralon, bejelentkezés után, meg lehetett nézni, hány felhasználó regisztrált nick-et. (Anélkül nem tudtál játszani, tehát mindenki, legalább 1 nicket regisztrált, akinek eredeti játéka volt, énnekem spec 3 nickem volt, mert elvesztek a mentéseim, a második meg nem tetszett. és ezzel gondolom, nem voltam egyedül) Nos ebből volt nem egészen 800'000. Ha osztunk, szorzunk, (kivonjuk a dupla regeket stb) akkor kijön egy olyan 5x-7x-8x-os eredmény. Egy 2006-2007-es játéknál, 2008 Augusztusában nézve.
Remélem, kielégítő volt a válaszom? -
#13718 Ezt is furcsállom mert PC-n sokkal népszerűbb a játék. -
#13717 TDU 10:1 konzol-pc
TDU 10:1 pc-konzol
melyik lehet? -
#13716 Őszintén? Visszaolvasva se derül ki nekem, hogy az a 10:1-hez pontosan mit is jelent. :D
Dante, ez így "kissé" zavaros. -
Zóanagyvarázsló #13715 Az érdekelt, hogy az arányt honnan veszi. És azért kérdezem, mert éppen az váltotta ki az alábbi "kifakadásom", hogy a következtetését mindig olyan példákkal támasztja alá, melyek kissé távol is állnak, kissé túlzóak is. Arra voltam kíváncsi, hogy ez is ilyen túlzás vagy tipp, netán konkrétum. -
#13714 "Egyébként FPS-t gondoltad volna, hogy lehet konzolon? Csak irányítás miatt kérdem. Én nem. MMO-t szerintem meg lehetne oldani. Ha nagyon akarnák, megcsinálnák..."
Jaj istenem... Igen, gondoltam volna, mert már volt ezermillió éve is (Goldeneye, Perfect Dark, Medal of Honor). Különbség régebben is csak a pályatervezésben volt, de ma már ott se nagyon (á la Serious Sam HD). Az MMO-król viszont leírtam, hogy mik az akadályok, melyek miatt nem állnak át konzolra, EGYELŐRE.
Zó:
Onnan veszi, hogy a vártnál tényleg kevesebbet adtak el belőle, de később behozta magát, mert csökkent az ára. -
Zóanagyvarázsló #13713 Annál is legalább 10:1 volt az arány, úgy hogy a TDU (mindent egybevetve) koránt sem volt siker a maga idejében.
A dögunalmas témától elvonatkoztatva érdekelne, hogy ezt honnan veszed. -
#13712 4 óra single elég sarkított, bár szokás mindig ilyen módon beállítani a dolgokat. Van single ami futva lehet 4 óra ez tény, de nem kötelező végigszaladni rajta easyn, tehát van az 5 és 6 óra + van co op + van spec ops mod ami újabb órákat tesz hozzá + van multi, ami a játék mondhatni fő része.
Letöltötték és végigjátszották, akár többször is, ez majnem 100% hogy a túlnyomó részben így történt, az online játszók számából meg átlagot kellene vonni hogy 1 hét alatt hány játékos jár online, mert az hogy ránézel egyszer és van 150ezer az nem jelenti azt hogy annyian játszák azt, mivel az a szám a töbszöröse is lehet. -
#13711 Chocho!
Valamennyire igazad van, de játék-játék. Biztos ez is benne van a kalapban, de az arányok azok, amiket nem tudok megérteni. Persze, lehet azért, mert én nem egy utánajárós alkat vagyok, csak ha látok néhány számot, megragad bennem, majd ha ennek (legalábbis látszólag) ellentmondó másik számot látok, felötlik bennem a kérdés. Ennyi.
Egyébként FPS-t gondoltad volna, hogy lehet konzolon? Csak irányítás miatt kérdem. Én nem. MMO-t szerintem meg lehetne oldani. Ha nagyon akarnák, megcsinálnák...
Balee!
150'000 játékos van online, míg konzolon a sokszorosa (Warezzal együtt!). De ez vajon mit jelent, mint adat?
Nem mást, mint azt, hogy azok a milliók akik letöltötték, egyszer felmentek online, aztán csókolom, uninstall. Magyarán próba -> nem kell, szar. Na most ezek után, lehet, hogy a warez sokat rontott a PC-s eladási statisztikákon, és egy csomó bevételkiesést jelent, de ez azzal járt volna együtt, hogy a 4 óra szingliért, plusz egy óra multiért kiadtam 10 ropit.... Úgyhogy jogi alapja van a dolognak, erkölcsi egy csepp sem. Akkor lenne erkölcsi alapja, ha a warezosok megszállják a szervereket, mert ha olyan a játék, amilyennek hirdették, nem olyan mint jelenleg, hogy még a warezos sem játszik vele- ingyen... Gondolom, érted...
Zó...
Véletlen eltaláltam a céltáblát mi? Oké, ignorálj. Mindketten jobban járunk.
Te megrágod az adatokat, aztán kilyukadsz egy olyan véleményen, amin én nem igazán tudok osztozni, még, ha látszólag igazad is van. (Lásd öszödis vitánk) én ezzel szemben hátrébb lépek egyet, és próbálom a képet összerakni. Nem akadok el egy adaton, és nem eszem meg feltétlen azt, amit mondanak, ha az, ami a részletekből összeáll, nem arra utal, amire elméletileg kellene.
Persze, lehet, tévedek. Ez benne van a pakliban. Nem ismerek minden tényt, (ChoCho mondott egy-két érdekes dolgot, ami árnyalta a képet például) nincs nálam a bölcsek köve. Csak gondolkodom, és aztán vagy igazam van, vagy nincs. Egyik esetben sem dől össze a világ.
Még egy apróság, ami a Te nagybecsű figyelmed kerülte el. 1000 alkalommal leírtam; példákat hozok fel. MW2 csak PÉLDA. Azért írtam oda a 2007-es TDU-t is. Annál is legalább 10:1 volt az arány, úgy hogy a TDU (mindent egybevetve) koránt sem volt siker a maga idejében. És aki kicsit is figyelt az elmúlt pár évben, vagy hajlandó mondjuk itt a fórumon utána olvasni, láthatta, hogy majd minden játéknál megjelent az utóbbi pár évben 1-2 konzolos, aki a következő rész elmaradásával riogatott, mondván warez-> tized annyi nem fogyott...
Ha ezek után Ignorálsz, megértem. Nekem mindenesetre nem kerek a történet, bárhogy is magyarázzák, hogy az egyes játékoknál minimum 10x-es a különbség, az összbevételnél meg gyakorlatilag nulla. Lehet bármennyi budget játék, és bármennyi MMO. Matematikailag nem áll meg a képlet. -
Zóanagyvarázsló #13710 Ugyanis az összbevétel platformonként vizsgálva nagyjából hasonló, +/- 10-20%, míg az egyes játékok eladási számai 10-15x-ös eltérést mutatnak.
Jól értem, hogy még mindig a 2010-es MW2 UK eladásain lovagolsz az NPD 2007-es adatainál? (Egyébként a 2007-es CoD4 esetében 8:1 volt az arány, szóval vaktában lövöldözéssel legalább a céltábla szélét eltaláltad.)
Ráadásul, sokkal több konzolos exkluzív van, mint PC-s, tehát ez is a bevételek közti különbséget kell, hogy növelje.
Ez tévedés, rengweteg budget és/vagy gyerekjáték van csak PC-re. Ezek tőlünk nyugatabbra szívbaj nélkül bekerülhetnek a kenyér és a tej mellé a kosárba. (Persze az NPD-ben nincs benne a Wal-Mart, tehát ez még át sem jön igazán.)
Ha megnézed a listát, abból látszik, hogy az eladások 10%-át a WoW és kiegészítője hozza, és a 100 milliós Sims frencsájz képviselőiből is felkerült pár rá, és van még vagy tucatnyi, amely már nem...
Elfeledkezel arról is, hogy 2007-ben mennyivel kevesebb currentgen konzol volt a piacon, és a 2006 végén debütáló Wii és PS3 elég gyenge tird-party eladásokat produkált, inkább a PS2 állta még a sarat helyettük.
Az is elkerülte a figyelmedet, hogy az árbevételben nagyobb a különbség, pedig ez is azt mutatja, hogy néhány dolláros (eleve nagyon low-budget vagy az elmúlt 20 év leárazott címei) nagy szerepet vállalnak.
Persze te úgyis azt hiszel, amit akarsz, akármit is látsz, tapasztalsz. Akár azt, hogy az NPD direkt olyan számokkal áll elő, amelyek nem stimmelhetnek, mert a CoD-nál évekkel később mások az arányok. Én viszont most azon gondolkozom, hogy ignoráljak-e egy olyan fórumtársat, aki a józan észt ignorálja. Alighanem ez csak idő kérdése, mert már nagyon unom. Nincs ebben semmi személyes, csak unalmas, ami itt folyik. -
#13709 Az USA-ban meg hasonló nagy piacokon hiába jön ki egy játék PC-re meg Konzolra és akár hiába szebb PC-n akkor is konzolra fogja megvenni az emberke, mert ugye az a "játékgép". Leül a fotelbe a nagy tv elé, beteszi és játszik.
Nem azt nézegeti, hogy már a 8. "unable to connect" és hasonló hibaüzenet miatt 10 percből még csak 1et tudott játékkal eltölteni. Ahol ráadásul csalnak orrba-szájba a warezesek akit ha kibannolnak maximum regel egy új steam accountot.
Érdemes lenne megnézni akinek meg az MW2 xboxra, hogy mennyien vannak fent este, mert ha PC-n írja a számot szerintem ott is.
PC-n 100-150ezer körül szokott lenni a maximum, szóval az 500 ezer körüli eladott példány bőven lehet reális. Ráadásul ebbe a 100-150-ben már benne vannak a warezesek is...
MMO meg nem csak a WOW-ból áll, hanem van ezen kívül még rengeteg más MMO amire rengeteget költenek a játékosok. Most te megveszel egy játékot 10k-ért egy MMO-ért meg kifizetsz egy évben ~35k-t...
Amúgy tényleg tipikus PC-s műfaj, mert az egyik lényege a chat, hogy beszélgess másokkal. Na konzolon már itt elbukott a dolog, mert nem tudsz gépelni (illetve igen, csak körülményesen és maximum egy név beírást tudsz megcsinálni gombokkal agyvérzés nélkül) és ez a játék egyik lényege, hogy beszélgess másokkal. Voice chat kivitelezhetetlen, mert 2-3nál több emberrel beszélni elég körülményes lenne. -
#13708 "Lehet, hogy ez igaz, és én tévedek, de hogy a PC-s bevételek 90-95%-át az MMO-k hozzák, míg konzolon ezek bukásra lennének ítélve?"
Nem. Konzolon azért nincs MMO, mert az irányítási és kommunikációs metódusok jól kifejlődött rendszere nem lenne megvalósítható, s mivel a stílus rajongói a PC-t találták meg, mint elsődleges MMO-forást, egy félkész, ügyes megoldás kedvéért nem váltanának konzolra. De maga a koncepció lehet sikeres.
"Ez, egy nagyon szélsőségesen megosztott játékos társadalomra utalna, ami azt jelentené, hogy gyakorlatilag nincs átfedés a konzolos, és a PC-s játékosok közt."
Az ábrán látható statisztikák nincsenek összhangban, így realitásuk megkérdőjelezhető. Az viszont, hogy a játékosok társadalma szélsőségesen megosztott, külföldön egyszerű tény. Az USA-ban sokkal kisebb az átfedés a platformok között, mint Európában, és igaz ez Ázsiára is, ahol a PC még mindig uralkodik.
"Ugyanakkor azt az ötletet is elképesztőnek tartom, hogy ugyan az MW2-t is lehet warezban nyomni online, és az MMO-kat is, egyik sem ugyan az warezban, ráadásul MMO-ért havonta kell fizetni, MW2-ért egyszer, mégis, utóbbit alig veszik, míg az előbbit meg rengetegen?"
Az MMOG-k közösségi élményt nyújtanak. Össze sem lehet őket hasonlítani az FPS-ekkel. -
#13707 Lehet, hogy ez igaz, és én tévedek, de hogy a PC-s bevételek 90-95%-át az MMO-k hozzák, míg konzolon ezek bukásra lennének ítélve? Nem is tudom, nekem nem hangzik túl életszerűnek.
Nem győzöm hangsúlyozni, lehet, hogy tévedek, de ezek a számok nagyon valószerűtlennek hangzanak az én fülemnek. Ez, egy nagyon szélsőségesen megosztott játékos társadalomra utalna, ami azt jelentené, hogy gyakorlatilag nincs átfedés a konzolos, és a PC-s játékosok közt. Ez pedig nem így van. Mutatja pl az FPS-ek példája is. Ugyanakkor azt az ötletet is elképesztőnek tartom, hogy ugyan az MW2-t is lehet warezban nyomni online, és az MMO-kat is, egyik sem ugyan az warezban, ráadásul MMO-ért havonta kell fizetni, MW2-ért egyszer, mégis, utóbbit alig veszik, míg az előbbit meg rengetegen? Na ez is igen nagy logikai bakugrásnak látszik... -
#13706 Pécés MMOból rengeteg van amivel rengetegen játszanak és horribilis összegek mozognak benne akár üzletszerűen is. Konzolon nincs, nem lenne piaca. Van pl Final Fantasy 10 de nem kavart túl nagy port. -
#13705 MW2 már a 10et súrolja vagy már át is lépte. -
#13704 Te pl ázsiai, ill ott nagyon népszerű jrpg-kel szeretsz nyomulni, konzolon. Igazam van? Tehát ott sok a konzol. MMO miért nincs rá? Az miért PC-s? Hiszen, ha az FPS-t lehet konzolon tolni, akkor az MMO-t is... Jó duma az MMO, meg a WoW, mint húzóágazat, de ha minden más játékból a tizede fog, az azt jelenti, hogy a PC-s eladások 90%-át az MMO teszi ki.
Ezt azért Te sem gondolhatod komolyan... Hiszen, akkor a konzolgyártóknak 3 percbe telne a PC-s bevétel 90%-át elhappolni, ha logikusan végiggondolod, nem? -
#13703 Magyarán elmondva;
Nem hiszem el, hogy 500'000 MW2 ment el PC-re, a konzolos 5'000'000-val szemben. Ha így lenne, az az év végi, összesítési adatokon is látszana, de nem látszik.
Egyszerűen ezek erősen kozmetikázott számok, a warez elleni harc jegyében. Nekem ez a véleményem.* -
#13702 MMO, Ázsia baromi nagy piac és pénz. Nem az ilyen játékokból tevődik össze a pécés pénzmag mint egy Mass Effect, mert a java a warezba köt ki.