17438
  • Totti5
    Pl? / egy 5-10 címet kérek, hisz azt írtad hogy "legtöbb", ami 4-5 órás a nyári-őszi és téli kínálatból /
  • solikka11
    És ha az 1-2-3 éves játékokat nézzük amelyek még mindig bőven jók azoknak akik nem fanatikus módon megvesznek mindent megjelenéskor, vagy esetleg nincs olyan sok pélzük? PC-re rentgeteg játékot lehet kapni 1-2 ezerért ami 1-2 éve még 10k volt. Konzolra töbsszörösébe kerülnek ezek...
  • Encore
    Ez összefüggésben van azzal, hogy a legtöbb új játék instant élményt nyújt csak, kb 4-5 órányi játékot aztán pár hét múlva már nem is emlékszik rá az ember. Ilyen játékokat tényleg felesleges megtartani. Én mint PC-s meg se vennék olyan játékot, ami nem nyújt legalább 20-30 órát, de ez már ízlés kérdése.
  • Dante73
    Hasonló a gépünk. Nekem az alaplapom Gigabyte P35 DS3, (Asus-t nem csípem) videokari pedig egy 9800Gt/512. (Eredetileg 8800Gts/320-as volt, ami meghalt szerencsére. Mostani jobb) Eddig csak a Crysis fogta meg, de 1024x768-ban élsimítás nélkül, Very High minden csúszka, és nem igazán akart 25 alá menni az FPS. Na jó, 1-1 alkalommal, de nem volt zavaró. És a GTA4 természetesen... Annak nem tudtam megfelelő beállítást találnom, 1/2-1 óra múltán mindig szaggatott. A gép többi része ua mint a tied.
  • Totti5
    Többek közt ez a warez alappillére. Minek vegye meg ha egyszer végigjátsza és ugymond elfejetni örökre. Amúgy egy játék egyszer nem lehet maximálisan élvezetes? én nem szoktam többször kijátszani játékokat csak nagyon ritkán pl a Fable2 volt ebben a genbe, de csak azért mert két végigjátszás eltérő, játékmenetben is, vagy mondjuk a Halo Warsot, de az RTS ami többször játszós. Egy fpst, tpst nem fogok 2-3szor, mert egyszer elég volt, jó volt, maximálisan élveztem. Amúgy azok a játékok amiket a jövőben elő fogok venni ott vannak a polcon, de amit nem azt eladom, cserélem és veszek újat azon a pénzen.
  • TDantes
    Hát én el nem adnám ha már megvettem egy játékot. Nem értem ,hogy ez miért jó. amit én megvettem PC-re az mind olyan játék, hogy sokszor előveszem. Mondjuk itt a Dragon Age, végig toltam két karakterrel. Jó ideig nem fogom elő venni. De ha fél év múlva úgy gondolom játszanék vele, akkor ott lesz.

Nem értem én ezeket az embereket. Ha meg egy játék olyan, hogy soha többé nem venném elő, ezért akár el is adhatnám, akkor az a játék egy szar, és az én szememben semmit sem ér.
  • Totti5
    Most is kapsz 16ért gond nélkül bármelyik multiban, vagy vidéki boltokban... nézegettem a PSPs Assassin's Creedet Ósanba. 17!!k volt és ez nem vicc, amúgy 7-8 max konzolboltba.

Forza 3 esete nem túl mérvadó, mert alapból olcsóbban került piacra itthon. 12ks már a Limited volt. 10 volt a sima illetve rengetegen adták el akik akkor vettek xboxot mert a gép mellé járt bundle Forza 3 és tényleg 1-2 hét után már 7kért lehetett venni bontatlant.

Az tény hogy a konzolos játékok árai értéktartóak és szépen működik a használt játék adás-vétel itthon, amit sokan ki is használnak így különösebben nem vágja földhöz az embereket mert nagyon könnyen el lehet mindent passzolni, cserélni, adni és lehet venni az újat kis anyagi ráfordítással.
  • BaLeeX
    Igen ez az árkülönbözet dolog részben igaz. A legtöbb PC-s játék 10k, a koznolosok meg 12. Ez a mostani trend. Bár már jobb a dolog a pár évvel ezelőtti 16-18k-s árakhoz képest.

Viszont amit fontos megemlíteni, hogy elég szétnézni csak a magyar oldalak közül és rengeteg olyan oldalt találsz ahol használt játékokat cserélnek vagy árulnak a népek! És ez a dolog nagyon jól működik. A rengeteg bundle packnak köszönhetően pl. a 12 ezres Forza 3-at pár hét múlva már 5-6 ezerért is meg lehetett kapni, sőt ha akár csak egy hónapot vár az ember már ezreseket tud spórolni.
    Nem hiszed el mennyien csinálják azt, hogy van 2-3 játékuk és ha már eléggé kijátszották akkor elcserélik. Fognak találni olyat akinek pont arra van szüksége és olyat ad cserébe ami esetleg érdekelheti az embert. De régebbi játékokat ugyanúgy lehet szerezni pár ezresért mint PCnél.

Ezen meglepődtem én is mert erről a dologról nem nagyon hallottam előtte.

Aki meg ugye mindig a legújabb megjelenésekkel akar játszani annak mindig is ára volt.

Milyen gépen van pontosan? Kíváncsi vagyok. Enyém az aláírásomban de mint mondtam elég sok minden megfingatta már, pl. a Dragon Age is sokszor becsúszott 20fps alá pedig nem egy olyan játék ahol a látványra gyúrtak rá.
  • Dante73
    Korrekt.
    Annyit halkan hozzáteszek, remélem, nem gond, hogy árban azért a játékok közt van különbség, és az a 2-3 ezres játékonként könnyen elérheti azt az összeget, amit egy PC - konzol árkülönbözete. Csak azért írom, mert mintha sugallnád, hogy a PC drága, a konzol olcsó. Mondom ezt úgy, hogy az én gépem, 2007 Augusztusában 220'000Ft volt, igaz azóta egy ruppót nem költöttem rá, és kis szerencsével nem is kell a következő 1-2-3 évben.

Totti!

Nem!
    A konzol nem szar! Kikérem magadnak!
    Nagyon jó dolog, ez ténykérdés. De ahhoz, hogy maradéktalanul az legyen, szeretned kell azokat a játékokat, amik arra jönnek ki, vagyis el kell fogadnod (Bár több játéknál kellene, és ezt nem konzol ellen mondom, hanem a PC érdekében) a Dragon Age butítását. Ha ezekkel szívesebben élsz együtt, mint egy Halo3 nélkül, akkor valóban jobb a konzol.
    Én mindig is ezt sajnáltam. Mármint, hogy a PC-s és konzolos játék nem válik eléggé szét, illetve pont nem a legjobb helyen fedik egymást.
  • BaLeeX
    Nem akarlak megcáfolni, mert ez így van. Nem is állítottam ellenkezőjét soha.

Inkább elmondom azt én miért vettem konzolt (bocs ha hosszú lesz).
    Két éve mikor jórészt a komplett gépemet lecseréltem és az egész több mint 150 ezerbe (!) került kezdtem elkeseredni, hogy sem az agyonistenített Crysis nem volt hajlandó menni akadásmentesen normál beállításon (átlagban hozta a 25-30 fps-t ami még el is menne, de sokszor leesett 20 alá ami már nagyon zavaró volt).
    Aztán valahogy nem nagyon akartak jönni az új korszakalkotó játékok, ami jött az vagy konzolra vagy lebutított konzolport lett. Majd jött a híres GTA4. Hetekig szidta mindenki megjelenés után, hogy ugyan tényleg szebb lett mint a konzolverzió csak éppen egy atomerőművön nem ment el normálisan. Persze ha konzolszintre visszabutítottam a grafikát akkor lehetett vele játszani normálisan. Erre jött még az, hogy egyik haverom áthozott egy PS3-at amit rákötöttünk az LCD tv-mre (semmi extra, egy 2 éves 27" samsung lcd tv). És gyönyörű volt. Filmnézésre, zenére, játékokra. Betette a GTA4-et és csak néztem irigykedve, hogy milyen jól fut, PC-n meg milyen gagyi. Na már itt eldöntöttem, hogy ha elfogadható szintre esik az ára akkor veszek egyet.
    Hozzájött még az, hogy az idei év első felében jóformán egyetlen említésre méltó játék nem jött ki PC-re konzolra meg folyamatosan jöttek a nagy nevek. Most így visszagondolva idei év első feléből csak a Rainbow Six Vegas 2 ugrik be, jó volt egy Arma2 is ami nagyon nem fogott meg, pedig nagyon vártam.

Aztán jöttek a folyamatos árcsökkentések, majd mikor már 60ért lehetett Xbox elite-t venni akkor vettem egyet. És nem bántam meg. A Fable2 mindig b*szta a fantáziámat, nem csalódtam benne, imádom az olyan stílusú játékokat, ráadásul magyar nyelvű volt. Aztán a Gears of War 2 aminek első részét próbáltam PC-n és nem jött be az irányítás miatt, ellenben ez nagyon is megfogott. Sosem voltam oda az autós játékokért de a Forza3 a rengeteg választható kocsijával és remek grafikájával szintén ütős. A csúcs az meg az Assasssins Creed 2 volt idén ott a grafika is olyan szintű, hogy hanyatt esik tőle az ember. Felmész egy nagy toronyra és belátod az egész várost. És most csak az exkluzív neveket soroltam.
    Aztán jön majd az új Halo, az Alan Wake (ami nagyon korrekt kis játék lesz) Fable3 meg még csomó exkluzív név.
    Na de még így is maradt csomó exkluzív játék amit ki sem próbáltam Dead Or Alive sorozat, Brutal Legend (sok helyen az év játéka szavazáson is bent volt a jelölteknél, érdemes megnézni róla 1-2 videót, gondolom a Jack Black név sokat mond), HALO3.

És akkor még arról nem beszéltem, hogy ha jön valami haver akkor jópár játék játszható osztott képernyőn (vegyük csak a GoW2-t vagy a Forza3-at). Na az megint egy nagy élmény.

De akiket ezek a játékok nem érdekelnek és örül annak ami még kijön PC-re, na meg az sem zavarja, hogy a legtöbb játék irányítása direkt konzolra van kitalálva, annak tényleg felesleges a konzol. Ezzel nem is akarok vitatkozni.
  • Totti5
    Exek mindenkit érdekelnek, ha pécém lenne akkor Crysist játszanám, meg Witchert, belekostolnák a Total Warba stb... viszont nekem nincs szükségem gémer pécére, semmilyen szempontból sem. Az biztos hogy számomra sokkal több olyan játék jön konzolra ami érdekel, így a pécé kilőve. Sokkal több jön 360ra így a PS3 kilőve és a Wii is, ami még ha teknóban hogy is, azzal is eljátszogatnák mert vannak rá kellemes címek, bár hosszú távon semmi kép sem kötne le.

Te magadból indulsz ki, ami nem baj, de azt hogy felesleges így kijelenteni badarság, főleg hogy a konzolok uralják a piacot. Azt hogy a konzolt választják az emberek többek közt azért teszik mert játékra van kitalálva, ők csak játszani akarnak, semmi mást, amit maradéktalanul megkapnak. Exek és a timed exek pedig léteznek, vagy konzolon játszol velük vagy sehogy, vagy később pécén, már ami megjelenik. Ez van, de azt ne hidd hogy a konzolosoknak szar, mert ezzel a dumával az jön le, hogy szerencsétlenek pedig ha pécén játszhatnának akkor sokkal jobb lenne nekik. Nem lenne! azért játszanak konzolon.
  • Dante73
    Bocs, hogy megszólítalak, pláne az után, hogy azt kértem Tőled, Te ne tedd ugyan ezt velem, de lenne egy kérdésem.
    Azt ugye informatikusként tudod, hogyha valakit nem érdekelnek az exkluzívok, és a timed-exeket ki tudja várni, tényleg teljesen felesleges a konzol? Cáfolj meg, kérlek!
  • BaLeeX
    Bingó ecsém!

28 éves informatikusként 15+ éves PC-s múlttal én is azért vettem konzolt, mert nem tudom kezelni a PC-t.

Tudod aki konzolt vesz annak sok esetben van ám PC-je is, hogy el tudja olvasni az ilyen ostobaságokat amilyeneket írsz, meg reagálni is tudjon rá.
  • Totti5
    Fórumot tévesztettél =>>>>>>>>>>>>>
  • solikka11
    Húúúú micsoda topic :)

Ha már itt vagyok leírom a véleményem:
    Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért használ valaki konzolt. Semmi olyat nem nyújt amit egy PC ne tudna, ellenben a PC-vel bármit csinálhatsz, nem csak játszhatsz. Ennyi. De persze megértem a konzolgyárókat...az üzlet az üzlet...a sok 10 éves aki inkább megveszi a konzolt minthogy megtanulja a PC-t kezelni. Pedig hihetetlen nehéz egy dolog az...
  • wedge31
    Igen ,meg a komor ,sötétebb hangulatra leszek kiváncsi ,storyban mindig is eltalálták az izlésemet remélem most is igy lesz.
  • Zóanagyvarázsló
    Férfiember nem vág bele hard alatt! Így is szégyellem magam, hogy elsőre nem vállaltam be a nightmare-t :)
  • Zóanagyvarázsló
    Az EA tudta, hogy a BW-el nagyot kaszálhat, és sürgette a fejlesztőket, így hamarabb megjelent a Dragon Age. SZERINTEM, persze.

Pedig ezt a részét nem is vitattam, csak nem tulajdonítottam neki olyan jelentőséget, mint te. Gyakorlatilag amint konkrétumok derültek ki a játékról, látható volt, hogy nem az eredeti álmot kapjuk meg. Én őszintén szólva csak tessék-lássék vártam a játékot, szinte csak "véletlenül" rendeltem elő. Végül a hibái ellenére is kellemesen csalódtam benne, és látszik rajta, hogy eszméletlen munka van benne.

Amúgy nekem inkább a Mass Effect csalódás (elsősorban mint RPG), a várhatóakhoz mérten is, de jó játék ezzel együtt is. Azt viszont nem bánom, ha az akciórészeken javítanak, mert ha nem is lesz körökre osztott hardcore-ság belőle, taktikai akciójátékként még működhet jobban ez a rész.
  • Chocho
    "Te is tipikusan azon emberek közé tartozol akik nem követik figyelemel egy általuk várt játék fejlesztését."

Valóban nem sokszor követtem a DAO-t.
  • Totti5
    Viszont ahogy nézegettem az akció része sokoldalúbb lett, a kasztok jobbak, több a lehetőség és a skill, amit remélem használni is kell mert az ME1ben nagyon nem kellett.
  • wedge31
    Te is tipikusan azon emberek közé tartozol akik nem követik figyelemel egy általuk várt játék fejlesztését.

Én már rég elfelejtettem mi is volt az alap koncepció meg mit igérgetek 5 ével ezelött olyan rég volt már a bejelentés ,de az utobbi 1-1.5 évben követem a hivatalos forumot meg a rivjukat igy aztán képben voltam mi is lesz ez a Dragon Age.

BG 1-2 ,Fallout 1-2 ,Planetscape szintü hc crpg-re feleslegesen vársz mert olyan már nem lesz többet egy fejlesztö se meri bevállalni a mai világban amikor a casual gamerek uralják a játékpiacot.

Ez hogy egy ilyen majdnem oldschool crpg-ét bemert vállalni a mai játékpiacon a Bioware / és nem kis részben a EA / elismerésre méltó.

Azért remélem a ME2 fejlesztésében képben vagy és tudod hogy az elsö részhez képest is kevesebb rpg elem kerül bele és joval több akció ,csakhogy abbol is nehogy csalodás legyen.
  • Chocho
    50-et elsőre kb. Nekem 55 volt.
  • Chocho
    Hazudni én egy szóval nem hazudtam. Kicsit haragudtam a játék megjelenésekor a BioWare-re, mert nagyon sokat vártam tőlük, és ez a játék nem hogy forradalmat nem hozott, de még a Baldur's Gate-eket sem igázta le, sőt, inkább volt egy fantasy KOTOR, mint BG. Egyszerűen magasak voltak az elvárásaim, és mivel korábban sosem kellett csalódnom a cégben, gyermekded mód hittem nekik 2004-ben (és 2006-ban is, lévén akkor is előálltak ezzel a dumával). Persze, tudtam valahol, hogy képtelenség... de nekem baszta a csőröm a felelőtlen ígéretek sokasága a BioWare-től. (Igen, ez is szubjektív dolog.)
  • Chocho
    Persze, hogy magánvélemény. :) Ugyanakkor lehet benne valami, és ez a hobbiprojekt-dolog is igencsak érdekes takaró, pláne a Mass Effect sikere után. Az EA tudta, hogy a BW-el nagyot kaszálhat, és sürgette a fejlesztőket, így hamarabb megjelent a Dragon Age. SZERINTEM, persze.
  • Sir Quno Jedi
    PC-n sem sebzik a területre hatók a csapattagokat, ha easy-ben tolod pl. Sőt normalon is csak a felét kapják be a sebzésnek, mint az ellen.
  • BaLeeX
    Jó utánanéztem nem 30-40 óra hanem pontosan 56. :D

Mondjuk a kódexeket meg fejlegyzéseket nem volt türelmem végigolvasgatni. :)

De ha konzolon tényleg nem sebzik a csapattársaid a területi varázslatok az tényleg brutál könnyítés. Na meg nekem inkább a fenti taktikai nézet jött be legtöbb helyen.
    Akkor ez végre tényleg egy olyan program ahol a PC-s változatban több lehetőség van, na meg ugye a magyar nyelv sem mindegy...

Visszatérve a CryEngine 3-as videóra, ott a next-gen ready felirat nem a mostani generációra vonatkozik? Sokáig hívták így ezt a generációt na meg azt én is mókásnak találnám ha a következő generációra gondoltak volna ami majd jön 2012-ben vagy nem...
    Bár akkor meg úgyis világvége szóval tök mind1.
  • Micsu
    úgy tudom a legnehezebb nehézségi szinten is, és Tottinak abban igaza van hogy az irányítás miatt van ez a könnyítés, normálon a nwn2 is ilyen volt ha jól emlékszem pcn
  • readswift
    "Érdekesség egyébként, hogy a CryTek azt állítja, hogy a CryEngine 3.0 már next-gen ready, azaz a megfelelő kezekben a PS4 / Xbox 720 is baba grafikát mutathat vele"

ez eddig az év vicce.
  • Totti5
    Az egész ott bukott meg hogy átvitték idétlen tps nézetbe, magyarul csináltak belőle egy öszvért, mert az biztos hogy nem erre tervezték a többi már csak hab a tortán, de még ettől függetlenül is a Risen, Two Worlds és egyéb borzadályok közt kiemelkedően jó konzolon.
  • Zóanagyvarázsló
    Legnehezebb nehézségi szinten is? Így végképp nem csodálkozom, hogy az Edge 5/10-re értékelte.
  • Micsu
    a legfőbb könnyítést kihagytad

a területre ható varázslatok nem hatnak csapattársaidra (sebzés), ergo nyomsz egy infernot és benne állva szétütsz bármilyen ellent
  • Zóanagyvarázsló
    Ami mondjuk nálam így is kitett szerintem 30-40 órát biztos.

Az szép, én 110 óra alatt sem értem a végére :)

Miben más amúgy a konzol változat harcrendszere?

Nem lehet rendesen eltávolítani a kamerát, nincsen úgymond klasszikus nézet. Több rivjú szerint le is butították emiatt az AI-t, és kevésbé kell taktikázni a csatáknál. (Emellett kivágták a hidas puzzle-t, szintén a kameranézet miatt.) Csak olvastam, mivel szintén PC-n játszom vele.
  • Totti5
    Egy RPGben a végigjátszás nem feltétlen azt jelenti hogy végigrohanás a storyn, mert az tényleg 20-40 óra szokott lenni, hanem lehet felfedezni, mindent felkutatni, extra tápos dolgokat megkeresni, halomra grindelni és fejlődni, ha van benne valami minijáték pl egy Colosseum szerű küzdőtér ott is el lehet tölteni 10 órát minimum a harcokkal stb.. stb.. aki alaposan nekiesik az simán rátol 100-200 órát minden gond nélkül, persze ehhez az kell hogy az ember ne unja a 1000. csatát sem.

Nekem a Star Ocean 4 ( jrpg ) volt eddig a plafon kb 90 órával, viszont ismerős 170 órát tett bele fele idő alatt mint én...
  • BaLeeX
    Azzal a több 100 órás végigjátszással szerintem maximum magukkal b*sztak volna ki. Nehéz olyan hosszú ideig fenntartani az érdeklődést. Így is a játék vége felé sokszor volt már olyan érzésem, hogy jó pár küldetés meg esemény már csak időhúzás címszóval került bele a játékba, hogy kitolják a játékidőt.
    Ami mondjuk nálam így is kitett szerintem 30-40 órát biztos. Bár nem is rohantam végig vele de még maradt pár küldetés aminek nem jártam utána.

Miben más amúgy a konzol változat harcrendszere? PC-n játszottam a magyar nyelv miatt.
  • Zóanagyvarázsló
    Maradjunk annyiban, hogy az egy erőteljesen vitatható magánvélemény, hogy a felvásárlással egy csapásra drasztikusan módosították a régi koncepciót.

A Dragon Age némi túlzással a BioWare ambíciózus hobbiprojektje volt, amely mindig kevesebb figyelmet kapott az évtizedben az úgymond konzolos RPG-iknél, a hivatalos fórumon is megírták, hogy nem fejlesztették végig gőzerővel.

Tény, az EA sürgette a BW-t, ahogy az is, hogy még éveket várhatnánk rá, és az EA nélkül is meg kéne vágni az eredeti koncepciót. (Még a Blizzard is váltott, "butított" koncepciót a WC3 esetében...)

Részemről kivártam volna, de azt nem tudhatom biztosan, hogy akkor jól jártunk-e volna. Azt tudom, hogy így igen. Csak ne legyen kevésbé ambíciózusabb a második rész, és tegyék helyre a karakterfejlesztés gyermegbetegségeit! Van min javítani, de van is mire építeni.

Az NFS-ek különböző verzióit nem ismerem jól, nem tudom, hoyg miként aránylottak egymáshoz, de a Carbonig túl nagy probléma nem votl velük. Onnantól kezdett egyre nevetségessebbé válni a optimalizálás, tudtommal konzolon is.
  • Totti5
    " Félreértés ne essék, a DAO tök jó RPG, de nem az, aminek indult."

Megsúgom hogy azok a dolgok melyeket elterveznek és bele szeretnének pakolni, azok egy része csak koncepció marad és ennek semmi köze az EAhoz, mert minden másnál így műküdik, vagy csak felnagyították azokat a dolgokat melyektől a játékuk különb, ami természtesen nem jelenti azt hogy a júzer hátast dob tőle amikor kipróbálja mert messze nem olyan mélységű mint azt gondolná, persze más játékokhoz mérten elég eltérő lehet, szóval van benne igazság de van benne hazugság is.
  • Chocho
    Nem arról van szó, hogy konzolos-e, épp alant írtam, hogy azoktól a verzióktól sokkal jobb. Ma már más az EA, mint anno volt.

A koncepció más miatt változott. Az eredeti elképzelések túl grandiózusak voltak egy olyan cégnek (EA), ami még ebben az életben pénzt akart látni belőle. Saját nyelvet írtak volna a játék népeihez, és több száz órát tett volna ki egy végigjátszás... bizony, 2004-ben még más szelek fújtak! A legjobban viszont a sárkányokat övező misztikumot hiányoltam, ami eredetileg a játék legnagyobb erőssége lehetett volna. Félreértés ne essék, a DAO tök jó RPG, de nem az, aminek indult.
  • wedge31
    Ebben én nem vagyok biztos igy is nagyon erösen elütt a DA egy konzolos játéktól ,szerencsénkre.
  • Chocho
    A BioWare-en azóta nem múlik szar sem, hogy az EA rátette a mancsát. Jól mutatja ezt az eredeti Dragon Age koncepció majdnem teljes átalakítása. Hogy pedig válaszolhassak, ott vannak az NFS-ek, melyek PC-s változatai a konzolosok mellett sokáig rosszabbak voltak (kb. az HP2-től számítva a Fosvantedig... az NFSU még elment, legalább nem lett rondább).
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig az EA, egy olyan cég terméke, ami pár éve két lábbal taposta a PC-s portokat.

A sportjátékainál még mindig, de milyen más játékoknál tett így régen? Nekem nem jut eszembe egy sem. (Mellesleg ez a Bioware-en is múlt, illetve azon, hogy eredetileg PC-re fejlesztették a játékot, már elég jól haladtak vele, mire az EA egyáltalán felvásárolta őket.)