17438
  • Zóanagyvarázsló
    Single-ben csak a CoD2-vel játszottam, ott nem is zavart, de multiban igen. Ha fedezékből lőttök egymásra, nehogy már csak a fejesnek legyen értelme! (Ráadásul nekem úgy rémlik, hogy nagy ritkán fejlövésnél is csak a sisak repült le, de talán keverem valamivel.)

De mindegy, volt ott más is, ami miatt az első CoD jobban bejött. Ma már nem érdekel a széria, talán a régi részekhez sem lenne türelmem single-ben, idegesít a cső, a CoD2-ben pedig akadt egy-két gyengén szkriptelt szituáció is.
  • Chocho
    Ahol még jól jött a gyógyulgatás, az a COD2 volt. Az elsőben irritáló volt a keresgélés. Mivel a játék a run 'n gun FPS vonalat kívánta erősíteni, ez megszakította a játékmenetet. A Halo-ban meg... nos, az elsőben volt medpack, a másodikban már nem, ám lévén ez egy konzolos játék, nem is hiányoltam.
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk a R6 már a Vegas-féle irányvonallal is tett egy komolyabb lépést egy egyszerűbb irányba, ezen nem tudom, hogy mennyit ront a fedezékrendszer. Én személy szerint a Halo óta divattá vált auto-healtől vagyok rosszul. Ott még elment, de ezt beleerőltetni minden második FPS-be - és a Deus Ex 3-ba... - viccnek is rossz.

Dante: Én csak a demóval játszottam. Az egy vicc volt, 5 percet kellett szaladni egy csőben (de lehet, hogy volt 7 is...), néha lelőni a felugró ellenfeleket, és ennyi. Volt egy terem is fedezékesdivel, de az is belefért az 5 (7?) percbe. Nem tudom, hogy milyen a teljes, akár lehet is némi JB hangulata, de ezek után én lapoztam egyet.
  • Chocho
    Én már azoktól a filmektől is herótot kapok... Nem azért, de mi olyan nagyon jó bennük? Én ülve elalszom rajtuk. Bár mivel a baráti társaságomban mindenki rajong értük, gondolom idén is elrángatnak a moziba. :D

Magát a játékot én segítettem prezentálni a BGS-en és elsőre nem volt annyira rossz. Noha igaz, csak egy demóhoz volt szerencsém. Ugyan vannak benne komoly gyerekbetegségek (pl. rosszul megtervezett script-összhang, vagy halhatatlan, üldözendő főellenség), koránt sem volt olyan szeméthalom, mint más filmes játék. A grafika meg egyenesen megkapó, hála a COD4 motornak.
  • Dante73
    Lekaptam a legújabb 007-es játékot. Valami Quantum of solace, vagy mi. Fedezékrendszerről ugrott be a dolog. Nem tudom, konzolról jött-e, vagy sem. Egy dolog biztos. Kb a 12 évesek szellemi szintjének való a játék.
    Grafikailag=0, Játékmenet=0, Kihívás=0, Fedezékrendszer egy vicc, egyszerűen egy ilyen játékot, 2008-ban kiadni szégyen. Jó, hogy (gondolom) a film történetén megy végig, de az előnyeinek felsorolása itt véget is ért. Ki az az ökör, aki ezért pénzt ad? (ha valaki megvette volna, bocsi) Valami borzadály. Jó, tudom, egy film kapcsán dobták piacra, de akkor is. Ez 2008-ban a követendő példa? A színvonal? Mert a James Bond filmek legalább valamilyen szinten szórakoztatók. A játékról ez nem mondható el....
  • Chocho
    Igen, szörnyű az igazság. Noha a lopkodás nem mindig jelent rosszat, kezd unalmas lenni. A GOW-ban jó ötlet volt, de egy R6-ben ne legyen már ugyanez... shit...
  • koschwarz
    a varázsszó mint mindig: a casual rétegnek ez kell...
  • Chocho
    Ez a vaktüzelés és kihajolás meg a másik. Ha már olyan rohadtuk élethű akar lenni a fedezékrendszer, ne lássak ki a karakter feje fölött, hisz oda ős se tudna kinézni. Ellenben mind a GOW, mint a R6 tudja ezt. Na akkor most WTF?
  • Chocho
    Egyetértek. Nekem is tetszik benne a dolog, de az már igaz, hogy lassan minden második játék lemajmolja. Na meg a régi FPS-ekben sem volt semmi ilyesmi, mégis fedezékbe tudtunk vonulni bennük. Vagy ma már a gémereknek nincs annyi eszük, hogy ne álljanak be a golyózápor kellős közepébe?
  • Balumann
    Ennek ellenére amiben nem volt, egyáltalán nem hiányzott. GRAW 2-ben a kihajlás nélkül szerintem nem is lehetme megcsinálni, a fedezékrendszer sem sokat érne. SWAT 4-ben se lenne jó.
  • Balumann
    A RS Vegas 2 multi alapján azt kell mondjam, hogy ez a fedezékrendszer nem olyan rossz. Ha nem lehetne kitláni, akkor talán nem is lenne értelme a fedezékeket használni, arra kényszerít hogy jobban használd a fedezékeket, ha támadsz akkor meggondoltabban menny. Bár a hardcore módban amit utólag raktak bele multiba, nagyon jó mert alig lehet kilátni, de azért mégis jól használható.
    A vicces az, mikor valakit hátulról támadsz meg, és az pont feléd néz de igazából mégsem, mert a fedezék irányába lát. Még táncolni is lehet a szeme előtt :D
  • Bucser
    Ami zavar a fedezékrendszerben, hogy csak tapadni lehet valamihez és hogy ÁTVÁLT KÜLSŐ KAMERÁRA.... Hol FPS ez??
  • Chocho
    Kb. egy időben jeletek meg (2006 vége).
  • Encore
    Lehet, hogy korábbi nem tudom, csak pár helyen úgy említik, hogy GoW fedezékrendszere, ebből gondoltam, hogy biztos az használta először...
  • Balumann
    A RS Vegas nem korábbi a GoW -nál?
  • Balumann
    Engem nem zavar, hogy fedezékbe lehet bújni, de az nagyon hogy a kihajolást meg nem teszik bele akkor. Vegas 2-ben például eléggé kijön a realisztikus hátránya, hogy míg úgy kinéz addig simán kilehet lőni, és ki is lőnek nem egyszer... Csak egy shotgunos kell 5 méter távolságon belül, és már nem lehet normálisan kinézni, még a fegyvert se kidugni.
    Nagyon remélem, hogy a következő Armed Assaultban, illetve OP Flashpoint 2-ben nem veszik ki a kihajlást (mégha fedezékbe bújást tesznek is bele...
  • Encore
    Engem legjobban ez a fedezékrendszer zavar, ami divatbajött a GOW óta. akármelyik akciójátékban be tudok bújni egy fedezék mögé, megnyomom a kihajlást és lövök. Most ezt átültették egy ilyen rendszerbe, ami engem zavar, valahogy olyan idegen. És sajnos szinte mindegyik játékba beleteszik, hogy mert hűde király.
    Azért nem tetszeik, mert egy gomb megnyomására fedezékbe vonul, ahelyett hogy én csinálnám (fedezék, kihajlás gomb, stb). Nem tetszik, hogy már ezt is magától csinálja.
  • bertino
    ezt hanyadszorra játszod el ? :DDDDDDDDDdddddd
  • Chocho
    Ez az... Tipikus konzolfanboy vagy, istencsászár. Ha nincs érv, személyeskedsz és megsértődsz. Szánalmas. "Ön volt a leggyengébb láncszem, viszlát!"
  • Istencsászár
    Na befejeztem megjöttek a barmok, kösz Dante az értelmes eszmecserét.
  • [Jakuza]
    Nem csak ide, az F1 topicba az MLSZ topicba es sorolhatnam. ;)
  • Bucser
    Hagyjátok már tottit(Istencsászár)... annyira erőszakosan jön minden PC-s topicba téríteni mintha legalább az évvégi bónusza múlna rajta...
  • Chocho
    Sajnos hallott... a Deus Ex 2 elsősorban a konzolos prioritása miatt lett olyan, amilyen...
  • Chocho
    De most miről beszélsz? Nem tudsz olvasni? Ott van, hogy ÜZLETILEG. Vagyis az EA egyértelműen a Halo 3 ellen szánta versenyeztetni. Hogy a Halo tartalmilag milyen, e tekintetben lényegtelen. Értelmezd, amit olvasol, vagy inkább ne reagálj!
  • Chocho
    Jó, amúgy igazad van, a Crysis-ban sem sok ilyen elem volt. Viszont ott egyértelműen a grafikus motor tette azzá a játékot, ami. S az engine nem volt konzolbarát.

Agyat igénylő FPS? ArmA, OFP, HL-HL2 (igen, okosabbak voltak azok a játékok, mint pl. a Halo széria), stb-stb... A Doom amúgy hülye példa Tőled. Abszolút nem volt még ellenfele a maga korában, legalábbis a konzolokon tuti nem.
  • Chocho
    Mi ez a felháborodott hangnem? :) Igen, a checkpoint és safe house rendszer a konzolok miatt alakult ki és punktum. Nem volt szó egyébként konkrét játékról. Általánosságban beszéltem.
  • [Jakuza]
    SS2-rol hallottal mar ? Esetleg a Deus Exrol ?
  • Chocho
    Ez szimplán... inkorrekt.
  • [Jakuza]
    Halo egy trilogia ? :DDDD
    Azert mert harom resze van ?
    Uramatyam. Elmeselem ezt neked, hogy mukodnek, amiben a kiado fantaziat lat, mert az elozo reszei sikeresek lettek es ezert kiadja bevetelt varva a kovetkezo reszt.
    A Matrix az egy trilogia, mert tudtuk mar az megjelenes elott, hogy 3 reszbol all majd es ugy adjak ki, de a Halonal az kozel sem igy volt. Biztos vagyok benne, hogy majd lesz belole 4 is akkor meg azt fogod mondani, hogy egy quadrologia :D
  • TomDantes
    Hát ez igaz, de ez meg a fejlesztők szemétsége, nem törődömsége. Bár akkor is csinálnak szar játékot ha nem konzol átirat.
  • CS@
    Bár nem lettem kérdezve, de elmondom nekem mi a hasonló gondom, ezek főleg apróságok nem égbekiáltó dolgokra gondolok.
    PL Morro – Obli nál sztem már olyan apróságokon is észrevehető a konzolosítás, mint pl inventory. Pedig én játszottam régi boksz on Morrot és még az én kacska kezem is rátudott szokni, annak a menüjére, attól függetlenül, hogy természetesen messze jobb volt a PCs kezelhetőség. Az megint más kérdés, hogy MODereknek köszönhetően PCre is kaphatunk normális menüt.
    Vagy most, hogy itt a WhiteGold oroszul itt még jobban érződik az, hogy a lámpát nem az L betűvel kapcsolom be, mint korábban a BoilingPoint –ba, hanem előcsalok egy hülye menüt és majd onnan üzemelembe be.
    Ezek apróságok de egyértelműen a konzolos butításnak tudhatóak be, de ezek ellenére nem bánom, hogy megjelenik a WhiteGold X360ra is, mert én (komolyan a szívemre teszem a kezem úgy mondom:)sajnálnám, ha azon konzolosok kimaradnának belőle, akiknek nincs egy olyan PCje amin jól fut.
    Bár én utálom az FPSeket, de a BoilingPoint az egyik legkedvesebb játékom, nem is tekintem a hagyományos értelemben FPSnek.
  • Istencsászár
    Amugy sorolj pár agyat is igénylő fpst akár a multból, talán a Hl1 az volt? kiváncsi vagyok miket telálsz, netán Doom1?:)
  • Istencsászár
    Halo egy trilógia, egy uj univerzumot teremtett... mind a 3 része durva eladásokat produkált. Igen kapott hájpot, kapott hátszelet az MStől, de mégis a konzols FPSek legje lett. Halo3 multija jópár díjat és elimserést kapott, amit bármelyik fps ( akár konzolos vagy pécés ) megirigyelhet... és a Halo az az fps amire rá lehet mondani hogy kontrollerrel tökéletesen irányítható ( nem mint ha a többi nem, de ebben is "forradalmat" indított e téren ).
  • Istencsászár
    The Darknesst kifelejtettem...
  • Istencsászár
    Konzolos mentsétsi rendszer azért mert visszarak a safe houseba azért van az benne...? semmi köze konzolhoz, ez a fejlesztőkön múlik. FC1be voltak logikai feladványok? vagy mi? hol éltem én eddig? krájzis tele van logikai feladatokkal? mi az hogy az FC2 primitív? bőven kiemelkedik az átlag fpsből mivel nem csak mész előre és hent ami az fpsk 90%ra igaz... Hl2? voltak benne logikai feladatok? miről is beszélünk? az is konzolos lenne? uramisten...
  • Istencsászár
    Felejtsük el a Halo3at, te utálod... ( eladások, játékosok véleménye szerint kiváló játék, a sajtó szerint 93%on áll ), de felejtsük el, neked nem tetszik ezt elfogadom.

ott van a Killzone 2, Condemned 2, Resitance 2 :)

Ha neked egy 3000+os amd, x800 , 1gb ddr333 ram gémer pécé manapság akkor lehet:), csére, codra, autós szimekre még jó, mással meg nem játszok pécén...
  • Chocho
    Így van. A Halo 3 PC-s "párja" a Crysis, noha ez csak üzleti téren igaz.
  • Chocho
    Konzolos a mentési lehetőség, azaz a checkpoint-rendszer, ami sok konzolos játékban egy az egyben portolásra kerül. A Far Cry 2-nél meg pont hogy nem, így annyira könnyű lett a program, hogy röhögtem rajta végig.

Konzolos továbbá az egyszerűsített játékmenet és a kevés logikai, agyat is igénybevevő feladvány. A konzolok miatt kell ma minden FPS-be járműveket pakolni és a konzolos FPS-ekből indult el az eposszerű történetmesélés is.

Szvsz engem ezek nem zavarnak.
  • Zóanagyvarázsló
    Aláírom, hogy nem pontos a párhuzam, de a közelmúlt felhozatalából még ez tűnik a leginkább passzolónak, a Halo 3-hoz képest biztosan.
  • Istencsászár
    Mi benne a konzolos egyátalán egy FPSben mi a konzolos? ezekkel a szavakkal ugy dobálództok mint ha muszáj lenne, hallagatlak.

"Meg az összes konzolos butítófaszság ezért idegesít"

mi? példákat... és ellen példákat