17438
-
#7701 Ezzel vitába szállnék. A Far Cry 2 inkább hasonlít egy afrikai GTA-ra, mint a Stalkerre. Jól ismerem mindkét játékot és bátran állíthatom, hogy a mérleg nagy fölénnyel a Shadow of Chernobyl felé billen (a Clear Sky-t ne vegyük ide, nem lett valami jó). -
Zóanagyvarázsló #7700 Stalker szintjén nincsen egyetlen konzolos FPS sem. Lehet bugos, de javítgatják, folyamatosan, míg egy HALO3 PC-s szemmel nézve egy vicc.
A STALKER elsősorban a multiplatform FC2-vel mérhető össze, a Halo 3 PC-s ellenfelének mondjuk inkább a Warhead tekinthető. (Vagy az alap Crysis, de abban talán elvben nagyobb szabadság.) -
#7699 Erre még visszatérnék. Mert nem ez a helyzet. Amiket leírtál, azok nekem is tetszettek, nagyon. Tényleg el tudtam veszni a világában.
És pontosan ezért vagyok dühös, hogy a játék másik fele meg igénytelen, gagyi, primití, repetitív fos.
Far Cry 2-re is ezért vagyok kiakadva, mert tele van kurvajó ötletekkel, de a "konzolos" játékmenet és az elgagyítás tönkreteszi az egészet.
Meg az összes konzolos butítófaszság ezért idegesít. Mert egyébként nagyszerű játékokat basznak tönkre a primitivizált játékmenettel, a szar irányítással, vagy az általános gagyizmussal.
És megfejelve ezt azzal, hogy ilyen a PC exkluzív címekben _NEM_ jön elő, így nekem ez egyértelmű, hogy a konzolok hatása. -
#7698 Várni nem öröm. de azért, hogy ne kelljen várnom, nem vagyok hajlandó 50 ezret kifizetni... (+30%-ot játékonként)
Egyébként, ahogy Te csinálod, szerintem az a legnagyobb butaság. Van konzolod, plusz játékos PC-d. (legalábbis, amit mondasz, ez jön le.) Tehát, nem igaz, hogy neked nem kell fejlesztened a PC-d, hiszen játszol vele. Tehát kell... Márpedig PC mellé, egy ráadásul még csak nem is flashelt konzol, felesleges luxus. Illetve, az, hogy valami erre, valami arra jön ki, ezért mindkettő kell, iszonyatos lehúzás. Hogy ezt valaki BOLDOGAN, a konzolt éltetve vegye tudomásul, számomra teljesen érthetetlen.
Persze nem vagyunk egyformák, kinek ez, kinek az fontos. Nekem a játék messze van ettől a fontossági szinttől.
Előző hsz-ed;
Witchert a Mass Effect-el MINŐSÉG szempontjából értelmetlen összehasonlítani. Witcher annyira felette áll. Mass Effect nem rosz, de ennyi, Witcherbe pedig, ha valaki nem fél órát öl, hanem KICSIT többet akkor egyértelműen látja a különbséget. Mert HATALMAS.
Stalker szintjén nincsen egyetlen konzolos FPS sem. Lehet bugos, de javítgatják, folyamatosan, míg egy HALO3 PC-s szemmel nézve egy vicc. Egyszerű csili-vili gagyi. Tudom, mert néztem egy darabig, játszottam is vele. Egyébként elég sok cikket olvastam, ahol a szerző csalódott szintén benne, nem csak én.
Egyszerüen, az a helyzet, hogy ma már tudják a kiadók, hogy PC-n minőség kell, hogy el lehessen adni, konzolos gamet Pistike úgyis megveszi. És ez bizony látszik. Ezzel nem hinném, hogy egyetértesz, de nekem ez a véleményem, és abból, amit látok, ezt szűrtem le. -
#7697 Mondjuk annyit hátulütője van a dolognak, hogy egyes játékok (no nem a GTA) elavulhatnak, mire megjelennek PC-re. Vagy csak szimplán leszarják a portot a hússzú időintervallum miatt és full bugos lesz (GOW). -
#7696 Várni játékra? Kb annyit szoktam, amíg torrenten leér... -
#7695 Sőt még örülsz is neki hogy várni kell:) értem h neked nem kell konzol, nemkell hát nem kell, nekem sem kell pécé, mégis kénytelen vagyok rajta játszani 1-2 játékkal ami nincs konzolra, de azt ne magyarázd meg h várni jó. -
TomDantes #7694 Na és ha fél évet kell várnom a GTA4-re? Nem haltam bele. Annyi történt fél évvel később fogok a GTA4-el kockulni. Na és? Ez nem izgat, ez nem ért hogy előbb jön ki konzolra.
Na és mi van azzal ami nem is jön ki konzolra engem viszont meg érdekel? -
#7693 "Sokan" nem tudhatod h hányan miért vették akkor a konzolt. Lehet h a GTA4 volt az utolsó csepp a pohárba. Ők akkor megvették feltehetőleg élvezték, te még most sem élvezheted, amugy konzolt az exluzív címek miatt vesznek az emberek, hiszen pécéje szinte mindenkinek van ( kivéve akinek nincs:) ), aztán feltehetőleg megszereti a kis masinát és azon fogja játszani az időleges vagy véglegses exluzívokat.
Mint minden ez is az üzletről szól, azért csökkenti az árait az MS hogy többen vegyék, ez maximálisan bejött nekik eddig, azért szerzik meg az exluzivitásokat ( időleges vagy kizárólagos ) hogy még többen vegyék ( ez a jrpgk kapcsán maximálisan bejött hiszen majd 2 hónapig verte japánban a PS3at az Xbox ) és még több profitot termlejenek... egyik sem jótékonysági intézményn a világ igy működik minden terülten. -
#7692 Ez egy abszolút szubjektív nézőpont, ergo magához a témához nem is igen tartozik hozzá. -
#7691 A Mass Effect az, amivé az RPG műfaj alakulni látszik: akciójáték sandbox játékmenettel, karaktergenerálással és fejlődéssel.
Most a Fallout 3-ra vagyok kíváncsi. A GameSpot és a Gametrailers csak úgy dobálózott a 9+ értékelésekkel, de első ránézésre nekem még mindig egy akciójátéknak tűnik. -
#7690 "Te magad mondtad, mennyire jó, hogy a FarCry2 realisztikus."
Jó dolog, persze, csak néhány óra után ülve elalszom rajta... -
#7689 "( jó tudom Witcher hardkórabb, de lényegtelen most a minőséget nézzük )"
Ez csak szerintem ellentmondás? -
#7688 Minden játék vizzavezethető a primkóságra. A Mass Effect izét a szövegek, beszélgetések, főszereplő karakterek ( lelkizések ) és a melléküldtetések adják, most had ne soroljam, számomra mind egy élmény volt ( nem a bolygó kutatások, hanem a városokban az emberek, lények problémái ). Persze ez megint olyan dolog h én megtaláltam benne a számításom, te nem... más az igényed. -
#7687 Mass Effectnek azért jó 50%-a igencsak primitív, gyakorlatilag _az összes_ mellékküldetés irtózatosan gagyi. Az a nyomi fizika még Terep2-ben úgy '96 környékén még menő volt, azért 2008ban már égne a pofám, ha ilyen munka kerülne ki a kezem közül, főleg, hogy nem egy ember írta, hobbiból, hanem egy teljes fejlesztőcsapat.
Mondjuk az legalább lekötött vagy két hétre, a Witchernek két órára sem sikerült... Majd talán később nekifutok megint, de valahogy rettentően unszimpi, a csóka fejétől kezdve az inventory-n át a harcrendszerig...
Gothiccal is így jártam, hiába dícsérték halálra, én az első két csata után kifutottam a világból... -
TomDantes #7686 Erre csak annyit mondok: nekem mint játékosnak az számít hogy játszak. Olyan játép pedig nincs ami konzolra ki jön PC-re nem és engem az érdekelne.
Ami engem érdekel az PC-re is kijött. Akkor minek a konzol?
Februárban jön az Empire: Total War ha jól tudom. És gondolom csak PC-re jön ki. Mivel én nagyon szeretem a Total War-szériát meg süthetném a konzolom ha az lenne mert arra nem jön ki.
Amúgy tőlem lehet konzolozni, de két dolog a lényeg: konzol=remek üzleti fogás
kettő: nincs olyan konzolra ami engem érdekelne és PC-re nem jön ki.
Ezekután győzködhetnek hogy nekem mi éri meg meg mi nem... -
TomDantes #7685 De nem ám! Mert sokan csak azért vették meg mert GTA4..hűha...PC-re lehet nem is lesz...hozzá egy konzol...hűű de megéri...kurva sokan vették meg ezért, biztos vagyok benne.
Marha nagy üzlet volt ám...csak én nem vagyok olyan hülye hogy ezt beszopjam. A végzettségem szerint ilyen marketinges mihaszna lennék...és annyit észre veszek ha egy cég...nem mondom hogy átver...csak kissé pofátlan módon nyerészkedik rajtam.
Igaz, a hadrvergyárók is ugyanezt csinálják....ugyan ezt csinálják a PC-vel is, de nekem bőven elég ha a PC-nél húznak le.... -
#7684 Benéztem mikor kikerült warezra a reakcióm ennyi volt ugyan ez igaz az FC2, Dead Space és minden egyéb topikra -
#7683 "Annyit állítok, hogy leginkább a konzolos gameken érezhető. Mivel PC-n, a mai napig akad ellenpélda...."
Azért ez megint merész kijelentés... krélek sorolj pár pécés példát én pedig mondok pár konzolost.
A japó játékok többsége igényes alkotás, sokkal igényesebb mint bármelyik amcsi, európai játék, ők nagy hansúlyt fektetnek az aprólékosságra pl a karakterek mozgására, animációkra dramaturgiákra stb... pl a Jrpgk erre jó példák.
Ugye ott van pl az MGS széria aminél sose az volt a lényeg h minél hamarabb adják ki, éveket ülnek rajta, vagy a GT5, már rég meg kellett volna jelennia, de még ülnek rajta és csinálják mert aprólékos profi munkát akarnak kiadni, persze ezek megint csak japók:) vagy a Final Fantasy stb...
de a Microsoft frencsájzaira sem mondanám h elkapkodott munka, Halo3, PGR, Fable stb... mert nem azok.
" De egy Witcher, egy Warhead, egy STALKER"
nagy vonalakban
Witcher vs Mass Effect vagy Lost Odyssey ( jó tudom Witcher hardkórabb, de lényegtelen most a minőséget nézzük )
Warhead, STALKER vs Halo 3, Killzone 2, Condemned 2, Resitance 2
idézek
"jelen állás szerint a GTA4 DLCk csak és kizárólag Xbox 360-ra lesz elérhető" ok jöjjön pécére is majd valamikor, bár ez engem már nem érint, fizet érte a halál
A felirat jó dolog, de nélküle is megvan az ember, szemmel láthatóan pécére rengeteg játékot honosítanak, bár ez sok esetben késéssel is jár és akkor sajnos itt jön be a warez, hiszne minek várjon ha tőtheti, no mind1 ebbe nem mennyünk bele:( A szinkron pedig elhanyagolható 0,5% sincs. -
#7682 1, nem szégyenlem. Csak senkinek semmi köze hozzá. Másrészt ne énrajtam gyüjtögesse M$ a statisztikáit...
2; kipróbáltam boxos kontrollerel is, (ugyanis a PC-s kontrollerek támogatása valahogy kimaradt...) és azt is majdnem a monitorhoz vágtam. Kiugrál TPS-be, pont mikor keresném, hová kell mennem. (megmutatja... azaz pont az élvezetes részét veszi el...) mikor visszaváltok, akkor vagy az van a kezemben ami volt, vagy nem.... 4.fejezetig bírtam. Uninstall. Pedig, egy jobb irányítással, már itt volna a polcomon. Majd ha kijön a patch, véletlen beleakadok, leszedem még egyszer, megnézem, hátha... -
#7681 „…hiszen ő csak játszani akar…” – Nekem ezzel egy nagy gondom van, hogy ha ezt valaki fel tudja fogni saját magával kapcsolatban, akkor miért nem hagyja a fenébe az egész PC dolgot és vesz egy konzolt magának?
Nézz be a PCs Bullys topikba egyszerűen iszonyat, ami ott megy, komolyan én lennék a legboldogabb, ha hagynák a fenébe az egész PCzést én vennének maguknak egy konzolt. -
#7680 Hogy öregszünk? Sajnos ez tény....
Tökéletes játék nincsen. Sosem volt, sosem lesz. Mindössze törekedni lehet(ne) rá. Én a mai játékokból ezt a törekvést, a VÁSÁRLÓ iránti tiszteletet hiányolom. Valahogy érezni azt, rengeteg játéknál, hogy "jó ez így is, megveszik, adjuk ki...". Nemtudom, érthető-e amit mondok. Valahogy az az érzése az embernek, hogy a grafikán kívül nem törődnek a játékkal. Assassinban rengeteg üresjárat van, a gyüjtögetős cuccok nem adnak semmi pluszt, (akkor minek rakták bele, könyörgöm!) stb....
Szóval, a next-gen megjelenésével egyidőben valahogy eltünk a fejlesztők részéről a gondoskodás, a játék, a játékos iránt. A minél hamarabbi megjelenés, és a profit a KIZÁRÓLAGOS cél.
Azt sem álítom, hogy ennek a konzol az oka. Annyit állítok, hogy leginkább a konzolos gameken érezhető. Mivel PC-n, a mai napig akad ellenpélda.... És ami PC-s eleve, nagy általánosságban jobb. (nekem. Lehet, hogy itt már az elfogultság is bejátszik. De egy Witcher, egy Warhead, egy STALKER fényévekkel jobb, mint BÁRMI, ami konzolról jött, a hibáik ellenére.
GTA4...
PC-s tud várni. Hiszen egyrészt általában az ilyen alkalmaknál, mikor ennyivel később jön, megkapjuk eleve a DLC-t, sokszor feliratot, szinkront, vagy legalább nem pont ugyan azt, mint a konzolosok. Valamivel jobbat, többet. (PC-s szemmel nézve)
PC-s bazgurálás. Nekem nem kell birizgálnom a gépem. megy. Nincsen gondom. Telepítek, futtatok. Ne adj isten Patchelek. Egy játékot max 2-3 alkalommal. De ennyi! A többinek köze nincs a játékokhoz. Azaz, ha valakinek van egyáltalán gépe, ugyanúgy kell vele szórakoznia, mint nekem... Ugyanis a játékok a legritkább esetben tesznek valamit tönkre, ami javításra szorul. -
#7679 S.W.A.T 3al játszottam sokat, a többi nem érdekelt... valszeg azért nem nagyon folytatják mert olyan marha nagy igény volt rá, bár lehet készül az új rész, de nem hallottam róla már egy ideje. Ezt mondjuk kifelejetettem, mert nem voltaz a hardkór játék és még én is elvoltam vele. Stalkernél egy percre sem merül ez fel bennem, nem tudom miért...
1, ha titkolni akarod, akkor szépen letilod és senki sem fogja látni, amugy szégyenled ? :)
2, szokható mint minden... nagy bajaim nem voltak vele, persze mint semmi ezs em tökéletes és lehet rajta mit javítani amit meg is tesznek. Irányításból adódó nehézségeim nem voltak, persze azt tegyük hozzá h én kontrollerel játszottam, nem pedig egérrel és billel. -
#7678 Egy, a realizmusra törekvő FPS nem feltétlen rétegjáték. S.W.A.T., vagy S.T.A.L.K.E.R. hirtelen ezek ugranak be. Persze, vannak azok is, amik már túl mennek egy határon. Viszont azokban többnyire van egy kapcsoló, ahol lejjebb lehet venni a dolgot.
Megnéztem a gamertagod, vagy mi az....
1; Kedves K anyjuknak gyüjtögessék ki, mivel, mennyit játszott! Ne nekem! Engem ez eleve zavar.(na).
2; Az általad játszott játékok nagy része kiesik az érdeklődési körömből, így nem ismerem. AitD... Jó játék, egy kifejezetten elbarmolt (félkész) irányítással. Ha azt mondod, neked jó volt az irányítása, minden tiszteletem mellett, de nem hiszem el... Nem véletlen ugyanis, hogy a PS3-as verzióra már átalakitják, és patch formájában kiadják PC-re..., (és azt hiszem boxra is, bár ebben lehet tévedek) És a többiben is, amit ismerek, nem egy kompromisszumról tudok. Én így értettem az igénytelenséget. Lehetne jobb, de nem az. Ergo igénytelen.... -
#7677 "De egyrészt, 100 játékból, ami konzolról érkezik, jó, ha kell 1, míg azok közül, amik nem jönnek, jó ha 1 kellene ezerbő"
"Mindenesetre tény, hogy ez a next-gen grafika nem tett jót a játékok minőségének. Kevés kivétellel összecsapott, ötlettelen, vérszegény valamit kapunk, játék címszóval. Assassin Creed. Kinézet, animáció, csillagos ötös. Játékmenet...."
Azért remélem te is érdzed hogy ez max a te izlésednek nem tetszik, és totál nem igaz... az igaz hogy nem minden játék olyan mint aminek igérték, de attól még nem rossz, amugy régen is rövidek voltak a gémek, sőt a maiaknál sokkal rövidebbek... azokban az időkben jó ha pár pályából ált egy "klasszikus"... szóval nem értem a mai elvárásokat, és egy akció játékot egy rpgvel is kár összehasonlítani hiszen nem egy kategória... a mai rpgkbe is bele lehet őlni végetelen időt ugyan ugy, szóval nagyon nem értem ezeket a kirohanásaidat... mondom öregszel, én is, régebben jobban élveztem a játékokat, de manapság ugyan ugy megtalálom a számításaimat, bennünk van a hiba. -
#7676 "Vegyél Xboxot+GTA4-et..hű de megéri. Ja kurvára egy játék miatt egy 50 ezer forintos cuccot"
az úgy meg sem fordul az agytekervényeidben hogy a GTA4en kívül mással is fog játszani? de azzal mi a gond ha ő azért vett konzolt? valszeg már rég kijátszotta megunta a GTA4et vagy még most is játszik vele... de valszeg már mással játszik, de te még mindig várod a GTA4et, bár GTA4ért nemhogy konzolt még pécét sem vennék hiszen nem egy maradandó alkotás, persze ez szvsz
Én nem látom hogy bármely konzolgyártónak ez lenne a szlogenje... egy gépet nyujtanak, egy célhardwer, egy játékgépet ami direkte arra lett kifejlesztve és arra használható tökéletesen... max a szlogen az lehet h berakod a lemezt oszt megy...
A pécé buhera nem a játékok része, meg kell érteni h nem mindenki ért hozzá, nem is akar hozzá érteni, hiszen ő csak játszani akar... engem már totál hidegen hagy, pedig régen szerettem a pécémet buherálni a környéken engem hivogattak gépeket összerakni meg javítgatni amikor összeomlott és a ki géza nem tudott vele játszani... mára már hidegen hagy, nincs az aki erre engem rávenne újból, felesleges időpocsékolás és pénzkidobás... -
#7675 Messzire vezető téma ez....
Rengetegszer olvasni, akár ezen a fórumon is, hogy "hülye vagy, mert az életed is elköltöd haedwerre, míg én okos vagyok, mert konzolt vettem". Ez a mondat a legjobb példa arra, mekkora sügérség uralkodik egyes konzolosok fejében. UGYANIS! Honnan feltételezik azt, hogy én nem számoltam ki, a saját igényeimet figyelembe véve, mennyibe kerülne? 40 körül kapsz konzolt! Ma már tényleg csak annak nincs, akinek nem kell...
Ugyanakkor ott a duma, hogy több játék van konzolra, ráadásul hamarabb.... Igaz. De egyrészt, 100 játékból, ami konzolról érkezik, jó, ha kell 1, míg azok közül, amik nem jönnek, jó ha 1 kellene ezerből. Ugyanakkor nem vágják, hogy a több, és hamarabb duma csak arra volt jó, hogy ŐKET átcsábítsák PC-ről. Magyarán, valamilyen szinten, mesterségesen gerjesztik a konzol eladásokat, mondván, milyen jó ez neked. Egy bökkenő van. Valahogy elmúlt az az idő, amikor hittem a mikulásban. Ha valaki azzal jön, hogy jót akar NEKEM, eleve gyanakvással fogadom. Valamit akar tőlem. Többnyire a pénzem.... Márpedig, ha figyelembe vesszük egy átlagos konzol, és egy átlagos PC játék árát, nyilvánvaló lesz, hogy miért is "akarnak jót" nekem a kiadók.... Engedtessék meg, de én ezt az összeget inkább a PC-mbe teszem, amit másra is használok, használhatok, és bizony sokszor előnyös NEKEM, hogy gyorsabb, jobb a gépem, mint tavaly. Akkor is, ha nem játszok....
Nem állítom, hogy a konzolnak nincsen létjogosultsága, mert van. Játékra nagyon is alkalmas. De ha valaki játszik, és nem csak játszik, hanem a számítógépét is használja, akkor bizony olcsóbban jöhet ki, mintha a gépét is fenntartaná, a konzolját is, és veszegetné a játékokat, ne adj isten mindkettőre....
És való igaz. Igénytelenednek a játékok, játékosok. Hogy melyik szülte melyiket, megmondani lehetetlen. Mindenesetre tény, hogy ez a next-gen grafika nem tett jót a játékok minőségének. Kevés kivétellel összecsapott, ötlettelen, vérszegény valamit kapunk, játék címszóval. Assassin Creed. Kinézet, animáció, csillagos ötös. Játékmenet.... hát egy kis tupír rá fért volna. Valahol félúton elfogytak az ötletek. Jó játék, jó játék, de sokkal jobb is lehetett volna.... NFS... No Comment. És sajnos holnap estig sorolhatnám a címeket.
Mindegy, mostanában (hála az égnek!) el vagyunk látva címekkel rendesen, és kis szerencsével, egy két ígényes darab is akadhat közte.... -
#7674 "Nem rossz játék, tetszik h rámentek a realisztikusságra, valamilyen szinten"
Nem azt írtam h realisztikus, az átlaghoz képest az pl alapból nincs benne célkereszt ( neked kell bekapcsolnod ha kell ), besül a fegyver, bergad a shotgun, csak annyi fegyó lehet nálad amit valójában is elbírnál stb... ezek jópofa dolgok.
erre írja hogy "Ez konzolos szemmel "rámentek a realisztikusságra"?" érdekes mód azon a 2 db OPF, ARMA játékokon kívül, amit nem győzük hangsúlyozni hogy erősen rétegjáték, és nem a kimondott nagy közönségnek készült, hanem azoknak akik érdeklődést mutatnak a haditechnika és a háborúk iránt, vagy az elvont embereknek akiknek minden szar és csak ezek a különv játékok a jók... én ezt megértem, nincs ezzel semmi gond, szimezés is rétegjáték, a repszimezés is. 1 db játékra lehet rámondani hogy realisztikusan oldották meg az irányítás az a Condemned 1 illetve a még jobb Condemned 2 ( ami only konzol, pécé portról szó sincs ), szóval ennek türében lepett meg az FC2, de mondom Condemned 2 viszi a pálmát továbbra is.
"azoknak a játékoknak a többsége, amikkel konzolon játszol kifejezetten igénytelen"
mint pl mivel játszok és mi az igénytelen? kérlek sorold ( ha nem megy fejből akkor itt van a konzolos gémkárdom minden játékkal amivel játszottam
"Persze, a legujabb NFS-t látjuk, de előre érezzük mi is lesz belőle."
én már a Porsche óta látom hogy alig játszottam velük ( ujak közül egyedül a Pro Streettel egy picit ), nekem ehhez nem kell semmit sem bizonygatnom... szar és kész, észre sem veszem többé, mert nem érdekel, találok nála sokkal jobbat, A legjobbat pl PGR4. Persze tudom h ezeknek az újkori NFSeknek is nagy táboruk van, én ezt megértem és élvezzék, engem nem zavar.
Azt is megértem h egyesek világvége hangulatban élnek és a játékipart fikázzák... nem gondolod hogy öregszel? régan azok a játékok voltak a "menők", manapság mások, de mindenki megtalálja a számítását, mert van 3 asztali konzol, 2 db kézi konzol és egy pécé... nem igaz h a kedvenc stílusait ezekenk valahol nem találja meg manapság, ilyen nincs... ott a Fallout 3, tassék megvenni és játszani vele hiszen nagyon jó értékeléseket kapott, de azt nem lehet elvárni hogy ugy nézzen ki mint a 2. rész, 2008ban nem, és egyik híresebb játék folytatástól sem, akinek ez nem tetszik az húzza le magát a wécén. -
TomDantes #7673 Szerintem a PC-s játékipar hanyatlásának az az oka, hogy ilyenek a vásárlók. Ilyen ostobák.
Jön a reklám: vedd meg ezt meg vedd meg az konzolra mert hű de űberfasza....persze valójában nem az...de nem baj a lényeg a reklám. Aztán a sok észlény meg benyalja és veszi a konzolt meg a konzolos játékokat....pedig a minőség...hát...
A minőségről annyit, hogy egy konzolos játékot se tudok mondani ami kéne és nem jött ki PC-re.
Na de, a lényeg, ott volt a GTA4 esete, Vegyél Xboxot+GTA4-et..hű de megéri. Ja kurvára egy játék miatt egy 50 ezer forintos cuccot megvenni...,megérni annak aki hülye.
Én ebből az ötvenezerből a gépemet fejlesztem inkább, és nem csak egy játék miatt.
A cégek meg azért nyomják a konzolosokat mert jobban veszik a játékosok...a reklám miatt, de nem azért mert jobb. Ez is csak idióta marketing duma hogy vegyé konzolt mennyivel jobb nem kell fejleszteni...meddig kitart...ja persze...blablabla. -
#7672 Azért érdekes. Te magad mondtad, mennyire jó, hogy a FarCry2 realisztikus. Aztán, mikor azt mondják páran, hogy nem, akkor élből rétegjátékozod azokat, amik igen.
Értem a gondolatmeneted egyébként, de neked azt kellene megértened, hogy azoknak a játékoknak a többsége, amikkel konzolon játszol kifejezetten igénytelen, és (többnyire) az eszméletlen méretű hype miatt sikeres. Ugyanakkor, azok, akik TÉNYLEG jó, ígényes játékokat adnak ki, -mivel általában ne,m áll mögöttük egy hatalmas kiadó (ezért is jó a játékuk, hiszen elkészül, mikor elkészül, senki sem rugdalja őket)- hype hiányában rétegjátékok lesznek.
Így, akárhogy nézzük, a kiadók hozzák a pénzt a fejlesztésekre ugyan, de sokkal több kárt okoznak az iparnak, mint bárki, vagy bármi más. Rengetegen vagyunk ugyanis, akik már hatalmasat, hatalmasakat csalódtak. Mi már nem, illetve alig veszünk játékot, és pont emiatt, már képben sem vagyunk annyira, hogy minden jó játékról tudjunk. Persze, a legujabb NFS-t látjuk, de előre érezzük mi is lesz belőle.
Ennek nem a konzol az oka. A konzol csak hozzátesz, azzal, amit mondasz. Sokan egyszerüen már nem is tudják, mi az a minőségi játék, és veszik, mint a cukrot, a most kijövő játékokat, mert el lehet vele lenni.... És hú micsoda felbontása van, micsoda grafika.... Elég ilyen ember van a környezetemben. Most is itt cseng a fülemben, az egyik srác hangja, mikor meglátta a gépemen a Crysis-t. Húúú, de jó! mikor jön ki boxra? Nem tudod? Bár azért ott nem lesz ilyen a grafika, de majd leszeded nekem?.... Hogy a játékmenet, a történet, a realizmus, stb milyen, nem is érdekelte. De baró a grafika, leszeded?.... És ezt a két-három mondatot akkoriban nem egyszer hallottam. Igaz, nem csak konzolostól... -
#7671 Ómájgád... ezen a hülye nyomorék konzolos dumán lépjünk túl, én a játékokat "szeretem" amit eddig pécén játszottam most konzolon játszom + csomó új játék stílussal élménnyel gazadgodtam, mert buta konzolos vagyok és még a szemem is konzolból van. Ezen túl lehet lépni, köszi.
A leg realisztikusabb FPS amivel eddig játszottam az a Condemned 2 volt, ahhoz képest az FC2 kicsit pörgősebb, de nem rossz, jópofa dolgok vannak benne, és most légy szíves ne gyere az Operation Flashpointal meg az Armával, mert azok szimulációk, rétegjátékok, csak fanatikusoknak. -
#7670 Red Orchestra, de azt is csak megnéztem, nem játszottam vele úgy igazán... -
#7669 Aha, a Left 4 Dead-ben lesz ilyen. De az még nem jelent meg. Miben volt még? -
#7668 Taktikai akciókban biztos volt már (Jagged Alliance, pl), de nekem FPSből is rémlik. Biztosan be fog ugrani... -
#7667 Szimlátornak maximum 1 szemszögből lehet nevezni - ami még 1 játékban sem volt tudtommal, mégpedig a fegyverek besülése. -
#7666 Ilyenkor nekem is mindig eszembe jut egy oskovulet reklam : Mert ez muanyag. :DDD
Szerintem a a konzolosok nem egyszer keverik a szimulatort az arcade jatekokkal, mert naluk szinte csak az jelenik meg.
Emlexek egy csomo arcade autos jatekra, amit ugy hypeoltak, hogy milyen elethu stb, kozben meg egy arcade szemet volt. -
#7665 "Nem rossz játék, tetszik h rámentek a realisztikusságra, valamilyen szinten"
Úristen. Ez konzolos szemmel "rámentek a realisztikusságra"? Hubazmeg. Pedig ez még mindig nagyon műanyag. Nézz át FC2 topicba, épp most írtam fél oldal litániát arról, hogy mennyire szarul néznek ki a fegyverek. (IGEN, én elvárom egy realisztikusságra törekvő játéktól, hogy a fegyverek pontosan legyenek lemodellezve! Ott _kezdődik_.) -
Cat 02 #7664 Régebben töltöttem le Mass Effect miatt új drivert, nem tudtam felbontást váltani, azóta maradok ennél :) -
#7663 Pedig nem ártana:) arra azért ezek után sem jöttünk rá hogy egy 2*2 házban miért van kevesebb fps mint a nagy szabad területen... no mind1. -
#7662 Mert vannak akinek bejön, nincs ezzel semmi baj, vegye meg és élvezze, bár ez a sorozat sok rész óta csak nevében NFS... amúgy a PGR4 mellett különösebben egyik autós játéknak sincs túl sok jogosultásga, ez az egyetlen játék a piacon ami valamilyen szinten ( mert sajnos vidéki tájak ebbe sincsenek ) visszahozza az origi NFS érzést, persze sok mindenben túl is lépi.