17438
-
Cat 02 #7661 És mégis nyereséges >.< -
Cat 02 #7660 Nekem 2 éves driverem van és simán megy vele, igaz kiírja h töltsek le újat :) -
#7659 Attól hogy nekem nincs alá pécém még játszhattam vele nemde? előbb értem haza FC2 nézegetésből. Azt meg sem kell említenem hogy mérhetetlenül akadt először, aztán le kellett tölteni egy 100 valahány megás nvidia drájvert a vga karihoz és utána több lett az fps ( pécé feeling, végülis csak 15 percet vett ez az időből, no mind1 belefért ).
Nem rossz játék, tetszik h rámentek a realisztikusságra, valamilyen szinten, valszeg majd beszerezem ha lesz ideális ajánlat... -
#7658 -
Zóanagyvarázsló #7657 Átszervezték a csapatot (kétfelé osztották), és a jövőben 2 éves ciklusokban dolgoznak egy-egy NFS-en. Lásd még CoD széria.
Az Undercoverre még csak 16 és fél hónap jut.
Ettől függetlenül különösebb reményeket nem mernék hozzájuk fűzni. -
#7656 Szerintem újdonságokat próbálnak kihozni a szériából, de nem hagynak nekik elég időt a fejlesztésre. -
#7655 Tudod min csodálkozom?
Hogyan hozzák össze, hogy alulmúlják a tavalyit? Mert az már nagy eredmény! És évről évre sikerül! Azt hinné az ember, ennél lejjebb már nincs. EA megmutatja, hogy van... -
#7654 Most undercover...egy silány szar lett ahogy néztem a videót. -
#7653 Hype, + sajtó...
NFS, asszem, a tavalyi. 2 "NAGY" újdonság, törés, gumifüst. Törésről annyit, hogy volt benne, gumifüstről pedig, hogy az minden volt, csak reális nem. Volt alkalmam megnézni 1-2 alkalommal, élőben.
Egy cikk nem kezelte helyiértéken. Mind áradozott. A 10 cikkből, amit olvastam, (kb) azt hiszem 1 volt, amelyik nem áradozott a törésről. Fizika erőssen 0 felé tendált a játékban, még árkád szinten is kifejezetten gagyi. Erről sem beszélt egyik sem... Az igénytelen kék maci-léggömböket már el sem várom, hogy megemlítsék, mint apróságot.
Na ez a sajtó. Vagy diletánsok, és akkor menjenek kapálni, vagy meg lettek kenve. Teljesen egyértelmű. Kicsit erre is utaltam a "w" betűs szóval. Csak magában bízhat az ember... -
Zóanagyvarázsló #7652 Szerk.:
Kíváncsian várom, hogy csak egyszer beismered-e a tévedésedet, amikor engem próbálasz ugyanezzel megvádolni... -
Zóanagyvarázsló #7651 Kissé teljesebben idézve, félrevezető kiragadás helyett:
HW, mint Hardwired? Tudtommal nem írtak róla rivjút, csak a privjúkban álltak hozzá pozitívan, de azokban a Witcherhez is. Az oldal szerkesztői közül egynek nem jött be a Witcher, és éppen ő írt róla egy elég szerencsétlen beszámolót, szerintem nem kell ebbe mást belelátni.
A második mondatban azért van ott az is a "Witcherben" után, mert a Hellgate-ről beszéltem. Máshogy nem is lenne értelme. A harmadik mondatban pedig én is írok a beszámolóról, mely elég nagy vihart váltott ki akkor mind ott, mind az SG-n ahhoz, hogy el lehessen feledni. De ez már más kérdés. -
#7650 "Tudtommal nem írtak róla rivjút, csak a privjúkban álltak hozzá pozitívan, "
Ha csak egyszer beismerned a tevedesed, de mar megint terelsz. -
Zóanagyvarázsló #7649 a Witchert sem vegzálták.
Mármint előzetesben ("privjú"), beszámolóban (rivjú) igen. -
Zóanagyvarázsló #7648 Ja, én a Hellgate-re gondoltam, alább magam is említettem a Witcher beszámolót (#7637). De ha a "Hellgate bemutató" alatt privjúféleségre gondoltál, akkor OK, viszont azok eleve pozitívabbak szoktak lenni, és mint írtam, a Witchert sem vegzálták. -
#7647 Utolag ezeket az adatokat azert eleg szepen lehet kozmetikazni, de azert ha jol latom 89%-os is akad koztuk.
Amugy megint nem figyelsz, vagy megakarod magyarazni, hogy nem ugy van, ahogy mas gondolja :
WITCHER BESZÁMOLÓ!! (nagybetukkel ami azert eleg feltuno lett volna ha keresi is valaki)
Dixie Flatline, 2007. november 7. szerda 14:52 - Játék: RPG - ADATLAP - (320 komment)
(HW Insider) Szegény Geraltot nagyon elbaltázták a CDProjektnél, a játékosok így garantáltan Mariana-árok mélységű homlokráncokkal kell számolnia. Lehetett volna néhány faktorral jobb ez a Witcher, de sajnos nem jött össze... -
Zóanagyvarázsló #7646 Én pedig:
"máshol pedig jóval erősebb a (fél)casual vonal."
De ezen tényleg semmi értelme vitatkozni, mindenkinek egyénileg kell megítélnie. -
Zóanagyvarázsló #7645 Rákerestem a HW-t, de őszintén szólva nem találtam róla beszámolót, csak előzetest. De őket amúgy sem szabad túl komolyan, "szaklapként" venni.
Hájpot tényleg kapott a Hellgate, de a kritikusok nem rajongtak már érte annyira. -
#7644 Igen, Mo-n mások a vásárlási szokások. Ez egyenes következménye annak, hogy Mo-n mások a _fizetési_ szokások is. Majd ha az egyik megváltozik, akkor lehet számítani a másik változására is. -
#7643 Szerintem ezt a vonulatot hagyjuk, mert mar reagaltam.
"kevesnek tartom en az eves 10 jatekot, maximum ha egy eleg sarkitott nezoszogbol nezzuk, mint peldaul egy szegeny orszag vasarlasi mutatoit vesszuk alapul, de nem ez a jellemzo." -
Zóanagyvarázsló #7642 Elvesztettem a fonalat kérem, én le sem írtam a 'W' betűs szót! :)
Bár már rájöttem, hogy valószínűleg a zárójelben elejtett félmondatra reagáltál. Azt csak azért említettem meg, mert évi minimum 10 vásárolt relatíve friss játék átlagosként említése Magyarországon megkérdőjelezhető (már csak az életszínvonalból kiindulva is), máshol pedig jóval erősebb a (fél)casual vonal. De ezt inkább hangosan gonmdolkodásnak szántam, mintsem vitára való felterjesztésnek.
CoD4. Demó jó volt.
Engem sem csaptak be, nekem egy jóval kevésbé szórakoztató demót töltött le az internetgépem :) -
#7641 Ez igaz, de változtat ez azon a tényen, hogy ez a média véleménye (olyan, amilyen, hátszéllel, ellenszéllel, akármi), nem a játékosoké, és hogy megjelenéskor már lehet tudni, nem kell vele várni egy évet?
Miért naivitás a tények megállapítása? :P -
#7640 *view -
#7639 Pont hogy rewievet irt.
Addig csak cikkek voltak, hogy milyen lesz, de a jatekbeszamolo borzalmasra sikerult, mig a Hellgate bemutato remekbe szabottnak jelezte a jatekot, az ido meg eldontotte, hogy szar, es kozben szazezrek vettek meg a hypeolas miatt a gyenge minosegu jatekot, amiert valoszinuleg eleg mergesek lehetnek. -
#7638 A többség birka. És a birkák a média véleménye alapján döntenek... Mással mivel magyarázod Mónikát, Balázst, Győzikét, Annácskát.... Igénytelen, "birka" világban élünk. Sokaknak saját véleménye nincs, megy a sajtó után. Nem 1, de nem is 2 ember. Hatalmas tömegek.... -
Zóanagyvarázsló #7637 Mivel rivjúkról van szó, nyilánv szubjektívek. Viszont maga a "végösszeg" tényszerűen mutatja azt, hogy mennyire jött be a kritikusoknak - és ez nem fog nagyságrendileg változni, már mindkét játékot értékelték a legjelentősebb portálok. Semmi más objektív adatot nem mutat a játékok minőségéről.
HW cikkek : Hellgate London vs Witcher
HW, mint Hardwired? Tudtommal nem írtak róla rivjút, csak a privjúkban álltak hozzá pozitívan, de azokban a Witcherhez is. Az oldal szerkesztői közül egynek nem jött be a Witcher, és éppen ő írt róla egy elég szerencsétlen beszámolót, szerintem nem kell ebbe mást belelátni.
A Hellgate-ből csak a demót láttam, de az borzasztó igénytelen volt sajnos. Rövidesen pedig lelövik végleg a szervereket, így már aligha lesz értelme neki adni egy esélyt. -
#7636 Bar ugy lenne ahogy irod, de tul naiv vagy ezekszerint.
A media jelentosen feltudja turbozni az eladasokat a hypeolassal, meg egy kozepszeru jateknal is.
Mostanaban nem egy ilyet latunk minket oldalon. Mar kiadas elott jocskan elkezdik a jatek misztifikalasat, amihez legtobb jatekkiado aszisztal a megfelelo oldalnal. Pl az oldalon elerheto nyeremenyjatekpknal ok adjak a HW-t vagy jatekot, esetleg az oldalon fizetett hirdetesben veszik meg a cikkirok jo velemenyet vagy szponzoracioval.
Ez nem uj keletu dolog igy mukodik ez mindenhol, hw gyartoknal, szoftver keszitoknel, a biznisz az biznisz. -
#7635 Ezt a kört már lefutottuk párszor, de azért...
Én, bevallom férfiasan, warezolok, mint állat. MINDENT leszedek, kipróbálok. (tünnek elfele a demo-k, egyrészt, másrészt már megszokás kérdése, hogy nem keresgélek fél napig egy reg-mentes helyet, ahonnan le is jön, hanem berakom a torrentet, oszt csókolom.) Aztán ha tetszik, megveszem, ha annyira nem, akkor ESETLEG kiírom. Van ugyan más lehetőség is, rivjuk olvasása, trailerek, egyebek, de nekem ez az egyszerűbb. Másrészt, látom, hányszor futottam volna lukra, ha nem így járok el.
CoD4. Demó jó volt. Lekaptam, és úgy a felénél rájöttem, hogy ez engem halálra idegel. Töröltem mint a vöcsök.
De egy Sacred2, Witcher, Bio, tulajdonképp 3 perc után a kosárkámban, majd a polcomon landolt. Bejönnek, tetszenek, kellenek. Viszont, hiába tudom késöbb eladni, nagyon felhúzna, ha "szart" vennék. És, ha őszinték vagyunk, egyre nagyobb az esély, hogy olyan lesz egy játék, ami nem az én, ill a mi izlésünknek való.
A warez, ebben a formában nem rossz, ami engem illet. Viszont hozzáteszem. Ami kell, tetszik, azt csak "kényszerhelyzetben" tolom végig warezzal, azaz, ha épp nincsen pénzem. De amint van, megveszem. -
#7634 A kritikákat megjelenéskor(vagy előtte) írják. Kritikák alapján az egyik jobb. Ennek semmi köze ahhoz, hogy hányan veszik meg ezt vagy azt, vagy hogy az átlag játékosnak mennyire tetszik. Ez a média véleménye. -
#7633 Erre a szubjektivitasra egy jo pelda.
HW cikkek : Hellgate London vs Witcher
HL-t istenitettek, mert gondolom jo kis reklampenzt kaptak, mikozben a Witchert hanyadeknak jellemeztek igy egyszeruen egy gyenge semmitmondo jateknak, mert konkurencianak szamitott azzal, hogy gyakorlatilag egyszerre jottek ki es a vasarlokat befolyasolni lehet ilyen trukkokkel.
Pedig a Witcher, magasan jobb jatek, mind minosegileg, mind tartalmilag. -
Zóanagyvarázsló #7632 Az én fogyasztói szokásaim például elég speciálisak. Nagyrészt '90-es évekbeli darabokat vásárlok, ezeket nem is érdemes beleszámolnom. Viszont elég sok egy-két éves címet is veszek bagóért, ez tipikusan az a szegmens, melyben akár 100%-nál nagyobb különbség is kialakul átlagosan.
Évente csak egy-két friss játékot vásárolok, tavaly egyedül a Witcher volt ilyen anyagi okok miatt. Idén is csak egy játékot vettem eddig megjelenéskor (még kettő van tervben), a többit, ha friss is volt, külföldi üzlet akciójában féláron. -
#7631 Ez teljesen szubjektiv.
Attol hogy ok atlagolnak az nem jelent semmit. A valos adatokat akkor fogjuk megkapni, ha a masik jatek is minimum egy eves lesz es osszetudjuk hasonlitani a jatekosok velemenyet abban az adott idoben, illetve azt, mennyire nyeri el a tetszesuket. -
Zóanagyvarázsló #7630 Azokra céloztam, akik kvázi alkalmi játékosok, és egy-két játékkal hónapokig elvannak. Nyugaton sokan vannak ilyenek, itt a topikban nyilván gamer többség van (bár azt nem feszegetném, hogy ki évente mennyi játékot vásárolnak a helyiek átlagban), de nem kell másokról sem megfeledkezni. Jó esetben pedig lehet úgyis vásárolni, hogy az ember jóformán veszteség nélkül adja tovább játékot. Más vásárlói szokás, ennyi. Nem kell ezért mindjárt az ember torkának ugrani. -
Zóanagyvarázsló #7629 Gamerankings. Átlagolja a rivjúkat, ennyi. Azért említettem azt, mert alább az indokolta a Fallout 3 minőségét is, én nem ezek alapján vásárlok. -
Zóanagyvarázsló #7628 Újabb diverekkel már lehetséges, talán régen próbáltad. -
#7627 A kiindulási alapom az, hogy évi 2 játékra felesleges konzolt venni... Persze, ez is az én szubjektív megítélésem. PC-t meg pláne, mert az akkor aztán tényleg drága. Szerintem a 10 játék egy évre nem sok.
De abban igazad van, hogy az apróságok már annyira az egyén dolgai, preferenciái kérdése, hogy a FRANKÓT megmondani nem igazán lehet... -
#7626 Ugye ezt te se akarod masnak bemagyarazni ?
5-6k kulonbseg van jatekok kozott az 10 jateknal 50-60k az 3 ev alatt 150-180k (ez mar egy komplett PC ara), raadasul kevesnek tartom en az eves 10 jatekot, maximum ha egy eleg sarkitott nezoszogbol nezzuk, mint peldaul egy szegeny orszag vasarlasi mutatoit vesszuk alapul, de nem ez a jellemzo. -
#7625 Es ezt honnan vettek ? A kisujjukbol ? Mivel az egyik 1 hetes jatek masik egy eves.
Szoval mi alapjan soroltak be, hogy a Crysis a befuto ? -
Zóanagyvarázsló #7624 Persze, de a többség nem vesz évi 10 játékot egy platformra - ez az attach ratióból is látszik. Ez csak egy a lehetséges modellek közül. De ez így is van rendjén, mindenkinek a saját maga szokásainak, igényeinek megfelelő platformot kell találnia. Akkora árkülönbség pedig úgyis csak esztelen költekezéssel jöhet ki egy vagy másik platform javára, hogy végül ne a kínálat a döntsön. -
Zóanagyvarázsló #7623 A Crysis és a Far Cry 2 kissé más stílust képvisel az FPS műfajon belül, kár egy az egyben összevetni, ha a háttér szinte könyörög is érte. Egyébként Gamerankingsen a Crysis a befutó. -
#7622 Ebben az a szép, hogy abban az esetben, ha a szokások azonosak, és az év 10 játék megvan, már ugyanannyi. Ha több a játék....
Tehát, az össz kitétel, hogy nem veszek agyba-főbe hardvert. Hanem ésszel, azt ami KELL, hogy eleinte butítva, késöbb ugyanúgy, mégkésöbb szebben (akár) fussanak a játékok.
Adalék. Most gondolkodok Videókártya cserén. Mostanit eladom, -20, 45-60 egy olyan, ami nekem kell. Azaz, ha az utóbbi 1 évben vettünk 10 játékot, egy konzolos, meg én, megint ugyanannyit költöttünk cirka, ebben az évben.
Persze, mindkét platformra akár az életed is elköltheted, vagy akár megélhetsz demo-kon is. Csak úgy meg játszani nincs értelme.