17438
-
Zóanagyvarázsló #7541 Más rugóra jár az agyunk, szerintem minden hozzászólásom éppen erről szól. Kár mást belelátni, hátsó szándékot keresni. -
#7540 GT5 erőssége pont az hogy grafikában főleg az autók, és a rajtuk található fények, effektek élethűvé teszik azt és nem csicsássá ( mellesleg az autó modellek annyira részletesek és kidolgozottak hogy hihetetlen ), a környezet is persze élethű, már már fotorelisztikus ( persze nem szó szerint ), de ezt már láthajtjuk a PGR4ben is.
Minap szedtem le steamról a STCC demot ( RACE 07 swéd túrakocsi mod Simbintől ) borzasztó, nagyon jó játék és élvezet vele körözni, de pocsék ahogy kinéz, elavult és ezen kár szépíteni... -
#7539 Ajjajaj. Ezt azert nem kellett volna, minden hozzaszolasodbol sut a mostani mondanivalodnak is az ellentetje. Eppen ezert irtam a hamiskodast.
-
#7538 Nekem mindkettő kissé általánosnak tünt, ill a 2. erőteljesebben. Ugyanis nem volt egyértelmű, hogy kiragadod a szimeket. De nincs gond, legalábbis részemről. Más kérdés, hogy szerintem egy szim ne legyen csili-vili. Bőven elég a mostani grafika.
Ne blúrozzuk, effektezzük agyon, mert azzal árkád felé toljuk, és akkor már nem szimulátor.... -
#7537 Jó van, látom nem érdekel, ha valaki olyan hülye, mint az említett júzer. pedig az NWN2 a szívünk csücske. -
Zóanagyvarázsló #7536 Ez mondjuk már tényleg programbeszédnek hat :)
De legalább komolyan gondolom. -
Zóanagyvarázsló #7535 Nem úgy értettem, hogy sértőt, hanem szemet - pontosabban PC-t - bántót. Persze így valóban furcsán hangozhatott.
Nem tudom, hogy milyen hátsó szándékot véltél felfedezni a mondandómban, én nem tudok ilyesmiről. Nálam a véleményalkotás nem azt jelenti, hogy adott vitában elkötelezem magam egyik vagy másik "tábor" mellett, hanem azt írom le, amit valósnak tartok, márpedig a valóság nem mindig fekete vagy fehér (konzol szar, PC király - vice versa). Elfogult inkább a PC irányába vagyok, de ettől még nem szépítem meg soha a platform gyengeségeit, mert fölösleges is lenne. Ahogy a konzolokét sem. Emellett tudok nyíltan kiállni, más mellett a "hamiskodás" sem megy. -
#7534 ???
Irtam olyasmit, hogy megbantva erzem magam ?
Viszont ennek ellenere nem szeretem az olyan egyik iranyba elfogult magyarazatokat, ami hatsoszandektol vezerelt es burkolt, mikozben elfogulatlannak akar latszani. Vagy alljon ki az ember a velemenye mellett nyiltan, vagy pedig ne hamiskodjon.
-
#7533 Figyu tetováltnipponigangsztaszán barátom (aka Jakuza)! :D Mély tisztelettel kérném, hogy lennél szíves átfáradni az NWN2 totyikba és lerendezni ezt a prince gyereket, aki szerint az NWN világa..., ne én legyek már a rossz zsaru, jó zsaru-ból a rossz kétszer élből... :DDD [komoly!]
AZ ilyenektől kidobom a zagyamat. Nem elég, hogy ossza az észt a filmes topikban, már itt is felbukkant. Segítség! -
Zóanagyvarázsló #7532 Mégis mi bántót írtam abban a hozzászólásban?
Egy szóval nem állítottam, hogy felső-középkategóriás konfig ne verné bármelyik konzolt. Ahogy a multifunkcionális jellegét is úgy említettem, hogy számomra előny. Egy dolgot kifogásoltam: a "csak PC-n lehet videót vágni, ezért sosem játszanék konzolon" stílusú megnyilvánulásokat, és mivel itt senkire nem céloztam ezzel, ezt kár felvenni.
Ha opedig a lejjebb idézett más hozzászólásból származó megjegyzésemre gondolsz, az szintén nem mond ennek ellent, s nem is pejoratív. Csak azt jelenti, amit egy elsős megérthet. Ha nem személyeskedni, kötözködni akarnál (ebben az elsős szint megvan), talán nem látnál bele a mondandómba olyat, melyhez még csak hasonlót sem állítottam.
Tulajdonképpen a PC egy svájcibicska öszvér, ez az előnye és a hátránya is, a konzol pedig az online lehetőségektől függetlenül is célhardver. -
#7531 Csak te, vagy direkt félre érted.
Forza ugyebár a szimek fele kacsingat. Nézzünk egy pécés szimet... rfactor, simbin játékok, lfs, ezekhez képest szebb és igényesebb. Nézzünk egy konzol játékot pl GT5, ehhez képest szar ( texturákban, fényekben stb... ) egy PGR4ről nem is beszélve, igaz az árkéd, bár az jelenleg mindent űberel. -
#7530 :D -
#7529 "pécén lehet h egy kicsit szebb lesz, és biztosan feltutdod rakni nagyobb felbontásba"
vs
" grafikára gondolok, az a Forzában szar pécés szemmel nézve király, konzolos szemmel szar"
Csak én érzékelem az önellentmondást? -
#7528 "Neked a grafika fontos" nekem fontos vagyis a grafika is fontos vagyis alapkövetelmény, ami meghatározóan hozzájárul a játékélményhez, grafika nélkül nincs játék.
GT5 még nem jött ki, de a prológ alapján igértesnek tünik, főleg hogy ha az igérteket betartják, ha nem akkor számomra érdektelen továbbra is, amugy elsősorban a Forza 3ba bízok, hiszen a kettő már le tette azt az asztalra amit a GT még nem tudott, persze nem a grafikára gondolok, az a Forzában szar ( pécés szemmel nézve király, konzolos szemmel szar ).
Szerintem én sose mondtam olyat h TDU vs GT5 vagy akármi más. A TDU egy szabad stílusu játék, a GT pedig pályaautózás, teljesen mást képviselnek és más a hangulatok, másra van fektetve a hangsúly.
-
#7527 Tomb Raider: Underworld, hivatalos gépigény
Recommended System Requirements
* OPERATING SYSTEM: Microsoft Windows XP/Microsoft Windows Vista
* CPU: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or Athlon 64 X2 4400+
* RAM: 2 GB system memory
* GRAPHICS: nVidia GeForce 9800 GTX or ATI HD4800
* SOUND: Direct X 9.0c compatible sound card and drivers
* DVD-ROM: DVD-ROM drive
* HARD DRIVE: 8 GB Free Space
* INPUT DEVICES: Microsoft Xbox360 Controller
vs 50 ezres Xbox...
pécén lehet h egy kicsit szebb lesz, és biztosan feltutdod rakni nagyobb felbontásba, de milyen áron?
a pécé folyamatosan fejlődik a konzol mondjuk 360 2005ös konstrukció, a kettőt ebből a szempontból nem lehet összemérni, max ugy hogy veszünk egy 2005ös max 2006os pécét és nézzük a dolgokat... asszem nem lenne miről beszélni... az ebből adódó különbségek meg mint írtam, kicsik a pécé javára. -
#7526 Az a baj, hogy már jobban gyorsul az utcai autó.... F1 gép csak kanyarban veri. Viszont azzal nem mehetsz utcára.... Igaz.... -
#7525 Nagyjából egyetértek. Platform választásnál azt kell figyelembe venni, neked mi az, ami kell, mi az amire szükséged van, és mi az, amit a pénztárcád elbír.
Minden platformon kötni kell kompromisszumokat, hiszen mindegyik valamiben több, jobb, mint a másik. A box ugyanúgy, mint a PS3, vagy akár a PC.
Úgyhogy az, ki melyiket preferálja, tulajdonképp ízlés kérdése.
Neked a grafika fontos, (jössz folyamatosan a GT5-el azt hiszem, de úgy őszintén, grafikán kívül miben ver mondjuk egy TDU-t? szerintem semmiben. Ugyanakkor a TDU szabad térben, krúzolásban veri. tehát egyikben egyik, másikban másik jobb, és kettő közt van pár év...) sokan az irányítás nagyobb szabadságát szeretik, sokan pedig egész mást. -
#7524 Na itt latszik, hogy ilyen hatulrol mellbe magyarazos vagy.
Csak felhivnam a figyelmedet arra a szimpla tenyre, hogy a szanalmas oszver PC, hogy igy fogalmazzak szpariban van a konzollal,sot nem egyszer meg is eszi, amikor mar nem az elso evet tapossa a konzol, ami szamodra celhardver es emellett meg ezer dolgot tud a konzollal ellentetben.
Nem erzed a helyzet fonakjat ? Tudod utcai auto vs. F1 versenygep.
Vagy akkor meg sem ? -
#7523 Egyszerű, nem csak jött....
Ugyanis, egyedül konzolon kell (lehet?) így megoldani. Ugyanis online HARDWARE ellenőrzésen kívül, minden van a neten. De levezettem nagyjából. Ebből következik, miért is volt rá szükség.
Ennyire egyszerű. Sherlock Holmes óta tudjuk; Ha minden magyarázatot kizártál, legyen bármilyen valószínűtlen, az igazság marad. -
sirpalee #7522 Igen ezt tudtam (az edition nevében nem voltam biztos).
Halo 3 esetében jól járt el az MS.
Ez csak arra volt példa, hogy lehet karcos egy gyári dvd. -
#7521 Cserélik a karcos Halo 3 gyűjtői lemezeket (Xbox 360)
Azok a Spartan harcosok, akik a Halo 3 Limited Edition gyűjtői kiadványát vették meg, és elhűlve tapasztalták, hogy a tartóban kilazult lemez tönkrement, cserepéldányt kérhetnek a Microsoft-tól.
A vállalat a honlapjukon hirdetett „lemezcsere” programban vállalja a Halo 3 Limited Edition és a mellé járó Essentials lemez pótlását december 31-ig. A Halo 3 Limited Edition a Halo 2, Gears of War, Crackdown és tovább nyolc játék mellé került fel a csereprogramba. Mindenképpen nézzétek meg a feltételeket a Microsoft honlapon. És igen, űrlapokat kell kitölteni hozzá.
A gyűjtői kiadványt tegnap kezdték kipostázni a játékot előre megrendelőknek, és többen jelezték, hogy a rossz csomagolás miatt karcos volt a lemez. A Standard és a Legendary csomagról egyelőre hasonló panaszok nem érkeztek.
2szer vettem eddig Halo3at, semmi baja, a tartó bigyó olyan erős hogy ha akarna se tudna onnan kiesni a dvd... ez a hiba ezekszerint csak a limited változatnál volt, de ehhez nem kellett számla mint ahogy ahhoz sem kell hogy ha a 360 hibás olvasója netán megkarcolja a dvdt, az MS cseréli azt is szó nélkül. -
sirpalee #7520 Nem emlékszel a halom karcos dvd-re?
(Ez a legismertebb ilyen példa...) -
#7519 Mivan vele? -
sirpalee #7518 Khm Halo 3 Khm -
#7517 Egy gyári cd mitől lenne karcos? erre rettentő kicsi az esély. Cd klucs a konzol játékoknál nincs. -
Cat 02 #7516 Ha nincs benne a tokban a kulcs, karcos a dvd akkor micsinálsz ? :P Nem olyan helyen vásárolsz ahol ismernek -
#7515 Akkor te "jó" ember vagy. -
#7514 Mindig azt kell nézni melyik eszköz mire lett kitalálva... nyilván abban a legjobb. A géming minden platformon drága mulatság, sose volt olcsó, és sose lesz az... az más kérdés hogy azért a pénzért te milyen minőségben kívánod ezt csinálni, erre jelenleg a konzolok a leg alkalmasabbak, de a pécé is használható, az meg már megint más kérdés hogy mire, mennyi és milyen minőségű játék jön ki és itt most nem kell jönni a rétegjátékokkal mert azokat csak az adott platformon lehet játszani főként pécén ( szim, réteg rts, mmo ) -
sirpalee #7513 El szoktam rakni a számlákat, erről ennyit... -
#7512 Ez van, s te? ha igen akkor mutasd, ha nem akkor érdektelen. -
#7511 "Egyedül az online ellenőrzés volna nehézkes" ezt valahol olvastad vagy csak úgy jött? -
Zóanagyvarázsló #7510 Ezek szerint fel sem tűnt, hogy a legtöbb PC-s játéknál is mennyire az online lobby-t erőltetik hivatalosan, a magánszerverek helyett? Egy egységes szolgáltatás pedig nyilván jobb, bár személy szerint jobb szeretek sutyiban multizni, annál jobb, minél kevesebben tudnak róla :)
(Viva la DoW with direct IP connection!) -
sirpalee #7509 Szóval nem... Ennyi volt a kérdés. -
#7508 Oké, értem. Mint játékgépet videóvágással megvédeni, elég furcsa. Elértettem, bocsi! -
#7507 Ezekkel a rövid, flash alapú játékokkal tele van a net. Ilyen "semmiségeket" mint amiket ingyen le lehet kapni Live!-ról, szintén. DLC-k neten is megoldhatók, Trailerek, demók, egyebek szintén. Egyedül az online ellenőrzés volna nehézkes.
Innen miről beszélünk? Egyszeri user megfizeti a többiek ellenőrzését. Nézhetem jobbról, nézhetem balról, más értelmét nem látom az interneten belüli internetnek. Egy hely, ahol M$ ellenőrzés uralkodik. Minden máshoz SZÜKSÉGTELEN! -
Zóanagyvarázsló #7506 Hé, éppen nem erről beszélek!
Én is szeretem a PC-ben, hogy multifunkcionális eszköz (és ezért az árát a felhasználásához mérten érdemes a konzoléhoz viszonyítani, nem egy az egyben), azt is emgértem, hogy valaki videót vág, nincs ezzel semmi bajom. Azt tartom nevetségesnek, amikor egy "nívós" és "értelmes" PC vs konzol vita robban ki olyan felvetések mentén, melyek szerint a PC azért jobb játékplatform, mert lehet rajta videót vágni, házi feladatot írni, de mindne egyéb előkerül, mert védeni kell a védhetőt. Ha tudnád mennyien hirdetik ebben a formában ezt az okosságot...
A kiszólásom a legkevésbé sem feléd, felétek irányult. -
#7505 Ezt a "nevetséges" dumát kikérem magamnak!
Ma egyre inkább terjed a videózás, fényképezés. Most itt a nagyanyám Kanadából, este neki vágtam össze egy videót, amit magával tud vinni, az itt tartózkodása van rajta.
Meghalt egy családtag. Most vágom a nejének össze az utóbbi pár születésnapon, családi bulikon készült videókat, Még egyet külön a fényképeknek. Ez ezen a héten három számolás igényes videó, és erre a hétre még legalább 2 van hátra.
És, ha nem is átlagos (hála az égnek) egy hét, akkor is, 5 lemez...
Eddig vagy száz lemezt vagdaltam össze ezen a gépen, ami alig több egy évesnél. Ha a régi 2,6-os AMD-men kellene csinálnom, bele is őszültem volna.
Azért mert TE nem videózgatsz, más még megteheti, és ettől abszolúte nem lesz nevetséges a dolog. Pont ez a PC legnagyobb előnye. MEGTEHETED. Elhatározás, és pénz kérdése csupán. És játékra IS használható, sok tekintetben jobban, mint akármelyik konzol. Igaz, sok tekintetben alulmarad.
Tulajdonképp a PC az egyetlen olyan multifunkcionális eszköz, amit eleve multifunkcionalitásra terveztek, és abban bizony megállja a helyét.
És, hozzáteszem. Ha CSAK játékra használod a gépet, ésszel csinálod, akkor hosszú távon abszolúte nem drágább, mint a konzol, a kompromisszumokért cserében vannak előnyei is, és nem kell egy külön gépet fenntartanod netezésre.... -
Zóanagyvarázsló #7504 Ezzel az erővel a jelenleg ingyenes Battle.net is ugyanarról szól, mint a Live, egy a warezt is nehezítő egységes keretrendszerről. Amellett viszont kár elmenni, hogy ez a rendszer bizony minőségi szolgáltatást is jelent - mind a Live, mind a Battle.net, én sem tartom korrektnek a fizetős mivoltát (sőt...), de nem teljesen a semmiért a fizet az ember.
Ezt nem a Microsoft találta fel, és sajnos a fizetős multi és extra tartalmak felé vezet a jövő, ezt valóban köszönhetjük a netes lehetőségeknek is, de ez ellen nem a házi diófából készült csattogós lepke a megoldás. -
Cat 02 #7503 Boltban 6.5k, te meg 11k-t kiadsz érte. pff :D -
Zóanagyvarázsló #7502 A netbook szerintem is lehúzás, de nem "öszvér", és igény is van rá.
Szerinted ha felhivtad a tudakozot akkor nem adtak valaszt a kerdeseidre ?
Emaileket megnézni, percre lebontva látni a híreket, böngészni? Volt nem egyszer amikor ez igenis kellett, és erre aligha alkalmas a tudakozó. Ahogy egyébként is jobb szeretek nem egy idegent zargatni a menetrend miatt. Életben nem hívtam még tudakozót, mondhatni, számomra az a fölösleges flanc, de inkább nem túlzok.
Na meg az ellustult tarsadalom, amelyik mar az alapveto funkciokat ugy akarja elerni, hogy ne kelljen erte semmit tenni,[...]
Ezzel részben egyet tudok érteni, de hosszú lenne és OFF. Viszont egy játékkonzolnál az online lehetőségek nem egy divatos plusz funkciót jelentenek, hanem 'A' plusz funkciót. Ha nem lenne, akkor az elnne a baj, és mehetne, hogy bezzeg PC-n van Xfire és Steam, míg konzolon nincs. Így is megy a videó vágásra a PC való roppant nevetséges duma. Tulajdonképpen a PC egy svájcibicska öszvér, ez az előnye és a hátránya is, a konzol pedig az online lehetőségektől függetlenül is célhardver.