17438
  • [Jakuza]
    HW:

WoW: Túl a 11 millión

(Shacknews) Legutóbb a Blizzcon alkalmával jelentette be a Blizzard a WoW előfizetők számát. Akkor 10,9 millión álltak, két héttel a Lich King megjelenése előtt úgy fest megszaporodtak a leendő dísznájtok és mutató a 11 milliós határ fölött állapodott meg. A kiegészítő megjelenését követően kiderül, hogy valóban inflexiós ponthoz érkezett-e a WoW felhasználói bázisa vagy képes lesz további erősödést felmutatni.
  • Balumann
    Jó játék, de nem kíváló. Én is élveztem nagyrészt, de a bonyolultabb harcrendszer, és esetleg néhány változatosabb küldetés kiválóvá tette volna. FPS-nél időnként több gombot is kell nyomkodni (fedezék, újratöltés, és ilyenek), de az FPS-nél a célzás a leglényegesebb. Az AC-ben csak annyi kellett, hogy 1 gombot lenyomsz, másikat meg mikor támad lenyomod. Tehettek volna több és bonyolultabb kombinációt, és néhány helyzetet, amiben ez nem működött volna, és ilyenek.
  • Zóanagyvarázsló
    Azt is tegyük hozzá, hogy többféle fogyasztói szokás létezik (lásd még cserélgetés, gyors eladás, csak néhány hájpolt cím megvásárlása), vannak olyanok is, melyeknél konzollal jár jobban az ember, tehát az egált is csak ezzel a megkötéssel lehet kimondani.

De nem vitatni akarom ezzel az állításod, csak kiegészíteni, árnyalni. Én is hasonló cipőben járok, levezettem magamnak, és nem jönnék ki olcsóbban, ha most konzoloznék a CRT monitoromon.
  • Dante73
    Te most vagy engem nézel hülyének, vagy nem érted, amit írtam.
    HOSSZÚ táv, azaz egy konzol életciklusa volt a meghatározott időtartam.
    Én is irkálhatnám az utóbbi fél évet, gép=0, játékból meg vettem 3-at? 20 ropi? Ne legyünk már zöldek.... 6 év alatt ugyan ott vagy. És akkor a konzolod nem ment tönkre, (mert mire a PC alkatrész tönkremehetne gari nélkül, új van a gépben) sorolhatnám.
    Ha a két legnagyobb konzolos nem szól be, hadd ne magyarázzam már tovább. Ugyan ott vagy. Tetszik, nem tetszik, TÉNY....
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, nekem nem kell, csak akkor az az állításod, hogy "egy cél hardwerről amiből sokkal több dolgot lehet kihozni mint bármelyik pécéből..." kurvára nem igaz. Vagy hozzanak ki többet(de tényleg!), mint _bármelyik_ PCből, vagy felejtsd el ezt a hülyeséget.

Erre azért csak reagálok. Nem kell vagdalkozni, teljesen egyértelmű, hogy miről van szó. Adott hardver papíron képviselt erejéhez hoznak ki többet, illetve a fix környezet miatt rá vannak kényszerítve az optimalizálásra. Ettől még egy izmosabb PC erősebb, de arányaiban többet hoznak adott hardverből, és némiképp lassabban is avul el.
  • DarkSector
    dx10-ben próbáltam.
    nincs élsimítás benne ezt fogadd el.
  • Zóanagyvarázsló
    Mert a BioShock nem támogatja az AA-t, csak DX10 alatt. Ez ugyan csúnya húzás, de egyszersmind user error is. Komoly felbontás mellett egyébként aligha tűnik túlontúl recésnek.
  • DarkSector
    Elöre bocs, de...

"Crysis High-on is ráver mindenre grafikailag, és meg a gépemen 40-50 FPS-el. Ez a kijelentés megjelenéskor még _talán_ igaz volt, ma már egy átlag PC elviszi azt a grafikát, ami bármi mást kenterbe ver a piacon."

vagy atom géped van, vagy nem játszottál még a játékkal.
    mert ekkora hülyeséget!
  • Zóanagyvarázsló
    Kihagyok par valaszt mert ugy erzem felesleges koptatni azokban a billentyuzetet, hiszen mar ellentmondasok vannak ezekben a valaszaidban.

Én nem látok ellentmondásokat, talán újfent többet képzelsz a mondataim mögé, mint kellene. Ha ezt fenntartod, akkor úgy lenne fair, ha idéznél, és szívesen eloszlatom kételyeket, bár a billentyűzet koptatásának fölöslegességében egyetértek.

Nem ezzel peldaloznak, hanem altalaban megemlittik az ellenervekre, hogy ez is a egy lehetoseg , tehat kiragadnak egyet a felsorolasbol es igazuk is van, hiszen ki akarna emellett leirni a tervezo,zenei,grafikus es egymillio mas felhasznalasi teruletet ?

Nem azokról beszélek, akik ezeket a funkciókat ténylegesen is használják (pláne munkához), hanem azokról, akik ezt kapaszkodóként használják fel. Nagyon sokaknak (pontosabban a többségnek) bőven elég egy olcsó PC is a felhasználói funkciókra, ezért is problémás, amikor ezt másokra is megpróbálják kivetíteni. Még egyszer: azzal van bajom, ha ezt vérpisti módra adják elő, kár ezt az inget másnak felvenni.

hogy az araat felesleges osszehasonlitani,

Egy az egyben tényleg nincsen sok értelme (PC hardver gyorsabban avul el, viszont többfunkciós gép stb.), de ha az ember racionálisan költekezik, érdemes odafigyelni az árakra. Mostanában szerencsére lehet olcsóbban PC-t összerakni, de a világpiaci helyzet most egy darabig nem fog kedvezni - persze az elérhető és valós középkategóriát jelentő VGA-k maradnak. Ez egy komoly előrelépés, ami a közelmúltat illeti.

720p nem egy nagy eresztes viszont egy PC-s felbontasnak ara van, de azonos felbontasnal kozel nincs akkora erore szukseg mint egy konzolnal, ab ovo megsincs olyan nagy ara, csak mindenki mar a nagyfelbontas 1920 es magasabb felbontast veszi figyelembe.

720p bőven elég egy HD Ready készülékre, többnek nincs is értelme. Persze jó dolog, ha lehet emelni a tétet, de igazán látványos különbség nincs a különböző platformok között (PC-Box-PS3 viszonylatban), azokat egy laikusnak úgy kell elmagyarázni.

Ez már sehol nincsen ahhoz, mint amikor az Amiga alázta a PC-t, vagy a PC bizonyos konzolokat, különböző konzolok egymást. Minimálisak a különbségek. A stabilabb frame szerintme fontosabb szempont, és a populást, szaggatást talán többen is észreveszik, mint az árnyalatni a különbségeket. Ettől függetlenül persze már egyre inkább várható, hogy PC-n némileg komolyodik az elérhető maximum grafika a többiekhez képest, de tisztán látványban nagy alázás szerintem aligha várható (nekem nincs is rá igényem). Általánan exkluzív címek szoktak legtöbbet kihozni egy-egy gépből (lásd a Crysist, netán a PS3 néhány hangzatosabb címét az adott gépen látható multiplatformokhoz viszonyítva).

Hibak: vannak mindket oldalon, csak ez a konzolnal uj jelenseg es meg nem annyira terjedt el, de mar ott is jelen van es ugy, hogy a hardverkornyezet fix, tehat egyertelmuen ezek nem a gepbol, hanem a programozastechnikai hibakbol adodnak.

Nem is kizárólag a játékmenetbeli bugokra gondoltam. Akadnak ám különböző driver bugok, a patchek nem kevés crash fixet tartalmaznak (persze ezek egy része tényleg user error által csalható elő, ahogy - utánaolvasva - az említett Fable 2 bug is) melyek nyilvánvalóan platformhoz köthetőek. Persze igényes fejlesztőtől ezek is marginális szintre szoríthatók, de mindig lesznek.

Ezzel szemben a PC a funkcioit maximalis elvezhetoseg keretein belul nyujtja, nem csak egy szuksegmegoldas ami egy latszat plusz funkcioval egeszitti ki a jelenlegi alkalmazasi teruleteit.

Ezzel nekem nincs is bajom, bár az egyéni igényeknek megfelelően nyilván nem mindenkinek ugyanaz a maximális élvezhetőség. Viszont mindez igaz a jelenlegi konzolos online játékhoz való rendszerekre is. Lehet velük online játszani, maximális élvezhetőséggel.

(A telefonos filmlejátszással eddig sem foglalkoztam, mert nekem sincsen rá igényem, hidegen hagy. Én a telefonok esetében is az online képességeket védtem.)
  • dronkZero
    Crysis High-on is ráver mindenre grafikailag, és meg a gépemen 40-50 FPS-el. Ez a kijelentés megjelenéskor még _talán_ igaz volt, ma már egy átlag PC elviszi azt a grafikát, ami bármi mást kenterbe ver a piacon.

Játékmenet meg szubjektív.
    Viszont ha nincs PC-d gondolom a Crysissal nem játszottál, az előbb mondtad, hogy még nem játszottál a Far Cry 2-vel, akkor mégis, miről is beszélünk? Én mindkettővel játszottam már jópár órát (FC2 úgy ~10-12, Crysis és Warhead végig), és míg a Crysist nem tudtam lerakni, addig az FC2-vel már eddig is kényszerítenem kellett rá magam, mert nagyon nincs hozzá kedvem. Sokkal több lehetőség volt a Crysisban. FC2 egy GTA klón FPS nézetben, nem több.
  • DarkSector
    Még ha olyan szép lenne, de a növényzet ....
  • DarkSector
    hoppá
    bocsesz
    Forza 2 is meg 4900ft volt

összvissz 27400 az 5 játék.
    következő a condemned 2 lesz 5500-ért
  • DarkSector
    Na akkor tiztázzunk valamit.
    Nekem a gép 45ezer forint.
    Eddig van 4 játékom.

9000+3500+4500+5500 = 22500
    vagyis
    Darksector,PGR4,The Darkness,GTA4

lehet számolni.
  • Istencsászár
    Játékement... grafika érdektelen, a krájzis ráver mindenre, bár olyan gép nincs amin értelmes fut azon a szinten, de persze az sem tökéletes, még grafóban sem.
  • dronkZero
    Na jó, látatlanba ne vitatkozzunk már, jó?

"a krájzs nem jött konzolra mégis ugyan ezek a dolgok vannak benne ( és még az FC2höz képest full primkó az egész mechanikája )"

Ez úgy ahogy van, hülyeség. Technikailag a Crysis _MINDENBEN_ veri a Far Cry 2-t.

Ezt a "mechanikát" esetleg kifejtheted... "Játékmenet" volt a szó, amit kerestél? (game mechanics?)
  • Dante73
    Nekem a hardwer, ésszel 2-300 6 évre, neked 100
    Nekem a játék 500 a 6 évre, neked 6-700.
    Mindketten ésszel vettünk hardwert, nem a megjelenés napján, és ugyanúgy tettünk a játékokkal is.
    Ez kb havi egy játék, 2-3 évente gépcsere.
    Nekem az utóbbi 6 évben 330 ropim ment el hardwerre. 2x cseréltem le kompletten a gépet. nem kell 4 játékonként videókártyát vennem! A mostani több, mint egy éve van meg. És még bírja egy darabig. Viszont, ha játszani akarsz, (miért vettél volna egyébként konzolt) játékot venned kell! Tetszik vagy sem, amit elveszítesz a réven, megnyered a vámon.

Ennyi.
    Istencsászár, Arty belátta. Mondom, még egyszer már nem megyek bele, hosszú vita volt.

Játékok pedig jönnek PC-re. nem akkora probléma a warez, mint amekkorának beállítják. Ugyanúgy warezolnak konzolon is.... Emiatt nem lesz álmatlan éjszakám, hogy nem jön ki az Assassin2. Mert kijön, mint eddig minden....
  • DarkSector
    Nem kell vitatkozni, letudva, de kis időd lesz, akkor nézz utána ennek:
    " a konzolok árát a játékokkal kompenzálják, Viszont PC-n éppenséggel fordítva!!!!"
    Veszel egy VGA-t 40ezerért, akkor utána veszel hozzá játékokat 2/3 áron mint konzolra (ha az újj bevezető árát nézzük a legdrágább boltban) és akkor kinek kevessebb?

Te aki monnyuk 4 játékért fejlesztesz 40ezret, meg monnyuk 40ezer a 4 játék csak tegyükfel = 80ezer
    vagy
    aki 4x fizet monnyuk legdrágábban 16ezret = 64ezer

Na akkor beszélhetünk hosszútávról.

Most GTA 4-et rendeltem 5500FT-ért.
    De kurva szarul jártam. te meg a gép tunningra fogsz ennyit költeni MINIMUM, azt utána gondolom lewarezolod, mert elfogy a lóvéd, és így szépen lassan télleg leáldozik a pc-s játék ipar.
    Na ennyit erről.
  • Istencsászár
    Most had kérdezzem meg, a krájzs nem jött konzolra mégis ugyan ezek a dolgok vannak benne ( és még az FC2höz képest full primkó az egész mechanikája ) szóval ennek ehhez semmi köze... amugy ha már tettest keresünk akkor a Halo kezdte el ezt, abba volt ez az élet visszatöltés ( ott konkrétan az energia pajzs ), de én nem látom ennek a hártányát... most játszottam végig a Preyt amibe szintén nem lehet meghalni, de a Fable 2 be sem ( vagyis meg, és veszítesz tapasztalati pontokat, de ott helybe fel is támadsz ). Lehet én vagyok finnyás de pl a Dead Risingba annyira felbaszott hogy megyek 20 percet és meghalok és kezdhetem előről hogy másnap eladtam a játékot... aztán rá egy hónapra ujra megvettem, 3szor ezt eljátszottam, megint eladtam:) pedig érdekel mert kiváló játék.
  • DarkSector
    Nagyon nem akkor magyarázd meg miért?
  • DarkSector
    Na látod ez a baj.
  • DarkSector
    Nálam ez a baj.
    320MB-os...
  • dronkZero
    Ja, AC egyébként nekem is tetszett. Persze az is istenszimulátor, abban sem lehet meghalni, sőt, nagyjából megsebesülni sem. :P
  • Dante73
    ahogyan itt írták is, tényleg a nagy többsége a konzolgameknek (ami pc-re is kijött, azok alapján mondom!) átlag amcsi szintre van hülyítve. Ott a FC2. Engem az idegel, hogy a "Buddy" megment, ha megpusztulnék éppen... Anyjának mászkáljon a sarkában. (Mondjuk, sose látni, csak ha meghalnék, ott terem...)
    Szóval túl van egyszerüsítve. Ha béna vagyok, akkor az vagyok, ad egy ízt, hogy fejlődnöd kell... Ez elveszett, nagyrészt. Persze találkoztam már igényes darabbal, amin ez a dolg nem jött annyira át.
    De a műanyagos kinézet is igaz. Valahogy az én izlésemnek túl csicsa a konzolos gémek többsége. Jó példa erre a GTA4. Ott nemrég kiadtak pár képet, összehasonlításra. Látótávolság, effektezettség, minden. 1 Km-ről ki lehet szúrni, melyik, melyik platform.

Persze, ezek már inkább egyéni preferencia kérdései. Ki mit kedvel jobban....
  • dronkZero
    "szóval nem hiszen h rossz lenne."

Aha, a hit sok erőt ad, az tuti.
    Én meg lewarezoltam, két-három napja erőltetem, de semmi kedvem hozzá, mert szar. Nem fogom végigjátszani, örülök, hogy nem vettem meg látatlanul.

Mercenaries 2 nem ultimate érv, hanem legszebb példa. Ugyanaz nem tetszik a FC2-ben(meg úgy általában multiplatformnál), ami miatt a Merc2 szar. Csak ott sokkal hangsúlyosabb az igénytelenség.

Falloutot is inkább majd a saját szememmel...

COD4-gyel tényleg semmi baj, ott a sztori és a folyamatos pörgés ellensúlyozza a dolgot. Azt csak azért írtam, hogy abban nem lehet meghalni.

Keresnék én ilyen játékot, de mostanában majd' mindenhol ez az újratöltődő élet a menő... És mondom, időnként _legnehezebb_ fokozaton nevetségesen könnyű. Persze az is lehet, hogy én vagyok túlságosan PRO... :D
  • Istencsászár
    Assassin's Creed

Kiváló játék... mitől lenne jobb hogy ha 2 gombot nyomgatnál? ugyan az lenne a cél, egy Fpsnél is egy gombot nyomgatsz, de mivel lesz Assassin's Creed 2, a fejlesztők biztos meghallották a játékosok kiáltásait és komolyabb még látványosabb harcrendszert csinálnak hozzá... aztán biztos nekem csak azért tetszett mert megvettem és kiélveztem minden pillanatát, mások meg nem.
  • Dante73
    Dark-nál, és nálam a 320 videómemória a kevéske.
  • dronkZero
    Nekem is van valami gebasz vele, de nem idegesítem magam rajta. Valami portolási faszság lehet, más is panaszkodott.

Amikor jól megy, akkor max grafikán 60+ fps, de időnként beszaggat úgy, hogy a hang is elakad, és 5 másodpercenként kapok képet. Bármilyen grafikai beállításoknál. Főleg amikor autók ütköznek egymásnak, és én benne ülök az egyikben. Ha kiszállok, hamar megjavul.
  • Istencsászár
    Far Cry 2 a látottak alapján ( nem warezolok semire sem igy csak videókat láttam beleőle, de tudom hogy már mindenki végigjátszotta habár Mon pécére még meg sem jelent, no mind1 ) nem tűnik rossznak, egy krájzisnál fényévekkel jobb tartalmilag, meg ugy egy átlagos fpseknél jobb, szóval nem hiszen h rossz lenne.

Mercenaries 2 konzolon is egy trágyakupac, ezt kár felhozni mint ultimate érv... a demo 5 perc után sírva töröltem, kár volt megnézni.

Fallout 3ra dobálják a 9.5 és 10 pontokat... kiváló játék lett a tesztelők szerint, az más kérdés h ki mit magyaráz bele, meg mi nem tetszik neki benne ( első 2 rész tükrében )... én nem ismerem az előző részeket, nem az én világom, de ezt előrendeltem, kedden megyek érte.

COD4el semmi baj, azon kívül hogy elavult az egész, COD5 meg ugyan az... online béta elég volt belőle egy életre, innetől fogva nem is érdekel, rá se köpök.

Keress olyan játékot ami kihívást ad, én élvezni akarom, nem pedig szopatni magam, de ha többre vágyok akkor álltalában 3 nehézségi szint kötül választhatom azt amin szopathatom magam, pl a Halo3nál most azt teszem, bár ez csak arra volt jó hogy 2 hete elő sem vettem mert felidegesített h 1 sec alatt meghalok.
  • dronkZero
    Látom megfogadtad a tanácsom... :P
  • [HUN]FaTaL
    Nekem FULLon 2xAA-val megy DX9ben (konzol), de még DX10ben is :D
  • Balumann
    Vagy az Assassin's Creed, 2 gomb -ot használva ki lehet nyírni mindenkit, kivéve mikor nyilaznak.
  • Balumann
    Szaggat? Nekem a Far Cry 2 high beállításokkal megy (csak textures és árnyékok mediumon), 2x AA-val. :/
    Utóbbi időben sok játéknál vagy be se tudom kapcsolni, vagy csak low-on tudom hagyni az árnyékokat (u3 engines játékokban egyből ki...), AA-t meg pláne. Nem azért mondom, mert nagyon zavar a hiánya, én azok nélkül is ugyan úgy tudom élvezni, de az furcsa hogy pont az akad nálad, mikor nálam az fut utóbbi időben a legjobban. Bár a Warhead is nagyon jól futott.
  • dronkZero
    Most épp a Far Cry 2-n akadtam ki. De nagyjából mondj egy multiplatform címet, és megmondom, mi az, ami a kifejezetten konzolok miatt szar benne.

A Far Cryban a küldetések a GTA koppintás, az igénytelen fegyvermodellek, a buta AI, az _azonnal_ respawnoló ellenségek, és a bekorlátozott lehetőségek(például hogy a molotov centire kereken ugyanakkora körben égeti le a füvet).

De volt már szó a Mercenaries 2-ről, na az a konzolgagyizmus csúcsa mostanában. Ott _minden_ szar konzolos, a grafikától az animációkon, fizikán és irányításon át a játékmenetig, mindenen átüt a műanyag.

Nekem konkrétan ez a bajom ezzel a konzolinvázióval, hogy olyan, mint a McDonalds. Gyorsan legyen, csillogjon villogjon, szeressék sokan, közben meg műanyag és igénytelen. És ez átgyűrűzik PCre.

Kíváncsian várom, hogy a Fallout 3-at hogyan sikerült ezzel elkúrni.

Vagy például az is kissé idegesítő, hogy a mai játékokban (és FŐLEG a multiplatform játékokban!) már nagyjából nem is lehet meghalni, elrontani, még legnehezebb fokozaton sem. COD4-et, Kane&Lynch-et, most, ezt a FC2-t tudnám felhozni példának.
    Lekaptam a napokban egy Hexen2-t, és miután háromszor meghaltam az első pályán, kicsit félretettem.

Egyszerűen azt érzem, hogy ezek a játékok 10-12 éves gyerekeknek, vagy csorgó nyálú debileknek vannak szánva. Szörnyű.
    Mondjuk elnézve a legtöbbször felmerülő kérdéseket (Stalkernál a "hogy lehet kimenni?", FC2ben a gyémántkereső), már nem is csodálkozom.

Még szerencse, hogy néha azért kijön egy-két értékelhető darab is, illetve hogy néha szerencsére nem butítják őket átlagamcsi agyi szintre.
  • Dante73
    Nézd meg a hivatalos gépigényt. Durva. Viszont konzolról jön. Mennie kell csutkán.

Dx10-ben nálam is meg-megröccen a FarCry2, dx9-ben viszont (konzol...) csutkán nem esik 30 alá. Vista 32bit.
  • Dante73
    Nagyon nem, de mindegy. Ártémába még egyszer nem megyek bele.
    Ugyanis. Nem véletlen hoztam fel Istencsászár nevét, mikor azt állítottam, hosszú távon ugyanannyi. Nagy vitánk volt, kiveséztük, egyetértünk. Márpedig Ő nem tiltakozott, mikor ebben a kontextusban említettem. Elég nagy konzolos ahhoz, hogy azonnal tiltakozott volna, ha "tévedek".
    Annyi, hogy 30% különbség van durván egy PC-s és egy konzolos game közt. Azonos vásárlási feltételek esetén. Akár külföldről, akár újonnan, akár használtan veszem. Ez pedig havi 1 játéknál már behozza az árkülönbséget, 6 év alatt, ami egy konzol élettartama. És akkor közben gépfejlesztésre is jut. Ez kb címszavakban, nem megyek tovább bele. Arty, Istencsászár meggyőzve, tovább nem foglalkoztat a téma.
  • DarkSector
    Powa NV!!!!

...hoppá...szólt valaki?....
  • DarkSector
    Jah és nekem meg szaggat a Far 2.
    az a retkes geci anyaszomorító cuccos.
  • [HUN]FaTaL
    Ez az általad annyira istenített nv miatt van, mivel nincs DX10.1 ezért nem tud AA-t..
  • DarkSector
    1 éves a géped.
    enyim is januári.
    Én is csodálkoznék rajta, de miről beszélünk.
    egy gagyi tr-ről??? Ez nem etalon, hogy összehasonlítsunk....vagy gondoltad ez kipréseli a konzolok tudását???
  • Dante73
    Ja, azt kapod, csak popupol... Pont a GTA4. Nézd meg a PC-s topikot, hányan írják, hogy nekik megvan eredetiben konzolon, és popupol, remélik a PC-n majd nem fog....
    Mai gép mindent tud, amit a konzol. Ha a mostani gépem nem viszi csutkán az TR-t, csodálkozni fogok. Pedig egy éves a gép. Egyszerűen már lenyomja izomból akármelyik konzolt. Ez ténykérdés. Igaz, ha egy game dx10-es, már vissza kell vennem. Viszont Te ezzel a generációval se dx10-et, 10,1-et, 11-et nem fogsz látni! Még vársz 3 évet. Én ha akarok, videókártyát cserélek. Ha nem akarok, akkor játszok konzolos szintű grafikával.