17438
  • Istencsászár
    Kuka.
  • DarkSector
    miért te az vagy fiam?
  • DarkSector
    Normálissan érvelni???
    a belem kifordul az ilyenektől!!!:
    Mármint az ilyen (normális) érvelések hallatán!

"Jajj ez szar...akkor hülye konzolok a hunyók!!"

Erre nem tudok mit mondani.
    ilyenekkel bezsélni sem érdemes, ráadásul én hittem azt hogy itt normásis emberek vannak.

Személyeskedést én ellenzem a legjobban. Híve vagyok a normális vitának, de ha valaki igy áll a dolgokhoz, akkor csak ez jut eszembe.
    SorryEz aljas duma...ennyi ez nem érv, hanem ... ködös duma...
  • rumkola
    Óvodásoktól mit vársz?
  • Balumann
    Nem ártana megtanulni normálisan érvelni, és a személyeskedést kerülni a forumon...
  • DarkSector
    Ezaz elbasznak valamit, akkor kennyük a konzolokra.
    Te mekkora gyökér vagy.
  • Chocho
    Azért szerintem ennyire nem vészes a helyzet. Vannak még jó játékok, nem kell átesni a ló túloldalára. Az én véleményem az, hogy a játékok olyanok, amilyenekké a játékosok teszik őket. Sokak azt mondják, a casual öli meg az ipar sokszínűségét, de nem lenne casual, ha mi, a játékosok nem erre vágynánk.

AitD? Az nagyrészt az Atari folytonos (amúgy szinte érthetetlen) anyagi csődje miatt lett olyan, amilyen, s igaz ez a TDU-ra is.

Az egyedi ötletek pedig azért halnak ki, mert a műfajok eljutottak lehetőségeik végére. A Far Cry 2 és a Stalker azért különleges játék, mert körvonalazzák az FPS műfaj jövőjét. Szerintem az akció-RPG-k (Fallout 3) és az FPS-ek össze fognak olvadni a közeljövőben.

Neo: Ez klassz, de mi lett vele? :M
  • NEOreg3
    Field Ops
  • Cat 02 #7773
    Volt régen 1 játékról hír. Magyarok fejlesztették, olyan volt h fps, de bármikor át lehetett benne menni rts nézetbe. Nem tudja valaki a nevét v h mi lett vele ?
  • Dante73
    Ha Friends-ben van az illető, és térképen megvan, akkor max 2-3 próba, és odatesz. Általában elsőre. Viszont ettől még egy szoba-rendszer belefért volna! A mostani bugok elenyészők már.
    Fallout-ból megvárom a magyart, utánna nyilatkozom, ugyanis még nem láttam. FC2 szerintem ütős darab, kicsit uncsi helyenként, kissé idegel is időnként, viszont, ha ezeket elnézi az ember, nagyon jó kis játék!

Pont ezt mondom. Konzolok terjedésével populárissá próbálnak tenni mindent, ez pedig csak az eladásoknak használ, (már, amikor) játékosoknak nem. Ugyanis a sokszínűség elveszik félúton.
    Ma már tulképp mindegy, melyik FPS-t veszed le a polcról, majdnem pont ugyanaz. Csak körítés más. És igaz ez minden típusra. Az egyedi ötletek, kihalóban vannak, ha mégis akad 1-1, azt meg elcseszik, félúton abbahagyják. Ilyen a TDU. de említhetném az AitD irányítását is. Újat próbáltak hozni, csak félúton elfogyott az idő, és összecsapták.
  • Chocho
    Nem csak a kiadásakor volt bughalmaz, most is az. Szánalom, hogy egymás megtalálása felér egy évadnyi szerencsekerékkel...

A Fallout 3-al kapcsolatban annyit mondhatok, hogy az alapján, amit láttam, nem lett egy HC RPG. Igazság szerint ez egy multiplatform akciójáték, RPG elemekkel. De! Ennek ellenére az atmoszféra nagyon ott van (megközelíti a Stalker-ét), a grafika szép, az irányítás tökéletes... egyedül a bugok zavaróak, de úgyis patch-elik majd.

A Far Cry 2-vel kapcsolatban osztom Cat véleményét. Jó játék, csak néha uncsi. Emiatt fikázni viszont felesleges. Én egy 8-ast adtam rá.

ArmA2 és OFP2? Hát a multiplatformmá válásukkal megszűnnek szimulátorok lenni, és sima, katonai témájú FPS-ekké válnak. Game over.
  • Cat 02 #7770
    Én kirpóbáltam a Fallout 3-at, nem játszottam vele sokat, de sztem tűrhető, túl magasra teszitek a lécet. FC2-t is szidja mindenki h a konzol miatt rossz, de sztem teljesen jó, picit unalmas néha, de hát ez van.
  • Dante73
    Az az igazság, hogy én még azt sem mondanám, hogy a játékok rosszabbak lennének konzolon. Mindössze az eltérő igényekről van szó. Amit a kiadók rendre figyelmen kívül hagynak. Ezért van az, hogy rendre elkonzolosodnak a "nagy" címek.
    A PC-s azért nem vesz konzolt, mert egy kis "szöszölés" nem zavarja, sőt... Ergó, a konzolokra jellemző egyszerűsítés nem bejövős feeling. Egy GTA mindkét platformon megállja a helyét, Egy Tomb Raider szintén, HA az irányítása NEM olyan, mint az utolsó két alkalommal. (Kontrollerrel toltam, nem igaz, hogy ez konzolon jó...) Egy TDU, ami valamilyen szinten MMO, PC-re való. Erre nálunk kihagyják a klubok közti versenyt. Az Istencsászár által annyira kedvelt japán ugri-bugri játékok konzolosok.
    De amíg egy AitD-t nem szégyellnek ezzel az irányítással kiadni, vagy egy TR-t, addig miért is tépem a szám?
    Sajnos, a játékos mindössze fejőstehén. És mivel konzolon általánosságban az egyszerűbb játékmenet a nyerő, a kiadók is levonták a következtetést, (tévesen!!!) hogy a konzolosnak mindegy. (Bár, hogy sokan megvédik az AitD irányítását, azért arra utal, hogy van benne igazság. Bojkottálni kellene az ilyen, és ehhez hasonló játékokat.De sajnos a konzolosok nagy többsége ellenfelet, [ellenséget?] lát a PC-sekben, egyébként nem menne 8 éve az a bizonyos topik, így megvédik, akárcsak az FPS kontroller párost. Használható ugyan, de van jobb megoldás!)
    Röviden; A JÁTÉKOSOKNAK, akár konzolos, akár PC-s, összefogni kellene, ha szar egy játék, nem megvenni, ha valaki mond valamit, a másik oldalnak nem ízekre szedni a mondandóját, hanem megrágni, megérteni, melléállni. És végre a helyükre tenni a kiadókat, mert nagyon látszik, hogy átvették a pénzéhes idióták a vezetést. Újra valódi JÁTÉKOSOKNAK kellene irányítani a dolgokat, és én biztos vagyok benne, hogy anyagilag is jobban megérné a dolog.
    Példa.
    TDU.... Egy isteni játék. mégis, viszonylagos bukás. Tudtommal konzolon is, PC-n is. PC-n, már várjuk a jó autós játékokat, mint a messiást. Erre? Kiadáskor bughalmaz, (tulajdonképp a beta-t kaptuk meg!!! egy javítás fél év, egy pack 1 év, és befejezve most, másfél évvel a kiadás után sincsen. És akkor mi van? Sírnak a warez miatt....
    Az alapötlet? Kiváló! grafika? akkor szintén. játékmenet, ötletek, kivitelezés ugyancsak. Erre nV karikon hol betöltődik a driver, hol nem, kárpekkek konzol exkluzívok, egy teljes évig, és szarnak befejezni a játékot. Ha mindez nem így van, odafigyelnek, dolgozgatnak kicsit, garantáltan átütő siker a TDU, legalábbis PC-n. Mai napig pörög a topikja, mai napig napi szinten játszunk vele sokan. Vajon, ha én magam, nem beszélek le 10-15 embert a megvásárlásáról, és a játékosok kilencven százaléka szintén, mekkora eladásokat produkál a játék? Ha feltételezzük is, hogy a lebeszélt emberek közt sok az átfedés, akkor is több milliós eladásról beszélhetünk, PC-n!!! Egyszerűen a hozzáértés már fájó hiány az, ami nagyon sok játékot a szánalmas kategóriába sorol. És az a legfájóbb az egészben, hogy egykori nagy nevek jutnak erre a sorsra, hiszen a kiadók ezzel, és nem a játékok minőségével akarnak tarolni.

Szánalmas.

Bocsi a hosszért, csak kikívánkozott.
  • Zóanagyvarázsló
    Ebből is látszik (bár a Fallout 3-ról nem tudok nyilatkozni, de videók alapján nem tetszett igazán), hogy mégiscsak számít mennyi AAA exkluzív érkezik adott platformra. Korábban ugye itt többen is kijelentették, hogy nem számít az exkluzivitás, csak az, hogy valamilyen formában egyszer jön-e az adott játék PC-re. Pedig egy RPG-nél magát a stílust is meghatározhatja.

Persze ha egy játék AAA költségvetéssel készül, akkor már eleve szélesebb közönségnek szánják.
  • Balumann
    Vajon a következő OPF és Armed Assault milyen lesz, ha multiplatform. Eleve az irányítást nem tudom elképzelni, mert valamikor a járműveket gp-vel irányítom, de akkor is kell használnom sok gombot a billentyűzeten (főleg ha leader vagyok). Meg arra kiváncsi leszek, hogy x360-as joystickal hogy lehet egyáltalán a kb. 700-900 méterre lévő ellenségekre (mikor már alig látszanak szinte, és fölé is kell célozni elég rendesen).

Remélem nem BiA lesz belőle...

Ha még komolyabb lesz az 1-nél, jobb AI-val, akkor megveszem ha lemegy egy kicsit az ára. Remélem nem fogják elrontani...
  • [Jakuza]
    Kiprobaltam a Fallout 3-at.
    Most mar lehet tudni hova vezet, a sok penzt csinaljunk belole es csinaljunk atiratot konzolra.
    Igy lehet elszurni egy regi nagy klasszikust, vagy lerombolni a nimbuszt, mert sikerul leredukalni egy atlag jatek szinvonalara ez okok miatt.
    Ezert nem szoktam orulni sosem, ha meghallom egy klasszikus PC jatekbol csinalnak egy multiplatformot, mert tuti elszurjak.
  • Chocho
    Persze, ennyire visszanézve ki lehet jelenteni, hogy egy játék sem igazán eredeti. Az érdeklődőknek ajánlom ezt a kis vidit. Érdemes csekkolni.
  • dronkZero
    Ha csak simán a lean left-rightról van szó, akkor az már a '94-es System Shockban is volt.

Ott fenn, a kis emberalakra klikkelgetve lehetett guggolni, hasalni, dőlni jobbra-balra...

A TPS-es megoldásban nekem is ez a KillSwitch rémlik...
  • [Jakuza]
    R Six sorozatban mar ezer eve lehetett. Ha jol emlekszem mar az 1999-ben kiadott Rogue Spearben is.
  • dronkZero
    Lehet, hogy hozzám már későn jutott el. Nagyon baltával szabottnak tűnt a grafikája, a játékmenete meg kb az első pálya feléig kötött le...
  • Balumann
    Nekem tetszett mikor játszottam vele... :I
  • Chocho
    Jaja, nálam is. :D

Meglepő módon, a pisi2 fanok imádták...
  • dronkZero
    Júj, ez mekkora szar volt... :P Instant del.
  • Balumann
    Hát, SC-ben is lehetett fedezékbe bújásból kinézni és kilőni. Viszont eszembe jutott még 1 játék, mégpedig a Kill Switch. Abban lehetett fedezékbe bújni, még úgy is lehetett lőni hogy csak a fegyvert dugja ki! :-) Tehát akkor sem a GoW meg RS VEgas volt az első :)
  • Chocho
    Nem ilyen módon. A SC-ben rejtőzködést szolgált. A Gears of War volt az első olyan, akcióra kihegyezett lövöldözős játék, ami ezt alkalmazta és tökélyre vitte.
  • Balumann
    Most jut eszembe, ez a fedezékrendszer a Splinter Cell -ekben volt először, tehát ez egyáltalán nem új dolog!
  • Balumann
    Pont akartam mondani, hogy még fel állni sem lehet. Sőt, mi felraktunk egy ECS nevezetü módot, bár főleg az AI javító miatt, de ha meglőnek el kell látni magunkat mert fogy az életünk (blooding), és még meg is kell gyógyítani. Meg meg is lehet gyulladni (tábortűz vagy égő jármű mellett), és akkor vagy vízbe kell mászni, vagy lehasalni és gurulni :D
  • Balumann
    Én is elkezdtem a James Bondot, és hát hogyismondjam. A grafika számomra tökéletes, nem látom szükségét jobbnak, nade hát a játék... Ha már nem lehet lelőni az üldözendő embert, legalább ne előttem fusson mint tiszta célpont. De ami leginkább zavar, hogy a fedezékből állandóan kilátszik. Én simán ki tudom lőni az ellenséget a fedezékekből (vagyis tökre semmi értelme nincs), engem meg nem találnak el olyankor, még a helikopter se ahonnan teljesen tisztán látható lennék. Multiban nagyon érdekelne, hogy a fedezékeknek van-e egyáltalán bármi haszna... Meg úgy tényleg teli van hibával. :( Hogy egy térd magasságu sziklán meg dolgokon nem lehet átmászni (csak ha úgy van beállítva) és meg kell kerülni, hát az nagyon zavaró. CoD -ban közel sem volt ennyire érezhető a linearitás.
  • Bucser
    Meg nem tudsz felállni...
  • Zóanagyvarázsló
    PC-re jön először, exkluzívnak indult.
  • Encore
    Az autoheal engem is elborzaszt. Ennél még az is jobb ha elsősegélycsomag pottyan ki az enemyből, mert meg lehet magyarázni, hogy volt nála. A legjobb, ha az elsősegélycsomagokat keresgélni kell logikus helyeken (házakban), de az autoheal a legrosszabb megoldás. Majdnem hulla vagyok, de elég ha három másodpercre elbújok és láss csodát full egészséges vagyok... Ez kombinálva a fedezékrendszerrel garantálja, hogy nagyívben elkerülöm a játékot.
  • Cat 02 #7750
    Dragon Age jön PC-re?
  • koschwarz
    a már említett OF-ban és armában ugye ha nem haltál meg elsőre, akkor vagy sántítasz és futni sem tudsz avgy lassú vagy, vagy remeg a kezed és nem tudsz pontosan lőni...mondjuk ha nem már a küldetés végefelé jártál, érdemes volt újrakezdeni :)

meg a swat-sorozat (FPS részei) is ilyenek voltak.
  • Chocho
    Elég egyedi megoldás, de kötve hiszem, hogy manapság egy átlag játékosnak ehhez türelme lenne. Hasonlót elvileg terveztek a Stalkerbe is, de kivették, pont emiatt. Csak a moddereknek hála került vissza bele.
  • Zóanagyvarázsló
    A Deus Exben számított, hogy hol találnak el. Ha sérült a láb sántítottunk, ha nagyon, akkor kúsztunk, a testlövések lassítottak, a fejsérülések rontották a látási viszonyokat, ha a karunk betegeskedett, a fegyvert alig lehetett egynesben tartani. Ráadásul ott még a mdeikitezés is jobban képbe illet, ha már egy jövőbeli implantokkal felszerelt ügynököt alakíthattunk. Persze az sem volt "szim", de korrektül volt megoldva, és élvezetes volt.
  • [Jakuza]
    Engem speciel mas zavar az ilyen jatekokban, foleg a szimulatornak titulalt, nem is tudom minek nevezzelek stilusuakban. Megpedig az, hogy beled eresztenek egy tarat azt 25% HP-val szaladgalsz, utana magadba nyomsz valamilyen bogyot,italt vagy legyen az barmi ami gyogyito hatasu es mint ha mi sem tortent volna futkaroznak tovabb.
    Neha, neha elofordul hogy a programozok arra odafigyelnek, hogy kezdjen el santitani , de ez is altalaban akkor kovetkezik be, amikor az eletero erosen lecsokkent es nem akkor ha labon lottek.
    Szoval iszonytatoan messzevannak a realitastol ezek a jatekok, meg ha szimulatornak is nevezik nehanyat, mint peldaul a taktikai rendorsegi szimulatorokat.
  • koschwarz
    a bond játék demóját vittem csak végig, röhejes volt.

az autoheal elsőre nem rossz ötlet, legalábbis koncepciójában nem nagyobb hülyeség, mint mindenhol elszórt kisebb-nagyobb vöröskeresztes dobozokat felvenni, csakhogy - és ez megint a "casual" (lassan káromkodás lesz belőle) irányzat miatt van - mégis sokkal-sokkal könnyebb a játék autoheal-lel. mégiscsak ad egy taktikai "mélységet" és izgalmat a régi rendszer, tehát amikor már csak egy kis csík életed van, és úgy kellene eljutnod a legközelebbi eü-csomaghoz...

most meg egyszerűen elbújsz és meggyógyulsz. a legtöbb játékban ráadásul nem olyan jó az MI, hogy ilyenkor előrenyomuljon, vagy támadjon, hanem szépen megvárja míg meggyógyulsz. annyira láma megoldás...tudom, hogy egy rétegjáték, de a legjobb megoldás a op. flashpointban vagy az arma-ban van, amikor medic-et kell hívnod, vagy ahhoz eljutnod. realisztikus is, izgalmas is.
  • Chocho
    Na ja... A CoD2-re én anno 7,9-et adtam. Szvsz a CoD széria megcsúfolása volt. Habár multiban nem volt olyan rossz, egy ideig nyúztam.
  • Chocho
    Nekem pont ez a női nullaság tette élvezhetetlenné. Nem vagyok pártolója az emancipált marhaságoknak, de... nem tudom, sok volt már. Mintha minden nő csak egy p*na lenne, ami Bond bácsira vár. lol...

A játék meg csak demo volt. A full lehet sokkal rosszabb. Sőt, ha mondod, akkor tuti.
  • Dante73
    Én, a magam részéről filmben azt élveztem, hogy szellemileg 60-as évek volt a film. Azaz, semmi női egyenjogúság, sehol egy feminista.... Legutóbb már volt, nem is volt igazi James Bond... Másrészt bírtam, (bírom) a kisfiús, kütyükkel való játékot. Legutóbb ez se volt.

A játék...
    Nem tudom, lehet mással játszottunk.... A grafika nekem olyan 1-2 évesnek tűnik, sehol nincsen még egy Mass Effect-hez képest se, hogy egy Bio-t, FC2-t ne is említsek. A játékmenet pedig nagyon.... nem is tudom, milyen.... gyerekes? Még nem láttam ugyan a filmet, de ha ilyen lesz.... megnézni sem lesz érdemes.
    Nekem nagyon nem tetszik. Nagyon egyszerű, az én ízlésemnek. Azért, adok neki még egy két órát, hátha....