17438
-
#7821 Szerintem pedig, eltérő a két világ.
Megértem, ez kell a népnek. Illetve egy részének! Én PC-s vagyok, és mások az igényeim, mint amit kapok. Ez elmegy konzolon, hiszen azért adják ki, azért fogy, mert ez kell! Viszont, nagyon sok "konzolátirat", ami ott tarol, PC-n bukás. Ilyenkor jön a warez duma. Pedig szerintem a fő ok, az eltérő igényen van, nem a warezon, noha az is belejátszik.
Tehát én azt hiányolom, hogy ne ugyanazt kapjam PC-n, mintha konzolom lenne! Hiszen, nagyon kevés kivétellel portokat kapunk, nem egy átírt játékot.
Megfigyelhető nagyon sok játéknál. Nagy név Pc-n, sikeres, konzolra is átírják, ott is siker, kissé konzolbarátabbá teszik, PC-n veszit az eladásokból, majd a következő rész már bukás.... Kis millió példa van rá.
Tehát nem a konzollal van a baj, hanem azzal, hogy próbálják a PC-t egy kalap alá venni vele, és az még a jobbik eset. Persze, hogy szidjuk a konzolt! Nem az kell(ene) nekünk, ami egy átlagos konzolos játékosnak. Ennyire egyszerű.
(Szerintem) -
Zóanagyvarázsló #7820 Persze, ezt nem vitatom, őszintén szólva nem tudom egyértelműen leszűrni, hogy maguknak a paltformokban ebben milyen hatása volt, látatlanban inkább nem gyártok elméleteket.
De azt tanulságosnak tartom, hogy a konzolra való portolás együtt járt a harcore-abb elemektől való ódzkodással is. És nem a PC irányába felhasználók felől, hanem a fejlesztők felől. Ha már egy IGN privjúban arról volt szó, hogy a Gothic 4-be csillogóbb shadereket terveznek az amerikaiak számára (bár ezt később hivatlaos fórumon mintha félig-meddig cáfolták volna), vagy a Gothic 3 esetében külön szájba rágós tutorialt (fogalmam sincs, megvalósult-e), az azt mutatja, hogy nem csak fórumokon élnek bizonyos előítéletek, hanem akár a szakmán belül is.
Ha mernének hardcore-abb játékokat felvállalni konzolon, és ez sikeresnek is bizonyulna (talán ArmA2, OFP2, Dragon Age bizonyíthat), az a PC-n való hardcore-kodásnak is kedvezne. Titkon remélem, hogy így lesz, és ettől még emellett megférnének a könnyedebb akció-RPG-k és egyebek is. Végül úgyis a piac dönt, de a kínálat is kihathat keresletre. -
#7819 Nem ilyenre gondoltam.konkrét példa például azt jelenti, hogy egy fix problémát mondasz pl, ami bizonyítja, hogy igenis a konzol határai szabnak gátat neki...
értsd úgy, hogy nem játékot kérdezek ámblokk, hogy xy játék mostani része szarabb, bla-bla -bla...
hanem hogy mi szar???
nem az egérrel kell lőni a játékban, hanem joy kell hozzá, mert egéren nincs ravasz, vagy ilyesmi.
Mert amiket te mondtál, az a fejlesztők hibája.
szerintük ennyit lehet kihozni egy párszázezres kiadással, hogy megtömjék a zsaebüket.
ez nem kapcsolodik a hardwer -her -
#7818 Hát az irányítást nézve sok köze lehet. A többit nézve lehet, hogy nincs köze.
Én mondjuk eleve nem tudom megérteni, hogy miért a megjelenés irányába fejlesztik a játékokat. Nekem például tökéletesen elég lenne a Far Cry első réséznek, vagy a CoD 2-nek a grafikája. Ha az AI-t, és játékmenet, fizikát fejlesztenék ennyire szerintem megunhatatlan játékok lennének.
Nemrég írtam példának az ArmA-t, grafikája számomra teljesen korrekt (optimalizáció az ráférne, legalább a 2magot támogathatná), ha az AI -t tökéletesítenék (változatosabbak lennének, változatosabban figyelnének, fedezékbe mennének), új fegyvereket raknának bele, esetleg még betennének lehetőségeket (akár fedezékbe bújás a kinézés mellé és még sok mindent lehetne, módokkal vannak próbálkozások, azokat kéne belerakni jól), nagyon állati lenne. És lenne vevő is rá rendesen.
A Rainbow Six is jó példa, bár abból én nekem a Vegas 1-2 jött be (korábbi részek nem tetszettek), de ha korábbihoz hasonlót fejlesztenek akkor az se lett volna rossz sztem. -
#7817 Rainbow Six szériát is átvitték mindenki számára emészhetőbe, de ezt még mindig nem érzem a konzol hatásának, hiszen arra is meg lehet minden csinálni hardkórba, ahogy pécére is fordítva. A piac ezt diktálja a játékosok túlnyomó többségének ez kell, meg is kapják... ez már nem az a világ ami régen volt. -
Zóanagyvarázsló #7816 Hát igen, az FPS-ek már csak ilyenek, ritkán szólnak a hardcore-kodásról. FC2-vel kár példálózni. Érdekesebb lehet viszont ebbőla szempontból a Rainbow Six széria.
Én nem játszottam soha egyikkel sem, így állást foglalni nem akarok, de az közismert, hogy például a hamradik epizód erősen butított volt konzolon, és sikeres is lett Live-on, mint multi FPS. Persze ha a PC-s hardcore-abb epizódok igazi blockbusterek lettek (vagy maradtak?) volna, akkor aligha került volna sor a Vegas-féle irányváltásra. Viszotn ebből is jól látszik, hogy gyakran maguk a kiadók/fejlesztők a (prevgen) konzolokon felvizezett verziókban gondolkodtak, azokkal kísérleteztek. -
#7815 "És igen, szerintem azért lett ilyen, mert úgy fejlesztették, hogy konzolra is kiadják"
Ennek mi köze a konzolhoz? ennyi ötletük volt... az első részben még ennyi sem volt, meg az fpsek többéségben ennyi sincs, de pont ezért csalódás sokaknak mert rengeteg kihgayott lehetőség, de ez a GTA4re is elmondható, semmivel sem jobb... lehet csinálni nagyon jó fpst, és az az igazság h exluzív fpsekben és ezek minőségben a konzolok lapipálják a pécét, a multik meg ugye mindenre jönnek szóval lényegtelen. -
Zóanagyvarázsló #7814 Örülök, hogy végre érveket írtál. Ebben már sok igazságod is van, a casual tendenciákért természetesen az iparrá válás, és nem a polcon kuksoló konzolok a felelősek. De ettől még bizonyos műfajoknál nagyon is valós a hatás, hiszen a korábbi HC cRPG portok konzolon nem értek el igazán komoly sikereket (némelyikük a fejlesztők "gondosságának" köszönhetően legendásan igénytelen volt), ezért is maradtak el évekig, vagy legalábbis számítottak másodlagosnak, mint port.
Jellemző, hogy a BioWare a hardcore rajongók kifogásaira válaszul egy PC-only RPG-t kezdett el fejelszteni, szemben a konzolos gyökerűekkel. Azóta persze már csak timed exclusive a Dragon Age. -
#7813 Másrészt, amit előbb is írtam, PC-n sokkal több a lehetőség. És tökéletes példa, Far Cry 2 -ben és Crysisban lévő AI -t össze lehet hasonlítani, vagyis szinte pont hogy nem is lehet... Bár Warheadban is találkoztam hajmeresztő dolgokkal, hogy kiáll középre és elkezdi ordítani hogy kifogyott a táram, meg a teherautóban ült a kóreai, én beszálltam és ott ugráltam előtte az meg meg se moccant, csak nézelődött :D -
#7812 A Far Cry 2-vel kapcsolatban megértem hogy nem tudsz kiigazódni az álláspontomon. Először nagyon tetszett, és azt még akkor írtam amikor másfél órát játszottam vele. Utána már úgy játszottam vele, hogy biztos jön még valami érdekesebb rész, valami fordulat és nagyon jó lesz. Aztán rájöttem, hogy végig ilyen feladatok lesznek, ugyanúgy átkell menni az ilyen táborokon és ugyan végig úgyan úgy meg fognak ott támadni, esély sincs átlopakodni, aztán lopakodni sem lehet.
És igen, szerintem azért lett ilyen, mert úgy fejlesztették, hogy konzolra is kiadják. Ha már csak az irányítást nézzük, még azt is merem feltételezni, hogy a kihajlást, hasalást azért vették ki, mert nem volt több szabad gomb az x360-as irányítón...
Helyes ha magadat véded, de egyszerűbb lett volna ha bocsánatot kérsz, mert látod tudsz normálisan is megszólalni ebben a témában, semmi szükség nem lett volna a személyeskedésnek és beszlásnak, és annak sem hogy visszaszóltál nekem. -
Zóanagyvarázsló #7811 Talán el kellett volna olvasni példáimat. Esetleg utánanézni vagy konkrétumról kérdezni, ha már ennyire nem mondanak semmit. -
#7810 Far Cry 2?????
Jah értem..az is a konzolok miatt lett szar..ááá
vágom.
akkor amikor én mondtam a topicban, akkor még faxa játéknak ismerted el, és leszóltál, hogy mit gunyolom.
értem én...csak néha nehéz kiigazodnom az álláspontodon. persze nincs harag. te véded pc tábort...én magamat. -
#7809 Az már más..
én mondtam hogy nem érted.
:D -
#7808 Mert te ezekszerint mégsem érted.
Mert én nem arra haragszom, hogy valaki nem szereti a konzolokat, mert nem lehet rajta iwiw-ezni, meg word-ozni.
Hanem olyan nincs hogy elkonzolosodott...
Régen is voltak konzolok, és akkor csináltak pc-re hardcore cuccokat, sőtt kis nintendokon is voltak faxa játékok.
Egyszerűen az emberek változnak...a fejlesztők, az igények.
És nem a konzolosság végett szraabbak a játékok, hanem naygrész az emberek nem igénylik.
Egyszerűen szarnak rá.
Ha kellene ez a piac, akkor konzolon sem lenne akadály.
van usb. lehet ugyanúgy egér billentyű, ha az irányítás lenne a fő probléma.
Én nem azért igénylek kevessebbet, mert konzolon játszok, hanem mert nincs időm, energiám már a sok full vontatott cuccra, hogy mennyide-csináldezt-megazt...
Egyszerűen fogom magam és végigtolok egy deadspace-t. és néha mint most is elmegyek haverral 2-3 órát cod-ra.
Ha lenne igényes FF, akkor nyomnám ezerrel, mert azt szerettem.
De konzolon volt...faxa volt. és jöttek a fejlesztők a X rész után...
ÁÁá gondolták kis zsebfaszok majd jobban ellesznek, többet eladunk.
Kiadták a FF X-2-őt ...
Juj már örültek...leszarva hardkor gémerek...de legalább többet kaszáltunk...
Egy nagy baj van a játékiparban...PÉNZ PÉNZ PÉNZ...
Az ember másodlagos. a hardcore gémerek meg a sor végén.
Remélem egyetértünk részben...
:P -
#7807 Normal fokozat manapság = casual szint, ami könnyedén élvezetesen bárki számára végigjátszható. Halo 3at is igy játszottam végig, és tökéletesen élveztem, és így is volt jópár rész ahol elkaszáltak és már idegbajt kaptam, aztán nemrég elkezdtem "hardon" ( legendary ) annyira neház számomra hogy le írni nem tudom:) nagyon kell taktikázni, ha kiszaladok valahova és nincs fedezék akkor 2-3 lövés és helo, 1szerűen csak fedezékből lehet játszani, és méterenként előre haladni. -
#7806 Ez különsebben nem izgat, akkor leg nehezebb fokozaton kell játszani és máris nem lesz olyan egyszerű, az a lényeg h élvezd a játékot és ne magadat szopasd:) nekem abból milyen előnyöm származik hogy meghalok valahol 3szor és állandóan kezdhetem előről ezt a részt... ilyenkor meg őrülök! Pl a Gears of Wart játszom most, és volt eddig 1-2 rész ahol párszor elkaszáltak, és kezdhettem ujra, kell ez nekem?:) pedig abba is üjratöltődik, na mind1. Egy COD4ben sem zavart, zseniális ugy ahogy van, most h medpackot szedek össze minden méteren vagy elbújok töltődni számomra ugyan az... -
Zóanagyvarázsló #7805 Bár én csak a Halo PC-s demójával játszottam, és az nem is hagyott mély nyomokat bennem, de jól állt neki az auto-heal, oda illett, bár meglettem volna nélküle is. Inkább a mindnehova való átvétele vitatható. Vannak játéktechnikai előnyei, de én játékosként nem szívlelem.
Viszont maga a Halo széria éppen arról ismert, hogy csak komoly nehézségi szinten érdemes belefogni, mert egyébként túl könnyű, és ez a játékélményre is kihat. De ezért lehet nehézségi szintet választani, közepes szinten a PC-only RPG, a Witcher is elég könnyű. Az tényleg inkább platformfüggelten tendencia, hogy manapság a tapasztaltabb játékosok számára a közepes szint már ujjgyakorlatnak számít a legtöbb játék esetében. -
#7804 "MONNYATOK már egy konkrét példát, ahol jelentkezik ez, hogy "a konzolok miatt lett szarabb a folytatás"
Majd meglátjuk mi lesz az Arma2 -ből, OPF2 -ből... Far Cry 2-ből már látjuk, előbb leírtam a véleményem ezzel kapcsolatban. -
#7803 És igen, többször beléd kötöttem, mert engem nagyon zavarnak a hülyeségeid, és hihetetlen hogy nem vagy képes még csak elfogadni sem. Nem azért járok sg-re, hogy ilyeneket olvasgassak; "Te mekkora gyökér vagy." Mond már, hogy nem értem, meg tagadd le hogy nem ezt írtad. Hát egyszerűen nemhiszem el. Fel sem fogod amit írsz. -
#7802 "NEM A KONZOLOK MIATT REGENERÁLÓDSZ ÚJRA!!! Érted ezzel ez a gond. NEM A HÁRDWER MIATT."
Úristen, beszélt erről valaki??? :O -
#7801 Jó, tény, a Halo nem könnyű. De az nem igaz, hogy a fejlesztők tehetnének a dologról. Sokszor a kiadó nyomása miatt változik a játék olyanná, amilyennek kiadják. S ha a Halo siker, akkor a buta marketingesek annyit akarnak lopni belőle, amennyit csak lehet. Így lett szvsz a COD2-ben is halhatatlan az emberünk... -
#7800 Hidd el ez:
" szar a játék...a konzolok a hibásak"
HÜLYESÉG...ez van.
Mindenki jön hogy ez meg az "konzolossabb"...
miva????
Miért konzolossabb egy rpg??? Mert a joy-on 2 karral meg 14 gombbal csinálod azt, amit pc-n majdnem ennyivel, meg plussz még a maradék 80-gombot beállíthatod másodlagosnak...
Ez a nagy PC-s feeling. ez nem különbözteti meg a 2 játékot.
Vagy grafika?már megbeszéltük...
Játékmenet??? Pc-n komolyabbak a párbeszédek vagy mi?
Nem értem, Mert senki nem mond semmilyen példát.
MONNYATOK már egy konkrét példát, ahol jelentkezik ez, hogy "a konzolok miatt lett szarabb a folytatás". -
#7799 Mégis mi az amit nem értek, és mi az hogy csak veled foglalkozok? Ennyire nem lehetsz lökött. -
Zóanagyvarázsló #7798 Szerk.: Persze néhány port volt, például az általam is említett Morrowind. Kár, hogy annak átütő sikere a fejlesztők számára éppen változásokra adott okot. -
#7797 Pedig a Halo nem könnyű fps, sőt... persze ujratöltődik az élet de 1 sinper lövés és halál, pajzs ide vagy oda... de más fegyverrel is 2-3 lövés és halál, az energia visszatöltés arra jó hogy HA ellenállásba ütközöl rádlőnek és mielőtt kapnád a végső lövést el tudj bújni és taktiktát váltani, közbe újratöltődik és újra nekieshetsz a dolognak. Ahol ez jól meg van csinálva ott nem gond, sőt teljesen jó és élvezhető ez a dolog.
Tehát a Halo nem kényelmes, hanem egy háborús játékba hülyén néz ez ki, de erről csak is a fejlesztők tehetnek, mert belerakták... erre senki sem kényszerítette őket, szerintük jó dolog, egyesek szerint meg nem, de ez legyen a legnagyobb baj egy játékban. -
#7796 A Warhead számomra sokkal élvezhetőbb volt, mint pl. a Far Cry 2. Már csak azért is, mert abban tényleg viszonylag lehetett bújdosni, taktikázni, hogy álcázva elmegyek odáig, ott feltöltődök, onnan bedobok egy gránátot, aztán azt elkapom, nekidobom a másiknak, stb...
Far Cry 2-be mi van, megölsz 1 valakit már mindenki elkezd támadni, akármilyen halkan sikerül. Szerencsére nem mindig sikerül megkerülniük az autót meg a házat, úgyhogy lehet kicsit taktikázni -.-' -
#7795 inkább ne írj.
nem érted , és látom leszarod, hogy mi van.
ha ingerel a logom, akkor menj el vagy kapcsold ki a monitort.
Mert papám, ne haragudj, de veleód nem is kell beszélni, te beledurrogsz mindenbe, független attól hogy semmi értelmesset nem mondasz a témával kapcsolatban, csak azt hogy ki mit csináljon, meg mit monnyon.
Ebből nem kérek játsz máshol sé mással, vagy írj a témával kapcsolatban.
MERT EDDIG CSAK RÓLAM ÍRTÁL...TÁN MELEG VAGY? -
Zóanagyvarázsló #7794 Ez az átlag duma a tényeken alapszik - korábban is megesett, hogy a nagy PC-s RPG frencsájzok hack'n slash spioffjait hozták csak ki konzolra (BG Dark Allinace, Fallout BoS). A KotOR-JE-ME vonal is egyértelmű. (De nézhetjük az Obsidiant is: KotOR II konzolokra, majd PC-re, ezután némileg harcore-abb NWN2 PC-exkluzívként, majd akció-RPG, ME-klón Alpha Protocol multiplatformként.) A most készülő Dragon Age kap konzolos portokat is, így végre lehet hosszú évek után hardcore-abb cRPG konzolon. Remélem áttörést hoz a kezdeményezés, és így megáll az RPG-elakciósodása. Kíváncsi leszek a Risenre és a Gothic 4-re is. (2001-ben volt még egy Wizardry: Tale of the Forsaken Land PS2-re, talán az utolsó klasszikus nyugati cRPG konzolon.)
Én hibáztatattam ám senkit megrovó módon, de egy konkrét játék kapcsán elhangzó állítás miatt kár másnak nekirontani, mert bizony nem tűnik teljesen megalapozatlannak, az RPG-k esetében ez a józan többség által elfogadott tény. Mellesleg ez nem jelenti azt, hogy például a KotOR ne lenne egy kiváló RPG - nagyon örültem volna, ha a ME is megtartja a harcrendszerét. -
#7793 Miért crysis ennek ellenkezője?
wow, meg a többi pc exclusive jobb? -
#7792 Szvsz még FPS-en belül is még rengeteg lehetőség van. AI -k fejlesztése, több lehetőség (pályán elhelyezett objektumok használata, lehetőség nyíltan támadjunk, vagy csendben), taktikusabb irányba elvinni (lehessen társakkal menni, akár COOP-ban, de AI-val mindenképp), összetettebbé tenni a játékokat (de nem RPG-s elemekre gondolok). -
#7791 Igen???
De remélem vágja mindenki, hogy miről beszélek...
NEM A KONZOLOK MIATT REGENERÁLÓDSZ ÚJRA!!! Érted ezzel ez a gond. NEM A HÁRDWER MIATT.
Hanem mert a készítők (bár én nem igényelek ilyen könnyítést, és fogalmam sincs hogy erre kinek lenne szüksége) a szerintük elképzelt a játékos igényét célozzák meg (10-17éves kornak max jol jöhet)...
Jah és gondolkodjon el mindenki...
Crysis
Nincs konzolra!!!! És ennél jellegtelenebb, üressebb fps-t még nem láttam.
Még csak lassítás, vagy hasonló sincs benne.
Az a nanoruha...hát az nem nagy kunszt, ha a többivel nézem össze...csak szép ennyi... -
#7790 "Ez nem bölcsöde, ha nem tudsz értelmeset hozzászólni akkor ne szólalj meg."
A PC-s játékoknak leáldozott topic után én ezt nem merném ilyen nyíltan kijelenteni. :))) -
#7789 Elég nagy baj hogy nem tudsz, a személyeskedést akkor is felejtsd el. Ez nem bölcsöde, ha nem tudsz értelmeset hozzászólni akkor ne szólalj meg. Bocsánat kérése helyett meg ne magyarázd meg hogy mi nem vagyunk normálisak, mert ettől meg nekem fordul ki a belem, ha arra képtelen vagy akkor ne válaszolj. -
#7788 "Csak példákat, ami monnyuk egyértelműen a konzol szab határt???"
Irányítás, könnyebb játékmenet, kevesebb kihívás, több akció, gyorsabb fejlesztés, slágerstílusok megjelenése... ennyi elég? -
#7787 "Tedd fel a kérdést...ha nem lenne konzol, akkor más lenne a helyzet???"
Igen. Akkor más lenne, mert vita se lenne az egészről. :)
"Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak."
"Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs."
Ez a két dolog kizárja egymást. Ha a játékosoknak nincs szükségük a hc game-ekre, akkor épp, hogy NEM szarják le a játékosokat. Önellentmondás, egy azon hsz.-ben.
"A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTŐK."
MIÉRT ÜVÖLTESZ??? Nem, nem a fejlesztők a hibásak, hanem a kiadók, akik a nyakukra ülnek. Kifejthetném, de nem fogom, mert ehhez mindössze minimális logikára van szükség. -
#7786 Jah mielőtt tovább beszélnénk...
Mire gondoltok?
Milyen legyen? mi hiányzik belőle? minek kellett volna jobbnak lenni?
Csak példákat, ami monnyuk egyértelműen a konzol szab határt???
Na? -
#7785 Teljességgel egyetértek. DarkSector, Te nem látsz mást az egészben, mint hogy mi pofátlanul hibáztatjuk a konzolos ipart. Holott az igazság bizony az, hogy a műfajokra a platform komoly hatást gyakorol. Az FPS is jó példa erre. A Halo óta "elkényelmesedett" az FPS játékosréteg, s így ma már a legtöbb lövöldében magától regenerálódik a karakter. -
#7784 Ne haragudj ez nagyon átlag duma.
Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak.
Mielőtt elmagyaráznék 1-2 dolgot...
Tedd fel a kérdést...ha nem lenne konzol, akkor más lenne a helyzet???
Ne haragudj, de a nagy lófaxt nem. itt ha pc-re más lenne a helyzet, akkor ettől független is tudtak volna csinálni külön másféle cuccokat.
pénz beszél.
Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs.
Nem konzolok tehetnek róla, mert max graf nem bírná...bár ezt hülyeség kijelenteni.
Tudod kik hibássak?
A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTŐK.
Minden játékos...KONZOL és PC egyöntetűen... -
Zóanagyvarázsló #7783 Persze nyilván áltlaánosítani sincs értelme ugyanezek alapján, minden műfajra, stílusra másként hat ez az evolúció. -
Zóanagyvarázsló #7782 Márpedig bizonyos műfajok az eddigi tapasztalatok szerint bizony objektíve megváltoznak a multiplatformosodással, más platformok előtérbe helyezésével. Ha tájékozottabb lennél, ezt nem kellene ecsetelni, de józan paraszti ésszel is belátható.
Azt már én nem tudom, hogy a Fallout 3 esetében mennyire áll, eleve PC-exkluzív RPG-ként is igencsak messze állna az elődöktől 10 évvel utánuk, de a Bethesda játékaiban is érzékelhető változás ment végbe, mióta a Morrovind Xbox portjának váratlan sikere után immáron az új Box volt a vezető platform az Oblivion (már a kezelőfelüelten érződik), és még inkább a Fallout 3 esetében. Ettől persze még lehetnek jó játékok, nyilván egyéntől is függ, hogy miként éli meg a változásokat.