19778
-
#3765 Ja de ha belegondolok akkor nem, mert meglehet miranda is jack mellett... szóval van remény még. Csak a proff élje túl, ő nem tudom miért halt meg :S -
#3764 Jajj ne már. Az elején összejöttem Jackkel egy gyors menetre... akkor buktam Talit? :P
Ha ezt tudom... -
NiGhTM4R3 #3763 Bójler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Nem tudom nektek hogy maradt mindenki életben a végén, Jack-en és Legion kívül mindenki lojális hozzám. S akárhogy variálom a végén a csapatokat, mindig meghal 3 ember.
Először akit a csatornába küldök, meghal. Utána mikor az erőtérrel beérünk egy helyiségbe, akkor elvisznek egy embert a bogarak (3ból 3x Mordant). S utána akit a másik csapat vezetőjének választottam, az is meghal mikor kinyitjuk a kaput. 3x vittem végig a végét, ezen elv szerint 3 haláleset mindig van.
2. Miranda-val is meg Tali-val is kipróbáltam a kufircot, Talival csak azért mert hátha megmutatja az arcát, de nem :(
Samarat meg Kellyt csak fűzögettem
3. Szerintem jó játék volt, 26 órával fejeztem be, és már csak olyan 10-15 küldi maradt - de ezek nem érdekeltek már. Szerintem ötletes volt, hogy megismerted a csapattagjaid háttértörténetét, ezzel a lojális-maszlaggal. Nekem jobban tetszettek ezek a rövid küldetések, ahol nem órákat kell bolyongani mint pl. az 1. részben a Fellegvárban.
Szerintem méltó folytatás volt, engem pl. a géphez kötött még hajnali 5kor is. Eddig más játék erre nem volt képes :]
Joker meg EDI mikor osszák egymást az jó :D na meg a bejövő üzeneteknél a körlevél, mint iwiwen :D
Mielőtt kijön a 3. rész, biztosan végigviszem még párszor.
-
#3762 Befolyásolja, ja. Csak egy csajjal jöhetsz össze (Jack, Miranda, Tali, Kelly). -
#3761 Oké, megpróbálom így.
Ja még valami. A küldetés előtt Miranda mondja menjek le vele a gépházba. Nem tudom, hogy ha lemegyek, akkor az befolyásolja e a kapcsolatot Talival... csak mert ő mondta, hogy menjek vissza, ha döntöttem, meg lerendeztem Mirandát... de persze nem "úgy" :P -
#3760 Nekem mindenki túlélte.
Tali ment a csőbe, Miranda vezette a másik csapatot. Én pedig beválogattam magamhoz Jack-et direkt, hogy ne legyen balhé a két picsa között.
Rohantam folyamatosan, nem pöcsöltem sehol, így megmentettük a doki csajt meg a Kelly-t + a többieket.
Túlélőket Grunt vitte vissza. Másik bandát ezúttal Garrus-ra bíztam. Samara csinálta a burkot, és Mirandát meg Thane-t vittem magammal.
Végül pedig Garrus és Thane jött velem a végső csatára asszem.
Mindenki túlélte, a legénységet is visszaszereztük Kelly-vel, dokival, szakáccsal, stbvel. -
#3759 SPOILER SPOILER SPOILER
Ja és Samara volt a helyi pala, és nyomatta a bubit. :) -
#3758 SPOILER SPOILER SPOILER
Valaki segítsen, nem tudom mit rontottam el. Full paragon infiltrator vagyok. Mindenki maxos loyalos meg minden.
Szóval a robot ment a ledobóba, "töröttpáncél" vezette a másik teamet, a tauren ment velük vissza a hajóhoz, és a végén a robot meg a "töröttpáncél" jött velem. Sajnos a legeslegvégén meghalt a professzor (pedig maxos volt, énekelt is nekem :P ). Mit csináltam rosszul? Akarok egy olyan mentést csinálni, hogy mindenki túléli.
Illetve Kellyt hogy lehet megmenteni? Vacsiztam vele, meg a halaimat is etette (mondjuk sok idő ment el amíg nem volt, én elfelejtettem, és utsó küldi előtt meghaltak a halak :S -
#3757 darksector: Az utolsó két kommenteddel nem értek egyet.
Először is ennek a játéknak a sztorija az erőssége, ami EPIK véleményem szerint.
És nem, ez nem egy DLC gigapakk... nem rége letoltam első részt, és és föld a kettő. Ez egy teljes értékű játék, ami egy trilógia része. -
#3756 én úgy érzem, mintha ez nem egy folytatás lenne, hanem egy DLC gigapakk....semmi egyébb.
sok sok kis dlc... -
Stockbauer33 #3755 Jól látod..Ez a játék ennyit tud. -
Rentadar #3754 A legtöbb mellékküldi kapcsolható a főküldihez. Sajnos ez a legtöbb embernek nem tűnik fel, mert ha nem szerepel minden 2. sorban az, hogy reaper, akkor már nehezen találják az összefüggést. Ilyenkor mindig azt tudom javasolni, hogy szépen üljünk le és jatszuk újra, próbáljunk kicsit fokuszálni arra, hogy mi történik a képernyőn és konkrétan miről beszélnek, esetleg egy kis suspension of disbelief sem árt.
Másrészt az első rész története rövidebb, csak mivel sokkal velősebb és koncentráltabb, ezért mindenki pikk pakk megérti.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert amikor jött Matriarch Benezia , akkor a kutya is értette, hogy jaj ez a gonosz, fuu, akko löjjük le. Ezzel szemben mondjuk az, hogy mi történik Haestrom napjával, az már nem olyan egyértelmű
Ez a játék sok tekintetben egy kísérlet BW számára. -
#3753 nah kimaxoltam lenyomtam.
47óra lett.
még így hogy megcsináltam pikk-pakk minden bolygót, mellékest stb is messzenem 70 óra, ahhogy mondták.
de állat volt, az eleje, és a befejezés az nagy volt, sokáig emlékezetes marad.
de kövezzetek meg ha akartok, viszont a story az egy rakás szar, annyira elvesznek a részletekben, mert mindenkinek ugye ad mellékküldit, hogy ha nem törődsz a csapattal, akkor 5-6 óra alatt lazán lezúzható a játék, vagy akár még hamarabb is. annyira nincs történet, van helyette sok rövid önnálló story.
ami azt illeti, elindul az első 10% egy bevezetés, utána 80%-ban hiámyzik a főstory vonalvezetése, és van egy uccsó 10%, amikor valamit elkezd lezárni egy befejezéssel.
csakhogy a közepét kitömő 20-30 kis röpke feladat (nem nevezhetők történeteknek) korántsem tudja összehozni az elejét és a végét.
kb mikor egy film első 15 percét megnézed, aztán megnézel 20 különböző sorozatot, ezután a film utolsó 15 percét....:D
egyik szemem sír a másik nevet.
itt az első rész nagyobbat mutatott, az valahogy a gyengébb grafika ellenében legalább egy fő történetet mesélt, hosszan annak ellenében hogy voltak mellékszálak...
ezekután elgondolkoztam, hogy akkor mi is volt ebben a 47órában, és kurvára nem tudom...
őszintén nem tudom mi a picsáról szólt a játék, az elejét értem meg a végét, de ezt 3 mondatban el lehet mesélni.....
ienkor mivan? csak én vesztem el a részletekben?????? -
#3752 kasztok erősorrendjének csúcsán perpill Sentinel (őrszem?) és Infiltrator (beszivárgó?) áll. előbbi akkor nyerő ha erőkkel szereted bántani az ellenfelet (mert mindenre van válasza+tech armor gusztustalanul erős), utóbbi ha egy mesterlövész puskával. többi kaszt is elég durván megváltozott, és a legtöbb nem túl pozitívan... -
#3751 át lehet amúgy nevezni, csak nem a játékon belül. na meg ugyanolyan hosszú kell hogy legyen az új név is, mint a régi volt. -
Richardix #3750 "
ME2: Gyalog mész és irtod az ellent kb 10 percig. Megérkezel egy adott helyre ahol van még kb 220 ember. Kiírtod őket. Misszió vége."
HA erre mondasz egy példát, állva tapsolok neked -.- -
Skyline #3749 Látom fröcsögibe akadtam de segítek aztán részemről nem is írok neked többet mert látom felesleges...:D
Te:"elsorolod mi volt rossz az ME1 mellékküldetéseiben, de hogy ez miben lenne jobb egy szóval se említed."
Én: Sokkal látványosabb és VÁLTOZATOSABB helyszíneken hosszabb "pályákon"...
A bolygószkennelés nem a makózás helyett lett,az 1ben is volt scan.
Ha ennyi lelőhelyet a makóval kéne felfedezni kb 1000 óra lenne a játéákidő...:D
És végül amit abszolút nem értesz de utoljára ujra leírom:
ME1: MAKÓ mászkálás 10 percig. Megérkezel a célhoz amiben kb 20 ellenfél van. Kiírtod őket. Misszió vége.
ME2: Gyalog mész és irtod az ellent kb 10 percig. Megérkezel egy adott helyre ahol van még kb 220 ember. Kiírtod őket. Misszió vége.
Mellékküldikből 1ben mint írtam 70-80%ban bolygóramenés makó épületben pucolás vége (tehát miért is hülyeség összehasonlítani ha egyszer fullmonoton makózás tette ki a játék jelentős részét szenben az ME2-vel amiben az akció és a beszélgetés teszi ki a játék jelentősebb részét a scannelés kb 10-20 perc/galaxis). Volt a fővárosban pár mászkálós küldi ez van itt a 2.ben is több városi helyen.
És igen a társak küldetései alatt a bajukra vonatkozó küldiket értettem amit nem vagy köteles megcsinálni ergo mellékküldetés,viszont ezekben sokkal kidolgozottab minden,és sokkal több a dialógus,akárcsak a városi kis küldiknél (Bizony például Verner barátunk miatt rendes nyomozást is kell csinálni)
No ennyi,vagy megérted vagy nem.:) -
Richardix #3748 gondolom majd a DLC-hez amiben jön egy új jármű -
#3747 csak azt nem értem, hogy miért van a billentyű beállításoknál egy csomó jármű irányító gomb,amikor csak a galaxis térképen lehet a hajót vinni, és csak az egérrel... -
Pares #3746 Valaki látta a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) c. örök klasszikus sci-fit? Most, hogy így Omegán császkálok újra meg újra, tisztára a filmbéli utcák meg környezet hangulata jön át... Nagyon fasza! -
Richardix #3745 Helyesbítek akkor: ha nem szeretnéd az egész csapatot elveszíteni, akkor kell szkennelni..
@robotnyk én nem hisztizek, egyszerűen elmondtam a véleményem, amibe Skyline reflexszerűen belekötött... -
#3744 akkor ne játszd, de ne hisztizz már vazzeg, rettentő unalmas, hogy minden játékra jut ilyen panaszkodó duracell nyúl... -
Rentadar #3743 Nem kötelező scannelni, ahogy az 1-ben sem volt kötelező makozni. (vagy várjunk csak?) -
Richardix #3742 mondjuk a karakter nevéből? :P
@skyline
Istenem, te nem vagy egyszerű eset! Kezdjük ott, elsorolod mi volt rossz az ME1 mellékküldetéseiben, de hogy ez miben lenne jobb egy szóval se említed.
a bolygószkannelős mellékküldetések gyakorlatilag annyiban másabbak, hogy nincs makoval utazás, és ezekben bizony 1 dialógus nem hangzik el. valamint, az hogy egyből gyalogos akcióra tesz le, attól nem lett hosszabb, sztem kifejezetten ugyanolyan hosszúak, csak itt minden táj más... a csapattársak összeszedése sztem alap hogy fősztori küldetésének tudható be, a nyavalyáikat már tekinthetjük mellékküldetéseknek. Városokban, illetve annak rokonaiban (Illium, Omega, fellegvár, pontpontpont) levő mellékküldetéseket meg hülyeség a makosokkal összehasonlítani, ME1-ben is voltak városbéli küldik, nem is kevés.. tehát.. hol van itt több dialógus?
Az unalmas MAkot kivették ugyan (öröm-bánat, döntse el mindenki magának) de beraktak egy annál még unalmasabb bolygószkennelősdit, amit viszont kötelező megszoknod, mert itt már nem arról van szó, hogy mellékküldetésezek vagy sem, hanem a sztori szempontjából is fontos fejlesztések miatt kell szarakodnod vele... gyakorlatilag a makoban eltöltött idő itt azzal telik el, hogy húzogatjuk az egeret a fél galaxison át... EZ jobb mint a Mako? de ezt miért kell már harmadszor is elmondanom?!
-
#3741 Te is tudod, hogy ez nem így működik...
Mindenesetre riszpekt a Bioware-nek a 2009-es évért. Pokoli szar év volt biznisz ügyileg (részemről legalábbis), de ők adták nekünk a Dragon Age-t és a Mass Effect 2-t - igen idén jelent meg, de mégis -.
Csak így tovább Bioware! -
simon7108 #3740 mielott ujrakezdeném lenne 1 kérdésem!majd ha kiviszem megint az 1. részt,hogy fogom megkulomboztetni majd az átimportálásnál,hogy az melyik mentés?:Dnehogy aztán megint ugyan azt rakjam át.... -
Skyline #3739 Próbálnak kedveskedni hátha így a sok warezlelenc közül valaki csakmegveszi. -
simon7108 #3738 na holnap ujrakezdem megint az 1. rsézt oszt a 2. részt:D
csak azon gondolkodom,hogy milyen karit csináljak?a mostani Katona volt de nemtudom milyen legyen a kovetkezo....
de ez ugyis csak azért lesz,hogy ne unatkozzak a 3. rsézig:Doszt majd a fő mentésemet fogom hasnzálni amivel eloszor vittem végig. -
Skyline #3737 Nem,mert amíg ott a makoval jutottál el a célig és utánna jött a gyalogos akció itt gyalog jutsz el a célig és közben végig akció van (ergo legalább kétszer több a gyalogos akció).
Sokkal látványosabb és VÁLTOZATOSABB helyszíneken hosszabb "pályákon"...
Dialógusok. A főköldetések alatt mit értesz? Mert ugyebár a karakterek küldijeit nem vagy kötelező megcsinálni így az tekinthető mellék küldetésnek is na ott pedig jóval több a duma.:)
Azt mondtad kevesebb a dialógus,ez az állítás FAIL,TÖBB a dialógus.
A másjellegü mellék küldetésekből pedig kevesebb van,de épp most fejeztem be mass effect 1-et nem akarlak elsomorítani de a legtöbb mellékküldi abban merül ki ME1-ben hogy: Pár részes beszélgetés,utazás,gyilok vagy skillel beszélés,vissza mellékküldi adóhoz...Mindez Makózos dögunalomban populáció nélküli tájakon, hogy aztán megérkezz a 3 különböző helyszín (bánya,épület1/épület2) egyikére amiknél csak a bentlévő dobozok különböznek más nem.:)
Vagy egy ürhajót találj meg aminek szintén tökugyanolyan a belseje mint a többinek és hentelj le szinte mindenkit.
Szóval akárhonnan nézzük ME2 előrelépés ME1-hez képest és egy jólsikerült folytatás ami ritka. -
#3736 Érdekes a marketing politika itthon...
Ma vettem meg a CE verziót, 10 ropiért. A normál "DVD tartóban hozzádbasszuk" verzió szintén ennyibe kerül. Pedig ehhez képest egy tök korrekt CE-t kaptunk. Nem a legjobb, ennél láttunk jobbat is, de szebbet keveset. Elképesztően ízléses a CE, főleg hogy egy fillérrel nem került többe. Érdekes... -
#3735 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem is szexuális összebújás,csak vagy az ölében ül, vagy az ágyon összebújva alszanak...ha kijátszottad,és folytatod a játékot,akkor a szobádból tudod felhívni Mirandát a terminálodon, az íróasztalon! -
#3734 Kelly-t én is megmentettem... 1 csaj, vmi tizedes halt meg. Lényegtelen, semmi szerepe nem volt. :D -
Richardix #3733 LOL... hát sztem a "Time to nut up or shut up" jobban passzol ide, de.. :P -
#3732 "I need your boots, your clothes and your motorcycle! "
legjobb comment ever :DD -
#3731 Hát jó randa. :D De azért elfogadnék egy ilyet, tök menő, hogy látszik ahogy összevarrták a pofáját. :D Nincs valakinek véletlenül egy full renegade Shepard mentése? :) -
Richardix #3730 Nálam az alapcsapatba ottvan Jack helye.. Lökéshullámmal úgy lehet aratni, hogy olyat még nem láttál :P
mellesleg meg lehet menteni Kellyt, ha sietsz! Nekem sikerült... hát... nem volt olyan hálás, mint szerettem volna, de legalább megmenekült :P -
#3729 Az ő célja sztem annyi volt, hogy bemutassa mi lesz a többiekkel, HA nem mentjük meg őket. xD
Nekem így jött le legalábbis.
A végén nemtudja valaki, hogy hogyan lehet megisnz összejönni Mirandával? 1x (a nagy misszió előtt) sikerült, de azóta amióta beszélek vele mindíg azt mondja, hogy majd ha nyugodtabb lesz a levegő v mi. Mi kell még neki? XD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén amúgy nekem a szellőzőbe Tali ment, csapatfőnök mindíg Garrus volt, aki tartotta a biotikus erőteret az meg Samara volt. Állandó csapatom pedig Baka meg Miranda volt. (Persze Garrus + Miranda volt a kedvencem, de így sem volt rossz...)
A végén azonban meghalt Jack. Igazából senki sem gyászolta, csak Shepard -meg is értem... :) -
Richardix #3728 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha a legénység elrablása után nem indulsz egyből utánuk (mellékküldizell pl.) akkor ő sajna az enyészeté lesz.
@CptObvious
Aztajóqrva! ILYET AKAROOOOK :D -
Quler #3727 Végigvittem.Nagyon szuper game!Sikerült a csapatból mindenkinek túlélni,de Chambers tizedesnek nem kellett volna életben maradnia?Meghalt a tartájban a kaszások bázisán. -
#3726 Nézd meg magad :)