19778
  • SötétBarom
    "ekem úgy tűnt, hogy minden egyes Kaszás egy-egy különböző volt fajból származik. Néhány erre a transzformációra alkalmatlan fajnak meg más szerepet adtak, mint Begyűjtő, vagy Gondnok."

Ebben lehet valami. 2:50nél is gondolom erről beszél pont. :)
  • Hoz_Hun
    Köszi!
  • cash888
    Sikerült, csak újra kellett indítanom az utolsó mentéstől... :S
    Ennyire bugos ez a játék? Még csak egy órája játszok vele, de ez már a sokadik hiba benne!
  • SötétBarom
    LoL most, hogy végeztem gondoltam elmegyek a Citadellára körülnézni, és hát ki mást vinnék magammal, mint Legion-t.. Vámnál a következő párbeszéd _A:SD?_:DS?_:SD?

Beszartam :D
  • wallen
    Miért tartja mindenki a Kaszásokat gonosznak. Egy csomó változót nem ismerünk. A Gethek is gonosznak voltak kikiáltva, de Legion feltűnése kicsit átszabdta a képet. Hirtelen kiderült, hogy csak egy szakadár csoport műve minden és eredendően sokkal szimpatikusabb és békésebb “faj”. Hasonlóképpen a Kroganok által majdnem kiirtott rovarcivilizáció sem az az igazi “gonosz”, mint aminek a történelem tartja őket.

Mégha a a Kaszások ki is irtják az emberiséget és az összes többi fajt a galaxisban, az lehet az ő léptékükkel nézve annyi, mint amikor az ember kiirt egy hangyabolyt a kertjében. Továbbá nem is kiirtja hanem átformálja a maga képére, hogy mint faj, Kaszás képében létezzen tovább. Nekem úgy tűnt, hogy minden egyes Kaszás egy-egy különböző volt fajból származik. Néhány erre a transzformációra alkalmatlan fajnak meg más szerepet adtak, mint Begyűjtő, vagy Gondnok.

És hogy mi a céljuk mindezzel azt sem tudjuk. Lehet más Galaxisok ellen vívnak háborút, hogy fenmaradjon legalább ebben az állapotban. El tudom képzelni, hogy a 3. rész végén a döntés az lasz hogy engedjük-e önként Kaszásnak transzformálni a Galaxist jelenlegi fajait, vagy sem.
  • CptObvious
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tali és a többiek akkor válnak elérhetővé, ha felvetted az első 3 csapattagot. Ekkor lesz még egy kötelező küldetésed, után mehetsz egyből Tali-hoz.
    Szóval, amilyen gyorsan megcsinálod ezt a három küldetést. 1-2 óra alatt simán meg lehet oldani, ha addig nem foglalkozol a mellékküldetésekkel.
  • cash888
    Igen, van ajtó, megvizsgálva azt írja ki, hogy az ajtó zárva van. A két hülyét meg el sem tudom rángatni a láthatatlan valamitől, annyira bele vannak temetkezve a "munkába". Na mit csináljak?
  • Hoz_Hun
    Kb mennyit kell játszanom, hogy meglegyen Tali? Időben? Ha mondjuk a mellék küldiknek inkább akkor veselkedek naki, ha már megvan.
  • USAMEN POWER
    Van egy nagy ajtó is gondolom. Na ott szerintem qrwa adott a helyzet. Egyik embered az ajtó egyik oldalára, másik a másik oldalára, te meg az ajtó elé a fedezékbe, majd aszem vmeik gombot meg kell nyomjad. Nem igényel nagy tudást.. :D
  • SötétBarom
    HG vagy modi javítsa a taget PLZ HTXVM.
  • SötétBarom
    Hehe. Egy kézenfevő:

[spolier]

A cerberust irányító arc valójában indoctrinated volt, a collectorok pedig ennek a Harbinger nevű papírrepülőnek a csatlósai voltak - viszont a Reaperek közt hasonló ellentétek feszülnek mint a Geth-ek esetében, és valójában a bázison egy anit-reaper reapert építettek collectorék, a bedoktrinált Illúzív tag pedig ennek az akadálynak az eltakarítása céljából küldte ode Seppárdot, aki így tudtán kívül némileg elősegítette az ECHTE reaperinváziót :DD

[/spoiler]
  • cash888
    Az egyik pályán elakadtam: Mirandával és Jacobbal vagyok még az elején, beszéltem a főnökükkel és eljöttünk megnézni, mi lett az emberi kolóniával. Kiértünk egy nyílt részre, egy láthatatlan valamit lövünk már vagy 20 perce, de még mindig semmi. Továbbmenni nem tudunk, minden ajtó zárva. Mi itt a teendő?
  • USAMEN POWER
    GTA -ban is lazán megoldják a Happy Endet, itt sem kötelező meghalnia senkinek, és remélem hogy a harmadik részben is tőlünk fog függni, hogy ki marad a végén !!
  • SötétBarom
    A DAO végén sem feltétlenül hal meg a főhős, ettől még nem lesz kevésbé "epikusab". Ez a "főhősnek meg kell halnia, hogy fasza legyen" egy faszság. SZ V SZ :D
  • USAMEN POWER
    "adhattak volna,vagy egy felfújható Mirandát" ---> Extra lyukakkal mi ? Na ja ! :DD
  • CptObvious
    Fallout 3: vagy beküldi maga helyett a paladin hölgyeményt és akkor ő túléli.(Na ez az igazi hősiesség! A bátorság, hogy magad helyett mást küldj a biztos halálba :P)
    Mondjuk én személy szerint sose rajongtam az olyan történetekért, ahol a főhősnek mindenképp meg kell halnia, mert csak úgy mentheti meg a világot....

Az esetleges folytatásokban, én is szívesen látnám viszont Shepard-öt és a csapat többi tagját. Még ha nem is mindenki térne vissza vissza.
    Ugye, nem Mass Effect lenne az első játék, ahol a főhős több részen át visszatér.
    Persze, nehéz döntés, mert biztos lesznek akik már megunják a karaktereket a 3 végére, és olyanok is, akik folytatnák.

@Dante73
    Tekintve, hogy az asari-k is legfeljebb 1000 évig élnek, elég valószínűtlen lenne ez a Shepard és Liara utódja menti meg a világot 50.000 év múlva. Akkora már valami nagyon ősi leszármazottjuk lenne akkor, aki már valószínűleg arra se emlékezne, hogy kik voltak ők :D

Én egy Cerberus elleni hadjáratot tudnék elképzelni vagy valami hasonlót.
  • Dante73
    Egy igazán jó, epikus történet vége sosem jó. Vagy a galaxis pusztul el, vagy a főhős áldozza fel magát. pl; Fallout3. vagy egy régi sorozat; (tűz, jöjj velem!) Twin Peaks.
    De azt simán el tudom képzelni, hogy Liara és Shepard közös utódja, aki folyamatos rémálmokkal küzd, legyen a következő ME trilogia hőse, 50'000 év múlva, újra a kaszások ellen. Shepard utolsó mondata Liarához; -Visszajönnek! és tényleg... Persze, közben kezdik megérteni a térköz-relék technológiáját, hiszen nem lett kitakarítva a galaxis, el-el ugranak más galaxisokba, azaz vannak új fajok, ezért elbizakodottak az emberek, akik a mi galaxisunkat közben már vezetik, békében, jólétben, minden faj elégedettségére. Krogan már csak 1-1 van mutatóban, elfelejtettünk harcolni, hiszen nincs rá szükség. És akkor megjelennek az emberi begyűjtők.... És csak egy ember van talpon a vidéken; Liara Shepard... Aki a folyamatos rémálmok miatt, a galaxist járja, a kaszások nyomait tanulmányozza, és készül a harcra. (Ez persze csak ötlet, nem is a legjobb, de valami hasonlót el tudnék képzelni)
  • w77d
    én még várom a futárt...
  • raepa
    A dvd-tok hatso reszen diszeleg egy collector. Mar ha az az. :)
  • SötétBarom
    Hm. Ha importálok egy ME1 mentést, akkor minden másként lesz? Gondolok itt konkrétan arra, hogy Wrex életben maradt, megmenekült a Council, stb. ??
  • Jacek
    Siman maradhatna szerintem is!! akar mint iranyito, vagy kikepzo vagy barmi, nem vele jatszanal de ott lenne:)
  • Skyline
    Pont amennyire kell,bár egy Talis kulcstartót adhattak volna,vagy egy felfújható Mirandát
  • Skyline
    Egyébként miért kéne Shepardsnak a 3 végén meghalni ahhoz hogy az esetleges mass effect folytatásokban ne shepard legyen?:)
    Elég nagy ahhoz a mass effect univerzum hogy a 3 végén Shepard esetleg túlélje és világmegmentője legyen,aztán ha jön mass effect 4 akkor egy teljesen más főszereplő legyen tök más alapsztorival jóval Shepard ideje után/elött...

Calver: kopaszok régi földi banda ha jól emléxem így fordítottéák az 1ben...:)

Janika: Azt jelenti hogy a hangszövegelés angol nyelvű de nincs angol felirat csak az említett országkok feliratai.
  • SötétBarom
    Ez amúgy mennyire "Collectors" edition? D:DD:AS_D
  • Gubberx
    Na megvan a collectors edition :) elég igényes a kiszerelése.
  • SaGa Jr
    Szerintem nem lenne elcseszve semmi ha meghalna az egész epic sztori végén Shepard. Rendesen megírt, hősies befejezéssel teljesen elfogadható lenne.
    Meg ha már lezárul a sztori akkor nem lehet sokféle lógva hagyott befejezése, mert akkor az nem lezárás, csak félbehagyás, íg a BW egyértelműen lezárásról írkált. Szerintem a vége ugyanaz lesz (győzől vagy kampec, de ekkor úgyis jön a load funkció ), legfeljebb az oda vezető út lesz változatosabb.

Azt én is szeretném ha a befejezés jó hosszú játékot adna de ne úgy mint most. Nekem még a 40 óra is karcsú ha már CRPG-ről van szó és cak a fő szálról beszélünk. :)

A stratégiai/akció játék mint lehetséges új játék teljesen belefér. Nem az állt a nyilatkozatban, hogy ha tetszik akkor csak RPG-vel folytatják, hanem hogy nem maradnak ME játékok nélkül a rajongók. Stílus nem lett megnevezve, a ME pedig nem csak Shepi és sleppje kalandozásai, hanem egy kitalált galaxis annak minden lehetőségével. Ebbe bőven elfér stratégia/szimulátor/akciójáték vagy amit akarsz, nem csak a CRPG. Ez megtörtént már másutt is, más kedvelt világokkal. Star Trek esetén is jöttek az FPS-ek, a szimulátorok, volt stratégia is. SW detto. Ha elég sikeres ez a fanchise akkor addig fogják róla a bőröket lenyúzni míg lehetséges és emiatt egyetlen stílusnál megmaradni lehet ugyan, csak potenciális bevételkiesés. Már most is olvasni mindenfelé olyan vágyálmokat, hogy milyen jó lenne röpködni, nagyobb harcokban részt venni vagy éppen felfedezni a galaxist egy kis hajóban ücsörögve.

Namost egy jó stratégia meg annyira nem tér el egy rendes CRPG-től. Ugyanúgy kell bele sztori, ahhzo a feladatoknak jól megkonstruáltnak kell lenniük, csupán nem kell olyan grafika. A fegyverzet, karakterisztikák könnyedén elintézhetőek, a kódolást sem kell maguknak csinálni, hanem ahogy más játékok esetében is megtörtént már, koprodukcióként megy az alkotómunka, netán valaki csinál egy jó alapot amit átvesz a BW és majd az EA égisze alatt áruba bocsájtják.
    Dumálgatós akciójátékot egy minimál munkával már a ME2-ből is csinálni lehet.
    Szimulátort alkotni sem lenne akkora befektetés és munka, hiszen nem kell annyi mindent megjeleníteni vele, mint az ME 1-2 teszi. Ott legfeljebb az átvezető videókban lesznek látható interakciók a pilóták/idegen fajok tagjai között, maga a lényegi rész egy nagyobb és könnyebben megjeleníthető háttér előtt játszódik (az űrben), ami egyszerűsége mellett is lehet csodálatos és lenyűgöző. Végülis némi grafikai update és a Freespace 2 átírható lenne, ha már máig az egyik legjobb arcade jellegű harci űrszimulátor.

Potenciálisan rengeteg kiaknázható lehetőség rejlik ebben a kitalált galaxisban is, amit igen nagy veszteség lenne parlagon heverve hagyni.
  • raepa
    Igen, a szinkron angol, de az osszes szoveg magyar, viszont ha minden igaz MerlinW tud erre egy megoldast. Koszonet neki! (Kar, hogy ket hete nem olvasom a topikot, es tegnap kilenc utan mar nem neztem vissza, mert ha jol nezem kozben leszedtem 16 megaert 14 gigat. :) )
  • SötétBarom
    Akkor még nem olvastam spoilert :D
  • Dopti
    Ilyesztően hangzik, de ha megnézed a doboz alját akkor ott a szinkron mellett feltűnik az Egyesült Kirsályság méltán híres lobogója (engem ez nyugtat :D) Márcsak azért is mert ma megyek a CE-m ért
  • USAMEN POWER
    Pár napja pedig nagy agyalás volt az én vezetésemmel a bejátszásról a végén ! :D
  • Calver
    a "kopaszok" azok akik akarnak lenni?
  • Calver
    hát... Reaper-ék elindultak körbenézni kicsit a galaxisban... megcsodálni a Citadel-t, lefényképezni Eden Prime látványosságait, esetleg késő délután kiirtani az emberi fajt és minden életet a galaxisban... tudod, csak a szokásos (és tényleg)

Shep, Shep... nem kellett volna ennyit csesztetni azokat a szegény kis gépeket...
  • SötétBarom
    3:30

Szintik nagyon csípik ezt a dumát :o)
  • SötétBarom
    Háhá, végigtoltam !!! :DD

A végén ez a human reaper igen böszme volt :DD Az akcióban meghalt Mordin (őt küldtem a csőbe) - valami ajtót próbáltunk bezárni, amikor belenézett egy skulóba, meghalt Grunt is, ő golyót kapott, miközben hozta a fire teamet, és végül meghalt Jack is - ő kísérte vissza a túlélőket a Normandy-ra (mondjuk ő nem volt lojális, szal lehet, hogy azért).. Félelmetesen jó volt a zene, a feeling, meg úgy minden (ami főleg nagyon tetszett, az a video, amikor a Normandy megérkezik a roncsmezőbe :]

A bázist lepasszoltam az implantáltszeműnek..

Amúgy a végén mi volt az a video azzal a kibaszott sok reaperrel??

• Janika7605
    Segítsetek légyszi!

Ezt a cdgalaxis oldaláról másoltam át:

Közép-európai változat: A játék angol nyelvű telepítést nem ajánl fel. A játék sajnos teljes angol változatot nem tartalmaz.

A tényleges játékmenet választási lehetőségei csak magyarul felirattal vannak, azokat angolul el sem mondják. Magyarul nem beszélők számára a játék nem játszható.

Akkor most mi van????
    A párbeszédek alatt nincs hang (angol)???

Van valaki aki tudja a pontos különbséget a sima és a gyűjtői változat között?

Köszi
  • Metalmilitiakid
    nekem is van egy mániám , bár tuti nem teszik bele , lehessen csajként összejönni mirandával :D
  • simon7108
    őőő lehet irányitani:Digaz nem ugy de a galaxis térképen lehet sőt kell is.
    vagy ugy gondolod mint 1 szimulátort?XD
  • robotnyk
    főküldetés, nem fogod kihagyni.
  • Vraaanyek
    egy mániám van, ami valahogy nekem nagyon kéne a játékba,de nem valószínű,hogy beteszik,mégpedig, hogy irányítani lehessen a Normandy-t...
  • Metalmilitiakid
    ki kell menteni vhonnan 2000 geth elől egy erősen napfényes bolygón és akkor, ha jóltom