19778
-
SaGa Jr #3805 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azért ekkora beleszólásunk közel sincs a dolgokba a leendő quarian-geth pofozkodás esetében itt a második részben.
3 admiral van a háború mellett és csak egy van ellene ami az alapszitut illeti. Ebből bunyó igérkezik.
A kérdés az hogy meddig fajul a dolog (na szerintem ha lesz tényleges beleszólás a dologba, akkor az majd a 3. részre marad és nem valószínű hogy az itteni minimál ténykedés bármit változtatna ezen, ellenben majd az ottanival, ami esetleg leállíthatja az egész pofozkodást még mielőtt elfajulnának a dolgok), itt inkább csak megtudjuk hogy mi várható majd.
Ha nekiáll manipulálni a döntést a játékos Tali tárgyalásán azzal, hogy bizonygatja ez az egész csak figyelemelterelés (paragon vagy renegade választ használja nem azt teszi amit Tali kér) és nem Tali az igazi ok, akkor pont a háború felé sodorja a vándorló életmódú szkafandereseket a játékos.
Egy üzenetet is kapunk ha ilyen módon alakítjuk a tárgyalást, amiben elmondja a Tali tárgyalásán semleges álláspontot képviselő női admirális (a megszállott Geth kutató és kisérletező), hogy találtak megfelelő adatokat a visszafoglalt hajón és folytatják a kutatásokat, amiért köszönetük, így több esélyük lesz a harcban.
Míg ha simán kitaszítják maguk közül Tali-t akkor az egyik férfi admirális küld levelet és arról érdeklődik mit titkoltunk el valójában. Itt nem derül ki hogy merre megy majd a történés náluk, de a háborút szorgalmazók igen erős fölényben vannak.
Van persze más megoldás is, amennyiben önként bukjuk Tali lojalitását azzal, hogy feldobjuk az apját. Na akkor megrémülnek kissé a szakfanderesek a tényleges veszélytől (az egyik admirális még említi is a későbbi beszélgetés során hogy akkor inkább mégsem szorgalmazná annyira azt az összecsapást), Tali meg igen komolyan bepöccen ránk.
Ha kiiktatjuk azt a 6 millió geth-et akik eretnekek a többi geth szemében (és az adott csomópontra vannak rácsatlakozva), akkor valamivel könyebb helyzetük lehet a harcban.
Ha átprogramozzuk őket hogy visszaálljanak majd idővel, akkor ennyivel többen lesznek az ellenfeleik, de legalább nem két ellenséggel, csak egyel kell számolniuk.
Mondjuk így sem értem miért mennének neki a geth-eknek (tudom, szerintük gyorsabb visszafoglalni a volt otthonukat mint terraformálni egy másikat ahol majd csak gyermekeik vagy unokáik sétálgathatnak szkafander nélkül) a biztos halálba, mert az kiderül, hogy azok a geth katonák akikkel mi is harcoltunk (az eretnekek) kevesen vannak a tényleges geth populációhoz képest.
Tény hogy nem lenne jó ha egymásnak esnének, de szerintem a geth banda még mindig többet tudna segíteni egy invázió ellen mint a 15 millió quarian akik a flottában vannak, nagyobbrészt nem is hadihajón. Olyan drasztikusan nagy veszteséget meg nem tudnak úgysem okozni nekik a quarian flotta hajói, hiába vannak sokan.
A krogan csoport így vagy úgy, de segíteni fog, akár Wrex van az élükön, akár nem.
Mindkét esetben elnyerjük a szimpátiát és egy igen erős tagot adunk az Urdnot klánnak (már ha ugye kiszedjük Grunt-ot a fürdőjéből és megoldjuk a feladatát). Ha megcsináljuk Mordin feladatát is akkor meg egy kisebb klán automatice beolvad majd az Urdnot-ba így erősítve tovább azt.
Meg aztán amúgy sem úgy ismerjük a krogan fajt mint ami kihagy egy jó kis pofozkodást. :D
Segítségnek elméletileg az első részből, már ha még élnek, jönnek majd a bogarak, a másodikból akár még Zaedd által jöhetnek a Blue Suns zsoldosok is (nem garantált, de szerintem ha kinyírtuk a másik alapítót akkor Zaeed visszaveszi majd az irányítást).
Ki tudja majd még Liara is besegíthet a maga kis szervezetével, már ha végre rájön szegényke hogy akit ő le akar vadászni az ott van a közelében és igen csúnyán félrevezeti őt.
Talán Garrus is bevetheti befolyását és pár befolyásosabb C-Sec-es haverját meg Turian katonát meggyőzhet hogy álljon mellénk.
Az emberi flottára szvsz számíthatunk (bár csak korlátozottan), ellenben ha betartunk TIM-nek akkor annak még lehetnek nagyon csúnya következményei (messzire elér a befolyása, sok helyütt vannak szimpatizánsai). Ez az egy ami igazán érdekel majd engem is, hogy lesznek következményei a 2. rész végi döntésünknek vagy sem már ami a Cerberus kapcsoaltot illeti. Az a legkevésbé sem fontos, hogy most felhasználtják vagy sem a Collector base adatait (szerintem az alapállapot valószínüleg ez lesz majd a 3. rész elején ha valaki nem akar áthozott karakterrel nyomulni).
A council meg szokás szerint majd megint az utolsó utáni pillanatban akar csak segíteni minimálisan azzal, hogy majd jól nem akadályozza a ténykedésünket. Talán szokás szerint a Salarian spec egység háttértevékenységgel infókat szállít ahogy az első részben tette. :)
-
#3804 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na most megpróbálom azt, hogy a dokit küldöm vissza, és akkor talán nem hal meg. A többi simán túlélte. -
#3803 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem jó volt Samara pajzsgyártani és senki nem halt meg ott. -
#3802 Eddig nem tudtam, hogy hogy kell azt csinálni. De most már tudom. -
#3801 ennyi -
#3800 Sziasztok lenne egy kerdesem a social/ceberus networkal kapcsolatban, mivel elsore nekem kusza volt.
Be irom a kodokat amit kaptam a CE-ben, es a kovetkezoket kaptam:
-Begyűjtő fegyver és páncél
-Zaeed - A bosszú ára
-A Normandia becsapódási helye
es ennyi? -
#3799 Nem ő az egyetlen. Szerintem is iszonyat gyenge lett a történet az elsőhöz képest. Ezen a 3. rész sokat javíthat, de a 2. magában számomra jó nagy csalódás. -
#3798 ja, hát ha neked ennyi maradt csak meg az nem a játék hibája. -
#3797 lol :DD -
#3796 Ezt nem nagyon értem most!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nálam így ahhogy leírtad, Thaine-t elkapják azok a bogarak.....szerintem vagy nem élte nálad túl mindenki, vagy mikor samara csinálja a burkot, akkor valójában miranda-ra gondoltál -
#3795 /minimális spoiler/
haha:DD -
#3794 És felkészítenek a "mellék"küldikben a döntéseinkkel a végső összecsapásra a 3. részben (vagy 4.). SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl. Tali tárgyalása, ahol buzgón a háborúra sarkalhatjuk mi is a Quarian-okat, vagy épp ellenkezőleg, mindent megtehetünk a megakadályozására. Vagy Legion-nak segítünk-e a szakadárokat átírni és visszatéríteni a kollektívájukba. Vagy a Krogan DMZ-ben ahol a jövendő Krogan politikáját dönthetjük el az effektív beavatkozásunkkal. De még sorolhatnám, mennyi velős döntést kell hoznunk. -
#3793 Köszi szépen!
Gondoltam hogy csak magyar feliratos kell legyen. Végül is visszatelefonáltam, és meggyőztem a srácot hogy magyar az.
Aztán mentem vissza, most már itt van előttem. -
#3792 Uramisten, aki annyira primkó, hogy pár "cérnát" nem tud egymáshoz kötni, az minek osztja itt az észt, komolyan gyűlölök az sg-s fórumokra járni,mert minden, de tényleg minden játékot folyamatosan húznak a jónépek, de úgy, hogy az élettől elveszi a kedvét mindenkinek, nem értem,ha ilyen k.vára szar volt,akkor minek osztja itt az igét, lépjen tovább, ha nekem egy játék szar, akkor nem keresem fel a fórumát, hogy ezt megosszam mindenkivel,mint aznapi program,hanem törlöm, jót nevetek rajta, és kb. 10 perc múlva el is felejtem...
rohadtul összefüggő volt minden perce, én aztán kritikus vagyok a játékokkal, kb fél évente egy tud lekötni valamelyest, és évente egy van, ami nagyon odavág, ez olyan!
Minden szereplő melléktörténetében vannak a főszálhoz csatolások, egyesem a játék történelmének szálaiba vezetnek, egyszerűen ad egy teljesen új "univerzumot", önálló múlttal és jövővel(amit történetesen mi alakítunk)
egy percig sem vesztettem el a fonalat, vagy nem éreztem úgy, hogy ne lenne köze valaminek a történethez...
mindegy,én élvezem a jó játékokat, ha van rájuk időm,és nem rosszat keresem mindenben... -
krisztajo #3791 Én az első részt is magyarul játszottam, úgyhogy semmit sem mond a Vanguard. Talán az volt a harci adepus?
Egyébként az előbb jött meg a csomagom (CE) csak épp amíg hazaérek várnom kell hogy rávethessem magam! -
#3790 /facepalm -
#3789 Totálisan egyetértek!
Ebben a játékban semmi történet nincsen. Már az elején megmondják, hogy a Colletors-okkal kell megvívni a csatát. Onnantól fogva csapatépítés és a végén a nagy összecsapás. Ebben semmi fordulat nincsen. Nekem az nem fordulat hogy jajj mi az a főellenség!!!
A főszál küldetései akkor jönnek egymás után, ha bizonyos számú csapattagot elértél. Ez olyan átbaszás, hogy valami csodálatos. Először én is bele voltam esve a játékba, de a végén ürességet éreztem. -
#3788 rendben, de el is tudnád mesélni, mi történik a kezdés és befejezés közt?
ugye értelemszerűen ha nem csinálsz mellékküldetéseket, mert azok nem a főszálhoz tartoznak.
amit a kezdés után az omega 4 relé bevetéséig megtudhatunk, a folytatásban.
spoilerben leírhatod néhány mondatban, mert nekem semmi nem jött át.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem ennyi maradt meg:
1. Kezdés
2. Elmentem az idegen hajóra, aztán elküldtek az IFF-ért
3. Befejezés -
#3787 Gyűjtői is magyar felirattal van!
Minden más angol... kézikönyv, borító stb.
Nekem iszonyú kellemes csalódás a CE! Azt vegyétek!
-
#3786 Hagy kérdezzem már meg azoktól, akik a gyűjtőit vették az 576-ból(gondolom a lokalizáltság tekintetében megegyezik a CDG által forgalmazottal) hogy azon túl ugye hogy a kézikönyv meg a plusz tartalmak angol nyelvezetűek, a felirat attól még magyar ugye?
Most voltam az 576-ban(persze hogy elbarmolták a rendelésemet, pedig igazoló mailt is kaptam, amit mutattam is a srácnak),de azt mondja hogy ő úgy tudja a gyűjtői egyáltalán nem magyar. Most akkor hogy van ez? -
#3785 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Erre mondtam hogy nálam Jákob volt a másik vezető ergo vele is túlélheti a csőben levő teches figura -
SaGa Jr #3784 Hmmm...
Én egyszer sem cseréltem lőszert, senki ellen. AP vált be, a warp ellenben karcsú teljesítményt nyújtott. Maxra gyúrva 35% bonuszt ad a sebzésre. Az kevés. Az AP már alapból 30% bonuszról indul, ami 70 is lehet vagy 50 ha csapatszintű képességként használjuk inkább.
Soldier-rel még csak kipróbáltam a játékot de annyira karcsú szegény, hogy gyorsan a felejtőben végezte (talán kap majd még egy esélyt mert kíváncsi vagyok a machine gun-ra). :)
Többiekkel, ahol elsősorban pisztollyal, max SMG vagy sniper, nyomultam ott az AP vált be leginkább. A sorozatlövő fegyverek gyönyörűen elbontanak bármilyen pajzsot és barrier-t egy pillanat alatt, ellenben a páncél mindig jól tartja magát. Ha nehéz lenne a pajzs és barrier bontás, akkor szerintem is a warp lenne a nyerő, de így hogy nem gond ezekkel szórakozni (főleg hogy valaki mindig van a csapatban overload-dal) nálam az AP a király. Csóri krogan-ok nagyon nem tolerálták ezt a lőszert, ahogy a geth-ek sem bírják jól a megemelkedett sebzést (főleg ha a fegyverre már megvan az Ap fejlesztés is), a kis biztonsági robik meg eleve nem kemény legények, nekik jóformán mindegy. Ahol gondolkodóba estem az a végjáték insane fokozaton ahol sok collector jön egyszerre pajzzsal, sőt akad ott barrier és armor védelemmel felszerelt rosszarcú is. Na ott megmutatkozott az AP igazi előnye, ahogy azt a nyamvadt pretorian-t (vagy mi a fene a neve a colletro "tanknak") is meglepően könnyen sikerült vele jobblétre szenderíteni.
A nagy robi is inkább ezt nem szerette. A pajzs baromi gyorsan lejött róla, sokszor még csak fel sem fogtam mi történik körülöttem, Miranda vagy Garrus (két favorit aki közül egyik mindig velem caplat) már megkínálta egy overload-dal aztán egy laza sorozattal. Pajzs nuku, maradt az armor és a Hp.
Pajzsnövelésre meg tényleg a tech armor a legjobb, de az nem tanulható másoktól sajna. Messze a legjobb képesség a játékban. Még jó hogy nem kombinálható a többi, amúgy tanulható pajzsos képességgel. Az nagyon csúnya lenne. Főleg hogy akkor már az ellenfél is használná.
Az egyéb pajzsnövelőket nem tartom létfontosságúnak. Eddig nem kellettek, bőven megvoltam nélkülük is. Legion használgatta a sajátját, de nem tűnt létfontosságúnak, úgyis legtöbbször fedezékből lődözött és találatot sem kapott. Ha meg kapott akkor általában olyat amitől az sem mentette meg (oké, normál játékban ilyen nem fordult volna elő, de én belepiszkáltam hogy az ellenfeleim is normálisan használják a fegyvereiket).
Egyébként van valami zavar a játékban, mert például nem csak a sentinel ellenfelek szokták a tech armor képességet használva megtámadni a csapatot, de rendszeresen így jönnek például az ellenséges vanguard-ok is. Pofátlan banda.
A Slam nálam mindig ölt már normálon is. Csak a legszívósabb ellenfelek nem pusztultak bele (az első fokozata inkább csak a sérültek eltakarítására jó, a második a minion kategóriát már kinyírja, a 3-as viszont már öli az elit bandát is). Insane-en egy kategóriát csúszott a gyilkolási faktor (első semmire ne mvolt jó, második csak sérült minion ellen, harmadik már ölte a minion-t, negyedik kellett az elitek ellen).
Egy nagy bajom volt csak vele, hogy egy célpontos. Ezért álltam át inkább idővel a szintén egy célpontos, kissé lassú de hatékonyabb Reave-re. Ha elkaptak nyílt téren jól jött az a plusz HP míg az egyik ellenfél kiszenvedett. Maradt idő fedezékbe húzódni. Jópárszor életmentőnek bizonyult. A sebzése is egészen baráti, ráadásul az ellenfél egy kis ideig csak kínlódik, nem harcol.
Jut eszembe, lehet hogy tanulható képességnek majd kipróbálom a dominate-et (megvan mint lehetőség, de még egyszer sem tanultam meg). Végülis az ellenfelek nagy többsége élőlény. Ez meg rajtuk hat olyan módon mint az AI hack a gépeken. Kíváncsi vagyok collector komák mennyire fogják szeretni. -
#3783 Áhhh, kispöcsű hangja van. :D -
Hoz_Hun #3782 Izlések és pofonok. Én imádom Shepard férfi hangját! :) -
#3781 Slam az kaki. Én sajna azt vállaltam be első játékban lojalitásból, felnyomtam 4-esre (ott is a sebzésre mentem, nem a bénításra) és faszán a leggyengébb ellenfelet SEM lehet vele megölni. Xar. Shocwave kéne, de azt meg nem adják lojalitásból...
A warp ammo mindent visz, univerzális, nem kell cserélgetni az ammo típust, mert pajzsot, barriert, armort, hpt mindent visz. Külföldi fórumokon is azt ajánlják, meg a revenant-ot hozzá fegyónak. Abban igaza van, hogy az ap erősebb és a disruptor is jobb szintik ellen, de nem minden ellen és ezért váltogatni kell, ez több skillpont. Így meg elég csak a warp-ot kifejleszteni maxra, csapatbónusznak és voilá. HA az ember nem szoldzsa, ez elég is.
Shieldekből is adott a barrier, a fortification, a geth tech shield, meg a tech armor (amit csak a sentinel tud sajna). Nem mindegyik jó mindenre nyilván és nem is mindegyik fjleszthető upgrade-ekkel később (meg van ami sebzés bónuszt is ad). Szal. kinek mi fexik. -
#3780 ::D:D:D:D -
raepa #3779 "Szóval akárhonnan nézzük ME2 előrelépés ME1-hez képest"
Egy fraszt. Bolygoszkenneles nelkul esetleg, de az onmagaban feledtetni tudja tetszoleges jatek osszes elonyet. Remek otletem van a kitalaloja szamara: egesz eleteben kizarolag bolygoszkenneljen munka es szorakozas cimen. Es eljen 100 evig. -
SaGa Jr #3778 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Neeem!
A csőbe akit beküldesz annál az számít csak hogy lojális legyen és ne tököljél a nyitogatással. Magyarán egyszer se kezdjen el csökkenni az állapota. Sietni kell és nem lesz gond. Ha nem lojális akkor vége lesz mint a botnak. Ha harcolgatsz szintúgy meghal. Futni kell, közben leszedni pár ellenfelet de a lényeg a gyorsaság ebben a feladatban.
-
SaGa Jr #3777 Nagyon hasznos tanácsok ezek.
Ha nem probléma kiegészíteném pár észrevétellel én is.
Insane fokozaton a warp ammo már nem feltétlenül a legjobb választás.
Ott már igen gyakoriak a shield-es ellenfelek, ami ellen pont nem jó skuló, míg a többi szempont esetén egyedül a barrier ami ellen jobban szerepel mint a másik élvonalbeli lőszertípus, az AP lőszer.
Ezen a nehézségen (de igazából a könnyebbeken is) a leghálásabb az armor piercing lőszer. HP és armor ellen keményen odaver, márpedig az ellenfelek 90%-a ilyen ellenállású lesz.
Megfelelő fegyverrel (SMG/assault rifle) párosítva nem gond a barrier és shield leamortizálása sem, mert ezek amúgy is jobban gyilkolják azokat.
Ha meg már csak HP és armor van, azt az AP lőszer prímán viszi (nagyobb sebzés bonuszt biztosít mint a warp ammo).
Regeneráció igazából problémát csak nagy nehézségeken jelent. Alapból a gyújtó lőszer és gyújtogató képességek tényleg hasznosak ellenük. De legalább ilyen hasznos egy jól kivitelezett fejlövés is a megfelelő fegyverből. Egy hulla nem regenerál.
Robik/geth-ek ellen (már a kicsik ellen) fejlövés és csókolom. Vigyázni kell persze mert ekkor robbannak a droidok.
A distruptor lőszer valóságos áldás ellenük. Persze ha van AP az is prímán megteszi.
Nagy robot/Geth Prime ellen nem működik az AI hack, ellenben az overload-ot egyik sem szereti. Utána már csak pár szépen kivitlezett fejes kell nekik és fekszenek/robbannak. Úgyis olyan szép nagy a fejük, támadjuk csak azt, le ne sántuljanak.
Husk-ok ellen kell egy singularity (max akkor lesz ha van adept karakterünk) vagy egy lökdösődésben (push) járatos társ, aki szétszórja őket. Ez a legbiztosabb módja a kezelésüknek, aztán lehet a kupacba rendeződött dögökre ráküldeni egy gránátot/rakétát (bár érdekes módon az sebez kisebbet) és le van tudva a probléma.
Az incinerate tech skill szintén jól használható ellenük. SMG gyorsan letakarítja őket az útból. Lehet persze lövedékekkel is játszogatni (gyújtó/Ap/fagyasztó/shredder/warp), ahogy fagyasztással is. Mondjuk fagyasztásnál oda kell figyelni, hogy a leírással ellentétben a fagyott állapotra nem minden fizikai behatás jelent nagyobb sebzést, csak a közelharci ütés. Ebben meg a legnagyobb spíler a vanguard.
A biotic variánsuk ellen (a nagy púpos husk) viszont valami kemény páncélbontó skuló kell ha biztosra akarunk menni.
Collector-ok sajna csak alacsony nehézségen karcsúak (se páncél, se pajzs, se barrier). Ott valóban nagy áldás ellenük gyakorlatilag bármely lőszer (shredder a legjobb, mert élőlények nulla védelemmel). Magasabb nehézségen már rendesen fel vannak szerelve védelemmel és jóval szívósabbak is. Ap lőszer ettől függetlenül szétkapja őket. A gyújtogatást kifejezetten utálják, de valamiért jobban ellenállnak a fagyasztgatásnak mint azt szeretnénk.
A saját fegyverük amúgy minden másnál hatékonyabban gyilkolja őket (hamvasztja az áldozatait). Spec skuló sem kell neki, viszont csak power csomagokból szedhető fel hozzá plusz lőszer.
Társaink jóvoltából megtanulható skillek közül lehet beválasztani a shredder/warp/AP lőszert. Szerintem ez a hatékonysági sorrendjük is. Egyéb, igen hasznos tanulható harci képesség még (max 1 lehet) a Slam (Miranda képessége, felkapja majd jókora erővel a földhöz keni az áldozatot, de nem használható bizonyos védelmek megléte esetén, magasabb nehézségeken játszva a hatékonysága már ne molyan kiemelkedő a szívósabbá váló ellenfelek miatt) és a Reave (Samara jóvoltából megszerezhető képesség, működik szerves és szervetlen ellenfelek ellen egyaránt sőt utóbbiakat még jobban is szivatja; folyamatosan sebzi az áldozatot, nekünk plusz HP-t ad, de sajna egyike a legritkábban bevethető képességeknek). -
#3776 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem megpurcant Legion is, meg Tali is, mind1 melyiküket küldtem a csőbe, mert mint kiderült az számít, hogy ki a másik csapat vezetője és oda én Samarát választottam, amiért meg is dícsértek, hogy bazijó választás és Garrust meg vittem magammal, mert benne bíztam. Jah, csak így mindenképpen meghal aki a csőben van a végén. Garrust kell elvileg oda pl. betenni másik vezetőnek és akkor havajdídzsé.
-
#3775 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én teljesen saját kútfőből nyomtam a dolgokat. Szépen upgradel-tem a hajót, a tagok is mind lojálisak lettek kivéve Tali. Az öngyiküldinél is hasból kiválasztottam a szerepekre azt akit én jónak gondoltam, és nem is sejtettem hogy meg is halhatnak. Legion ment a csőben, gondoltam ő tutira ért hozzá és ugye kvázi meg se tud halni :D Az erőteret Jack vitte, a másik csapatot pedig Jacob vezette, és nem halt meg senki. Jacob-al nem voltam teljesen jóban, de ő volt az aki mindig igazi katonaként gondolkozott, szóval nekem egyértelmű volt hogy jó vezető. -
#3774 Sajnos a férfi shepard hangja nagyon gyík. Nem illik egy brutális, kegyetlen karihoz (meg úgy semmihez sem, főleg nem karizmatrikus vezetőhöz nem). A női shepard tud kedves és kegytelen is lenni, nagyon jó hangja van (pláne mélynyomóval) én mindkét ME-t nővel toltam végig elsőre (sőt volt hogy másodjára is). -
#3773 Amúgy ha új gammát kezdtek a végigjátszás után akkor választhattok egy plusz skill-t a bónusz skillek közül (akár a warp ammo-t), amiket a többi akritól lehetett tanulni, ha lojálisak voltak.
Én is indítottam most egy idegebeteg háborús bűnös full renegade szoldzsát warp ammo-val (így már csak a páncéltörő ammo nincs meg neki az ammo típusok közül, de az nem is kell). Beteg fej, lesz rajta sok seb is a kegyetlen döntései miatt, űber lesz! Már a kolónián vagyok.
Nagyon pipec fejeket össze lehet tolni, némi ügyeskedéssel a kargenben. -
SaGa Jr #3772 Vanguard lett azt hiszem élharcosnak fordítva. Ugyanaz a koncepció mint volt. Shotival gyilkoló biotic/harcos, csupán nincs annyi képessége (ahogy másnak sem). De ez ott kell legyen a gépkönyvben ha minden igaz.
A katona az maradt katona. Ő ért alapból a legtöbb fegyverhez (a többiek maximum 3-hoz a pisztoly, géppisztoly, shoti, assault rifle, sniper kategóriákból). Nincs biotic képessége.
Az adept hasonlít még a leginkább korábbi önmagára. Singularity, push, pull, warp vannak neki.
Az infiltrator maradt távolról gyilkolászó. Kapott új skill-eket (egyikkel kvázi láthatatlanná válik, másikkal lángra gyújt másokat). Ha nem akarsz belemászni az ellenfél arcába akkor kitűnő választás.
Ja és még valami ami fontos. Az első részben a HP-d komolyan befolyásolta, hogy milyen class-t választottál. Na itt nem fogja befolyásolni (minden Shepard-nak ugyanaz az alap pajzs mennyisége és HP értéke). Csak a viselt páncél tulajdonságaitól és a kifejlesztett cuccoktól függ mennyi HP-d/pajzsod lesz (meg a nehézségtől). -
SaGa Jr #3771 Ha már spoiler-ezgetsz akkor legalább használd a megfelelő módot rá légyszives. Elég csak megnyomni a makrók feliratú gombot itt a szövegláda alatt és megtudod hogyan használhatod.
Legalább másokra legyél ilyen téren tekintettel. Ha meg ez netán számodra nem játható út, akkor hagyjál ki több üres sort, hogy ne follyon ennyire egybe a szöveg a spoiler felirat és a közlendőd között. -
krisztajo #3770 Köszi szépen! Én is úgy tudtam, hogy így van ha nem importálom a karit.
Most már csak egyet nem tudok (jelenleg). Az Élharcos kaszt milyen? Minek felel meg? Az a volt Katona kaszt vagy az is valami biotikus? Vagy teljesen új?
-
SaGa Jr #3769 Azért a sokkal több küldetés az nem igaz.
Pont ugyanannyi van a két játékban, bár az első részben több volt a hosszabb feladat. Mindkettő 82-nél áll két DLC-vel.
Csak itt a második részben ugye eleve 11 fő feladat (mission) a társakhoz kötődik a lojalitásuk miatt, további 9 a betoborzásukhoz. Ez sajna nem mellékes feladat, hanem a mission kategória.
A mellékfeladatok az assignment csoportba tartozók. Ja és ha nem paragon mentést hoz át az ember ahol tényleg mindenki nyűgjét, baját, problémáját jófiúsan kezelte, akkor úgy 10 feladatot/párbeszédet bukhat rajta, igaz ezek jó részéért nem is kár (amit sajnálok mert rendesen kihasználható potenciál az rendelkezésre állt, de sajna elég vacakul lett megoldva a helyzet).
Diskurzusok számát tudja a fene. Itt a második részben potenciálisan több van, mert több a körülöttünk lebzselő személy. Érdemi dumálást viszont talán ha két-három egyénnel lehet folytatni. A többi csak azért beszél hogy hűtse a gyomrát. :)
Hírek itt is vannak, de nagyobbrészt ha kíváncsi rájuk az ember akkor magának kell aktiválnia a megadott terminálokat. Meg aztán van 15-20 hír, ami további 2-vel bővül és ennyi (mert ennyit hajlandóak megosztani a plebs-el). Ha végigértünk rajta akkor kezdik előlről a felsorolásukat.
A karakterfejlesztés szerintem is vacakabb lett. A társainké az súlyosan visszafogott és pár helyütt a fegyverleosztás és skill választásuk sem teljesen világos. Ők a 30. szintre összesen gyűjthetnek 29 pontot, mi 59-et (+1).
Nem az a baj hogy nem maxolható ki minden (ez sosem hiba, sőt), hanem hogy nincs olyan képesség aminek a hiányát megérezné az ember a saját fejlesztési listáján belül. A skill párosítások nem az igaziak. Használható mellé szándékosan "használhatatlanok/feleslegesek" vannak téve, hogy még véletlenül se legyen nehézkes a fejlődés és ne legyen döntéskényszer.
Összességében nem rossz ez a játék, csupán kevesebb mint amit a beharangozások és ígérgetések idejében olvashatott az ember. Az első résznél számomra lényegesen gyengébb (ennek oka a történetvezetés, a lényegi játékidő visszaesése, egyes elemek rossz irányba változtatása). El lehet vele ettől függetlenül játszogatni és míg megérkezik a befejezés addig úgysincs más erre a világra, szóval tetszik vagy sem, ezzel kell beérni. Nálam max 7,5-ös értékelést ért el a játék. A tisztább és szebb (már ahol) grafika ugyanis nekem nem elsődleges (még csak nem is másodlagos vagy harmadlagos) szempont egy ilyen kategóriájú játéknál. -
#3768 Harci tanácsok:
- Shield-es, barrier-es, armor-os zsoldosok ellen overload, pajzs leugrik, majd warp, vagy pull, throw, shockwave, slam, ami jólesik, ja és warp ammo mindenkinek!
- Regenerálódó vorcha-k ellen gyújtólövedék, meg van egy skill ami leállítja a regenerációjukat (asszem Samara tudja).
- Ribirobik ellen 3 overload-ot tudó kari kell (sentinel-lel nem probléma), esetéeg 2 ai hack területre (lev 4 skill) kari, meg disruptor ammo, viszlát!
- Husk-ok ellen 3 shotis kari és gyújtólövedék mindenkinek.
- A végén a rohadék kollektorok ellen nagyon bejön a gyújtólövedék mindenkinek skill, mivel pár lövés max. és fexenek. Általában nincs sem pajzsuk, sem páncélzatuk, így a gyújtó átfúrja magát rajtuk és viszlát. Mivel az egész csapat azzal lő, haller a koliknak!
- Mindig tolhatunk fagyasztást skillből és lőszerből is, igen hasznos tud lenni, pláne ha már komolyabb területre hat (lev 4-en azt választjuk).
És perzse messze magasan a sentinel kaszt a legvariálhatóbb, mert tud mérnöki és biotikus skilleket is, így szintetikusok és élők ellen is jó, pluszba ott a tech armor, ami durva. Kár, hogy kevés a skillhely. -
#3767 "Azt mondtad kevesebb a dialógus,ez az állítás FAIL,TÖBB a dialógus."
Több szereplő, kb 2x annyi, mint az elsőben. Több küldetés, mint az elsőben, és 20-30%-al több dialógus, párbeszéd. Tehát, hiába több a párbeszéd, ha Talit 2-3x jobban ismerem, az első részből, mint Mirandát, vagy Jack-et.
"Sokkal látványosabb és VÁLTOZATOSABB helyszíneken hosszabb "pályákon"..."
Változatosabbat nem érdemes vitatnom, igaz, bár inkább ügyesebb variálásról van szó, de ez mellékes. Viszont, gyakorlatilag minden pálya rövidebb, mint az egyben. Ha a fő pályákat nézzük. Mékozást pedig a szken váltotta fel, ami sokkal unalmasabb, és a mékó hiánya miatt főküldihez sem kellett jármű, így azok kisebbek is lettek.
Liftezést, amibe volt egy kis fantázia csepegtetve (hírek, társak dumái) felváltotta a dögunalom töltőképernyő, karakterfejlesztés egyszerűen túl lett egyszerűsítve, és ésszerűtlenebb is, (Végén nincs is jelentősége a szintlépésnek; nem tudod kiosztani a pontot, mert 4 kellene, de 1-et kapsz) a történet GYENGE és lehetne sorolni a hibákat, napestig.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Eleve az alaphelyzet, szerintem egy Paragon Shepard számára felvállalhatatlan; én nem szívesen mentem a Illusive man által ajánlott emberek után, és azt vártam, hogy ebben a részben Ő lesz a főfőboss
Ellenben maga az egész játék összképe jó, és megéri a pénzét. Nálam is 9 pontos, a hibái ellenére. Ugyanis tökéletes játék nincs, sose lesz. Ez legalább hangulatos, érdekes, jól operál az érzelmekkel, látványos, megfelelően pörgős, akció dús, és azért infót is csepegtet annyit, hogy agyalni is tudjon, aki akar.
Nem kell minden tekintetben agyonra védeni, jó játék ez, a hibáival együtt is. -
#3766 őt küldd vissza a hajóra.