19778
-
Knabb #3886 Á teljesen mind1, hogy milyen gyorsan mész, vagy, hogy találatot kap-e, az egy scriptelt jelenet, a pajzshordozó csak úgy van amellett hogy fogja a pajzsot. -
SaGa Jr #3885 Bejátszhat esetleg az is, hogy az ellenfél támadja amúgy a pajzshordozót is, akit védeni kell. Ha netán ő kap találatot akkor elképzelhető hogy hamarabb "lemerül". Nem hinném, de bármi előfordulhat. -
Richardix #3884 hm.. akkor ami még logikus, hogy Samara lojális-e? Mert lehet hogy csak akkor fog utolsó erejéből szétrobbantani a mezőt, ha eléggé tisztel téged, vagy mi... -
SaGa Jr #3883 Vigyél magaddal két erős biotic-ot akik közül az egyik viszi a pajzsot. Samara amúgy inkább való plusznak mint hogy ő vigye a pajzsot. Ahhoz túl jól harcol.
Egyébként tényleg az lehet a gebasz, hogy valaki nem lojális.
Esetleg Miranda (ha megvolt a nagy összeveszés egy másik csapattaggal akkor a választásod következtében elbukhatod egyikük lojalitását, amit csak fullos P/R értékkel szerezhetsz vissza)?
Ki viszi a másik csapatot? Ez is fontos hogy rombolni kell előre mint állat, nem leállni feleslegesen harcolgatni, mert fárad a "pajzshordozód". A harcokat intézd el a lehető leggyorsabban és amint látszik a célegyenes irány előre mintha rakéa lenne Shepard seggében. Amint eléri a peremet a pajzs széle már legyél ott.
Ennél a résznél még nem sikerült elvesztenem senkit, bármilyen kombinációt próbáltam is ki. -
#3882 Te meg takarodj a büdös gecibe a szaroddal!
remélem a modik azzonnali bannt adnak te -
#3881 mirandát megdugtam, akkor se segit. -
#3880 hiába sietek. -
#3879 Valaki gyorsan bannolja már ezt a pöcsöt, mert mindenhova beteszi a szar linkjét és mindig valami fasz linkét próbálja eladni -
Richardix #3878 sztem ott az a fontos, hogy siess.. Samara is mondja, hogy nem bírja sokáig.. ha megpróbálsz sietni, talán mind megússzák.. nálam egyből túléltük... nálam csak 2-en haltak meg, ők is rossz döntésből. -
Knabb #3877 Talán mert valamelyik embered nem loyális a háromból, Samara nálam visszatartotta a dögöket. -
#3876 anyádhoz, ahhoz. -
#3874 Szép gyujtemeny. -
#3873 a büdös kurvaéletbe mostmár!!!
mi a fasznak viszik el mindig a bogarak az egyik emberemet?
a videóban a youtube-on samara a végén visszaveri egy nagy lökéssel az ellenséget, az én helyzetemben mindig samara és miranda is összeesnek, és a bogarak így elviszik az utólsó kintmaradt emberemet....
óbasszamár meg...
monnya meg végre valaki, hogy miért van ez? -
bgabor #3872 Tudom hogy a sima pisztolyhoz több golyó van, de a hand cannon meg bazi erős. Kábé mintha egy 9mm-es beretta helyett egy .357-essel lövöldözgetne az ember.
Egyébként csak hangulatfokozóként lövöldözgettem vele, mert sajnos korántsem olyan jó fegyver mint az első részben volt. Ott szerintem a pisztoly volt a legjobb fegyver.
Katonaként persze úgy vittem végig hogy az esetek 90%-ában Assault Riflet használtam, ami ebben a részben szerintem a legjobb fegyver, főleg a kaptárhajón megszerezhető harmadik fajta, a piros. Az brutál. -
Hoz_Hun #3871 Megelőztél. :)
Na mindegy nálam pár plussz cucc is látható. Amúgy soha egy játékhoz sem vettem ennyi mindent mint a ME-hez. Ami azt illett, más játékhoz nem vettem semi sem a játékon magán kívül. -
Hoz_Hun #3870 Mass Effect 1 Collectors, igen van egy képem, de ezen a teljes saját ME gyűjteményem rajta van, úgy hogy nem nincs ennyi minden benne!
A ME1 CE kiadásában a kép felső részében látható dolgok vannak:
- fémdoboz, mellete a műanyag lehúzható borító
- a tok két lemezzel (a bonus lemez renget plusz anyagot tarlamaz)
- Galaxis codec és manual (nam az a vacak amivel itt kiadták, ez vagy 30-40 oldalas)
- art book Mass Effect: Future Imagined (kivonat, mert van egy nagy art book is, ld lentebb a képen)
Az öszes többi a képen pluszban vettem neten:
- Mass Effectes poló (sajna a lényeg lemeradt a képen az N7 jelzés és a piros-fehér csík a váltól végig a karon)
- Audió cd
- A két hivatalos regény: Revelation, Ascension
- az official game guide
- Art book (ebben sok van, keménytáblás könyv)
- meg vagy két poszter
Mass Effect (1) Collector Edition + egyébb MEs cuccok -
#3869 Tudtommal Mass Effect első részéből CE csak konzolra volt:
Nekem a CD Projekt-féle első kiadású Mass Effect van PC-re, mely csak annyival több a nem olyan régen újsághoz árult ME-nél, hogy van benne egy hangulatnovella, melyet Kolozsvári Zsófia írt. -
SaGa Jr #3868 Válts vissza a hand cannon-ról az alap pisztolyra.
Abba 60 skuló fér és annyival nem rosszabb a sebzése, főleg ha fejleszted is. Lőszernövelésre van fejlesztés (pisztoly esetében ez tényelg nem sok) meg van karra rakható páncélkiegészítő is (újabb plusz skulók).
De ha már katona vagy akkor miért pisztolyozgatsz ha van sokkal hatékonyabb fegyver is az arzenálodban?
A pisztoly nem boldogul jól sem a pajzsokkal, sem a barrier-rel, sem pedig az armor-ral (már nem az alap páncélzattal, hanem az armor csíkkal rendelkező ellenfelek védelmével de ezt a leírásában is kifejtik).
SMG (géppisztoly) ellenben gyalázza a barrier és shield védelmeket, ahogy az assault rifle is. Alap sebzésük kicsi a pisztolyhoz képest, de 2 lövés a fejbe általában elég. Sniper rifle alap változata nem a leghatékonyabb a pajzzsal védett célpontok ellen, de a fejlett változattal már nem lesznek ilyen gondok, ráadásul 10 helyett lényegesen több lőszered lesz hozzá. -
SaGa Jr #3867 Az "élharcos" (maradjunk a normál leánykori nevénél, Vanguard, első részben meg harci adeptusra ferdítették) használható, amíg nem akarsz hardcore vagy insane fokozaton játszani. Ott az alap rohamozós képessége (mindenen átmegy, akár szakadék felett is és odaérve célpontfoz lever neki egy sallert) már nem lesz olyan hatékony.
Ezek mellett tanulhatja a pull (mikor magad felé húzod az ellenfelet), Shockwave (ellenfél irányába megindított gejzír szerűségek, feldobják a célpontot ha nincs pajzsa vagy egyéb védelme), Incendiary ammo (gyújtó lőszer, szervesek ellen kifejezetten hatékony, gátolja a rengerációt), cryo ammo (fagyaszt és a fagyott ellenfélbe elég egyet beleütni és széttörik). Használhat alapból nehéz pisztolyt, géppisztolyt (ez új csúzli kategória) meg shotgun-t.
Igazából ha pajzsos vagy egyéb módon védett a célpont akkor nem árt ha megfelelő kísérete van akik ezzel a fajta védelemmel el tudnak bánni, mert neki nincs erre semmilye.
A katona (soldier) annyival jobb nála, hogy többféle fegyvert használhat, alap képessége segítségével kicsit felgyorsul (minden lelassul körülötte míg ő normál sebességgel cselekszik, így adott idő alatt lényegesen több találatot bevihet egy célpontra ami nem igazán tud erre mit reagálni), vagy negy lövési képessége amivel fellökheti a célpontját és sebez is vele (tulajdonképpen felfogható a biotic throw képesség megfelelőjének is csak nem olyan sokoldalú). Meg ő is megtanulhatja a gyújtó, fagyasztó lőszerek használatát, plusz a distruption ammo-t (gépek és pajzsok ellen nagyobb sebzés).
Van még a két említett top kategóriás class, az infiltrator (beszivárónak lett fordítva ha jól tudom) és a sentinel. Az előbbi a mesterlövész, aki ha ezt a fegyvert használja és távcsövébe néz, ugyanúgy lelassul körülötte minden mint a katona képességénél. Ő még el tud rejtőzni, meg tudja gyújtani az ellenfeleit (nem lőszerrel, képességgel), valamint ideiglenesen maga mellé állíthat gépi ellenfeleket. Továbbá fagyasztó és distruption lőszert is használhat. Fegyverekből mesterlövész puskák, géppisztoly és nehéz pisztoly állnak rendelkezésére.
Sentinel az vegyes class. Tech képességei az overload (gépeken sebez jó nagyot, plusz pajzsokat gyilkol), cryo blast (fagyasztó támadás). Biotic képességei a throw (ellököd az ellenfelet), warp (ez meg simán sebzi az ellenfelet). Kombinált skill-je ami a játék legerősebbje, a tech armor, ami plusz védelmet ad, magasabb szinten még a sebzéseit is erősíti, ha meg legyilkolják róla ezt a védelmet akkor elég nagy körzetben ellökdösi az ellenfeleket. Csak pisztolyhoz és géppisztolyhoz ért alapból.
Az adept (adeptus) a tisztán biotic karakter. Fegyverválasztéka ua mint a sentinel esetében. Képességei a singularity (magához cincálja a környezetéből az ellenfeleket), pull, shockwave, throw, warp.
Végül van az engineer (talán mérnökre fordították). Tud AI hack-et (gépek magad mellé állítása), combat drone (kis segítő "droidot" hoz létre ami támadja és leköti az ellenfeleket), incinerate (gyújtogatás), cryo blast (fagyasztás), overload (pajzs és gépegyilkolás). Fegyverzete mint az adept és sentinel esetében. -
#3866 Mien a ME1CE? raknal fel képet? -
#3865 frankó :D kösz arcok :D csak olvasgattam hogy kiherélték a Vanguardot, gondoltam rápróbálok valami 'viccesebbre' a kettőben...de az egyben komolyan osztja :D -
#3864 ilyen
olyasmi mint a Incinerate, csak nagyobb területre, kisebb sebzéssel. szerintem mókás kis képzettség. -
#3863 Ja bocs, te is ezt írtad, csak rosszul írtam sry. -
#3862 Első rész mentés importálásakor lehet kasztot váltani. -
#3861 DLC-t még nem raktam fel, milyen gránátja van? -
#3860 nem, válthatsz kasztot az elején, karakterimportálásnál. -
#3859 most tolom végig az elsőt, és azt a karimat akarom behúzni a kettőbe...a kérdés az, hogy ha az elsőt Vanguardként játszom végig, akkor a kettőben is Vanguardként játszahtok csak? (mármint az importált karakterrel) -
#3858 Energy Drain aranyos, olyan kasztnak akinél nincs Overload szerintem kötelező is. Zaeed gránátja se rossz, Slam viszont szörnyen gyenge, többit annyira nem próbálgattam... viszont lőszer képzettséget főkarakterrel megtanulni szvsz baromság - max ha nagyon van felesleges pontod - mivel csapattársaknak előnyösebb passzív képzettségeket adni. (a cooldown ugyanis minden képzettségüknél többszöröse) -
#3857 Szar. Adeptem stukkere kb 2 percenként kifogyott, mert belefért kemény 18 lőszer :DD Az első részben meg végtelen mennyiségben puffogtathattam.. Upgrade 22nd century style :DDDD -
#3856 én spec mindet végigpróbálgattam mire döntöttem Sentinel mellett
nem használhatsz minden kaszttal minden fegyvert, viszont később lesz lehetőséged megtanulni egy extra fegyvercsoportot - szóval pl Sentinel-el is képes leszel Assault Rifle-el pusztítani. -
bgabor #3855 Katonaként szerintem egyértelműen a krogan 'begubózás' képességét érdemes választani, maxra feljesztve nagyon durván megnöveli a védelmedet, három(!) percen keresztül. -
#3854 Viszont a kettőben 3 perc, amíg a bioticbubble eléri az ellent. :C Az meg, hogy a pajzsos enemy-ket nem lehet eldobálni totál elbassza a feelinget (ugyanis akiről már lelőttem a shieldet meg az armort is, többnyire két golyóba belehal -.-)
Mondjuk én adepttel toltam, és ott ez roppant irritáló volt.. Egyedül a sok husk, meg az amatőrebb gethek ellen lehet látványosan hajigálni :D -
bgabor #3853 Hát én pedig Soldierként a Heavy Pistolhoz négy tárnál(24 lövés) több lőszert sose tudtam magammal vinni, és fejleszteni se tudtam ezt. Persze katonaként ilyenkor előhúzza az ember az Assault Riflet és oszt tovább, de azért marha zavaró volt. Az első részben kifejezetten élvezetes volt pisztollyal lövöldözni, az volt az egyik legjobb fegyver. -
#3852 Szerintetek melyik csapattag képességét érdemes megtanulni? Melyik a legjobb? Az előbb az energy drainnel nyomtam. Tetszett. -
krisztajo #3851 Prince23! Én anno az első részben nem mertem az Őrszemet választani, mert azt írták, hogy nincsenek harci képességei csak biotikus és tech képességei vannak.
Ez most is így van, vagy azért már ellehet vele lenni a fegyveres harcban is?
Fpocok! Az Őrszem a Sentinel az Infiltrator a beszivárgó. Egy darabig én is kacérkodtam ezzel a kaszttal. De én inkább a közelharcot szeretem így letettem róla.
Calver! Próbáljam ki, de melyiket? Az Élharcost? Hisz most írtad le hogy elég gagyi lett. Vagy te is az Őrszemre gondolsz?
És jól tudom, hogy bármelyik kaszttal használhatok bármilyen fegyvert? -
bgabor #3850 Ja és ahogy már mások is említették, a pajzsos vagy páncélos ellenfelekre NEM hatnak a biotikus képességek. Szóval biotikus kariddal könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy egy nagyobb ellenfélre a fasza kis biotikus erőidet egyáltalán nem használhatod, amíg a páncél/pajzs rajtuk van, és ilyenkor aztán az egy szál pisztolyodra hagyatkozhatsz.
Hamár mindenáron biotikust akar indítani valaki, akkor talán a mérnök/biotikus keverék lenne a legjobb választás, mert a mérnöknek vannak képességei a pajzs kiiktatására. Tisztán biotikus karakterrel halál lehet játszani, a fejlesztők jól tönkretették őket sajnos. -
SaGa Jr #3849 Korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló lőszer?
Annyi van mint a szemét még Insane-en is. Persze ha csak egyetlen fegyverrel akarsz harcolni akkor elfogyhat így oda kell figyelni hová céloz az ember, de amúgy pont a katona az akinek a legkevésbé van aggódnivalója, mert szinte bármit használhat a fegyverek közül és azt jól fogja használni. meg aztán nem dísznek van a két egyén Shepard mellett, használni kell őket is.
Heavy fegyveren kívül másból még nem sikerült elfogyasztanom lőszert (az valóban elég korlátozott). Mindig volt elég. -
bgabor #3848 Szerintem a sima katona kaszt a nyerő. Az előző részben a biotikusok is durván nyomták, de itt le lett korlátozva ugyebár 2+1re a tanulható biotikus képességek száma, ami számomra kevésnek tűnik egy hatékony karihoz. Bár azt is el kell mondani, hogy a mindíg korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló lőszerrel a katonákat is korlátozták, szóval mondhatjuk, hogy ki van egyensúlyozva. -
SaGa Jr #3847 Sentinel lesz az őrszem ha úgy fordították le. -
#3846 próbáld ki szerintem én is imádtam Vanguard-ot első részben, most is azzal tolom (mármint ME1-et), viszont amit itt csináltak belőle... na az nagyon nem jött be. én is úgy jöttem rá h milyen karaktert akarok, h elindítottam karaktergenerálást, amíg a rohadt átugorhatatlan intro ment neteztem kicsit, aztán minden kasztot szépen végigpróbálgattam
mindenesetre össznépi vélemény az, h Infiltrator és Sentinel a két gusztustalanul erős kaszt most, persze attól függően kinek milyen játékstílus jön be.