19778
-
#4086 Persze, kereshetsz rá logikus magyarázatot h mért egyforma, tömeggyártás ez ja ez jó ok. De akkor is több faj él ebbe na galaxisba és nehogy már mindegyik ugyan azt gyártsa? :D ipari kémkedés ezerrel jelszó alatt xD -
BigDaddyJoe #4085 Van akinek full renegade karija van? Hogy néz ki Shepard arca, tényleg nagyon durva sebhelyes lesz meg a szeme is piros lesz mint a screenshotokon? -
SaGa Jr #4084 Igen. -
SaGa Jr #4083 Én másra emlékszem kifogásként de tény hogy lustaság és kényelem mellett, erre sokkal hangzatosabb dolog ráfogni a kivitelezés ilyentén hiányosságait. :)
Ami hivatalos kifogást én találtam a DLC-k minősége és a bolygókon való MAKO-zás sivársága kapcsán az az volt, hogy akkor még nem ismerték pontosan mit bírna el a konzolos változat, emiatt puritánabbra vették a figurát, kevesebb dolgot csináltak meg rendesen, mert mi van ha nem bírják a megjelenítést a konzolos verziók.
Aztán hogy ez igaz vagy sem azt a csoda tudja.
A sok egyforma bázisnak, hajónak, miegymásnak igenis van létjogosultsága. Logisztikailag, gyártásilag, technológiailag sokkal inkább megéri gyártani és forgalmazni valamit, ami standard részelemekből épül fel. Így kapsz csereszabatos megoldásokat, amik javítása, fenntartása hihetetlenül könnyű lesz. Szállításilag ha van egy adott szabványod amit alapul vesznek, akkor azt használva pontosan tudhatod mennyi dolgot tudsz biztosan szállítani, mekkora épületeket alakíthatsz ki, milyen belső elrendezésre számíthatsz hajóknál/lakóépületeknél.
Ez persze annyiban hátrány, hogy könnyen kiismerhetőek a gyengeségei, de például ideiglenes megoldásoknak (átmeneti állomások, kezdeti kolonizációs lakóépületek) tökéletesen megfelelnek, amit idővel tovább lehet bővíteni.
Amúgy az első rész bázisai szinte mind emberiek voltak. Alig volt pár ami nem emberek által használt volt vagy nem emberektől elszedett. Ezt azért írom le, mert nem multikultúrális, urbanista közeg volt mindenütt ahová leszálltunk, hanem elhagyatott, sokszor eldugott helyek.
Meg aztán a galaxis egy nagyon kicsinyke szegletébe, a Terminus Systems részbe volt csak bepillantási lehetőségünk, ahová az emberiség alig pár éve tette be a lábát (a Council határozott figyelmeztetése ellenére). Naná hogy nincsenek még kiépítve mindeféle egyéni épületkomplexumok. Ettől persze lehetett volna még pár eltérő megoldás, nem csak 3 föld alatti bázis, kétszintes épület, bánya), plusz némi aprócska bódé.
Ha megnézed itt a második részben is találsz példát az uniformizáltságra. Mindenhol, bolygótól, fajtól függetlenül ugyanaz a kiskocsi hurcolász mindehová városokon belül. Nem semmi monopolhelyzetben lehet a gyártója. :)
Ugyanez igaz alapvetően a konténer kialakítású kolonista épületekre is, amik szintén nem rendelkeznek túl nagy változatossággal (vagy van belső rekeszfal vagy nincs, a magasabb változatok meg csak annyi, hogy egymásra vannak pakolva), maximum hogy hol van a lépcső hozzájuk és milyen összekötési módot használtak. -
#4082 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kilépsz a biztonsági szobából, majd elindulsz balra, a lépcső felé.
A lépcső mellett ülni fog két asari, nekik lehet odaadni a papírokat.
De akár megoldhatod másképp is. -
Richardix #4081 Vmelyik emeleten lesz a lépcsők mellett 2 aszári a padokon. Ha nincsenek, akkor még csináld meg Thane és/vagy Garrus lojalitás küldijét és tuti lesz. -
#4080 yep -
#4079 valaki segíteni, már vagy 5x körbesétáltam a fellegvárat , de még senkit nem találtam akinek kellenének a harkin buliból szerzett hamis azonosítók , azt kinek kell odaadni ? -
#4078 hali. geth-et mikor tudok szerezni a csapatba? el kell menni a "KAszás IFF"-ért és ott ? -
#4077 Meg lehet változtatni, ha szerkeszted az egyik mentésedet.
Nem próbáltam ki, szóval nem tudom, hogy működik-e vagy sem. És azt sem tudom, hogy okozhat-e bármilyen hibát a módosítást követően.
Tehát csak saját felelősségre használd
Bár általában az ilyen mentés szerkesztők jól szoktak működni, főleg ha ügyelsz rá, hogy mit írsz át.
Először is, kell a szerkesztő program.
Game Tools: Mass Effect 2 SAVEGAME EDITOR v23 <-- ezt töltsd le
Indítsd el a játékot, majd ha kézhez kapod az irányítást mentsd el, és lépj ki. Csak jegyezd meg, hogy mi a mentés száma, mert ugye azt kell majd megnyitni.
Készíts biztonsági másolatot a mentésről! Még jobb, ha az egész Save mappáról csinálsz egy másolatot.
Töltsd be a szerkesztőbe a mentett állást, kattints a Raw fülre, és keresd meg a következő bejegyzést
2. Squad
+Player
++Class name
Class name mellett lesz a kasztod, nálam pl SFXGame.SFXPawn_PlayerSentinel
Hogy megváltoztasd, csak írd át arra, amit használni akarsz:
Adept,Soldier,Engineer,Vanguard,Sentinel,Infiltrator
(Nálam angol verzió van, szóval nem tudom, hogy pl a magyar verzió a mentett fájlokat milyen nyelven kezeli. Ha magyarul, akkor ugye a kasztok magyar megfelelőit kell beírni)
FONTOS!
Ha megváltoztatod a kasztod, akkor a képességekre kiosztott pontok eltűnnek! Csak a fel nem használt képesség pontjaid maradnak meg.
SFXGame.SFXPawn_PlayerSentinel --> SFXGame.SFXPawn_PlayerEngineer
Így most Sentinel-ből Engineer lett.
Ha megvagy, akkor a szerkesztőben a Floppy ikonra kattintva véglegesítheted a változásokat.
És most, ismételten betöltve a mentést, már új kasztod lesz.
Elméletileg ennyi. Próbáld ki. -
Pares #4076 Az egy dolog, hogy a végén nagyon nehéz és szó szerint haláli lesz a játék, hogyha nem csinálsz lojalitás küldetéseket, mégse kényszerít rá senki, és nem szükségesek a történetben való előrehaladásba. De természetesen erősen ajánlottak...
A környezetről annyit, hogy persze itt sem tökéletes (bár a belterekkel semmi bajom nem volt, sőőőt), de a hangulata a játéknak milliószor jobban átjön, mint az elsőben, és a környezet kidolgozottsága a kisebb hibái ellenére is fényévekre van az első résztől.
Ui.: az első rész mellékküldetéseiben található copy-paste bázisokra nincs kifogás, ha belegondolsz jobban, mennyire irreális, hogy szerte a galaxisban minden egyes bolygón/holdon minden bázis, barlang, lakókabin és minden kisebb kereskedelmi űrhajó ugyan úgy néz ki? Sőt még a főküldetések során is ugyan azokkal az ismétlődő elemekkel találkozol? Azért az nem kicsit volt röhej... Egyetlen magyarázat van erre a jelenségre: nem volt idejük a mellékküldetéskre a határidők miatt, be is vallották, hogy félkészek és hogy a második részben nagyobb hangsúlyt fordítanak a mellékküldetések minőségére is. Véleményem szerint maximálisan betartották az igéretüket. Nem mintha a 3. részre nem lehetne még jobbra megcsinálni őket... -
#4075 jaja, renegát megoldás is vicces, de paragon verzió se gyenge - amikor közlöd az "ügyvéddel" a végén h egy Spectre vagy, és kishíján összecsinálja magát -
Richardix #4074 Hangulatba ottvan.. kicsit pofozgattam a faszit, aztán Thane leállított, hogy "egy hullával nem megyünk sokra" :P tisztajó, főleg ahogy látszanak az ütés nyomai :P -
#4073 Thane. az a vallatás a küldetésében egyszerűen zseniális -
Richardix #4072 Én is téged... -
#4071 szövegértelmezésben te is a toppon vagy ám. nem áthozni akarja a bónusz képességet - azzal akarja tolni ME1-ben. -
Richardix #4070 mindjárt kész vagyok egy full renegát karival me1-ben (renegade csík már fullon, lvl 43, még Liara és Ilos van hátra) és akkor nem lesz kegyelem :P -
Richardix #4069 őőő.. akkor msot mi is volt a kérdés? O.o -
SovereignX #4068 Azt tudom. Minden olyan csapattársam képességét aki lojális lett hozzám. -
SovereignX #4067 Kösz mindenkinek! -
Richardix #4066 Mellesleg, ha 1x végigviszed a 2-t akkor újrakezdésnél választhatsz bónuszképességet. -
Richardix #4065 mondom.. akkor importáld újra az ME1 karaktered... a végigjátszásért ugyanúgy járnak bónuszok, nem mindegyik.. de azért járnak. -
SovereignX #4064 Tudom, hogy nem menti át a skilleket. Csak a cselekményeim számítanak.
Nekem pedig anno csak azt a kettőt ajánlotta fel és harci adeptusnál. -
#4063 Új játékot kezdtem, importáltam a ME2 végigjátszott "élharcos" karakteremet, lement az intró, aztán ugye élesztgettek, és ekkor nemvolt olyan ablak, hogy válasszak kasztot.
Viszont alapból 24-es szintű voltam, és minden képességem ugyan úgy megvolt. De én nem akarom megint ugyan azzal... :S -
SaGa Jr #4062 Ha ugyanazt a karaktert importálod, amivel végigvitted a 2. részt akkor nem is válthatsz class-t. Viszont miután meglesz a prof. utána egyszerűen bemész a laborba és a protoypes szekcióból kiválasztod az újraspecializálódást és ami spec képességeket feloldottál az előző végigjátszás alatt (amelyik segítőd lojalitását elnyerted) abból választhatsz magadnak egyet. összesen lehet 1 ilyen skill-ed.
Ha más típusú karaktert akarsz kipróbálni, ahhoz új játékot kell kezdened, akár ME1-es import karakterrel akár simán cska new game által. -
#4061 képességeknél 75-ször kell használni (singularity/szingularitás esetében ez annyival megoldható, hogy eltolod Spectre státuszig adept-el, addigra elég magas szintű leszel h rakj rá pontot, és elnyomod 75-ször - én is annak idején így szereztem meg Vanguard-omnak), fegyvereknél pedig 150 ellenfelet kell vele megölni... vagy konzollal simán megadod magadnak az achivement-et. -
SaGa Jr #4060 Ahhoz hogy választhass bonusz képességet az első részben, ahhoz nem a végigjátszás kellett, hanem hogy teljesítsd a megadott feltételeket. Adott fegyverrel például meg kellett ölnöd x mennyiségű ellenfelet (fene sem emlékszik hogy mennyit, de ha átmész az ME1 topicba biztos megmondják neked). Biotic képességek esetében x alkalommal kellett használnod (ha sebző volt akkor sebezned is kellett vele, nem volt elég csak úgy eldurrogtatni a vakvilágba). -
readswift #4059 Új hardcore karakter indítása esetére ajánlott egy minimum 50. szintű karakter áthozása , Zaeed+ collector karabély, +1 bónusz skill. Nálam eddig ez a sorrend hardcoreon: doki, krogan küldi. Archangelért nem mertem bemenni :D (nemcsoda)...még. -
Richardix #4058 Azt csak nem várod el, hogy ME1-ből bónusz-skilleket áthozza ide... eleve, teljesen átvariálták a képességeket, meg mindent. Ez az egyik. a Másik:
Me1-ben azt választhattál bónuszskillnek amit elég sokszor használtál, nem csak azt a 2-t... fegyvereknél ölj meg 150 enemyt vele asszem, skilleknél használd 75x... minden feloldható így. -
Richardix #4057 Me1 karaktert importálj, kapsu jutalmat az 1-ből való importálásért, és kapsz a ME2 végigjátszásáért is ÉS válthatsz kasztot... mindenki jól jár :) Anyni a hátránya, hogy nincs meg az elején minden fegyver/páncélzat... de hát istenem.. -
#4056 Hali!
Kijátszottam egyszer élharcossal a játékot.
Most szeretném újrakezdeni a legnehezebb szinten (bónusz tapasztalattal, pénzzel, meg nyersanyagokkal), viszont nem választhatok újra kasztot. :(
Importáltam ugye a ME2 mentést, de csak a kinézetét befolyásolhattam, a képességeit nem. :S Nincs erre vmi megoldás? Mert én most más képességekkel a legnehezebb szinten is megpróbálnám (úgy, hogy kapok bónuszokat). -
SovereignX #4055 Nem emlékszik valaki az ME1ben vagy adeptussal vagy harci adeptussal még a karaktergenerálásnál lehetett választani egy extra képességet. Szingularitás vagy gépkarabélyok volt a két verzió. Ehhez előbb egyszer végig kellett tolni vagy...
Mert most nem igazán akarja beadni. Gondoltam úgy viszem végig a ME2őt újra, hogy előbb az 1et is megcsinálom.
Előre is kösz! -
Richardix #4054 DLC rohadtul nem frissítés lol... Am meg nem kell új crack, hogy hogy varázsolhatod fel a DLC-t azt meg ne tőlem kérdezd -
Bence937 #4053 hát vmi van nem? :)
dlc vagy vmi -
Richardix #4052 őőő.. van hozzá már patch? O.o -
Bence937 #4051 hy all
nekem nem eredti a játék és az lenne a kérdésem ha leszedem a frissítést rá akkor keresnem is kell rá egy új cracket vagy simán lehet vele játszani.
ja és mi van rajta egyáltalán érdemes letölteni?
köszi -
SaGa Jr #4050 Az a baj, hogy a lojalitásos küldik nem opcionálisak. Ha az eltervezettnek megfelelően akarod befejezni a játékot (shepard életben marad hogy küzdhessen a befejező részben) akkor meg kell csinálnod őket, különben elhal mindenki mellőled. Minimum 3, de inkább 4 személyét muszáj lesz megcsinálni, mert nem marad aki a végén kisegítsen.
Emiatt szerintem nem igazán illeszkednek a mellékküldetések közé.
Szerencsére itt már nem copy-paste alapbázisok vannak (aminek létét bár nem szeretem, sok tekintetben megértem mivel ha vannak standard építőelemek, akkor azokat gyártani és összerakni is egyszerűbb, így gyakoribbak is lesznek, gyorsabban összerakhatóak és fenntarthatóak azok a bizonyos eldugott bázisok).
Ez valóban jót tett a változatosság utáni vágyaknak.
Az élővilág is kicsit bővült, bár eltűntek a korábbiak (a rákok, meg volt valami másik állatfajta is, valami szarvasféle az ME1 egyik bolygóján), kaptunk helyettük másokat (majomba oltott rágcsálókat például).
Amit kicsit azért sajnálok, hogy a belterek még mindig túl puritánok (elsősorban a bázisoké, de sajna a reklámokat és pár vizuális effektet leszámítva a lakott terüeltek sem lettek éppen életszerűvé/élhetővé varázsolva, pedig pár kiültetett növény azért sokat dobott volna az összképen). -
Pares #4049 Figyelembe nem véve, hogy a Missions vagy Assigments fülecske alatt találhatóak, azokat tekintem mellékküldetéseknek, amik opcionálisak, nem kötelező őket megoldani. A lojalitás küldetések mellékküldetéseknek veszem, mivel opcionálisak, nem kötelezőek, csak ajánlottak, ugyanakkor van közük a fő történetszálhoz is. De ott sem mindengyik a főszálhoz tartozik, például a DLC-s Zaeed lojalitás küldetése is más dolgokat tisztázott. Szóval van olyan mellékküldetés, ami valamilyen módon (legalábbis nekem olyan benyomást keltett) kapcsolódik a játék fősztorijához (Repaerek, Collektorok, Cerberus, Protheans), és vannak, amik más dolgokkal állnak kapcsolatban.
Észrevételem szerint a mellékküldetések és a főküldetések közti összefüggések benne vannak a játékban, ugyanakkor túlzottan nem is keverik össze a két küldetéstípust. Viszont valamiért jobban összeillőeknek tartom a mellék- és főküldetéseket, lehet hogy csak azért, mert most vizuálisan se lehet megkülömböztetni, hogy: Ez a része a játéknak jól ki van dolgozva, szóval főküldetés, ez meg egy sivár, kopár és csupasz bolygó, copy-paste bázissal, szóval egy mellékküldetés.
Úgy éreztem, jobban összeállt az egész játék.
-
SaGa Jr #4048 Stimmt.
Csak akkor már bővítsük a listát, mert a geth-ek miatt még két karakter sztorija is közvetetten kapcsolódik a reaper-ekhez, mert ugye a geth-ek kapcsolatban álltak (gyakorlatilag meggyőzve és közvetlenül irányítva bizonyos szintig) a reaper-ekkel.
Az eredeti felvetés meg arra kérdezett rá (DarkSector jóvoltából) hogy hol van olyan mellékszál, ahol csinálsz valamit és az konkrétan kapcsolatban áll a kaszásokkal (ez az én értelmezésemben nem közvetetten, más kapcsolatokon keresztül levezetett kapcsolatot jelentene, de ráadásul még csak nem is mellékszál volt a válaszodban leírva hanem fővonalas szál).
Huhh. Kezdek már én is belebonyolódni. -
SaGa Jr #4047 Az okés, de tudod én még nagyban gépeltem az irományomat egy korábbi válaszodra mikor te ezt leírtad később.
Én azt nem láttam míg be nem fejeztem az irományom.
Így persze, úgy tűnik újra leírtam amit te is leírtál (csak én hosszabban, meg arra is kitérve hogy ez még ilyen kis léptékben is miért volt rossz lépés szerintem).
Nem vagyok villámkezű na.