19778
-
Hoz_Hun #4046 Eh, csak dokkolj újra be és kész. -
SaGa Jr #4045 Te mit értesz mellékküldetés alatt (nem kötekszem, tényleg érdekel, mert többen látják mellékfeladatnak például a lojalitásos küldiket is, amik ha jól belegondolunk tényleg azok lennének más történetvezetés mellett de itt nem oda sorolódnak, viszont mégsem kritikus pontok)?
Mármint melyikeket?
Mert a programban ezek a assignment részlegben gyűlnek a journal-ban.
Ide sorolódik a Normandy-ról felszedhető 3 feladat, 6 feladat Omega-n, 8 feladat Illium-on (ebből az egyik igazából 2 részből áll), 3 feladat Tuchanka-n, 4+1 feladat Citadel-en (+1 az interjú ami igazából nem tényleges feladat de én azért iderakom).
Ezen kívül van még 19 N7-es típusú küdletés. Ezekből 13 sima scan-nelgetéssel fedezhető fel, míg a maradék 6 vagy ezekből összeszedett infók után nyílik meg vagy "jutalmul" kapjuk (ilyen egy van).
Ja meg ugye ezekhez még pluszban jön a DLC miatt 1 (az eredeti Normandy roncsának felderítése), a másik DLC (Zaeed) ugyanis toborzós ami meg fővonalas feladat.
Ezekben sajna nem igazán vannak kapcsolódási pontok a sztorihoz, inkább talán egymáshoz van némi közük, de az ilyenek úgyis jönnek egymás után míg a teljes szálat fel nem göngyölítjük.
Sajnos ezek a mellékesek a fővonaltól függetlenek.
Metódusukban meg követik az első rész jó öreg, kissé fakó megoldását, hogy helyszín megadva, lemész, gyilkolás, vége (annyi hogy itt nem kell előtte furikázni a sivár tájon, csak hogy bemenj egy föld alá benyúló, elég sablonos kinézetű és szerkesztettségű bázisra), avagy állomásokon lótifuti. Nem csak ebből állnak, erre azért odafigyeltek végre, de túlnyomó többségük sajnos ezzel jellemezhető és ennyiről szól csupán.
Pontosabban talán annyi tényleg igaz, hogy van ami egy fő feladatból származtatódik le (például ilyen mindjárt lesz 2 is Omega-n, egyik Garrus feladata közben egy bizonyos felszedett tárgy által aktiválódik, másikat meg a prof adja hogy ha már úgyis arrafelé tekergünk amerre, akkor nézzünk már utána valakinek, de ezeken kívül lesz iylen jelelgű kapocs például Citadel-en is).
Szervesen, vagy érintőlegesen abban az értelemben, hogy infóügyileg támogatná a fő vonalat, így hirtelenjében nem emlékszem mellékküldetésre, ha van akkor simán csak elfelejtettem megemlíteni. Ebben az esetben természetesen a hiány az én hibám.
Ja de egy mégis eszembe jutott, az Archeological Dig Site, aminek a végén egy már az első részből ismert bejátszássorozat 1 másodperccel kibővített változatát láthatjuk, ami okozhat elképedést ha még nem jutottunk el a sztori utolsó negyedébe.
Az összes többi (Awakening, Freedom's Progress, Citadel pofavizitje, toborzások, lojalitások megszerzése, Horizon, Collector Ship, Derelict Ship, Omega 4 Relay és a végső helyszín) a fősztori alá tartozik (missions kategória). -
simon7108 #4044 menj vissza az omegára és kész:Dnem kell hozzá tul sokat gondolkodni.... -
Rentadar #4043 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jóra gondoltam, rosszat írtam. Mivel a Collectorokat közvetlenül egy reaper irányította, ezért az ö bármilyen cslekedetük semmilyen módon nem vonatkoztatható el a reaperektől. -
BigDaddyJoe #4042 ez az egész játék olyan mint az Armageddon című film első 1 órája amikor összeszedik a csapatot a föld megmentéséért -
BigDaddyJoe #4041 Sziasztok! Még nagyon az elején vagyok mentem Mordinért meg ott van ugye Garrus is na most mivel én a dokit szerveztem be előbb, így utána azonnal a hajóra rakott vissza akkor most Garrust már nem tudom elhozni onnan vagy mit kell csinálni? -
#4040 én is épp ezt mondtam ha figyelmesebben olvastál volna " Omega lett volna a kezdet" -
Pares #4039 Részben egyetértek. Valószínűleg csak tesztelték a vírust abban a rühes nyegyedben, de azt azért nem mondanám, hogy nem volt annyira veszélyes... Pár hét alatt szinte az egész negyed kihalt, az utcákon égették a hullákat. Csak azok élték túl, akiken Mordin segített, és akik emberek voltak. A hullák helyébe meg fokozatosan beköltöztek a Vorchák.
A Councilt nem keverném bele, mert olyan szinten nem terjedt el az egész, ráadásul a törvénytelen Terminus rendszerek bűntanyáján, Omegán járunk. A Council finoman szólva is leszarja, hogy mi folyik ott, főleg ha meg se mentettük őket, és embereke irányítják.
Azonban ha nagyobb mértékben elterjedt volna a vírust, és mondjuk az egész Omega lakossága kihal, csak az emberek meg a vorchák maradnak élve (utóbbiak pedig simán eltüntetik az előbbieket, ha már csak a létszámukat is nézzük), az már egy nagyon komoly konfliktust szőhetett volna, és nemhiszem, hogy abból az emberiség jól járt volna.
Mordin pedig egy nem mindennapi zseni. Igazi csodabogár. A játékban is így emlegetik, akkor meg? Az sem igaz, hogy nem állt mögötte valamilyen szervezet, mivel ha jól emlékszem Aria-nak nem jött jól ez a járvány, és meg akarta állítani. Mordin egyébként meg is említi, hogy jobban szeret szar körülmények közt, kevés felszereléssel dolgozni, mert nagyobb a kihívás... -
Pares #4038 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem beszélve arról, hogyha sikerül a tervük (amit szintén nem a Vorchák terveltek ki, szerintem), akkor a Collectoroknak sikerül egy igen erős pozíciójú központot a Terminusz rendszerekben a saját támogatásuk és irányításuk alatt lévő Vorchák kezébe juttatni. -
SaGa Jr #4037 Ahhoz az Omega, egy kimondott bűnbarlang túl kicsi hely.
Egyszerűen többre mentek volna ha valami idegen faj kolóniáján eresztik szabadon a vírust, ahol vannak emberek is. Így hogy egy bűntanyán tört ki, annak is a lepusztultabb részében, amit karantén alá is raktak, az nem váltana ki össznépi fellángolást.
Valószínűbb, hogy tesztelni akarták a vírus hatékonyságát, mielőtt teszemazt továbbfejelsztik vagy nagyobb léptékben bevetik és kapóra jött nekik a baromi agresszív és szapora vorcha faj itteni "lerakata". Végülis a tényleges elszenvedők akiket láthattunk 2 fajból kerültek csak ki (batarian, akiket sokan rühellnek, meg Garrus faja). Az összeugrasztáshoz ennél azért több kéne, mert így még mindig csak ott tartanak, hogy a tanácsot alkotó 4 fajból 1 van aminek néhány tagja elkapta a betegséget, 2 meg nem, 1 pedig immunis rá. Plusz ugye az asari fajjal is vigyázni kell, mert ők meg bárkivel kompatibilisek (így hordozói is lehetnek a vírusnak). Ha teszemazt fellép egy mutáció, ami átterjedhet emberre akkor máris oda a nagy terv.
Meg aztán a reaper-ek valamilyen szinten igénylik az áldozatokat amiket majd begyűjthetnek/eltakaríthatnak (fene tudja miért csinálják pontosan amit csinálnak, lehet hogy a fennmaradásukhoz kell nekik a rengeteg fejlettebb szerves életforma amit feldolgozhatnak). Namost ha a betegség jól működik és komoly halálozások lesznek, kvázi fajírtásba átcsapva gyűlöletből vagy simán csak az elhulló áldozatok miatt, akkor nem marad esetleg elegendő betakarítanivaló.
Annyira meg nem volt komoly az a járvány sem, ha egyszer egy magánforrásokkal rendelkező doki (még legyen bármilyen nagy koponya, nem egyedüli zseni és nem állt mögötte hatalmas szervezet ami pénzelte a kísérleteit) rövid idő alatt ki tudta fejelszteni az ellenszert. Amennyiben a betegség egy fejelttebb helyen üti fel a fejét akkro jelen formájában baromi gyorsan semlegesíthetné elméletileg bármely fejelttebb faj. -
Pares #4036 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi a céljuk a járvánnyal? Eléggé egyértelmű volt. Lassacskán kihalna mindenki körülöttük, ők meg ugyebár immunisak, így lassan elfoglalták volna az egész Omegát (ha máshol is széteresztik), ráadásul mivel az emberek is immunisak (szerintem szándékosan gyártották ilyenre), ezért a nem-vorcha és nem-ember lakosság nem őket, a primitíveknek tartott vorchákat fogja okolni, hanem az embereket kezdik okolni. Ahogy láthattuk, az embereknek bújkálniuk kellett a negyedben, mert sokukat szabályosan kivégezték a nem-ember zsoldosok... -
#4035 Omega lett volna a kezdet és a tovább terjesztették volna . Nem hiszem hogy a Collectoroknak túl nagy haszna lenne abból ha csak Omegan eltolnak egy vírust ami még nem is öl meg mindenkit . -
Pares #4034 Igazán nem értem, mi a bajod a mellékküldetésekkel. Ezerszer érdekesebbek és jobban ki vannak dolgozva, mint az első részben. És ha nem is oltári nagy mértékben, de mellékesen kapcsolódnak is a fő történet szálhoz, plussz infókat adnak a történetről.
Az első részben SEHOGY nem kapcsolódtak a főküldetéshez a mellékküldetések. Ha az emlékezetem nem csal abból álltak a mellékküldetések, hogy vagy a galaxistérképen, vagy a Citadellán valamit hallottunk valakinek a gondjáról, aztán vagy még magán a Citadellán kellet valakit jobb belátásra bírni, vagy kaptunk koordinátákat, és mehettünk egy 1 a 100-ból kopár bolygóra gyilkolászni. Kinézetileg is hihetetlen selejtül voltak kivitelezve. Szóval hol volt valójában kapcsolat?
Az egyetlen dolog, amivel a ME1 mellékküldetéseit össze tudom kapcsolni, az a Cerberus, az is csak annyiból állt, hogy egy csomó Husk meg mittomén legyilkolászása után megtudtuk, hogy ez mögött is a Cerberus állt... Szóval ennyi.
A mellékküldetések az egyhez képest minden tekintetben jobbak lettek. Ha pedig a lojalitás missönökről van szó, hát tudod, "valamit valamiért", és jól meg vannak magyarázva, hogy miért.
Már megszoktam, hogy vannak olyanok, akik ilyen divatfikázási szindrómákban szenvednek, ahelyett, hogy elgondolkoznának a dolgok felett, rögtön fikáznak.
ui.: ha arról a bizonyos bossról van szó a játék végén, és valamiért nem tetszik, emlékezzetek csak vissza, hogy az egyes végén milyen volt... Cyborh-Zombi-Ugri-Bugri-Béka Saren. A 2-esben meg azért valahogy meg is magyarázzák és összefügg a történettel. -
#4033 Viszont az nem magyarázza meg miért csak Omegán van járvány. -
#4032 hát igen , de viszont ha az emberek összefognak más fajokkal szövetség szinten akkor nehezebb lesz embereket rabolniuk, ezért kell a fajokat az emberek ellen fordítani -
#4031 Persze, mivel ők rendelték meg a járványt. -
SaGa Jr #4030 Speciel a vorhca-kat sem hatja meg a járvány, nem csak az embereket. -
SaGa Jr #4029 Miután végeztél mind Thane, mind Garrus saját feladatával, akkor ott lesz azon a szinten ahol a C-Sec iroda is van, két ücsörgő asari (balra kell elindulni az irodától és a lépcső közelében egy sarokban ücsörögnek) akik közül az egyiknek kell az "okmány". Nem biztos hogy Thane feladatát is el kell hozzá végezni, de volt aki nem találta meg őket csak miután mindkettőt megcsinálta.
-
Hoz_Hun #4028 Nem kell szkenelnem a képregényt, fenn van a neten. Ez angol nyelvű. Ide magam is feltettem:
Mass Effect (képregény) - Redemption 01 of 04 -
#4027 Szerintem az inkább csak egy mellékhatás, emberekre azért nem hat mert ő nekik van szükségük rá, hülyék lesznek elpusztítani a nyersanyagot ami kell nekik. -
#4026 sztem meg azért van a járvány hogy az emberek ellen fordítsák a fajokat (mivel az emberekre nem hat így azt hiszik ők a fertőzők) , és ha ez sikerül akkor senki nem fog velük foglalkozni -
#4025 Ahogy már a játék elején is mondják, Collectoroknak szokásuk volt rabszolgákért technológiát cserélni. Gondolom a vorcha üzletet kötött a collectorokkal, hogy szolgákért cserébe odaadják nekik ezt a "technológiát" hogy így nyerjenek kontrolt Omega felett. -
SaGa Jr #4024 Mi biztos ugyanazt a játékot játszuk?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az hangzik el tőle hogy a collector egy olyan csoport akiknek megvan a technológiájuk arra, hogy ilyen mesterségesen előállított vírust készítsenek. Merthogy azt említi, hogy a betegséget okozó vírus mesterséges eredetű.
Csak a vorcha-k és a collector-ok neve hangzik el a szövegelésében és a collector-okat is csak azután említi meg, hogy megmondjuk kiktől jöttünk és hogy ellenük kéne segítség.
Reaper-ek szóba nem kerülnek.
De ha nekem nem hiszel hallgassad meg újra a szöveget itt:
Mordin toborzasa
Richardx:
Területszerzés, plusz ahogy a rondaság mondja a létfenntartó rendszernél, miután mindenki kipurcant naggyá teszik őket (vorcha-k) a collector-ok. Hogy ez miben nyílvánul meg és hogy miként kapták ezt a megbízást, na az tényleg nem derül ki. -
#4023 nemtom de én tuti nem nyomtam rá :D SG WINZ :D -
owen20 #4022 sziasztok
fellegvárba találtam hamis azonósítókat azt kinek kell odaadni?és ő hol van?
sziasztok% -
Richardix #4021 ő és ez hogy jön az én előző hsz-emhez? :P -
#4020 Na már sikerült felvinnem Kelly t vacsorázni a kabinomba egész jól haladunk de sajnos még semmit nem nem mutattak hogy mi történt szóval sztem csak beszélgettek :( -
Richardix #4019 [Spoiler]Az meg a másik, hogy a vorchák a Collector-oknak dolgoztak, habár arra így elsőre nem jöttem rá mi a céljuk a járvánnyal... :S -
Richardix #4018 Jó de Mordin azért kell, mert tényleg szükséges a tudása Collectors ellen, nemúgy mint pl. Garrus aki úgy "mertmértne" alapon tart velünk. -
Rentadar #4017 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mordin recruit missája konkrétan arról szól, hogy karantén, fertőzés, megoldás, etc. Még el is hangzik a Reaper szó nem is 1x. -
Hoz_Hun #4016 Na jó. Nem mondom mikorra lesz meg, mert meló után, még családdal foglalkozok kicsit aztán irány Mass Effectezni. Na de a kölkeim úgy is minimaxot akarnak nézni, majd az alatt elintézem a scannelést (vagy szerintem befotózom).
A fordításal annyi bajom lenne (azon kívül, hogy idő), hogy lövésem nincs miket használtak a kiadott magyar fordításban, mert nekem Boxon van minden és ott minden angol. Azt hallotam még neveket is megváltoztattak a magyar feliratokban... -
SaGa Jr #4015 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen?
Mordin-é mégis miért? Mert azzal sikerül felbérelnünk hogy a collector-ok ellen megyünk és jó volna a segítsége? Alapvetően még még mindig a genophage-el van elfoglalva, meg érdeklik az új technológiák.
Tali esetében sem garantált az összefüggés. Csak mert sötét anyagot találtak egy csillagban (amiről feltételezik hogy talán ez az okozója annak hogy a csillag gyorsabban öregszik), nem biztos hogy van összefüggés a reaper-ek felé. Feltételezés az van, hogy talán miattuk történik de ez csak feltételezés és elég labilis. Vagy valami másból vontad le ezt a következtetést?
Legion esetében sokkal konkrétabb összefüggés van, mert legalább megtudható egy tényleges kapcsolat a geth-ek és a Reaper-ek között. -
SaGa Jr #4014 Nagyon minimál eltérés van közöttük. Az alapdesign ugyanaz. A fontosabb és észrevehető eltérések amiket találtam:
- szögletesebb hátsó/alsórész egy egyiknél mikor hátulról mutatják őket
- 2 esetében nem elölről+alulról, hanem elölről és oldalról jönnek a karok
- Kivilágítás
- Bizonyos páncélelemek más formájúak (lehet akár javítás miatt is egy korábbi sérülés ilyentén való eltűntetése, vagy ha már egyéniségek valamilyen szinten, akkor egyéni custom job)
Ez egy kicsit kevés variáció. Valami oka kell legyen, hogy ragaszkodnak az alap design-hoz, csak nem tudom mi lehet az. Ha szerencsénk van kiderül majd. :)
Szerintem ahhoz, hogy rácsatlakozzon a tudatával az állomásra és felülírja a keeper-ek parancsait (behívva a cimbiket), nem kell még csak akkora szörnyedvény sem mint amekkora az a fémváz volt. Kisebb, kompaktabb módon is megoldható lenne az szvsz.
Ezért érthetetlen számomra ez a forma. Semmi értelme, normális funkciója se nagyon van, hacsak nem bolygótakarítónak akarják bedobni. Azon túl hogy jól néz ki, nem hiszem hogy szükséges volt ilyen grandiózus megoldással vesződni csak hogy a hangulat meglegyen (bár szerintem a hangulatot valahol ez eléggé elhasaltatta).
A gyártásnál szerintem az agyaknak alapetően nem sok szerep jut, hiszen a lényeg a csappfolyósított emberi szerves anyag volt. Teljesen cseppfolyósították az emberket. Ott nem sok maradt az agyakból sem, csak folyadék.
Talán a szerves anyagon alapulhat maga az adattároló kapacitás és feldolgozási képesség, ami minden reaper-ben megvan. Egyfajta nagyobb teljesítményű szerves alapú számítógép amit a saját technológiai szintükön már kivitelezhetnek.
Aztán ha kész, akkor pár kiválasztott egyén tudatát is rákapcsolják és majd így jön össze a "one ship, one will, many minds" dolog (talán ez lehet az oka hogy a reaper ami a collector generálist irányította Shepard-ot élve vagy legalábbis a testét viszonylag sértetlenül akarta és ezt elég gyakran hangoztatta is).
Ténylegesen felhasznált "alapanyag" milliós nagyságrendű, de a lényeget/tudatosságot/tapasztalatot tartalmazó kész tárolóba korántsem lesz ennyi "szerencsés" bebocsátva.
-
Hoz_Hun #4013 PC-n vagy Xbox360?
Én szenvedtem vele egy sort. PC-n szerintem nem nehéz, Boxon egy istencsapása. Mivel a Collctors páncélt és fegyót nem lehetett simán letölteni (Boxra). Lényeg az hogy a EA-Bioware honlapon (#4007 hozzászólásban a link) regisztrálsz (vagy belépsz a meglévőre), ott van olyan hogy kód hozzáadása, - pepötyögöd a kódot (páncél és/vagy cerebrusz kód) - és letöltheted (PC-re annyi és kész).
Na most Boxon majdnem ugyanez, csak hozzá kell rendelned az accountodhoz a gametag-odat(és AD HOZZÁ PCs LETÖLTÉST IS!!, de minek? azért köszi ha esetleg PCre is megveném (nem fogom) akkor jól fog jönni).
Boxon ezután LIVEra belépsz indítod a játékot bejelentkezik Cerberusra automatice. Ha a fenti cerberuskodot nem írtad be itt megteheted (a páncélét NEM!!! - mi ebben a logika?). Ezután DLCs tartalom kipipálod az addon-okat (Zareed, Normandi és ha külön beírtad PCn a péncélodat a hozárendelt gamtagodhoz akkor az is itt lesz már). Elindítod a letöltést, ami frankón azonnal le is áll. Ja mert egy rohad szóval nem írja, hogy ha megy a játék közben nem tölt. Ergó kilépsz a játékból kivárod míg letölti (pár perc). És KÉSZ IS.
Rohadjon le aki ezt kitalálta. Mit szoptam vele és véletlen megvettam (1200 MS pontért) az amúgy ingyenes cerberus networkot. Manuálisan akartam letölteni, mikor nem indult (mert persze arra is cseszett rákérdezni). Az nem tűnt fel neki, hogy már unlockoltam. Simán levonta (kérdés nélkül) az MS pontot. -
Rentadar #4012 Hát akkor essél neki még egyszer imho.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most így hirtelen egyből kettő arc is eszembejut, Mordin és Tali akiknek recruit missája is totál reaperekhez kapcsolódik
De azé nyugodtan minden 2. kommentedben elmondhatod. -
#4011 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha rákérdezel Legionnál a Sovereignre, idéz tőle miszerint "We are each a nation, independent, free of all weakness" valamint azt mondja róla hogy "One ship. One will. Many minds.". Szerintem úgy kell elképzelni mintha robottestbe ültetnél egy agyat, csak itt kurvanagy robottestbe ültetsz milliónyit, ezért kellenek az emberek.
Amúgy tényleg érdekesen repülhet. -
#4010 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy érthető hogy viszonylag kicsi a human reaper, hiszen a collectorok feladata hogy gyorsan összedobjanak valamit ami ki tudja váltani Sovereign feladatát, hogy kinyissa a Citadelt beengedve a többieket. -
USAMEN POWER #4009 Rexsimus, és Dark köszönöm az infókat. :) -
#4008 Először nekem is úgy tűnt, de nézd csak meg még egyszer (akár youtube videón is), nem csak egy féle reaper lebeg ott a galaxison kívül. -
#4007 innen esetleg, bejelentkezve?