19778
  • robotnyk
    nem kötelező, ennyi.
  • Fantusz
    Legyen nyersanyag gyűjtés, de ne kelljen unalmas szkennelésekkel tökölni.
    Mgoldhatták volna egyszerűen úgy, hogy annyi nyersanyag igénye legyen a fejlesztéseknek, amit innen onnak akció közben meg tudunk szerezni.
    Egy-egy bolygóra leszállva szétszórtan most is lehet nyersanyagokat felvenni, de jelentéktelen mennyiségben a szükségeshez képest.
    Kénytelenek vagyunk szondákat lövöldözni, s ennek a tevékenységnek nem is a logikátlansága bosszant - a játékélményt vágják tönkre ezzel.
    A másik szondás-járulék is rosszabb lett, mint az első részben volt: ott ugye üzenet formában kaptuk a mellékküldetések jelentős részét itt meg a bolygón észlelt "rendellenesség" után indulhatunk (ezzel kevésbé van gondom, de ez is visszalépés picit)
  • horpeti
    Melyik upgradetől lesz olyan jó a scan?
    Megvettem a gyorsabb scannert, de attól még ugyanolyan lassan kell scannelnem, hogy megtaláljam a cuccokat, mert ha gyorsan cisnálom, átugrom... :D
  • Prince23
    Egyszer végigvittem paragonban, fő a változatosság :)
    na meg ki lehet nyíratni shepardöt a végén... még arra is kiváncsi vagyok.
  • Pares
    "De az, hogy én scannelgetem a bolygókat, hát az vicc. Nincs erre egy ember az egész hajón?"

Azt meg honnan veszed, hogy Shepard saját kezűleg irányítja a Normandiát, és kedvtelésből skennelget? Én az egész Normandiát látom repülni, nem csak Shepardot. Ráadásul Shepard csak a Galaxistérkép fölött ácsorog, és onnan prédikál.

Most komolyan. Egyszer azon rinyáltok, hogy "jajj de leegyszerűsítették a játékot", másszor meg a fél játékot kivágnátok csak azért, hogy leegyszerűsítsétek. Biztos bennem a hiba, hogy nem értem...
    Olyan az egész, mintha azt mondanád egy krimi regény olvasása közben, hogy "minek olvassam végig, ha a végén megnézhetem, hogy ki is volt a tettes". Értelmetlen.
  • Pares
    Annak nem lenne semmi értelme, ha nem lenne credit meg nyersanyag gyűjtés. A fél játékot ki lehetne törölni, és akkor igazán nemtudom, mit csinálnál két küldetés közt. A fejlesztések sem működnének, mert milyen követelményekhez kötöd őket?

Nincs értelme.
  • Pares
    Ne is izgasson az a tény, hogy minden küldetésed után a Cerberus támogat egy bizonyos összeggel. Külömben meg ők sem gyártják a pénzt meg a nyersanyagokat. Felélesztettek, elláttak az alap, vagy annál jobb felszereléssel, mitöbb, az egyik legfejlettebb űrhajót is "odaajándékozták" neked.

Külömben meg ha csak úgy adnák a pénzt meg a nyersanyagokat, akkor mi értelme lenne az egésznek? Minek egyáltalán pénz vagy nyersanyag, ha annyi van belőle, amennyi kell? Akkor már eleve nem kell semmi ilyen. Viszont akkor a fejlesztéseknek milyen követelményeket adnak? Nem, ez így nem működhetne. Úgy jó, ahogy van.

Az első részben sokkal rosszabb volt a helyzet, mert ott, mint első ember Spectre, zéró anyagi vagy akár milyen támogatást kaptál. Kukáznod kellett a sok szemetet, hogy aztán eladd valamelyik árusnál. Eleinte azért csináltad, hogy megvehesd a jobbik fegyvert/páncélt, a végén meg már kényszerből adtad el a cuccokat, mert szó szerint annyi volt belőlük, mint a szemét. Egyébként erre a "kukázásra" marha jó megjegyzések vannak szerte a játékban.
  • Terminátor14
    5235, ennyi :) Értelmét veszti a dolog. Oké, vegyék ki a makot, mert tényleg unalmas volt. De az, hogy én scannelgetem a bolygókat, hát az vicc. Nincs erre egy ember az egész hajón? Vagy miért nem áll rendelkezésre a cucc, meg pénz is alapból? Ha már ilyen szervezet áll mögöttünk, akkor én sem értem, hogy miért nem tudják ezt előteremteni nekünk.

Amúgy a makózás is unalmas volt, de legalább volt vmi kis feelingje. Irányítasz egy járművet, mész, csinálsz vmit. Itt? Kattintgatsz :)

Node a vége valóban szubjektív, az eleje viszont...
  • Terminátor14
    Ott a pont.
  • Pares
    Ez rohadtul szubjektív vélemény.

Szerintem 100x jobb a Makózásnál. Na az tényleg rontott az összképen a repetitívitása, monotonitása és kidolgozatlansága miatt. Ráadásul a Makózás közben talált tárgyak semmivel se voltak összekötve, szinte semmi hasznuk nem volt (csak úgy, mint egy idő után a többi dolognak se). Így saccperkábé 0 értelme volt az egésznek, az első pár bolygón még vicces volt ugrabugrálni, de egy idő után már kurvára idegesítő, röhejes és nem a játék atmoszférájához illő lett az egész.

A bolygószkennelés lehet, hogy néhány bolygó után unalmassá kezd válni, de ha csinálod, akkor legalább kapsz valami hasznosat. Nem úgy, mint amikor Makózás közben egy majd' 90 fokos emelkedőn próbálsz feljutni, megpróbálsz nem felborulni a pengeéles hegycsúcsok között, aztán kénytelen vagy egy 2 kilométer mély szakadékba leugratni (aminek a falai szintén 90 fok meredekek), hogy aztán ne kapjál vagy találjál semmit, amit fel tudsz használni. Mindezt még hatványozza az is, hogy az egész enyhén szólva is bűnrandán nézett ki...

De nem kell félni. Hamarosan (1-2 hét, max.) jön a Hammerhead DLC, és akkor kiélvezhetitek magatokat a javított irányíthatóságú lebegő tankban.
  • KP27
    csakhogy én speciel egy ilyen játék esetén öt percet sem vagyok hajlandó ilyen szarságokkal tölteni. Szerintem mint sidemission, még mókás lett volna egy két ilyen, hogy keress meg valamit egy bolygón, de semmi több. Már elsőre is untam, újrajátszásnál pedig már kifejezetten nyűg.

Eleve az, hogy egy ilyen fontos küldetésnél, saját magamnak kell bányásznom, teljesen logikátlan. A sztori szerint 4billió kredit volt a Lazarus project, ehhez képest pda-kat kell hekkelni meg áramkörökkel kell baszakodni pár ezer kreditért. Ezt a részét nagyon elkúrták a játéknak.

Ez az egész úgy lett volna hiteles, hogy odamész a rádióhoz, beszólsz az illusive man-nek hogy kell 200.000 kredit / 50.000palladium / 30.000platinum és fogdd be a pofád, és tejeljj, mert mégiscsak az emberiség léte a tét, ő meg visszaszól hogy utazz ebbe meg ebbe a rendszerbe és kapdd fel a csomagot.
  • robotnyk
    ha csak azokban a rendszerekben szánsz rá 5 percet alkalmanként, ahova a missiönök küldenek miután megvan a scanner upgrade, már elég is...
  • Terminátor14
    Az elsőben sem volt sokkal jobb, sajnos...(De hogy ezt még negatív irányba változtatták, az már kemény)
  • Fantusz
    Azzal a szkenneléssel jókorát rontottak a játékélményen.
    Muszáj szkennelni, kell a nyersanyag, de órákon keresztül unalmasan ezzel piszmogni... két pont levonás az osztályzatból.
  • MrAndree
    Na ja, Logan eléggé komolyan veszi ezt a "renegát vagyok, csak a cél a fontos" alapelvet. Azt továbbra sem értem mondjuk, hogy saját magát miért akarja kinyíratni a végén. :)
  • MrAndree
    Látom még mindig nem tettél le erről az őrült tervedről, hogy mindenkit nagyon megöletsz. :)
  • Kareszmo
    Jut eszembe a bolygó szkennelésbe lehet sztem beleőszülni.....
  • Kareszmo
    Amúgy én renegátos ME1 végigjátszással tolom most.
  • Kareszmo
    Amúgy én katonával nyomom, majd váltok kasztokat, mert több végigjátszásom van az ME1-ből! De nekem nagyon bejön a katona, főleg, ha jól kombinálom a taktikai módban a társak képességét. De sztem a hamvasztás nagyon jó szinte mindenhol, de a héjak ellen különösen. Itt látom a beszivárgó a nagy kedvenc, viszont még van idő az ME3 érkezéséig tehát van időm letesztelni a többit!
  • xblades
    Hol lehet felvenni Legion-t társnak?
    Mikor fognak összeveszni Tali-val?
    És ha a végső küldetés előtt, akkor hogy lehet elintézni hogy mindkettő túlélje?
  • robotnyk
    na de mennyi kell legyen? 1 kocka hiányzik a full paragonhoz, elsőben talán még több volt az import bonus miatt.
  • edios
    nem kell elhinni minden hülyeséget amit írnak.

legutóbbi végigjátszásom alkalmával full renegate voltam, és mindenki túlélte. nem ettől függ. nem kell megcsinálni a küldijeiket, fejlesztgethni, meg rosszul kell összeválogatni a csapatot stb, és akkor már kb jó eséllyel kihullanak:)
  • torma1
    Szerintem nem a beszélgetés fontos hanem a paragon/renegát pontszám.
  • robotnyk
    igen, azért gondolom hogy nem tárgyaltam vele eleget. előző karakterrel első végigjátszásban sem sikerült, de pl a Tali-Legion vita igen...
  • torma1
    Nekem elsőre sikerült és nem is voltam fullos paragon.
  • torma1
    Szerintem nincs köze hogy renegát vagy paragon a végén. Mármint nem halnak meg az emberek mert renegát vagy. A lojalitás, döntések, fejlesztések határozzák meg
  • robotnyk
    na, második végigjátszásra sem sikerült paragonnal kidumálni magamat a Jack-Miranda vitából, hiába, fázok a kopasz picsától, úgy tűnik nem dumáltam vele eleget :\
  • böröczk
    Loken, milyen szeretetre méltó a játékstílusod : D
  • Hoz_Hun
    Persze. Ki hal meg vagy marad életben nem függ attól, hogy Renegát vagy vagy Paragon.
    Viszont mindenki halálához, nem szabad lojálisnak lenniük. Úgy értem; seniknek sem. Ja a hajót se fejlesszed és ne siess át az Omega 4 Releyen miután elvitték a társaid.
  • Prince23
    Amúgy én most full renegátba tolom. Az úgy lehetséges lesz majd a végén, hogy mindenki meghall még Shepard is?
    Mondjuk a társaim küldetéseit megcsináltam (addig nem mentem Collectors küldibe), szintén rengátoltam minden beszédet, de az a bibi, hogy most meg lojálisak lettek hozzám. Hát remélem megdöglik majd az összes társam a végén :))))
  • Hoz_Hun
    Ne foglakoz vele, én is kaptam néha Renegát pontot s lövésem sincs miért. Ettől még bőven a vége előtt full Paragon voltam. Szerintem érdemes is néha úgy válaszolni, ahogy neked tetszik.
  • BigDaddyJoe
    Tehát akkor ha terminátoros kinézetű sebhelyes Shepardot akarok akkor az a végén kinyiffan mert full renegade lesz
  • Hoz_Hun
    Grunt nekem a következőképpen néz ki: Krogan Berserker (4. szint - Krogan Pureblood) ez +50% healt és ami a lényeg 55.00 pont/sec regeneráció. Nem mondom, hogy kinyírhatatlan, de nem megy le könnyen. Concussive Shot kb 2 pontnyi, mert még nem lojális és tartalékolom a pontjait egy Fortification 4. szintre (Heavy Fortification ami +100% páncél). Az olyan mértékben felnyomja majd az armorját, hogy asszem állanó utitárs lesz Insanity fokozaton. Ehhez társul egy extra Korgan shotgun.
    Ja és amit imádok benne, hogy automatikusan lerohanja a huskokat.
  • horpeti
    megcsináltam 3x a beszélgetést, 5 renegát mindig jött, de legutóbb, amikor azt hittem, hogy tényleg nagyon pozitív vagyok, akkor 5 renegát/9 paragon ... érdekes. :)
  • BigDaddyJoe
    ok köszi a válaszokat
  • Terminátor14
    Ezt is írtam már msnen :P

Baloldalon két dolog lehet: Vagy az adott kérdés/téma kivesézése, szal a részletekre való rákérdezés, vagy ha színes a szöveg, akkor a paragon vagy renegád válasz, meggyőzés vagy megfélemlítés :)
  • Prince23
    Nem csak neked adja furán.
    A fordításokból meg alig lehet követkzetetést levonni, hogy melyik lenne a jó vagy köcsög válasz... leszámítva a kék vagy piros mondatos választásokat.
  • horpeti
    Most volt egy párbeszédem a megsérült begyűjtő hajó küldi után .
    Mindenre pozitívat válaszoltam. ill. amikor volt olyan kérdés, aminek jobb és bal oldalán volt válasz, ott a jobb oldalt választottam.

Kaptam 5 renegát 11 példakép pontot.
    Hogy lehet ebből pl. csak példakép pontot csinálni? A bal oldali válaszok kellenek? Néha furán adja nekem, nem értem..

Most már megyek tovább, de majd a köv. karinál jobbat akarok. :)
  • JethroHUN
    Hát figyelj ha minden párbeszédben jól leoltod akkor persze h nem. Mgei hal majd a végén, meg mindenki más is. Ha full renegát.
  • Prince23
    Black szétnyítja neked egyből főleg renegátba... Mirandánál lehet még belefér az a kis kedveskedés.