19778
-
Pares #5285 Nem nagyon érdekel a többi játék. A Mass Effect esetében egyáltalán nem észlelhető, hogy konzol átirat lenne. Nemtudom, hogy valójában átirat-e, de a minőséget elnézve én úgy éreztem mindkét rész minőségével kapcsolatban, mintha PC-re is külön fejlesztették volna. Amíg ilyen remek a minőség, addig minden más tökmindegy.
A másik dolog, hogy kérlek szépen, értsétek már meg, hogy ez nem olyan régi, klasszikus, keményvonalas RPG-nek készült, mint a BG, NWN vagy hasonlók. Kár összehasonlítani is velük, mert egészen más jellegű játékok. De ne kezdjük már megint. Egyezünk meg abban, hogy egy remek szerepjáték, interaktív mozi stílusban, lövöldözős akció részekkel. Pont. -
#5284 egyetértek -
torma1 #5283 A DLC-kel is csak a pénzt húzák le rólunk mármint a fizetősekkel. Egy kis fejlesztés és kész. Lehet hogy alapból benne lett volna de gondolta a marketing jobb így. Nem a fejlesztőket szidom hanem a kiadókat. Nézd meg a Dragon Age-t némelyik textura 2005-ös színvonalú azért ezt kiadni 2009-ben érdekes. Modokat meg az tehetséges amatőröknek kell csinálni hozz (HD Pakk stb) -
Hoz_Hun #5282 Én is szerettem a Makozást. Nem vagyunk egyformák, nekünk bejött másnak kevésbé. Ettől egyikünk sem hülyébb vagy igénytelenebb a másiknál. -
#5281 lehet hogy én ilyen egysejtű szinten mozgok, és alacsony az ingerküszöböm, de nekem bejött a mako-zás meg a bolygórodeó. szerintem az összes bolygót végigjártam az első részben, és az összes gyűjtögetős missziót is megcsináltam -
torma1 #5280 A karakter tovább hozása tényleg nagyszerű ötlet. :) Le a kalappal a sok apróságra is oda figyeltek. Ezért érdemes a mentéseket megtartani. -
Hoz_Hun #5279 Na ma megjött a Game Guide (Collectors Edition, Official). Még csak belelapoztam, de nagyon részletes. Térképek, leírások, táblázatok, pont mint a Mass Effect első részéhez adott Guide. Annyi, hogy míg az első rész (Collectors' kiadás) hozzáadtak egy külön Art Bookot, ennek a végébe integrálták bele és az egész keménykötéses (csak olyan art képek vannak benne, ami a játék gyűjtői kiadásához adott Art Bookba nincs benn). Ja meg egy poszter (EZ).
Mindenhez van térkép, rajta mi hol található, kivéve az N7 küldetéseket, de azok is mind benne van részletes leírással és képekkel. Benne van az összes bolygó, min mennyi mineral található. Persze maga a játék, kasztok, párbeszédek lehetséges kimenetelei, felszerelés, fejlődési láncok, rengeteg táblázat, stb... 282 oldal, plusz képregémy (részlet, de ezt hozzáadtak a játékhoz teljesben), és az Art Book.
Ha kérdés van most meg tudom nézni, pl.: hol, melyik bolygón van Zero Element vagy hasonló. -
torma1 #5278 Na azt azért ne mond hogy nem konzolos világot élünk??? Az összes Pc-s játék lassan konzol átirat Pl:Gta 4, Fifa sorozat stb. Mára a Pc nem éri meg vagyis rá fejleszteni ez tény. Egy kicsit javítják vagy rontják (GTA 4, Fifa). Nem azt mondom hogy nem jó a története mert tényleg olyan mintha egy filmet néznél. Csak már nem a régi KOTOR-os Bioware az egész. Meg az EA nem a Pc-s eladásokból él meg azt elhiheted a sok warez mellet. A jó öreg Neverwinter, Bardur's Gate sorozat kihalóban mert azt nem lehet konzolon is kiadni. A Dragon Age is jó játék de rajta is lehet érezni a konzol jellemzőket. -
Pares #5277 Nem beszélve arról, hogy DLC-k formájában folyamatosan jönnek majd az egyedi cuccok. És pont ez a lényeg: az első rész oroszos volt, mindenből értelmetlenül sok volt, és silány minőségben, míg a második részben lehet, hogy jelenleg kevesebb cucc van, de sokkal jobb minőségben, minden cuccod egyedi, nem csak átszínezett másolatok. A számukat meg a DLC-kkel fogják növelni.
És ez a jó! Egyediség! Nem pedig a mennyiség! Szvsz. -
ZÓÓÓcsi #5276 "Apró" újítások közé tartozik az is, hogy összekötötték az első résszel. Importált karakterrel egy csomó ME1-es emberke megjelenik (vagy nem, mert kinyírtad az 1-ben XD) és annak megfelelően viselkedik, ahogy anno kezelted az ügyét. Plusz csomó reklámban, hírben is elhangzanak bizonyos infok, aszerint hogyan viselkedtél az 1-ben.
Szerintem ez baromi jó ötlet. -
Pares #5275 "Jó volt a fegyvereket is fejleszteni. Kár hogy nagyon elmegyünk a konzolos világ felé. A Pc-nek tényleg lassan vége."
Az első mondatod saját magad meghazuttoltad, a második meg harmadik mondat szimplán hülyeség. -
Pares #5274 Továbbá a karakterfejlesztésről:
Ami igazán logiktálan dolog volt szvsz, az nem a pénz, hanem a fegyverfejlesztés. Na annak aztán tényleg semmi értelme nem volt. A galaxis elit katonája, első ember spectre, különleges N7 kiképzés, amit csak páran végeztek el, és mit kell csinálni? Hát pontokat osztogatni a fegyverekre, hogy bele tudjál nézni a távcsöves puska távcsövébe. Hiába osztogattál ki egy pontot egy fegyverfejlesztésre, semmi vagy jelentéktelen javulás volt észrevehető. Csak a háromszögekben található képességek voltak jók, azoknak meg 5-6 pontonként volt az erősebb változata. Most kivették a jelentéktelen részeket, és csak a háromszöges képességek maradtak meg.
Fejlesztésekből sincs kevesebb a második részben, csak fölösleges, logikátlan dolgokra nem kell pontokat osztogatni.
Nem azt mondom, hogy hibátlan, mert nem az, de túlzásokba estek és olyan dolgokat soroltok be a hibák közé, amik átgondolva fejlődést hoztak az első részhez képest. -
#5273 Soldiernak, ill. beszivárgónak. -
#5272 2 makózás és scannelés között: szerintetek a warp vagy a páncéltörő ammo hasznosabb úgy overall? :) -
Pares #5271 A Makózást nem a bolygószkennel cserélték le. Mégcsak össze se hasonlíthatod a kettőt, mert míg a Makózásnak semmi értelme és haszna nem volt, addig a bolygószkenn a játék többi van kapcsolatban. Nem értették félre és nem vágtak ki semmit, csak másfajta politikát folytatnak, ami az esetünkben még hasznos is. Lesz kocsikázás a 2-es részben. A Hammerhead DLC-vel fogják beletenni. Valószínűleg azért nincs benne az alap játékban, mert még időre van szükségük, hogy olyanra csinálják meg, amilyenre akarják. Hála Istennek! Az első részben is azért volt elkúrva, mert állítólag időhiányuk volt, és félkészen beletették. Most nincs benne alapból, de később DLC formájában egy sokkal jobbat kapunk (remélhetőleg), szépen kidolgozott területekkel, stb.
---
A liftezés kivételével szinte semmit nem vettek ki a játékból. A hirdetések, hírek és egyebek, amiket csak liftezés közben hallottál az első részben, azok most is benne vannak, sőt, rengeteg külömböző helyen mondják be őket, ráadásul a terminálokon és hirdetőoszlopokon akár mikor meg is hallgathatod őket. A töltőképernyő annyiban hasznosabb, hogy most legalább látod, hogy pontosan hol is helyezkedsz el, honnan hová mész. Az első részben az volt a gond, hogy bementél a liftbe, és két percig mozdulatlanul álltál, aztán megérkeztél, de azt nem tudtad, hogy mekkora távolságot is tettél meg, vagy hogy hol helyezkedsz el jelenleg (pl.: Citadella). Ha magaddal viszed Garrust és Talit a Citadellára, akkor még gúnyosan meg is említik a liftezést...
---
Ha azt vesszük figyelembe, hogy a Cerberus felélesztett, adott egy új hajót (nem is akár milyet) felszereléssel együtt, továbbá TIM megmutatta a valóságot, hogy emberek ezreit rabolják el, és a Council vagy az Alliance le sem szarja, akkor egyáltalán nem elfogadhatatlan, hogy együttműködj velük. Ráadásul azután, hogy a Council még le is köp azzal, hogy egyszerűen hazugságnak és kitalációnak titulál mindent, amit kiderítettél vagy mondtál, azután maximum egy retardált Shepard próbálna csak a Councillal együttműködni. Arról nem is beszélve, hogy a végén nemet mondhatsz TIM-nek...
---
"és az apró ötletek sem annyira jók, kidolgozottak, mint az egyben voltak."
Nemtudom, hogy azt írjam-e, hogy ez egyáltalán nem igaz, vagy hogy szubjektív vélemény. Eleve, apró ötletekből sokkal, de sokkal több van, mint az első részben. Humoros beszólásokból, utalásokból is rengeteg van a játékban, amiből az egyben alig volt valamennyi. Had ne soroljam fel az apróságokat, de hogy nem annyira jók, mint az egyben... ez egyszerűen nem igaz. -
torma1 #5270 A makózás nekem is tetszett csak a sok hülye hegy az ne lett volna benne. Kicsit túlzásba vitték a dolgot. A lövöldözés a tankból is jól el volt találva. Zúzók pusztítása,stb,rejtett meteoritok,hajók a törmelékben. Ezt hiányoltam a 2.dik részből. -
torma1 #5269 Igen igazad van! Valami hiányzik belőle. Csiszolni kellet volna a játékot. A liftezés nekem is tetszett.Hogy most a meggyőzés/fenyegetés a paragon/renegát pontjaidtól függ az jó lett.A fegyver képességeket kár hogy kivették. Jó volt a fegyvereket is fejleszteni. Kár hogy nagyon elmegyünk a konzolos világ felé. A Pc-nek tényleg lassan vége. :( A szint növekedés jó lett mármint hogy sokat dob a játékon nem 1-2% ot. Csak elég kevés ez a 30 szint. Oké hogy ne 60 legyen de így nincs értelme elkezdeni másodszorra ugyan azzal a karival. Az 1 azért volt jó mert azzal volt értelme. Van egy olyan érzésem hogy a 3-rom sem lesz jobb. Tiszta konzol lesz. :( Ott volt a KOTOR 1-2. Az de jó volt anno. Miért nem tudnak olyanokat csinálni mostanság ilyen grafikával??? Főleg a 2.dik része ahol te formálhattad a legénységedet ahogy akartad. Itt van egy Script és kész. -
#5268 A képregényből kiderül, mitől ilyen Liara. -
Bhalage #5267 sztem en vagyok az egyetlen akinek bejott a makozas leszamitva azokat a helyeket ahol tulsok meredek hegy volt és nem volt semmi járható volgy koztuk.
de ez a autozos kiszallos felderitos nekem eléggé bejött.
lehetett volan még pár extra (veszelyes) bolyo ilyen szempontbol..
varom a hovertankos cuccot -
Pares #5266 A Makózás csak jobb lehetett, mert egy 0 volt az egész. Szvsz semmi plusszot nem tett a játékhoz hozzá, mégcsak haszna se volt, csak nevetségessé tette az egészet. Persze az szubjektív, hogy kinek mennyire tetszett, de egyértelműen, véleménytől függetlenül és bevallottan, a Makózás volt a leggyengébb része az első résznek.
Külömben meg hamarosan jön a Hammerhead DLC a lebegő tankkal. Valószínűleg jóval nagyobb lesz, mint a többi DLC, mert pusztán a tanknak jelenleg nincs értelme, ezért várhatóak a plussz mellékküldetések és felfedezhető területek is vele együtt, vagy még utánna is. -
ZÓÓÓcsi #5265 A történet lapos? :DD
Ez üt.. Mert az rendben van, hogy a skennelést, butítást szídjátok, ugyanis tényleg uncsi egy idő után. De a történet? Az elején majd leestem a székről, ahogy felvezetik az 5*. És volt még pár olyan rész, ahol csak figyeltem... A toborzós küldik is mind jól el vannak találva, harcok átvezetők stb.
És a mellékküldetések is jobbak, mert nem egy random berendezett bunkerben kell ügyeskedned mindig, hanem minden mellékküldi másfajta területen van szinte (egyedi). -
Pares #5264 Nem veszek vissza az arcomból. Csak próbálom valós fényében feltüntetni a dolgokat, ha már annyira sarkítotok mindent. -
Pares #5263 Mondom, hogy semmi értelme annak, amit javasolsz. Ha mindíg annyi pénzed lenne, mint amennyi kell, akkor eleve nem is kellene pénz. Ha a fejlesztegetést is kivennék, akkor igazán nem tudom, mit csinálnál a küldetések között... Külömben is, ha a DLC-ket vesszük alapul, akkor a Cerberus igenis nagyon komolyan támogat, hisz TIM folyton küldözgeti az új felszerelést. -
#5262 jah, akkor csináljunk egy petíciót, hogy az ME3ban legyen a menüben egy IWIN gomb, és akkor tényleg nem kell majd semmit tenni azért, hogy jó befejezést kaphass.
létezik szubjektívitás, de a hozzászólások alapján az ember aki nem játszott vele, azt hinné, hogy ez is csak egy a sok ambíció nélküli, közepes játék közül. nem csak az ötlet, és az újító szellem veszett ki a játékkészítőkből, de a játékosok is hálátlanok lettek. -
#5261 hát azért az egyben sem volt durva a főboss , konkrétan én több mint a fele életétől puskatussal vertem agyon, mert minden fegyom bebugolta a túlmelegedést :D -
#5260 Igen, kissé elértették a rajongói kéréseket. Nem volt jó a Mako-zás? Nem igazán. Javítani kellett volna, nem cserélni. Szar volt a liftezés? Szerintem nem annyira, mint a töltőképernyő... Inkább azt is feldobni, nem lecserélni kellett volna. Egy jó Shepardnak a Cerberus elfogadhatatlan alternatíva? Szerintem egyértelmű. (Sajnáltam, hogy Ash nem jött velem, de igaza volt valamennyire.)
Őszintén megvallva a dolgot, csodálkozom a kiugróan jó értékeléseken. Nem lehet letagadni, a játék jó, de nem egy szarvashiba van benne, és az apró ötletek sem annyira jók, kidolgozottak, mint az egyben voltak. A történet lapos, a főboss nevetséges, a karakterfejlesztés butított, (Igen, butított. Aki szerint nem az, az nézze meg az 1, és 2 karakterfejlesztési lapját. Ha azután sem látja, csak sajnálni tudom)
Összességében érződik rajta a ma divatos egyszerűsödés. Sok apró logikai bakugrás, Asley fajgyűlölete, vagy inkább bizalmatlansága eltűnik, Garrus személyisége is hatalmasat változik, Liara lelkes tudós-lányból, (élete leletének megtalálása után!) hirtelen Árny-bróker lesz, stb. Oké, 2 évig vagyunk távol, de ez jó hosszú 2 év lehetett, ha a régi társak, (Tali, és valamennyire a krogan kivételével) ekkorát változtak.
Ne értsétek félre, ne szapulni kívánom a játékot, hiszen jól szórakoztam vele, tervezem, hogy újra nekiugrok majd, csak számomra nem ez következett az első részből. Nem az első javított folytatását kaptuk, hanem az újragondoltat. Én nem erőltettem volna a cerberus vonalat, ás a játék fejlődési, fejlesztési rendszerén inkább csiszoltam volna, nem lecserélem, hiszen az alapok jók voltak. Az is zavart, hogy a fejlődésért bónuszokat kaptam, és nem onnan folytathattam, ahol az elsőt befejeztem, és sorolhatnám.
De melyik játékban nincs hiba? Mindben van. Ez összességében egy egész jól sikerült darab, DE 1; Én nem egészen ezt vártam, 2; Nagyon túlzónak érzem a bőven 90% fölötti értékeléseket. 85-90% még reális. Szerintem. -
Kareszmo #5259 Én már a második végigjátszásban vok és most kezdem unni a bolygó szkenneléseket, nem mondom hogy rossz csak borzasztó időigényes. A Makót is bírtam, csak egyidő után azt is meglehet unni, meg az a rallyzás és a rohadt magas csúcsokról leugratás se volt rossz, "Motocross Madness" hangulatot idéz. És a zúzók (falócsáp) elleni harcot is élveztem. -
#5258 A makózás ezerszer jobb volt a bolygó scannél, ott legalább rallyzhattál idegen bolygókon, ami feelinges volt néhol. Ez a scannelés szimplán unalmas. A makózás is lehetett volna sokkal izgalmasabb, nem mondom, de ez....
A játék gazdasági részét felesleges boncolgatni, szinte minden játékban rossz valamilyen szinten a gazdaság... Ha például kaphatnánk egy halom pénzt a Cerberustól, akkor pikk pakk minden megvásárolhatnánk már a játék legelején.
-
torma1 #5257 Nekem a fejlődési rendszer nem tetszett. Jobb lett volna a lelőtt ellenségért kapni xp nem mindig ugyan annyit a FŐ küldetésekért. A pénz tényleg nem sok de jó így. Legalább elköltöd nem marad haszontalanul mint az 1-ben. Az tény hogy nagyon konzolos lett sajna :(! Nincs már hogy csak PC-re fejlesztenek. A scennelés meg a makózás is gáz szerintem. Remélem találnak egy középutat a 3.dik részhez. -
#5256 A Makó teljesen jó volt. Viszont ez a szkennelés már most megőrjít:S Jó lenne rá vala mod ami auto scant csinálna mert ez így fos.
Inkább megint makóznék csak ne ezt nagyon unalmas bolygós forgatós dolgot kéne csinálni.Igaz még csak most kezdtem a játékot. Múlt héten játszottam végig az első részt, de kicsit csalódott vagyok a 2. résszel kapcsolatosan. (bár sok jó dolog is van)
-
#5255 Attól még ugyanúgy logikátlan, hogy a galaxis egyik leggazdagabb emberének dolgozunk, mégis pénz szükében vagyunk. Ha meg már ad a küldetésekért (ráadásul viszonylag nagy összegeket ahhoz képest, amennyit találni lehet), akkor már adhatna annyit, hogy elég legyen a dolgokra, ne kelljen guberálni. Amúgy jó lenne, ha pl engem nem kategorizálnál így, hogy egysze ezért sírunk, egyszer azért...:D
Kezdjük azzal, hogy nem sírok, leírtam a véleményem, mint már párszor megtettem. Erre írtam nemrég, hogy visszavehetnél az arcodból :) Olyan, mintha te lennél itt a kiskirály, mindenkire írod, hogy no comment, sír, illúzióban él, mert neki más a véleménye. Grat ;)
És igen, azt mondom, hogy ha már a fél játékot leegyszerűsítették azzal, hogy nem kell fegyvereket meg úgy általában felszerelést gyűjteni, akkor kövessék a logikájukat és mást se kelljen. -
ZÓÓÓcsi #5254 A skennelés tényleg unalmas lesz egy idő után, de a makózás helyett inkább ez. Meg bőven elég a "Jó", vagy "Gazdag" ásványkinccsel rendelkező bolygók letapogatása, nem kell az összeset.
Most akkor mire költenéd a pénzt, ha nem fejlesztésekre? Halakra meg hajómodellekre? :DD lol
Nem lenne értelme a pénznek sem. -
KP27 #5253 ja persze. csak megdöglik a legénységed fele ha nem csinálod. ez ilyen burkolt zsarolás. -
KP27 #5252 A mákózás is hülyeség volt. Nem azt mondom, egy két helyen fun volt, de inkább a fő küldetéseknél. Ez a bolygószkenelés is oké lehetne, ha csak néhányszor kéne. De átestek mind2 esetben a ló túloldalára. Mákózzál végig 4141412414 mellékküldit, itt meg szkenneljj végig 324242342 bolygót.
Pares, ne nézzél már lámának légyszíves, de az a huszon harmincezer kredit amit a Cerberus ad egy küldetésért az kb nokedli. Elmész Illiumra és egy uprgre 60-90ezer. Néhány 100.000 kredit meg semmiség a 4billióhoz képest.
Most gondoljj bele, az emberiséget kell megmentened, de menjél bányászni magadnak, hogy fejleszteni tudjál. És ottvan a Cerberus, meg tudta szerezni a - a sztori szerint szupertitkos turián-ember technológián alapuló - Normandy tervrajzait, nekünk meg különböző upgradeket kell shoppingolni. Miranda vagy EDI mondta egyik beszélgetésnél, hogy a Cerberusnak saját laboratóriumai/fegyvergyárai stb vannak, de azért shoppingoljak fejlesztéseket.
De egyébként idegesítő, ha már van ez az ásványszkennelős szarság, akkor legalább már legyenek helyek ahol adni venni lehet őket. Csomószor volt olyan, hogy egyik nyersanyagból rengeteg volt, másikból semmi. Ilyenkor simán jól jött volna egy kis cserebere. -
#5251 Kösz -
#5250 Reaper IFF küldetés -
#5249 Senki nem tudja hol lehet felvenni Legion-t társnak? -
#5248 Infiltrator (a.k.a. Beszivárgó) és Sentinel (Őrszem) a két tápság kaszt, én is most szórakozok Sentinel karim után Infiltratorral is, bár szvsz Sentinel viccesebb volt... futottál előre a szétszedhetetlen páncélodban, hajigáltad a Warp-okat, ledobtad az unszimpatikusokat egy jól célzott Throw-al, esetleg lekaptad egy pillanat alatt a pajzsukat, majd ami maradt belőlük, azt még egy kicsit kilyuggattad... ezzel szemben Infiltrator csöppet monoton - menj fedezékbe, kukucskálj ki mesterlövész puskával, hopp lelassul minden, kapj valakit fejbe, ismételd. na meg lőszerkészletek hmmmm... nem épp kielégítőek. (konkrétan egy-egy mellélövést is iszonyat meg tudsz szenvedni) -
#5247 Az adrenalin löket lényegét nem fogom hirtelen így belegondolva.
A környezet lelassul, mert jobb a reakcióidőm, ez ok. Így könnyebben el tudok találni mozgó célt pl.
De attól még elvileg az idő valós, így gyorsabb nem leszek, tehát ugyanúgy el tudnak találni, nem? :)
Vagyis ettől még nem leszek kevésbé sebezhetőbb, csak jobban eltalálom az ellent, nem? (kivéve a maxos, ahol 50%kal csökkenteni tudja a bekapott sebzést) -
Pares #5246 "Mgoldhatták volna egyszerűen úgy, hogy annyi nyersanyag igénye legyen a fejlesztéseknek, amit innen onnak akció közben meg tudunk szerezni."
Haha, mondom én, most meg már egyszerűsíteni akarjátok... És mit csináltál volna a fő vagy mellékküldetések közt? Makózni? Pfff. Volt egy Makó nevű szomszédom (tök komoly), valszeg neki is már sok volt, mert kb. 2 éve elmegyógyintézetbe zárták. Bedilizett.
"a játékélményt vágják tönkre ezzel."
Szerintem meg abszolút nem. Sőt ellenkezőleg. Semmi befolyása nincs a fő vagy mellékküldetések minőségéhez. Szépen van kivitelezve (nekem különösen tetszett, hogy az egész bolygót látom, pörgethetem, stb.), terepralli-ügyességi játék helyett pedig a külömböző jelekre kell odafigyelni.
"A másik szondás-járulék is rosszabb lett, mint az első részben volt: ott ugye üzenet formában kaptuk a mellékküldetések jelentős részét itt meg a bolygón észlelt "rendellenesség" után indulhatunk (ezzel kevésbé van gondom, de ez is visszalépés picit)"
Már miért lenne visszalépés? Van egy olyan érzésem, hogy csak úgy találomra rugdosol bele minden elemébe a játéknak.
Nem látom semmi okát annak, hogy visszalépésnek nevezd. Mellékküldetéseket minden formában kapunk: emberektől személyesen, üzeneteken keresztül és anomáliák keresésével. Tiszteletben tartom a véleményed, mely szerint szerinted visszalépés, bár igazán, bárhogy is próbállak megérteni, nem megy.