19778
  • torma1
    Majd ha lojálisak lesznek hozzád akkor megtanulhatod. A kutatásoknál lesz.
  • BigDaddyJoe
    Mikor lehet eltanulni a csapattagok képességét és azt hogyan kell?
  • BigDaddyJoe
    Megcsináltam Miranda küldijét. Érdemes még ott az Illiumon tevékenykedni vagy sok értelme nincs menjek tovább a küldetésekkel?
  • horpeti
    Igen, az a beszivárgó.
    Tactical cloackból gondolom akkor a hosszabb időt választottad (8 mp)

Warp ammo az melyik magyarul? :)
    Beszivágrónál nekem diszruptor meg cyro van. Vagy társtól? speciális? :)
  • Hoz_Hun
    Infiltratorral megyek (ez magyarul a Beszivárgó?). A 4. Tactical Cloak (taktikai álcázás vagy mi lehet magyarul) ez itt már alap. 80% ez menti meg az írhámat. Na meg Warp Ammo (4. szint). Ez eddig bevált.
  • Hoz_Hun
    Hja, gyakran berohannak aztán ott állok egyszál magaban mindenki ellen. Ez csak Insane fokozaton tűnt fel, mert ott halank meg nagyon hamar. Annyi medigél meg a világon nincsen. Én ezen a fokozaton már csak úgy megyek, hogy folyamatosan küldöm fedezékből fedezékbe őket. Most járok a Ashle-s pályán, ami a következő toborzós küldik előtti kötelező pálya. Nekiugrottam Grunt és Zaeed társoságában. Gondoltam Zaeed kemény zsoldos, bírja majd a strapát (előtte Garrus/Jack egész jól teljesített). Grunt beváltotta hozzá fűzött reményeimet és Insane fokozaton jól használható. Irányítani kell, de sokat kibír, a Huskokat meg bedarálja!! Ellenben Zaeed... állandóan a padlót nyalja. Az összes csatát végigheverte a fűben. Hihetetlen hulladék egy karakter. Eddig se használtam és nem is fogom. Újrakezdtem Grunt/Jack párosítással és megyünk mint kés a vajban.
  • horpeti
    Persze ez nem FPS játék, erre hamar rájöttem, még ha az elején azt a feelinget is adta. De taktikusan csinálva, akár sokat SHIFTezve sokkal jobb. Így hamar sikerült átvennem a MASS EFFECT stílust. :)

Persze visszaolvasva titeket, experienced játékosokat még van mit tanulni bőven. :) Főleg az RPG része terén.
  • horpeti
    A képességhasználatra rájöttem hamar, azóta csak én irányítom a képességeiket. Még így is jobb, mintha ők tolják. Bár a kettő együtt kombinálva talán jó. De általában kipécézek egy ellenfelet, rányomom az áldást, és be is viszem a végső döfést. :D

Társaknál észrevettem, hogy mindig irányítani kell, különben néha fedezéket is leszarva megy előre.. Viszont ha kicsit figyel az ember rá, és mondjuk fedezékről fedezékre irányítja előre őket (mondjuk Miranda meg maradhat hátrébb is, tank előrébb), akkor már jól használják a fedezékeket, és onnnan szépen lődöznek.

Veteránon persze. Insanen lehet más. Majd a kövre tuti úgy próbálom ki, mert ez így még elég egyszerű. Persze van 1-2 helyzet, ahol nehéz, meg tényleg parás... ott még veteránon is halok. Viszont 2-3 halál után rájövök, hogy mit rontok el, és megfelelő taktikával már sima ügy.
  • horpeti
    bocs, a sok spamert... kicsit felpörgetett a játék, nem játszottam korábban ilyenekkel, és nagyon megtetszett. :)

Hála egyik ismerősnek, aki lehet nézi ezt a topikot is. 2 napja alig alszom. :P
  • torma1
    Így van.Szinte minden ellen jó. Azt hittem eddig hogy nem jó kaszt a Mérnök. A harci robotja azonban elég jó. Eltereli az ellenség figyelmét. Ameddig rá lövöldöznek addig lehet őket lőni. A másik hogy a társak néha elég hülyék. Berohanna a sürübe hiába mondom hova menjenek és pillanatok alatt lelövik őket. Persze Insane fokozaton. Ezen még van mit javítani. A képességet is néha el felejtik használni.
  • horpeti
    Grunt begubózás képességére gondolsz, hogy ezt tanultad? :)
  • horpeti
    Azt hiszem, tudom melyik képességről beszélsz, a kutatásnál láttam nemrég valamit, hogy lehet speciális képességet tanulni, és újra ráosztani a pontokat... Akkor lehet erről beszélsz. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget egyelőre, nemrég jelent meg... Azt hittem csak egy újabb hasztalan dolog, hiszen így is alig van még pontom osztani, nemhogy egy újabba. :)
  • horpeti
    Pajzs extra képességet honnan szereztél? "végig azzal mentem"

Hamvasztás ennyire jó? A dokinál próbáltam ki és tetszett, csak pont amiatt nem fejlesztettem, mert hogy cloackban vagyok. Egyébként miranda torzítását és grunt kábítólövedékét használom (magyar fordításban BAKA:D)
    Cloackból való támadást egyébként annyira nem használom, csak menekülésre.. Pedig néha buli volt, de a hamvasztás támadó képességgel hatékonyabb lehet az ember.

Jacket nem használom, amióta van Grunt(Baka), elég jó tank. :)

De majd újra fogom játszani tuti, a begyűjtött tapasztalatokkal.

Veteránon nyomom, és így is néhány keményebb szitutól eltekintve sima ügy. Néha elég csak a társakat irányítani a háttérből (én használom a támadó képességeiket, nem ők maguk).
  • horpeti
    Hm, azért az komoly. :) Kösz!

Torzításnál jobb az ejtés? Vagy nem összehasonlítható? Miranda fejlesztésével kapcsolatban szkeptikus vagyok, a torzítás nagyon bejött, arra szinte mindig számíthatok.
  • torma1
    Én maxoltam nagyon hamar a fő képességét. Utánna jött a hanvasztás és végül az álcázás. Én végig Pajzs extra képességgel mentem. Sokszor életet mentett. Azt is hamar maxoltam. A diszruptor lőszert használtam még. A fagyasztás nem találtam hasznosnak. Mindig akkor fagyott meg mikor már alig élt az ellenség. Haszontalan. Az a gond hogy nagyon sok képesség csak életerő ellen jó pajzs,páncél ellen alig.
    A torzítás sokkal jobb mint az ejtés. Sosem használtam.
  • ZÓÓÓcsi
    Én is pont így csináltam, ahogyan te :))
    Táncnál nincs jobb, el lehet nézni egy darabig XD
  • ZÓÓÓcsi
    Pontosan! 25%-al többet kapsz mindek küldiért.
  • horpeti
    Szia,

Az 1000 pontos küldikre is 1250-et kap az ember, ha újrajátssza?
  • horpeti
    DLC még nincs fent, de ami késik, nem múlik (nincs meg eredetiben, a crack (giveme...) meg nálam nem működött a DLCkhez, leállt a program ... ). :)
  • horpeti
    Beszivárgónál mi felé fejlődtetek?

Én most a diszruptor lőszert akarom csapattá tenni, hogy gépek ellen jó legyen. A taktikai álcázás 4.én még gondolkodom.

A többi is jó lenne, csak annyi mindenre nincs lehetőség. 2 féle lőszert nem akarok maxolni, pedig a cyro is jónak tűnik.

Mi hack azért nem tetszett, mert pajzs és páncélon nem ment át, ahogy néztem, de akkor meg már úgyis hamar meghal. Hamvasztás lehet jó, de ha a tactical cloackot nyomja az ember (hogy pl. álcázva nagyobbet sebezzen), akkor úgysincs rá lehetőség. Úgyhogy van mit agyalni.

A társak fejlesztésén meg pláne. Miranda ejtése jobb, mint a torzítás? A torzításra mentem rá az ejtés helyett...

Másik csapattagom pedig Grunt, nála a krogan 4.et nem fejlesztettem, helyette a a gyújtólőszert akarom 4.re vinni előbb..

Persze nyilván nincs legjobb, mindenki azt fejleszti, ami a stílusa... nekem bejött a cloackból való támadás, de lehet legközelebb más irány követendő.
  • torma1
    window az nagyon komoly. :)
    Még a DLC-s sniper is jó.
  • horpeti
    Helló,

Melyik snipert szeretitek használni?
    Még nem vittem végig, sőt most játszom először a ME-el, majd az 1et is végigtolom és úgy a 2őt mégegyszer.

Beszivárgó vagyok, és pont most vettem fel a 3. snipert.. De annyira nem tetszik, bár biztos erős.. De nekem vhogy jobban bejön a 2.
  • torma1
    Szobás volt. Tali,Kelly mind az volt. Csak Miranda volt normális videós. Mivel ember vagyok gondoltam vele jó lehet. Meg jól is néz ki. Jack-et nem bánom nem egy szépség. Próbálta már valaki semmi fejlesztés rossz döntések után milyen a végső videó? Hogy mindenki meghal csak Joker marad életben??
  • Hoz_Hun
    És ilyenkor a vidot is bejátsza, vagy "csak" a szobába lehet beinvitálni? Nekem Jack ajánlgatta magát (Omega 4 Relay után).
  • torma1
    Szakitottam Mirandával mert vele volt az első azt már össze lehetett jönni Talival. Vele is Szakítottam azt jött kaptam egy levelet Kellí-től hogy átjön este a szobámba ha van kedvem hívjam. Ez mind az Omega 4 után volt. Jack nem akar velem a témáról dumálni úgyhogy ő nem volt meg. :)
  • Hoz_Hun
    Pakold be a lángszórót, az kis helyet foglal el, nem zavaró a hátán. Amúgy hogy volt meg mindhárom csaj? Tudtommal Tali és Miranda közül választanod kell. Jacket lehet külön meghúzni a raktérben (de még neki is van egy normál szexjelenete az Omega 4 Relay után).
  • torma1
    Sziasztok.
    Na ma én is végigjátszottam. 30 szinten hagytam abba ME1-böl áthozott férfi paragon karakterrel.Beszivárgókét játszottam. Mit mondjak szerintem a legjobb kaszt. A mesterlövész puskával nagyon kemény. Meg volt Kelly, Tali, Miranda is :)
    Azért jobban tetszett volna az a hűség rendszer mint a Dragon Age-ban vagy a Neverwinter Nights 2 -ben hogy amit válaszolok az alapján itélnek meg. Valaki szeret vagy utál. Ott nem csak a végén lehetett elkapni a csajokat! :)
    A fegyver választás nem tetszett még. Nem értem ha nem akarok vinni magammal nehézfegyvert,sipert stb akkor is miért van a hátamon? A ME1-ben is ez volt nem is használtad még is vitted magaddal. Azért van a karakterépítés hogy élvezd nem azért hogy egy böhöm ágyutól ne lásd a karaktered. Nem értem miért nem lehet ha akarod nem viszed őket. Az ini-ben piszkáltam meg a dolgokat hogy ne használjam őket. A páncéloknak meg nem sok érterme volt. Én szinte az alap páncéllal vittem végik. Némelyik nagyon hülyén mutatott a karakteremen. Főleg ha női karakterrel mentem volna. A sisak kérdést nem is mondom. :) Majd talán a DLC-k javítanak a kevés cucc helyzetén.
  • ZÓÓÓcsi
    Necces ez már mehetett volna spoilerbe :P

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az uccsó videóban az mind reaper hajó .
  • Hoz_Hun
    Ez tetszik.
  • Bhalage
    na 34óra play után befejeztem én is : )) 23szintig ertem el.

a végén azok a sok hajó azok ilyen reaperhajók? vagy geth hajók? ezt nem teljesen értettem, de abban a ködben vannak ahol a gethek tanyáztak nem? mintha úgy tűnt volna.

nálam a Dokinéni és a gépészek meghaltak, a csapatból mindenki megmaradt
    reapereknel felrobbantottam a kocerajt, nem tudom lehet e maskent is tenni...
    ja és Tali és Jack is megvolt :d
    majdnem teljesen renegade, es tisza szetcseszett arcu karakterem lett vilagito voros szemekkel .

most visszamegyek picit ME1ezni :D
  • SötétBarom
    Naw.

"It was totally worth it."
  • Fantusz
    Talit sokan megkedvelték az első részben, most valószínű keveseknél állandó csapattag, kevésbé van ráutalva a főkarakter a kvarián technikai tudására.
    Eddig is az volt a véleményem, hogy picit elcseszték ezzel a hermetikusan elzárt öltözékkel, de főleg az okkal, amiért viselni kénytelen.
    Tali ágyba cipelését nyugodtan lehetne 50 renegate ponttal díjjazni, jó esetben csak beteg lesz, rosszabb esetben meghalhat - micsoda romantika
  • Kmarha

• Calver
    nem erre értettem... ha mindkét skálán maximumon vagy - most vittem ki újra ME1-et is, h végigtoljam ME2-t másodszorra egy olyan karakterrel, akivel minden választásom nekem tetsző - akkor paragonnak írja a karaktert az elején (ahol megmutatja a "profilt": kasztot, szintet, ki halt meg és ki nem, stb). erre gondoltam, és furcsálltam kicsit, hogy nincs valami olyasmi h "neutral". (na meg azt, hogy mégis hogy a fenébe lett 100% a paragon skálám is, de ez már részletkérdés)
  • wesker24
    Naná hogy tudtam én eleve ugy kezdtem a játékot hogy a Mass effect 1-es mentésemet importáltam át a játékba és a már rögtön az elején kapásból kaptam 190 Paragon és 80 Renegade pontot !
  • CamelX
    1-be is benne van :) amúgy egy a fajának megfelelő atmoszférát biztosító sisak. A Quarian-oknak nem alkalmas az életre a standard oxigén alapú levegő és harmatgyenge az immunrendszerük. A híres szexjelenet előtt is magába tol minden antibiotikumot, de azt mondja így is lebetegszik majd
  • Calver
    hmmm... tudtátok, hogyha 100% paragon és renegát skálás mentést tölt be az ember ME1-ből, akkor a játék Paragon-nak jelzi a karaktert?

mondjuk +190 renegát és paragon pont így is csorog az elején, szóval ez csak apróság igazából
  • MerlinW
    Most komolyan, mekkora fáradtságba került volna ezt a DA topikjába írnod?
  • Piszkos  Fred
    LOL :D
    így még jobb :D ki kéne rakni msn avatarnak :D
  • Vraaanyek
    ha már szóba került a DA:O, elnézést a nagy off-ért, de nem tudja itt valaki véletlen, hogy miért van az, hogy dragon age-ben villognak a fák?
    általában megoldja, ha frissítem a vga drivert, de aztán következő indításra megint sz.r lesz, pedig minden más játék szépen megy maxon,csak a dao csinálja ezt, valakinek hasonló tapasztalat?? (amúgy eredeti a játék)