19778
-
#5525 Nah mivan, senki sincs itt? -
#5524 Lol, ezt még nem láttam :O köszi nagyon:D
Amúgy az előbbi kommentedhez hozzászólva: Teljes mértékben igazad van, és sztem csinálj egy makrót erről a kommentről, hogy mindenkinek újra- és újra eltudd magyarázni hogy itt nincs szó butításról... -
Pares #5523 Mass Effect: Redemption Issue #4 Cover Art (képregény, eddig az első két része jelent csak meg) -
Pares #5522 -
Pares #5521 Mi ez a divat "butított"-ozás? Mit nem lehet felfogni azon, hogy a Mass Effect nem Baldur's Gate III-nak készült, és sose állt szándékukban azt a játékstílust visszahozni a Mass Effect szériával?
Az első részéhez képest egy fikarcnyit sem "butult". A változásra a "megtisztulás" szó vagy a "szemét kitakarítása" szókapcsolat a megfelelő kifejezés. Egy csomó dolgot, például az első rész totálisan elkúrt, irritáló és frusztráló loot-inventory-upgrade rendszere a második részben egy sokkal pörgősebb, átláthatóbb és kényelmesebb rendszerre lett lecserélve. Mennyiség helyett minőségre mentek. A mennyiséget meg DLC-kkel fogják pótolni (a "hiányzó" Mako-s résszel együtt! Jön a Hammerhead DLC!). Példának okáért az összes fegyver és páncél egyedi, ellentétben az első rész átszínezett felszereléseivel. A fejlődés rendszer is letisztult, nem lebutult. Semmi sem hiányzik belőle, csak a haszontalan 1-2%-ot javító köztes pontok. Az olyan értelmetlen dolgok, mint a fegyverek pontosságának javítása érthető módon és közkívánatra kerültek ki. Shepardnak nem kell megtanulnia lőni. A hasznos képességekből még több is van (nincs kedvem részletezni, nézzetek utánna, ez tény). A harcrendszerről nincs mit beszélni, egyértelmű javuláson esett át. Hah, az is igaz, hogy az első rész 0 értékű harcrendszeréhez képest csak javulni lehet... Stb. Sorolhatnám itt, hogy miért _nem_ butult le az első részhez képest, de minek? Már számtalanszor leírtam, hogy nem igazak a vádak, de végülis ettől függetlenül ragaszkodhattok a kifejezéshez.
A Mass Effect Sci-Fi Shooter-RPG-nek készült. Magyarul úgy lehetne lefordítani a köznyelvbe, hogy "Tudományos-fantasztikus Lövöldözős-Szerepjáték", vagy valami hasonló. És ezt tökéletesen be is tartja mindkét játék.
Ne értsetek félre. Rühellem, amikor egy játék játék a kibaszott konzolok miatt lesz rossz/abb PC-n, csak az a bökkenő, hogy ez még véletlenül sem a Mass Effect játékok esete. Tökéletesen van optimalizálva, az irányíthatósága kiváló, és a második rész további játékelemeinek változásai (javulásai) sem a konzolok miatt történtek, hanem azért, mert az első részben el voltak kúrva, és mert az első rész után a játékosok többsége ezt kívánta.
Mégegyszer hangsúlyozom. A Mass Effect nem keményvonalas RPG. Ha olyan játékmechanizmusokat kerestek benne, mint amik BG szériára voltak jellemzőek, akkor nagyon rossz helyen jártok! -
#5520 Olyan kár hogy Mirandáról csak egy valamire való fan art van...ha esetleg valaki ért a photoshophoz össze dobhatna egyet nekem! -
#5519 Minap én is ezt kérdeztem, mert én pl. teljesen oda vagyok Mirandáért, annyira vonzó , nekem ő a kedvencem Garrus-szal egyetemben... -
#5518 Én se értem :D -
#5517 Mért utálja mindenki Mirandát? Még a DAO ban Morrigant. Nállam mind2 a fav :D + Grunt, Garrus -
#5516 Én is ma értem a végére. Amit így megállapítottam, hogy szerintem túl könnyű. Egyrészt direkt veteránt választottam, hogy legyen bent valami kihívás, de nem nagyon volt. Persze lehet ez azért mert okosan csináltam és igyekeztem minden küldetést megcsinálni így fejlődtek is a karakterek.
Amit a konzolosokról írtál az mondjuk úgy hülyeség ahogy van. Globálisan butulnak a játékok de ez nem a konzolok hibája, hanem a fejlesztőké. A mai játékokban már szinte el sem lehet akadni, tíz éve fordítva volt, ott végigjátszások nélkül volt nehéz végigvinni valamit, valami kettő közötti egyensúlyt igazán találhatnának. Ugyanez van PC-n, konzolon meg bárhol, csak itthon még divat mindenért a konzolosokat szidni.
Lineárisnak nagyon lineáris, sehol nem kell túlzásba vinni a keresgélést mert az arcodba tolják a megoldást.
Azzal sem értek egyet, hogy ha vége a küldetésnek akkor mászkálj vissza 15 perc alatt a pálya elejére. Ennek semmi értelme nincsen, ne ilyennel tolják ki a játékidőt. Optimális ez így, hogy a küldetés végén rákérdez (már ha rákérdez) hogy nézelődsz még vagy visszamész a hajóba.
Dragon Age megoldása is hasonló volt, mondjuk ott úgy oldották meg, hogy általában ilyen esetben egy sokkal rövidebb úton visszajuthattál a kezdőpontra.
Az utolsó küldetés érdekesre sikerült, jó ötlet, hogy mennyi minden befolyásolja a végkifejletet. Bár ez is elég szájbarágósra sikerült, elég ha kiválasztod azokat az embereket akik ajánlkoznak így ha itt nem követtem volna a hozzászólásokat akkor is sikerült volna halál nélkül végigvinni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár első nekifutásra visszaküldtem a legénységet a hajóra, mivel félreértelmeztem a párbeszédet és azt hittem nekem kellene visszakísérgetnem őket. Aztán másodikra meg sikerült pont Jack-et visszaküldenem aki a Mirandás balhé miatt nem volt lojális így ott is hagyta a fogát. Elsőre elvittem a terveket a megbízónak de a végén amikor szépen összevesznek Shepard-al utána röhög a markába az nem tetszett így másodikra inkább megsemmisítettem. Pont Miranda volt velem a végén amikor visszautasítom a megbízó parancsát és utasítja, hogy állítson meg, na ott ha nem lojális vajon mi történt volna?
A Dragon Age egy újabb üde színfolt ez a játék! -
#5515 az az "űrhörcsög" az mellesleg Boo, Minsc hörcsöge a Baldur's Gate sorozatból
[apro](avagy még egy a sok easter egg közül) -
#5514 -
#5513 thx!
Ez a játék egyszerűen fantasztikus! Annyira durván magába szippant az egész, amikor azt mondták, hogy nagyon le fogja kötni az embert akkor nem hittem! De most azt veszem észre, hogy 4-5 óra csak elrepül játék közben! És egyszerűen alig bírom abbahagyni!
Na mindegy ennyit az én élményemről, nem offolok tovább. -
MrAndree #5512 Nálam a Dragon Age szintjét azért nem érte el a játék de a többi dologgal egyetértek. Jó játék lett nagyon, ebben is benne van jópár végigjátszás, csakúgy mint az egyben. -
#5511 Soha se csinálta meg senki. -
#5510 Srácok a F.A.Q. miért nem működik? -
#5509 PS: az életben se tudnál nagyon sprint közben kanyarodni : P -
#5508 -
#5507 Azért kiváncsi volnék hogy amikor megalkoták Tali kariját gondolták e volna hogy ilyen sokunknak ö lesz a kedvence. -
#5506 Nah egy kis értékelés.
A játék a szokásos bioware alkotás.Profizmus mindenütt.A karakterek is zseniálisak.Csak az a baj h bioware játékokban megvannak a maga sablon karakterek,kotor,dragon age,mass effect stb....Azért fel lehet fedezni egyes jellembeli közösségeket.De azért még mindíg profi munka.
A másik dolog az h látszik h egy másik célközönséget is meg akartak a játékkal kaparintani.....a konzolosokon belül az értelmi fogyatékos konzolosokat is akik egy kurva játékot sem tudnak feltelepíteni vagy akármi.Mert ez egy rpg,és ahhoz képest teljesen lineáris.Ami még zavart az h kész a küldetés és egy gombnyomással vége is:nem kell visszamászni a map elejére és űgy elhúzni onnan.ez kifejezetten zavart benne,nem vagyok mazohista csak ez rpg vagyis akció rpg ahol nincs kinyalva a segged.Az első rész óta sokat fejlődött és sok dologban picit más lett.A bolygó scannelgetés nekem pl tetszett,szerettem vele szórakozgatni pedig volt itt aki unalmasnak tartotta pedig sztem egész jó kis minijáték.Jobb is mint Mako-zni egy kietlen terepen ami ocsmány és üres.nah mind1.......A harcrendszer továbbra is nagyon jó lett.A fedezékrendszer néha picit bugos de nem jellemző.Az akció pörgős és ad lehetőséget taktikázáshoz a terep.Meg lehet kerülni az ellenfeleket stb...+tereptárgyak.Ami még jó h gyakorlatilag egy interaktív filmet njátszunk.NAgyon profik a vágáások és a kamerakezelések.
Grafika:Döbbeneteset alkottak.Én nem tudom de vmit csalnak vele vagy nem is tudom mert a mass effect1hez képest sokkal jobban néz ki pedig az is durva volt itt viszont szenzációs.És sokkal jobban is fut mint az első része.Nem mintha az előzővel problémám lett volna.Bár mintha az első részben a krogaok arca mint Wrex jobban ki lettek volna dolgozva.A mimika is nagyon jó.Az effektek egyszóval minden szuper.Egyedül néha lehet találni üresebb tereket ahol kevés a tereptárgy de nem zavart engem
Hangok:A zenék nagyon jók és jó minőségben keverték ki őket a srácok.A hangok mind profi munka.
Hangulat:Ez az amivel még nagyot üt a játék
Irányíthatóság:Apróbb fedezékbeli bugok + roham közben nagyon gyengén irányítható az ellenfél,gyakorlatolag csak egyenesen lehet ilyenkor futni.
Szavatosság:Megéri párszor végigvinni.+sok a mellékküldi de nem egetrengetően de a bolygókat jó bejárni.
Egyszóval profi munka egy picit butított módon.
Saját:Jómagam Talival jöttem össze a gameban.Ő volt nekem is mindíg a fav,legszimpibb meg aranyosabb karakter(látjátok ezért durva a játék,h ilyen jellemzőkkel lehet ellátni pár poligont meg mp3 hangfájl összességét:))Mirandat utáltam,ott szopattam ahol tudtam.A többi karakter is teljesen okés volt.Garrus volt még a másik kedvencem.
Nekem a végső harcban csak Mordin Prof halt meg senki más,ő benyelt az arcába egy rakétát.
NAh összességében igazi boware alkotés és folytatás.Nekem nagyon bejött.A a butításokat leszámítva hozza a dragon Age szintjét. -
#5505 Tuchanka. -
tréj #5504 és mi a neve a Kroganok bolygójának? -
#5503 Magyarul nem tudom de a citadel a Serpent Nebulába van.
Jack meg Milky Way/Hourglass Nebulán. -
#5502 Térköz reléken keresztül utazhatsz másik rendszerbe.
Küldetéseket jelöli a térkép, így a börtönhajő helyét is látod, ha bemész egy relébe (ugrás másik rendszerbe, és látod az ismert csillagködöket).
Garruról a szétlőtt páncélját nem lehet levenni, miután lojális lesz, akkor is a csorbanyakú páncélban feszít, hiába cserélem le -
krisztajo #5501 Értem, köszi. Biztos, de melyik rendszerben keressem???
Gondolom, ha nem jó helyen vagyok a térképen belül, akkor nem láthatom.
Én most abban a rendszerben vagyok ahol Garrus-t és profot beszereztem. Itt nem látom egyiket sem. Hová kéne mennem hogy lássam? Tudom, hogy elvileg mindkettő ki van jelölve, talán csak nem vettem észre. De sem a börtönhajóra sem a Fellegvárra nem találtam jelzést sehol sem. -
#5500 Ha a cerberus armor meg puskára gondolsz nem nagy szám de legalább ingyenes. -
#5499 meg, csak a gunshipnek kevesebb lesz a hpja.
másik kettőhöz: elvileg mutatja a térkép. -
krisztajo #5498 Lenne pár kérdésem. Ha mielőtt odamegyek Garrushoz kiütőm a fazont aki a Koptert javítja akkor is meglövik? Vagy ez mindenképp megtörténik?
Merre találom a börtönhajót, melyik rendszerben?
És hogyan lehet a Fellegvárba utazni? Már elfelejtettem pontosan hol van. -
Deleter14 #5497 Új DLC? -
KP27 #5496 az új dlc-t próbálta már valaki? -
KP27 #5495 Saga Jr,én minden esetben azt választottam ami csak +70% paragon/renegade pontot adja, és mégis el tudtam simítani a dolgokat. Igaz én eléggé paragon beállítottságú vagyok, a renegade pontjaim csak az első fekete csíkot érték el a game végére.
Tudtommal Miranda/Jack konfliktusához 80% kell, ha meg ki akarod békíteni Jack-et ahhoz meg 100%. És lehet hogy Miranda lojális marad, de tudtommal ha nem őt választod onnantól románcba kezdeni vele már nem tudsz. persze lehet nem jól tudom. -
#5494 Kelly a halak megmentője :D -
Pares #5493 Ha megnézed jobban az Űrhörcsögöd akváriumát, akkor az egyik sarkában látni egy kis tálacskát teli valami bogyókkal.
-
SaGa Jr #5492 Bizony és több fajtát is be lehet tenni az akváriumba. -
#5491 lehet újra venni, nem? :) -
#5490 Amúgy érdekes, hogy a halakat etetni kell de az űrpockot meg nem
Az elsö nekifutásban ki is döglöttek a halaim :) De érdekes, hogy most a végigjátszás után gondoltam felfedezem a bolygókat és beszélgettem Kelly-vel is ahogy tanácsoltátok. Vacsoráztam vele és utána megemliti, hogy etetné a halaimat szivesen. Amik ugye már nincsenek! -
#5489 Én elküldtem Mirandát a halálba, és lojális maradt. Mert én pont kettőjük küldijét csináltam először, a végén mindenki túlélte, heppiend.
-
SaGa Jr #5488 Nem szól bele a lojalitásba a nehézség, legalábbis nem a játékban állítható nehézség, mert az csak a harcok nehézségét befolyásolja annyiban, hogy az ellenfelek és a saját telejsítményt módosítja (sebzés, HP, pajzs mennyisége és töltődési ideje, tech/biotic képességek újratöltődési ideje).
Helyette van az, hogy ha nincs megfelelő mennyiségű pontod, akkor egyszerűen nem lesz elérhető számodra adott esetben a P/R megoldás. De ez fixált minden eseményre és nem függ attól, hogy most normal vagy insane fokozaton játszol.
Amire figyelni kell, hogy a karaktert megfelelő irányba kell specializálni az ilyen gondok leküzdése érdekében, tehát nem a harci teljesítményt jobban növelő utat, hanem a másikat kell választani, mert csak így nyílnak meg a végső lehetőségek, amikkel az ilyen problémák is elsimíthatóak. Meg ugye a lojalitási összeütközéseket csak maximális P/R értékkel lehet elsimítani. -
KP27 #5487 nem hiszem. hardcore-on játszottam végig, ami felett már csak az insanity van. és mindenki lojális maradt, és megmaradt mindenki a végére.
a lényeg az, hogy a Reaper IFF küldetés előtt mindenkinek a küldetését megcsináldd, és Jacké vagy Mirandáé legyen az utolsó. Addigra lesz elég pontod hogy ne veszítsd el egyikük lojalitását se.
fegyverek és upgrade helyek:
http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_2:_Upgrade_Locations -
#5486 valaki tudna segiteni??felraktam a patch et a játékba.a 2 lépés a magyarositás lenne de itt már elakadtam. hová kell beletölteni?és át kell nevezni mert nekem ha csak a játékba töltöm bele akkor uninstall ini.tölt bele.ezt az oldalt megtaláltam de...http://resi4.uw.hu/masseffhun.htm nincs valami gyorsabb modszer.segitsetek már légyszives aki tud köszönöm szépen