19778
  • Fantusz
    Néhány órával több lesz a játékidő, találsz elegendő nyersanyagot a fejlesztésekhez, néhány mellékküldetésre is rábukkansz szkennelés közben, de főleg unalmasan múlathatod az időt...

A szkennelés az egyetlen dolog, amit rettenetesen utálok a játékban.
  • AntiHero
    Na de ha végig szkennelem az összeset akkor mér lesz jó nekem:D?
  • Fantusz
    Állítólag vannak, akik nagyon élvezik a szkennelős minijátékot - nekik mindenképpen érdemes végig szkennelni az összes bolygót.

Vannak, akik nem szeretnek szkennelni, ők csupán kényszerből lövöldözik a szondákat, mert szükség van a nyersanyagra a fejlesztésekhez.
  • AntiHero
    ezt honnan lehet letölteni?
  • Fantusz
    Ezen a képen jól érzékelhető, hogy férfi kromoszómákből kitenyésztett rémséggel állunk szemben
  • AntiHero
    Érdemes le szkennelni az összes bolygót?
  • Daffit
    Saját beszámoló:

Végigvittem veterán fokozaton egy Adept-al. Először egy Soldier-el kezdtem el de most hatalmas volt a különbség, pedig először nagyon gyenge voltam, de aztán kifejlesztettem a Warpot és a Singularity-t és tömegmészárossá váltam. Élvezetes volt, ügyeltem, hogy Paragon szintem 100% legyen és megmentsek mindenkit. Egyeldül Jack nem lett hűséges, de túlélte.

Megint Tali-val jöttem összes, pedig Mirandával akartam, csak valamit elrontottam és egy idő után mindig csak ugyanazokat mondta.

A Geth-eket átprogramoztam, a Collector hajót felrobbantottam és az összes feladatot elvégeztem ami a játékban van, beleértve a bolygókon találhatóakat is.

Legjobb fegyver az MG-9 SMG, igaz alig használtam, no meg a Cain, ami szerintem még Duke Nukem-nek is tetszene.

A halaim meghaltak, de remélem nem lesz nagy hatással az ME3-ban. Hiába etettem őket, csak felfordultak, legalább a hörcsög megmaradt.

Így összességében nem egy RPG és nem is TPS, nem is lesz a nagy kedvenc, de biztos, hogy mérföldkő a játék történelemben, mert ez már egy interaktív film, amibe teljesen bele tudja magát élni a néző/játékos. Meghajolok a készítők előtt.

Most nekikezdek újra egy másik karakterrel, hogy a Renegát oldalt is kiaxoljam és egy nővel, mert úgy olvastam itt, hogy nagyon jó a szikron és kiváncsivá tett.

Képességek közül a már emltett Warp és Singularity tetszett, no és a Throw. Passzívakból a Warp Ammot fejlesztettemki még. Az AI Hack jó, csak használhatatlan.

Minden karaktert vittem legalább egy küldetésre (a sajátján kívűl), de kedvencem Legion és Garrus, Tali az örök kedvenc.

Nagyon kíváncsi leszek a következő részre, biztos ott fogják ellőni az összes puskaport. Lenne egy tippem, hogy az Illusiv Man lesz az egyik fontos szereplő, talán a főellenség is.

Várom.
  • kuci06
    FFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    na

• kuci06
    Yvonne mod :D

<a href="http://imgur.com/xY9wA.jpg" title="Hosted by imgur.com">http://imgur.com/xY9wA.jpg</a>
  • Hoz_Hun
    "sőt miután beszerveztük számára sem"
    Akkor jól kicseszünk vele.
    Amúgy biztos egyedi volt és tönkrement mikor a vadászgép megküldte rakétával.
  • Hoz_Hun
    Meg fogom nézni
  • JethroHUN
    Igaz.
  • SaGa Jr
    Ebben az esetben akkor szerintem örülni fogsz mert ott kell lennie a választható skill-ek között, hiszen az "ő" lojalitás küldetését azzal teljesíted ha segítesz neki megölni anyucit.
  • SaGa Jr
    Egyszerű.
    Meg kell nézned a coalescence.ini-ben az adatait és akkor rájössz. Mindegy hogy néz ki a csúzli, Garrus csak abban a feladatban használja, mikor már veled van ez a fegyver nem lesz jelen nála és a fegyverek között sem. A kinézete meg mindegy, al ányeg hogy nagyon komoly a teljesítménye.

A fennt nevezett ini-ben (ahol a fegyverek mellett sok egyéb más dolog karakterisztikája is megtalálható) ez az ő nevét viselő csúzli. Pontosabb, lassabban lő és dupla akkorát sebez mint a M-97 (bőven túltesz még a M-98-on is). Viszont nem elérhető más számára, sőt miután beszerveztük számára sem, hiszen onnantól olyan fegyvert használ amit mi adunk neki.
  • Hoz_Hun
    Nincs quicksave. Normál save van, auto save, meg restart küldetés save.
  • SaGa Jr
    Nem autosave-ről beszélek, normál save-ről. Mondjuk én PC-n nyomom így fogalmam sincs milyen mentési rendszere van az XBOX veáltozatnak. Ott valószínüleg nincs ilyen jellegű probléma, hiszen talán quicksave sincs.
  • SaGa Jr
    Kicsit visszább olvasol (pár hozzászólást) és kiderül. :D
  • JethroHUN
    Morinth add egy képességet? o.O wooht nem is tudtam. És mit? mire jó?
  • Hoz_Hun
    Xbox360 tolom és rendesen töltöttem vissza nem autosave-t. Le fogom ellenőrizni hátha megvan.
  • KP27
    "Egyébként az is érdekes, hogy a legveszedelmesebb sniper puska nem jut a játékos kezére. Ez Garrus saját pukkantyúja amit a toborzása során használ. Na az mindent visz. Csak nem jutunk hozzá és ő sem tartja meg."

Ezt fejtsd ki bővebben légyszi. Hangról nekem alap M97nek tűnt.
  • Hoz_Hun
    Dehogynem. Amikor a faszit kell elkapni (Harkin), aki végül leszervezi a találkát a célpontal. Közvetlenül mielőtt Garrus kiveri belőle a sz*rt is aktivál két YMIR-t.
  • SaGa Jr
    Mivel az egy lojalitás küldetés és a végén közli veled Morinth, hogy akkor ő mostantól segít neked és átveszi anyuci helyét így illenék meglennie a Domination képességnek is.
    Már ha nem quicksave-et töltöttél vissza azonnal. Ekkor ugyanis a mentési rendszer egy sajátos hibája miatt elképzelhető hogy nem kaptad meg a lojalitást és a képességet sem. Ha normál save-et töltöttél vissza akkor viszont tényleg ott kell lennie. A dumálás után azonnal visszakerülsz a hajóra és ott megnézheted. Visszatölteni is csak onnan tudtad hogy megtörtént ez a visszakerülés.

szerk a 5703-hoz:
    Közben leesett, tényleg van 2 YMIR, csak a küldetés elején. Ezt valahogy elfelejtettem, pedig azok pont nagyon rossz helyen találnak meg..
  • SaGa Jr
    Garrus lojalitás küldetésénél hol jön neked 2 YMIR? Ott nem is kell harcolni csak elérni hogy a célpontja, akire régóta vadászik bekerüljön a lővonalába.

Amennyiben a toborzásra gondolsz ott hogy jött neked 2 YMIR? Nekem mindig csak 1 jött és az is mindig velem volt (ehhez persze meg kellett még kicsit korábban bütykölni). Kettővel sosem találkoztam. Találatot a feladat ezen korai szakaszában ott nem kapott még senki a csapatomból (rajtam kívül, mert rosszkor néztem fel, pont bele egy rakétába). Maradtunk fenn Garrus pajti mellett és onnan gyilkoltuk a hídra merészkedő támadókat.
    Mondjuk sok esélyük nem volt szegényeknek.
    Miranda nem is lőtt (annyira közel senki nem jutott hogy a fegyverét használja bár legalább vígan küldözgette a szeretetcsomagjait), Garrus és a karakterem mellett pedig harmadik snipernek ott volt Zaeed. Sétagalopp volt ezzel a felállással az a pontja a játéknak.
    Ha viszont azt a fatökű Jacob-ot vittem, na akkor volt hogy bejöttek alánk a támadók és akkor át keleltt vezényelni máshová a szerecsent.
  • Hoz_Hun
    "Samara lányát meg nem kell felvenned ha nem akarod. Elég ha csinálsz egy mentést a feladat előtt mikor döntened kell ki mellé állsz. Mikor beáll hozzád azonnal elérhető a képessége, ekkor meg visszatöltesz amennyiben nem akarod a társaságát élvezni"

Én anno kiváncsiságból megcsináltam hogy Morinth-ot választottam, aztán visszatöltöttem az állást. Akkor most megvan a Dominate-m??
    Kösz a tippet. Na ezt meg fogom nézni (eddig nem figyeltem)!! Lehet röpül a Warp a tárházamból (majd feltolom a Disruptor Ammo).
  • Hoz_Hun
    Nem vagyunk egyformák, mindenki mást preferál. :) Ha most választanék valószínüleg vinném a widow-t. Na majd egy másik végigjátszásnál.
  • SaGa Jr
    M-97 majd a M-98. Ez a kettő az igazi sniper csúzli. Utóbbi persze a legkeményebb gyilkolóeszköz, de az elején még bőven megfelel a M-97 is.

A Viper nekem sem vált be. Én a biztos gyilkolást többre értékelem mint a több lövést, főleg hogy 3-4 lövés kell a Viper-ből fejbe egyes ellenfeleknél, ahol a M-97 egy lövésből majdnem nullázza vagy akár kivégzi az ellenfelet. Ennyit nem ér a gyorsabb tüzelés és több lőszer, ha egyszer ugyanott vagyok vagy még roszabb helyzetben mint az alap fegyverrel.

Egyébként az is érdekes, hogy a legveszedelmesebb sniper puska nem jut a játékos kezére. Ez Garrus saját pukkantyúja amit a toborzása során használ. Na az mindent visz. Csak nem jutunk hozzá és ő sem tartja meg.
  • KP27
    Szerintem meg az alap sniper jobb mint a dlc-s és a viper. lehet hogy sokat lő a viper, de szart se sebez. mondjuk én hardcore-on és insanity-n játszom, normal fokozaton meg tökmindegy mit használsz mert végigrohansz az egész játékon hamar.

adeptként amúgyis csak akkor sniperezem, ha nagy gázban vagyok, esetleg ritkán a combosabb ellenfelek ellen.

soldierként meg a widow-on kívül mást vinni hülyeség. normal fokozaton 13 lövés 13kill. magasabb szinten meg pont jó arra hogy egy-két lövéssel leszedd az ellen pajzsát, utána meg a képességeiddel darabokra cincálod a pajzs/páncél nélküli ellent.

igazából nekem egyik Assault Rifle se tetszik, ahogy egyik SMG sem.
  • Hoz_Hun
    Csak akkor hat Harbringer-re (állítólag) ha dominálod a kis földönfutót közvetlen mielőtt megszállja. Kicsit szerencse dolga és csak az első körben hat. Huskokat állítólag egyből kinyírja. Terület dominanciával tömegével ölhetők.

Insanityn én nagyon hasznosnak találom az AI hacket mert jelentős tűzerőt von el rólunk és gyengíti az ellenfelet. Pláne hogy általában az ellenség közepén kapjuk el.
  • Hoz_Hun
    Működik náluk varázslatosan, csak le kel húzni a pajzsait (mindkettőt). Ha kijelöljük a társaknak, pik-pak lemegy.
  • Hoz_Hun
    Így van. Le kell húzni a pajzsát, aztán mehet az AIh. Nem nehéz, sniperrel hamar lent egy nagyobb ellenfélnél is. Pl. Garrus lojális küldijénél mikor jön a két YMIR Mech. Egyiknek lekaptam a pajzsait sniperral (azért ez nem ment gyorsan, mert a társak...Grunt is... bekapot rakétákat egyből és feküdtek) aztán ment a hack. Csont nélkül letettem mindkettőt és most a legnehezeb fokozatról van szó. Gyakorlatilag folyamatosan hackelhető és 12 sec-ig lőheted az idegen Mech-et. Úgy lemennek hogy öröm volt nézni. De a lángszórós geth pl hamar megvan, meg a tactical cloakos is és nagyon jól aprítják a kis getheket.
  • SaGa Jr
    Nálam az AI hack még nem működött a legcombosabb geth típusok ellen (Prime és a hunter változatból a rakétás). A kicsik ellen azonban tényleg jó buli. Mech-ek ellen meg nem nagyon kellett még (YMIR ellen megintcsak nem működött) mert azért nem azok a leküzdhetetlen ellenfelek és összesen egy feladat van ahol tényleg bajt jelenthetnének a tömegükkel (a hibás gyár ahol le kell állítani a gyártásukat).

Társakat én általában szimpátia alapján választok vagy kíváncsiságból. Grunt nem nyűgözött le hiába szívós meg nehezen legyűrhető. A többieket sem szoktam nagyon elveszíteni, így nincs szükség a tankra. Úgysem szoktam nyílt terepen harcoltatni a társakat, mindig először beküldöm őket valami védettebb pozícióba és utána rongyolok én is egy ilyen helyre. Miranda viszont tényleg főnyeremeény, hiszen bármi ellen bevethető társ.

Samara lányát meg nem kell felvenned ha nem akarod. Elég ha csinálsz egy mentést a feladat előtt mikor döntened kell ki mellé állsz. Mikor beáll hozzád azonnal elérhető a képessége, ekkor meg visszatöltesz amennyiben nem akarod a társaságát élvezni. Nekem valahogy nem tetszett a stílusa és a mivoltával sem voltam kibékülve, de ez az én egyéni szocproblemám. :)

A dominate sajna ugyanazon gyermekbetegségektől szenved mint pár másik power, hogy nem működik pajzsos ellenfélen. Bár míg a sebző hatású power-ek ha gyorsbillentyűre be vannak téve akkor valami kis hatást kiváltanak (például throw esetében el nem száll az ellenfél de kicsit sebződik ahogy singularity esetében is), ez nem teszi.
    Insane-en meg nem sok a pajzs nélküli ellenfél. Mire lehullik a pajzsuk addigra már csak pillanatok vannak hátra az életükből (általában mire használnám az ellenfélen valamelyik alárendeltem pontot tesz az ellenfél pályafutásának végére).
    Viszont amikor sikerül használni akkor valóban nagyon jó szolgálatot tehet. Például egy pajzsától megfosztott collector assassin felett átvéve az irányítást (az nem döglik hamar) nagyon kellemes támogatót kapunk, csak ne feledjük el fejbelőni mikor már nem szükséges a jelenléte.
    De egy kellően meggyengített ellenséges sentinel/venguard/engineer is jó szolgálatot tehet nekünk. Minion kategóriás ellenfelekre használni felesleges mert ahhoz túl lassú az utántöltődése a power-nek, hogy annyira könnyen pusztuló ellenfelet vonjunk "bűvkörünkbe".

Harbringer-re nem tudom hat vagy sem, de ha hat, akkor csak a pajzsok és barrier legyilkolás után tudom elképzelni a dolgot (rajta speciel még nem próbáltam ki). Onnantól meg úgysem bírja sokáig.
  • Hoz_Hun
    Erről megoszlanak az eszmék (hivatalos forumon olvasgatom). Legtöbben a widow-ra esküdnek, mert nagyon erős. Másoknak a Viper jön be a kapacitása és gyorstüzelése miatt. Mindegyikre van pro- és kontra. Az bizos hogy Sniper Riflében a M-97 Viper és M-98 Widow van versenyben. Az összes többi hulladék beleértve a DLC cuccot is.

Én az Assult Riflet választottam a lőszer/tűzerő miatt. Na meg a Geth Pulse Rifle nagyon jó. Emellet nekem tetszik az Viper. Izlés kérdése.
  • horpeti
    AI hackre mondták, hogy csak "pucér enemy ellen jó"... páncélosra már nem. Az úgy elég gyér lehet.. vagy fullos szinten már lehet pakolni? :)
  • horpeti
    És beszivárgóval mivel lőttök? Mert a sniper az, ami tényleg jó, abból is az, amelyik sorozatlövő.. Mert a widow nagyon jó, csak kevés a lőszer. :)

Érdekes, mindenkinek teljesen más stílus jön be. Valakinél AI hack és gyújtó kuka, valakinél Miranda, valakinél az tök alap, és Grunt kuka, meg az alap... Ahány játékos, annyi féle. :)

Soldierrel nekem az assault rifle a király fegyó, élmény vele a játék + nagy ellenfél ellen a sniper, vagy nehézfegyó (részecskesugárzót használtam most pajzs ellen, páncél ellen a felturbózott páncéltörős 1. mesterlövészt - majd a widow a cél talán, mert jól kiegészíti) :D
    Diszpurz lőszert gondoltam felvinni, hogy a pajzsot gyorsan levigyem, aztán jöhetnek a társak...

Társak meg Miranda és a warpja + Grunt.. De lehet Garrust fejlesztem, már 3. szintre tettem a páncéltörőjét.
    4. szinten csapatképzéssé lehetne tenni, és akkor az ütne... :)

De előbb próbáltam a Grunt/Garrus párost, ha meglenne a páncéltörő, akkor nem lenne rossz. Gruntnak maxos kábító lövéssel.. :)

Valszeg ilyennel insanityn megdöglenék, hardcoreon még jó vagyok, de ki tudja, meddig... :)
  • Hoz_Hun
    Kár hogy mindig Samarat választom Morinth helyet. Akkor megkapnám a Dominate skillt (mint az AI hack, csak élőlényeken). Állítólag trükkösen még a Harbingeren is müködik. Hehehe
  • Hoz_Hun
    Infiltrator az én kedvencem is. Bár én másmilyen felállásban játszom. Ennek jeletősége leginkább Insanity-n van szerintem. Nyilván több kombináció jó. Elolvastam az Official Guide infiltrator ide vonatkozó részét és balanced teamhez Grunt+Mirand párost ajánlja, ami nekem nagyon bejött. Grunt meg amúgy is alap Insanityn (szerintem).
    Fejlesztésre nincs ajánlás, de én a következőt használom. Alap skill 4, Tactical Cloak 4, AI hack 4, Warp ammo 4 (maradék tetszőleges). AI hack gyakorlatilag megoldja minden robotos/geth-es pályát.
  • Pares
  • Skyline
    Jay és némabob visszavág,jöhet a csoki:)
  • Pares
    Ne gecizz a Jedi Mesterrel, fiam!

(aki eltalálja melyik filmből idéztem, az kap egy csokit)

• SaGa Jr
    Infiltrator. Ő a kedvenc.
    Fejlesztési sorrend és irány a következő nálam:
    Először maxra viszem a class skill-t (ez adja mindenképpen a legtöbb bonuszt, meg class-tól függetlenül minden karakteremnél ezt növelem először), utána jöhet a rágyúrás az incinerate-re (olyan jó látni a lassan maguktól leamortizálódó ellenfeleket, akikbe csak 1-2 lövés kell a társaktól).
    Ezután a választott spec skill fejlesztés (AP vagy Samara képessége amivel megemelem ideiglenesen a HP értékemet és emeleltt még mindenkit sebez is plusz az organikus ellenfeleket kis időre megakasztja csak sajna rohadt hosszú az újratöltődési ideje) majd ami tetszik.
    Cryo ammo és distruptor ammo nem fejlesztődik (teljesen feleslegesek insane-en mert nem sok mindenre jók), ahogy a tactical cloak sem szokott túlmenni a 2-es fokozaton (egyszerűen nem használom, mert simán be szoktam rohanni fedezékbe, nem mászkálgatok álcázva, pláne nem lövöldözök). AI hack amire még szoktam időnként pakolni.
    Amint elérhető a pontok újraosztása a laborban, akkor törlöm az alapból berakott pontot a distruptor ammo-ról.

Ezen a nehézségen még indítottam Adept-et, meg hardcore fokozaton Sentinel-t. Előbbi egész jól bírta a strapát bár nem egy élvonalbeli halálosztó de a singularity és a throw meg a warp azért jól működik tömeg ellen és egyéni célpontok ellen is, főleg megfelelő társakkal és jó fegyverekkel.
    Sentinel-el sétagalopp a játék az adept-hez de még az infiltrator-hoz képest is, kivéve ha a saját módosításommal játszok. Akkor gyakorlatilag előbb esik le róla a tech armor mint hogy visszatöltődne a képesség. :)

Az insanity nehézség igazi előnye, hogy az ember megatnulja értékelni a társait és oda kel lfigyeljen hogy kiket visz magával. Például tömeg ellen én Zaeed-et teszem be (úgyis mindig ő az első akinek a lojalitás feladatát megcsinálom), mert jól aprítja a népet és elég nagy területen képes gyengíteni az ellenfeleket. Ha én akarok kommandózni vagy csak egyetlen komoly tűzerejű egyént hurcolok magammal (Garrus vagy Samara), olyenkor második társnak jön Miranda. Ő emeli a csapat HP értékét, növeli a sebzés, szóval elsőrangú támogató.
    Grunt vagy az elmebeteg Jack az inkább marad odahaza. Akkor már inkább Mordin (ő legalább a tech képességeivel hasznos egyén).

Soldier-t kipróbáltam ugyan de annyira semmilyen szegény, hogy majd egy későbbi időpontban fogom csak elővenni talán. Szegényt úgy vélem eléggé ellaposították, hiába a sok fegyvervariáns, ettől még elmarad a többiek mögött méghozzá nagyon. Az egyetlen dolog ami érdekel benne az a machine gun amit felkaphat a collector hajón ha éppen azt választja. Az ugyan nem olyan jó sebzésű mint a vindicator, nem is annyira pontos (bár assault rifle pontossági fejlesztéssel igencsak jó lesz az értékei alapján), de sokat tud lőni, folymaatosan és bőven van muníció hozzá.