19778
-
#5605 Ez a kőbunkó legalább őrjöng egy sort, de aztán, mintha minden a legnagyobb rendben volna, lojális lesz, holott a legnagyobb ellenségét hagytuk elszökni, amiért egyértelműen minket okolhat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Másik ilyen sikertelen küldetésem volt Thane, akinek a fiát kell megakadályozni, hogy az apja példáját követve bérgyilkossá válljon.
A célszemélyt kellett követnem, de szem elől tévesztettem, s nem tudtuk a gyilkosságot megakadályozni, amire Thane reakciója szimplán csak annyi volt, hogy akkor koncentráljunk a küldetésre - lojális lett.
Ennek semmi értelmét nem látom, hogy sikertelenség esetén is lojális legyen.
Elég sokszor visszatöltöttem a mentést, s valaki segített, így Thane küldetését végülis megcsináltam, de furcsán van megoldva a lojalitás, ez már túlbutítás. -
Hoz_Hun #5604 Én felrobbantottam a rákba. Nem kockáztatom meg hogy visszavegyék a collektorsok/reaperek. Mindennel együtt a Cerberusban sem bízom. Inkább szétkaptam. -
#5603 Angolban egyértelmű, hogy gyorsabban sprintelsz vele (storm speed és a storm a rövid futás az ME1-ben is). Azaz ha futsz, akkor gyorsabban teszed és így előbb fedezékbe érsz pl. -
Hoz_Hun #5602 Szerintem még így is tisztességesebbek többi fajnál. Alaposan megfizettek a hibájukért és azóta is csak szívnak. A kutya se segít nekik, sőt. Háborút is csak páran akarják, a flotta megosztott. Szerintem a többség inkább letelepedne új helyen, da ahogy mondják ez az egész egy nagyon bonyolult eset. -
#5601 de nem tapasztaltam, hogy adrenalin rush alatt 50%kal gyorsabban rohannék felé a fegyómmal tüzelve.. De lehet... :) -
#5600 Igen, de a 4. szinten van olyan, hogy az életereje 50%kal lassabban fogy adrenalin rush alatt.
Maga a rush sebessége mit jelent? :) vettem olyan cipőt, ahol +10% a rush. Ez hogy érvényesül? Vagy ez jelenti a sebzés +nagyságát? Azt hittem azt jelenti, hogy pl. gyorsabban megy... :) -
#5599 Meg ugye annyi eszük sincs, hogy letelepedjenek egy jól védhető légkör nélküli világon (ahol nem élnek meg a mikróbák, amik megbetegítik őket), huzzanak fel kupolavárosokat és eléldegléljenek békésen, miközben terraformálnak és egy-két generáció után ott is maradhatnak a nyílt ég alatt. Inkább megkockáztatnak egy totális háborút, amiben mindenképen ők húzzák a rövidebbet, mivel a Geth számára nem létezik a veszteség, hiszen egységes rendszert akotnak, ha kiesik pár(száz)ezer, kibírják simán, de a kvariánoknak csak egy életük van és szeretteik.
Én a helyükben kinéznék egy távoli rendszert aminek egy "bejárata" van (azaz egy mass relay, azt jól bevédeni mágneses aknákkal) és élnék, mint marci hevesen, meg fegyverkeznék mint állat, mert sosenem lehet tudni! -
krisztajo #5598 Igen valóban kétségessé teszi, hogy érdemes-e küszködni! Őszintén szólva már az elején tudtam, hogy így lesz és a morális döntés után már esély sem lesz. De hogy pont Öt lehet észérvekkel meggyőzni amikor eléggé kőagyú… hát mindenesetre érdekes.
Egy év? Akkor abból sem lesz semmi. Vagy csak tényleg a harmadik részben. Nálam most már így marad.
-
Richardix #5597 mert a "rípörök" nem visszataszítóak? :P
Mondjuk érdekes lenne ha a Rípöröket "megszelídítenénk" és ők is beilleszkednek a társadalomba... aztán Mass Effect 4 : Az első Reaper Spectre XD -
#5596 Szvsz. sokkal misztikusabbak és szerethetőbbek/tisztelhetőbbek voltak a kvariánok, amíg nem láttunk bele az ügyeikbe/életükbe. EVvan. -
Hoz_Hun #5595 "emberek is visszataszítóak, lásd. Udina" vagy méginkább lásd Cerberus.
Nekem semmi negatívot nem váltott ki a történet. A Quarianokat, továbbra is nagyon csípem, mint ahogy a Kroganokat meg a maguk módján a többi fajt is. A vorchakat utálom meg a batarianokat is. De ők olyanok, hogy utálni kelljen őket.
"miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot" a történetből tudjuk, hogy nem így lenne. A Reaperek lesimáznának mindent aztán kezdődne az újabb körforgás. -
#5594 Nem tom. Kezdetben kedveltem a kvariánokat az első részben, hiszen igazándiból Tali-t ismerhettük meg mélyebben. Azonban idővel a sok-sok összerakott részlet alapján, plusz Tali tárgyalása, a kutatásaik, az apja és a háborúmániások, meg a kiatszíttatásuk és terveik a Geth-tel mind-mind enyhénszólva is megútáltatja őket az emberrel (ez a többi fajra is igaz, már a Korganak sem a régiek). Így már csak néhány egyed marad minden fajból aki kedvelhető. Ez mondjuk reális, csak hát az ember kénytelen egész fajoknak segédkezni a sztoriban így, avagy úgy. (emberek is visszataszítóak, lásd. Udina)
A végén még, ha megjönnek a rípörök, lepaktálok velük és miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot a szintetikusokkal, meg a maréknyi organikus lagénységünkkel, ők meg meg mehetnek pihenni vissza a mélyűrbe! (ez a B. terv) :DDD -
Hoz_Hun #5593 Érdekesnek találtam valamit, és akik figyeltek a történeti szálra, talán tudnak hozzászólni. Amikor Talit kérdezzük, hogy mennyire gyakori, hogy valakit száműznek a Flotillából, akkor azt válaszolj, hogy ritka és egy esetről tud. Lehet rosszul emlékszem, de csak egyet említ; egy csajt, aki a batarianokkal bizniszelt és egy öngyilkos küldetésben helyrehozta a hibáját, posztomusz rehabilitálták. Talinak tudnia kellet volna egy ennél sokkal fontosabb kitaszításról is. Nevezetesen Golo-ét, aki több szempontból is érdekes, igaz ez kb 10 évvel korábban történt (Tali akkoriban tizen pár éves lehetett). Golo-t azért száműzték, mert kéttucat "tiszta" quariant akart eladni a Collectorsoknak technikáért cserébe ("pure" quarian az, aki sosem hagyta el a Migrant Fleet-et, vagy betegség vagy speciális tudása miatt, azaz sosem ment Pilgrimage-ra). Tali csak arra emlékszik, hogy a Cerberus megtámadta a Idenna csillaghajót. Ezek szerint azt nem tudta, hogy ezt is Golo szervezte meg (Migrant Fleet kódjait adta el közvetve a Cerberusnak azáltal, hogy léprecsalta az Idenna-t). -
Hoz_Hun #5592 Adrenalin Rush az lelassítja az időt 5 secre a játékos körül +nagyobb sebzés. -
Hoz_Hun #5591 2 nagy alatt mit értesz? Ha a Scionokat akkor igen, Jack Shockwaveje ahhoz hasonló jó kis cucc. -
#5590 A rush sebesség a soldiernél mit jelent? Hogy jelentkezik? Az nem a sprintnek a sebessége, nem? -
#5589 Egyébként igen érdekes a dolog, mert veteránhoz képest már hardcoreon is végtelenítve jönnek. De akkor ezek szerint ez direkt.
Egyik korábbi küldinél értettem ezt meg, mert korábban Veteránon bevártam, míg lelőjük az ellenfeleket, és kész, ott meg egyszerűen nem fogytak el, hanem mindig jöttek... aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag pozíciót kell foglalni, mert úgyse fogynak el. :) -
#5588 A collector ship tényleg kemény, én veteránon mentem oda először. Addig semmi sem tudott gondot okozni, csak a 3 meches mellékküldi (mert oda mentem kb. először:D). Nemsokára soldierrel fogom megpróbálni hardcore-on, remélem nagyobb sikerrel, mint a beszivárgóval (most jóval erősebben megyek oda, mint korábban, mert ugye nem tudtam, mikor jön:D).
Az a hullámlökés az mi, amit az a 2 nagy csinál? Az ugyanaz, mint Jacknek a hulláma? (shockwave?). Mert igen, annál a fedezék se számít, le kell lőni a francba még mielőtt odaér. :) -
Hoz_Hun #5587 Miranda Slam-ja is nagyon jó. Felemeli az ellenfelet és földhözvágja. -
Hoz_Hun #5586 Collectors Beam-et használom, az bevált. Cainnek elborzasztott a lőszerigénye így nem használtam, na meg a +health bonusokra nagyobb szükségem van mint tárkapacitásra. A Praetorian önmagában nem gáz még Insanityn sem. A Collectors Shipen az a baj, hogy végtelenítve jönnek közbe a Huskok. Ha ott az elején sikerül a bravúros ajtócsukás akkor már nem probléma legyőzni. Kezdéskor rögtön oda kell rohani az ajtóhoz, ahol a Huskok jönnek be és akkor becsukódik az ajtó és nem jön több Husk. Tactical Cloakkal meg lehet csinálni, csak időzíteni kell a bekapcsolását+sprintet. Többi kasztal nem tudom, de biztos van rá trükk. -
#5585 Lángra gyűjtás = hamvasztás.
Leégeti a páncélt, az ellenfél nem képes gyógyulni.
Az ellenfeleket levegőbe emelni Jack képes a lökéshullámmal. -
KP27 #5584 Cainből egy lövés elég volt hardcore-on a pretorianra. Lehet insanity-n nem elég. De ha megcsinálod az anomáliákat, kapsz plusz heavy weapon ammo fejlesztéseket. a páncélodra is vehetsz egy olyan fejlesztést ami +10% heavy weapon ammot ad, így el tudod érni a 200-at cain-el, ami két lövést engedélyez. -
Hoz_Hun #5583 Amúgy te simán kivitted Insanity-n? Melyik kasztal? Én Infiltratorral nyomom (assult riflet választottam a lőszer miatt, szóval nincs Widow sniperem - pedig lehet ezt kellet volna). Az official guide ajánlása alapján ehhez a kaszthoz Grunt-Miranda párost ajánlja (kiegyensúlyozot csapat összeállítás esetén) ami nekem be is jött.
Általánoságba Grunt szerintem alap Insanityn. -
Traky70 #5582 Hát én elsőre átadtam a begyűjtő bázist a bújkálós fickónak, mert ésszerűnek tűnt, amit mondott (hogy ez a tech. előnyt jelenthet a pusztítók elleni harcban), de aztán a végén nem tetszett az elégedett mosolya ... szóval csinálok egy olyan mentést is, amikor elpusztítom az egész kócerájt. Van tippetek, hogy hogyan hathat ez a döntés majd a jövőben ? Na jó, lehet, hogy hülye kérdés, mivel senki sem ismeri a 3. részt ...
Egyébként a játék nyagyon jó lett. Sokkal jobban tetszik, mint az ME1- kivéve pár negatívumot: bolygó szkennelés - baromság és nagyon unalmas lesz egy idő után (úgy néz ki, hogy kell egy időigényes hülyeség -mondjuk a "mékózásnál jobb" -esetleg egy további fejlesztés a szkenneren segíthetett volna, nagyon le voltak egyszerűsítve a fegyverek és azok fejlesztései- jobb lett volna, ha az első részhez hasonlóan a fejlesztéseket rá lehetett volna aggatni a fegyverekre, több nem is jut eszembe. -
#5581 Hát azt elfelejtettem irni hogy persze célirányos fegyokat kell használni a harbingert és a praetoriant például gyorsan szétszedi a collectors nehézfegyo és igy tovább minden ellenfélnek van nehéz pontja.
A képeségek ugyszintén célirányos használatárol már nem is beszélve ,de abban teljesen igazad van hogy mindenkinek más az értékrendje. -
SaGa Jr #5580 Paragon oipció választása mikor dühöng, mert el tudott menekülni az ellenlábasa. Ha nincs elég paragon pontod még ekkor, abban az esetben valóban nem lesz belőle lojális alárendelt, mert elő sem kerül dumálásnál még lehetőségként sem ez a megoldás. -
Hoz_Hun #5579 Ha túl vagyunk az első pár órán, mikor még nincs fejlesztésünk és az ellenfelekt fél óra agyonlőni, ez még nagyából igaz is. Viszont Collectors Ship csapda részénél Insanity-n vért h*gyoztam. Ott tök mindegy, hogy fedezékben regenerálódok vagy sem, mivel a Harbinger odagyalogol és kampó. És akkor ugyanott kicsit később a Praetorian is szopat (ha nem tudtam volna a taktikát, nem tudom hogy csináltam volna meg).
Erre nem lehet azt mondani, hogy könnyű. Vagy az én értékrendem nagyon más. Lehet páran nagykirályok és mennek mind a gép, de sokaknak problémás ez a szint főleg a Collectors Ship. -
readswift #5578 concussive shot = kábító ?!
!!! ?????? !!! -
#5577 Nem értem nektek , hogy lett lojális. Én is megmentettem a finomitót, de nekem nem lett az.
-
#5576 Engem sem kevésbé lepett meg, hogy bukott küldetés ellenére, némi ordibálás után lojális lett a zsoldos, s vannak más csapattagok, akiktől bukott küldetéssel is elnyerhető a lojalitás - akkor mi értelme?
A megszerzett adatokat megtartottam magamnak (Cerberusban nem bízom, a Szövetség cserben hagyott).
EDI egy üzenetet küldött, hogy dolgozik a dekódoláson, ami legalább egy évig el fog tartani. -
#5575 Azoknál lehet, hogy így van, pl. AI hack sem megy pajzsosra, páncélosra.
A warp=torzítást láttam úgy, hogy ultimate mindenre hat, csak pajzs ellen rosszabbul (tehát ott ha van hasonló szintű túltöltés, akkor az jobb).
A lángra gyújtás az melyik képesség? A hamvasztás? (nekem ilyen fordításban van). :D -
krisztajo #5574 Értem, köszi. Kíváncsi leszek valóban így lesz-e! Sokat gondolkodtam, hogy esetleg megtartom magamnak. De nem akartam rögtön betartani csúnyaszemű csávónak, hiszen elvileg az Ö jóindulatától függünk. Majd meglátjuk. -
#5573 Bár nehezebb lenne de sajnos nem az.
Ez egyébként sajnos az összes ilyen fedezékbe bujok aztán meggyogyulok játékra igaz.
Teljesen mindegy milyen nehézségen tolod a lényeg hogy buj fedezékbe és erre utasisd a társaid is utána már csak türelem játék. -
#5572 Páncél ellen lángra lobbantás, lángoló lövedék jó, ezekkel átégetheted a páncélt - viszont, ha pajzs is védi, akkor ezek hatástalanok, előbb a pajzsot kell leszedni. -
#5571 Már hogyne menne win7 64-bit-en. Nekem is fentvan és játszok vele. -
Hoz_Hun #5570 Fuss neki Insanity szinten. Mintha nem is ugyanazzal a játékkal játszanál. Ha úgy is könnyű akkor számodra nem létezik nehéz játék, feltehetőleg az evolúció olyan szintjén jársz ahol a fejlesztők még nem. -
#5569 Azt néztem, hogy 2. szintű torzítás vs 1. szintű túltöltésnél pajzsos ellen még mindig a torzítás sebzi a jobbat.. Vagyis hiába nem "engedi" rátenni, ha mégis ráteszem, jól járok vele. Persze az valószínű, hogy ugyanolyan szintű képességek esetén a túltöltés jobban hat a pajzsra, mint a torzítás... -
#5568 Jah, értem.
Mirandától el lehet tanulni, ha nagyon akarná az ember...
A videót nem láttam, nálam le van tiltva. :)
Egyébként ez a pajzsos dolog érdekel: a torzításra és pl. a kábító lövésre is írja az ikon, hogy nem működik pajzs mellett (a kábító még páncél mellett sem asszem). Nem is engedi csak úgy rátenni a bal shiftes leállításnál.
Viszont ha csak úgy rányomom a csatában, akkor rámegy és sebez valamit. Páncélosra is rámegy a kábító, csak nem nagyon esik hanyatt... Akkor ezek a "nem hat" rá dolgok sem teljesen érvényesek? ill. nem mindegyiknél kell készpénznek venni... -
SaGa Jr #5567 Dehogynem. Csak az nem szerepel a linkelt videóban és az adept képességei között sem. A kérdés meg a videóban szereplő adept kapcsán történt. Amúgy az áltlad említett képesség (Miranda speciális akciója) szintén nem működik pajzzsal védett célpont ellen. -
#5566 Ennek a döntésednek nincs következménye a játék további folyamán. Viszont lehet, hogy a harmadik részben számítani fog, hogy kinek adtad az adatokat.
A küldetések többségének nincs látható következménye a játékban, 1-2 esetet leszámítva.