19778
  • Hoz_Hun
    Amennyire én tudom szintedhez igazítják az ellenfelet. Erre jön rá a nehézségi szint ha állítottál. Mindennek a tetejébe ha újrakezdted, akkor nincsenek meg a fejlesztéseid (kivéve armor) tehát kevesebbet sebzel a szintedhez igazított ellenfélen.
  • krisztajo
    Öööö sejtettem, hogy Ö lesz. Csak ezt a Yeoman-t nem értem. Ez mit jelent?
    Magyarul csak hadnagy vagy mi a csaj.
  • SaGa Jr
    Yeoman Kelly az a hölgyemény, aki a galaxis térkép mellett ácsorog jobbra (balra van a személyi terminálod, legalábbis ha éppen szemben állsz a térképpel úgy, hogy hátad mögött ott a lift). Tőle lehet megkérdezni kinek van nyűgje pillanatnyilag, szól ha új üzeneted érkezett meg lehet vele másról is beszélgetni.
  • krisztajo
    Sir Quno Jedi! Én már csak ilyen önsanyargató típus vagyok!
    De mond ki az a Yeoman Kelly, ez nekem új?
    Fantusz, SaGa Jr! Köszönöm akkor erre odafogok figyelni.
  • SaGa Jr
    Az is megoldás, de nem az amit én preferálnék ha valaki az utamba állna egy ilyen helyzetben.

A warp ammo-t én speciel nem kedvelem (egyike vagyok azoknak akik az AP-t preferálják és javasolják mert nekem összességében az vált be), maradtam végül inkább az AP meleltt, mert az magasabb sebzést adott mint amire a warp képes. Ami ellen meg warp kéne azt a SMG és az assault rifle is le tudta küzdeni vagy ugye az elmaradhatatlan incinerate, esetleg Zaeed a gránátjaival.

De ahogy régebben is hangoztattam, én belenyúltam elég alaposan a játék dolgaiba, így nálam oda vissza baromi gyors a halál, mert az ellenfelek és a társaim is normál módon használják ki a fegyvereiket, azok pontosságát és tűzgyorsaságát.
    Mikor normál fokozaton játszva ezt az átállítást megcsináltam, utána már a módosítatlan játék insane fokozata nem volt nehéznek nevezhető, mert bár szívósak az ellenfelek sok védelemmel, de szarul sebeznek ahhoz képest amit én módosítgattam (simán csak annyit tettem hogy a sebzéseket az AI és a társak számára is feltettem 1.0-ás azaz 100%-os értékre a változó 0,45-0,65 tehát 45-65%-os értékről meg a fegyverek pontosságán ahol volt az AI számára butítás azt átírtam normál értékre ahogy a karakter használná).
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy pl. Okeer-ért Mirand-át és Jack-et vittem, na az érdekes volt. Ha éppen éltek, akkor igen durva irtást rendeztünk 3-man egy fia lövés nélkül is! :DDD Repült ott szanaszét mindenki, mint a győzelmi zászló! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Én nem csaptam le, csak lekoptattam.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, először warp ammo-val indítottam újra, de aztán mégis inkább ap ammo-val, mer asszonták az jobb, úgyis mindenkinek armorja durva. Jah, persze...
  • SaGa Jr
    Nem a célszemély (a turian) megy be az ajtó mögé (konkrétan boltba) hanem a testőre és ő fenyíti ott szerencsétlen boltost. Aztán mikor kijön akkor elkezdenek szaladni az ajtóval szemközt. Itt csak utánuk kell menni felül. Majd a legvégén mikor már csak egy ajtó állja utunkat, ott lehet elvesztegetni az időt ha az ember nekiáll beszélgetni az őt feltartani akaró manussal. Ha lecsapja mint a taxiórát akkor csak annyira kell emlékeznie hol jött be és milyen irányba indult el a célpontja. Nem lehet eltéveszteni, mert nincs sok variáns. Egy irány van egészen eddig a pontig.
  • SaGa Jr
    Bizony az a legjobb ellenük nehézségi szinttől függetlenül. Tudod, sárkány ellen sárkányfű, collector és társai ellen collector tech. :)

A krogan shoti meg ugyan nagyot sebez de például barrier és armor ellen megzuhan a sebzése, így azokkal szemben nem sokat ér. Igazából oda szerintem kell valaki aki jól bontja a pajzsokat (overload képesség) vagy olyan aki képes pirítani (incinerate mert az folyamatosan sebez). A warp ammo a másik megoldás vagy a rakétavető (ezt nagyon rühellik, ámbátor érdekes módon a gránátvető alapból nagyobbat sebez mint a rakéta, nagyobb területen is pusztít).
  • torma1
    Sziasztok!
    Én ME 1-ből hozott férfi paragon/beszivárgó karival csináltam meg először a játékot. 30 szintet simán el lehetett érni vele. Mindeki életbe maradt mindenki lojális. Insane fokozaton nyomtam végig. Meg is kaptam az érmet érte. Ha valakinek könnyű még így is a játék ini-be piszkáljon bele és mindjárt nem lesz az :D Igen az Őrszemek kemény ellenfelek. Insane fokozaton nem elég nekik egy cain lövés. Csak a fél életét viszi le. Ott volt fogócska néhányszor. Most női paragon/katona karakterrel nyomom.
  • SaGa Jr
    "Csak" elbuktad a brutális +50-60%-os sebzésbonuszaidat, ahogy az AP (általában +50% damage HP és armor ellen), pontosság, headshot bonusz, Hp bonusz, pajzs bonusz, biotic/tech damage és hatóidő, meg más hasonló általad kifejlesztett upgrade cuccokat amik az újrajátszás miatt nullázódtak. Ez, ha utánaszámolsz, rettentő sokat számít. :)
  • Sir Quno Jedi
    Na én pont így tettem. Jacob és Grunt tolta beléjük közelről a fejlett, némileg már upgrade-elt puskákkal (Grunt már a 300-assal) az inferno ammo-t beléjük én meg assult rifle+armor piercing+warp+fagyi, de semmi vaze! Ezek kurvára nem akartak meghalni. Kínomban a kollektor fegyóval szedtem ki őket.
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thane küldetése harcmentes, csupán a célszemélyt kell követni egy szinttel magasabban, mit, ahol ők közlekednek.
    A csapda ott volt, amikor bemegy egy zárt ajtó mögé, úgy tűnik, mintha távolodna, s elkezdtem keresni.
    Figyelmetlen voltam, mert egy üzletbe ment be, meg kell várni, amíg kijön, s követni tovább, de innen már egyszerű
  • SaGa Jr
    A scionok valóban kemény diók. Látszólag armor van rajtuk amit vinnie kéne az AP ammo-nak, de szerintem az inkább barrier mert nagyon olyan az összhatás. Én is előszeretettel gyilkoltam őket normál fokozatban AP ammo-val, meg még insane fokozatban is maradtam annál, de ekkor inkább átváltottam gyorstüzelő fegyverre, mert a puszta nagy sebzés oda már kevés, egyszerűen sokat kell beléjük lőni. A kedvelt heavy pistol az istennek nem vitte őket, ahogy a sniper is szenvedett velük (nem tudom hol van a fejként aposztrofált érzékeny pontjuk, mert ugyan látszik de ha ott találom is el őket akkor sem jön a headshot magasabb sebzése, szóval itt valami gebasz lehet).
    Ellenben az assault rifle nem problémázott. Főleg mikor kedves kísérőim is olyanok közül kerültek ki akik például tudták használni a vindicator battle rifle-t. Na az ellenfél azt nem köszönte meg (igaz én sem mikor azzal lődöztek rám). De például a scionok kifejezetten utálják az incinerate-et, ami elég gyorsan le tudja őket nullázni némi lövedék rásegítés mellett.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem meg kúvára hiányzanak a jó kis elevátorok:
  • hegege
    Én 25-ösként kezdtem ujra de a dokit szedtük csak össze meg zaeed-et+küldijét csináltam meg és maxon van a kari, mors vagyok krogan-nél de tovább már nem fog senki sem fejlödni max a társaknál lehet kihasználni a 30-as szintet ,de igy is ua idö alat ölök meg 1 enemit mint pl 15-ösön:) Szal ök is fejlödtek :)
  • Sir Quno Jedi
    Mi a Thane küldijében a nehéz?!? Csak követni kell a célpontot. [neméti]
  • Sir Quno Jedi
    Garrus pedig jó fej és ellentétben Thane-nel nem
    patkol el majd rövidúton betegségben
    . Én a női karimat Garrus-szal hoztam össze, majd megdumáltuk pár alkalom után, hogy ez barátság inkább és utána már csak Yeoman Kelly-t hívogattam fel a kabinba, hogy táncoljon nekem kicsit (attól jobban megy a világegyetem megmentése)... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Most hogy mondod, feltűnően sok a shield, meg a barrier az ipséken, de még a kolletorokon is! Hmmmm... Pedig pl. direkt vittem Grunt-ot és Jacob-ot az inferno ammo miatt a Horizon-ra, mondván a kollik nem bírják. Node nem sima drone-ok jöttek (azok alig), hanem főleg barrier-es guardianok, meg istentudjamik. A Scion-okat a végén meg alig bírtam megsebezni 70%-os armor piercing ammo-val!
  • krisztajo
    Hát én még nagyon az elején járok. Más még nem is adott személyes küldik.
    De azért azt elárulnád, hogy Thane küldijét végül is hogy oldottad meg???
    Én szeretném kipróbálni vele a romantikázást úgyhogy szeretném megcsinálni.
    Tudod fő a változatosság Jacob ember az olyan snassz, Garrus-t meg egyszerűen nem tudom elképzelni így Thane a tökéletes választás.
    Ha már az első részben Liara volt most is idegennel kezdek ki!
  • SaGa Jr
    Ezt az egyet legalább könnyen ellenőrizni tudod, sőt változtatni is. :)
  • SaGa Jr
    Biztos nem változtattál a nehézségi szinten mikor újrakezdted ugyanazon karakterrel? Én ugyan csak egyszer próbáltam ezt ki de alapból a következő nehézségi szintet ajánlotta fel a program.

Egy nagyon fontos különbség van ami kétségtelen hogy változást hoz, ez pedig az összes upgrade nullázása. Hiába van sok fegyver, csúcs páncél, ha egyszer megfelelő upgrade nélkül nem olyan hatékonyak. Nem olyan kellemes dolog mikor az ember visszaesik a játék végi mondjuk 300 vagy még magasabb pajzs értékről 200 közelire, avagy a HP értéke szintén ilyen szintű zuhanást él át. Az ellenfél nem esik ezen át és míg a játék elején az ember azért óvatosabban játszott mert hát mégiscsak alacsony szintű, a játékot újrakezdve ez az érzés már a múlté, hiszen végiggyepálta egyszer az egészet.

A magasabb nehéség az ami tényleges változást hoz. Mikor az alap robot a Hp értékét lecseréli armor-ra (onnantól a heavy pistol-t kiröhögi, mert az csak max 50%-os sebzést tud neki bevinni, mondjuk a fejeseket továbbra sem díjazza), megjelenik még a legpuruttyább ellenfélen is a shield, aki meg eddig használt shield-et az kap még armor-t vagy barrier-t, míg amelyik ellenfélen volt már legalább 3 védelem az mindegyiket 40%-al feljavítva használja ezután (ilyen mondjuk nem sok van de például a jó öreg YMIR mech az pont ilyen és insane fokozaton már nagyon észnél kell lenni a leverése közben).
  • Sir Quno Jedi
    Ohhh, normalon simán kinyírtam a tudodméknagydögöt ott a próbán a végén. Be is voltak xarva a Korgan-ek, hogy namégháthogy?!
  • Sir Quno Jedi
    Node én nem nyúltam a szinthez, szvsz. normal-on kell az legyen!
  • horpeti
    Nálam amióta hardcoreon vagyok, Soldierral, mindig én megyek előre, hogy engem lőjenek, a társakat meg hátrébb hagyom. Veteránon meg előre küldtem Gruntot, hogy nyugodtan lőjek (igaz az beszivárgó).
    Ha én vagyok a célpont, jóval nagyobbak a túlélési esélyeink, igaz ha én meghalok, akkor nincs medigél. :D

Viszont a Gruntos próbákon élő pajzsként használtam őket a xxxx ellen. :D
  • horpeti
    Igen, utána olvastam, amit írt a kollega. Én még újra nem kezdtem 24. szintű karakterrel, majd megnézem.

Egyedül azt láttam, hogy hardcoreon tényleg keményebb, mint veterán, és nem csak azért, mert a gép okosabb, hanem valszeg nagyobbat is sebeznek. Míg veteránon kintmaradhattál 3-4 bekapott lövésig is a fedezékből, itt elég 2-3 és már bukhatsz is le, ha nem akarsz meghalni. :D Meg kicsit gyorsabb lett az ellenfél, nem vár annyit a célzással. Gondolom Insanityn még gyorsabban lő, vagyis tényleg be kell vetni a jobb FPS tudást is a taktika mellett (nem lehet bámészkodni a célkereszttel). :D
  • Sir Quno Jedi

De lehet, csak én érzem így.
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom, hába van így, én most kidugom a fejem a fedezékből, vagy átsprintelek egy másikba és tech armor-ral együtt halottra lőnek közben. :D Pedig semmi nem változott, csak a szintem (a második végijátszásra ugye). Durva. Ahol régen ment mint kés a vajban, most rohadtul oda kell figyelni. Elsőre mindig teli voltam medigel-lel, mert roahdtul nem kellett, most úgy szoktam tartogatni az uccsót, mint a szent grált és kénytelen-kelletlen egyedül kommandózom végig a szintek egy részét, mert a csapatom instant fexik, folyton felnyalatják velük a padlót, én meg nem merem elhasználni rájuk az uccsó medigel-t. Pedig még csak most csináltam meg Horizon-t! :?D
  • SaGa Jr
    Esetleg amiatt tűnhetnek még fejlettebnek, szívósabbaknak az ellenfelek, hogy ha pontosan ugyanazon nehézségi szinten kezded újra a játékot imponrtált karakterrel, akkor a program törli a már megszerzett és kifejlesztett upgrade-eket, amik a fegyvereknek akár 50-60% plusz sebzést adtak, a karakterednek meg sok sok bonusz HP-t és pajzsot. Ezek nullázódnak így emiatt tűnhet erősebbnek/szívósabbnak az ellenfél.
  • horpeti
    "hiszen szintben hozzádnőnek"

Ez mit jelent, hogy lesz nehezebb? Ha pl. újrajátszod, akkor erősebb ellenfél jön ugyanannál a szakasznál, ahol 2. vagy 25. szintű vagy?
  • Sir Quno Jedi
    Én is a full paragon-omat most full renegade-ben tolom éppen tovább újra, de így gáz, mer semmi fejlődés...
  • SaGa Jr
    Nincs növekedés az ellenfeleknél a harcban csak azért mert magasabb szintű lettél. Az első részben valóban volt értelme a továbbfejlődésnek mert tényleg fejlődtek az ellenfelek veled együtt. Plusz az első részben a szinted és a class-od sok mindenbe belszólt, így például a HP értékbe is. Most viszont a class és a szint semmit nem befolyásol a HP értékeden, legfeljebb az szól bele hogy a class skill esetében mennyire fejlődtél. Anno ez több változós téma volt, mostanra ez sokat egyszerűsödött.

Az ellenfelek fix értékekkel rendelkeznek amit csak a nehézség és a típusuk (minion, elite, sub-boss, boss) befolyásol nem a szinted, mint az első részben.
    Ugyanígy a sebzésüket (ami alapból is jóval gyengébb mint az általad osztott sebzés ugyanazon fegyverrel) is csak a játék nehézségi szintje befolyásolja semmi más. A spec képességeik használata, annak gyakorisága is csak a nehézségtől és nem a karaktered szintjétől függ.

Sokkal jobban rögzítve lettek az ellenfelek értékei és már nem függenek a karaktertől, cserébe a harcore és insane fokozatokon az ellenfelek túlélőképessége drasztikusan megnő, mert plusz védelmeket kapnak (nem attól a kevéske bonusz HP-tól lesznek combosabbak, amit a fegyver fejelsztések bőven lehagynak amúgy is).
    Mondjuk szegények sebzése még növelés után sem éri el a fegyverek standard alap sebzését jópár esetben, de legalább már nem csak az alap fegyvertípusokkal fognak rohangálni, hanem a fejlettebbek lesznek inkább a kezükbe adva (minion kategóriánál nem mindig, de elitek szinte kivétel nélkül lecserélik fegyvereiket).
  • Hoz_Hun
    Fejlődés olyan amilyen. Így is sok variáció van a játékban, még most is találok kis apróságokat, amit korábban kihagytam. Tallonban meg ott van egy Renagad karakter, akivel egészen más dialógusokat fogok kapni (láblövés megy egyből Conrádnak).
  • Sir Quno Jedi
    Előzőben tudtál fejlődni második tolásra is, így volt értelme is. Itt meg a harcok nehezek, hiszen szintben hozzádnőnek, de te magad már nem tudsz fejlődni. EGy vicc.
  • SaGa Jr
    Bakker ez túl gyorsan elküldésre került...

Az tény, hogy túl sok motiváció már nem lesz ebben az esetben. De mondjuk ha az ember nem importált karakterrel kezd akkor nem elsz ilyen problémája még úgy sem, hogy ha már egyszer kipörgette a játékot és ezután mindig +25% Xp-t kap az elvégzett munkáért. Pár teljesen felesleges mellékes feladat meg nyugodtan kihagyható, azok egyébként sem az XP mennyiségükről híresek (alapból 125, kijátszás után 152; vagy az állomások/bolygók mellékes feladatai 40 illetve 50 Xp-ért elvégezhető feladatai).

A lényegiek meg úgyis a fő feladatok amik mindegyike automatikusan szintlépéssel végződik mert 1000 Xp-t ér mindegyik már alapból is, szintlépés meg 1000 pontonként van.
  • SaGa Jr
    Nem is cél hogy "kimaxold" a karaktert. Legalább ezt az RPG elemet meghagyták.
    Így legalább van értelme legalább egy picit elgondolkodni azon, hogy mire pakolsz, de igazából olyan nagy gondban nem lehet senki, mert minden class esetében 1, maximum 2 olyan skill van amit érdemes egyáltalán maximumra fejleszteni a class skill-en túl, a többi csak töltelé, vagy teljesen felesleges mivel úgysem mászkál sehová magában a karakter ahol tényleg harcolni kell, így a társaktól jön a többi támogatás.
    Namost mivel összesen 51 pont gyűjthető be (valójában csak 50, a plusz egy az a választható bonusz skill miatt jön) a karakternek 30-as szintig, ez 5 skill teljes kitöltését teszi lehetővé.
    Kísérőknek ez 29 pont és maximum 2 skill maximálása, 1 lesz emellett 2-es és egy meg 3-as fejelttségű. Nekik meg ugye összesen van 4 skill.
  • Dante73
    Szerintem ez pont nem az. Belegondolsz, segíteni akartál, hogy mi sül ki belőle, más tészta. Mindent megtettél amit tudtál, de béna vagy, így a küldetésen még inkább szükség van a segítségére. Legalábbis Thane karakteréből simán ki lehet nézni egy hasonló gondolatmenetet. Szándék a fontos.
  • Sir Quno Jedi
    Én azt tartom elfogadhatatlannak, hogy mikor eléred a level 30-at akkor csak dől az exp, de nem fejlődsz, pedig bőnyállal nem tudtad kimaxolni a karit, sőt a többiaket meg pláne nem. Egyedi képességeikre már nem marad pont, de a többire sem mindenkinél. Ennek így mi értelme?!?!?

Most a játék 80%-át álló lev30-on toljam végig??!? Így semmit sem érnek a küldik, hiszen pénzem van, nyersanyagom van, fegyók megvannak, csapat tápos így is sbt.-stb.
  • horpeti
    Okés, így már egyértelmű, köszönöm! :)
    Tudtam, hogy jó cucc. :)

Kézikönyv nem írja, mennyivel sebez többet, de úgy láttam, egy 20%ot dob kb. az egészre, ha nem többet, nagyon halnak ilyenkor, főleg headshottal. Egyébként belassítva kimondottan élvezet, ahogy az assault rifle-lel repülnek a headshotok és repül hátra az ellenfél, akár 2 célpontra is rárántva... Jó kis FPS beütés, nagy élmény. :P