19778
  • readswift
    Harbringer ellen fölösleges morinth...

Az én anti-Harbringer kombóm: Legion + Zaeed.

Amint feltűnik kap egy concussive shotot tőlem és zaeedtől, ha magához tért, Legion ráidéz egy 4es berobbanós dronet. Ettől hátrafordul . Ha gépágyúval kapja az áldást akkor 3 mp alatt eltűnik, a Legion féle puskától meg főleg piszokgyorsan. Persze squad AP ammo upgrade nélkül nem érdemes próbálkozni senkivel.
  • SaGa Jr
    Alapvetően harcban ugyanazt a teljesítményt nyújtja Morinth mint Samara (ugyanazokat a fegyvereket használhatja, 2 skill-je is ugyanaz), csak nem Samara spec képességét tanulhatja ha lojális (meg a Justicar-t fejlesztheti), hanem a sajátját (plusz az ardath yaksi-t), amivel másokat irányíthat.

Csak nekem nem volt szimpatikus hogy milyen élvezettel beszélt a múltbéli tetteiről, amik azért eléggé húzósak. Hozzá képest még a sokak által kissé túl keménynek tartott Samara is igazi jókislány.
    De persze ez ne tartson vissza senkit aki maga mellett szeretné tudni őt.
    Annyi, hogy én túl életidegennek éreztem őt, egy élvhajhász gyilkosnak, aki tényleg komoly fenyegetés mind rövid távon, mind hosszú távon akárkire.
  • Fantusz
    Eszembe sem volt Samarat Morithra cserélni.
    Morith képességeivel nem vagyok tisztában, de Samara nálam elég sokat csapattag, nem véletlenül, azzal amit a lánya képvislel(t) nem tudok azonosulni.
  • ZÓÓÓcsi
    Nem vagyok válogatós, ugyhogy mindkettő megfelel :))

Igazából meg akarom nézni Morinth-ot is mit mond, milyen harcban. Szinte sértés lenne a fejlesztőcsapattal szemben ha nem nézném meg, ha már vették a fáradtságot és kidolgozták ^^.
    Meg amugy is renegade karakterhez szerintem Morinth illik, bár van abban is igazság amit leírtál.
  • horpeti
    Ezt milyen karival javaslod? Inflintator? Mert annak van már úgyis AI hackje?
    Vagy a Sentinel, mert az eleve jó erre a célra?

"Ennek ellenére érdemes előtte a terület dominanciát beállítani."
    Ez azt jelenti, hogy a küldi előtt újraosztod a pontjaid? :o
  • SaGa Jr
    Persze hogy lehet. Ugyanazt a helyet fogja elfoglalni a hajón amit Samara, csak míg Samara meditált, ő majd terpeszkedik a sarokban lévő ülőgarnitúrán. :)
    Kelly szóvá is teszi majd, hogy valami nagyon nem stimmel "Samara" körül...

Egyébként ha már renegade attitűdhöz (ami nem csak az esztelen gyilkolást és gonoszkodást jelenti), szerintem még mindig jobban illik a saját, egyedi és jelen kor körülményeihez nem igazodó becsületkódexét mereven követő Justicar, aki véghezviszi a feladatát történjen bármi, mint egy élvhajhász gyilkos. De persze kinek ez, kinek az a megfelelő.
  • Hoz_Hun
    Nem tudom renegade-dal még nem vittem végig. Viszont meg lehet húzni a fő misszió után (meghalsz közbe, szóval legyen mentés előtte).
  • ZÓÓÓcsi
    Renegade-el alap hogy Morinth nálam is. Dumcsizni is lehet vele, miután megkapod?
  • Hoz_Hun
    Egyetértek. Poénnak jó. Amúgy a Renegade karakteremmel Morinthot fogom választani. Egyébként érdekesebb karakter mint Samara.
  • Hoz_Hun
    Amúgy IGEN, meg van a Dominate! Úgy hogy a Warp röpült. Insanity fokozat és gyakorlatilag nem ütközök ellenállásba. Én elismerem, hogy aki elsőre kipróbálja az AI Hack-et és a Domiante csalódik, mert rá kell érezni. 4. szinten az egyéni irányítás érdemes belőni, nem a területit (IFF pálya kivétel a huskok miatt, ld lejjebb). Kezdetben bénázik az ember, pláne a Dominate-vel (az AIh a robotokat egyből elkapja a Dominate meg egy pillanatra "kiüti" a delikvenst). Ha valaki próbálkozni akar vele (ajánlom), akkor 1. kinézi kit akar "átállítani" (ugyan úgy működik a két skill, AIh mechanikusok ellen Dominate szervesek ellen) először érdemes a kisebbet választani mert őket hamar el lehet kapni, és amíg nem uralunk senkit addig támad mindenki. Sinper-ral vagy bármivel le kell kapni a pajzsát (kb 2 másodperc) és ha még nem megy csípőből AIh/Dom akkor a skill választó képernyőn szépen kiválasztani. 2. Ha átállt onnantól sima pálya, mert automatikusan őt kezdik el lőni (Harbringer is!). A kimakszolt képesség durva pajzsot rak az illetőre, szóval bírni fogja a gyűrődést. 12 secig tart de a skill 6 sec alatt újratöltődik, így folyamatosan fentartható, sőt! Mivel jó esetben a társak is tüzelnek, több ellenségnek is lemegy a pajzsa, csak győzni kell kiválasztani ki lesz a következő irányított "áldozat". Ha van komolyabb ellenfél, el lehet kezdeni dolgozni a pajzsát (de figyelni, hogy folyamatosan irányítás alatt legyen valaki). És ennyi a trükk. Gyakorlatilag gond nélkül lehet tömegeket lemészárolni. Hihetetlen káoszt okoz, ha belősz valakit a tömegben és az elkezd lövöldözni. A Harbringer meg nem csoszog feléd, mert az új "barátját" lövi.
    Husk: őket nem lehet átállítani viszont meghalnak egyből. Ráadásul Insanity-n pajzsuk van. Ennek ellenére érdemes előtte a terület dominanciát beállítani. Ha pajzsot leszedjük (SMG ajánlom hozzá), elnyomni és meghalnak. Ha több jön, kaszálni kell az SMG-vel, hogy többnek lemenjen a pajzsa, akkor területi dominancia miatt mind kidől egyből. A tüzes, öngyilkos/robbanó husk átállítható!!! Ez esetben berohan a többi husk közé és szétrobbantja magát a többiekkel együtt... hatalmas

Rá kell érezni erre a skillre, és szerintem a legdurvább az összes közül... kifejezetten Hardcor, Insanity-n ajánlom mindenkinek.
    Alacsonyabb szinten tökmindegy ki milyen skillt használ.
  • ZÓÓÓcsi
    És ha valaki az őrült csajokra bukik? :DDD
  • horpeti
    Direkt rohantam utána Mirandához, hogy mit mond, de ugyanazt a szöveget tudta, vagyis valszeg nem értesült a gyors numeráról. De a biztonság kedvéért visszatöltöttem. legalább 2vel több paragon pontot kaptam. :D

Amúgy az komoly, hogy tali loyalty küldijén a végén 34 paraton pontot kaptam a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    végső tárgyalás, amikor paragon meggyőző képességet megvillanta kimostam Talit
    után. :D
  • Sir Quno Jedi
    Hülyén van megcsinálva. Még egy renegade sem választaná Morinthot, mivel amúgyis Samara az erősebb és már hűséget esküdött nekünk, kénytelen elkísérni minket a halálba is. Szexelni meg egyikükkel sem lehet, mert Samara nem akarja, Morint meg megöl vele. Szóval semmi módon nem lehet logikus, vagy ésszerű Morinthot választani. Morinth egyrészt zéró szinten megbízható és egy kegyetlen, elvtelen gyilkos szörny, akit ráadásul nem is ismerünk jól.

Ha adtak volna valami valódi okot az árulásra/pálfordulásra, még megérteném, de ez így pusztán egy elmebeteg pszichopata pillanatnyi zavarán múlik.

Pl. ha Samara beígérte volna, hogy bűneinkért velünk is végez, ha vége a küldinek, esetleg a lánya erősebbnek bizonyult volna, mint ő és csak a mi segítségünkkel tudna győzni a harcban, mi meg hagyjuk veszni, mert az erősebbikre van szükségünk, ha Morinth beígért volna valami abszolúte visszautasíthatatlant, vagy tudomisén, valami...
  • horpeti
    Én még nemtom, mikor van a vége, de már 18. szintű vagyok. Még 6-7 küldi biztos hátravan. :)
  • Kindred Blades
    Ha a loyalty mission előtt húzod meg, akkor Miranda nyugodtan behálózható. Nálam leglábbis gond nélkül működött, de isten se tudja ezeknél, lehet, hogy bug. Egyszer próbáltam csak, mert a renegade romance közel sem olyan, mint a paragon Jack-el. Mondjuk sok variáció nincsen, olyannal, aminek nem tudom, szőrös-e a háta, nem párzok. :)
  • Hoz_Hun
    Akkor jól tetted, hogy visszatöltötted, mert ha meghúzod Jacket a raktérben ugrott a többi románc.
  • Fantusz
    100 talán nem kell, de majdnem (mondjuk 90).
    Morithot talán úgy tudod a csapatba venni, ha Samara küldetését a végére (nem feltétlenül utolsónak, de kell a magas befolyásoló képesség) hagyod.
    Sok tennivalód nincs, Morithal beszélgetel, megjelenik Samara, röpködnek a bútorok, s akkor jön az opció, hogy Samaranak, vagy Morrithnak segítel.
    (aki Morithnak segít megérdemli, hogy kiszívja az agyát a Normandián romantikázva)
  • Sir Quno Jedi
    Nem konkrétan az átok miatt nem akarja... Csak beszélgetni kell vele sokat és kiderül.
  • Fantusz
    Tali az a karakter a játékban, aki érezhetően szereti a főkaraktert, rajong érte, ujjong, ha viszonzást kap.
    Ugyanakkor érezhetően, s joggal fél, hisz az élete forog veszélyben.

Samara is egy szimpatikus nőszemély, de nála szóba sem jöhet a romantika, ami a megismert "átok" miat érthető(kár).
  • Sir Quno Jedi
    Nonono! Jack régóta vadászik a Cerberusra és azok is őrá, mióta megszökött. A Normandy SR 2-n meg ott virít a hatalmas Cerberus embléma, amit Jack ki is szúr a játékban (mutatják), ezért fogja a fejét, mert azt hitte magától lógott meg, de látván a Cerberus hajót, tudja, hogy csupán érte jöttek és szarban van. (mellesleg én vittem Mirand-át, akin szintán ott a méretes "cerbona" logó!) :DDD

• Raito
    Morith.ot csak 100% Paragon / Renegade.el lehet bevenni a csapatba? jelenleg 90% körüli renegade vagyok, de nem adja be a választási lehetőéget a párbeszéd 3. részénél, ezért nincs választási legehtőségem a harc közben se :(
  • Fantusz
    Azon csak röhögtem egyet, amikor Jack meglátta a Normandy-t, s rögtön tudta, hogy Cerberus.
    Sokat nem tudunk a csapattagokról Jack ugye a világtól elszigetelten kisérleti patkányként nevelkedett, megszökött, de az már titok, hogy került a börtönhajóra - mindenesetre nem csak a biotikához, hanem a kódfejtéshez is elég jól ért, s azonnal be tud azonosítani egy űrhajót.

A párbeszédekre odafigyelve Mirandáról többször kiderül, hogy elég mélyen ül cerberus mocskában, Shepard az egyik "munkája", Jack és Jackob kellemtlenebbül érintett.
  • Sir Quno Jedi
    Pedig lehetne azért küzdeni, hogy a cerberus őt is hozza vissza! Utána mi lennénk az újjészületett szent páros!
  • Fpocok
    Ha Tali meghal a játékban bárhol a 3adik részben, azt a bioware nem fogja túlélni, csődbe fog menni.

Nincs az az isten, hogy megteszik! (UGYE? :S)
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az fura, hogy a Cerberus annyira szuperhipertitkos és sejtes szerveződésű és a sejtek sem tudnak egymásról semmit, senki sem ismeri fel a másik cerberus agent-et, erre BAZINAGY cerberus logóval ellátott hajóval mászkálunk és az embereinken is cerberus logó díszeleg (pláne az egyenruhákon lojalitás után), így minden NPC szinte AZONNAL levágja, hogy mi vagyunk a szupertitkos cerberus és ezt nem is titkolják... F@xomnemkénemár?!?! :?DDDDD
  • ZÓÓÓcsi
    ÁÁ azt kizárt dolog, hogy elsütik! Mekkora letargia lenne már
  • Sir Quno Jedi
    A szex az veszélyes ugye, még akkor is ha védekeztek. :D
  • Fantusz
    Miranda, de általában a többi csapattag is az utolsó pillanatig kivár.
    Mielőtt az Omega 4 relé felé indultok jön a "megfelelő pillanat".

Előző játékomban Miranda támadott le, most totálisan elhanyagoltam, igazat adok Jacknek, nem ok nélkül utálja.
    Talival vagyok bensőséges viszonyban, ő meg is mondta, hogy a végső csata előtt szeretne velem lenni, addig kitalál valamit, hogy ne haljon meg nagyon...

Erre be is indult a negatív fantáziám: mekkora felháborodást váltana ki a harmadik rész, ha úgy indulna, hogy Tali belehal a fertőzésbe?
  • horpeti
    Egyébként sajnálom Jacket, remélhetőleg sikerül valamelyest egyenesbe hozni a lelki világát. Persze én még nem vittem végig a játékot, szóval csak tervezgetek, tudatlanul. :D
  • horpeti
    Jah, nem is esett olyan jól. Egyébként visszatöltöttem, és "csak meg akarlak ismerni"t választotam.
    Elhatároztam, hogy hű leszek Mirandához... :D

Majd köv kari meg máshoz lesz hű... :D
  • SaGa Jr
    Nem befolyásol semmit.
    Ha meg Jack mindjárt szétpakolja a lábait, az azért van mert te azt válaszoltad neki, hogy csak szexet akarsz tőle. Ezután kicsit jobban kell dolgozni ha ténylegesen is meg akarod fektetni, nem csak egy gyors numerára.

Ez a gyors numera meg nem befolyásol semmita többi nőnél ha éppen nekik csapod a szelet.
  • Sir Quno Jedi
    Kelly azé vész oda, mert rögtön értük kell menni, ha elrabolják őket, nem szabad questelgetni közben.
  • horpeti
    Hajó felszereltsége, upgradek is számítanak. Biztos minden tényező ad valamennyit a sikerre, és ha elér egy bizonyos határt, akkor megvan. :)
  • Fantusz
    Játszottam már végig, mindenki életben maradt a csapatból, de sajnos a személyzetből Kelly odaveszett.

Egyértelmű, hogy, ha rossz személyeket jelölünk ki a feladatokra az nem egészséges, de én arra lennénk kíváncsi, hogy konkrétan mivel számolja a gép a túlélési esélyeket.
    A lojalitás minden csapattagnál elérhetővé tesz egy spaciális képességet - van-e szerepe a túlélésben, hogy maxolt ez a képesség,vagy csak egyetlen pont van rajta (amit alapból megkapnak).
  • KP27
    ha nem lojális karaktert viszel magaddal az utolsó részre az meghal. ha nem lojális embert küldesz visszakísérni a csapatod az meghal. emellett akkor hal meg valaki, ha a különböző feladatokra nem megfelelő személyeket választasz ki.
  • horpeti
    Az nem számít bele a küldetés motivációba, hogy pl. Jack jól meg lett b...va? :D
    Épp az imánt csevegtem vele, hát nem széttette a lábát egyből? Pedig Mirandát fűzöm, de vár, amíg nyugis lesz a dolog... Lenne már. :D
  • Caine
    A következő szerint:
    Aki lojális és a megfelelő feladatot kapja, az nem hal meg.

Tehát ne Gruntot küldd az aknába, hogy kinyissa a kaput és ne Tali vezesse a csapásmérő csapatot :)
  • Fantusz
    Ki halt meg?

Arról adhatna felhomályosítást valaki, hogy a lojalitás milyen logika szerint tarja életben a karaktereket?
    Elég csak lojálisnak lenni, vagy a speciális képesség az, ami fontos?
  • horpeti
    Igen, ha érdekel, hogyan, olvass vissza, elég sokan leírták a különböző megoldásukat.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Végigjátszottam a játékot és meghalt két társam. Csak érdekelne, hogy végigjátszható lenne-e úgy, hogy ne halljon meg senki sem?