19778
  • gyonax
    Találsz egy zölden világító kapcsolót. Nyomd meg:D
  • AntiHero
    Itt vagyok a Baka beavatásánál, de megérkezünk a szertartásra és sehol semmi:S Itt mit kell csinálni?
  • gyonax
    Meghaltak az EA szerverek vagy mivan? Most nem tudok játszani mert nem engedélyezi a DLC-ket:(
  • horpeti
    Soldierrel nem rossz a pajzs, mert az is előny, ha nem lövik le rólad, míg harcolsz. Inflinél nem annyira para, de Soldierrel még ha nem is akar rambózni az ember, akkor is kap szépen lövést. És jó lassan gyógyulok. :S Pajzsnál meg ha akarom, megnyomom a gombot, és fel is tölti szépen. :)
  • horpeti
    Jah, akkor már értem. Nem a leggagyibb ellenfél ellen próbáltam 1. szinten, akkor ez volt a gond. :)
    Majd köv. karival kipróbálom, most a Soldierre koncentrálok. Nemtom, akarom-e az insanityt, nem nagyon kell a plusz para. :D

Mondjuk hardcoreon is csak néhány fő pályarész a nehéz, de az baromi idegesítő tud lenni, hogy 1 hiba és szevasz. :)
  • mooo
    köszi
  • SaGa Jr
    ME2 wikia
    Itt választ kapsz a kérdéseidre (mi mit csinál, mi a biotic/tech képesség).
  • SaGa Jr
    Ami tetszik. De komolyan.
    Attól hogy teszemazt soldier-el mész, attól még teljes nyugalommal mehet veled két harci beállítottságú egyén és ledaráltok mindenkit izomból probléma nélkül, nem ekll emiatt más karaktereket is begyömöszölni. Tech vagy biotic karakter mellé is mehetnek azonos beállítottságúak akkor is működni fog minden. Csak a játékstílusodtól függ.

Annyi irányadónak mindenképpen elég lesz, hogy úgy válassz társakat, hogy a hiányosságaidat ellensúlyozzák. Tehát soldier mellé egy overload-ot használni képes egyén nagy segítség, míg például tömeg ellen egy jól kigyúrt incinerate képességgel rendelkező társ vagy mondjuk Zaeed ha már lojális, tökéletesen megfelelő, mert ők egyszerre több célponttal is elbánnak.

Társaknál nagyon limitált a skill választék és a kaphato talent point mennyiség is. 4 lehetséges skill van nekik, amiből kezdetben csak 3 érhető el. Amit mindenképpen mindegyiküknél ki kell tolni maximumra amint lehet, az a saját skill-jük (a harmadik a sorban), mert az adja a legtöbb bonuszt nekik és akár nekünk is. Azután meg amit tetszik. Maximum 2 skill-t tudsz nekik teljesen kifejleszteni (egy skill maximumra fejlesztése 10 pont, nekik meg 30. szintre érve lesz összesen 29), egy skill-t 3-as szintre egyet pedig 2-es szintre tudsz emellett felhozni.

Választható skill esetében szintén ami tetszik. Soldier esetében jó az AP ammo, de lehet akár valamilyen támadó vagy támogató képességet is beválasztani (tömegírtásra például inferno grenade; kontrollálásra dominate; egy célpont ellen reave; ha nagyon védekezni akarsz akkor valamelyik pajsz bár magas nehézségi szinten szart sem érnek és ha nem ácsorogsz kinn a nagy büdös semmi közepén akkor szükség sem lesz rájuk).
  • SaGa Jr
    Sokra mész a viper-el ha egszer harmad akkora a serbzése. Lesz ideje az ellenfélnek fedezékbe vonulni, feltöltődni és támadni. Míg egy lövés a fejbe már az alap sniper pukkantyúból is többnyire elég még pajzsos ellenfelek ellen is (legalábbis pajzsos minion-okat simán lekapja, eliteknek kellhet plusz egy lövés de azt már a társaink is megoldják).

13 lövés meg 13 halott ellenfél. Mire ennyit kinyírsz valamelyik úgyis dobni fog cellát és akkor újra van lőszered. Ha kifogysz akkor meg még mindig ott vannak a társaid, válthatsz fegyvert és harcolhatsz tovább.
  • mooo
    Hali!
    Az érdekelne,hogy Soldier mellé insanityn melyik 2 társ a legjobb és azoknak mit érdemes kimaxolni?
    Meg Shepardnak mit érdemes felvenni bonus képességnek?
    Köszi!
  • SaGa Jr
    Az AI hack szintje, ahogy a Dominate esetében is, befolyásolja hogy milyen besorolású ellenfélre hat a power. 1-es szint az csak minion típusúakra (ilyen például robik közül a kutyaszerű mech, meg a minden védelem nélküli alap mech). 2-es szint az elit variánsokra is hat már, a 3-as meg a sub boss kategória illetve gyengébb boss (ilyen például az YMIR mech, de a collector soklábú tanszerű röpködő izéje is) kategória szivatására jó.

A képességek gátló tényezője a shield és a barrier. Armor-tól működnek, legfeljebb nem telejs a hatásuk ha gyengébb a képesség.
  • horpeti
    :D Azt még nem csináltam meg, de Tali lojális küldijénél Talival nyomtam szépen az AI hacket (már írtam), gyakorlatilag így tudtam teljesíteni, annyian jöttek, és kis szobákban... És csak Hardcore. :D Nem is a lövésükkel volt baj, hanem hogy elözönlöttek, és ott állt mellettem 2 nagy böhöm pár másodperc alatt. :D

Jaja, erre a pajzsos dologra én is rájöttem, mikor gondoltam, most már eleget teljesített a "haver", és lelövöm, aztán csak azt vettem észre, hogy jön felém. :D

De tény, hogy nagyon kell figyelni. :) Szóval akkor páncélosokra is müxik mindkettő? Múltkor mondtátok, hogy igen, de én 1x próbáltam AI hacket inflivel, és akkor nem ment. Igaz csak 1. szintű volt a dolog, de gondolom nem befolyásolja...Aztán így meg nem volt kedv, mert páncélja szinte mindig van, bár a getheknél csak a főbb vezetőknek.
  • kuci06
    Kelly >>>>>>>>>

• Hoz_Hun
    Geth pajzs, szerintem a pajzsok közül a legjobb.
  • Hoz_Hun
  • horpeti
    én vásároltam valami lőszertartó kesztyűt, vagy mit, és +10%... :D azért sokat számít.
  • torma1
    Sziasztok!
    El tudná valaki mondani melyikek a Tech képességek és melyikek a biotik képességek? A bonusz képességeknél is érdekel. Mert van a Pajzs meg a Geth pajzs ugyan annyi pajzsot ad ha ki van fejlesztve. A biotik meg a tech fejlesztések miatt kérdezem. Én amúgy csak Geth pajzsot használtam beszivárgónál meg a katonámnál is eddig.
  • Hoz_Hun
    Még annyit a területre ható AIh/Dom, hogy azért sem érdemes, mert akit átállítasz arra felhúzol egy pajzsot (AIh-pajzs, Dominate - Biotik Barrel). Messziről ha területre nyomsz meg nem mondod ki lő kit és ki van veled. Ha egyet állítasz át, nagyából tudod hol van és nem lövöd halál fölöslegesen a sajátodat (mikor "elmúlik" a hatása rögtön leesik az általad adott pajzsa). Átláthatóbb, és tudsz dolgozni a többieken, ha az erősebb AIh/Dom-t választod. Pl Legion lojális küldije mikor a végén be kell védeni a területet; azt csináltam, hogy mindenkivel beálltam a középső fedezék mögé. Két oldalról támadtak, úgy hogy mindkét helyen átvettem egy-egy Geth-et. Arra sem emlékszem, hogy nagyon eltaláltak volna (Insanity). Csak zörögtek mindkét sarokba. Mikor már csak egy van, akkor az csak állt egyhelyben. Jó buli körbeállni a csapatársakkal s mikor leesik a pajzs és "normális" lesz... gyakorlatilag kivégezzük. Hehehe
  • Fantusz
    Lőszer (hűtőcella) főleg akkor kevés, ha mesterlövész puskát használok (márpedig használok).
    A viperával nem volt gond, gyorstüzelő, a 60 lőszer kitartott, de a widowhoz max 12 lőszer lehet nálam, az bizony többször kevésnek bizonyult.
  • Sir Quno Jedi
    Nem dugnak, ez Asari, csak megfogja az arcod és "embrace eternity", full fekete szem, kínok közt pusztulsz el. Finító.

Amúgymeg senki sem tud a Normandy-n szart sem az Ardath Yaksi-król (pláne nem Samara lányairól), így mégis mivel gyanúsíthatnák az ál Samara-t?! Szívroham azt kész... :DDD
  • ZÓÓÓcsi
    Szia! Én azt tanácsolom, hogy importált karival kezd a játékot, mert egyrészt így tényleg olyan mintha egy film második részében alakítanád a főhőst, lévén hogy ugyanaz az arc kinézet stb.
    A másik dolog meg, hogy a végigjátszás során megjelennek az 1-ből bizonyos karakterek és úgy fognak hozzád viszonyulni, ahogyan viselkedtél velük anno. Baromi nagy élmény, ha még emlékszel nagyjából kivel mit csináltál anno.
    Az ME1-es karaktered szintjének megfelelően 3 vagy 5 szinten kezded a játékot. Asszem 59-ig 3.szinten - 60-on pedig 5 szinten kezded.
  • Fantusz
    Az egyik okról éppen most csevegtünk: importált karaktered kap némi nyersanyagot, pénzt, s második-harmadik szinten kezdi a játékot.

A másik, pedig, hogy az első részben hozott fontosabb döntéseidnek lesz szerepe - új karakterrel meg kapsz valami előtörténetet, ami lehet nem tetszik.
  • horpeti
    De a köv. fejlesztés akkor is a mesterlövész headshot +50% lesz, mert ha néha erős ellenfél miatt előkapom a widowt úgyis headshotot nyomok. Mondjuk a Colossusnak pl. nemtom hol a headshot, meg a hasonló csápos gépes finomságoknak.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, mer durva a fenti banner procaigénye.
  • horpeti
    Hája, az kényelmes lenne, ha a küldetésből szerzett cumók elegek lennének. De hát mindegy. :) Csak hardcoreon és insanityn nem árt, ha ki van fejlesztve minden... Én speciel még sehol sem tartok, pedig már elég elöl járok, igaz, a spórolás miatt célirányosan fejlesztek, amit úgyis használok küldetésekkor.

Végső csatánál számít, hogy mondjuk Jack és Mordin speckó fejlesztései meg legyenek csinálva? Csak azért, hogy meglegyen , nem akarok fejleszteni, úgyis szarul állok EZ-ből... :)
  • AntiHero
    Én Kellyt akarom befűzni mag Mirandát. De komolyabban csak Kelly érdekel mert ő olyan kis huncut:D
  • Hoz_Hun
    Sajnos (asszem) Palladium-ból így is jóval kevesebb a mineral mint kellene és az sincs minden bolygón. A fegyver fejlesztésekhez az kell, úgy hogy a bányászást nem úsztam meg. De EZ-vel tényleg nem volt semmi gondom már.

Hja, a lőszer az problémás. A Disruptor kiválló a szintetikusok ellen (meg pajzsok ellen), de egyébként.... végül mérsékelt szinten a Disruptor/Incendiary Ammo mellet maradtam. Ha van csapatársnak csapat lőszere akkor jó. Nekem az nincs, de az AIh/Dom eggyik előnye, hogy rengeteg lőszert spórol meg az ember, mivel egymást lövik le az ellenfelek.

A területre ható Dominate (pláne az AIh) nem szerencsés választani. Alacsonyabb szinten mikor nincs pajzs, tökmindegy, magasabb szinten meg mindenkinek van pajzsa (Huskoknak is), úgy hogy nem működik túl jól. Egyedül az IFF-s küldinél hasznos mert tömegesen vannak a huskok és az ő pajzsukat be lehet darálni (SMG, Assult Rifle), és előfordul hogy kettő (ritkán három) elenfelet is kiütsz vele. Ha messze vannak Sniper-ral pillanatok alatt lemegy többnek is a pajzsa, csak figyelni kell hogy ne lőjjük tovább (mert minek). Dominate a huskoknál azonnali halált okoz, tök mindegy mennyi életerejük van.
  • ZÓÓÓcsi
    Ne érts félre, én is a jókislányok után vonzódom (és nem csak a játékban ^^), de ha már van ilyen lehetőség, akkor megnézem. Bár már annyiszor el lett mondva, hogy már tudok mindent hogy fog alakulni, mégis kíváncsi vagyok rá

Paragonként Mirandával kezdtem ki, aztán meg Tali-val. (Azért Kelly-re is van egy mentésem :DD tánc = jeles)
    Most renegade-el tervezem Morinth-ot utána meg Jack-et ha ez így lehetséges.
  • w77d
    srácok ma este nekikezdek a második epizódnak :) így előlegesen avassatok be légyszi, hogy miért jó az ME1 karakteremet importálni ide? Ha nem importálom akkor alap skillekkel kezdek vagy mi?
  • Fantusz
    ME1-ből importált karakterrel kezdtem, s még úgy is sokáig nyersanyag hiánnyal küzdöttem, szkennelni, pedig rettenetesen utálok.
    A végigjátszás után a másik karakterem már több nyersanyaggal kezdett - így is kell szkennelni, de lényegesen lazábbra lehet fogni a szonda lövöldözést.
  • AntiHero
    Klite-ot használok csak.
  • Fantusz
    Videocodeck cserét nem próbáltad?
    Néhány codeck pack tud bosszantó lenni.
  • Hoz_Hun
    Azért arra marha kiváncsi lennék, hogy magyarázza ki Morinth a szobályába fekvő halott Shepardot (már ha dugnak).
  • horpeti
    Nekem akkor szaggat a játék, ha bekapcsolva hagyom a firefoxot ezzel a forumtopikkal. :D
  • AntiHero
    Na rájöttem miért szaggat a játék. A Videóktól! Ha bejön egy átvezető videó. Pl leszállunk egy bolygóra vagy csak ugrunk a relén akkor is.

Na már most ezt vajon, hogy tudnám orvosolni? Nincs valami kisebb videó pakk? Mert törölni meg nem akarom a videókat max nem 720p-be nézni. ( a loading képernyőket így is töröltem már)
  • horpeti
    nem páncélt, pajzsot. :)
  • horpeti
    Jah, így már értem a nagy osztozkodást. :)
    Én egyelőre nem tehetem meg, még a fejlesztéseket se tudom megnyomni, igaz eddig csak két helyről bányásztam EZ-t... Majd most kell bolygóznom 1-2 órát... :) Ha másért nem, ezért jó végigvinni, kevesebbet kell baszkódni talán.

Inflivel akkor lőszerre nem is gyúrsz? Én a diszpurzra gyúrtam inflinél, hogy a pajzs hamar eltűnjön... De azt hiszem ha inflivel indítok legközelebb 1et, akkor Garrus csapat AP-jét biztos nem hagyom ki. :)

Jah, Talinál manuálisan nyomtam az AI hacket, csak neki 12 sec a töltődés...
    Érdemes a területre ható AI (Dominate nem tudom lehet-e)? általában úgyis 1ről vesszük le a páncélt célzottan, persze néha előfordulhat, hogy sok elveszti a páncélját a káoszban.. :) Bár a terület AI azért nem jó, mert mindegyiknek ad jó kis pajzsot, és nem bírnak egymás pajzsával se, aztán ha lejár az idő, mindenki pajzs nélkül jön tovább felénk... :D
  • Fantusz
    Igazi fordulat az lenne, ha felviszi valaki az ardath yaksi-t a Normandiára, hogy elkezdenének hullani a csapattagok
  • Hoz_Hun
    Szerintem sem életszerű hogy akárki is Morinth válassza, függetlenül attól, hogy Paragon vagy Renegade. Kivéve ha hatott Shepardra Morint elemkontrolja és már elkezdett "vágyódni" utánna. De hát azt meg nem lehet kijátszani. Mindenesetre nekem tetszett ez a fordulat/lehetőség.
  • Hoz_Hun
    Bármelyikkel jó. De ideális szerintem az Infiltrator, mert egyszerre nálad lehet mindkettő kimakszolva és van kellő tűzerő is hogy hamar lekapd az ellenfél páncélját. Más karakterrel legyen beválasztva a Dominate és csak a húzos Mech/Geth-es pályák előtt átváltani. Vagy AIh-s csapatársat pakolsz be és manuálisan nyomod el neki az AIh-ját.

Most kifejezetten sokszor újraosztottam, mert kisérletezgettem. Mivel ME2 import karakter volt (előtte meg ME1) alapban 50.000 Element Zero-val kezdtem (és azok a fejlesztések nagyrésze megmarad, amihez EZ kellet). Gyakorlatilag nem tudtam elkölteni az EZ-t, úgy hogy simán újraosztottam.