Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ha ezt tudom...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elõször akit a csatornába küldök, meghal. Utána mikor az erõtérrel beérünk egy helyiségbe, akkor elvisznek egy embert a bogarak (3ból 3x Mordant). S utána akit a másik csapat vezetõjének választottam, az is meghal mikor kinyitjuk a kaput. 3x vittem végig a végét, ezen elv szerint 3 haláleset mindig van.
2. Miranda-val is meg Tali-val is kipróbáltam a kufircot, Talival csak azért mert hátha megmutatja az arcát, de nem 😞
Samarat meg Kellyt csak fûzögettem
3. Szerintem jó játék volt, 26 órával fejeztem be, és már csak olyan 10-15 küldi maradt - de ezek nem érdekeltek már. Szerintem ötletes volt, hogy megismerted a csapattagjaid háttértörténetét, ezzel a lojális-maszlaggal. Nekem jobban tetszettek ezek a rövid küldetések, ahol nem órákat kell bolyongani mint pl. az 1. részben a Fellegvárban.
Szerintem méltó folytatás volt, engem pl. a géphez kötött még hajnali 5kor is. Eddig más játék erre nem volt képes :]
Joker meg EDI mikor osszák egymást az jó 😄 na meg a bejövõ üzeneteknél a körlevél, mint iwiwen 😄
Mielõtt kijön a 3. rész, biztosan végigviszem még párszor.
Ja még valami. A küldetés elõtt Miranda mondja menjek le vele a gépházba. Nem tudom, hogy ha lemegyek, akkor az befolyásolja e a kapcsolatot Talival... csak mert õ mondta, hogy menjek vissza, ha döntöttem, meg lerendeztem Mirandát... de persze nem "úgy" 😛
Tali ment a csõbe, Miranda vezette a másik csapatot. Én pedig beválogattam magamhoz Jack-et direkt, hogy ne legyen balhé a két picsa között.
Rohantam folyamatosan, nem pöcsöltem sehol, így megmentettük a doki csajt meg a Kelly-t + a többieket.
Túlélõket Grunt vitte vissza. Másik bandát ezúttal Garrus-ra bíztam. Samara csinálta a burkot, és Mirandát meg Thane-t vittem magammal.
Végül pedig Garrus és Thane jött velem a végsõ csatára asszem.
Mindenki túlélte, a legénységet is visszaszereztük Kelly-vel, dokival, szakáccsal, stbvel.
Ja és Samara volt a helyi pala, és nyomatta a bubit. 😊
Valaki segítsen, nem tudom mit rontottam el. Full paragon infiltrator vagyok. Mindenki maxos loyalos meg minden.
Szóval a robot ment a ledobóba, "töröttpáncél" vezette a másik teamet, a tauren ment velük vissza a hajóhoz, és a végén a robot meg a "töröttpáncél" jött velem. Sajnos a legeslegvégén meghalt a professzor (pedig maxos volt, énekelt is nekem 😛 ). Mit csináltam rosszul? Akarok egy olyan mentést csinálni, hogy mindenki túléli.
Illetve Kellyt hogy lehet megmenteni? Vacsiztam vele, meg a halaimat is etette (mondjuk sok idõ ment el amíg nem volt, én elfelejtettem, és utsó küldi elõtt meghaltak a halak :S
Elõször is ennek a játéknak a sztorija az erõssége, ami EPIK véleményem szerint.
És nem, ez nem egy DLC gigapakk... nem rége letoltam elsõ részt, és és föld a kettõ. Ez egy teljes értékû játék, ami egy trilógia része.
sok sok kis dlc...
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Másrészt az elsõ rész története rövidebb, csak mivel sokkal velõsebb és koncentráltabb, ezért mindenki pikk pakk megérti.
Ez a játék sok tekintetben egy kísérlet BW számára.
47óra lett.
még így hogy megcsináltam pikk-pakk minden bolygót, mellékest stb is messzenem 70 óra, ahhogy mondták.
de állat volt, az eleje, és a befejezés az nagy volt, sokáig emlékezetes marad.
de kövezzetek meg ha akartok, viszont a story az egy rakás szar, annyira elvesznek a részletekben, mert mindenkinek ugye ad mellékküldit, hogy ha nem törõdsz a csapattal, akkor 5-6 óra alatt lazán lezúzható a játék, vagy akár még hamarabb is. annyira nincs történet, van helyette sok rövid önnálló story.
ami azt illeti, elindul az elsõ 10% egy bevezetés, utána 80%-ban hiámyzik a fõstory vonalvezetése, és van egy uccsó 10%, amikor valamit elkezd lezárni egy befejezéssel.
csakhogy a közepét kitömõ 20-30 kis röpke feladat (nem nevezhetõk történeteknek) korántsem tudja összehozni az elejét és a végét.
kb mikor egy film elsõ 15 percét megnézed, aztán megnézel 20 különbözõ sorozatot, ezután a film utolsó 15 percét....😄
egyik szemem sír a másik nevet.
itt az elsõ rész nagyobbat mutatott, az valahogy a gyengébb grafika ellenében legalább egy fõ történetet mesélt, hosszan annak ellenében hogy voltak mellékszálak...
ezekután elgondolkoztam, hogy akkor mi is volt ebben a 47órában, és kurvára nem tudom...
õszintén nem tudom mi a picsáról szólt a játék, az elejét értem meg a végét, de ezt 3 mondatban el lehet mesélni.....
ienkor mivan? csak én vesztem el a részletekben??????
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
"The trees move. Do you not see it?"
"The trees move. Do you not see it?"
ME2: Gyalog mész és irtod az ellent kb 10 percig. Megérkezel egy adott helyre ahol van még kb 220 ember. Kiírtod õket. Misszió vége."
HA erre mondasz egy példát, állva tapsolok neked -.-
Te:"elsorolod mi volt rossz az ME1 mellékküldetéseiben, de hogy ez miben lenne jobb egy szóval se említed."
Én: Sokkal látványosabb és VÁLTOZATOSABB helyszíneken hosszabb "pályákon"...
A bolygószkennelés nem a makózás helyett lett,az 1ben is volt scan.
Ha ennyi lelõhelyet a makóval kéne felfedezni kb 1000 óra lenne a játéákidõ...😄
És végül amit abszolút nem értesz de utoljára ujra leírom:
ME1: MAKÓ mászkálás 10 percig. Megérkezel a célhoz amiben kb 20 ellenfél van. Kiírtod õket. Misszió vége.
ME2: Gyalog mész és irtod az ellent kb 10 percig. Megérkezel egy adott helyre ahol van még kb 220 ember. Kiírtod õket. Misszió vége.
Mellékküldikbõl 1ben mint írtam 70-80%ban bolygóramenés makó épületben pucolás vége (tehát miért is hülyeség összehasonlítani ha egyszer fullmonoton makózás tette ki a játék jelentõs részét szenben az ME2-vel amiben az akció és a beszélgetés teszi ki a játék jelentõsebb részét a scannelés kb 10-20 perc/galaxis). Volt a fõvárosban pár mászkálós küldi ez van itt a 2.ben is több városi helyen.
És igen a társak küldetései alatt a bajukra vonatkozó küldiket értettem amit nem vagy köteles megcsinálni ergo mellékküldetés,viszont ezekben sokkal kidolgozottab minden,és sokkal több a dialógus,akárcsak a városi kis küldiknél (Bizony például Verner barátunk miatt rendes nyomozást is kell csinálni)
No ennyi,vagy megérted vagy nem.😊
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
@robotnyk én nem hisztizek, egyszerûen elmondtam a véleményem, amibe Skyline reflexszerûen belekötött...
@skyline
Istenem, te nem vagy egyszerû eset! Kezdjük ott, elsorolod mi volt rossz az ME1 mellékküldetéseiben, de hogy ez miben lenne jobb egy szóval se említed.
a bolygószkannelõs mellékküldetések gyakorlatilag annyiban másabbak, hogy nincs makoval utazás, és ezekben bizony 1 dialógus nem hangzik el. valamint, az hogy egybõl gyalogos akcióra tesz le, attól nem lett hosszabb, sztem kifejezetten ugyanolyan hosszúak, csak itt minden táj más... a csapattársak összeszedése sztem alap hogy fõsztori küldetésének tudható be, a nyavalyáikat már tekinthetjük mellékküldetéseknek. Városokban, illetve annak rokonaiban (Illium, Omega, fellegvár, pontpontpont) levõ mellékküldetéseket meg hülyeség a makosokkal összehasonlítani, ME1-ben is voltak városbéli küldik, nem is kevés.. tehát.. hol van itt több dialógus?
Az unalmas MAkot kivették ugyan (öröm-bánat, döntse el mindenki magának) de beraktak egy annál még unalmasabb bolygószkennelõsdit, amit viszont kötelezõ megszoknod, mert itt már nem arról van szó, hogy mellékküldetésezek vagy sem, hanem a sztori szempontjából is fontos fejlesztések miatt kell szarakodnod vele... gyakorlatilag a makoban eltöltött idõ itt azzal telik el, hogy húzogatjuk az egeret a fél galaxison át... EZ jobb mint a Mako? de ezt miért kell már harmadszor is elmondanom?!
Mindenesetre riszpekt a Bioware-nek a 2009-es évért. Pokoli szar év volt biznisz ügyileg (részemrõl legalábbis), de õk adták nekünk a Dragon Age-t és a Mass Effect 2-t - igen idén jelent meg, de mégis -.
Csak így tovább Bioware!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
PSN ID:misi2mezei
csak azon gondolkodom,hogy milyen karit csináljak?a mostani Katona volt de nemtudom milyen legyen a kovetkezo....
de ez ugyis csak azért lesz,hogy ne unatkozzak a 3. rsézig😄oszt majd a fõ mentésemet fogom hasnzálni amivel eloszor vittem végig.
PSN ID:misi2mezei
Sokkal látványosabb és VÁLTOZATOSABB helyszíneken hosszabb "pályákon"...
Dialógusok. A fõköldetések alatt mit értesz? Mert ugyebár a karakterek küldijeit nem vagy kötelezõ megcsinálni így az tekinthetõ mellék küldetésnek is na ott pedig jóval több a duma.😊
Azt mondtad kevesebb a dialógus,ez az állítás FAIL,TÖBB a dialógus.
A másjellegü mellék küldetésekbõl pedig kevesebb van,de épp most fejeztem be mass effect 1-et nem akarlak elsomorítani de a legtöbb mellékküldi abban merül ki ME1-ben hogy: Pár részes beszélgetés,utazás,gyilok vagy skillel beszélés,vissza mellékküldi adóhoz...Mindez Makózos dögunalomban populáció nélküli tájakon, hogy aztán megérkezz a 3 különbözõ helyszín (bánya,épület1/épület2) egyikére amiknél csak a bentlévõ dobozok különböznek más nem.😊
Vagy egy ürhajót találj meg aminek szintén tökugyanolyan a belseje mint a többinek és hentelj le szinte mindenkit.
Szóval akárhonnan nézzük ME2 elõrelépés ME1-hez képest és egy jólsikerült folytatás ami ritka.
Ma vettem meg a CE verziót, 10 ropiért. A normál "DVD tartóban hozzádbasszuk" verzió szintén ennyibe kerül. Pedig ehhez képest egy tök korrekt CE-t kaptunk. Nem a legjobb, ennél láttunk jobbat is, de szebbet keveset. Elképesztõen ízléses a CE, fõleg hogy egy fillérrel nem került többe. Érdekes...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
legjobb comment ever 😄D
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
mellesleg meg lehet menteni Kellyt, ha sietsz! Nekem sikerült... hát... nem volt olyan hálás, mint szerettem volna, de legalább megmenekült 😛
Nekem így jött le legalábbis.
A végén nemtudja valaki, hogy hogyan lehet megisnz összejönni Mirandával? 1x (a nagy misszió elõtt) sikerült, de azóta amióta beszélek vele mindíg azt mondja, hogy majd ha nyugodtabb lesz a levegõ v mi. Mi kell még neki? XD
A végén azonban meghalt Jack. Igazából senki sem gyászolta, csak Shepard -meg is értem... 😊
@CptObvious
Aztajóqrva! ILYET AKAROOOOK 😄
http://www.youtube.com/watch?v=S7Qf3EZJAm0
Ha renegade vonalon haladsz, elég ronda leszel a végére 😛
De renegade kariknál nincs vmi fordított hatás? durvábbak lesznke a hegek, v vmi?
Nemtudok én megint összebújni vele... :S
Különbséget kell tenni az 1. részes import és a 2. részes karakterrel való új játék között.
hogy kell újra elõröl kezdeni?
Új játékot kezdesz és ott aztán kiválasztod az ME1-es karakter, ha pedig már legalább egyszer végigvitted a 2. részt, kiválaszthatod az ME2-es karaktert is.
ME1-es karakterrel annyiszor kezdesz új játékot, ahányszor csak akarsz.
És az mit jelent hogy minden felszerelés egybõl megvan?
Pontosan azt jelenti, hogy megvan minden felszerelésed az elején. Ez afféle bónusz, azoknak, akik olyan karaktert használnak amivel már egyszer teljesítették a játékot.
És az importált karinál miért nincs meg és hogyan kell megszerezni?
Azért nincs felszerelésed importált karinál, mert teljesen eltér a második rész az elsõtõl.
Én azt olvastam, hogy jobb a mentésekkel játszani mert erõsebb a kari és nem olyan rossz minden a múltban
Úgy lesz "erõsebb", hogy minél magasabb a importált karaktered szintje, annál több bónuszt kapsz a második rész elején. De ne gondolj semmi extrára, nem leszel fél-isten vagy ilyesmi.
És persze a döntéseid is megjelennek a játékban. Hogy jobb lesz-e, az meg már azon múlik, te hogyan játszottál. Ha nincs import, akkor a legtöbb döntés a játékban Renegade vonalon mozog.
@Vraaanyek
- fejleszd a hajót a laborban, az összes fejlesztést vedd meg
- ehhez ugye nem árt, ha megvan minden csapattag, mert néhány fejlesztés csak tõlük érhetõ el
- lojalitás küldetéseket csináld (plusz, beszélgess velük hajón - bár ennek elvileg annyira nincs jelentõsége, ha már lojálisak)
- a végén, a Begyûjtõk bázisán az adott feladatra a megfelelõ embert válaszd és lehetõség szerint minél gyorsabban haladj elõre
Ha jól csinálod mindenki túlélheti.