19778
-
Pares #7695 Épp az, hogy szvsz nem jól kidolgozott. 5-6 pontonként voltak a hasznos dolgok, a köztes pontok meg tök fölöslegesek voltak, 1-2%-os változást hoztak. E helyett a második részben nincsenek fölös pontok, csak hasznos képességek.
-
#7694 azért azt ne mondd hogy a jól kidolgozott fejlődésrendszer, sok különböző ággal megálodtt skilltree, és a játékstílushoz/karakterosztályhoz/affinitáshoz tartozó apróságok nem szükséges követelményei egy jó RPG-nek...ugyanúgy hozzátartoznak mint a küldetések, párbeszédek, döntés alapú történetvezérlés...ha az egyik-másik elemet beépítik egy-egy játékban, nem fog ettől függetlenül ahhoz a játékfajtához tartozni...senki nem mondta különben hogy ez egy egyszerű TPS...ez egy kellemes akciójáték több-kevesebb RPG elemmel... -
Pares #7693 Az első rész fejlődésrendszere nem volt egyáltalán bonyolult, csak csomó fölösleges dolog volt benne szvsz.
Egyébként meg ha tetszik, ha nem, ez igenis RPG, és nem csak közönséges TPS. Nem a loot, inventory vagy a nemtommilyen fejlődésrendszer teszi az RPG-t. -
Pares #7692 Ugyanakkor az első részben nekem is tetszenek a küldetések utánni csapattagokkal való megbeszélések, meg az is, amikor a Councilnak jelentünk. A Normandy elhagyásakor nekem is tetszik, amikor bemondja a VI, hogy a rangidős veszi át az irányítást a hajón, amíg távol vagy, de az is tetszett, amikor a ki- és belépéskor leszkenneltek. Apróságok, de sokat tesznek a hangulathoz. Bár szerintem a második részben jóval több ilyen apróságra odafigyektek.
Ui.: a Makót még mindíg röhejesnek tartom, nem szeretem.
-
#7691 Szerintem sem nevezhetjük igazán bonyolultnak (az ott kezdődik számomra, amikor számolgatod a különböző fegyverek sebzéseit, meg DPS, és a járulékos kis pluszokat mérlegelve döntesz teszem azt két kard között :D jó öreg szöszölős, nem 'fegyvert a kézbe és irtok' módszer :D )..viszont az elsőben sokkal jobban eltalálták az RPG-akció összhangot mint a kettőben...ez már tényleg akcióorientáltabb lett, minimális RPG elemekkel..nem lett rossz persze, csak sokkal egyszerűbb, és ez egy határozott visszalépés a nagy elődhöz képest... -
#7690 Félreértés ne essék, én szeretem az rpg-ket, játszottam BG-vel, NWN-nel, DA:O-val, de ez a játék nem arról szól, ez inkább akciójáték. Szvsz túl van bonyolítva az 1-ben, maga a játék stílusa nem követeli meg ezt a bonyolultságot. -
#7689 Detto. Az elsö rész rpg részei és harcrendszere nekem is nagyon hiányoztak és utálnám is a Biowarét ha a többi nem lenne olyan jó.
Ha az elsö rész bonyolult /pedig egyszerü mint egy faék / akkor nem tudom milyen egy BG 1-2 vagy egy Planescape: Torment szintü crpg....valszeg über bonyolult... -
Pares #7688 A Citadel valamivel kisebb lett (bár szvsz sokkal jobban kidolgozott), de most van mellette egy Omega, Illium meg Tuchanka is.
Egyébként én is most kezdtem el újra az első részt és engem is nagyjából ugyan ezek a dolgok zavartak (idegesítő inventory, a fejlődésrendszer meg a fedezék és harcrendszer, többek közt szvsz ezek jobbak, élvezhetőbbek a második részben).
-
#7687 a felszerelés és inventory kezelés nekem spec. roppantul hiányzott a kettőből, én tök szívesen elmolyoltam azzal hogy melyik csapattagom milyen fegyverrel, pácéllal legyen felszerelve, cserélgettem az omni-toolokat meg a biotic ampokat...a lövedéktípusok meg a fegyvermodok tényleg nagyon jók voltak, félre is állt a szám mikor a kettőben indítottam a Vanguardot, és látom hogy az incendiary ammo most képesség...
nekem az első fejlődési rendszere is sokkal jobban tetszett, többféle karaktert lehetett előállítani egy-egy karakterosztályon belül, és nemigen volt 'elcseszett' build érzésed...a kettőben el lehet vágni a karakteredet félrefejlesztésekkel elég rendesen :D
IMako :DDD
-
#7686 Nah lassan végigjátszom az ME1-et megint, hogy legyen importálható karakterem 2-be.
Némi megjegyzés a 2 rész összehasonlításához, ez mind szigorúan magánvélemény.
Hátránya az 1-nek a 2-höz képest:
-Túl bonyolult a felszerelés menedzsment, millió fajta fegyver, páncél és egyéb kiegészítő, elég sok időt elvesz a játékból, hogy a csapattagok felszerelését kell egyesével átnéznem és megújítanom ha van jobb. Ráadásul mindenkihez pakolható mindenféle fegyver, még annak ellenére is, hogy nem tudja használni (pl Tali -> mesterlövészpuska).
Egy idő után pedig már meg sem éri lootolni mert pénz van és sokkal jobb cuccot már nem ad, ergó mehet omnigélnek.
-A pénznek nincs "súlya", tegnap hirtelen azt vettem észre, hogy már 3 millió kreditnél járok pedig még rám sem mentem direkt a termelésére, teljesen értéktelenné válik kb a játék harmadától kezdve.
-Túl sok a skill amire pontot kell tenni, egyfelől változatosabb karaktert lehet építeni viszont a véleményem az, hogy kár ennyire bonyolulttá tenni.
-Mako: még mindig nem tetszik, az irányítása nevetséges, kb a Terep2-höz hasonlítható. Az elképzelés nem volt rossz, hogy a bolygókat be lehet vele járni, a kivitelezés már nem lett olyan jó.
-Csillagtérkép: nagy hátrány a 2-höz képest, hogy a felderített bolygókat sehogyan sem jelöli, már megint egy papírra kellett írnom, hogy hol jártam és hol nem, hogy ne keveredjek el.
-Mellékküldetések: bár van sok, de ugyanolyan épületbe szólnak, semmi különbség nincs, max. annyi hogy itt most Geth van, ott kalóz, ott meg Thorian.
-Különböző gyűjthető tárgyak: szerintem semmi értelmük, 1-1 küldetésen kívül semmi befolyásuk nincs semmire.
-Fedezékrendszer: 2 után ez nagyon fapadosnak tűnik, sokszor nem megy be fedezékbe vagy ha bent van nem akar kijönni.
Előnye a 2-höz képest:
-Sok felfedezhető bolygó, amikor az ember végigbarangolja akkor érzi igazán, hogy milyen nagy területek vannak. A mai napig a kedvencem a Holdas küldetés amikor lehet látni onnan a Földet, csodálatos kilátás.
Sajnos ennek a hiánya nagyon érződik a 2-ben.
-Főküldetések utáni "meeting": Nekem személy szerint ez mindig is nagyon tetszett ahogyan a karakterek összeültek és megbeszélték 1-1 fő küldetés után, hogy mik történtek és mi legyen a következő lépés. Sokkal inkább éreztem így magam csapatban mint a 2-ben ahol a nagy összejövetel csak az öngyilkos küldetésben volt.
-Baromi sok mellékküldetés: ha nincs is sok különbség köztük, de a történet miatt érdemes őket végigvinni, főleg mert elég sok kihatással van a 2-re.
-Fegyverek testreszabása: a különböző kiegészítők nagyot dobhatnak a fegyvereken, sajnos 2-ben ez kimerül maximum a fejlesztésekben.
-Citadella hatalmas, nem értem hogy a 2-ben hogyan csinálhattak belőle ilyen picit. Tudom, hogy a 2-ben csak 1 szárnyat mutat be, de az akkor is pici.
-Normandia: mindig is tetszett, hogy amikor egy kikötőben elhagytam a hajót akkor mindig a Normandia VI-ja bejelentette, hogy a kapitány elhagyta a hajót és Pressly elsőtiszt a rangidős. Amikor pedig visszajöttem akkor pedig mondta, hogy Pressly leváltva. Ez nem egy nagy dolog, de ez nagyon hangulatos volt, meg az őrök akik tisztelegtek az ajtóknál.
Így ennyi elsőre, most megyek Virmire-ra, aztán lassan be is fejezem. Már minden bolygó fel van derítve és minden mellékküldetés kész. -
#7685 én hagytam meglépni...gondoltam majd a háromban levadászom..ha nem előbb egy DLC keretein belül :D
remélem hogy ezeket az elvarratlan szálakat majd a háromban letudhatjuk..mondjuk annak is örülnék ha a harcrendszert megint revamp-elnék egy kicsit, mondjuk a fegyverekhez visszajöhetne az accuracy (na meg több is lehetne :D), ez a heatclipes megoldás tuti maradni fog, de már nem irritál annyira :D -
#7684 Mivel külön skálán mozog a paragon és a renegate, így nincs igazán jelentősége - kényes szituációkban használd azt, amelyikből erősebb vagy.
Legfeljebb akkor futhatsz zátonyra, ha semleges karaktert szeretnél, sem a paragon, sem a renegate pontjaid nem elegendőek a konfliktusok megoldására, de erre nagyon kicsi az esély.
Ott van pl. Zaeed szemlyes küldetése: ha a munkásokat veszni hagyod, s a zsoldosod felgyújtja Vidot, még paragon karaktert sem vág földhöz a 15 renegate pont. -
#7683 az elsőben azért sikerült valahogy úgy alakítani ezeket a dolgokat hogy ne jöjjünk ki belőle szarul...most meg csorog a renegade rendesen :D -
#7682 gáz is lenne teljesen tiszta paragonnal tolni - csak gondolj bele: elárulod Garrus-t, átvered Zaeed-et, Jack küldetésénél életben hagysz egy arcot aki gyerekeket akar kínozni... és ezek még csak a lojalitás küldetések. elképesztően nagy seggfej lenne az a karakter. -
#7681 Hó végén. -
#7680 Hammerhead DLC-ről tudunk valamit? Mikor jön pl? -
#7679 Jaja, mindenkiben ott rejlik egy kis renegát hajlam. :P -
Pares #7678 Egy lámpa-fejű gép lesz az. -
zsotesz #7677 ÁÁÁ leesett, Legion még nincs a csapatban. -
zsotesz #7676 Csak mert most vettem észre, hogy van egy plusz hely valakinek, itt a képhez a link -
zsotesz #7675 Lesz új karakter vagy mi a szösz?
-
#7674 tényleg...ejj basszus...tehát nem lehet végigtolni renegade pontok nélkül, ez azt jelenti...fasza...tehát nincs 'pure paragon' út már... -
Csak77 #7673 "You recruited a man who kills without hesitation or remorse." Egyértelmű. -
#7672 Itt van néhány lehetséges magyarázat. Senki sem tudja pontosan. -
#7671 nekifutottam megint az elejétől, egy importált lvl50es karakterrel... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...na ezt hogy és miért?elfelejtettem beszélni Ariával mikor először landoltam Omegán, és egyből elmentem Mordinért...megcsináltam a pestises cuccot, a lootereket 'lecsesztem', és a házaspárnak is megígértem hogy 'eltakarítok' mindent az útból...megmentettem a kis tanulóját is, és még le sem mészároltam a bataránokat :D szóval tök jó arc paragon kölök vagyok, és mikor Mordinnal dumáltam és megdumáltuk hogy jön a hajóra, kaptam 5 renegade pontot is -
#7670 Én ott a rally the crowd opcióval nyomtam mindig.. -
#7669 Jah, legelső végigjátszásra Tali lojalitásánál már a tárgyalás előtt gondolkodtam, hogy az istenbe lehet úgy elmondani az igazságot, hogy mégse mondod el, mi a fenét fogok én csinálni. :DDD Aztán mikor jött a paragon/renegát meggyőzés, már egyértelmű volt. :D -
Kindred Blades #7668 Ne ragadjunk ott le, hogy többtonnás vacak, tegyük hozzá, hogy többtonnás vacak egy sci-fi univerzumban :) -
#7667 Logikus az lenne, ha Zaeed nem lenne lojális, ha Vido-t hagyod megszökni, ezzel szemben némi örjöngés után zokszó nélkül követ, ha van elég paragon, vagy renegate képességed.
Thane küldetésénél még meggyőzés próbát sem kell kiállni, ha a fiát nem sikerül megakadályozni a gyilkosság elkövetésében.
Bele lehet magyarázni sokmindent, hogy miért lesz lojális az a csapattag, akinek a személyes küldetését elcseszi Shepard, de elég félszeg megoldás így, hogy a küldetések majdnem elbukhatatlanok.
Jó megoldásra példa Tali személyes küldetése, nem elég megtalálni a bizonyítékot, Tali csak akkor lesz lojális, ha a kérésének megfelelően Shepard bizonyos dolgokat nem említ a tárgyaláson, nem mocskolja be apja emlékét. -
#7666 Igen valami ilyesmire gondoltam én is. De akkor utána nem is lesz hűséges gondolom...? -
#7665 Valaki írta hogy túl steril neki a játék. Nekem így 4. játszásnál van 2-3 hely ami nem jön be. Az egyik az ahol Grunt-ot összeszedhetjük a másik meg a Horizont. Még Mordin lojalitás küldije ami nem jön be annyira de az nem olyan vészes. A gruntos 1xűen nem szimpatikus meg nekem kicsit hiányosnak tűnik (lehet mert romokon játszódik a pálya mik eléggé hiányosak) a Horizont meg kicsit unalmas. Arra a pályára ráférne valami újjítás de amúgy minden stimmel sokadik játszásra is :D.
Bár msot úgy is pihenek 1 kicsit. Battlefield BC 2 miatt. -
Bhalage #7664 bejon a sebhelyesarcu leany, nomeg szeretem a nagy pukkanasokat :D
zaeed kuldijenel is hagytam az artatlanokat vinnyogni..es nagyon gonosz renegad voltam a tobbi helyen is -
Bhalage #7663 a mako mozgasaegyedul a nagyon meredek hegyoldalon volt neccess amugy teljesen atomjovolt...
kicsit eljátszhattak volna azzal, hogy a gravitacio nem mindenhol egyforma.... mert ki is irja a bolygoknal mennyi és egyikbolygon tenyleg lehetett volna pattogni es használni azt a fekezoraketat a masikon meg nem ugratott volna akkorat, de tetszett az AllTerrain jargany.
ez a hammerhead is jonak nez ki de ez a video ultrabrutal gagyi volt ezzel a bummbummbummmal..
ja amugy tetszett meg a makoval kurva nagyokat lehett az uteggel loni a ketlabasgethek repkedtek jobbra balra.. ez winvolt -
Pares #7662 -
KP27 #7661 valami moderátor killelje a kommentem please. úgy tűnik nem a bioware adta ki a linket -
Pares #7660 Nem is tudom miért, de erről valahogy az orosz tankok jutnak eszembe... a külömbség csak az, hogy azok ugrálás nélkül is széttörik az embert...
-
#7658 "Ashley szájából meg kirepültek a szilikonimplantátumok" mühahaha -
Pares #7657 Érdekes... Hát nehéz fegyverekben nem szenvedünk hiányt. Azért az nagyon jó lenne, ha a Firewalker DLC előtt/után még egy SMG/Pisztoly packot is kiadnának. Esetleg néhány új páncél darabot (nem sisakot).
-
Pares #7656 Mégis, hol van ott ugrálás jobbra balra? Én csak emelkedést és oldalazát láttam a videóban, ami egy ilyen lebegő izétől eleve nem szabad, hogy idegen legyen. A repülő szerkezetek nem ugrálnak! Még szép, hogy helyben is meg tud fordulni, hisz olyan mint egy helikopter/repülőgép hibrid. Arról nem is beszélve, hogy az oldalán és a hátulján lévő "fúvókák" elég láthatóan mozognak is a kanyarodás és emelkedés közben. A szokásos "Mass Effect Fields" magyarázatot már nem is említem. Azért a Hammerhead mozgása messze nem olyan röhejes, mint a Makóé véleményem szerint. Nem értem mi bajod ezzel, de sebaj.
-
#7655 mókás egy neve van így magyarul olvasva