Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Régen volt, rosszul emlékeztem, bocs.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A nem elvégzett N7-es küldetéseket a játék vége után is megcsinálhatod... és akkor nyomulhatsz tovább a kedvenceiddel. Nekem mondjuk nagyon bejött, hogy a vége után is lehetett nyomulni, igaz, mégha sok mindent nem is lehetett csinálni, csak elbeszélgetni a történtekrõl a többiekkel, ami azért nekem nagyon bejött... És az ilyen nyitott befejezõdésû játék remek terep a DLC-knek...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sziasztok. egy olyan kérdésem volna, hogy a küldetések kivételével lehet valahogy credit-hez jutni? Most indulok a 4 Relay hez, és szeretnék még 3-4 fejlesztést megvásárolni, összesen körülbelül 200.000 credit értékben. Lesz még lehetõségem összeszedni ennyit a történet végéig? Már minden utamba kerülõ melléket és fõ küldetést megcsináltam, van rengeteg nyersanyagom (azokat nem lehet esetleg eladogatni? Több van mint amennyi a majdani fejlesztésekhez kell...) Bármilyen más mód? (kutyaviadal kivételével...azon eddig mindig veszítettem, szerintem script, hogy mindig a másik "kutya" nyer 😄 ) Tudtok segíteni?
Lynx_TWL
Biztos mondtam már, hogy a sok sírás ellenére, nagyon jó a játék (tényleg elfelejtettem enni meg hasonlók, haramdik részen lehet, hogy éhen is halok) de kicsit arconvágott ez a változás, hogy ugranék neki a játéknak ugynazzal a karakterrel, de lvl 30on nincs tovább??? minden upgradet megint meg kell szereznem.
Azért az elsõ részben a spectre fegyverzet, meg az überbrutál táp fegyver ill armor addonok + biotic ampok óriásit dobtak a játék újrajátszhatósági rátáján szerintem.
Most csak azért fogok belekezdeni megint, hogy másik kasztot megnézzek illetve megdugjam Kellyt is. 😄

๏̯͡๏﴿

Pulse Rifle , ponthogy shield ellen jó alapjáraton, ezért illik mellé az AP.

wedge31
Igen ez igy van Talit már én is a legelejétöl vittem volna de ö ugye csak a második toborzási körtöl elérhetö.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nekem agyonlõtte! Pedig azt én akartam! <#sir>

Szóval ha több jobban kidolgozott karakter van, már az is "butítás"?<#nevetes1>

Komolyan mondom, úgy dobálóztok ezekkel a szavakkal...

Az az ammo, amit meg annyira hiányolsz, ugyan úgy benne van a játékban, és fejleszteni is lehet...

Lynx_TWL
Nem is azt mondom, hogy kellett, hanem azt, hogy én szeretek úgy játszani, hogy minden karakterrel foglalkozzak.
Elsõ részben oké volt a helyzet, mert már citában megkaptad wrexet, meg garrust, ashely és kaidan adott volt, liaráért meg második küldetésben kellett menni.
Itt a játék nagy része azzal ment el, hogy a csapatot építetted, ergo akiket a végére hagytál, hogy felbéreld, lehet, hogy azok voltak a számodra legjobban tetszõ karakterek, de hát mi van akkor, ha Thanet béreled fel utolsóként kiderül, hogy õ a legjobb karakter számodra (másodjára játszásnál ez lényegtelen ugye, akkor már ismersz mindenkit) és a játék felén már rég túl vagy, nem élvezheted a vele való együttmûködést annyi ideig mint szeretnéd.😊

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

wedge31
Ha paragonként oldod meg a küldit ez történik.

HAha, ezt még nem is láttam! Hogy agyonlövi a csapost az a Turian az Afterlifeban!! Király!

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

JethroHUN
Dehogynem, a pc-s dlc is az xbox live és a mikrofos miatt terjedt el 😞

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Kasumi új csapattagnak nagyon várom. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Lynx_TWL
Ami még bassza a csõrömet karakter létszámmal kapcsolatban:
rengeteg karakterünk van, és én már az elsõ részben is próbáltam úgy játszani, hogy lehetõleg senkit ne hanyagoljak (Wrex mondjuk 80%ban így is minden csapatfelállásban benne volt), na hát itt ezt konkrétan lehetetlen megoldani😊
Fájóak ezek a butítások, így is kurva jó a játék, bár az elsõ rész történetileg masszívabb (Iloson a VI párbeszédnél a fejemet fogtam, hogy úristen ez gecijó😄 , a játék végén meg majdnem sírtam...) itt is megvannak a hatásos jelenetek.

Ja és amiért még nagyon hiányolom a fegyver tuningot:
Elsõ részben volt a High impact ammo vagy micsoda. Egy lövéssel túlmelegítette a shotgunt viszont volt rajta valami 1000 newtonos becsapódási erõ, raktam még mellé inferno bullettet talán, a másik addon meg nem a túlmelegedés csökkentõ volt hanem pont ellenkezõleg az ami rádobott a túlmelegedésre viszont a sebzést drasztikusan növelte.
Az eredmény egy lövéstõl elszálló Geth Destroyerek még legnehezebb fokozaton is, Vanguarddal nyomva, jött a hardkór enemy team, egyik kapott egy lövést a shotiból, insta death a másik kapott egyet a shotgun specko lövésbõl az is insta death, a harmadikat meg lifttel meg throwwal kidobtam a pályáról, és paff ennyi volt egy Geth Destroyer/Prime csapat.
Hihetetlen pusztításokat lehetett véghez vinni, imádtam.

"hack meg zárnyitáshoz kellet a csere itt mivel azt is megszünteték"

Good riddance! <#eljen>

wedge31
Én az elsöben se éreztem hogy váltogatni kellet volna a harcokhoz a karikat volt két standard tag akivel végigtoltam egy végigjátszást.
De ott legalább a képzetségek miatt néha nem a harchoz hanem a hack meg zárnyitáshoz kellet a csere itt mivel azt is megszünteték teljesen végigtudod tolni két állandó taggal / a saját küldijeiket leszámitva / az egész játékot.

Hisz ezek a képességek most is benne vannak... Legalábbis az én játékomban 😊

Nem a konzolosok miatt van!!<#boxer>

"A fegyverhasználatot sajnálom én is, a rápakolt pontok jóvoltából ott érezhetõ különbség volt, fejlõdni kellett a hatékonysághoz, itt..."

Engem meg ez baszott legjobban az elsõ részben. A fegyverekre kellett pakolgatni, hogy _véleményem szerint nem érezhetõ_ fejlõdést kapjak a fegyverek használatakor. Raádásul a játél lore-jával sem volt valami jó viszonyban, szerintem.
Más játékban el tudom képzelni, hogy fegyver hatékonyságot fejlesztgess, de nem itt, nem Shepardnál... Valamiért, egyszereûen nem...

Ja értem. Hát olyan szempontból... igen... :/

Ron Ragm
Tempesttel is lehet szépen aprítani messzirõl, csak rövid sorozatokkal kell.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Lynx_TWL
ME1ben, ha lementél pl Noveriara, egész partyt célszerû volt felszerelni shredder ammoval és antitoxin addonnal. Semmi hasonló lehetõséged nincs most. Persze idegtépõ lenne a mostani csapattárs lehetõségek miatt mindenkit öltöztetni (már ha egyáltalán akarod, hisz ha tudod kikkel akarod végigjátszani a játékot simán leszarhatod a többit) de én nagyon élveztem azt az elsõ részben, hogyha geth jött váltottam tungstenre, és szarrá aprítottam õket, illetve ott volt pl a Shielden áthatoló ammo amivel úgy ölhettél, hogy még a shieldet sem kellett lelõni a targetrõl.

Páran megint azt írják, hogy leegyszerûsítették a játékot. Szerintem nem. Véleményem szerint a minõséget választották mennyiség helyett. Utóbbit pedig DLC-kkel fogják pótolni.

"sok embert zavart a látható fejlödés"

Khm. Mármint az egyáltalán nem észlelhetõ fejlõdés...

"Itt most legalább egyáltalán nincs fejlödés"

Úgy érted nagyobb léptékben van a fejlõdés...

Ez mondjuk a skillekre annyira nem igaz. Egy-egy csapattagnak kevesebb skillje van, de összességében változatosabbak, és még több is van belõle, mint az elsõ részben (az ammo skilleket nem számítva is több képesség van ebben a játékban, mint az elsõben összesen, fegyverszakértelmekkel mindennel együtt). Komolyabb nehézségi fokozaton pedig kell õket variálni rendesen, míg az elsõ részben hardcore-on is tök mindegy volt gyakorlatilag, hogy mit használsz (talán a sabotage-t leszámítva), mert a szituációk kevésbé voltak változatosak.
Ja, kérem, aki soldier-rel játszik, az szinte csak ammo képességeket kap, azokat egyébként be se kellett volna tenni a játékba, azt ne mondják, hogy valami ötletesebbel nem tudtak volna elõállni. De aki soldier-nek indul, az magára vessen, az elsõ részben sem arról volt híres, hogy marha változatosan skilleket használ.

A fegyverhasználatot sajnálom én is, a rápakolt pontok jóvoltából ott érezhetõ különbség volt, fejlõdni kellett a hatékonysághoz, itt... mindegy, új játék, új rendszer. Teljesen jól mûködik ez is. Bár azért azt vártam volna a BioWare-tõl, hogy esetleg lesz egy második, ne adj isten harmadik páncél is, amit a csapattagokra aggathatunk, nem csak ilyen resident evil beütésû ruhacsere.
A fegyverek maguk... na most komolyan, az elsõben lehet, hogy statpontokban egy-egy kategórián belül különböztek a fegyverek, de a mûködésük, ezáltal a játékmechanikai szerepük ugyanaz maradt. Assult rifle, assault rifle. Ugyanazt tudja, csak más picit más számokkal. Ebben van összesen két darab (az extrákat nem számolva), de azok használata között látható különbség van. Vagy talán szembetûnõbb a mesterlövész puskáknál.

@JethroHUN Emm. Grafikát lehet állítani. Nézd csak meg jobban a config tool-t vagy akár az in-game menüt.
Elvileg két héten bellül kell megjönnie. Én a Mass Effect 1 Collectors változatott annak idején tõlük rendeltem meg és korrektül meg is jött. Már többször rendeltem a game.co.uk-ról és nagyon korrektek. A Tomb Raider: Anniversary-m collectorsos változat (postaköltséggel együt majdnem fele!!! annyiba került game.co.uk-ról mint nálunk a sima!!! ráadásul megjelenéskor) elveszet. Ilyen esetben várnod kell egy hónapot (postázától számítva, errõl kapnod kellet levelet). Pár levélváltás után szó nélkül postázák neked újra (nem kerül semmibe).

Miért, te mit akarsz eltalálni vele? Nem az ellenséget? XD Nekem mindíg azt találta el, akire céloztam... Ráadásul legalább megtalálta a célt, ha a tûzharc hevében kicsit fölé céloztam. Érdekes volt mindenképp...

A nehézfegyverek közül a Blackstorm "Black Hole Gun" tetszett legjobban. 1 lövésre 5-6 ellenfél beszippant és felrobbant, brutál.

De mint írtam, fegyverek terén is várhatóak DLC-k. Meg mellékküldetések is jönnek a Hammerheaddel, nameg Kasumi, az új csapattag... Majd ha készek.

Lynx_TWL
1ben mindenkinek meg volt a 4 fegyver a hátán, még ha nem is használták õket egyáltalán, jól nézett ki.
Most megcsinálták azt, hogy a csapattársaknak csak két fegyverük van összesen, ergo nincs az, hogy hasznavehetetlen fegyvereket is magukkal hordanak, de az a kettõ amit használni tudnak abból sincs választási lehetõség sok.

wedge31
Ezt mondtam én is de állitolag azért változtaták meg és kezdel mindjárt mesterlövészként mert sok embert zavart a látható fejlödés.
Itt most legalább egyáltalán nincs fejlödés most másodjára direct ugy játszok hogy minden skillre raktam egyet és többet nem.
Most vagyok lv18 és ugyanugy darálok insanen mintha mindet kiosztotam volna.
A gyujtó és krio löszer minden ellenfél ellen elég az meg hab a tortán hogy második végigjátszásra megkaptam a begyüjtö gépkarabélyt ami lealáz mindenkit.
Garrus ,Zaeed ,meg a karim azzal toljuk nem áll meg senki elötünk.

Igazából ha megfigyelitek, az összes fegyvernek egyedi kinézete és tulajdonsága van, mind máshogy néznek ki, és másra/másban jók. Az elsõ rész 10 darabos egyre javuló fegyverszériáit most lecserélték az upgrade-ekkel, a tüzes, jeges meg anti-pajzs lõszert meg Shepard bepötyögi a fegyverbe, és már megy is.

JethroHUN
És azokból is 2 használható. Mert a raksival lehetetlen lõni, mert automata célkeresõs vagy mi, így soha nem találod el vele amit akarsz.

Lynx_TWL
ez a baj, hogy egyszerûbb
elismerem elsõ részben kaotikus tudott lenni az inventory egy idõ után, de ezt nem úgy kellett volna megoldani, hogy kiveszik az egészet.

"ME1 hez képest, semmit nem kell csinálnod csak lõsz ennyi"

Mert az ME1-ben mi mást kellett csinálnod? Fõleg hogy még újra se kellett töltened a fegyvert. Az elsõ részben tényleg nem csináltál mást, csak lõttél és lõttél. Most van területsebzés is, stb.

"És még kisebb játék terek, sokkal"
Lemérted? Én nem vettem észre ilyet. A Mako-s pusztaságok meg nem hiányoztak.

JethroHUN
Pontatlanabb, a te kezedben, de Miranda aprít vele. Csak úgy húzza az armort lefelé.

JethroHUN
De az amikor Grunt elkiáltja magát "Im a krogan!!!" és lerushul egy ellent 😄 az kész

De azért az se igaz, hogy két választási lehetõség van mindenütt.

Pisztolyokból van 2, a Predator meg a Carnifex (az elsõ gyorslövésre jó, de gyenge, a másik olyan, mint egy kéziágyú, de pontatlanabb)

Az SMG-bõl is sajna csak kettõ van, a Shuriken meg a Tempest (az elsõ hármas sorozatokban lõ, szóval pontosabb, a másik meg teljesen automata, de pontatlanabb is)

Assault Riflekbõl már jobb választék van, pontosabban 4 darab, amelyek közül mindnek mások a tulajdonságai: Avanger (teljesen automata, viszonylag pontos, kisebb sebzés), Vindicator (hármas sorozatok, nagyon pontos és viszonylag nagyobb sebzés), Revenant (automata, nagy sebzés, de pontatlanabb), Pulse Rifle (csak Hardcoreon vagy Insanityn lehet megszerezni, hasonló hasonló tulajdonságai vannak, mint a Vindicatornak, csak full auto, különlegesen erõs az Armor ellen, de gyengébb a pajzsok ellen, mint a többi AR).

A Shotgunok közül 3 van, az elsõ Katana, ami arany középút a sebzés és lõvésgyorsaság közt, a második a Scimitar, ami gyorsan lõ, és a Claymore, ami brutál erõs, de lassan lõ...

A Sniperekbõl 4 darab van, az Incisor, ami DLC-s, pontos, de kisebb a sebzése (azonban egyszerre 3-at lõ), a másik a Mantis, ami szintúgy közepes minden tulajdonságban, aztán van a Widow meg a Viper, amik szintúgy megosztoznak abban, miben jók.

A nehéz fegyverek közül van a legtöbb, ha a DLC-ket is beleszámítjuk. Összesen 6db van, ami véleményem szerint nem számít kevésnek, fõleg, hogy mindnek egyedi tulajdonságai vannak.

wedge31
Ez a trend most egyre inkább probálnak lehülyiteni minket a konzolos gamek szintjére ebbe csak az a fájó nekem hogy a Bioware is beállt ebbe a sorba.
Meglehet nézni hogy a BG-töl hogy jutotunk el idáig lejtmenetben és az a legdurvább hogy még igy is a Bioware játékai a kedvenceim mert a többihez képest ez még mindig a csucs.

kivettem a no intro fixet hogy ne legyen feket kép a sikló felszállásánál
újra raktam a movies mappát de ezzel anyit értem el hogy visszajött a legelején lévõ elõ betöltõ képernyõ befagyás és kész
más valami jobb ötlet?
Fantusz
Nekem nem tetszik, hogy ennyire leegyszerûsítették a páncélokat, fegyvereket, de még a stat pontok szétosztását is.

Ettõl még a játék tetszik, de nekem sokkal barátságosabb volt, az elsõ rész, ahol el lehetett szórakozni a csapat feszerelésének összeállításával, s a képességeknek is megvolt az értelme.
Kezdõként elég volt csak belenézni egy mesterlövész puska távcsövébe, rögtön szédülni kezdett a karakter, a képességet fejlesztve lett halálos kezében a fegyver - itt pedig legfeljebb a lõszerválasztással, illetve a fegyver fejlesztéssel kimerül a variációs lehetõség.

JethroHUN
Épp ez az h túl egyszerû, mind a láma béna konzolosok miatt, mert azok nem akarnak gondolkozni gém közbe, csak h forgassák a joy-t azt kész :S
a konzol miatt lett gyp szintre butítva a játék, semmi fejlõdés, az lv30 és a pár skill, ami csak lõszer, az csak úgy dísznek van :/ persze hasznosak de az ME1 hez képest, semmit nem kell csinálnod csak lõsz ennyi. Páncéloknak sincs értelmük mert a pajzs a szintõl függ. Szal mindegy h melyikbe mész, most tudsz 5-10% tolna az ammon, hp-n stb.
És még kisebb játék terek, sokkal 😞 A többi az mind szuper, történet, grafika de... hát itt a sok hiány.

Amúgy az h lehet h még grafikát sem lehet állítani??? full xbox konvert az egész. Nem szidom a gamet mert bejön, kedvencem ME1 után.

Közel sincs annyi, mint az elsõ részben, viszont valamiért még így is többet cserélgettem õket. Több értelme volt 5 fegyvert hordozni a hátadon, mert most mindegyik fegyver másra jó. Az elsõben egy darab fegyvert használtam végig, gondolkoztam is, hogy mire nekem még másik 3 a hátamon, ha azokat sose elõ se veszem. Külömben is, a Spectre gear után minden feleslegessé vállt.

Bár egyértelmûen kevés fegyver van, de kötve hiszem, hogy ezt nem aknáznák ki DLC-kkel.

wedge31
Semmire ,igy egyszerübb a játék nem zavar össze ha több választási lehetöséged van...

Lynx_TWL
Hát elsõ részben ugye volt egy gyártó fegyverének eleve vagy 7 erõsségi szintje.
Aztán ott voltak a gyártó cégtõl függõ elõnyök is (egyik nagyobbat sebzett másik pontosabb volt)
Ezeket persze mind felülírta a Spectre fegyverzet ami szétkúrt mindent olyan erõs volt😄

Itt meg van 2 választási lehetõség amibõl az egyik csak simán jobb?!
Semmi statisztikai adatok, csak annyi, hogy ez a fegyver upgradeli ezt a másikat.
Most akkor mire való a weapon locker?

Szerintem most világkörüli úton van a csomagod...

Sziasztok

A game.co.uk-rõl rendeltem meg a játékot. Elvileg el is postázták 27-én, de még mindig nem jött meg, a szállítási idõre 3-5 munkanapot írtak.. Szerintetek ideje nekilátni érdeklõdni, hogy mi a bánat lehet?

\"Hozzád képest a tömegszerencsétlenség kisszines a hiradó végén!\"

Jah tééééélllllleeeeggg!!!!4!!<#mf1>

Újabb indok, hogy még a Vorchák is jobbak náluk... Õk legalább segílykét nem kapnak.

Omega fegyverreklámok a Vorchákról = megoldás?

Ja a Collektorsoktól...

ME már egy fejletebb univerzum, ott lehet írtani, kitelepítgetni,... <#idiota>

Rásszistá játék! Pfúúúúj!

Vorchák kapnak segílyt?😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n