19778
  • KP27
    jó hagydd. egyeseknek csak az lehet rpg, ahol 324235 kis nyamvadt kütyüvel kell szarakodni az inventoryba, 2423422 itemet cipelsz magaddal, és level 345522 lehet elérni max, ahol 1 level 0,000001% pluszt ad.
  • Pares
    Semmi? Nézz utánna az RPG jelentésének. Ekkora baromságot írni, már bocs...

• adamfesto
    Egész jó kis csapat van itt...:)
  • Stockbauer33 #7732
    Igaza volt a Mullinek tényleg sokan átjöttünk ide.Ádi segítek ha kell vmi.Meg sztem a Mulli is
  • adamfesto
    THX
  • penge96
    xDDD DLC= Plusz tartalmak a játékoz, kiegészítők...(Hammerhead, Zaeed etc.)
  • adamfesto
    Mulli és Pares: THX
    Még egy kérdés ami nem derül ki számomra. A beszélgetések alatt feltűnik piros-balegérgomb és kék-jobbegérgomb, példakép és renegát. A pirosra direkt nem nyomtam rá, gondolván hogy lehúzza a kék-példakép fejlődést. Jó fiú akartam lenni...együtt fejlődhet a kettő?
    És mi az a DLC?
  • readswift
    Hát a mezőnyhöz képest szerintem az a különbség, hogy ME2-ben hajszálnyival könnyebb elbaszni egy karaktert mint fallout3-ban. Nameg társakat végképp el lehet baszni. Arra van kihegyezve hogy kitaláld mit csinálsz másképp , aztán a következő újrajátszáshoz megadja a löketet a következő DLC. AMúgy a F3 már hack & slash kategória.
  • Vraaanyek
    felejtsük már el ezt az rpg-zést,meg akciójátékozást...szerintem ez a játék már túlhalad azon, hogy ilyen kategóriákba szorítsuk, egyszerűen egy hihetetlen összetett, izgalmas interaktív történet,mintha a kedvenc filmedet játszanád, te irányítanád
  • KP27
    hát pedig engem is érdekelne. előkaparhatnád :D
  • ollie
    De így már szinte semmi sincs benne, ami RPG-vé teszi. A párbeszédek miatt még nem lesz RPG, hiszen régen tömegesek voltak a kalandjátékok, akár még több párbeszéddel.
  • Qwerty4
    A Mass Effect 2-t ma fejeztem be. :)

Ritka az olyan játék, aminek a második része jobban bejött, mint az első, de a Mass Effect kivétel.Kiváló akció játék.
  • Pares
    Igen, ilyen mod már készült, nem is egy. Pár száz hozzászólással ezelőtt még én linkeltem be róla képeket. A hivatalos fórumban a modos topikban akár mennyi ilyen mod van.
  • baaka
    XBOX360-on tolom szóval ez az opció ki van zárva.De azért kösz.
  • Calver
    nézz körbe hivatalos fórumon, valószínűnek tartom hogy valaki már összerakott egy modot ami berakja.
  • horpeti
    Én ME2 után kezdtem játszani ME1gyel, és elég vicc volt a 2höz képest, pont ez a fegyveres dolog... :D Ha már akciójáték, akkor hadd az akcióban szereplőn múljon pl. a célzás. Ha meg nem akció játék, akkor meg kockáspapíron is lehet lőni - 20%, hogy eltalálom. :D De ne hátráltasson.

De ez is személyes vélemény... lehet a 2ben azért ennyire jó már Shepard, mert az 1ben megtanult lőni. :)))))
  • Pares
    Az az első rész Onyx Armorja, az első részben alapban az volt Shepardon, és nem, nem lehet megvenni (bár a Normandy Crash Site DLC-ben dísznek meg lehet szerezni a sisakot).
  • baaka
    egy kérdés:A játék elején amikor kilövik a Normandy SR1-et és mi kimentjük Jokert akkor az az armor ami shepard on van azt meg lehetlesz "venni" a játék folyamán?Vagy az csak DLC-ben van?
  • Pares
    Mindenképpen megéri kijátszani az első részt. A küldetéseidben hozott döntéseket eltárolja a mentésed, amit majd a karaktereddel együtt importálhatsz az első részbe. A sztorival is képben leszel, meg a karakterekkel és a történésekkel is. Erősen ajánlom, hogy szerezd be az első részt, hagyd abba a másodikat, és előről kezdj bele, mármint először az első részt utánna meg a másodikat.
    Ja és a 2őbe is rakd be a DLC-ket;)
    Kedves TDU-s kollega:D Ugy látom mindenki átfárad már lassan onnan ebbe a topikba is:D Az eggyet több okból is érdemes végig vinni. Elősször is azért, mert az is nagyon jó! Másodszor sztorival és karakterekkel kapcsolatban is jobban képben leszel. Harmadszor pedig azért, mert az első mentéseit fel lehet használni a 2ben és az ki is hat a sztorira! Hát tudsz saját karaktert késziteni, de játék közben már nem tudod megváltoztatni azt. Ja és ha az egyben lévő karakterednek nem tetszik a burája, mivel ugy is ujra leszel épitve, a kettőben ujra építheted a shepardodat:) Persze gondolom az egyben is ugy is olyan karaktert csinálsz majd, ami tetszik majd. Saját véleményként pedig, sztem vidd végig így, az eggyet a kijött dlc-kkel és javítássokkal vidd végig aztán importáld a karaktered és vidd át megint a 2őt, másabb lesz a stori is:)
    Én most geci karaktert "építek" és majd azt viszem a 2őbe, és ha még mindig nem unom meg akkor csinálok egy jó karaktert is:D
  • adamfesto
    Csak most kezdtem el játszani a ME2-vel, nagyon megfogott. Őszintén szólva az első valahogy kimaradt az életemből. Az egyest érdemes végigjátszani? Van összefüggés a 2.-al? Ha nem tetszik a karakterem akkor le tudom cserélni valahogyan, tudok rajta változtatni?
  • Pares
    Egyébként az öreg hivatalos fórumon rengetegen "panaszolták" vagy javasolták az átcsinálását a fejlődésrendszernek, hogy kevesebb szemét legyen (itt most azokra a bizonyos minimális változásokra gondolok). Nem vették ki belőle, csak külön ágba rendezték, ami szerintem jó ötlet volt.
  • Pares
    "Nem azt mondom, hogy minden fegyverben az elejétől kezdve profi legyél"

Ezt átfogalmazom, mert látom, egy kicsit hülyeséget írtam.
    Úgy értem:

A saját kasztod fegyvereiben (amire spéci kiképzést kaptál) a többi kaszthoz képest jobb legyél. Pl.: Adept a legerősebb biotikus (spéci skillek), Infiltrator különleges képességekkel rendelkezik a Sniper használatában, Vanguard a Shotgun+támadó biotikus képességekkel erős, Soldier az összes fegyvertípust képes kezelni, de esetleg nem rendelkezik a többi kaszt fegyver specifikus különleges képességeivel, stb.
    A biotikus és a tech erőkre ugyan ez vonatkozik.
    A második részben tetszett, hogy minden kasztnak megvolt a maga különleges képessége, mert az első részben megvoltak a fegyver-tech-biotic képességek, és minden kaszt egy bizonyos kombinációban, de ugyan azokat használta (ugyan azok a fejlesztések, spéci erők).
    Nekem így jobban bejött volna az első rész. A jelenlegi állapotában nem nagyon tetszik, de azért eljátszadozok vele. A második rész se tökéletes, de jobban tetszik, mint az elsőé.
  • Pares
    Perszehogy mindíg van hova fejlődni, engem nem is az zavart, hogy lehetett fejleszteni, hanem az, hogy hogyan. Bizonyos fegyvereket csak egy másik fegyver bizonyos szintű fejlesztése után lehet elkezdeni fejleszteni, pl.: Vanguardoknál a Pisztolyba kellett 6 pontot pazarolni, hogy unlockold a Shotgunt. És ha nem fejlesztetted akkor alig tudtál vele lőni. Dacára a speciális N7 kiképzésnek.
    A Soldier kaszt se tudja használni a Shotgunt meg a Snipert elejétől kezdve. Nem azt mondom, hogy minden fegyverben az elejétől kezdve profi legyél, de ezt nem úgy képzelem el, hogy egy elit katona (a katona kasztból) nem tud belenézni a távcsőbe.
    Megoldhatták volna úgy, hogy tudom az elejétől használni az összeset, de pl.: a soldierhez képest az infiltratornak valami spéci képességei vannak vele, jobban tudja használni.

Ez nem jött be nekem. Lehet, rosszul, vagy nem a megfelelő szóval fogalmaztam. Átfogalmazom: egyszerűen hülyén nézett ki.

Nekem nagyon tetszett a második részben az, hogy minden kasztnak megvoltak a saját fegyverei, és a többit, amire amúgy se kapott kiképzést, egyszerűen nem viszi magával. Viszont amiket magával visz, azokhoz ért, és rendesen tudja használni.

Szóval egyetértek azzal, hogy "gyakorlat teszi a mestert", csak az nem tetszik, ahogy azt beletették a játékba.

A biotikus erők valahogy sose zavartak, lehet azért, mert azok a mi világunkban nem létezőek, amolyan varázslatok.
  • Bhalage
    shepard egyaltalan nem azért hos, mert n7es kikepzest kapott es el tud sutni egy stukkert....

az hogy fejlodik az cska ++

az alapclassok spelljei es felepitese nekem pl nagoyn bejon, a felveheto, oda nem valo skillektol meg behanyok :G
  • readswift
    Na beszélhetnénk akkor arról hogy mi lenne ennek az 5/5 rendszernek az alternatívája, mert ez az 5/5 full lineáris az egyszer biztos. Normálon meg valszeg meg sem mutatkozik mer ígyis úgyis tápos vagy, igazából cak HC-n INS-en van jelentősége , ahol meg csak hátráltat.
  • readswift
    Szerintem is gáz , főleg horizon meg derelict collector küldiben, ahol agyonvernek gyakorlatilag, a végén meg fejlesztések miatt inákbb elfutnának a collectorok. Mindezt azér me' bányásztál meg beleütötted az orrod ebbe-abba.
  • gfreak
    látod mennyi különbség lehet azért elit és elit között..ott van a scoreboard Pinnacle Station-ön :D

a 'nem lövi el a térdét' költői túlzás volt természetesen, csak arra próbáltam utalni hogy hiába van mögöttünk egy N7 tréning, azért mindig van hova fejlődni...elég unalmas lenne ha úgy kezdhetnél egy lövöldözős akció-RPG-t hogy olyan profi vagy az összes fegyverből, hogy foglalkoznod sem kell vele...nekem tetszett hogy igenis azt fejlesztem amit használok (vagy használni tudok)..

egyetlen elit katona nem csinál nyarat, még jó hogy fejlődni kell még többet, különben miért lenne Shepard olyan fenemód különleges? nem hiszem hogy csak ő végezte volna el ezt a kiképzést (lsd. Anderson, az első emberi Spectre-jelölt)

különben ha a fegyveres képzettségek fejlesztése rontja a feelinget, akkor pl. a biotikus képességek fejlesztésével mi a helyzet? hiszen tök ugyanaz...ha egy tök elit L3 chipes biotikus vagy, miért menet közben fejlődnek ki a képességeid? :D
  • Pares
    Egyébként meg nem szedték ki teljesen a fegyver fejlesztéseket, csak a pontosság fejlesztése tűnt el. A sebzést még mindíg lehet fejleszteni (mivel a célzás rajtad műlik).
  • Pares
    Nana! Azért az N7-es kiképzés nem egy közönséges kiképzés.

The 'N' designates special forces and the '7' refers to the highest level of proficiency. It applies to marines who have graduated from an elite training program."

Magyarul a legelitebb elit ember katona. Ezért az a minimum, hogy tökéletesen tudja használni a fegyvert, és még szép, hogy nem lövi el a térdét...
    Számomra az, hogy egy ilyen elit-elit-elit galaktikus hősnek ilyen alapvető dolgokra kell osztogatni a pontokat, mindíg is idegesítő volt. Ez esetben egyáltalán nem izgat, hogy kevesebbet "fejlesztgethetek", mivel szerintem ez egy alapvető dolog az ilyen katonánál (máskülömben mit gyakorolnak és tanulnak azon az ultra speciális kiképzésen?), és számomra csak a feelinget rontotta...
  • gfreak
    attól hogy egy N7es kiképzésen túl vagy, még nem azt jelenti hogy penge vagy minden fegyverrel..max kezelni tudod azokat, és nem lövöd el a saját térdedet, viszont az ellent nagy eséllyel legyalulod..de jó karakter holtáig szinteződik vagy hogy is mondják ezt ;)

nekem spec. az lenne az igazán szimpatikus, hogy úgy fejlődnének ezek a dolgok, amennyit használod azokat...mondjuk ha sok fejest osztasz ki egy általad választott fegyverrel akkor annak a használatában fejlődj..
  • Pares
    Tudom, lehet, hogy egyedül vagyok vele, de mindíg olyan érzésem volt, hogy "pazarlom" a pontjaimat, számomra feleslegesnek tűnő, minimális javulást hozó dolgokra kell pontot költeni, hogy a fontos, gyakorlatban is használható képességet javíthassam (ismét csak kicsit), vagy "unlock"-oljak egy új erőt. A fegyver használatát javító képességek is ilyenek, amikor 6 pontot kell költened a pisztolyra, csak hogy fejleszthesd a shotgun képességeid. Az egész dolog mondjuk vicces olyan szempontból, hogy minek szarakodik egy elit katona (aki elvégezte a speciális N7 kiképzést) a saját fegyver képességeinek fejlesztésével. Ilyenkor idegesített, hogy azokat a pontokat, amiket ebbe költöttem, költhettem volna máshova is, ahol hasznát is veszem. A kettes részben különválasztották az élet/fegyver sebzés/cooldown/stb.-t javító "képességeket" meg a speciális erőket. Nekem így jobban bejön. Persze ez mindenkinél máshogy van.
  • gfreak

meg az ME1ből a Hanar prédikátort
  • Calver
    ha már kívánságlista - kérem Illium-ról az Asari pultost felvehető csapattagnak, ME2 legjobb mellékszereplője
  • Calver
    attól függ mivel játszottál - Infiltrator-ral elég gyorsan eljutott az ember oda, hogy fuldokolt a skill pontokban, míg pl egy Vanguard-dal... hát, örültél ha fél tudtad úgy-ahogy húzni a biotikus képzettségeket, ha charm/intimidate-re is akartál pontokat pakolni.
  • Pares
    Nemtudom, én szinte semmi változást nem érzékeltem. Használható képességekből meg legalább ugyan annyi van, ha nem több, a kettesben.
  • gfreak
    értem én, ezt írtam az elején :) a pár másodperccel hosszabb hatás azért érezhető volt..sőt, volt mikor sorsdöntő volt hogy a barrier még két mp-t kitart vagy nem :D

engem nem vigasztal hogy most nem kell végignyomkodnom a hosszú sorát pontoknak, hiszen alapból kevesebb képességet használhatok...na ettől van ilyen 'RPG for Dummies' érzésem...
  • Pares
    Csakhogy a köztes pontok nem képességek, hanem azokat 'javítják' pár százalékkal. Szvsz teljesen fölöslegesek és észrevehetetlenek. Ez benne van a második részben is, csak most jóval nagyobb léptékben fejlődsz, és most a sok fölös helyett mindig több pont kell a hasznos képességek köv. szintjéhez.

• gfreak
    de ez mindig így van...kisebb hatást ér el minden fejlesztés,és a nagyobbat csak komolyabb fejlesztés árán tudod megszerezni(vagy más játékokban meg kell tanulni 'szemét' képességeket is hogy az igazán jókat is el tudd sajátítani)...ezért is volt sokkal agyalósabb a buildépítés, illetve hogy sokkal 'színesebb' karaktereket tudtál építeni..ugye alapból több képességet lehetett megszerezni, és lehetett játszadozni vele hogy mit meddig érdemes a játékstílusodhoz igazítva fejleszteni..pl.: az egyik Vanguardommal csak addig tanultama throw-t, míg unlockoltam a liftet, és azt fejlesztettem ki...vagy a pisztolyt meg csak addig hogy jöhessen a shoti...plusz dobtam hozzá egy barrier-t, meg shock trooperként egy barrier spec-et...így lett egy erős közelharcim, aki dobott egy barriert,távolról megemelte az ellent, majd odaszaladt és miszlikbe aprította a szerencsétlen lebegőket..és ez egy basic combó csak, ennél sokkal kifinomultabbakat is össze tudtál rántani...ugyan a combók nagyon jól működnek a kettőben is a társakkal együtt dolgozva, de sokkal kevesebb a lehetőséged, jobban behatárolnak mint az egyben...persze nem kell hogy polihisztor legyen egy karakter, és mindent maxratolva félistenként ízzé-porrá zúzzon egy teremnyi mercet a puszta pillantásával, csak jó lenne ha az egyhez hasonlóan változatosabb karaktereket lehetne építeni..