Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

*"These days, games are all about big choices and visceral combat..."*

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ha belegondolsz, Shepard egy hõs, egy galaxist megmentõ híró... kizárt h egy yilen ember renegát legyen... És az h férfi lesz több mint biztos.
Pedig mekkora annak a Salarian-nak a beszólása a Citadel Game Shopban...

"These days, games are all big choices and visceral combat..."

<#mf1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szerintem meg nem fognak lepaktálni hollywoodal.

Szóval azt mondod, hogy a Mass Effectben, az eddig megjelent két részben nincsenek választások, és következmények?

<#lookaround>

No offense! Mert sokszor voltak "véleményben" fals tények említve. Próbáltam szarkasztikus lenni. Látom nem sikerült. Bocs.

Encore
Tévedsz én teszek a lootra, engem egy dolog érdekel egy RPG-ben (és ezt az sg-n valahol már kifejtettem régebben), mégpedig a választás lehetõsége. Ami nem azt jelenti hogy választhatok és ugyanaz lesz a vége, hanem legyen döntési lehetõségem a feladatok megoldásában. Ha megbíznak egy gyilkossággal, akkor beszélhessek az áldozattal és lehet hogy kiderül, hogy a megbízom átvert, stb... Legyenek eltérõ módon megoldható feladatok, ha tolvaj vagyok, akkor had lopakodjam és kerüljem ki az ellenfeleket, ilyesmi... De errõl nem itt kéne vitáznunk.
elõre megmondom neked, hogy férfi lesz, és paragon jellemû... Hollywoodról van szó 😛
Ha ezek közül kell választani akkor Matthew Fox... sztem illik rá a karakter.
megnéztem egy videót a youtube-on és rájöttem hogy amikor az iff elõkészítése történik akkor mi a siklóval megyünk ez nálam is így volt aztán kéne jönnie a videónak hogy felszállunk a siklóra és elmegyünk
de ehelyett fekete képernyõ
lehet hogy hibás a videó fájl?
valaki help pls
Én már csak halkan mondom hogy én az egyben is ûrharcot vártam, ehhez képest a jármûves rész is borzasztó elnagyolt lett. Most várhattam volna igazi jármûves részt , de akár ûrharcot is.

Az érdekes lesz h a DLC-be hogy lesz jármûharc , elvégre harc nélkül minek adnának ki egy új tankot. Nem votl a makoval semmi baj csak nem volt éles küldetés.

Kopiati
Ez mondjuk igaz... lehetne több ajtó, növelné a tér érzetét, még ha zárt ajtók is... hiszen egy ûrállomás csak nem egy folyosó...fõleg ha 2 millió Geth van rajta...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Véleményed szerint! Véleményem szerint nem lehet rá azt mondani, hogy ez nem egy RPG (vagy CRPG, hogy pontosak legyünk), mert eleve nem tisztázott a CRPG fogalma. Mármint mindenkinek mást jelent. Le merném fogadni, hogy véleményed szerint egy RPG-t a loot és az inventory tesz ki, véleményem szerint viszont nem, mert ezek más, köztudottan nem CRPG játékokban is benne vannak (lásd: Borderlands). A Mass Effect igenis rendelkezik RPG elemekkel, ha szigorúan szó szerint vesszük a jelentését, miszerint Computer role-playing gam, vagyis számítógépes szerepjáték. Igaz, az olyan klasszikus, vagy inkább hagyományos RPG adalékok, mint a Loot vagy inventory nem teljes fényükben tündökölnek.
Szóval ez egy Shooter-RPG trilógia. Nem csak véleményem szerint.

Kopiati
Azért nem állnak mellénk, mert már eltelt 2 év tovább léptek... feldolgozták, hogy meghalt Sepörd bácsi/néni, és az új életükbe nem illeszkedik a hõsködés...logikus volt a halál, bár túl zúzos volt a nyitány lehetett volna a játék közben is, akkor nagyobbat szólt volna... mondjuk a közepén...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Encore
Kinek a véleménye lenne ha nem az enyém? Ez egy fórum, persze, hogy mindenre értendõ az, hogy "véleményem szerint". Én nem írom oda a hozzászólásaim végére, hogy Tény, mint sokan mások, mert attól még nem lesz valami tény, hogy odaírom...
Olyan hozzászólásoktól pedig falnak megyek hogy: "többet vártam a pénzemért". Annakidején a Super Mario 3-at adták 11 ezerért Cartridge-om. (KB 1995-ben.) Akkoriban volt akinek ez volt a fizetése egyharmada, ráadásul egy fél megás játékról van szó. Tehát el lehet gondolkodni.
Elképzelhetõ? Kötelezõ! Véleményem szerint!

Encore
Ez nem RPG és igaz, hogy néhol van választási lehetõséged, de az kevés. Persze élvezd a játékot az a lényeg.
Annyit kifelejtettél a hozzászólásod mondataiból, hogy véleményed szerint. Ebben a topikban szigorúan kötelezõ ez a szóhasználat! Külömben súlyos és maradandó következményei is lehetnek az elhagyásának!

<#alien2>

Annyit még, így összefoglalónak a te összefoglalódra, hogy:
Véleményem szerint nem, én nem tapasztaltam ilyet, nem értek egyet. Hogy rövid és tárgyilagos legyek.

<#alien>

Én nem ismertem eddig a Mass Effect2-t, sem az 1-et, de annyira be volt reklámozva hogy gondoltam kipróbálom. És azt kell hogy mondjam nagyon jó játék. Régen találkoztam olyan játékkal ami ennyire lekötött volna. Végre nem egy olyasmi amelyben csak végiglövöldözöm magam arra várva hogy jöjjön már a következõ pálya, hanem beleélem magam a történetébe is. Szerintem nagyon el lett találva.

A fílingje a 2003-as Unreal2-höz hasonlít(nem összetévesztendõ az Unreal Tournament-el, igaz ugyanazok készítették), van benne egy kis Fallout és egy kis Dead Space hangulat is. Azaz összegyúrták a 3 kedvenc játékomat 😊Szerintem végig fogom vinni még egy párszor mert ahogy elnézem elképzelhetõ hogy többféleképp is végig lehet vinni, ezért kételkedem az elõttem szóló 30 órájában. RPG-ket a végtelenségig lehet játszani.
Encore
Van benne reláció.... Viszont a régi bajtársaknak, akkor is mellettünk kéne állni azok után, amiken átmentünk, cerberus ide vagy oda....
Terminátor14
A halálunk igenis érthetõ, ugyanis az elsõ részben rengetek küldetés van a Cerberus ellen, ezek után elég viccesen hatna, ha Shepard csak úgy beállna melléjük. Így mégiscsak az életét köszönheti nekik. Meg ezzel meg lehet magyarázni, hogy miért hagytak minket ott a társaink, elvégre "kiestünk" 2 évre. Az is érthetõ, hogy alapból nem lojálisak hozzánk, pont azért, mert a Cerberusnak dolgozunk.

CSAK a Fradi

Encore
Ja, pozitívum, hogy a küldetések helyszínei változatosak lettek, de még mindig nagyon csõszerû minden helyszín....
Encore
Nekem is most pörgött le nemrég a credits. Írok is egy kis összefoglalót. Kezdeném azzal, hogy mikor az elsõ rész kijött és mondták, hogy RPG, ki is próbáltam majd pár óra után csalódással töröltem, mondván hogy ez nem RPG. Aztán pár héttel késõbb
újra neki láttam, de most már mint akció játék. Még jó, hogy így tettem, mert nagyszerû volt. Új mûfajt hozott létre, beszélgetõs akció shooter.
Ezek után a második résznek már úgy álltam neki, hogy pontosan tudtam, mire számíthatok. A készítõk sok mindent megígértek, de ezeket a dolgokat érdekesen valósították meg. Ami az elsõ rész kapcsán meg lett említve: unalmas makózás, unalmas mellékküldetések, azokat nem
egészen úgy javították ki, mint ahogy reméltük. Makózás nincs, helyette bolygókat kell scannelni, ami sokkal rosszabb, mert makózásnál legalább volt valami, száguldoztál egy idegen bolygón, most meg csak ülsz és kattintgatsz. A liftezést is "kijavították", egyszerûen kicserélték loading képernyõre. A készítõk félreértelmeztek dolgokat szerintem.
Az elsõ részben ezek a dolgok (liftezés, makózás), nem voltak rosszak, csak lehetek volna sokkal jobbak is. Ehelyett még rosszabbra cserélték õket.

Maga a játék is egyszerûsödött (bár az elsõ se volt komplikált), de ez végülis nem oszt nem szoroz elvégre nem RPG. A történet az elsõben jobb volt szerintem, mert itt nem sok minden volt, csak csapatépítés. Sok infót megtudtunk azért a fõszálról is, meg az egész ME univerzumról, de valahogy ez kevés az elsõ részhez képest. Kicsit olyan érzésem volt, hogy ez, amolyan tölteték rész és mindent a harmadik részre tartogatnak. Találtam jópár bugot is, ami meglepett lévén hogy az elsõ részben alig futottam ilyesmibe.

A fõszál tehát itt nem olyan ütõs mint az elsõ részben, és sajnos a mellékküldetések sem. A csapat tagjainak dolgait én nem tekintem mellékküldetésnek, meg ezek elég sablonosak is voltak, mindenkinek eltûnt valakije, akit meg kell találni... 😄 Voltak érzelmek, csak
lehettek volna változatosabbak is. Két olyan csapattag misszió volt, ami nagyon jól sikerült: Thane az orgyilkos (követni kellett valakit, majd eljátszani a jó zsaru, rossz zsarut) és Samará-é (a lányát kellett bepalizni). Ezek élvezetes küldetések voltak, több ilyen kellett volna... A többi mellékküldetés sajnos unalmasak lett és kevesebb is volt belõlük. A fellegvárat is megcsonkították, ami hiba volt, talán
sokan eltévedtek és kellett az egyszerûsítés.

A részletekre viszont odafigyeltek, nagyon sok érdekesség van a játékban. Érdemes pár reklámot is meghallgatni (mikor közli a cucc, hogy maga halott, nem érdekli egy Asari temetési szertatás?). A beszélgetések is jók, persze igazi választási lehetõségünk kevés van, sokszor a beszélgetés végkimenetele ugyanaz, mindegy mire nyomunk, max kapunk paragon vagy renegade pontot. Végülis a beszélgetés csak azért van, hogy részletek tudjunk meg az adott feladatról vagy a megbízóról, ritkán van különbözõ kimenetele (ez az elsõ részben is így volt).

Úgy 30 órát tett ki a játék, azt hiszem minden mellékküldetést megcsináltam (persze lehet hogy egy-kettõ kimaradt) és összességében jól szórakoztam, azonban az elsõ rész szintjét nem üti meg. Mondjuk az elsõ résznél jelen volt az újdonság varázsa is, ezt pedig csak
egyszer lehet elsütni egy adott franchise-ban. Kissé ugyan túl lett pörgetve, legalábbis szerintem pörgõsebb lett mint az elsõ volt, ez kicsit zavart. Kb mint a CoD MW esetében az elsõ pörgõs volt, a folytatás meg még túlpörgetettebb lett. Remélem a harmadik rész
nem lesz ennél is pörgõsebb...

Viszont nem értem, hogy az elején a halálunk, az mire volt jó? Úgy értem, a készítõk miért választották ezt a verziót? A cerberus beszervezhetett volna úgy is ha élünk, és a halálunkról
sem kaptunk pontos infót, hogy miért történt... van egy olyan gyanúm, hogy csak egy nagy "banggel" akartak nyitni, hogy lenyûgözzenek, csak valahogy nem volt meg a helye a dolognak. Talán érezték hogy a fõszál gyengécske és azért tették ezt az elejére... Régi társaink hozzánk való viszonya is érdekes, alapból lojálisnak kellett volna lenniük....

Az elsõ részt 8/10-re érékteltem, akkor ez 7/10 lesz (nálam a 7-es nagyon jót jelent, nem nagyon adok semmire 10/10-et). Ki is fejteném, hogy miért: annó a 90es évek közepén mikor még vettem offline magazinokat ott nagyon jól kifejtette valaki, hogy egy játék
folytatása, vagy kiegészítõje (legyen bármilyen jó is az alapjáték), nem kaphat 80-85%-nál többet, ha nem hoz újdonságot az elõdhöz képest (nyílván a közvetlen folytatásokról van szó max pár év különbséggel). És a ME2 még az elsõ rész szintjét is alig hozta, sõt...
szerencséje, hogy az elsõ elég magasra tette a mércét (a saját mûfajában, ami ugye új), így még mindig jónak mondható.

Kicsit talán lehúzónak tûnhettem, de csak mert dühít, ha egy alapanyagból sokkal, de sokkal többet is ki lehetne hozni. Összességében megéri megvenni, mert legalább 30 órányi kellemes idõtöltést kínál.
7/10
"Én többet vártam a pénzemért."

Megértem, hogy nem jött be, de azért ha a piacot nézzük, szerintem ez egy kicsit durva megfogalmazás. Mármint a külföldi fórumokon is, még az is, aki agyon kritizálta minden egyes centijét a játéknak, megjegyezte, hogy végülis összességében jó játék, és megéri a pénzét. Olyat még nem is olvastam eddig, hogy valaki a pénzét kérte volna vissza, vagy megbánta volna, hogy megvette, pedig sok Rant Threadet végigolvastam már... Ezek szerint nagyon nem tetszik a játék. Igazán sajnálom.

Nekem szerencsére minimum ugyan olyan jó 40-50 óra szórakozást nyújtott és még nyújt mindíg, mint az elsõ része, szóval szerintem minden pénzét megérte, fõleg ha azt vesszük, hogy milyen gyûjtõi kiadást kaptunk, és hogy mennyiért.

ui.: én nem csalódtam a kritikusok véleményében.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Samara halála elkerülhetõ lett volna, ha mindenki lojális abban a csapatban annál a bizonyos pajzsos feladatnál. Mindegy ugyanis kit választasz pajzscipelõnek, neki és a két magad mellé választott társadnak is hûségesnek kell lennie, akkor nem lesz halál.

A csõbe meg mehet Mordin, de jobb ha Tali vagy Legion megy (csak legyenek hûségesek). Gyorsan nyitogassad neki a zárakat, ne harcolgassál feleslegesen.
Ja és a megfelelõ egyént válasszad ki a második csapat élére (Miranda vagy Garrus a megfelelõ egyén a második csapat élére mindkét esetben).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Fpocok
Na bazzeg. Eddig bírtam. Egyszerûen nem tudom tovább vinni, mert mindig megölnek. Az is valami már, hogy eddig elvittem 😛 Belelõttem az atomot is de csak fél hpra vette le 😛 Az is szép, hogy a collector hajóig eljutottam 😛

Parasite Eve 2, best game EVER!

1. Az a baj, hogy te is elkövetted azt a hibát, hogy a feladat félbehagyását választottad lezárás nélkül. Ha csak az egyik adattárolót szállítod le az még kevés. Mindkettõt le kell szállítani. Ha az elsõt leszállítod és rábeszéled Ish-t hogy szálljon ki a buliból akkor már nem tudod megcsinálni a feladatot mert te magad tettél róla hogy befejezhetetlen legyen. Vagy már a legelején rá kell beszélni hogy hagyja a francba az egészet vagy le kell szállítani elõbb az egyik, majd a másik tárolót. ha már elhajtottad Ish-t akkor a másik tároló sem fog megjelenni.

2. Csináld meg Thane feladatát is, aztán majd megjelenik a 2 asari a C-Sec irodától balra lévõ, másik szintre vezetõ lépcsõ melletti ülõgarnituránál.

Másként látjuk a dolgokat. 😊

Írtam ugyan egy feleslegesen hosszú fejtegetést arról, hogy szerintem hol vannak logikai bukfencek a levezetésedben, de inkább megtartom magamnak azon egyszerû okból kifolyólag, mert már így is csak alternatív lehetõségeket vázolva, saját szemszögbõl megközelítve és mi lett volna ha jellegû dolgokra alapozva eléggé kezdjük szétbarmolni a topic-ot. Meg aztán mire beírtam már annyi hozzászólás született, hogy nem gyõzöm elolvasni õket. 😄
Holott ez nem az elsõ rész hibáinak felsorolására létrejött topic, hanem a második részhez segítséget kérõk felülete és diskurzus zónája.

Én többet vártam a pénzemért. Az én hibám tudom, hogy elhittem a baharangozókat amik olyan sok újdonságrólm epikus történetrõl, méltó folytatásról írtak. Nos, így jártam. Megesett már nem egyszer.

Az elsõ részt sem ajnároztam, tisztában vagyok mind a mai napig sok hibájával, ugyanakkor színvonalát tekintve ez a rész lelombozott de nagyon.

Azt meg ha tetszik ha nem el kell fogadni, hogy CRPG-k és sok meseszerû történet esetében is a "gonosznak" egyszerûen tökkelütött marhának kell lennie ha hõsies sztorit szeretnénk hallani ami kellõen emelkedett.

Prince23

Színész jelöltek a ME filmhez?

sztem már inkább ffi karakter legyen a fõszereplõ, katet nem tudom elképzelni...

ProGabe
na, végeztem vele. jó volt, szép volt, de ez inkább csak elõétel. azon nyomban ide a harmadik részt!

ketten haltak meg: Mordin és Samara. csak az utóbbit sajnálom. amúgy egyedül Miranda nem volt lojális, õt választottam "pajzsnak", õ mégis túlélte

Mordin volt az, aki a csövekben mászott, kérdés: ha mondjuk Tali-t választottam volna erre a feladatra, akkor õ nem szarozik az ajtóval és túléli?

egyáltalán hogyan lehet mindenkit megmenteni?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Megoldottam. Elmentettem a régi accountot, most müxik minden 1 nem legálissal. Azt néztem amúgy, hogy a legtöbb cucc nem akkora jóság, szóval igazából annyira nem érte meg szenvedni vele. 😄 Köszi az infót azért!

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Ja, még valami. Erre a Conduit vitára nagyon emlékeztet valami...

Mépgedig ez.

És szintúgy, mint a mi esetünkben, ez sem jelenti azt, hogy a LOTR univerzuma nem lenne fenomenális.

Kopiati
Hát ma én is befejeztem, példaképként, mindenki túlélte a végsõ leszámolást, legalábbis ami a ME2-t illeti, mindenki hûséges volt. Nekem picit jobban bejött a játék, mint az elsõ fele, mert itt már éreztem valami átgondoltságot, meg kevésbé volt repetitív, gondolok itt az ME szabványosított állomásaira, nah meg a szabvány bányákra...bár több mellék küldetést elfogadtam volna, mert amik voltak azok a töltési idõhöz képest picit rövidebbek voltak.. XD, de kevesebb volt mint az egyben, de ezek sokkal ötletesebbek voltak, nekem legalábbis... Jó lenne még valami dlc...mert nem sikerült elég citadella valutát összeharácsolni minden cuccra... 3-4 még hiányzik....

Azt hiszem, mára részemrõl ennyi volt a vita... Nyert a Chelsea úgyhogy boldog vagyok.

Aztán nem hogy valaki azt hiszi, hogy nem tetszett nekem az elsõ része! Csak rámutattam, hogy tökéletes játék nincs és nem is lesz, és ha hasonlítgatunk, akkor maradjunk korrektek, és fairplay alapon csináljuk! További kellemes szórakozást!

Én már eleget olvasgattam (sõt a kedvedért ma másodszor is meghallgattam a Vigillel folytatott párbeszédet), ideje lenne, ha te is leírnád a véleményed, vagy esetleg elolvasnád az összes hozzászólásom, ahelyett, hogy kötekedsz. Kösz.

Vigil úgy mondja, hogy mivel nem valószínû hogy akár milyen táplálék is volt a Citadellán (mivel évszázadokik tartott a Reaperek írtása), ezért valószínû, hogy odáig el sem jutottak, hogy szaporodjanak. És mivel a Conduiton jutottak el oda, és a Conduit csak egy utas volt, ezért nem tudtak visszajönni se. De ezt korábban leírtam már.

gagax

gagax
Én így nézek ki kb játék eleje óta.. néha sisak le fel 😄

1, Hu, ez a kuldetes nekem is aktiv maradt. Talan Ariaval kell beszelni.
2, A Citadel dokk szintjen lesz ket asari, nekik oda lehet adni a hamis papirokat. De meg lehet oldani a problemajukat legalisabb uton is.

Bocsi ha ketszer megy el, szerencsetlenkedik nalam az sg.

Tenyleg, a Conduit hamarabb elkeszult, a hekkeles tortent csak a protheanok kiirtasa utan.

Amugy nem ehenhaltak, hanem kipusztultak, mert kevesen maradtak a szaporodashoz, miutan Vigil veszni hagyta a bazis szemelyzetet, hogy a nehany tojasfeju tulelje. (Erre meg Wrex egy megjegyzest, hogy errol a lehetosegrol szemelyzetet is biztos elore informaltak a hibernacio elott. 😊 )

2 melléküldivel kapcsolatban lenne kérdésem:
1. az Omegán találkoztam egy szaláriánnal (azt hiszem Ish a neve), Jacob ismerõsével, aki adott egy küldit, h vmi adattárolókat kell megszerezni neki. Az egyiket a Fellegvárból, a másikat pedig Illiumról. Amikor elvittem neki a Fellegvárban találtat, akkor kiderült, h Aria után nyomoz és rábeszéltem, h inkább hagyjon fel a dologgal. Ezután elment onnan a szalárián, ahol addig állt, de a küldi még mindig aktív. Kivel, hol kell beszélnem, h befejezett legyen a küldi? Az Illiumon sincs ott az adatáttároló, ahol lennie kéne.
2. Amikor Garrusnak segítettem az õ csapatküldijében, akkor Harkin üldözése közben találtam vmi hamis azonosítót. Kaptam egy mellékküldit, h keressek vkit, akinek hasznos lehet az azonosító. Kivel kell beszélni? Én nem találtam senkit.
Nincs mit kifejteni olvasgass az örzõkrõl az 1-ben és a 2-ben, valamint olvasd újra szépen magyarul Vigil összes szövegével együtt.😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Terminátor14
Semmi probléma végülis.

Tényleg nincs most azonnal annyi erõm, hogy visszaolvassam az elmúlt ~50 hsz-t, de majd megteszem 😄

Én tényleg csak arra gondoltam, hogy az elsõ rész kicsit olyan, mint egy könyv, amiben megvannak a fejezetek, és ebbõl van 5-6 legalább. Van egy bevezetõ, azaz Eden Prime. Aztán a 2. fejezet, amit levágunk a Citadel-en, bejön Saren, bizonyíték stb. És így folytatódik, vannak benne csavarok, fordulatok, nem várt események, és ha úgy tetszik, elõre mindig csak az adott fejezetet látjuk, tehát nem tudjuk, hogy a végén egy Reaper ellen fogunk majd küzdeni, vagy hogy egyáltalán Sarennek mi a célja stb...

Ezzel szemben a 2. részben szerintem 3 fejezet van, az elsõ szintén a bevezetés, aztán a toborzás, a végén pedig a fõ csata. De már a legelején tudjuk, hogy az egész dolog az Omega 4 Relé köré épül, ott lesz a fõgonosz és ennyi. Fordulat sem nagyon van benne, bár azért érdekes, amit megtudunk a Collectorokról meg a végén az új Reaper-rõl. Ez tényleg egy kemény sarkítás, de csak azt szeretném érzékeltetni, hogy számomra miért volt összetettebb az elsõ rész történetileg.

CSAK a Fradi

A hozzászólásod elsõ részében megkérdõjelezed az állításom, az utánna következõ mondatban meg alátámasztod? Érdekes.

"De látom a hszben egy rakás dolgot nem olvastál az egyben,de még a 2-ben sem,mert jónagy baromságot írtál nincs semmi logikai baki..😊"

Kifejtenéd bõvebben? Mert igazán kiváncsi vagyok a véleményedre. Meg arra, hogy milyen kapitális baromságokat írtam, úgy, hogy utólag is leellenõriztem a Mass Effect Wikin.

Saren akadály nélkül jutott az 1 végén a kontroll panelhez? mibõl gondolod? Csak mert átmegy a kapun amin utánnamegyünk és gyakorlatilag minden szarrá van lõve és gethek is vannak...Honna veszed hogy akadály nélkül? Pusztán a meglepetés erejével és némi haderõvel megérkezett a citadell tornya mellé pár meglepõdött õrön kívül nemhinném hogy különösebb akadályba boltott volna,lévén senkisem számított erre.
De látom a hszben egy rakás dolgot nem olvastál az egyben,de még a 2-ben sem,mert jónagy baromságot írtál nincs semmi logikai baki..😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Miért vegyek vissza a képembõl? Én is csak véleményemet írtam elõször, utánna pedig TÉNYEKET, ha tetszik, ha nem. Tõlem aztán utálhatod, ahogy akarod akár melyik részét, az egyáltalán nem érdekel, és teljesen tiszteletben tartom a véleményed, az se izgat, ha azt írod, hogy neked jobban tetszett az elsõ része. Csak itt keverjük a dolgokat. Arról van szó, hogy úgy hivatkoztok itt az elsõ részre, mint a tökéletes játékra, legalábbis egyesek hozzászólásaiból ez jön le, és ezért írtam azt a kis regényt, hogy tisztázzam, hogy az elsõ rész "tökéletes" története sem mentes logikátlanságoktól, és közel sem hibátlan.

Nem arról van szó, hogy nem szeretem, mert vagy 5x minimum kijátszottam, és az elsõ rész még mindíg a TOP 3-ban van benne (a másodikkal együtt, sorrend nélkül, a harmadik része meg lesz a harmadik a TOP 3-ban...), hihetetlen egy játék, csak úgy érzem nem fair kiemelni és sarkítani a második rész hibáit, az elsõ rész hibáit meg meg se említeni.

Így utólag is bocsánat, ha valakit megbántottam, nem ez volt a szándékom, lehet itt ott túlkaptam a vizet (meg közben Chelsea-Arsenalt is nézek).

No comment... Méghogy elvarrták a szálakat... Pont az volt a jó benne, hogy nem, és a másodikban derült fény sok mindenre...

Rátapintottál a lényegre. Ha a Reaperek távozása után építették volna oda a Relay Monumentet, akkor nem lett volna értelme számukra az egésznek, mert a hagyományos módszerekkel kellett, ûrhajóval odautazniuk, hogy ott is felépítsék a Conduit másik felét. De ha már ott voltak, akkor mire fõ az egész? Vagy elõre gondolkodtak? És az utánnuk a Galaxisban lakó lényeknek csinálták? De mi értelme volt, ha a másik felég a Conduitot titokban tartották, és még csak nem is csináltak semmi figyelmeztetést a Citadellában arra utalva, hogy a Reaperek visszajönnek.
Az igazság az, hogy Vigil azt mondja, hogy a Conduitot azért építették fel, hogy annak segítségével utazzanak a Citadellába, szóval a Relay Monumentnek már akkor is állnia kellett. Nem beszélve arról, ha a hagyományos módszerekkel utaztak oda, akkor miért nem tudtak visszajönni ugyan úgy, és miért haltak éhen?

Ha olyan jól volt õrizve a torony, akkor hogy lehet az, hogy a végén Saren minden akadály nélkül jut a kontroll panelhez? Támogató seregeit ugyan úgy "becsempészhette" volna a Conduit nélkül is.

Ez egy elég nagy logikai baki a történetben, de én azt mondom, hogy simán megbocsátható, mert enélkül nem történhetett volna meg a Mass Effect története.

Terminátor14
Kicsit visszavehetnél az arcodból 😊
Nem olvastam el a kisregényeket, amiket írtál, mert most nagyon fáradt vagyok, de majd sort kerítek rá. Viszont kérlek engedd meg, hogy én döntsem el, hogy számomra mi összetett és mi egyszerû. Ehhez neked semmi közöd, és ha azt írom, hogy szerintem az elsõ rész története összetettebb, a másodiké meg egyszerû, akkor az az én magánvéleményem. Nem tartozom sem neked, sem másnak magyarázattal, azt meg kikérem magamnak, hogy illúziónak nevezd ezt a véleményemet 😊 Ja és nem "hadjuk", hanem hagyjuk 😄DD (Bár gondolom csak elgépelted.)

Nem kell egyetértenünk, de jó lenne, ha elfogadnád mások véleményét is, nem csak a sajátodat.

CSAK a Fradi

Akkor nézzük a 2. rész érdekes hupáit: talán az eleje az ami a legnagyobb állejtést adja: meghalunk. Aztán összevarnak minket, de a hogyan, s miként elmarad. Aztán kiderül,hogy a Cerberussal kell dolgoznunk. Namármost: 1.-ben találkozhattunk Cerberus létesítményekkel, Reknikat, és héjakat "tenéysztettek" és messze nem tûntek barátságosnak. Most meg az emberiség megmentõi, meg minden. ahha... Magyarázatot se kapunk arra, hogy miért is voltak ezek a múltban. Egyszerûen most a rosszfiúk a jók és kész. fogadd el! oké...
Aztán kiderül, hogy az ellenségeink a titokzatos begyûjtõk, akikrõl senki se tud semmit. Istenem, a galaxis 99%-a sose találkozott velük, azt se tudja léteznek-e, de mi persze meglátunk egy felvételt és rávágjuk: ez az.
innentõl jönneka toborzások, történetileg kapcsolódnak a fõsztorihoz, de csak mint afféle mellékszálak... holott ezek a fõ küldetések. aztán a játék közepén harcolhatunk a Begyûjtõkkel... haladunk tovább, Begyûjtõ hajó: kiderül, hogy õk a protiánok voltak anno (állejtés 2.), de hogy mégis mi történt velük pontosan, lófaszsetudja. aztán elérkezünk lassan a fõbosshoz, az emberi Kaszás-lárvához. WTF?! Ez az aminek értelme sincs! a galaxis közepében csinálnak egy kétlábon járó toronyházat, mikor az összes többi Kaszás sablonforma, kisebb eltérésekkel. Namármost, ez az amirõl semmit se tudunk, se azt, hogy mégis miért kellenek bele a turmixolt telepesek, se azt, hogy mégis mialófaszt kezdenek majd vele, de Shpeardöt láthatóan nem is érdekli, megöli és szia.
1.-ben azért megmagyarázták mi hogyan miért mivel, stb. Itt meg le vannak szarva.