Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom honnan veszed hogy ugyanaz a gamestarban is olvastam hogy 2 külön engine de elég ha ránézel a 2 játékra látszik rajta hogy más.A név persze megtévesztõ lehet de ez csak marketing. Itt egy cikk is igaz angol de a lényeget lehet érteni.Csak figyeld meg a 2 játék fizikáját még a cryisban csak hajlanak a levelek...stb addig a farcry 2-ben ottvan pl a tûz effekt vagy a szél mozgása.Teljesen új motort kellett írni ahhoz hogy ezeket meg tudják csinálni jó a crytek motor meg szebb is de a facry hoz nem lett volna elég.
cikk

Egy hónapja vettem meg a Crysis Maximum editont a tescoba 2000 Ft-ért.
A tesco gondolkozhatna az árakon a Crysis 2000, a Warhead is, meg a maximum editon is és abban benne van mind2 plusz a crysis wars.
Doom 4
Amúgy ezen már gondolkodtam, hogy mégis mi lenne a jobb? Ha szép grafikát, vagy esetleg stílusosat vagy egyedit kapunk, mint realisztikusat? Pl. NaturalModal amikor bele néztem a napba a crysisban, és mozgattam a fegyvert, marha jól nézett ki az árnyékolódás. De ilyen nincs a való életben. Akárhogy nézem akármit így az élet nem fog kinézni soha. És ez nem is baj. A játékoknak inkább legyen grafikájuk, mint képük szerintem. Olyan realisztikus képi megjelenítést maximum egy "holoszobában" tudnék elképzelni.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Fenrir
Tévedés, a Farcry-t is a Crytek fejlesztette ami alatt Cryengine (1) dübörög, az Ubisoft csak a kiadó volt.

A halál csupán a kezdet...

Hát azért a FarCry CRYis nem ugyanaz a FarCry engine-je az nem egyenlõ a crytek engine-vel a mindakettõt más fejlesztette a cryengine-t a crytek a FarCry engine-jét pedig az ubisoft ha jól tudom.Amúgy érdekes hogy ha megnézitek teljsen máshogy néz ki a mass effect és az elõbb linkelt videó.Pedig ugyanaz az engine de a színvilág teljesen más még a videó inkább a realizmusra hasonlít mármint a színvilág a mass effectnél pedig mintha rajzolt lenne legalábbis ez látszik rajta.

pl: FarCRY, CRYsis.

A witcher-ben szerintem a falvak és város nagyon "élethûre" sikerültek, mindenki állandóan mozgásban van, ha elhaladsz mellettük mondanak valamit.
Mondjuk ijet el tudnék képzelni a Mass Effect-be.

MMO hejett lehetne az hogy kiadják mind a 3 részt egybe, ugyanazzal a rendszerrel és gafikával, például a ME1-ben az invetory nagyaon zavart.
Fenrir
Mert a Crytek fejlesztette.

Doom 4
E videó alapján simán felér egy CryEngine 2 vel és nem is kell akkora gép hozzá. Am sztetek miért pont "cry"engine?<#idiota>

Doom 4
Az MMO nekem is eszembe jutott, tényleg jó lenne, az meg hogy, aki nem tud annyira angolul... én a wow-ot is élvezem pedig nem tok angolul. A másik meg valamit csak megért, és mondjuk maga a küldetések szövegeit, megfogalmazzák egy egyszerûbb formában, meg mondjuk egy normálisan kifejtett formában akkor mindenkinek jó lenne 😊

Doom 4
Hát most az, hogy megvan neki adva mondjuk, hogy az elsõ fõ küldetés után láthatod elõször valakit, akkor ott sétál mondjuk éppen megy egy bolt felé, beszélsz vele, bemegy a boltba beszáll egy liftbe azt eltûnik.
aztán megcsinálod a küldetését, vissza mész hozzá és akkor mondjuk egy szinttel lejjebb, találkozik egy rég nem látott barátjával, és így a cselekvés és helyszín kapcsolatokat meg csinálni 5-6 alaphelyzetet azt random generál minden végig játszásnál, és mondjuk elõször amikor látod akkor találkozik a haverral aztán legközelebb megy a boltba.

Ez csak egy példa volt, de mondjuk mondani könnyû, én még eddig a Scratchnál tartok csak. <#idiota>

és ha meg kéne találni akkor mivan ? Lehetne benne egy kicsit több nyomozás rész mint amikor liarának kellett segíteni hogy ki az árnybróker embere.tényleg baromi unalmas tud lenni meg eléggé zavaró hogyha a játék elején hallod mit beszélnek és mikor visszamész a végén pl akkor is ugyanarról beszélnek közbe meg hetek vagy napok teltek el ha ezen a részen is tudnának csiszolni meg egy kicsit jobb mellékküldetések lennének meg persze több olyan döntés aminek tényleg súlya van és nem csak abból hogy ha ezt vagy azt nem csinálod akkor kihal egy faj vagy valami hanem a normál átlagemberekkel való beszélgetések meg hasonlóak, szóval van még mit csiszolni rajta így is nagyon jó de ha hallgatnak a rajongókra akkor nem hogy nagyon jó hanem egy szinte tökéletes játékot tehetnének le az asztalra, a történetben lehetne több fordulat meg olyan hogy pl egy ember akirõl nem gondolnád elárul de ha figyelsz akkor észreveheted meg több komolyabb katonai akció, ûrcsata kalózokkal vagy már szívesen ellátogatnék egy szövetségi anyahajóra vagy csatahajóra meg a fõbb bolygókra pl a föld vagy az Asari fõbolygó meg ilyenek és a játékidõ is lehetne hosszabb akár 2x hosszab ennél mert nem unnám meg.Dlc helyett meg adhatnának inkább kiegészítõ lemezt amiben lenne rengeteg új helyszín és nem 2h játékidõ hanem 15-20h beszélgetésekkel együtt.Mert valljuk be ezek a mellékküldik nem elég változatosak , általában arról szól hogy leszállsz lelõsz mindenkit és kész, sok helyen ítják hogy a bolygón 100.000-en vagy akárhányan laknak de mindig csak egy lepusztult épületbe jutsz be sose lehet meglátogatni egy kis várost vagy akármit ahol akár kereskedni is lehetne...stb
Esetleg el tudnák képzelni a jõvõben egy MMO szerû Mass Effectet biztos hogy rengeteg elõfizetõje lenne az old republic is nagyon jónak tûnik lehetne egy hasonló a Mass Effect világában is, viszont aki nem tud angolul az nem tudná annyira élvezni mint aki igen.

mondasz valamit a kotorban tényleg jók voltak a küldetések. Nem biztos hogy nem lehetne megtalálni õket, tényleg néha olyan rossz hogy csak állnak.

Fenrir
Akkor meg az lesz a baj, hogy éppen keresel valakit és nem találod mert mászkál valahol 😊

Engem a leginkább az zavart, hogy amit már többen írtak: a karakterek mindig egy adott helyen voltak, és nem csináltak semmit. Legalább mászkálnának, lenne élet, stb stb. Remélem ezt megoldják a 3-ban.

Tehasut: Eszembe jutott még valami, bár lehet már írtam, vagy esetleg Te is találkoztál vele, és már ki is javítottad 😊

Garrus hûségküldetése során, mikor fenyegeti azt a... nem ugrik be a neve, "Fakót", akkor Fakó azt mondja magyarul, hogy "ez a te stílusod", angolul pedig azt, hogy "this is not your style" azaz pont, hogy "ez nem a te stílusod".

Fenrir
Szerintem semmi gond nem volt a mellékküldetésekkel, én pont élveztem azokat amiben éppen nem kellett lövöldöznöm, jó volt egy kicsit nyugodtan mászkálni.

A bioware tud ennél jobbat is ha akar , úgy tudom a 2-höz a mellék küldetéseket nem is õk csinálták hanem egy külsõs cég hogy a fejlesztõk a fõ történetre és a társak küldetéseire koncentrálhasson. De inkább vártam volna még egy-két hónapot de akkor lettek volna jobb mellékküldik is, nem tudom hogy illik bele az hogy akin a galaxis sorsa függ ne annak kelljen már egy napsugárzás elleni pajzsot javítgatnia meg leszállni egy bolygóra azért hogy meg hackeljen egy robotot és cserélgesse benne a ceruzaelemet mint a duracell nyusziba.Ezen a téren van hova fejlõdni vagy visszanyúlni a gyökerekhezt mert állítólag a KOTOR mellékküldetései nagyon jók lettek én ugyan nem játszottam vele de biztos így van.

Hát elõször igen ha nem tudnám hogy ilyen de pl a firewalker csomag sincs felrakva igaz mikor megjelent végigtoltam de baromira untam teljesen elvette az élményt mintha nem is mass effectel játszottam volna.
Ja és itt egy video az unreale engine új változatáról csak azért linkelem be mert a játék is erre épül.Meg nem tudom de szerintem a liara-s dlc-ben is mintha szebb lenne a játék legalábbis liara arca nagyon részletes lett.
UE3

Sanya, azért kiváncsi lennék, hogyha az ME2-höz megjelenne egy ilyen jellegû dlc, játszanál-e vele?😊) Azt tippelem, hogy igen😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

nem a legjobb egynek elment. jó kis videó a dlc-rõl. Én is reménykedek valami karácsonyi ajándékba a Biowaretól.

Biztos lehet de közel nem ér meg annyit hogy szenvedjek vele.

Magyarra is fel lehet, csak trükközni kell vele.
Hát az egy nagyon gagyi dlc az egyhez hidd el nem áll másból mint hogy mész lõsz ész nélkül a story szerint egy úrállomáson kell tesztelni a kiképzõ programot és idõre megy azt hiszem vagy valami ilyesmi de halál unalmas még letölteni se érdemes ráadásul magyar verzióra fel se megy angolra lehet csak telepíteni.

http://www.youtube.com/watch?v=vHtPUKU8UXo

Ilyen
Doom 4
Én nem is játszottam a Pinnacle Stationnal. Az milyen?

Pedig jobb ha felrakod mert proteai tárgyakat is össze tudtsz szedni, amikre lehet hogy szükség lesz a 3-ik részben.
Én örülnék egy sima dlc-nek ami ad 20 új bolygót, különféle N7-es küldtésekkel. Bányák, gyárak, geth fészkek stb. Ehhez még nagy sztori sem kell. Van egy ME1 pinnacle station szerû arénát.
Sõt ha csak annyit tennének, hogy a már meglátogatott helyekre vissza lehet térni is jó lenne. Az nem értettem miért nem lehet újra leszállni a bolygókon.

Én is remélem mert ilyen mint a hammerhad nekem nem kell fel sincs rakva egy gagyi az egész.

Tehasut
A Shadow Brokerrel baromi magasra tették a mércét, remélem tartják a színvonalat.
Nagyon jó lenne még idén valami. Lenne fordítani való is😊

Nagyon bízom abban hogy karácsony felé lesz egy új DLC bár erre kevés az esély de azért bizakodom .Amúgy meg úgyis szólnak hogy nem adnak ki többet . Ami a multit illeti az jöhet arra vevõ lennék akármi kisülhet belõle csak ne az ME3-ba rakják bele.Ha eddig játékokban nem volt most sem fog hiányozni.Inkább legyen különálló.De ezt úgyis a fejlesztõk döntik el.Akárhogy is lesz lesz remélem sikerül összehozniuk.
Ha lesz is nem teljesen cod klón lesz csak a szintlépés lesz olyan vagy ahhoz hasonló de ez a multi elég érdekes ötlet egy olyan játéknál ami rpg😊

én se örülnék neki ha elrontanák, de semmi sem biztos még.

JethroHUN
Mért kell még több Cod szintû szemét árkád játék??? Nem elég h évente adja ki az Activison a saját vackát kicsit átrajzolva...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

igen egyetértek nem bírom hír nélkül, olyan semmi tevés van 😊 jó lenne tudni valamit.

Lehet tényleg csak a ps3-as verzió után lesz ha azt veszzük a 3 csak 2012-ben lesz addig valahogy el kéne osztani a dlc-ket hogy végig fenntartsák az érdeklõdést, meg elvileg úgy kéne lennie hogy most egy kisebbnek kéne jönnie és utána egy nagynak legalábbis eddig ez a koncepció volt hogy 2 nagy megjelenése közé beraknak egy kisebbet is.De azért egy hírt dobhatnának már hogy legalább tudjuk hogy most akkor mivan.

akkor jó majd meglátjuk milyen lesz.

Biztos lesz, mert ha nem lenne, azt ugyanúgy bejelentették volna hivatalosan, mint a DA-nél is bejelentették, hogy a Witch Hunt volt az utolsó.

Szerintem szinte biztos, hogy lesz egy Ashley/Kaiden DLC, mert az a szál ugyanúgy elvarratlan, mint a Liaras volt. Ebbe a DLC-be el tudnám képzelni Bailey kaptiányt is, mondjuk egyfajta szövetségi mentõakció, a F-Sec közremûködésével.

Igen lesz még DLC, még legalább 2. Mert elvileg 3 nagyobb DLC fogja összekötni a 2. és 3 részt. Ugye az elsõ a Liara-s volt. De hogy mikorra várható a 2.DLC azt nem tudni, de nagy valószinûséggel csak a PS3-as verió megjelenése után várható. És a fórum szerint egy Ashley/Kaiden féle DLC lesz, de nem 100%.

robotnyk
akkor nem szóltam -.-
Szerintem a DAO-ra gondoltál, ott tényleg nem lesz.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Elvileg kéne még lenni dlc-nek, mert a liara-s annyira nem kötötte össze.

Én ezt igazából csak tps nézetben, fejlett fedezékrendszerrel (ala gears of war) tudnám elképzelni. De ha tesznek bele fps nézetet az se gond, sokan igényelnék, csak maradjon a tps is.

Honnan veszed hogy nem lesz több arról volt szó hogy ez az elsõ olyan dlc ami összeköti a 2. és a 4. részt. Ne idegesíts hogy nem lesz több😊

robotnyk
semmilyen, nem lesz több.
persze legalább beszélünk valamirõl. Vajon milyen lesz a következõ dlc? 😊

Hát valami biztos lesz multi téren ha nem is külön játék de lesz valami nem hiába vettek fek multival foglalkozó emberkéket, nem biztos hogy a VGA-n lesz róla szó de ha nem is lesz külön game a 3. részben akkor is lesz lehet.Meg hát valamirõl beszélgetni is kell nem?

Doom 4
Az hogy jön egy multis ME nem biztos de jelen állás szerint valószínû. Pedig sztem nagyon örülnénk, de akár ugy is meglehetne oldani a képességeket, hogy ha már eltaláltak egyel akkor az ellen egy ideig védett leszel. De azért milyen poén lenne a sztázis xd, mész azt egyszer csak nem birsz mozogni azt mire kikapcsol ott van körülötted 5 ellenséges játékos <#mf1>

Úgy irkáltok itt, mintha már biztos lenne, h jön egy multis ME 😊
Jut eszembe poén lenne ha pl emberek vs begyûjtõk vagy emberek vs turianok és játékmód meg lehetne támadás/védekezés vagy valami conquest mod.Ja meg a legfontosabb ha lesz marad-e TPS vagy átvált FPS-nézetbe mert a multi szerintem FPS-ben jobb de a TPS-se lehet rossz meg megmarad-e a fedezékrendszer mint a 2-ben.Mondjuk nem játszottam a gears of War-al multiban de ahhoz lehet hasonló szerintem.