19778
  • sanya200
    nekem egyenlőre elég volt, kicsit frusztráló legnehezebb fokozaton.Alig sérül az ellen hiába van a legdrágább fegyver meg lövedéktípus.
  • bendáj17
    az tényleg nagyon nagy lett, amikor kutatják Shepardöt. Kedvem szótyant újra játszani
  • sanya200
    Na most értem végig az első részen kemény 77h volt a totál 60-as szint kijátszása.És a befejezése még most is nagyon tetszik van olyan mint a 2-é, azzal a különbséggel hogy a 2-ben úgye a többi csapattárs is kiveszi a részét a jóból.De az egynek is nagyon epikus a befejezése főleg mikor nem lehet tudni hogy shepard túlélte-e vagy nem:)
  • Taylor10
    Kösz
  • Gruffersten
    Itt (http://dotyo.fw.hu/) van egy .zip, abban benne van az angol és a magyar.Instal infók a fileban.Innen ''angolosítottam'' én is a CE-met, működik.
  • Taylor10
    Leszedtem valami magyarosítás patchet majd felraktam, és amikor kezdek egy új játékot akkor elkezd töltődni majd lefagy.
  • Taylor10
    A Mass Effect 2 magyarosítását eltudnátok küldeni??Előre is köszönöm.
  • sanya200
    Nekem is mindegy teljesen szinte csak az alapot szoktam használni gyújtó-fagyasztó, néha elviszem garrust a páncéltörő lőszer miatt de azt is csak a játék vége fele kapod meg mikor teljesíted a lojality küldetését.
  • bendáj17
    tök jól leírtad, érdekes én is általában mindenfélét használtam.
  • Calver
    ha szintetikus ellenfelek ellen mész (Talival kapcsolatos küldetések pl) akkor Disruptor a nyerő - ehhez bőven elég ha Zaeed-et cipeled magaddal, és ő adja az egész csapatnak.

Warp Ammo messze túlistenített, mivel shield-ek ellen semmit nem ér - a legjobb választás ezért Incendiary (ha bejön, ahogy meggyulladnak a mobok és nem tudnak semmit csinálni jó pár másodpercig) vagy Armor Piercing (nagyobb sebzés). ezt megfejeled Warp képességgel (Miranda pl), és rögtön ott vagy, h instant lekapod az ellenfelek barrier-jét - ezért tartom feleslegesnek Warp Ammo-t.

ezek közül szvsz AP a nyerő választás - nem csak a magasabb sebzés miatt, hanem mert Garrus egyik képessége, és Garrus bizony szabadidejében rengeteg segget rúg szét... magyarul: a többi képessége is táp és hasznos, és az egész csapatra kiható AP Ammo már csak hab a tortán.
  • Hoz_Hun
    Én meg egyáltalán nem foglalkoztam a lőszerekkel. Amúgy is zavart a világító fegyver így be se táraztam extra lőszerrel. Egyedül a legnehezebb fokozaton szórakoztam vele kicsit. Ha csak egyet lehetne választanom akkor a Warp ammo lenne az.
  • sanya200
    Én azt csináltam hogy mindig olyan társat vittem magammal amelyiknek jó tölténye van.Úgy értem hogy pl mikor le kell rombolni egy droidgyárat akkor garrust és/vagy zaeedet vittem.Ha nagyrészt emberi ellenfelek ellen kellett menni akkor thane-t érdemes a roncsoló lőszer miatt.De ez idő mire kifejleszted a társaknak azt a képességet hogy az egész csapat használhassa a lőszert, meg ez általában a lojális küldetése után elérhető.De szerintem teljesen jó a gyújtó lőszer minden ellen a páncélt átégeti az emberi ellenfeleket meg meggyújtja.meg akár meg is tanulhatod valamelyikét.Plusz ha 60-as karaktert importálsz akkor az eredményeidért cserébe tanulhatsz egy képességet ott is lehet választani pár tölténytípust.
  • Fpocok
    Teljesen attól függ, hogy mit lősz. Általában barrier van, legalább is így emlékszem, szóval az ő lőszere jó. Amúgy én anno úgy csináltam meg insane-en, hogy pluszként megtanultam egyik lőszert, és olyanokat vittem magammal, akiknek volt más lőszere + az az instant sebzés az ellenfelen, már nem tudom mi a neve.
  • Rolly
    A védelmi szintekkel tisztában vagyok, csak sajna mindegyik tölténynek vannak előnyei/hátrányai. ( PL: Páncéltörő töltény ugye páncél/élet ellen, [És igen ennek a nevét kevertem a Warp ammoval] Disztruptor meg ugye pajzs és szintetikusok ellen.) De a warp elvileg ilyen köztes, ezért kérdeztem hogy melyiket érdemes használni, mesterlövészként.
  • Fpocok
    "Warp Ammo - Jack's loyalty power, learned through advanced training. A biotic
    mass effect field keyed into this ammo increases its damage against health
    armor and barriers. Does extra health damage to targets affected by biotics. "

Azt írja ez az ammo armor, barrier és a health ellen jó (utóbbi, amikor nincs már semmi csak a sima életcsíkjük) És ugye amikor lősz valakit, akkor kiírja mije van. Szituáció függő. Az utolsó része, ami plusz sebzést csinál az meg szerintem akkor van, ha egy képességeddel sebzed az ellent, pl felemeled és akkor ha lövöd akkor jobban sebződik.

De már régen játszottam vele, az utóbbit ne vedd kézpénznek.
  • Rolly
    Nem tud segíteni senki?
  • sanya200
    lehet már rég toltam kb 2 hónapja azóta feledtem:)
  • ferenc001
    Wrex Okeera mondja hogy régi, gyűlölt név, nem Shiagurra, őt csak Grunt említi. Kevered egy kicsit a kroganeket, ahogy látom :)
  • sanya200
    Akkor lemaradt a feliratból mert én ilyenre nem emlékszek wrex annyit mond hogy ez egy nagyon régi nagyon gyűlölt név.Ebből is látszik hogy nem a legjobb a fordítás:(
    A képeket köszönöm nekem is van 1-2 amit a netről téptem le azok se tökéletesek de majd csak össze tudok hozni 3-4 képből egy jót.
  • Hoz_Hun
    Wrex faterja meg a kommandos csaj neve csak véletlen. Nem hiszem hogy bármi vérségi kötelék lenne köztük, pláne hogy ezek keresztnevek ha jól tudom. :)
    Az ME2-ben viszont tényleg mondja Grunt hogy "Female Warlord Shiagur", akinek halálát meg is bosszulták.
  • Hoz_Hun
    Sajna szinte képtelenség normális fényképet készíteni az ME2 CE borítójáról. :(
    Ha valakinek megy akkor próbálkozzon.
    A legtöbb baj a megvilágítással van: ha normáis fényviszony van akkor csillog, ha kicsit lejebbveszem tükröződik, ha meg vakut kapcsolok ott a fénypont. Készítettem azért párat, hátha összeraksz valamit ebből meg a már meglévőkből. A lábát külön lefényképeztem mert a többinél igyekeztem oda célozni a vakuval. Az ME1 LCE jobban sikerült azt is mellékeltem.
    borítók
  • sanya200
    A magyar feliratban ez nem volt benne, akkor ezek szerint mondta a 2-ben?Csak én nem vettem észre akkor a feliratban biztos nem volt benne arra emlékeznék.
  • Gruffersten
    Grunt is hangoztatta, hogy ''Female Warlord Shiagur''.
  • Rolly
    Sziasztok. Lenne 1 kérdésem. Mesterlövészként melyik töltény típust érdemes használni? (Mert ha Jack lojális lesz, megkapom a disztruptor ammo-t, és annak a leírásában az van hogy minden védelem ellen jó, és persze fegyversebzés +X%, ez így van?) Vagy esetleg más lenne ideális?
    Köszönöm előre is!
  • Barnez
    Újabb díjat gyűjtött be a Mass Effect 2. Ezúttal a Gamekapocs Év Játéka 2010 díjat. Részemről gratula a Bioware-nek. Már nagyon várom a 3. részt!
  • bendáj17
    igen nagyon sok érdekesség van, én is szinte mindent elszoktam olvasni.
  • sanya200
    Szívesen elolvasnám az anyagot mert érdekel az egyben és a 2-ben is kiolvastam a kódexet is meg valamikor még a bolygók leírását is elolvasgattam, vannak benne érdekes infók.Pl akit a 2-ben shiagur hadúrként emleget grunt az voltaképp egy nőstény krogan ez az első részből derül ki de ezt már említettem azt hiszem.Vagy pl az első részben wrex apját jarod-nak hívják, a 2-ben majdnem ugyanígy hívják azt a kommandós csajt aki okeert ölte meg a gázzal a őt meg jarud-nak hívták:)
    Meg még egy csomó minden van amit észre se veszünk.
  • Hoz_Hun
    Amúgy egyvalamiben jobb az ME1 LCE kiadás az (amúgy igényesebb) ME2 CE kiadásnál: mégpedig a bónusz DVD-ben. Abban viszont nagyon. Az ME1-hez adott bónusz lemez olyannyira sok információt tartalmaz, hogy nem tudtam egyben végigülni. Interjúk, több száz kép, mindegyikhez szöveges megjegyzés a készítőktől, zene, bemutatók, stb. Nagyon sok-sok anyag. Sokan kritizálták is, hogy az ME1-hez képest a ME2 bómuszlemeze a semminél alig tartalmaz többet.
    Ha jól emlékszem az ME1 bónusz lemez nem is sima DVD hanem XBox360-as lemez. Már csak a menüje meg a ki-be kapcsolható ez-az miatt is. Bár szerintem ez manapság (meg annakidején is) megoldható lett volna normál DVD-n. Valószinüleg azért mert amikor kijött az ME1 Xbox360 exkluzív volt és mindenfele hangoztatták (igen a hivatalos fórumokaon, hivatalos BioWare személyek is), hogy PC-s változat nem lesz.
  • bendáj17
    nem rossz jól néznek ki. :)
  • vg
  • sanya200
    Találtam egy egész jó kis videót remélem tetszik, szépen össze lett vágva a hanganyag bár a kép lehetne jobb minőségű is:)
    Talán egyszer én is csinálok valami hasonlót.Mondjuk már haverom rám szólt hogy nem Fan vagyok már hanem megszállott, azt hiszem igaza van:)
  • sanya200
    Csak shepardról kell úgy hogy minden látszódjon rajta de a 2. részről kéne nem az 1-ről bár arról is csinálhatsz.Akkor legyen úgy hogy az első résznek mind a 2 feléről a 2. résznek meg csak shepard-ről.
    Valami ilyesmi minőségben hogy látszodjon teljesen a lába is, a fényviszonyokon múlik az egész tulajdonképpen csak ne legyen a shepen fény mellette lehet csak rajta ne mert akkor ps-el nem tudom rendesen megcsinálni.És köszi jó lesz este is persze nem sürgős.

Esetleg azon gondolkoztam hogy ne csináljunk egy saját rajongói oldalt a játéknak?Ahova lehetne feltenni minden mass effect szériával kapcsolatos videókat képeket...stb.Én benne lennék ha ti is.
  • Hoz_Hun
    Persze le tudom fényképezni, de csak estefele, mert akkor érek haza a melóból. Azt nem tudmon milyen felbontású. Gondolom az előlap és hátlap is kell? Az ME1 fém borítójáról is csináljak?
  • sanya200
    Gondolom csak boxra volt ez a kiadás, legalábbis pc-re nem találtam ha esetleg lenne és tudjátok hol lehet beszerezni szóljatok meg szeretném szerezni, nekem csak a gyémánt kiadás van meg de már kezd a lemez gajra menni szóval be kéne szerezni megint.Digitálisan azt hiszem meg nem lehet letölteni, legalábbis nem ingyen nem úgy mint a 2. rész esetében.
    Apropó szeretnék kérni egy szívességet, talán tőled Hoz_Hun , gondolom megvan a 2. rész ce kiadása.Nos nekem kéne egy nagyon jó minőségű kép a fém borítóról nagy felbontásba,látom van fényképeződ nem tudnád lekapni?
    Mondjuk nem tudom mekkora vagy milyen van de 1600-as felbontású vagy nagyobb kéne.A neten keresgéltem róla képet de csak olyat találtam ami nem egészen jó a fényviszonyok miatt, a lényeg hogy ne tükröződjön mert fel szeretném használni a képet(shepard kell).Nekem is megvan a ce kiadás csak épp fényképezőm nincs csak a telón az meg nem a legjobb.
    De ha más meg tudja csinálni nekem az is jó lényeg hogy szemből legyen csinálva fektetve ha értitek.
  • Hoz_Hun
    Ezt még az ME egyhez gyűjtöttem be anno. Most az ME2-vel már jóval bővebb a paletta. :)

Az ott oldalt Mass Effect-es poló N7 jelzéssel meg csíkkal, csak lemaradt hehehe.
  • Hoz_Hun
    Olyannyira volt, hogy nekem ez van meg. Itthon nem lehetett megkapni, úgyhogy Angliából rendeltem meg. Az érdekes az, hogy Angliából postaköltségestül volt annyi, mint itt a simma. És ez nem vicc.
  • bendáj17
    jól nézz ki az biztos.
  • Shiwo
    ah so..akkor ez volt a gond
  • Calver
    Thane nem technikus - csőbe Tali, Legion, vagy Kasumi az ideális, mindenki más egy fejen keletkezett új lyukon fog a kis kalandja után lélegezni. rövid ideig. nagyon rövid ideig.
  • Shiwo
    esetleges spoiler

mitől függ, hogy ki marad életben a végén ? nálam maxon volt a hősiesség, minden csapattag hűséges volt, a fejlesztések közül tán a mesterlövész puska nem volt meg teljesen..

a végén Thane-t küldtem a csőbe, s mikor segített bezárni az ajtót, akkor fejbe lőtték.. mindenki más életben maradt végül.. csak nem tudom, hogy min múlott az ő halála, úgy tudom, lehet olyan vége is, hogy mindenki túléli