Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Lenne egy kérdésem? Az árnybroker DLC-t, hogy érdemesebb végig vinni? A végjáték elött vagy után?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Néhányat kiemelnék (sorrendben: alap, ME 1 fordítás, ME 2 fordítás, regény fordítás)
Quarian - Kvarián - Kvári - Quarián
Keeper - Õrzõ - Gondnok - Fenntartó
Destiny Ascension - Végsõ Menedék - Sorsszerû Felemelkedés - Végzetes Mennybemenetel
Meg volt egy dolog, amin megütköztem: "raiderek" o.O csak tudnám, hogy miért nem a "fosztogatók"-t használták, semmi nem indokolta, hogy ne használják, szerintem teljesen illik a szövegkörnyezetbe.
No mindegy, lényeg a lényeg, hogy nagyon jó a könyv, és a fordítás is nagyon jó lett, ha nem vesszük figyelembe, hogy kapunk egy 3. szószedetet 😛
Tényleg olyan macerás lenne a leendõ Mass Effect fordítókat leültetni a játék elé, és megmutatni az ott használt fordításokat? Az elsõ rész tökéletes lenne, az nagyon jóra sikeredett. Ja, és itt szeretném kijavítani egy tévedésemet, amikor azt írtam, hogy a második részben helyesen fordították a fajneveket, mert NEM! Ugye engem (mint szerintem a fordítókat is) megtévesztett a Salarian, Quarian-nál az "ian" végzõdés, és ugye a nemzetekbõl indultam ki... igen ám, de a masseffect.hu-n Blasto felhívta a figyelmem egy apró részletre... ezek faj elnevezések.
Sokáig morfondíroztam, és végül rájöttem, teljesen jogos volt... a hangsúly nem az "ian" végzõdésen van, hanem az "an" végzõdésen:
humAN, turiAN, quariAN, salariAN
No ennyit egyelõre a fordításokról 😊 Aki még nem vette meg a könyvet, és van rá kerete, az mindenképp vegye meg! 😊
Most adeptussal tolom és ha mondjuk szinglaritás+dobás vagy emelés+dobást használok akkor kiszáll a pályáról és csak sokára vagy egyáltalán nem halnak meg, mert pl. az árnybórkeres DLC-ben amikor ott a szálloda elõtti nyitott terület, akkor amikor folyamatosan jönnek a "kamionok" nem jöttek mert ugy érzékelték mintha az elõzõ csapat (0akiket többnyire kilöktem a pályárol) élnének, így nem tudtam ezt a kombit használni :S
A másik meg amikor pakolom a képességeket, akkor amikor kiraokm a felsö gyors sorra akkor nincs semmi de h ott a gyors soron akarom felcserélni a sorrendet, akkor mindig kifagy :S
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Van valami észrevételetek a logonscreenel kapcsolatban érdekelne a véleményetek/kritikátok hogy mit lehetne még kihozni belõle.
http://g4tv.com/videogamedeathmatch/battle/33/
Telepítése nem nagy kunszt én a tuneup utilites 2010-et használom azzal csak megkeresitek a képet és ennyi a hang az meg az óta mellett a hangszórót megnyitjátok pl lejátszóeszközök (mindegy más is jó),és ott hangok fül ott a felsorolásnál meg kell keresni a ki és bejelentkezõ hangot majd cserélni, ja majd elfelejtettem ahhoz hogy tökéletes legyen ki kéne cserélni a windowsban a felhasználó képet a kis képre ami földet ábrázolja úgy a legjobb szerintem de nem muszáj.
Na sok a szöveg itt a kép így néz ki a bejelentkezõ kép a minõségért bocsi csak telóval tudtam mert ott ugye nem megy a fraps.
így nagyban csak föld nélkül:
Itt a letöltõ link
letöltés
Az elõzõ írásod nem is figyeltem. Lehet hogy igazad van abban ha kis adagot kap akkor gyorsabban múlik a hatása.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Itt a bizonyíték:
2:50-nél látszik
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Egy kérdés a játékkal kapcsolatban: amikor a Horizontra megyünk ott Ashly-t megcsípi egy olyan rovar és megdermed Ash, de a végén mégis találkozunk vele. Mitõl lehet ez? Lehet hogy a Szövetség kifejlesztett valami ellenszert?
Ez van nem figyeltem úgy emlékeztem hogy megrendeltem közbe meg mégse😊
De már leadtam és ugyanannyi mintha elõrendeltem volna végûlis elõ is volt csak nem mégse értitek😊
És tényleg szavazzunk a kedvencünkre mert az SC2 erõs ellenfél! Amúgy ahogy összevetettem a rész százalékot általában az ME magasabb arányban verte az ellenfelét mint az SC.
1. forduló: ME2 83% | SC2 64%
2. forduló: ME2 84% | SC2 77%
3. forduló: ME2 65% | SC2 53%
4. forduló: ME2 61% | SC2 65%
Persze itt nem látszik hogy melyik játék ellen de aki meg akarja kukkolni akkor erre tessék.
"Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, nem önmagát."
Úgy nagyobb esély lenne, ha ezeket az észrevételeket, angolul, a social.bioware.com oldalon az illetékes fórumban tennék közzé 😊 A BioWare többnyire hallgat a rajongóira...