Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Közben, szerintem Illium után. Akkor a legpraktikusabb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hali!

Lenne egy kérdésem? Az árnybroker DLC-t, hogy érdemesebb végig vinni? A végjáték elött vagy után?
A válaszokat elõre is köszönöm!

nálam is szinte így van. hamar meglehet szokni.

Sziasztok lenne 1-2 kérdésem, nem rég volt szó egy mód-ról amivel a játékban a kamerát is lehetett irányítani meg idõ lassítani paragorn/renegade pontokat állítgatni, ez egy ini fájl volt csak már nem tudom mi a neve.Ha valaki tudja szóljon, csak mert akarok egy normandy-s hátteret és kéne a kamerakezelés.

Nekem is csak akkor kell ha pl új képességet tanulok mert akkor össze-vissza rakja, megvan egy sistéma amit már megszoktam ilyen pl hogy a pajzs az az 5-ös gomb újraélesztés a 6, lõszer 1-2 emelés vagy valami támadás az meg 3-4-es gomb, így nem kell megállítani mert fejbõl tudom õket.igaz most adeptel kezdtem el még szokni kell hogy melyik támadás melyik gomb de az hamar megy pár h játék és már meg is jegyeztem.

nekem is szokott olyan lenni nem is nagyon pakolgatom.

képregény=regény

Ja, amúgy végigolvastam a képregényt, szerintem egész jó lett a fordítása, és csak azért egész jó, mert megint kaptunk egy új szószedetet... 😞

Néhányat kiemelnék (sorrendben: alap, ME 1 fordítás, ME 2 fordítás, regény fordítás)

Quarian - Kvarián - Kvári - Quarián
Keeper - Õrzõ - Gondnok - Fenntartó
Destiny Ascension - Végsõ Menedék - Sorsszerû Felemelkedés - Végzetes Mennybemenetel

Meg volt egy dolog, amin megütköztem: "raiderek" o.O csak tudnám, hogy miért nem a "fosztogatók"-t használták, semmi nem indokolta, hogy ne használják, szerintem teljesen illik a szövegkörnyezetbe.

No mindegy, lényeg a lényeg, hogy nagyon jó a könyv, és a fordítás is nagyon jó lett, ha nem vesszük figyelembe, hogy kapunk egy 3. szószedetet 😛

Tényleg olyan macerás lenne a leendõ Mass Effect fordítókat leültetni a játék elé, és megmutatni az ott használt fordításokat? Az elsõ rész tökéletes lenne, az nagyon jóra sikeredett. Ja, és itt szeretném kijavítani egy tévedésemet, amikor azt írtam, hogy a második részben helyesen fordították a fajneveket, mert NEM! Ugye engem (mint szerintem a fordítókat is) megtévesztett a Salarian, Quarian-nál az "ian" végzõdés, és ugye a nemzetekbõl indultam ki... igen ám, de a masseffect.hu-n Blasto felhívta a figyelmem egy apró részletre... ezek faj elnevezések.

Sokáig morfondíroztam, és végül rájöttem, teljesen jogos volt... a hangsúly nem az "ian" végzõdésen van, hanem az "an" végzõdésen:

humAN, turiAN, quariAN, salariAN

No ennyit egyelõre a fordításokról 😊 Aki még nem vette meg a könyvet, és van rá kerete, az mindenképp vegye meg! 😊

Az a legjobb, amikor "rosszul lépsz" és felkerülsz egy láthatatlan fal tetejére, és beragadsz... aztán jöhet a "játék betöltése" 😛

Szintúgy ezek a problémák nálam is vannak bár nálam csak a pakolásos rész volt eddig gond ott azt szoktam hogy felül pakolgatom õket sorrendbe más megoldás nincs.

JethroHUN
Ez nem újdonság, nekem akkor is kifagy ha csapattárs skilljét akarom oda felrakni, és igen a pályáról kirepülõ ellenfél nem hal meg, így akadtam megy egyszer Arkangyal küldetésben.

Doom 4
Na én viszont észleletem egy hibát.
Most adeptussal tolom és ha mondjuk szinglaritás+dobás vagy emelés+dobást használok akkor kiszáll a pályáról és csak sokára vagy egyáltalán nem halnak meg, mert pl. az árnybórkeres DLC-ben amikor ott a szálloda elõtti nyitott terület, akkor amikor folyamatosan jönnek a "kamionok" nem jöttek mert ugy érzékelték mintha az elõzõ csapat (0akiket többnyire kilöktem a pályárol) élnének, így nem tudtam ezt a kombit használni :S
A másik meg amikor pakolom a képességeket, akkor amikor kiraokm a felsö gyors sorra akkor nincs semmi de h ott a gyors soron akarom felcserélni a sorrendet, akkor mindig kifagy :S

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Megjött a könyv😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Nagyon oda vagytok ezért a szavazásért látom de így is úgyis üt a mass effect 2.Bármely mai játéknál jobb nem hiába kapta meg az év játéka díjat pedig még nincs is év vége.
Van valami észrevételetek a logonscreenel kapcsolatban érdekelne a véleményetek/kritikátok hogy mit lehetne még kihozni belõle.

Doom 4
lol itt a kommenteknél valaki így ezt irta "Mass Effect 2 core gameplay is FPS"... Ez mégis hol FPS???? Max TPS de nem FPS XD

az nagy kár de mindegy megyünk szavazni.

Afene 😊 mindegy, attól még menjetek szavazni 😄

lolSL
csak akkor nyerhetsz ha usa-ban élsz.

A szavazáson a ME2 vezet 55%-al, SC2 45%-n. Ha még nem szavaztál, szavazz MOST! (micsoda reklám duma 😄 amúgy a szavazók között 10 XBOX 360 és 10 PS3 kerül kisorsolásra - az adatok kinyerhetõek az oldal forráskódjából) 😊

http://g4tv.com/videogamedeathmatch/battle/33/

Gyerekek itt a beígért logon screen remélem tetszik csináltam hangot is hozzá igaz van a szöveg mögött háttérzene is de mivel nem értek a hanganyag szerkesztéséhez így maradt kértem fórumban hogy valaki szerkessze meg hogy ne legyen háttérzene ha megkapom felrakom ide is már ha elnyeri a tetszéseteket a témáját tekintve ez az elsõ részbõl van.
Telepítése nem nagy kunszt én a tuneup utilites 2010-et használom azzal csak megkeresitek a képet és ennyi a hang az meg az óta mellett a hangszórót megnyitjátok pl lejátszóeszközök (mindegy más is jó),és ott hangok fül ott a felsorolásnál meg kell keresni a ki és bejelentkezõ hangot majd cserélni, ja majd elfelejtettem ahhoz hogy tökéletes legyen ki kéne cserélni a windowsban a felhasználó képet a kis képre ami földet ábrázolja úgy a legjobb szerintem de nem muszáj.
Na sok a szöveg itt a kép így néz ki a bejelentkezõ kép a minõségért bocsi csak telóval tudtam mert ott ugye nem megy a fraps.

így nagyban csak föld nélkül:

Itt a letöltõ link

letöltés

Doom 4
Ja amúgy a közelharc; valami olyan közelharci rész kéne, (tudom nem errõl szól a játék, de ilyen is van a világban) hogy minimum 3-4 mozdulat egymás után és az ellenfelek is tudnak így ütni, illetve védekezni ha jó idõben nyomod meg a gombot. Illetve jó lenne valami kivégzés is. Mondjuk ha Inflintatorral taktikai álcázásban oda mész valaki mögé akkor instant kill ként eltöröd a nyakát, de ezt akármelyik kasztal meg lehetne csinálni, csak az ember mögé kell jutnod.

igen én is így tudtam lehet tényleg elmúlt a hatása.

Mordin se tud biztosat mondani 😄

Az elõzõ írásod nem is figyeltem. Lehet hogy igazad van abban ha kis adagot kap akkor gyorsabban múlik a hatása.
Igen, én is emlékszem rá. Valószinüleg a "bogarak" távoztával múlik a hatása. Kérdezd meg róla Mordint, elvégre õ az orvos. 😄

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

De megdermed. Számtalanszor végig vittem már így tudom 😊

Itt a bizonyíték:

2:50-nél látszik
Ja hogy az elsõ regény megyarul. Angolul megvan, olvastam régebben, de akkor megveszem magyarul is. Csak rendelésre lehet kapni vagy jön boltba rendesen?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Biztos kis adagot kapott és elmult a hatása. 😊

JethroHUN
Nem dermed meg, fut tovább. Biztos jól emlékszem de majd ha megjön végre az egerem akkor úgyis újra játszom a javított magyarosítással.

Milyen képregény? Ami angolul megjelent?

Fenrir
Ez egy baromi jó kérdés, ez nekem is már feltûnt.

A halál csupán a kezdet...

Szerintem is elég rossz ez az összeállítás, de remélem hogy a döntõben nyer a ME2, természetesen szavaztam is rá 😊

Egy kérdés a játékkal kapcsolatban: amikor a Horizontra megyünk ott Ashly-t megcsípi egy olyan rovar és megdermed Ash, de a végén mégis találkozunk vele. Mitõl lehet ez? Lehet hogy a Szövetség kifejlesztett valami ellenszert?
Már tudom mér nem jött meg.Nem rendeltem meg illetve beraktam a kosárba és úgy maradt me közbe dolgom volt letettem tálcára az ablakot majd egy fél óra múlva bezártam mert elfelejtettem hogy nem adtam fel😊
Ez van nem figyeltem úgy emlékeztem hogy megrendeltem közbe meg mégse😊
De már leadtam és ugyanannyi mintha elõrendeltem volna végûlis elõ is volt csak nem mégse értitek😊

JethroHUN
Elég hülye összeállítás, és nagyon nagy kamunak tûnik az egész? SC2 hol jobb mint az AC2 ??? de ilyen elõre eltervezett összeállításokat, nagyon látszik h direkt tolják az a szemét sc2 elsõ helyre.... 0 gagyi játékokkal rakták párba, azoknál minden jobb. Ez is mi ac2 vs black ops Semmi értelme sincs nem is egy kategória, mintha a wowot akarnád össze hasonlítani Dragon Age-el, ott is a wow nyerne mert sokkal többen "játsszák" pedig lényegesen szarabb minden téren. <#levele>ha ez a lista szabja meg melyik a legjobb játék...<#fejvakaras>

megjött nekem is, megyek is érte a postára.
Nekem is megjött a könyv <#worship>
Doom 4
Már nekem is megvan a könyv anya azt mondja hogy 11 és fél egy között érkezett meg a könyv de csak most értem haza. <#rinya>
És tényleg szavazzunk a kedvencünkre mert az SC2 erõs ellenfél! Amúgy ahogy összevetettem a rész százalékot általában az ME magasabb arányban verte az ellenfelét mint az SC.
1. forduló: ME2 83% | SC2 64%
2. forduló: ME2 84% | SC2 77%
3. forduló: ME2 65% | SC2 53%
4. forduló: ME2 61% | SC2 65%
Persze itt nem látszik hogy melyik játék ellen de aki meg akarja kukkolni akkor erre tessék.

de jó neked nekem még nincs meg majd meglesz.

Nekem is már itt csücsül a kezemben a kicsike 😊

Én meg csak a jövõ hétre kértem a kézbesítést (pénzügyi okok miatt).

"Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, nem önmagát."

nekem még nem sajnos😞

Ja, és menjetek szavazni! A Star Craft 2 és a Mass Effect 2 a döntõs! Segítsük gyõzelemhez a ME2-t!!! 😊

Most kaptam a fülest otthonról, hogy megjött a ME regény! 😄 juppííí 😊

Doom 4

tényleg elég érdekes

én is szoktam nézelõdni rengeteg rajongói kép van fent amiket néha feltudok használni a PS-hez.

Én bevállalom, úgyis szoktam idõnként irogatni oda. 😛

semmi akadálya összeírja mindenki az ötleteit majd aki jól tud angolul leírja a hivatalos fórumon más megoldás nincs.

Nos, mivel a Mass Effect hivatalos magyar Facebook oldalán is kikerült ez a link, talán eljut az érintettekhez, bár kevés rá az esély (mivel az oldalt az EA magyar munkatársai üzemeltetik - legjobb tudomásom szerint) 😊

Úgy nagyobb esély lenne, ha ezeket az észrevételeket, angolul, a social.bioware.com oldalon az illetékes fórumban tennék közzé 😊 A BioWare többnyire hallgat a rajongóira...

biztos de ahhoz le kell szedned szerintem az angol verziót a lokalizált verzióban nincs benne a német azt hiszem, utána meg felrakod a hungarian patchet nekem legalábbis van egy ilyen telepítõs változat.Ami csak a feliratot rakja be.