19778
  • Szthomas
    Érthető! Mellesleg nem gondoltam én véresen komolyan ezt a Star Wars hasonlítást:D Nincs amúgy különösebb probléma a Normandy SR2-vel, bár remélem EDi ellenére kapunk majd rá legénységet a harmadik részben, mert egy üres hajón sétálgatni...
  • bendáj17
    van ez így, én is elkezdem tolni a játékot.
  • sanya200
    Én most őrszemmel tolom.A múltkor elkezdtem faszival is de 10 perc után ráuntam:(
  • bendáj17
    igazad van nem kell ahhoz dlc. Voltam már női harci adeptus, férfi is meg katona is, őrszem is, de sebaj most majd leszek mérnök. :)
  • Kopiati
    Star Wars még mindig rossz példa, mert nem sci-fi:)

Itt inkább Star Trek jellegű űrcsaták vannak, mert hogy mondjam, a számítógépek miatt, mindig találat van, és a kis egyszemélyes űrhajókon nincs akkora hangsúly (Star Trekben, igazából nem is emlékszem, hogy lennének) itt pedig korlátozottan használják őket, mert egy aktív védelmi rendszer, mint a guardian leszedi őket pikk-pakk. guardian rendszert sztem nem nagyon lehet majd látni, mert a csúnya ellenség nem torpedókat és egyéb fizikai tárgyakat lő ide-oda, hanem ilyen-olyan forró plazmát stb. A begyűjtők is simán el tudták volna intézni azt az egy darab lövést:) Meg az sr1-et sem vágja szét a begyűjtő sugár, ha nem energia jellegű fegyvereket használnak.
  • Szthomas
    Én lépek! Jó éjt mindenkinek! Holnap ugyanitt!
    Addig is: May the Guardian system be with us!
    Egyszóval ideje bemelegíteni azt a fránya Guardian rendszert!
  • Szthomas
    Én is bízom benne, hogy az SR2 megcsillogtatja majd fegyver és taktikai arzenálját, mert a végső csatában nem hiszem, hogy megengedheti azt a luxust, hogy percekig hajkurásszon vadászgépeket...
    Mellesleg, ha olyan sok elhárító és támadó rendszer van rajta, akkor miért nem használta? EDI-nek túl sok volt az infó? Na jó, félre a tréfával. Régen nézegettem már a kódexeket és a wikit. Csak azért mondtam, amit mondtam, mert a legutolsó végigjátszásom során ezek az észrevételeim támadtak. Újra átolvasgatom majd az ide tartozó részeket, de szerintem nem sokat fog változtatni az álláspontomon. A halálcsillagról is írtak sok szépet, aztán mégis leszedte pár x-wing és y-wing...
  • Pares
    Amint írtam, én speciel nem tartom kizártnak, hogy kissé átrendezik a belteret, hiszen hely az van még akár mennyi...
  • Pares
    Már nem azért, de konkrétan egy alkalom volt, amikor kis méretű célpontok ellen kellett küzdeni. Az is a végén volt, és ráadásul törmelékek közt. Ráadásul azért azok az Occulusok jó nehéz célpontok, hisz nagyon gyorsak, kicsik, és céljuk sem az, hogy lelőjék a hajót (így nem is körülötte mozognak), hanem rögtön átfúrják magukat a pajzson. A végső jelenetben látszik is a hatalmas tátongó lyuk a hajó rakterében, és ezt a lyukat is ez a bizonyos "légkör és nyomás tartó" pajzs takarja be (ugyan olyan kék árnyalatú pajzs, mint amilyen a Citadellba való landoláskor is látható).
    Mellesleg pedig mindkét Normandy fel volt/van szerelve a GARDIAN rendszerrel, ami egy lézeres védelmi rendszer különféle rakéták/torpedók és kisebb járművek ellen (olvasd el a wiki-t). Szóval védelem az van akár mennyi, csak eddig még nem is volt lehetősége egyik Normandynak sem kipróbálnia. Reméljük a 3-asban lesz pár nagyobb csatajelenet is, ahol ez a GARDIAN rendszer is megmutatkozik végre...
  • Szthomas
    Helyes érvelés! Nem igazán emlékszem, hogy ezt említették volna, bár az tény, hogy a Citadelen tényleg volt ilyen pajzs a hangároknál. Ennek ellenére az SR2-es különálló raktárfedélzete jobban bejött elszeparálva, mint ha összevonták volna a gépházzal.
  • Pares
    A-A. Nézd csak meg a Citadellba való landolást az első részben. Ott is olyan pajzsot használnak, ami "megfogja" a légkört, így nincs szükség nagy csapóajtókra meg nyomáskamrákra. Gondolom a Normandy SR-1-en is ilyen volt. És azt hiszem, ez benne volt a Kódexben is.
  • Szthomas
    Lehet hogy úgy akarták mondani, hogy mindenki túlélte, aki számít..
    Ha így van, akkor ez elég demoralizáló...
  • sanya200
    Mondjuk azt bírtam hogy az egyben a hajón 22 embert számolta kb össz-vissz a 2-ben meg amikor megvizsgálom a roncsot 20 dögcédulát kell keresni, de akkor hogy jutott ki a legénység többsége? Akkor ha 20-an meghaltak legalább 50 embernek kellett volna lennie de a fele se látszott a hajón.
  • Szthomas
    A Mass Effect 2 során bebizonyosodott számomra, hogy a Normandy SR2 alkalmatlan a kis méretű célpontok hatékony és gyors megsemmisítésére. Akár több kört is meg kell tennie, mire be tuja fogni a célpontokat. Ezért is írtam a forgatható oldalsó ütegeket és egy plusz vadászt, mint megoldást. A végső csatában az oculusok elleni harc kicsit olyan volt, mint ha a Star Wars-ban a halálcsillaggal próbálnál meg leszedni egy x-winget! Kicsit körülményes...
  • Szthomas
    Az SR2 nekem is bejön, bár pár helyen átszabnám a belsejét, néhol túl sok a kihasználatlan hely. Az oldalsó kilátó termekből például kiváló ágyúvezérlő helység lenne. Azaz mind a két oldalon lenne egy forgatható üteg, amely kisebb célpontok ellen (főleg vadászgépek) lenne bevethető. Ezáltal nem kellene állandóan attól tartani, hogy már megint ki lohol utánunk és hogyan fordulunk vele szembe, hogy tüzelhessünk. Mellesleg a raktár sincs igazán kihasználva. Egy vadászgép simán elférne még benne, így ha valami izgága vadász vagy felderítő ütne rajtunk mi magunk kaphatnánk szét az arcát a vadásszal...
  • Szthomas
    Az SR1 tényleg küzdött pár technikai és dizájn problémával. Számomra például az egyik ilyen, hogy a reaktort csak a "hangáron"(raktáron) keresztül lehet elérni. Ez annyiból érdekes, hogy amennyiben a hajó leszáll egy bolygóra ahol a légkör nem belélegezhető, és a Mako rámpája nyitva van (például áru pakolás, vagy hasonlók) a rektor terem csak "szkafanderben" közelíthető meg a hajó felsőbb szintjeiről. Ez azért elég kellemetlen lehet. Én a liftakna alsó ajtajának helyét megváltoztattam volna, hogy a rektorhoz és a hozzá tartozó gépházhoz vezessen és onnan lehessen légkamrás rendszeren a raktárba jutni. Csak egy példa...
  • Pares
    Egyébként szerintem nem lesz több űrhajónk. Az SR-2-est azért tehették bele, mert az SR-1-nek volt néhány dizájn hiányossága, mint a WC, a személyzet elszállásolása, konyha, meg ilyenek. Persze nem zárom ki a lehetőségét, hogy átcsinálják az SR-2-est belülről, hogy még pár extra cuccot hozzátegyenek. Bár én maximálisan meg vagyok vele elégedve...
  • Pares
    Ha nem a hajtóművet nézzük, hanem azt a részét, ahol a személyzet van, tehát a közepét, akkor látszik, hogy az SR-2 tényleg megvan vagy 2x nagyobb. Tehát az a rész, amit mi bejárhatunk, 2x (vagy még többször) nagyobb lett...
  • Szthomas
    Ezt a topikot ismeritek?
    http://social.bioware.com/forum/1/topic/128/index/1294695/1

Csak azért, mert most találtam rá és úgy nézem van egy-két érdekes textúra mód, például Miranda szökés-barnás hajjal, stb...
    Ruhákat is átterveznek, szóval szerintem sasoljátok meg! Nekem ez is újdonság (lehet sűrűbben kellett volna nézegetnem a BioWare fórumot)
  • Szthomas
    Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy kicsit rövidre sikerült Miranda "története"? Ha emlékeim nem csalnak Ashley-vel jóval többször és több dologról lehetett beszélgetni a ME1-ben! Javítsatok ki, ha mégsem...
  • Szthomas
    Jaja! Főleg a tömegét emlegették, mármint hogy majdnem a kétszerese...
  • sanya200
    hosszra mondjuk ja de az sr2 sokkal vastagabb meg nehezebb legalább 1.5x.
  • Szthomas
    Az SR1-nek piszok hosszúak voltak a hajtóművei...
  • Szthomas
    A Normandy-k méretarányát erre alapoztam (BioWare fórumon volt fenn):
    http://img198.imageshack.us/f/normandysr1sr2sizechart.jpg/
  • sanya200
    Én is szívesen találkoznék pár régi szereplővel.Mondjuk pl akiket megmentettem.
    Amúgy csak 1 dlc lesz hozzá még elvileg.De eddig mindig úgy volt hogy 2 nagyobb között volt egy kisebb is.Remélem kapunk egy kicsit is valamikor majd utána az úccsó dlc-t.Jó lenne pár skin is az alapok már nagyon uncsik az n7 armorra kéne pár skin vagy mittudomén.Fegyverből van elég az nem kell.egyébként azt meg lehetne csinálni hogy egy patch formájában megkapjuk a kicsit jobb grafikát volt már rá példa más játéknál.A liaras dlc amúgy ha emlékeim nem csalnak a második lett az év dlc-je szavazáson.Meg is érdemli végre nem volt benne üresjárat(értsd hammerhad rész), és végig ment a pörgés csak lehetett volna kicsit hosszabb.Ha csak 1h-val is az is sokat számított volna.
  • Szthomas
    Viszont nem lenne olyan vészes megcsinálniuk. Elővennék az első rész modelljeit, pár új effekt, némi változtatás a pályán és kész is van...
    Pár órával még biztosan ki lehetne tolni az ME2-őt. Vagy valamilyen küldetés során visszatérni az Omega 4 relé mögé. Simán el tudnám képzelni. A hajó alkalmas rá és a Lair of the Shadow Broker-ben maga a Shadow Broker említett is valamit arról, hogy a mi IFF-ünket felhasználva értékes cuccokat szereztek a robbanás után maradt "törmelékből". Javítsatok ki, ha mégsem így volt, de nekem ez rémlik (persze én a begyűjtők bázisának elpusztítása után toltam ezt a DLC-t)
  • Szthomas
    Sziasztok újra. Remélem lesz még jó pár DLC a Mass Effect 2-höz, főleg ha olyan kaliberűek lennének, mint a Lair of the Shadow Broker! Vicces, mert nem is igazán érdekelt ez a DLC, de most már bátran kijelenthetem, hogy az egyik kedvencem. Olyan DLC sem lenne rossz, amiben a ME1-ben megismert rendszereket és bolygókat is hozzácsatolnák a ME2 világához, például Feros-t. Én példáúl szívesen megnézném hogy mi változott azóta. Közben megismerhetnénk pár új karaktert és lehetne csinálni pár mellék küldetést. Mondjuk erre nem sok esély van...
  • sanya200
    Nem tesz semmit.
  • sanya200
    Nem tesz semmit.
  • adam0615
    Köszönöm a helyesbítést :)
  • sanya200
    Az nem bug, az csak akkor következik be ha az utolsó lövés fejen éri és leesik.Akkor bekapcsol az önmegsemmisítő, azt hiszem benne is van a kódexben.Érdemes kihasználni a lehetőséget főleg ha 2 nehéz mech támad akkor ha egymás mellett vannak és a másiknak már nincs pajzsa és leszeded a fejét akkor a másik is megpusztul a robbanásba.Ha volt a másiknak pajzsa akkor is lesérül elég durván.
  • sanya200
    Hát nem biztos hogy a köv. és egyben utolsó dlc a történet lezárása után játszódik de a lehetőség persze megvan.Ha úgy fejezted be hogy nem zártad le a storyt hanem folytatod akkor játszhatod utána is.
  • adam0615
    Már régebben is észre vettem egy bug szerűséget(bár lehet hogy nem az), de eddig nem írtam le. Megöltem egy nehéz mech-et és az utána csinált még egy atomrobbanást. XD
  • JethroHUN
    Én inkább már olyan dlc-t akarok amit pont a végigjátszás utánra helyeznének időben, h haladjuk az ME3 felé :))
  • sanya200
    Nem kell ahhoz dlc hogy újrajátszd:)
    Játsz másik karakterrel vagy másik nemmel.Most tolom megint ki tudja már hányadszorra.
  • bendáj17
    mindenképp érdekes mindkettő. Jó lenne egy dlc már játszanám újra.
  • sanya200
    Nem tudom nekem nem tűnik méretarányosnak, ha megnézed a kabinban mind a 2 makettet látszik hogy az sr2 minimum 2x nagyobb itt nincs akkora különbség.De lehet csak én látom rosszul.
  • Szthomas
    Elég furcsa ez a Normandy SR3 rajongói terv, de végül is nem rossz:
    http://wallbase.net/wallpaper/888488

Ja meg még ez az ami nagyon tetszik, mert méretarányosan egymás mellett van a két Normandy:
    http://wallbase.net/wallpaper/586227
  • bendáj17
    nagyon durván nézz ki az biztos, el kellene egy itthonra :)
  • mike01010101
    Fegyver