Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doom 4
Igen de ah nem lennének a konzolok, akkor már ott lenne a legtöbb gép, mert a hardver gyártóknak még többet kéne fejlesztenie, hogy lepipálják egymást, és minél több lenne a hardver, annál olcsóbbak lennének, mert így az árban is versenyeznének, sõt valószínûleg nem csak két nagy VGA gyártó lenne hanem lehet, hogy 4 és akkor meg még nagyobb lenne a verseny.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

penge96
Nah jah, de nem mindenkinek van olyan gépe, hogy CGI szerû grafikát futasson, épp ezért van akkora sikere a konzoloknak.

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Doom 4
Tudom hogy nem rám mondtad bocsi, csak mostanában kicsit ingerlékeny vagyok (nõk), de szerintem sanya ezzel nem a PC-t akarta lehordani, ez úgy jött, hogy ahoz képest ronda, amihez képest lehetne, ha a konzolok nem fognák vissza, még akár az is lehet, hogy majdnem CGI szerû grafikával játszhatnánk.

penge96
Ki mondta, hogy te mondtad?
" ˆ sanya200
ma 17:36 | privát | válasz erre | #13308
Úgy lehetne növelni esetleg az eladási számot a konzolok ellen hogy pc-n többet kéne nyújtson a játék, már nem azért de szerintetek a pc-s grafika miért ilyen ronda?"

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Doom 4
Ki mondta, hogy a konzol szebb?? Épp arról volt szó sztem, hogy a konzol fogja vissza a PC-t!

Itt nem arról van szó igazából hogy csak grafika de ez is hozzátartozik a játékhoz és azért valljuk be egy me2 elég randa lenne egy quake3 motorral.De az eladások miatt kéne valami elõny a box ellen mert így nem biztos hogy a pc mellett dönt valaki a vásárlásnál.Meg rengeteget dob egy játékon ha szépen néz ki igazából szerintem a me2 lehetne kicsit realisztikusabb. Így is szép a grafika de nem relativisztikus vegyük például a gears of war-t ugyan ezzel a motorral készült mégis teljesen más képet fest, igazából nekem a nõi arcok nem tetszenek benne mert elég randán néznek ki a hajról nem is beszélve, talán jobb lett volna egy gears féle engine vagy nem tudom.De a heavy rain is baromi jól néz ki mármint a karakterek arcának kidolgozása terén.

penge96
Nah, még utoljára a konzolos grafika "szépségéhez" visszatérve.
A napokban jelent meg egy vadonatúj játék Xboxra. A grafika a leghiperszuperebb csoda TV-n is ocsmány, mint rengetek konzolos játéknál.
Ha nekem nem, higyj a szemednek:
kép1
kép2

penge96
Az meg megint egy másik dolog, hogy ha a grafikát néznék az emberek a játékoknál, akkor senki sem játszana olyan fantasztikus játékokkal mint a Psychonauts, American McGee's Alice... soroljam?😊

Elég nagy gond lenne, ha grafika miatt vennék az emberek a játékokat pc-re.
penge96
Azért az erõs túlzás, hogy konzolon jobb a grafika! Míg az X-boxban továbbra is csak egy nyomorék 512-es videókari van addig felesleges lehordani a PC-t... nekem volt boxom 1,5 évig, és játszottam vele az elején sokat, és én még plazma TV-n is rondának találtam egyes játékokat. Pl., nincs olyan játék, ahol normális látótér lenne (ahol kellene). Lásd: GTA IV. A madarak a semmibõl tûnnek elõ, stb.
Az viszont nagyobb baj, hogy sok mindent konzolról portolnak át PC-re, ami dettó olyan okádék lesz. PS3-ról nem tudok nyilatkozni, nekik legalább már Blu-ray-ük van. Az más kérdés, hogy nem használják ki.

Szerintem korai kijelenteni, hogy a PC-s játékok leáldozóban vannak. Tényleg csak egy normális védelmi rendszer kéne, nem ilyen "ajjaj, neten keresztül ellenõriz... hmm, lekapcsolom a netet amíg feltelepítem" dedós cuccok kellenének...

Doom 4
Na hát teljesen igazad van sõt, szerintem ha nem lennének konzolok, akkor most Radeonokból most már nem a HD 6000-es hanem minimum a HD 8000-es szériánál tartanánk ami egyben azt jelentené, hogy egy HD 6000-ezres kártya is sokkal olcsóbb lenne!

Ja és természetesen minél elõbb találj új munkát!

én is remélem találsz új állást sok sikert 😊

teljesen jogos, én is így vagyok vele ha olyan 4-5 ezer forintba kerülnének a játékok és futnának a gépemen akkor tuti megvenném ami tetszik.

Uhh, ezt szomorúan olvasom 😞 remélem hamarosan találsz új állást!

Hát igen! Nagyra becsülöm a Cryteket azért, amiért a Crysis 2-nek, PC-n sokkal jobba lesz a grafikája, mint a konzolokon (feltéve persze, ha a vas is megvan hozzá 😊). Ez szerintem példaértékû tett a részükrõl.

Hát igen, a játékoknak valóban borsós áruk van, de azért tegyük hozzá, hogy az EA mindig igyekszik elfogadhatóbb áron adni a játékokat (pl a CD Galaxisban az NFS:HP premier napon 7990 Ft-t volt. Ha Activisionék adták volna ki, lett volna vagy 10990 Ft)

Találtam egy klafa kis illusive man hátteret

Fõleg úgy hogy dec31.vel megszûnik a munkaviszonyom szóval szívás van.

Úgy lehetne növelni esetleg az eladási számot a konzolok ellen hogy pc-n többet kéne nyújtson a játék, már nem azért de szerintetek a pc-s grafika miért ilyen ronda?Egyetlen egy oka van mert a konzolok visszafogják a fejlõdést mivel ha megjelenik egy játék pc-re és xboxra akkor a fejlesztõ kénytelen olyan grafikát csinálni ami elmegy a konzolon, ha pc-n teszem azt sokkal de sokkal szebb lenne akkor már meggondolná az ember hogy a pc-s verziót vegye-e.Maga cavet yerli mondta ezt hogy a konzolok visszafogják a grafikai fejlõdést és õ csak tudja elvégre megalkották a legszebb grafikus motort a cryengine-t.Plusz minden országban úgy kéne árulni a játékokat hogy az átlagfizetés xy %-ért. És akkor nekünk nem 10-be lenne mondjuk hanem feleannyiba akkor már mindjárt többen megvennék nem.Azt meg hogy más ne vegye meg itthon annyit kell tenni hogy csak az adott ország polgárai vehetik meg annyiért.Külföldi nem és akkor kizárják azt a lehetõséget hogy mindenki itt vegye nálunk mert olcsóbb.Én ha tehetném megvennék jó párat de ebbõl a pénzbõl ez nem fog menni.

sajna ez így van, nagyon elszomorít.

Hát már elég sok védelmet találtak fel... csak mindig feltörik... meg sajnos úgy állnak hozzá gondolom, hogy minek erõltetni, mikor konzolokon lényegesen jobb az eladási szám (hisz ott ugye ahhoz, hogy feltört játékkal lehessen játszani, "chipeltetni" kell, az pedig garancia vesztéssel jár. 2x is meggondolják, hogy megteszik-e).

Úgyhogy azt, hogy nem jött ki közép-európai változatban az Árnyékbróker DLC, szerintem akár figyelmeztetésnek is vehetjük... 😞

penge96
Hát figyelj, akkor üljenek össze az óriási cégek fejlesztõi, és törjék a buksijukat és találjanak ki valami normális másolásvédelmi rendszert. Mert az Ubi és hasonlók próbálkozásai rohadt szánalmasak, és eléggé idegessít engem is, hogy megveszek egy játékot, és ott dumálnak multi közben, hogy ki milyen cracket használ. Facepalm.

én is örülök hogy itt lehetek. 😄

penge96
Egyébként én miért nem tudom aláírni a petíciót? Végig üresen akar hagyatni valamilyen mezõt velem -.-'

(Egyébként ME3 fórum! Katt!)

http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/hot_pursuit_nincs_tobb_dlc_pc_re

Nem Mass Effect, de tökéletesen tükrözi azt, hogy milyen siralmas állapotok vannak a PC-s eladásokon. Ne lepõdjünk meg azon, ha idõvel egyszerûen ignorálják a PC-ket, és csak konzolra adnak ki játékokat.

És legalább a Criterionnak volt gerince a valós problémával elõjönni és nem "technical issue"-re hivatkoztak. Siralmas, de itt tartunk. A warezolásnak köszönhetõen hamarosan a PC-s piac teljesen ejtve lesz...

penge96
Ne felejtsétek el, hogy anno ki lendítette fel az életet a fórumon...😊

Am én is örülök 😊

Mondjuk azt elárulom hogy a mass effect 2 miatt álltam neki anno Photoshoppot tanulni és már ott tartok hogy nem csak ebben a témában készítek képeket.Szóval maga a játék elég nagy hatással volt rám meg volt az a motiváció ami segített abban hogy megtanuljam.Most pedig majd lassan a valamilyen 3d-s progit is megszeretnék tanulni használni hogy minél szebb jobb képeket csinálhassak.Mindig is érdekelt a grafika az animáció de a me2 adta meg azt a bizonyos lökést hogy elkezdjem.

Mi is rád😊 (tényleg)

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Én is így vagyok vele örülök hogy a Mass effect legnagyobb rajongói közé tartozhatok elég sok mindent elértünk már valaki fordítással kemény munkával, valaki egy jó ötlettel így vagy úgy de szinte minden fórumozó tett valamit azért hogy minél jobb legyen a játék. És erre büszke vagyok és arra is hogy egy ilyen társasághoz tartozhatok.
Ugye az eredményeket sorolhatnám, DLC fordítás ami senki másnak nem jutott eszébe eddig vagy az eredeti fordítás javítgatása csiszolgatása, képregény fordítás mind az öt darab,hud kiegészítés fegyverek leírásának bõvítése és most egy petíció írása az ea felé a lokalizált verzió miatt.És még tuti teszünk hozzá valamit a játékhoz,a soron következõ dlc fordítása meg hasonlóak.
EGYSZÓVAL BÜSZKE VAGYOK RÁTOK😊

tök jó szerintem is. Mass effect forever!

Doom 4
Azé jó tudni, hogy mi vagyunk a legnagyobb magyar rajongói a játéknak!<#eljen> Amúgy nagyon jól megírtad a cikket!

Ha netán erre járna írókám, akkor egy kis javítás, mégis jobban veszi ki magát.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az 'as well' vagy aswell az elsõ mondat végére kerül (a bõvített subject-be nem szúrunk ilyesmit), a második mondatban a The Mass Effect fan base és az excluding it lenne szerencsésebb, mert a levelet a 'magyar' rajonjóbázis nevében írja, tehát az Eastern-Central-Europe referencia képzavart okoz. S decision, nem dicision. Én a legelsõ vesszõt is elhagynám, bár ez nem kõbe vésett, de mégis jobban fest. A zárójeles részt nem kezdjük nagy betûvel, inkább egy vesszõt illesztünk az 'a' betû elé.
szerintem is minél több helyen látja az ember annál jobb.

Ez nagyon rendes tõled! 😊 Minél több helyre jut el, annál nagyobb lesz a foganatja. Egyébként lehet nem lenne butaság, egy Közép-Kelet-Európai petíciót is írni, és összefogni a lengyel, cseh és szlovák rajongókkal (ugyanis rájuk is ugyanaz a sors vár, mint ránk), hogy igenis legyen lokalizálva a játék.

Vraaanyek
Bátorkodtam EZEN cikk megírását véghez vinni, talán így jóval több emberhez jut el, aminek el kell!<#taps><#nyes>

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Most néztem a ME1 és a ME2 trailer-eit és kb 6-7 hónap van elsõ trailer és a játék megjelenése között (mindkét esetben).

Akkor lehet hogy mégis csak valahogy nyáron jelenik meg a 3. rész?
(ez csak egy gyors eszmefuttatás volt)
Vraaanyek
újat kezdtem me2 karakterrel, szint megmaradt, viszont paragon/renegád pontok elvesztek teljesen!😮😮😞

Ha egy me2 karaktert importálsz?Jó kérdés ha ugyanazzal kaszttal kezded elõlrõl akkor megmarad minden, még meg is kérdezi a végén hogy folytatod-e vagy hogy kezdesz egy újat azt hiszem.De lényeg a lényeg ha ugyanazzal a karakterrel mész még egyszer akkor megmarad a szinte meg minden szerintem.

Az, h abban az esetben ha a ME2-es karaktert importálsz, akkor meglesznek az elõzõ játékban megszerzett fegyverek, felszerelés. Az, h a pénz, illetve a fejlesztések megmaradnak-e, azt nem tudom sajnos.
Vraaanyek
Mi a különbség a között, ha Mass Effect 1-es karaktert improtálok megint új játék esetén, vagy azt a Mass Effect 2-es karaktert, amelyet az elõbbi, ME1-es mentéssel játszottam ki????

igen nagyban függ milyen kaszttal próbálja az ember,

Vraaanyek
Tárgytalan, megoldottam! 😊

Vraaanyek
Hogy is kellett megcsinálni a Shadow Broker Dlc telepítését? és könyörgöm ne a megoldás kommentszámát írjátok be,mert megtaláltam, ahol le van írva, de egyszerûen nem értem! pedig egyszer már megcsináltam... valaki le tudná vezetni, hogy hol is kell átállítani a hun-t en-re???

Hát kaszttól függ igazából hogy milyen nehéz mert csak pisztollyal meg shotival nem sokra mész.De be kell vallanom tényleg gáz néhol én is most tolom a legnehezebb szinten és nem a nehézséggel van bajom hanem azzal hogy hiába vagyok 60-as szintû alig lehet leszedni az ellent.De komolyan a legdurvább shotim van ami létezik és nem hal meg az ellen 10 lövés meg se kottyan az ellennek.Komolyan tiszta irreális az egész 3-an lövünk egy ellenfelet 1,5-2 percig mire megdöglik ha nem tovább, egyszerûen nem sebeznek a fegyverek pedig megsemmisítõ töltényem van ami +40% sebzést ad szerves ellenfelek ellen de iszonyat sok idõ mire kitakarítok gy szobát vagy 4-5 percig tart mire legyûrök 3-4 ellenfelet.Levehetném a nehézséget de akkor nem lesz meg a medál amit akkor kapok meg ha végigtolom a legnehezebb szinten is, csak baromira idegesít ez az egész.

Fenrir
Mint mondtam, hogy ne a történetet nézd hanem a megvalósítást, abban az FF nagyon jól meg volt csinálva.

A halál csupán a kezdet...

JethroHUN
Nehogy már ezt is olyan emojapános szemétnek csinálják meg.

Más: most megint az ME1el játszok, hát... kegyetlen egy bosszantó szar az egész. 12es szint, pont a normadia megszerzése után, amikor már mehetsz arra amerre akarsz. DE!!! hova menjek ahol nem lõnek le 1 lövéssel? Ez az egész skilles, gagyi fegyveres ökörködés kb 30as szintig. Komolyan... nincs olyan ellenfél sehol amit le tudnék lõni. Nem értem, veteran szinten vittem végig anno, alap Shepardal akkor nem voltak ilyen gondjaim <#fejvakaras> tényleg jó h kivették ezeket az ostoba skilleket és a sok szemét fegyvert, "pontosság: 1" király.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fpocok
Jó film. Csak az a baj, hogy kiba hosszú és igazából nincs mire...

Parasite Eve 2, best game EVER!

CGI film? Annak meg mi értelme lenne? Hiszen eleve a játék egy film! Számítógépes grafikával ellátott interaktív film. Ha ebbõl az egészbõl filmet csinálnak, akkor annak csak élõ szereplõkkel lenne értelme, csak az adna valami újat az egészhez. Szerintem.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem kell hogy átmásolják egy az egybe a játékból a szöveget csak elég a lényegi részét.Meg meglehet azt csinálni hogy azok a döntések legyenek benne amit a játékosok többsége választott pl hogy megmarad-e a tanács vagy nem...stb
Én nagyon örülnék hogyha az elsõ részbõl csinálnának filmet mert nagyon jó története van van benne minden ami kell szerelem/árulás/akció/dráma minden ami egy jó filmhez kell.A fõszereplõ kérdése viszont kérdéses mert ha beválasztanak valami majmot shepard helyére akkor bukik az egész, ezért lenne jobb talán egy durva kinézetû animációs film ott egy az egybe a játékban szereplõket csak meg kell rajzolni. Meg kérdés mennyire lesz élethû vagy hihetõ az idegen fajok kidolgozása, elég ha csak 1 apró hibát vétenek valahol a szereplõknél vagy a történetnél és bukik az egész.

egyetértek nagyon szerteágazó az egész.

Fenrir
Mi a bajod az Eredet-tel? Az egy tökéletesen megkomponált film, meg is fogom venni dvd-n ahogyan már kapható.

A halál csupán a kezdet...