19778
  • mike01010101
    Igen komplex lenne igy a játék. Én amit még hiányolok azok a random események, ahhoz mondjuk sokat kéne fejleszteni az AI-t.
  • Szthomas
    A Mass Effect űrhajós részéhez is lenne javaslatom, illetve ötletem.
    A bolygókon járkálva felbérelhetnénk hajóskapitányokat (kicsit hajazni fog a megoldás az Age of Pirates-ben találhatóra), akik a mi hajónkkal rajban repülnének. A rendszerekben történő utazgatás során a többi hajó mozgását is megjelenítenék és esetenként kalóz támadás érne minket, ahol a játék átváltana egy űrszimulációvá, ahol a velünk lévő maximum plusz két hajó (ha már a karaktereknél is így van) kapitányainak parancsokat adva vezényelnénk a támadást, persze a Normandy-t közvetlenül irányítanánk, vagy Jokernek adott utasításokkal (támad meg az xy hajót, közelítsd meg, kövesd, védd meg, illetve átszállás). A használni kívánt fegyvereket is mi választanánk ki. Ez csak egy ötlet arra, hogyan lehetne a sci-fi igazán sci-fi. Mellesleg nem lenne rossz más hajókapitányokkal is dumálni, átmenni a hajójára és körbenézni...
  • Szthomas
    Erre én azt mondom, hogy ha volt elég dolguk a játékkal, akkor egy kis időt igazán szánhattak volna még neki. Nem tudom mennyire kötötte meg az EA az időpontot, de szerintem ha a BioWare-osok akarták volna tolhatták volna még a játék megjelenését...
  • Hoz_Hun
    Gondolom volt elég dolguk a játékkal, ezért nem dolgozzák ki ezeket a részeket még jobban. Így is jobb lett mint a Nevewinter Nights 2-ben. Hú de gány volt ott a romantikázás.
    Liarával kissé másmilyen a párbeszéd, ha a betyűjtő bázis után dumálsz. :) Akkor a reaper-ek legyőzéséről problémázik lévén, hogy a begyűjtőket letudta. Ilyen ez a Shepard, mindig van valami baja. :)
  • Szthomas
    Egyetértek!
  • mike01010101
    Én még erről nem hallottam. Úgy tudom az Old Republic full MMORPG lesz.
  • bendáj17
    igen elég érdekes volt meg ha hűségesek maradunk Liarával semmi extra nincs nem? Utána lehet románc mással is?
  • Hoz_Hun
    Mass Effect: Ascesion-ban benne vannak ezek a Quarian "trükkök". Szépen le van írva, mit hogyan csinálnak. :)
  • sanya200
    Én is vártam volna inkább csak lett volna kidolgozottabb, remélhetőleg úgy csinálják mint az old republicot abban tonnányi szöveg lesz és az elején az is csak offline játék lesz ha jól tudom és később lesz majd olyan hogy más emberek elleni harc.A játékidő is lehetne legalább annyi mint a falloutban meg a romantikázás minimum mint az egyben a 2-ben nem sok mindent mutattak, nem értem ha az egyben hosszabb jobb volt ez a rész akkor a 2-ben miért kellett ezt lebutítani.Meg tényleg ha már összejöttünk valakivel akkor lehessen már vele normálisan beszélgetni de ne csak a küldetésről.Jó példa erre liara esete tetszett a párbeszéd a kabinban shep akár őszinte is lehet hogy fingja nincs hogy hogy fogja legyőzni a begyűjtőket, itt legalább látszik hogy ő is csak 1 ember, meg ha már van psihologus a hajón akkor mé nem lehet vele beszélni ilyenekről?A vacsora is annyiból állt hogy beszálltak a liftbe majd kiszálltak na mondom szép ez volt a nagy vacsi:(
  • bendáj17
    igen ö volt Shiala akit Saren feláldozott.
  • Szthomas
    Na ja!:DD De én ennél valamivel többre gondoltam...
  • mike01010101
    Engem az zavart hogy Jack se állt szóba velem dugás után többé. Abban biztam lehet többször is de nem.
  • mike01010101
    Erre vártam:)
  • Hoz_Hun
    Utálom a Hammerhead-et. :/
    A láván meg azért nem lehet átrepülni, mert Shapard utasítására spórolni kell az üzemanyaggal.
  • Hoz_Hun
    De megtudhatsz! Kérdezd csak meg a dokit! :DD
    Amúgy Shapard-nak segít a hajó MI-je, adatbázisa; technikákkal, meg pózokra is van javaslata. :)
  • sanya200
    Jaja talis is annyit mondott miután mély benyomást tettünk rá hogy hát jó volt meg minden csak náthás lettem.És ezzel be is fejezte a párbeszédet.De azért arra kíváncsi vagyok hogy van-e a sisakba ilyen öntisztító hülyeség mert ha tüsszent akkor meg nem lát ki meg hogy végzi a dolgát hogy fürdik...stb ha sose veszi le a rucit.
    A 3-ban a bolygó felfedezés vissza fog térni állítólag, azért remélem változatosabb lesz mint az egyben, mehetnénk erdőben vagy folyóparton vagy mittudomén elég unalmas volt az egyben a terep csak síkság meg hegyek semmi más, sehol egy rohadt fa vagy víz vagy akármi.
  • Szthomas
    Én akár egy évvel is többet vártam volna a játékra, ha ezek közül jó pár dolog megvalósult volna. Erről mindig a Half-Life 2 jut az eszembe. Sokat kellett rá várni de szerintem nem bántuk meg (persze aki szereti).
  • Szthomas
    Ja még valami ide. Csapattársakon kívül miért nem lehet ismerkedni? Illium-on például ott volt az az asari, akit Feros-on mentettünk meg (ha nem hát nem) és ő fel is ajánlotta "szolgálatait", ha magányosak lennénk. Simán el tudnék képzelni ilyen románc opciókat is.
  • bendáj17
    igen lehetett volna valami de sebaj.
  • Szthomas
    A "románc dolog" sem volt az igazi. Annak ellenére, hogy látszólag bárkivel lefeküdhettünk semmi másról nem szólt az egész. legalább kaptunk volna egy kis plusz infót arról a személyről, akivel románcunk volt, de semmi. Pedig szerintem logikus lett volna, hogy akivel románcod van arról többet is szeretnél megtudni, mint egy átlagos csapattársról. Új párbeszéd opciók és hasonlók. Remélem értitek, hogy mire gondolok.
  • bendáj17
    igen mennyire nem szerettem miért nem lehet egyszerűen átrepülni.
  • Hoz_Hun
    Kétlem, hogy a szekennelés benne lenne az ME3-ban. Az egyik fejlesztő vagy talán épp maga Casey Hudson fogalmazott úgy, hogy "a szekennelés az amit valahogy egyik játékos sem szeretett". A BioWare meg azon kevés cégek közé tartozik, akik adnak a játékosok véleményére. Legjobb példa erre Tali. Az ME1 megjelenése idején elszőrnyülködve írták a Tali fanoknak, hogy a romantikázás KI VAN ZÁRVA! Aztán úgy adódott, hogy a Tali fan klubb jelentős táborra tett szert és a BioWare pedig hallgatott rájuk (nagyon helyesen). Még a "Totaly worth it" poént is betették. Eredményt láthatjuk. ME2-ben nem csak Tali tesz mély benyomást a fanokra, de a fanok is mély benyomást tesznek Taliba.
  • bendáj17
    tegnap történt egy furcsa dolog amikor játszottam a mass effect 2-vel : http://data.hu/get/3486775/jo_kis_kep.jpg
  • SZEG007
    Elvileg Dragon Age 2-be már lesz saját életük a társaknak és nem csak egy helyben fognak ácsorogni, öszefuthatsz majd velük kocsmába miközben egymással vitatkoznak meg hasonlok.
  • Szthomas
    Mellesleg a Hammerhead alkalmas volt arra, hogy bizonyos magasságig felrepülve (ez több 100 métert is jelenthet) felvehesse a Normady. Ennek ellenére egy durván 20m széles láva folyamon is csak sziklákon ugrándozva tudott átkelni. Ezt még a Mako is meg tudta volna csinálni a négy kis teljesítményű hajtóművével. Értem én, hogy így izgalmas meg látványos, de talán néhol már az ész és értelem rovására megy. Remélem a harmadik rész nem kívánja ezt a vonalat a végtelenségig ragozni.
  • bendáj17
    én is majd megnézem milyen új ruhát fognak kapni. Igen elég furcsa volt a hammerhead szkennelés meg hányszor volt hogy elkezded erre kimész a körből. Meg a védelme kapsz 3-4 lővést és már ég is az egész.
  • sanya200
    nekem kompletten az egész hammerhad nem tetszk tiszta gagyi lett mint valami árkád autós versenyzős játékkal játszanék.A mékó szerintem 1000x jobb volt és az egyben is csak a tereppel volt a baj nem a jármű irányításával.
  • sanya200
    Igen ha megnézzük pl már a gta vice city is job volt ebből a szempontból hogy élt a város a 4-ben meg még jobban.Bár nagyon nem játszottam vele de engem kicsit zavar a me-ben hogy mindig mindenki ugyanott áll ahol a játék elején,pl nem kell sorban állni a boltban vagy hasonló sose látok vevőket a civilek is mindig ugyanott állnak és ugyanazt mondják.Jó persze nem ez a játék lényege a gta-nál viszont igen de azért sokkal életszerűbb lenne.A 3-tól nem várok nagy újításokat csak hogy legyen egy kicsit több rpg elem, keményebb döntések és ne csak olyan ami kihat az egész galaxisra hanem mint az első részben is a civilekkel való párbeszéd, a társak is legyenek aktívabbak egy kicsit és ne csak a hajón hanem küldetések alatt is.Jó lenne ha meg lehetne tervezni a küldetéseket meg ha már sok főből áll a csapat akkor ne csak 3-an induljunk már neki hanem 2 csapatra osztva mint az utolsó küldetésnél.Meg a karaktergenerálás legyen végre normálisan megcsinálva több lehetőség és ami nagyon fontos a mimika legyen nagyon jó.Meg nem ártana ha ki is nézne valahogy a karakterek arca mert a 2-ben a textúrák eléggé silányak.Kár hogy nem lehet úgy módolni hogy le lehessen cserélni a textúrákat nagyobb felbontásúra.Meg végre jó lenne ha az ati kártyákon is menne normálisan mert az arcon a dinamikus árnyékok valami hihetetlen pocsékak.Meg azt nem tudom hogy van az hogyha pl liarás küldi alatt beszélgetek liarával sokkal szebb az arc kidolgozása de ha garrussal beszélek akkor meg nem.Mintha 2 különböző játék lenne.Liara arca is érdekes mert hol szép sötétkék hol meg halvány világoskék a fények nincsenek ilyen szintű hatással egy arc színére.
  • Szthomas
    Remélem ez a bolygó szkennelős dolog változni fog az ME3-ban, mert ezért nem voltam oda a játékban. Valamint a Hammerhead lebegő tank begyűjtési módszere is "érdekes" benyomást keltett bennem. Oda állsz a begyűjteni kívánt cucc fölé és teljesen instabillá válva széthevíti a földet? Nekem ez egy kicsit erős volt. Én inkább úgy oldottam volna meg, hogy kidobtam volna valami jelölő oszlopot és a Kodiak sikló elvitte volna. Az első rész ennyiből talán értelmesebb volt, mert ott is csak megjelölted a nyersanyagokat.
  • Hoz_Hun
    Sajnos ez van. BioWare ezt nem javította ki, inkább közleményben felhívta a játékosok figyelmét, hogy az eladandó cuccokat osszák el a vendorok között. Sajnos ez azokon már nem segített akik rámentettek az előző állásaikra és így bebuktak akár 20-30 órát vagy az egész karakterüket. Nekem mondhatni szerencsém volt. Ez a bug PC-n nincs.
  • Szthomas
    Én is bizakodó vagyok! Végül is még bőven van idő a megjelenésig...
  • mike01010101
    Ez igaz, de talán az adott "zárt" helyszineket (mondjuk egy város) kicsit élőbbé tehetnék. Bízom benne, hogy DA2-ben és a ME3-ben ez így lesz.
  • koschwarz
    bugok vannak, oké. de az hogy esetleg egy egész játékot tönkretegyen...
  • Szthomas
    Tény, hogy eléggé lineáris a játékmenet, valamint a párbeszédek is előre meghatározottak. Én úgy gondolom egy folytatásos játéknál nem is lehet igazán kötetlennek lenni, hiszen a meghozott döntéseknek így vagy úgy szerepet játszanak a következő részben. Talán éppen ezért bízhatunk abban, hogy a harmadik rész már sokkal nyitottabb lesz hiszen ott nem kell továbbvinni a meghozott döntéseket. A BioWare által nyújtott játékélmény érezhetően nem a végtelen szabadságról szól, de aki játszott már például a kotor-al az tudja, hogy ez igazából nem olyan nagy gond. Ha az ember kötetlenül akar barangolni, arra ott vannak a nyitott-világú "GTA típusú" játékok, illetve az MMO-k (igaz ilyen téren egyelőre nem túl bőséges a kínálat). Mint ahogy már beszéltünk is róla, a SW:TOR-al majd kiderül, hogy a BioWare képes-e kötetlen és nyitott világú játékot készíteni. Talán jobb is, hogy nem a Mass Effect-en próbálják ki, hiszen azért nem kicsi a tét.
  • mike01010101
    Én is kénytelen voltam megszokni, nincs más választásunk, de azért a világ egyik legjobb és leggazdagabb fejlesztőjétől várna előrelépést az ember.
  • Hoz_Hun
    Ez az álldigálás valóban igaz. Illetve az ME1-ben itt-ott még gyalogolnak egy fix pályán, de az ME2-ben ez is megszűnt. Ha egy Assassin's Creed mellé állítja az ember siralmas a látvány. Másra kell nekik a programozási hely, vagy nem tudom. Lehet tényleg ez a védjegyük. :D
    Én megszoktam, engem nem annyira zavar.
  • mike01010101
    Nem flamelni akarok és nem is teljesen ME téma de ti nem vettétek észre hogy szinte mindegyik bioware játék tök egyforma? (kotor, dragon age, ME, ezek vannak meg, ezeket nyugodtan kritizálhatom) Az struktúra ugyanaz. Van egy központi hely, (hajó, tábor játéktól függően) oda gyűjtöm a csapatot, ott mindenki mindig ugyanott áll, ül. Meg se mozdul, nincs élet, nincs AI. A térképen, (űrtérképen) kiválasztom a helyszínt, a társlistából 2 v 3 társat és megyünk. Ahova megérkezünk (város, falu, egyéb helyszín) mindenki áll, semmit nem csinál. A sztori, párbeszédek mindig kidolgozottak. Miért nem próbál meg a bioware egy kicsit újítani, egy kis MI-t beletenni? Egy kicsit több szabadságot adni?
  • Hoz_Hun
    Nem tudom a Baldur's Gate sorozattal játszottál-e, hát a történet annak a cipőfűzőjét nem kötheti be. Még a NeverWinter Nights is jobb. Számomra a DA az éppen nem bugyuta kategória volt Amikor a törpöknél a bányákban kell menni, az valami halál unalmas rész. Remélem a DA2 jobb lesz.
    Nekem eredetiben Xbox360-on van meg a DA és olyan bugokkal találkoztam, hogy ketté állt a fülem, pedig ez nem jellemző konzolon. Gondolok itt a túlterhelt merchantra, akinél ha túl sok cuccot adsz el elrontja a mentésedet onnantól végig, anélkül hogy észrevennéd (egészen a következő visszatöltésig). Szerencsére én csak kb másfél órát buktam, de volt, aki az egész karakterét. Ez a bug ugyanis mindenkinél felléphetett Xbox-on, mert fix a mentési méret és minden merchant csak adott virtuális tárral rendelkezik, de a játékban nem limitálnak. Ha többet adsz el nála, akkor automatikusan túlcsordul. Igaz hogy ez kb 500 eladott tárgytól jön elő, de a táborban ennyi lazán összejön, ha a fő vendornál kereskedik az ember (mint én is, meg még sokan). Ez a bug PC-n nincs. A Morigan-es bugot meg sem említem, aki a kiegészítőben lazán elfelejtette, hogy megdugtam (a BioWare ki is adott egy javítást hozzá később, mert MINDENKINÉL elfelejtette). Így meg máshogy alakul a történet. De említhetném a kiegészítővel nem kompatibilis felszerelési tárgyakat is (PC-re is igaz). A DAO-ból átvitt mentésemmel folytatva a bevezető videóban meztelen volt a főhősöm, mert a szuper páncélját nem engedte átvinni a játék a kiegészítőbe (és igen, csak HIVATALOS eredeti cuccaim voltak). Sorolhatnám még.
    Ilyen szempontból nagyon gány lett.

Egyszóval a Mass Effect jobb na. :)
  • Hoz_Hun
    Én Xbox360-on tolom, és így megvettem minden DLC-t az ME-hez. Ez is 160 MS pont lesz, ami szerintem nem sok. Szóval nekem most csak ezt kell begyűjtenem. De a Mass Effectre nem sajnálok semmit. :)
    Utóbbi időben úgy is Assassin's Creed Brotherhood-oztam (ami nagyon jó), meg Death Space 2-tem. Jó lesz kicsit viszatérni az ME-hez.
  • Hoz_Hun
    A Mass Effect első részét kb 18-szor vittem végig, a másodikat meg tízen-párszor (eddig). Még mindig nem tudom megunni. Ilyen más játékkal még nem fordult elő velem.