19778
  • koschwarz
    igaz, én nem játszottam a da-val, nem is a stílusom, de az előzetesekből, videókból számomra egy alapból elég sablonos sztori jött le. persze lehet, hogy a játékban azért vannak csavarok.
  • sanya200
    Hát én is cserélni fogom mindegyiket egyből.De nem hiszem hogy megveszem, legalábbis nem most megvárom hátha lesz GOTY és akkor veszem meg az egészet egybe, ha meg nem lesz akkor is megveszem a dlc-ket csak akkor pontokért.
  • sanya200
    Hát akkor ad ki hangot amikor ládát nyitok/nyitnák ki de ezt én se értem hogy akkor minek 5 választható hang ha meg se szólal.Meg valahogy nem tud magával ragadni hiába jó a történet valahogy teljesen hidegen hagynak a szereplők.Most hogy apu-anyu meghalt mert megölték őket nem nagyon zavart, de a me-ben mikor a csapattársam halt meg az egyben az igen is letaglózott.Sokkal jobban tudok azonosulni, átérezni a karakterrel történt dolgokat mint a da-ban.
  • Hoz_Hun
    Ha minden igaz holnap jön a második ruhás DLC. Ez is megvevős lesz, pláne, hogy Tali is új ruhát kap. Miranda és Grunt ruháját már tuti cserélni fogom. :)
  • Hoz_Hun
    Gondolom PC-n játszod. Ha azt hiszed nehézkes az irányítás, próbáld ki Xbox360-on kontrólerrel. Hehe, hogy is mondjam... van benne kihívás. Az külön egy játékélmény, míg azt megtanulja az ember. A gyorsbilenytyűket nagyjából el lehet felejteni, mindent ilyen körmenükből kell kiválasztani lépcsőzetesen. Ilyen gondom nem volt az ME-nél.
  • Hoz_Hun
    Szvsz a Dragon Age-es karaktered szebb lett. Amúgy azon kívül, hogy mindkét játékot a BioWare csinálta, nem sok közös vonást találtam benne. Más a fejlesztő csapat is. A főszereplő meg nem alig beszél, hanem nem beszél egyáltalán. Nem is értem minek kellett hangot választani hozzá. Csak nyög a csaták alatt. pfff. Grafikában is jóval elmarad, viszont nem olyan kötött a bejárható terület. Nem rossz csak teljesen más. Számomra akármilyen jó is DA a Mass Effectnek csak alulról simogatja a talpát.
  • sanya200
    Azért még a karakterek mozgásán is lehetne csiszolni az átvezetőkben még elég darabosak néha.
  • sanya200
    Kicsit eltértünk a me témától de nem baj.Remélem azért a kövi dlc is lesz legalább olyan mint a liarás.Egyszerűen tökéletes lett a dlc mind a hangulat, a történet, a helyszínek meg minden.De legjobban az tetszik hogy shep és liara hogy osztja egymást a hajón miközben hullámokban jönnek az ellenek.Nem tudom ki találta ki a szöveget hozzá de nagyon tetszett.Ez az egy nagyon hiányzott a teljes játékból, ott csak kussolnak a társak esetleg benyögik hogy szép lövés és ennyi.Remélem a 3-ban változtatnak ezen és tömve lesz ilyen hozzászólásokkal mint amit shepard meg liara alakít.Egyszerűen fenomenális.
  • sanya200
    Hát mindenesetre folytatom a játékot már kezdem kitapasztalni az alapokat.Az első küldetést végigvittem meg kellett szökni a kastélyból.Majd idővel kiderül bejön-e vagy nem de eddig nem ragadt magával.Viszont az érdekes hogy egy rpg nem attól rpg hogy ilyen irányítása van hanem a rengeteg lehetőség fejlesztések,párbeszédek...stb.A mass effect viszont nagyon jó lett nekem teljesen megfelel igazi vérbeli rpg-vel még nem toltam, ha csak a fallout nem az.De így elsőre a me jobban bejön már csak azért is mert van hangja a főhősnek meg a nézet az irányítás sokkal jobb szerintem mint a DA-ben.De ki tudja lehet idővel jobban megtetszik mint a me egy próbát megér.
  • Rage47
    én nem éreztem a hangulatot abban a játékban
  • Rage47
  • Fpocok
    Hogy ez mennyire igaz!
    Nekem a DA túl "rpg-s". Nem tetszett.
    Viszont ME2ben tökéletesen ötvözték az RPG és akció elemeket. Remélem 3 is hasonló lesz.
  • Neton
    Nekem a DA story nem jött be. Érdektelen karakterek voltak számomra. Valami hiányzott belőle. Míg mondjuk Elder Scrolls 3-4 simán jó volt, KOTOR is bejött. Dragon Age sztem nem annyira jó világ, de ez csak szerintem van így.
  • Evoluti0N
    A Dragon Age a keményvonalasabb RPG irányvonalat követi. Megállítod a harcot többször is, kiválasztod, h ki milyen képességgel és kit támadjon, stb. A Mass Effect ugyebár inkább már akció RPG és azoknak, akiknek a ME stílusa jön be, nem biztos, h a Dragon Age is megtetszik.
    A Dragon Age 2 jó kérdés. Állítólag PC-n hasonló lesz a harc, irányítás, mint az első részben, de számomra a videókból akció orientáltabb játékmenet szűrődött le.
    A legtöbb régi Bioware játékmenete olyan, mint a DA. Kivételt képez a Jade Empire. Az már akciósabb. A grafikája már igen kopottas, de nagyon jó játék.
  • sanya200
    Nem.A Mass Effect volt az első RPG-m de a DA irányítása ááá nekem se füle se farka.Egyszerűen tiszta bonyolult,de csak nekem mert nem játszottam még hasonlóval aminek ilyen az irányítása se diablo se kotor...stb.Valami hihetetlenül idegesítő még az egér kurzort se látom sokszor azzal kell ugye megadni hogy kit akarok támadni.Persze nem akarom leszólni a játékot isten ments csak nekem teljesen új ez a fajta irányítás és idegesít hogy állandóan megpusztulok a társaimmal együtt.A kamera mozgás is zavaró hogy nem fix meg ha jön az ellen akkor végigkattintgatni a társakon hogy ki kit támadjon.Mire kattintanák már lesérül az egyik vagy másik és idegességembe még a kurzort se találom sokszor.Hála a jó istennek hogy a me nem ilyen lett.
    Elnézést azoktól akinek ez jobban bejön de nekem annyira nem, nem ezeken nőttem fel hanem halo meg half life meg hasonlókon.Remélem a da2 nem ilyen lesz.
  • Evoluti0N
    Nem játszottál régebbi Bioware játékokkal? (amik egyébként ugyanolyan zseniálisak, mint a Mass Effect széria). A Mass Effect az első játékuk, ahol beszél a karakter és ahol ezt a kör alakú beszédtárcsát vagy mit alkalmazták. A korábbi játékokban ugyanúgy van, mint ahogy a DA-ban, azaz nem beszél a karakter és a válaszlehetőségeknél az egész mondatot látod. Mondjuk a DA 2-ben már a Mass Effect-es megoldást fogják alkalmazni.
  • JethroHUN
    Mert nincs szinkronhangja. Egyik indított karaktered sincs, nekem is fura volt ME után. 3 szinkronszínész kellett volna ,vagy ha csak férfi-női hang lett volna külön mint MEbe akkor is elég sok a szöveg.
  • sanya200
    Az az egy zavar egy kicsit hogy alig beszél a csaj párbeszédeknél csak kijelölöm a választ de nem beszél:(
  • sanya200
    Sajnos 1-2 helyen nem ugyanoylan:(
    Pl a haja meg a szemöldöke a szája is eltér egy kicsit.Elég érdekes irányítása van a DA-nek legalábbis a me és a fallout után.
    A kutyámat meg elneveztem Saren-nek:)
  • bendáj17
    klasszul néz ki.
  • sanya200
    Bocs a hely miatt:)
  • sanya200
    Egy kis off
    Elkezdtem a DA:Originst ezt a karaktert tudtam megcsinálni
    [imgw=http://noob.hu/2011/02/06/DA.jpg]
  • koschwarz
    örök hála
  • sanya200
    A social.bioware.com oldalon a profilod nyelvét állítsd át angolra, így meg tudod venni/le tudod tölteni a DLC-t.
    Ha ez megtörtént, akkor a start menü->futtatás menüpontba írd be a "regedit" parancsot, majd az entert lenyomva elő fog jönni a registrid.
    Itt a fa struktúrában a következő útvonalon kell haladnod:
    32bites OS: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREBioWareMass Effect 2
    64bites OS:
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeBioWareMass Effect 2
    Ha ezt az elérést megnyitod, fogsz látni egy értéket, amiben a "hu" szerepel. Erre kattints kétszer és írd át "en"-re, majd lépj ki. Ezt követően fel tudod telepíteni a letöltött telepítő programot, ha pedig ezzel végezték, akkor a fent leírt módszerrel állítsd vissza az "en"-t "hu"-ra.
    Már ha csak angolul akarod tolni akkor nem kell visszaírni hu-ra.
  • koschwarz
    kösz. és hogy lehet angolosítani?
  • Rage47
    Shadow Brokeres a legjobb, aztán Overlord és Kasumi sztem. Shadow Broker asszem 2 óra volt, az Overlord sem volt kevés, de a Kasumi 1 óra kb. mindegyik megéri szerintem.
    Én angolosítottam a magyar verziómat, így megy mindegyik DLC.
  • koschwarz
    srácok, melyik küldetéses dlc-t érdemes megvenni, megéri a pontokat?(kaptam egy ilyen bioware-es pontos kódot). kasumi, overlord, shadowbroker? (mármint, remélhetőleg nem ilyen 1 órás küldetés egyik sem...) illetve láttam, hogy ez utóbbit a mi régiónkban nem lehet kapni...ti is kalózzal játszottátok? működik? van olyan jó, hogy szarakodjak vele?

az ilyen extra fegyverek meg páncélok annyira nem érdekelnek, csak ha marad pont.
  • bendáj17
    tényleg jó képek. Köszi.
  • sanya200
    Egész jó kis kép:)
    kép1
    kép2
    Kell valakinek most karaktert kreálni?Lassan elkezdem a DA:O-t és úgyis akarok magamnak is 2-3-at, ha valakinek kell női szóljon.Remélem ebben is van valami facecode-hoz hasonló okosság.
  • Szthomas
    Bocs, én hoztam fel a témát igaz én csak a karakter generálás témakörében akartam megemlíteni ezt a játékot. A játék amúgy nem olyan rossz, mint amennyire lefested. A járművek irányítása tényleg borzalmas, de készült hozzá egy rajongói mód, amely orvosolja (többé-kevésbé) a problémát, valamint némi szöszöléssel egész korrektül be lehet állítani a grafikát is. Mellesleg jó pár elem van benne, amit megirigyelhetne a GTA IV. Én csak ennyit szeretnék hozzáfűzni. Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy ennek nem itt van a helye...
  • Vraaanyek
    az optimalizálását nem fedik még az általad leírtak sem, olyan mértékben borzalmas, ráadásul az első öt perc után töröltem, ahogy beültem az első autóba, mivel egy cérnával rángatott kavics is nagyon vezetési élményt nyújt, ami a saints row 2-ben gyakorlatilag egyenlő a nullával! Mellesleg a Mass Effect nem akar pszichopata szüleményeket bemutatni, a renegád út csak egy afféle kis adalék! Amúgy meg ez egy a ME fórum, és egy cseppet sincs semmi köze a két játéknak egymáshoz, egyáltalán nincs összefüggés aközött, hogy ha a mass effect tetszik valakinek, akkor a sr2 is fog, akkor már Normandy "SR2"...:D eszemben sincs kötekedni, csak ennek tényleg nem itt a helye
  • sanya200
    A mass effect rpg az általad írt játék meg tps akció.Egy közös van bennük, hogy mindegyik TPS és más semmi.
  • JethroHUN
    Nem csöppet, hanem teljesen más stílus köze nincs a 2nek egymáshoz.
  • Calver
    Saints Row 2-nek nem csak a karaktergenerálója korrekt, hanem konkrétan ő (igen, ő - annak a játéknak személyisége van) az előző évtized legjobb alkotása (sry Mass Effect, de te csak a harmadik helyet kapod, KotOR is beelőzött)

persze ehhez kell egyfajta hozzáállás is: a főkarakter egy teljes értékű pszichopata - akihez képest renegát Shepard max egy gonosz kisóvodás aki elveszi a nyalókádat - és egy arcizma se rezdül meg attól, h neadjisten valakinek épp "eltünteti" az egyik kezét...

viszont ami az SR2 fő eleme: pontosan tudja, h mit akar - szórakoztatni, és semmi mást. a realizmusra magasról és nagy ívben tojik, valamint a készítők realizálták, h a játékosok nagy része miként fog viselkedni ha adnak neki egy nagy világot törékeny, vérrel töltött kétlábúakkal és a következmények teljes hiányával: komplett seggfejként... és nem hogy meg akarják akadályozni ezt, pont h bátorítják a játékost

csak példaként, pár minijáték: egy ügyvédnek kell egy kis anyag h sarokba szoríthassa a kishekusokat - öltözz fel rendőrnek, és tömegoszlass... lángszóróval. vagy tereld el a figyelmet a szivárgó atomerőműről - úgy, h egy rakétavetővel többmilliós károkat okozol a városban (a szippantós kocsival történő "furikázást" már meg sem említem)

akinek bejött ME 1-2 annak megéri kipróbálni - csöppet más stílus, de ZSENIÁLIS. egyetlen hátulütője, h a PC verzió kb annyira optimizált, mint egy vödör veszett selyemmajom, de a játékélmény olyan szinten epikus, h ez igen rövid ideig érdekli az embert. még egy kritika kis néznivalóként, ez is remekül lefesti a játékot

bocs a wall of text-ért, de ezzel letudtam napi jócselekedetemet
  • Evoluti0N
    Sztem kezdj el játszani vele és meglátod, h tetszik-e. Simán van olyan jó, mint a ME széria. Ráadásul nekem abból a szempontból jobban tetszett, h sokkal keményebb döntéseket kell hozni benne, mint a ME-ben. Plusz nekem a fantasy és a sci-fi világ és a hardcorabb (micsoda szó :D) és a kevésbé hardcore játékmenet is bejön. Szóval mindkettő tetszett.
  • Szthomas
    Egy példa a Saint Row 2 karakter generálójára:
    http://www.youtube.com/watch?v=_wOuwrZTWtg
  • Szthomas
    Érdekes mondat lett!
  • Szthomas
    A Saints Row 2-nek is elég korrekt karakter generálója van. Még a karakterünk hangját is kiválaszthatjuk (igaz csak 3 férfi és 3 női hang közül választhatunk). Eddig magáról a játékról sem igazán hallottam, de most így kiprobálva van pár benne egész jó dolog...
  • SZEG007
    más motor hajtja azt a játékot.
  • sanya200
    Meg most néztem meg youtube-on a dragon age origins charakter generálóját.Ezt nem értem viszont hogy abban a játékban sokkal jobban ki van dolgozva a generátor, több lehetőség van benne meg sokkal élethűbb is.Természetes színeket használnak nem úgy mint a me2-ben.Sajnos.Majd letépem a játékot és megcsinálom a me2 karakteremet, játszani nem biztos hogy fogok vele a generátor miatt kéne:)