19778
  • sanya200
    Ezt mondom egy 15km hosszú állomásra ráfér pár db ilyen vagy akár sokkal nagyobb teljesítményű ágyú is.Meg telelehetne rakni a relék környékét automata védelmi műholdakkal állomásokkal ami személyzet nélküli.Meg akár a földre is lehetne, nem kis meglepetés lenne a reapereknek mikor épp le akarnak szállni és akkor elkezdeni lőni.
  • sanya200
    A fellegvárat is emberi flotta őrzi még a 2-ben is.Ilyenkor hol van a turianok nagy flottája?Mondják hogy ennyi meg annyi hajójuk van mégis az emberek védik az állomást.Amúgy már valamennyire megbékéltek az emberekkel a fellegvári csata után nem kevés jóvátételt fizettek az első kapcsolat háború miatt.
    Amúgy poén nekünk mondják hogy agresszívek vagyunk, mégis ők kezdték a háborút.Most attól hogy totál véletlen beléptünk a határaikra még nem kéne egyből szénné lőni mindent.Talán esetleg elállni a relé útját amit épp használni akartak az emberek vagy figyelmeztetni őket hogy ne tovább, de nem szénné lőtték a hajóinkat utána meg lemészárolták a kolóniát.És akkor csodálkoztak azon hogy visszatámadunk.Nem hinném hogy az emberek lőttek volna először ráadásul csak 2 fragatt volt a többi szállítóhajó.Na nembaj legalább elkentük a szájukat rendesen a kolónia felett.És szerencsénkre azért nem támadtak vissza, akkor már nem lenne Acturus Station.Ebből is látszik milyen apróságokon múlik a galaxis sorsa ha megsemmisül az állomás shep nem kap kiképzést, nem kapunk helyet a fellegvárban a reaperek meg szépen bejönnek és kampec.
  • Szthomas
    Ha jól tudom a fellegváros szárnyainak bezáródását is az őrzők végzik, szóval miért olyan biztosak hogy időben bezárulnak a "karok" és megvédik őket? Érthetetlenül arrogáns viselkedés! Bezzeg ha lett volna pár ágyú a fellegváros belső felében csúnya véget ért volna Sovereign, akár a földi flotta nélkül is...
  • Szthomas
    Az első rész után sem tettek semmilyen komolyabb intézkedést, hogy elkerüljenek egy hasonló esetet, mármint egy ilyen mértékű támadást a Fellegváros ellen! Megszigorították a fegyverhasználatot és az ellenőrzést, de ettől még egy flotta ugyanúgy elbánhat vele mint eddig! Innen látszik, hogy mennyire naivak!
  • Szthomas
    Az igazi probléma ott van hogy senki sem hisz nekünk, amikor pedig már itt lesznek a repaerek nem lesz idő ilyen komoly építkezésekre...
  • Szthomas
    A vadászokban én is látok fantáziát, mint ahogy eddig szinte minden sci-fi játékban és filmben is bizonyították hasznosságukat! Persze ettől még szükség van rombolókra is, hiszen azok tudják kihasználni igazán a vadászok által teremtett lehetőségeket (például legyengített pajzs, összezavart tűzvezérlés, stb.) Remélem a sok kódex bejegyzés a hajókról és fegyverrendszerekről nem volt hiábavaló...
  • sanya200
    Ki tudja lehet majd a fellegvárból csinálnak egy halálcsillagot bezárul az állomás és egyetlen giga fegyverré változik egy lövéssel több reapert is eltudna intézni ha épp egy vonalban lennének.Mekkora lenne már.
  • sanya200
    Mellesleg ha jól emlékszem a kódexre akkor abban benne van hogy ami a normandyn van fegyver Thanx Cannon vagy mi a neve azt fel lehet szerelni a vadászokra is.A reaper hajók nagyon jók erős páncéljuk van de a kis vadászgépek-bombázok ellen ami csak pár méter nem tudom milyen fegyverzete van.Ha csak az ami az egyben Soverign-nek volt akkor lehet esélyünk egy kicsi baromi fordulékony gépet baromi nehéz eltalálni egyetlen folyamatos lézerrel,legalábbis szerintem igen.És azért nem kis sebzése van annak a fegyvernek.Nyilván nem lesz akkora mint a normandy-é de sok kicsi sokra megy alapon talán lehet esélyünk.Meg ott vannak a rombolók azokat úgy kéne megcsinálni hogy ne egy helyből lőjön hanem tudjon valamennyire manőverezni mert álló célt még egy vak is eltalál.Plusz én az összes relét felfegyverezném ilyen ágyúval meg az összes űrállomást.A citadellára elférne bár 1000db vagy akár több is.És azért azt nem olyan könnyű szétlőni még a reapereknek sem.Mivel ugyanabból az anyagból vannak a reaper hajók a relék és a fellegvár is.Ha jól tudom legalábbis.Plusz Shepard ugye megkapja a 2 végén egy kaszás rajzát, ha az tervrajz akkor talán elő tudnak állítani olyan anyagot amiből a relék vannak és akkor már jócskán megnő az esély, már már kiegyenlítődik.Szerintem meg shep azért nincs ott az inváziónál mert keres valamit amit fel lehetne használni a reaperek ellen.Liara említ valamit hogy a Shadowbrokernek volt valami terve vagy infója egy helyről ami talán segíthet.
    Mindenesetre tényleg jó lenne valami jó kis úrcsata de ne ilyen 2 perces akármi hanem tényleg egy 5-10 perces befejező animáció a játék végén.Mert megérdemli:)
    És talán akkor kapunk végre egy szobrot is, bár ahogy az lenni szokott xy éven belül tuti teljesen más lesz a történet mint ami valójában történt.Így volt pl a babylon 5 sorozatban is 100 év múlva már tagadták az egészet meg hasonlóak.Mondjuk már egy szobrot kaptunk feltéve ha végigvittétek az egybe a zúgjon az ég DLC-t és megmentettétek a kolóniát.
  • Szthomas
    Mi az hogy! :D
    Eszelősen komoly sorozat volt a BSG!
    Annyi lehetőség lenne a Mass Effect-ben egy kis űrcsatára! Remélem a harmadik részben kapunk egy kis kárpótlást az eddigi elmaradásokért!
  • Evoluti0N
    Valóban nem ártana a harmadik részbe egy komolyabb űrcsata (látom te is BSG fan vagy :)).
  • Szthomas
    De valami ilyesmi is megfelelne:
    BSG - csatajelenet
    Mellesleg a kódexben található leírások alapján a Mass Effect világa igen is fontos szerepet szán a vadászoknak, igaz eddig valódi erejüket egyik részben sem láthattuk. A vadászok képesek megsemmisíteni a cirkálók/fregattok, sőt még a rombolók kinetikus pajzsait is, azaz szabad utat adnak a nagyobb hajóknak a tiszta találatokhoz! Arról nem is beszélve, hogy több ezer apró célpont még egy komoly vi-nak, vagy mi-nek is problémát jelenthet! Zavarásnak sem utolsó!
  • Szthomas
    Valami hasonlót szeretnék látni a harmadik részben:
    BSG Pegasus - csatajelentek
  • Szthomas
    Jól teszed! Én az egyhez akarok visszatérni, csak akkor meg kóma leszek holnap...
  • Szthomas
    Megnéznék egy olyan bevezető intrót, ahol az Arcturus rendszerbe betörnének a reaperek és esztelen csete-patá kezdődne, ahol felsorakozna az 1. számú flotta összes hajója, majd pár perc múlva látnánk darabokra szakadni az Arcturs állomást és utána epic fail :D
  • Hoz_Hun
    Na megyek vissza TV elé Mass Effect 2-ni. Épp nemrég kezdtem el újra, a... hát nem is tudom hanyadjára. :)
  • Szthomas
    Jogos! Nem könnyű elveszteni Shepard-ot! Akinek sikerül, megérdemli! :D
  • Hoz_Hun
    Hát valahogy eljutnak a Reaperek a földre... nekem legalább is nagyon úgy tűnt az ME3 első videójából.
  • Hoz_Hun
    Ezt a meghalás dolgot már kifejtette a Bioware. Asszem még a bonusz DVD-n is rajta van egyik interjúban. Azért tették bele, mert milyen öngyilkos küldetés lenne az amiben meg se lehet halni. Ha meg meghalt akkor annak a játékosnak ott a történet vége. És pont, End of Story. Amúgy meg aki nem képes vigyázni Shepardra (értsd: eszetlenül átrohan a játékon) annak meg úgy is mindegy, annak az ME3-ban is jó lesz valami tróger deafult Shepard.
  • Szthomas
    Igen azt már értem hogy a Föld csak egy relé felől érhető el, de maga az Arcturus rendszer több irányból is. Valószínűleg ismeretlen helyről is, azaz inaktív relétől is...
  • Szthomas
    Az újrajátszás sem annyira nagy kín, még ha az ember teljesen elölről is kezdi! Persze ez nem is feltétlenül szükséges, hiszen ott a pályakezdés előtti automatikus mentés...
  • Slashice
    Azért ha véletlenül is találtam meg a dolgokat, de hízik a májam, hogy a "modern nyugatot" lekörözve, egy magyarországi fan tudta meg legelőször a küldetés részleteit :D még ha azok változhatnak is a végleges termékig :P

És mindez miért? Mert az EA cseszik finanszírozni a lokalizálást és a BioWare elkefélte a TLK fájlt... double fail :]
  • Hoz_Hun
    Így van. Ez talán az első regnényben is benne van. Egy központi hub-nál van. De ott van az egyetlen relé ami a földre vezet, szóval azt őrzi igazándiból.
  • Szthomas
    Én lépek, de szerintem érdemes elgondolkozni ezen az Arcturus állomásos dolgon. Ha van valami véleményetek, ötletetek írjátok meg, engem személy szerint marhára érdekel...
  • Hoz_Hun
    Sehogy. Ha meghalsz nem folytatod. Ezt már játék közben is írták. Halott Shepardot nem importálnak. Újra végigjátszod, vagy kitöltesz egy random Shepardot. Ez szerintem így teljesen korrekt a Biowaretól.
  • Slashice
    1 új olvasatlan üzenete érkezett :)
  • Szthomas
    Már egyszer lelőtte! :D
  • ferenc001
    Shepard meghalását illetően: szvsz csak azért került bele ez a lehetőség, mert ugye a bázis elpusztítása/átadása után még folytatódik a történet. Mivel ugye a csapatba két ember kell (Shepet leszámítva), ezért legalább két embernek kell megmenekülnie veled, hogy folytatni tudd a játékot. Ha ennél kevesebb menekül meg, akkor ugye felborítanád rendet, ez ellen pedig kitalálták a meghalásos endinget. Ha nem érthető amit írok, szóljatok, reggel újrafogalmazom :D
  • Vraaanyek
    itt lődd le spoilerben,mert érdekelne nagyon!:P
  • Szthomas
    Onnantól már nem csak az SSV Budapest-ről lennénk híresek, hanem arról is hogy pontosan tudjuk a jövőt... :D
  • Szthomas
    A vicces az egészben az, hogy a kódexben kb. 4-5 mondat szolgál az állomás és helyzetének bemutatására, miközben az egy kulcsfontosságú helyen, inaktív relékkel körülvéve helyezkedik el a Föld felé vezető relé közelében. Értem, hogy ott van a legnagyobb flotta de rajtaütés során nagy részük még a dokkokból sem jutna ki! Nekem rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy az első rész készítésénél is gondolkoztak már olyan lehetőségen, ahol a Földet ilyen módon betámadják a reaperek?
  • Slashice
    Szerintetek lelőjem a poént a bioware fórumán? :]]]]]
  • Szthomas
    A Mass Effect Wikipédián is ezt találtam, sőt ott arról is beszéltek, hogy esetleges terjeszkedés miatt ideális az állomás helyzete. Azaz a relék jó része inaktív, ha jól értem. Ez viszont igencsak kellemetlen tényező, hiszen ha a Reparek aktiválnak egyet és odaugranak akkor pillanatok alatt a Földhöz vezető relénél lesznek anélkül, hogy bármilyen más faj figyelmét felkeltenék. Az Arcturus állomás nagysága ellenére szerintem marhára ki lenne szolgáltatva egy rajtaütés során és valószínűleg az állomással együtt szinte azonnal elpusztulna a fő védelmi flotta (1. számú) is...
  • Szthomas
    A cím tényleg sejtelmes! A végén még kiderül, hogy a batarianok is reaper ügynökök voltak! Az mondjuk meglepő fordulat lenne. Van még valami ami felkeltette a figyelmemet, most hogy újra játszom az első részt. Az Arcturus állomásról olyan bejegyzés szerepel, miszerint az állomás nem közvetlenül a naprendszerben, hanem annak külső peremén helyezkedik el egy folyosóban, ahol több relét is őriz, azaz a Föld nem csak a szokásos irányból közelíthető meg, nem?
  • Szthomas
    Ez érdekes kérdés! Így elsőre tényleg elég nagy butaságnak tűnik ez a húzás a BioWare-tól. Mármint ha így is folytatódik a történet, akkor mi értelme volt az eddigieknek? ha pedig egy zsákutca, akkor miért nem írják ki egyszerűen, hogy Shepard meghalt és a Reparek visszatértek, vesztettél! Mondjuk mivel már a második rész közben is hangoztatták, hogy készül a harmadik rész lehet hogy kisül valami értelmes dolog ebből a befejezésből, bár én jelenleg nehezen tudom elképzelni...
  • sanya200
    Hupsz lehet ismételtem magam párszor:(
    Este van már nem látok.
    Na még annyi hogy ez azért van így mert akik nem játszottak az első 2. résszel azoknak legyen fogalma arról hogy mi történik.Meg importálni se tudnak, vagyis kell egy előre megírt történet mint a 2. rész elején, hogy legyen fogalmuk arról mi történt eddig meg hasonlók...
    Meg ugye aki nem játszott vele az is Shepardöt irányítaná, de ez meg azzal kitolás aki végigtolta mind a 2. részt de meghalt számára elég szarul jön ki mert ugyan úgy nem tud importálni és ugyan úgy shepardöt irányítja holott az már meghalt nála a 2, részben.Mondjuk ez engem nem érint sose hagynám hogy meghalljon:)
    Az új DLC címe meg érkezés lesz?Csak nem a Reaperek érkezésére utal ez a cím , húha nagyon izgi lesz ha igen.
  • sanya200
    Valaki már leírta de nem emlékszem, hogy mi lesz, valószínű az lesz hogy akkor úgy mint a 2. rész esetében kapsz egy előtörténetet és úgy folytatod.De ezt így nem értem, történet szempontjából elég nagy kibaszás, mert igazság szerint úgy kéne megcsinálni hogyha a karaktered meghal a 2. végén akkor a 3-ban is benne lesz?Ez így elég szar nem?Akkor miért van rá lehetőség hogy meghalhatsz ha semmi hatása nincs a 3.részre mert kapsz egy olyan előtörténetet amit nem te alakítottál.Úgy lenne az igazi hogyha elbasztad a 2. rész végét és meghalsz akkor ennyi és a 3. részben akkor egy másik karaktert kéne irányítani, lehetne Ashley vagy Kaiden vagy egy új karakter vagy nem tudom.De ez így rossz is meg nem is.Mert gondoljatok bele ha a 2 végén meghal shepard akkor gáz van nehéz egy olyan karaktert találni a történet szempontjából aki helyettesíthetné, meg nem igazán hihető hogy Shep végigküzd 2 részt és meghal majd jön egy senki és befejezi.Őt nem lehet csak úgy helyettesíteni.Másrészről viszont akkor meg nincs értelme az átvihető mentéseknek mert ha meghal akkor nem ér semmit a 2. rész abból a szempontból hogy hiába döntesz így vagy úgy nincs értelme mert nem tudsz importálni és kapsz megint egy olyan előre felépített sztorit mint ami a 2. rész elején van.Szóval ez így sehogy nem jó se így se úgy.Ha meghal nem tudsz importálni nem ér semmit a 2. rész mert nem ugyanazok a döntések lesznek amiket te hoztál.Ha meg beraknának eg teljesen új karaktert akkor meg totál nem hihető az egész mert hogy nézne már az ki hogy egy noname ember aki semmiről se tud megmenti a galaxist.
  • JaSoN HuNTeR #15422
    Ha meghalsz a kettő végén akkor a háromba hogy töltöm majd át a mentéseim? XD
  • Barnez
    A próféta szólt belőled Slashice! Kiváltképp örülünk, hogy neked köszönhetően talán mi, magyarok tudtuk meg a leghamarabb a tartalmát a következő DLC-nek. :)
  • adam0615
    A Bioware fórumon megy keményen a találgatás hogy mi lesz a DLC-ben :D
  • bendáj17
    pontosan így gondoltam én is. :)