Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg egyáltalán nem foglalkoztam a lõszerekkel. Amúgy is zavart a világító fegyver így be se táraztam extra lõszerrel. Egyedül a legnehezebb fokozaton szórakoztam vele kicsit. Ha csak egyet lehetne választanom akkor a Warp ammo lenne az.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Én azt csináltam hogy mindig olyan társat vittem magammal amelyiknek jó tölténye van.Úgy értem hogy pl mikor le kell rombolni egy droidgyárat akkor garrust és/vagy zaeedet vittem.Ha nagyrészt emberi ellenfelek ellen kellett menni akkor thane-t érdemes a roncsoló lõszer miatt.De ez idõ mire kifejleszted a társaknak azt a képességet hogy az egész csapat használhassa a lõszert, meg ez általában a lojális küldetése után elérhetõ.De szerintem teljesen jó a gyújtó lõszer minden ellen a páncélt átégeti az emberi ellenfeleket meg meggyújtja.meg akár meg is tanulhatod valamelyikét.Plusz ha 60-as karaktert importálsz akkor az eredményeidért cserébe tanulhatsz egy képességet ott is lehet választani pár tölténytípust.

Fpocok
Teljesen attól függ, hogy mit lõsz. Általában barrier van, legalább is így emlékszem, szóval az õ lõszere jó. Amúgy én anno úgy csináltam meg insane-en, hogy pluszként megtanultam egyik lõszert, és olyanokat vittem magammal, akiknek volt más lõszere + az az instant sebzés az ellenfelen, már nem tudom mi a neve.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Rolly
A védelmi szintekkel tisztában vagyok, csak sajna mindegyik tölténynek vannak elõnyei/hátrányai. ( PL: Páncéltörõ töltény ugye páncél/élet ellen, <És igen ennek a nevét kevertem a Warp ammoval> Disztruptor meg ugye pajzs és szintetikusok ellen.) De a warp elvileg ilyen köztes, ezért kérdeztem hogy melyiket érdemes használni, mesterlövészként.

Laa shay\'a waqi\'un moutlaq bale kouloun moumkine.

Fpocok
"Warp Ammo - Jack's loyalty power, learned through advanced training. A biotic
mass effect field keyed into this ammo increases its damage against health
armor and barriers. Does extra health damage to targets affected by biotics. "

Azt írja ez az ammo armor, barrier és a health ellen jó (utóbbi, amikor nincs már semmi csak a sima életcsíkjük) És ugye amikor lõsz valakit, akkor kiírja mije van. Szituáció függõ. Az utolsó része, ami plusz sebzést csinál az meg szerintem akkor van, ha egy képességeddel sebzed az ellent, pl felemeled és akkor ha lövöd akkor jobban sebzõdik.

De már régen játszottam vele, az utóbbit ne vedd kézpénznek.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Rolly
Nem tud segíteni senki?

lehet már rég toltam kb 2 hónapja azóta feledtem😊

Wrex Okeera mondja hogy régi, gyûlölt név, nem Shiagurra, õt csak Grunt említi. Kevered egy kicsit a kroganeket, ahogy látom 😊

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Akkor lemaradt a feliratból mert én ilyenre nem emlékszek wrex annyit mond hogy ez egy nagyon régi nagyon gyûlölt név.Ebbõl is látszik hogy nem a legjobb a fordítás😞
A képeket köszönöm nekem is van 1-2 amit a netrõl téptem le azok se tökéletesek de majd csak össze tudok hozni 3-4 képbõl egy jót.

Wrex faterja meg a kommandos csaj neve csak véletlen. Nem hiszem hogy bármi vérségi kötelék lenne köztük, pláne hogy ezek keresztnevek ha jól tudom. 😊
Az ME2-ben viszont tényleg mondja Grunt hogy "Female Warlord Shiagur", akinek halálát meg is bosszulták.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sajna szinte képtelenség normális fényképet készíteni az ME2 CE borítójáról. 😞
Ha valakinek megy akkor próbálkozzon.
A legtöbb baj a megvilágítással van: ha normáis fényviszony van akkor csillog, ha kicsit lejebbveszem tükrözõdik, ha meg vakut kapcsolok ott a fénypont. Készítettem azért párat, hátha összeraksz valamit ebbõl meg a már meglévõkbõl. A lábát külön lefényképeztem mert a többinél igyekeztem oda célozni a vakuval. Az ME1 LCE jobban sikerült azt is mellékeltem.
borítók

A magyar feliratban ez nem volt benne, akkor ezek szerint mondta a 2-ben?Csak én nem vettem észre akkor a feliratban biztos nem volt benne arra emlékeznék.

Grunt is hangoztatta, hogy ''Female Warlord Shiagur''.

Rolly
Sziasztok. Lenne 1 kérdésem. Mesterlövészként melyik töltény típust érdemes használni? (Mert ha Jack lojális lesz, megkapom a disztruptor ammo-t, és annak a leírásában az van hogy minden védelem ellen jó, és persze fegyversebzés +X%, ez így van?) Vagy esetleg más lenne ideális?
Köszönöm elõre is!

Újabb díjat gyûjtött be a Mass Effect 2. Ezúttal a Gamekapocs Év Játéka 2010 díjat. Részemrõl gratula a Bioware-nek. Már nagyon várom a 3. részt!

igen nagyon sok érdekesség van, én is szinte mindent elszoktam olvasni.

Szívesen elolvasnám az anyagot mert érdekel az egyben és a 2-ben is kiolvastam a kódexet is meg valamikor még a bolygók leírását is elolvasgattam, vannak benne érdekes infók.Pl akit a 2-ben shiagur hadúrként emleget grunt az voltaképp egy nõstény krogan ez az elsõ részbõl derül ki de ezt már említettem azt hiszem.Vagy pl az elsõ részben wrex apját jarod-nak hívják, a 2-ben majdnem ugyanígy hívják azt a kommandós csajt aki okeert ölte meg a gázzal a õt meg jarud-nak hívták😊
Meg még egy csomó minden van amit észre se veszünk.

Amúgy egyvalamiben jobb az ME1 LCE kiadás az (amúgy igényesebb) ME2 CE kiadásnál: mégpedig a bónusz DVD-ben. Abban viszont nagyon. Az ME1-hez adott bónusz lemez olyannyira sok információt tartalmaz, hogy nem tudtam egyben végigülni. Interjúk, több száz kép, mindegyikhez szöveges megjegyzés a készítõktõl, zene, bemutatók, stb. Nagyon sok-sok anyag. Sokan kritizálták is, hogy az ME1-hez képest a ME2 bómuszlemeze a semminél alig tartalmaz többet.
Ha jól emlékszem az ME1 bónusz lemez nem is sima DVD hanem XBox360-as lemez. Már csak a menüje meg a ki-be kapcsolható ez-az miatt is. Bár szerintem ez manapság (meg annakidején is) megoldható lett volna normál DVD-n. Valószinüleg azért mert amikor kijött az ME1 Xbox360 exkluzív volt és mindenfele hangoztatták (igen a hivatalos fórumokaon, hivatalos BioWare személyek is), hogy PC-s változat nem lesz.

nem rossz jól néznek ki. 😊

<#eljen>
Találtam egy egész jó kis videót remélem tetszik, szépen össze lett vágva a hanganyag bár a kép lehetne jobb minõségû is😊
Talán egyszer én is csinálok valami hasonlót.Mondjuk már haverom rám szólt hogy nem Fan vagyok már hanem megszállott, azt hiszem igaza van😊

Csak shepardról kell úgy hogy minden látszódjon rajta de a 2. részrõl kéne nem az 1-rõl bár arról is csinálhatsz.Akkor legyen úgy hogy az elsõ résznek mind a 2 felérõl a 2. résznek meg csak shepard-rõl.
Valami ilyesmi minõségben hogy látszodjon teljesen a lába is, a fényviszonyokon múlik az egész tulajdonképpen csak ne legyen a shepen fény mellette lehet csak rajta ne mert akkor ps-el nem tudom rendesen megcsinálni.És köszi jó lesz este is persze nem sürgõs.

Esetleg azon gondolkoztam hogy ne csináljunk egy saját rajongói oldalt a játéknak?Ahova lehetne feltenni minden mass effect szériával kapcsolatos videókat képeket...stb.Én benne lennék ha ti is.

Persze le tudom fényképezni, de csak estefele, mert akkor érek haza a melóból. Azt nem tudmon milyen felbontású. Gondolom az elõlap és hátlap is kell? Az ME1 fém borítójáról is csináljak?

Gondolom csak boxra volt ez a kiadás, legalábbis pc-re nem találtam ha esetleg lenne és tudjátok hol lehet beszerezni szóljatok meg szeretném szerezni, nekem csak a gyémánt kiadás van meg de már kezd a lemez gajra menni szóval be kéne szerezni megint.Digitálisan azt hiszem meg nem lehet letölteni, legalábbis nem ingyen nem úgy mint a 2. rész esetében.
Apropó szeretnék kérni egy szívességet, talán tõled Hoz_Hun , gondolom megvan a 2. rész ce kiadása.Nos nekem kéne egy nagyon jó minõségû kép a fém borítóról nagy felbontásba,látom van fényképezõd nem tudnád lekapni?
Mondjuk nem tudom mekkora vagy milyen van de 1600-as felbontású vagy nagyobb kéne.A neten keresgéltem róla képet de csak olyat találtam ami nem egészen jó a fényviszonyok miatt, a lényeg hogy ne tükrözõdjön mert fel szeretném használni a képet(shepard kell).Nekem is megvan a ce kiadás csak épp fényképezõm nincs csak a telón az meg nem a legjobb.
De ha más meg tudja csinálni nekem az is jó lényeg hogy szembõl legyen csinálva fektetve ha értitek.

Ezt még az ME egyhez gyûjtöttem be anno. Most az ME2-vel már jóval bõvebb a paletta. 😊

Az ott oldalt Mass Effect-es poló N7 jelzéssel meg csíkkal, csak lemaradt hehehe.

Olyannyira volt, hogy nekem ez van meg. Itthon nem lehetett megkapni, úgyhogy Angliából rendeltem meg. Az érdekes az, hogy Angliából postaköltségestül volt annyi, mint itt a simma. És ez nem vicc.

jól nézz ki az biztos.

Shiwo
ah so..akkor ez volt a gond

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Calver
Thane nem technikus - csõbe Tali, Legion, vagy Kasumi az ideális, mindenki más egy fejen keletkezett új lyukon fog a kis kalandja után lélegezni. rövid ideig. nagyon rövid ideig.

"The trees move. Do you not see it?"

Shiwo
esetleges spoiler

mitõl függ, hogy ki marad életben a végén ? nálam maxon volt a hõsiesség, minden csapattag hûséges volt, a fejlesztések közül tán a mesterlövész puska nem volt meg teljesen..

a végén Thane-t küldtem a csõbe, s mikor segített bezárni az ajtót, akkor fejbe lõtték.. mindenki más életben maradt végül.. csak nem tudom, hogy min múlott az õ halála, úgy tudom, lehet olyan vége is, hogy mindenki túléli

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Rage47
<#eljen>
hát igen ha az alapjáték mellékküldijei is ilyenek lettek volna nem az év hanem az évtized játéka lehetett volna.Az overlord is nagyon jó de a tankos részt én kihagytam volna belõle elég gagyi lett.Sõt konkrétan be se raktam volna a játékba a jármûvet a meko 1000x jobb volt, az egybe is csak a tereppel volt gond nem az irányítással.

Rage47
Végigjátszottam most a Shadow Brokeres DLC-t is. Ba*ott jó lett, mindenkinek muszáj megnéznie!😊 Az Overlord sem volt rossz, de ez durván jó, jobb, mint az alap küldik😄
Jah már elég régi a felismerés de csak most jutottunk el addig hogy legyen magyarul is.

Vraaanyek
Most nézem, hogy a Mass Effect Felismerés regény már 2007-es? és csak most jelent meg magyarul? a következõ rész, az ascension pedig 2008-as, lassan az is megjelenhetne itthon!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Na megnéztem tényleg van ilyen kiadás de csak xboxhoz pedig nagyon állatul néz ki.Kár hogy pc-re nem kapni ilyen kiadást még meg is venném úgyis oda van már a lemez lassan tönkremegy😞

Sziasztok
Találtam a neten egy képet, tényleg volt ilyen limited kiadás az 1-hez?
limited collectors edition

Ez tényleg nem ide tartozik.Ez mass effect 2 fórum nem hardware.

Mirõl beszélsz kispatak? Milyen lcd meg crt? Ki használ ma már crt monitort? Ja, tudom! Te! Lehet neked menõ a 640*480 felbontás, nekem nem.
''...ha megnézed Jack tetoválásait, vagy Garrus páncélját...''
Pedig ott van a másik véglet is, Miranda arca. 😉

Imádom ezt az LCD-s csipogást. Légyszi abba gondolj bele hogy egy CRT feleakkora felbontáson péppé veri az LCD szkrinedet, ráadásul még a feketéje is fekete, és a metro2033 is jól fug futni. <#nevetes1>

Marci0115
befejezhetnéd már

ez mi a rákot keres a Mass Effect topicban ?!
Pontosan. Pozitívumai is vannak a lassú grafikai fejlõdésnek. Ritkábban kell gépet fejleszteni 😊
Viszont ha nem lenne ami visszatartja a fejlõdést akkor évente kéne gépet cserélni, hogy lépést lehessen tartani.

Why so serious?

Végül is ilyenen kár vitázni én azt mondom legyen nagyon jó grafikája de csak akkor ha nem megy a játékmenet vagy rpg elemek rovására mert akkor meg semmit nem ér hogy hogy néz ki.Nekem fontos szempont a grafika is de nem minden lehet egy játéknak über-giga grafikája ha a játékmenet vagy más elem nem jól van megcsinálva.Itt a metro 2033 állítólag szép grafikája van de nekem kb 15 perc elég volt a játékból valahogy nem kötött le.Vagy az új COD az is szép de az se köt le, szóval nem azért játszok egy játékkal mert jó graffja van de amit szeretek mint pl a me-t ott igen is legyen szép.

De valahol igaza van, legalábbis abban hogy ugye egy konzol fix hardverbõl áll és amíg nem jelenik meg új addig arra kell programozni és amíg nem jelenik meg új addig a játékok se lesznek szebbek.Nézzétek meg az xbox360 már vagy 5 éves, 5 év alatt gondoljatok bele mennyit fejlõdhetett volna a grafika ha nem lenne megkötve a fix hardver miatt.Már lassan elérhetnék az animációs film szintû grafikát is ha nem lenne ami visszatartja a fejlõdést.Ha megnézitek pl a mass effectet már az elsõ rész is sokkal szebb lehetett volna a motor már adott volt pl a gears of war vagy ut messze szebb volt pedig ugyanaz a motor volt benne, annak idején úgy kellett volna kinéznie mint most a 2-nek.

Maradjunk annyiban, hogy a magyar játékos társadalom 98%-a NEM tudja megengedni magának az olyan gép vásárlását amin a Metro 2033 jól megy, az általad említett szinten.
robotnyk
Cevat Yerli inkább koncentrálhatna a játékmenetre, ahelyett hogy vizuálszexet programoztat a Cryteknél.
Hát akkor ne csodálkozzanak azon hogy nem veszik többen pc-re mint xboxra.Ha semmivel se nyújt többet akkor inkább a konzolosat veszik azért hogy ne szaggasson.Cavet Yerli jelentette ki nemrég hogy a konzol miatt nem fejlõdik olyan ütemben a grafika mint kéne.Mert ahhoz hogy el tudjanak adni egy játékot több platormon ahhoz le kell butítani a grafikát a konzol szintjére, vagy épp emiatt nem raknak bele nagyobb felbontású textúrákat.
Nem kell félreérteni a grafika nem minden inkább legyen jobb rpg mint jobb grafika, de azt azért el kell ismerni hogy a grafika egy játéknál fontos szempont, bár sokan csak ez alapján ítélnek meg egy játékot ami hiba.Nekem az is elég lenne ha végre nomrális kinézetû karakterek lennének a játékban, fõleg a nõi karakterek eléggé randák.Pl a haj kidolgozása vagy az arc árnyéka...stb.Nem kell hogy csúcs legyen de pl mikor miranda arcát mutatják közelrõl mikor a játék elején illusive man-el beszélget ott tényleg nagyon állatúl néz ki de ha a játékban beszélgetsz vele elég randa feje van szegénynek.

játékmenetbeli kjép
anim kép
Persze a 2. kép sztem animáció de a motor ezt tudja tehát nézhetne így is ki hogyha meg lenne normálisan csinálva.Csak éppenséggel konzolon tuti nem menne de még pc-n se biztos.